Ringhals

Monday, 10 December, 15:57

Nyheter om Ringhals

Sortering: Relevans | Senaste
GöteborgsPosten - 13 nov 18 kl. 07:05

Sista revisionen på Ringhals 2 har startat

Bränslet ska bytas, pumpar, motorer och ventiler gås igenom. Just nu jobbar 800 personer med den allra sista översynen av Reaktor 2. – Det känns faktiskt lite sorgligt, säger revisionsledaren Joakim Falk..

GöteborgsPosten - 13 nov 18 kl. 04:00

Vemodig vd vill köra vidare

Beslutet att lägga ner två kärnkraftsrektorer togs på grund av bristande lönsamhet. I dag är läget annorlunda. – Personligen hade jag gärna kört R 1 och R 2 vidare, säger Björn Linde, vd för Ringhals AB och Forsmarks Kraftgrupp AB..

GöteborgsPosten - 13 nov 18 kl. 04:00

Vemodig vd vill köra vidare

Beslutet att lägga ned två kärnkraftsrektorer togs på grund av bristande lönsamhet. I dag är läget annorlunda.
– Personligen hade jag gärna kört R 1 och R 2 vidare, säger Björn Linde, vd för Ringhals AB och Forsmarks Kraftgrupp AB..

GöteborgsPosten - 13 nov 18 kl. 04:00

Sista revisionen på Ringhals 2 har startat

Bränslet ska bytas, pumpar, motorer och ventiler gås igenom. Just nu jobbar 800 personer med den allra sista översynen av reaktor 2.
– Det känns faktiskt lite sorgligt, säger revisionsledaren Joakim Falk..

Cornucopia - 09 nov 18 kl. 13:18

Skenande elprisskillnader över dygnet

Gårdagen bjöd på kanske den största prisskillnaden på el över dygnet, som jag sett sedan jag gick över på timdebitering. Priset skilde sig drygt 62 öre mot högsta pris och lägsta pris. Detta kan vara ett varsel inför vintern, när vi dessutom ska börja nedsläckningen av svensk kärnkraft.

GöteborgsPosten - 21 nov 18 kl. 18:03

Ringhals och SSM förnekar dåligt skydd

Naturskyddsföreningens tidning Sveriges Natur skriver att skyddet mot radioaktiva utsläpp inte fungerar som det ska på Ringhals. Påståendet förnekas av både Ringhals och Strålskyddsmyndigheten, SSM,.

GöteborgsPosten - 21 nov 18 kl. 16:43

Ringhals och SSM förnekar dåligt skydd

Naturskyddsföreningens tidning Sveriges Natur skriver att skyddet mot radioaktiva utsläpp inte fungerar som det ska på Ringhals. Påståendet förnekas av både Ringhals och Strålskyddsmyndigheten, SSM,.

PrivataAffärer - 03 okt 18 kl. 13:00

Elpriset: Stort prisfall under hösten

Intensiva lågtryck med stormen Knud ledde till ökad produktion av vindkraft för ett par veckor sedan, samtidigt som nederbörden har fyllt på vattenmagasinen. Kombinationen gav den högsta veckovisa produktionen i Nordens historia hittills under förrförra veckan. Under just den helg när stormen Knud passerade uppmättes det högsta dygnssnittet på 271 gigawattimmar, enligt Matina Rosenberg, meteorolog och analytiker på elbolaget Bixia.

GöteborgsPosten - 24 jul 18 kl. 05:00

Pihl: Skandal att MP med vänner tillåts släcka svensk industri

Miljöpartiet och Centerpartiet välkomnar att Ringhals stängs i förtid. Resultatet kan bli en instabil elförsörjning och beroende av rysk gas, skriver Karin Pihl på Liberala Nyhetsbyrån..

Expressen - 03 sep 18 kl. 22:43

Ebba Busch Thor vill skänka bort två kärnkraftsreaktorer

Ebba Busch Thor går nu ett steg längre och kräver att svenska staten ska skänka bort två kärnkraftsreaktorer i Ringhals..

SVT - 07 sep 18 kl. 21:54

Lövin: ”Busch Thor vill ge bort Ringhals

Miljöfrågor och inte minst klimat- och energipolitik är en politisk vattendelare, något som blev tydligt under kvällens partiledardebatt. Miljöpartiets språkrör Isabella Lövin beskrev Alliansens och SD:s miljöpolitik som en ”blåbrun röra” men fick mothugg från Centerpartiets ledare. – Här står Isabella Lövin och baktalar vår politik och hon försöker ha skrämselpropaganda, sade Annie Lööf (C)..

SVT - 06 sep 18 kl. 10:23

Ebba Busch Thor: ”Ert motstånd till kärnkraften är inte rationellt”

Kärnkraften blev fokus när Isabella Lövin (MP) och Ebba Busch Thor (KD) debatterade miljö och klimat i SVT:s Morgonstudion. Isabella Lövin ifrågasatte KD:s besked att man vill ha kvar kärnkraftreaktorerna i Ringhals, medan Busch Thor kallade Miljöpartiets motstånd ”dogmatiskt”..

Cornucopia - 30 aug 18 kl. 13:06

Augusti och Sverige importerar elkraft

Det är bara augusti och Sverige importerar nu elkraft för att inte släckas ner. Detta beror på att Ringhals 1 och 4 nu är nedstängda och visar på hur normalläget kommer vara när R2 stänger nästa och och R1 året efter. Vänta då till hur det kommer se ut vintertid med två färre kärnkreaktorer ...

Cornucopia - 29 aug 18 kl. 08:07

88 öre per kWh för elen under gårdagen

Igår fortsatte omställningen av svenskt elenergisystem bort från kärnkraft och över till otillförlitliga energikällor som vindkraft, samt förstås kolkraftimport, att fira segrar. Elpriset nådde exklusive moms och skatter igår 88 öre per kWh under kvällen. Det är priser man normalt inte ens ser vintertid.

GöteborgsPosten - 14 aug 18 kl. 14:49

SD vill stoppa stängning av kärnreaktorer

Sverigedemokraterna (SD) vill öka statens anslag till internationella klimatinvesteringar, så kallade CDM-projekt, med en halv miljard kronor. Partiet vill också att Vattenfall ska beordras att behålla Ringhals 1 och 2 i drift efter 2020..

Helsingborgs Dagblad - 14 aug 18 kl. 13:27

SD vill stoppa stängning av kärnreaktorer

Sverigedemokraterna (SD) vill öka statens anslag till internationella klimatinvesteringar, så kallade CDM-projekt, med en halv miljard kronor. Partiet vill också att Vattenfall ska beordras att behålla Ringhals 1 och 2 i drift efter 2020. – Det är den e.

Sydsvenskan - 14 aug 18 kl. 13:27

SD vill stoppa stängning av kärnreaktorer

Sverigedemokraterna (SD) vill öka statens anslag till internationella klimatinvesteringar, så kallade CDM-projekt, med en halv miljard kronor. Partiet vill också att Vattenfall ska beordras att behålla Ringhals 1 och 2 i drift efter 2020. – Det är den e.

Cornucopia - 03 aug 18 kl. 11:10

Elpriset nu 73 öre per kWh

Elpriset är i skrivande stund på timbasis 73 öre per kWh exklusive moms och de som sedan tidigare har bundet elpris sparar en hel del. Skillnaden mot den kommande nattens lästa pris är 29 öre och natten som gått hade ett pris på 51 öre. Detta visar hur sparsamt det är att ladda elbilar nattetid i sådana här lägen.

UNT - 30 jul 18 kl. 18:43

Värmen påverkar kärnkraftverken

En reaktor i Ringhals kärnkraftverk har behövts ta ur bruk på grund av värmen..

Cornucopia - 30 jul 18 kl. 10:35

10-årshögsta elpriser

Elpriserna i elområde 3 ("Stockholm") är nu de högsta för juli månad sedan 2008. Underskottet i vattenmagasinen motsvarar nu hela årsförbrukningen av el i Stockholms län, Södermanlands län och Uppsala län tillsammans, med nästan 30% av Sveriges befolkning. Då har ännu inte två reaktorer i Ringhals avvecklats, vilket kommer ske 2019 - 2020.

Sydöstran - 01 aug 18 kl. 10:09

Kärnkraftverk stängs ner - Karlshamn i beredskap

Det är över 25 grader i havet, vilket gör att kärnkraftsreaktorn Ringhals 2 tas ur drift. Och det får följder för Karlshamnsverket, som måste vara beredd att producera el inom två timmar..

UNT - 31 jul 18 kl. 18:28

Ringhals 2 tas ur drift i värmen

Havsvattnet är för varmt för att kyla reaktorn..

SR - 31 jul 18 kl. 04:00

Ansträngd elförsörjning och högre pris i värmen

Den svenska elförsörjningen är ansträngd i värmen. Effekten i kraftledningarna har sänkts och delar av stamnätet har stängts av på grund av skogsbränderna. Dessutom har kärnkraftverket Ringhals beslutat att köra en reaktor på halvfart..

Dagens PS - 24 jul 18 kl. 08:14

Ledarkollen: Och där blev bränderna politik

Idag handlar ledarkollen om bränderna och om den tidigarelagda stängningen av Ringhals. PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.  En av Sveriges värsta naturkatastrofer DI är oväntat skarpa i tonen gällande de många bränderna: “Skogsbränderna sommaren 2018 kommer vi att minnas som en av Sveriges värsta naturkatastrofer.

Cornucopia - 16 jul 18 kl. 14:28

Svenska kraftnät: Elkrafftunderskott i vinter

Svenska kraftnät rapporterar i sin prognos för vintern 2018/2019 att Sverige även vid en normalvinter nu kommer sakna 400 MW kraft och om vi får en tioårsvinter 1 500 MW. Ovanpå det kommer två reaktorer stängas på Ringhals 2019 och 2020 och ytterligare 1 765 MW kommer försvinna, inte bara vintertid utan året runt.
Ringhals fyra reaktorer sedda från havet.

Cornucopia - 11 jul 18 kl. 17:00

Spara 7-11% genom att ladda elbilen nattetid

Om man har timmätning på sitt elabonnemang kan man spara mellan sju och elva procent i laddkostnad om man laddar nattetid visar ett av Sveriges mest nedladdade studentuppsatser. Uppsatsen visar även att 30% av den svenska bilparken redan idag kan ersättas med elfordon om man laddar nattetid när det finns ett kraftöverskott.
Tesla Wallcharger kan ladda från 11 kW (16A) eller 22 kW (32A) beroende på säkringarnas storlek.

GöteborgsPosten - 07 jul 18 kl. 19:11

Bil körde över mittpartiet av rondell

En personbil har kört över mittpartiet av en rondell vid parkeringen vid infarten mot Ringhals..

Cornucopia - 30 jun 18 kl. 17:26

Nytt elavtal - timmätning

Med start vid tolvslaget i natt har jag ett nytt elavtal. För första gången någonsin sedan jag flyttade till villa har jag inte låst elavtal på tre år, utan har bytt till den motsatta extremen och har timmätning. Högt elpris, solceller och elbil ligger bakom beslutet.

GöteborgsPosten - 22 jun 18 kl. 11:18

Biskopshagen – där bronsåldern möter det högteknologiska

Naturreservatet Biskopshagen, strax norr om Bua, är knappast vida känt bland kommuninvånarna. Inklämt mellan hav och Ringhals kärnkraftverk ligger den lilla pärlan..

GöteborgsPosten - 05 jun 18 kl. 14:48

Ringhals strålsäkerhet OK

Den årliga värderingen av kärnkraftsverkets strålsäkerhet för godkänt..

GöteborgsPosten - 28 aug 18 kl. 14:57

Okända tog sig in på Ringhals område för att fiska

En skyddsvakt som gick säkerhetsronden på Ringhals område påträffade två personer som olovligen tagit sig innanför staketet..

GöteborgsPosten - 14 maj 18 kl. 15:52

Ringhals stänger ner

Drygt tusen personer är engagerade. Några kommer långväga ifrån..

GöteborgsPosten - 14 maj 18 kl. 15:37

Ringhals stänger ner

Drygt tusen personer är engagerade. Några kommer långväga ifrån..

Cornucopia - 06 maj 18 kl. 11:08

Många konstigheter med elpriset för konsumenten

"El till inköpspris."Då jag just nu tittar på att teckna nytt elavtal kan jag konstatera att det föreligger väldigt många konstigheter med elpriset för konsumenten. T ex finns det leverantörer som säger "el till inköpspris", men i själva verket anger ett elpris som är det dubbla mot spotpriset på Nordpool.

DI - 30 jul 18 kl. 17:53

Ringhals stänger reaktor – havet är för varmt

Havsvattnet, som används för kylning i processen, har i spåren av sommarens varma väder nu nått en så hög temperatur att Ringhals 2 tas ur drift. Det skriver Vattenfall i ett pressmeddelande. .

Cornucopia - 25 apr 18 kl. 16:58

Nästa tioårsvinter kan Sverige sakna 3 400 MW elkraft

Vintern som gått var relativt hård, men underskottet var som värst 1 100 MW och kunde importeras. Med nedläggning av kärnkraftverk och kraftvärmeverk på 2 200 MW till år 2020 riskerar Sverige sakna 3 000 MW vid nästa tioårsvinter och kan tvingas stänga ner delar av elnätet.
Årets vinter.

Expressen - 31 jul 18 kl. 17:11

Ringhals kärnkraftverk stänger reaktor – igen

Ringhals kärnkraftverk utanför Varberg kommer att stänga reaktor 2 med omedelbar verkan, uppger SVT Halland.Detta beroende på att havsvattnet som ska kyla ner reaktorn är på väg att bli för varmt..

Nyteknik - 31 jul 18 kl. 09:14

Ringhals sänker effekten – havsvattnet är för varmt

Kärnkraftverket Ringhals halverar effekten på en av sina fyra reaktorer. Havsvattnet som används för kylning är för varmt..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.