Riksdag

Monday, 18 November, 12:24

Nyheter om Riksdag

Sortering: Relevans | Senaste
SVT - 23 okt 19 kl. 10:00

Därför granskar SVT storföretagens miljöskatter

SVT Nyheter granskar vad storföretag betalar i miljöskatter, och vilka undantag som finns.  Det är en kartläggning av vilka skatter som bolagen enligt nuvarande lagar betalar. Bakgrunden är de klimatmål som satts upp av Riksdag och EU och som ställer stora krav på industrin..

Expressen - 17 okt 19 kl. 07:06

Väljarna misstror Löfvens regering: ”Stort problem”

Trots att Stefan Löfven bildat en regering med brett stöd i Sveriges riksdag, och inlett ett historiskt samarbete över blockgränsen, gör väljarna tummen ned.Endast 33 procent har förtroende för regeringen – medan 62 procent misstror den. Det visar en opinionsmätning som Sifo gjort på uppdrag av Expressen.

SR - 16 okt 19 kl. 09:00

Följ partiledardebatten här

Just nu pågår partiledardebatten i Sveriges Riksdag..

SmålandsPosten - 16 okt 19 kl. 06:38

Varierat motionsutbud från länets ledamöter

Motionsflödet är digert i Sveriges riksdag. Länets ledamöter håller sig framme till viss del. Och det finns lokal prägel på flera av motionerna..

Skånskan - 13 okt 19 kl. 13:30

100 år av kvinnlig rösträtt ska lyftas fram

LUND Hundra år av kvinnlig rösträtt ska uppmärksammas 2021 och ett förslag om att tillsätta en politisk referensgrupp för detta ser ut att få gehör i kultur- och fritidsnämnden.Inför mötet den 17 oktober föreslås nämnden besluta att tillsätta en referensgrupp för arbetet med utställningar och kringarrangemang som genomförs för att uppmärksamma 100 år av kvinnlig rösträtt.
Förslaget kommer från Sebastian Persson (S) och Amanda Mogensen (Fi).

The Local - 13 okt 19 kl. 12:10

Why Sweden’s parliament is set to raise retirement age – and how it will change

Sweden’s Riksdag parliament is expected to vote next week to raise the age of retirement..

Dagens PS - 09 okt 19 kl. 10:15

KI: Sveriges högkonjunktur är över

Den svenska ekonomin är inne i en tydlig avmattningsfas och högkonjunkturen ebbar gradvis ut i år och blir balanserad nästa år.  Det skriver Konjunkturinstitutet i sin senaste rapport.  Rapporten om konjunkturläget har rubriken ”Högkonjunkturen är över”.

SVT - 07 okt 19 kl. 18:26

Striden om assistansen – det här handlar det om

Kritiken har varit hård mot Försäkringskassans hårdare bedömning om vem som har rätt till personlig assistans – och nu vill regering och Riksdag ändra lagen..

Expressen - 07 okt 19 kl. 13:51

Kungens drag – för att rädda pengarna

Det är ingen slump att kungen plötsligt agerar.  Både prinsessan Madeleine och prins Carl-Philip med familjer riskerade att bli uteslutna ur kungahuset av en parlamentarisk kommitté.Riksdagen har krävt att regeringen tillsätter en kommitté som ska se över ersättningarna – apanaget – till kungahuset.

Skånskan - 01 okt 19 kl. 16:44

Obligatorisk närvaro

Riksdagsledamöter kan få obligatorisk närvaro under omröstningar, istället för att som i nuläget kunna använda sig av kvittning. Det skulle göra dem mer Stockholmsbundna.
Förändringen motiveras av att det inte längre finns två tydliga block i riksdagspolitiken vilket gör att kvittningen inte fungerar som tänkt.

Barometern - 28 sep 19 kl. 06:00

En minoritet bestämmer över majoriteten

I val väljer svenska folket sina representanter till Sveriges riksdag..

Kristianstadsbladet - 21 sep 19 kl. 18:00

Nummer två efter kungen kommer till Kristianstad

Talmannen i Sveriges Riksdag, Andreas Norlén, kommer till Kristianstad på söndag för att fira demokratin. – Riksdagen firar hela Sveriges demokrati och jag är glad att få tala om demokrati under besöket i Skåne, säger talmannen i ett pressmeddelande..

Världen Idag - 19 sep 19 kl. 09:32

Svårare för Netanyahu att sitta kvar

När de israeliska medborgarna gick till val till sin riksdag, knesset, för andra gången på fem månader uteblev även denna gång ett tydligt utslag.  Likt ett pattläge i schack kan fortsatt inget av de två politiska blocken – den värdekonservativa högern tillsammans med judisk-religiösa partier eller den liberala mitten-vänstern tillsammans med sekulära krafter och araber – uppnå de 61 mandat av knessets 120 som krävs för att bilda en ny regering med egen parlamentarisk majoritet. Att högernationalistiska regeringspartiet Likud verkar förlora sin position som Israels, Mellanösterns enda demokrati, största parti, försvagar partiledaren Benjamin ”Bibi” Netanyahus möjligheter att sitta kvar som premiärminister ännu en mandatperiod.

NSD - 13 sep 19 kl. 11:59

"Viktigt att prata även om det som är svårt"

”Vi har ett fascistiskt parti i Sveriges riksdag”, sade statsminister Stefan Löfven i riksdagen 2014 och syftade på Sverigedemokraterna..

SVT Debatt - 11 sep 19 kl. 14:02

”Regeringen måste öka polisens brottsbekämpande förmåga”

”För att undvika att vi hamnar i samma situation igen, där politiken reagerar för långsamt, uppmanar Polisförbundet Riksdag och regering att börja jobba mer långsiktigt. De måste röra sig bort från de tvära kast och snabba utspel som i hög utsträckning präglar dagens kriminalpolitik”, skriver debattören..

Dagens PS - 09 sep 19 kl. 08:24

Kristersson gör invit till Stefan Löfven

M-ledaren vill ”göra någonting gemensamt” med S för att stoppa kommunkrisen. Det är i en intervju i måndagens Dagens Industri som Ulf Kristersson uttrycker sina önskemål om att Moderaterna och Socialdemokraterna inleder ett samarbete när konjunkturen nu dippar. Han konstaterar att partierna gjorde upp över blockgränsen tidigare, i början av 1990-talet, när Moderaterna satt vid makten och Sverige hukade under en akut kris.

Världen Idag - 08 sep 19 kl. 10:00

Stor böneinsats på måndag inför riksdagens öppnande

På tisdag äger Riksmötets öppnande rum i riksdagshuset. Dagen innan arrangeras ekumenisk bön för Riksdag och regering i S:ta Clara kyrka och en bönevandring planeras förbi Rosenbad, UD och Riksdagshuset. – Vi vill komma så nära maktens boningar som det bara går, säger Peter Artman, präst i Svenska kyrkan..

SmålandsPosten - 03 sep 19 kl. 04:00

Smaklöst drag av Stefan Löfven

De har inte rätt värdegrund. Nej, vi vet att Socialdemokraterna inte tycker att Sverigedemokraterna har det. Och det där är förmodligen ömsesidigt.

Expressen - 22 aug 19 kl. 17:49

Odenberg kritisk mot hantering av Bali-bråket

Mikael Odenberg (M), tidigare försvarsminister, är kritisk mot hur partiet har hanterat riksdagsledamoten Hanif Balis angrepp på Carl Bildt.”Den fråga de som nominerat Bali och Hanif själv borde ställa sig är inte om han är lämplig som suppleant i arbetsmarknadsutskottet, utan om han är lämplig som ledamot av Sveriges riksdag”, skriver Odenberg på Facebook..

Supermiljöbloggen - 20 aug 19 kl. 12:58

Greta i öppet brev: uppmanar vuxna att delta i klimatstrejken den 27 september

Greta Thunberg och FridaysForFuture går ut i ett öppet brev och uppmanar alla vuxna genom fackföreningarna och förbunden att gå ut i klimatstrejk den 27 september. Idag 20 augusti är det exakt ett år sedan Greta satte sig utanför Riksdagen med sin "Skolstrejk för Klimatet" för första gången. Ingen hade kunnat spå då att hennes aktion ett år senare växt till en av de största globala rörelserna i modern tid.

Supermiljöbloggen - 15 aug 19 kl. 09:28

”Satsa på inhemsk biodrivmedelsproduktion”

"Halten växthusgaser i atmosfären ökar nu snabbare än någonsin. Det kommer att krävas politiskt mod och skicklighet att genomföra omställningen", skriver Arbetsgruppen för Klimat-Energi och Biobränsle från Naturskyddsföreningen i Örnsköldsvik idag i en debattartikel på Supermiljöbloggen.  Människornas påverkan leder till att halterna av växthusgaserna koldioxid och metan i atmosfären nu ökar snabbare än någonsin.

SmålandsPosten - 28 jul 19 kl. 19:44

Att skylla på regering och riksdag håller inte

Nej, Magnus Carlberg, det är inte enbart ditt fel att det införs övertidsstopp inom vård och omsorg i Tingsryd kommun. Felet är att den styrande majoriteten röstat fram en alltför svag budget inom vård och omsorg. Således är det dina partikamrater och dess allierade som bär ansvaret..

Cornucopia - 21 sep 19 kl. 15:26

Diskussioner om kriminalitet brutit samman - varför har vi en riksdag?

Riksdagsdiskussionerna mellan V-MP-S-C-L-M-KD om vad man ska göra åt den organiserade brottsligheten har brutit samman. Riksdagen vill alltså inte enas om lagar och åtgärder som gör att de lagar riksdagen stiftar kan följas och tillämpas. Frågan blir då vad vi ska ha en Riksdag till, bara stifta lagar som sedan inte följs?

Skånskan - 26 jul 19 kl. 08:03

Trump besviken på Löfven efter att rapstjärnan inte släpps

Stockholm USA:s president Donald Trump är mycket missnöjd med statsminister Stefan Löfven efter att rapstjärnan ASAP Rocky har åtalats misstänkt för misshandel.Trump anser att Löfven borde vidtagit åtgärder för att frisläppa den amerikanska rapstjärnan ASAP Rocky som häktades för misshandel den 3 juli. ”Sverige måste frige Asap Rocky!

Skånskan - 25 jul 19 kl. 15:30

Klimatstrejka med oss

Vi är Fridaysforfuture, en folkrörelse av ungdomar som strejkar för klimatet. I Sverige strejkar vi varje fredag med kravet att våra politiker ska föra en politik som går i linje med Parisavtalet och att vi globalt ska hålla oss under 1,5 graders global uppvärmning.
Och vi växer.

Skånskan - 16 jul 19 kl. 05:30

Mer pengar till barnidrotten

Två av tre barn rör på sig för lite, med mindre än en timmes fysisk aktivitet om dagen. Det är ett hot mot barnets välmående och på sikt även mot folkhälsan. Nästan nio av tio skåningar stödjer vårt förslag: ge 1 miljard extra till svensk idrott för att minska stillasittandet.

Sydöstran - 15 jul 19 kl. 16:00

Vi gick från jubel till nederlag.

Fyra av fem svenskar ville att Sverige skrev under. Men för den Riksdag vi får leva med nu, är den opinionen inget värd. Och regeringen är tyvärr inte bättre än att den gör samma sak..

Skånskan - 15 sep 19 kl. 06:00

Få motioner i Eslövs ”riksdag”

Eslöv Under 2019 har nio av de 25 ledamöter i kommunfullmäktige som sitter i opposition lämnat in en motion. Samtidigt har ett sammanträde ställts in för att ärenden varit för få. Frågan är vad antalet motioner gör med den politiska debatten i Eslöv.

Expressen - 13 jul 19 kl. 06:45

Filmjölksdag i skolan? När pengar slösas på ekomat!

När kommunerna måste tokspara kan inte regering och Riksdag lajva Marie Antoinette..

Sydsvenskan - 06 jul 19 kl. 23:09

Tullia von Sydow är död

Den tidigare riksdagsledamoten Tullia von Sydow är död, skriver Dagens Nyheter. Hon var vid 80 års ålder 1998 den äldsta att komma in i Sveriges riksdag. Äldrepolitiken kom att bli hennes viktigaste politiska fråga, och hennes engagemang gjorde att hon.

Helsingborgs Dagblad - 06 jul 19 kl. 23:09

Tullia von Sydow är död

Den tidigare riksdagsledamoten Tullia von Sydow är död, skriver Dagens Nyheter. Hon var vid 80 års ålder 1998 den äldsta att komma in i Sveriges riksdag. Äldrepolitiken kom att bli hennes viktigaste politiska fråga, och hennes engagemang gjorde att hon.

Cornucopia - 29 jun 19 kl. 08:02

Varför stiftas det oviktiga lagar?

Regeringen har på sin hemsida en sammanställning av "viktigare lagar" som börjar gälla från och med måndag. Frågan blir då varför man alls stiftar motsatsen oviktigare lagar, som inte finns med i sammanställningen.
Stockholms stads tillsyn av alkohol och tobak på insats.

Hela Gotland - 27 jun 19 kl. 11:00

Thomsson tog över ­– 24 ↔år efter Bolander

För första gången på 24 år har Centern ett gotländskt mandat i Sveriges riksdag; Gunhild Bolander då, Lars Thomsson nu..

Cornucopia - 22 jun 19 kl. 13:06

Det här gjorde läsarna på midsommarafton

Nedan följer ett urval av läsarnas helt anonyma svar kring vad de gjorde på midsommar.
Reger, såna men eder, som det heter runt Stranni.
Några hundra läsare svarade kring vad de ägnade midsommar åt.

Cornucopia - 19 jun 19 kl. 08:35

Säkerhet, trygghet, infrastruktur, välfärd - så undviker man "Jimmie moments"

Eventuella så kallade "Jimmie moments" beror helt och hållet på Sveriges riksdagspolitiker, som inte kunnat leverera den säkerhet, trygghet, infrastruktur och välfärd som världens antagligen mest toleranta och minst främlingsfientliga folk - svenskarna - förväntar sig få i utbyte mot ett av världens högsta skattetryck. Lösningen är således lika enkel som självklar - smalna av den offentliga verksamheten och satsa skattepengarna på just grunderna i svenska samhället, istället för olika hobbyprojekt och fjäsk för politiska mycket små minoriteter. Annars kommer vi få se fler och fler Jimmie moments.

Världen Idag - 16 jun 19 kl. 14:00

Explosivt när Somaliland besökte Sveriges riksdag

Inga svenska statsråd men däremot en rad andra politiska profiler och opinionsbildare slöt upp när riksdagen i onsdags skulle få besök av Somalilands president och två av landets ministrar..

NT - 15 jun 19 kl. 12:00

"Lätt att känna vördnad för dem"

För 100 år sedan – den 24 maj 1919 – tog Sveriges Riksdag beslut om allmän och lika rösträtt för kvinnor..

DN - 14 jun 19 kl. 07:58

Greta Thunberg: If I hadn't been on a strike I could have received an A in every subject

Greta Thunberg sat down in front of the Riksdag last summer striking for the climate. Now she is finishing grade 9, and has just received her grades..

YLE - 14 jun 19 kl. 07:01

Norska Stortinget gav grönt ljus för att avveckla pälsnäringen

Sent på torsdag kväll godkände det norska Stortinget, motsvarande vår riksdag, att landet ska gå in för att lägga ner pälsnäringen fram till år 2025..

Trelleborgs Allehanda - 08 jun 19 kl. 00:01

De får inte nog

Det har visat sig att politiker i både Riksdag och EU fifflar med bidrag och traktamenten. Det är allvarligt..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.