Rika

Monday, 22 April, 00:52

Nyheter om Rika

Sortering: Relevans | Senaste
VA - 29 mar 19 kl. 10:13

Nya tider i Silicon Valley: Misären brer ut sig och startupbolagen flyttar

Talangerna flyr, techjättarnas gloria falnar och gapet mellan fattiga och Rika blir allt större. Följ med på ett reportage från startupbolag, techtitaner och de som fått nog..

PrivataAffärer - 28 mar 19 kl. 13:00

Per H. Börjesson: Svenska Warren Buffett-bolag slår index

För 10 år sedan gav jag ut boken ”Så här blev Warren Buffett världens Rikaste person”. Det är en sammanfattande biografi om Buffett men jag spekulerar även i vilka svenska bolag som Buffett skulle kunna tänkas investera i. Buffetts filosofi är att ”köpa och behålla lönsamma bolag som har ärliga ägare och affärsidéer som man begriper”.

SVT - 28 mar 19 kl. 07:24

Så rik är din klubb – MFF överlägset

Rika Malmö FF handlar redan från en dyr hylla i spelarbutiken, anser vd Niclas Carlnén. I framtiden vill klubben ta nästa steg. – Vi vill kunna behålla spelarna när de är i sin bästa ålder.

Sydsvenskan - 28 mar 19 kl. 06:02

MFF vill bli rikare för att ta nästa kliv

Rika Malmö FF handlar redan från en dyr hylla i spelarbutiken, anser vd Niclas Carlnén. I framtiden vill klubben ta nästa steg. – Vi vill kunna behålla spelarna när de är i sin bästa ålder.

Helsingborgs Dagblad - 28 mar 19 kl. 06:02

MFF vill bli rikare för att ta nästa kliv

Rika Malmö FF handlar redan från en dyr hylla i spelarbutiken, anser vd Niclas Carlnén. I framtiden vill klubben ta nästa steg. – Vi vill kunna behålla spelarna när de är i sin bästa ålder.

GöteborgsPosten - 28 mar 19 kl. 06:02

Så rika är de allsvenska klubbarna

Hur allsvenskan 2019 slutar vet vi först i november, men om endast ekonomisk styrka avgör vinner Malmö FF överlägset..

GöteborgsPosten - 28 mar 19 kl. 06:02

MFF vill bli rikare för att ta nästa kliv

Rika Malmö FF handlar redan från en dyr hylla i spelarbutiken, anser vd Niclas Carlnén. Vi vill kunna behålla spelarna när de är i sin bästa ålder. Det kräver en bättre ekonomi, säger han..

Cornucopia - 25 mar 19 kl. 15:25

Artikel 11 och 13 kommer inte ge författare några mer pengar - var är min privatkopieringsersättning, Copyswede?

Författarförbundet har gått ut och tagit ställning för de destruktiva och kontraproduktiva artikel 11 och 13 i EU:s copyrightdirektiv. I sammanhanget är det lämpligt att påminna om hur jag som författare inte får ett öre av privatkopieringsersättningen från Copyswede trots både bästsäljande och prisbelönta ljudböcker. Att tro att någon svensk författare skulle gynnas av artikel 11 och 13 är djupt naivt, utom möjligen de allra mest säljande författarna (mer än mig).

DN - 26 mar 19 kl. 17:48

Undersökning: Missnöje med välfärdsstaten i de rika länderna

Medborgarna i länderna med högst välstånd litar inte på välfärdsstaten, visar en ny internationell undersökning. Men där skatten är som högst är de flesta nöjda. ”Det är för att de får vad de förväntar sig”, säger välfärdsforskaren Andreas Bergh..

Expressen - 30 jan 19 kl. 06:10

Så går det när S gör upp med ytterkantspartiet L

Den nya högermitten säger att vi behöver en ny skattereform. Och det har de rätt i. Problemet är bara att de är oförmögna att genomföra den skattereform som Sverige behöver.

Expressen - 06 apr 19 kl. 21:00

Här är de rika barnen som visar lyxlivet på Instagram

Blir du provocerad av tonåringar från alla ”Rika Ungdomar På Instagram”-konton?Då är det bäst att du sätter dig ner innan du kikar på dessa bilder.Dessa ”ungdomar” som lever lyxliv är nämligen bebisar och småbarn..

Ekonomistas - 22 mar 19 kl. 07:16

Nej, det är fortfarande inte lönespridning som ökat inkomstskillnaderna i Sverige

I början av varje år finns ett antal händelser som förutsägbart skapar rubriker kring de ökande inkomstklyftorna i samhället. En är Oxfams rapport om hur många av världens Rikaste miljardärer som äger lika mycket som den fattigaste hälften av världens befolkning som traditions enligt publiceras i samband med WEF-mötet i Davos (som jag tidigare år kommenterat här). En annan är den lika traditionella årliga publiceringen av LOs rapport om den svenska ”makteliten”.

NT - 21 mar 19 kl. 20:27

Sjörika Finspång lockar husköpare

På fem år har priserna på fritidshus i Finspång ökat med 90 procent..

Dagen - 18 mar 19 kl. 16:40

Open Doors: Rika pastorer stöder inte förföljda

"Framgångsteologin är en stor orsak", säger Peter Paulsson, generalsekreterare för Open Doors..

Expressen - 21 feb 19 kl. 06:15

Finansinspektionen blundade för penningtvätt i Swedbank

Finansinspektionen ignorerade larm om penningtvätt i Swedbank, skriver Svenska Dagbladet. Enligt tidningen trodde myndighetens chef för penningtvättsavdelningen, Christian Lynne Wandt, att svenska bankkunder inte var tillräckligt ”Rika” för att kunna tvätta pengar..

Dagen - 18 mar 19 kl. 16:40

Open Doors: Rika pastorer stöder inte förföljda

"Framgångsteologin är en stor orsak", säger Peter Paulsson, generalsekreterare för Open Doors..

Expressen - 15 feb 19 kl. 10:23

Skrota tillfälliga asyllagen och höj skatten för de rika

Här är ett tips till ojämlikhetspartiet C. Den tillfälliga asyllagen skapar bara lidande och sämre integration. Skrota den och de planerade skattesänkningarna till landets Rikaste direktörer, skriver Christina Höj Larsen (V)..

DN - 13 mar 19 kl. 18:12

Mutskandal skakar elituniversitet i USA – rika föräldrar betalade för att få in sina barn

En omfattande mutskandal skakar ameRikanska elituniversitet. 33 förmögna föräldrar misstänks ha köpt sig in bakvägen till några av landets mest eftertraktade lärosäten, däribland Yale och Stanford. .

News55 - 11 mar 19 kl. 14:25

Vi ses på Seniorevent i Växjö!

Mässans moderator Åke Wenrup, SPF Seniorerna, välkomnar och presenterar artister samt föreläsare i under båda mässans dagar. Ingmar Nordström spelar och berättar om sitt Rika musikliv. Vid pianot hittar man Viking Olsson som spelar den  13:e mars kl 11.

SR - 13 mar 19 kl. 08:15

Kändisar misstänks för att ha mutat elitskolor

I USA ska Rika och kända personer ha betalat stora summor i mutor för att få in sina barn på ansedda universitet trots att barnen saknat kvalifikationer. I går åtalades 50 personer i brottshärvan..

Expressen - 06 mar 19 kl. 10:46

160 kommuner förlorade på slopad fastighetsskatt

I en övervägande del av landets kommuner betalar husägare mer pengar i fastighetsavgift i dag än vad man gjorde med fastighetsskatten.Det visar en granskning som SVT gjort.Förlorarna finns i glesbygden, medan vinnarna går att hitta i Rika kommuner som Täby, Nacka och Vellinge..

DI - 30 jan 19 kl. 16:14

Busch Thor om skattelättnaden för rika: Ett svek mot medelklassen

De stora skattesänkningar för höginkomsttagare som den nya S-ledda mittenkoalitionen nu ska driva igenom får hård kritik även från borgerligt håll.  KD-ledaren Ebba Busch Thor beskriver politiken som ett farligt svek mot medelklassen. .

DN - 07 feb 19 kl. 13:30

Richard Wilkinson: ”Rika mår också sämre av ojämlikhet”

Författaren till ”Jämlikhetsanden” menar att växande inkomstskillnader skapar social ångest för den stora majoriteten. I nya boken ”Den inre jämlikheten” undersöker Richard Wilkinson ojämlikhetens psykologiska effekter..

UNT - 06 mar 19 kl. 00:05

Allt kärvare för vårt rika grannland

Det finns flera frågetecken för succélandet Norge, såväl ekonomiska som moraliska..

VA - 26 feb 19 kl. 13:18

Bill Gates: Rika borde betala mer skatt

I en frågestund på Reddit berättar Bill Gates att han har betalat 10 miljarder dollar i skatter och att han tycker att Rika borde betala en större andel av skatterna..

SVT - 24 jan 19 kl. 20:00

Psykisk ohälsa: Klyftorna ökar mellan fattiga och rika barn

Barn i de lägsta inkomstgrupperna mår allt sämre psykiskt. Samtidigt har ohälsan sjunkit bland de som har det bättre ställt ekonomiskt, visar en ny rapport. – Det är anmärkningsvärt, säger Sara Fritzell på Folkhälsomyndigheten..

Västerbottens Folkblad - 02 mar 19 kl. 10:00

”Venezuela drabbas – på grund av sina rika naturtillgångar”

Venezuela skulle med sina tillgångar på olja och vattenkraft vara en förhållandevis rik och välmående nation i dag – bara den fick vara i fred. Oljan gör dock landet särskilt utsatt för andra makters anspråk på kontroll och exploatering. Högljudda patriarker, som USA:s Trump och Brasiliens Bolsonaro, lägger sig därför i Venezuelas inre angelägenheter och […].

PrivataAffärer - 21 feb 19 kl. 04:00

Startar twitterupprop mot ny ISK-skatt

När statsminister Stefan Löfven i helgen sade i en TT-intervju att han vill se höjd skatt på kapital, utan att vara mer specifik än så, var det många som tolkade det som att skatten på ISK-konton kommer att höjas ytterligare en gång. Frida Bratt var en av dem och hon ställde en rak fråga till Stefan Löfvens pressekreterare Gösta Brunnander om sparare bör oroa sig för en ny höjning av skatten på ISK. På den frågan svarade Gösta Brunnander att ”man inte har något mer konkret att säga i frågan”.

Skånskan - 28 feb 19 kl. 21:27

Lundaforskare gräver fram 3 000 år gammal sfinx

Lund/Egypten Lundaforskarnas utgrävning i Egypten har gjort ett 3 000 år gammalt fynd vid Gebel el-Silsila i Assuan-provinsen.
Man har hittat en sandstensverkstad och flera skulpturer från det så kallade Nya Riket.Fakta:
Nya riket är den moderna beteckningen på perioden 1550 före Kristus till 1070 före Kristus i det forntida Egypten.

PrivataAffärer - 27 feb 19 kl. 13:00

Vietnam ekonomisk modell för Nordkorea

Trump vill se ett slut på Nordkoreas kärnvapensatsning, medan Kim vill få till sanktionslättnader. Valet av Hanoi som mötesplats verkar vara noga övervägt. USA har på olika sätt antytt att Vietnam skulle kunna stå som modell för Nordkorea i landets satsning på ekonomisk utveckling.

Blekinge Läns tidning - 27 feb 19 kl. 05:00

Avskaffa ränteavdragen, de är socialism för de rika

Det är rimligt att ränteavdragen trappas ned eller ännu hellre avskaffas. Varför ska den med miljonlån på fina villor få rabatt på inkomstskatten? Avskaffade skattesubventionerade på lån kan med fördel finansiera sänkta inkomstskatter..

DI - 26 feb 19 kl. 09:26

Swedbank sökte personal för att hjälpa rika ryssar

Swedbank sökte omkring tiden för finanskrisen personer som via bankens private banking-enhet i Estland skulle hjälpa välbeställda personer i Ryssland och före detta Sovjet-stater. .

Affärsvärlden - 26 feb 19 kl. 09:36

Swedbank sökte personal för att hjälpa rika ryssar

Swedbank sökte omkring tiden för finanskrisen personer som via bankens private banking-enhet i Estland skulle hjälpa välbeställda personer i Ryssland och före detta Sovjet-stater. Det uppmärksammar Bloomberg News med hänvisning till jobbannonser som lades ut vid den tiden..

GöteborgsPosten - 25 feb 19 kl. 05:00

Hotar invandringskritiska partier demokratin?

Forskningen visar att demokratin i princip aldrig bryter samman i länder som är Rika och har varit demokratier länge..

Dagens PS - 20 feb 19 kl. 12:04

Ikea lovar Zlatan livslång ”belöning”

Möbeljätten vill på så sätt tacka för gratisreklamen från den svenska fotbollsstjärnan. Inför Los Angeles Galaxys MLS-premiär fick Zlatan svara på frågor från podiet och kom in på möbelvaruhuset Ikea. Zlatan deklarerade då enligt Sportbladet att ”Ikea är fantastiskt” och att han i samband med en flytt tillsammans med sin fru köpte alla möbler från Ikea.

Blekinge Läns tidning - 23 feb 19 kl. 07:34

Valet i gång i Nigeria

I dag går nigerianerna slutligen till valurnorna för att välja en ny president efter att valet skjutits upp en vecka. Valet sker i ett Nigeria där klyftorna mellan fattiga och Rika växer. Med totalt 73 presidentkandidater är startfältet stort och diversifierat i AfRikas folktätaste land.

Sydsvenskan - 23 feb 19 kl. 07:34

Valet i gång i Nigeria

I dag går nigerianerna slutligen till valurnorna för att välja en ny president efter att valet skjutits upp en vecka. Valet sker i ett Nigeria där klyftorna mellan fattiga och Rika växer. Med totalt 73 presidentkandidater är startfältet stort och divers.

Helsingborgs Dagblad - 23 feb 19 kl. 07:34

Valet i gång i Nigeria

I dag går nigerianerna slutligen till valurnorna för att välja en ny president efter att valet skjutits upp en vecka. Valet sker i ett Nigeria där klyftorna mellan fattiga och Rika växer. Med totalt 73 presidentkandidater är startfältet stort och divers.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.