Ridskolechefen

Friday, 07 August, 11:45

Nyheter om Ridskolechefen

Sortering: Relevans | Senaste
Sydsvenskan - 07 jun 20 kl. 09:00

Så ser Malmös nya ridanläggning ut

Ridskolechefen: "Det blir jättefint här – och närmare hagarna för oss"..

Expressen - 26 maj 20 kl. 15:13

Här ökar medlemmarna under coronapandemin

Med skyltar, öppna dörrar och distansering har Djursholms Ridklubb anpassat sin verksamhet under coronapandemin.Samtidigt upplever de ett ökat intresse för ridning.– Jag var nervös först att det skulle gå åt pipan.

NT - 06 mar 20 kl. 09:00

Ridskolechefen: "Vi tror att det kan bli bra"

Nu har samhällsbyggnadsnämnden gett klartecken för att detaljplanelägga både bostadsområdet i Albogadalen och Västra infarten, väster om nya E22..

Barometern - 03 mar 20 kl. 14:39

Efter inbrottet: ”Tur det inte hände hästarna något”

Torsås Ryttare hade påhälsning av tjuvar natten mot tisdag. Ridskolechefen Elin Fransson var trots allt lättad efteråt. – Det var tur att det inte hände hästarna något, säger Fransson..

SmålandsPosten - 13 feb 20 kl. 10:03

Sadelstöld: Ridklubb drabbad av inbrott – tre nätter i rad

Tre nätter i rad har Tingsryds rid- och körklubb haft besök av inbrottstjuvar. – Det känns naturligtvis väldigt olustigt, säger Ridskolechefen Sara Karlsson..

Expressen - 23 jan 20 kl. 12:00

Ridskolan stänger – drabbad av viruset

På grund av ett hästvirus stängs nu två ridanläggningar.Hästarna har visat positiva prover för coronavirus.– Jag fick två hästar som inte åt när de kom in och då reagerar man ju direkt, säger Ridskolechefen Therese Karlsson till SVT Väst.

Skånskan - 13 dec 19 kl. 14:18

Hästar med feber tvingar ridklubb att stänga

ESLÖV Eslövs ridklubb har stängt anläggningen för in- och utgående hästar till minst efter nyår efter att ett par hästar i stallet konstaterats ha feber. Ridskolan är öppen som vanligt.– Det är en försiktighetsåtgärd efter att de två hästarna stått med feber.

BT - 14 okt 19 kl. 17:09

Ridskolechefen om glädjebeskedet efter långa väntan:”Man får nypa sig i armen”

På måndagen besiktigades det nya stallet på Bosgården och efter att både besiktningsman och plan- och byggnämnden godkänt stallet så kan ridklubben göra klart för inflyttning. – Man får nypa sig i armen. Det känns jättehäftigt, säger ridskolechef Lola Bodin..

BT - 11 sep 19 kl. 17:01

Ridskolechefen:”Jag sover knappt på nätterna”

Samtidigt som det närmar sig inflyttning i det nya stallet på Bosgården i Örby kämpar Marks ridklubb med en ekonomi i kris. – Jag sover knappt på nätterna, säger ridskolechef Lola Bodin..

Skånskan - 19 jun 19 kl. 17:02

Undervisningen på Sandåkra läggs ned

Skurup Ridskolan på Sandåkra ridanläggning kommer inte att starta till hösten. Det beskedet meddelades på ett informationsmöte i tisdagskväll.Ett knappt fyrtiotal barn och vuxna närvarande vid mötet på Sandåkra gård.

Barometern - 26 apr 19 kl. 13:42

Miljoner satsas på ridklubb – nu ska andra inspireras

Kommuns storsatsning på Nybro ridklubbs anläggning har väckt stor uppmärksamhet. Nu kan upprustningen fungera som en vägledning för andra. – Jag tror det är bra att man har med alla olika förutsättningar, säger Ridskolechefen Ingrid Eriksson..

Skånskan - 26 feb 19 kl. 07:00

Torkan slog hårt mot ridskolan

Säbytorp Förra sommarens torka har slagit hårt mot Ringsjöortens ryttarförening – som överväger att höja ridskoleavgifterna för att få ekonomin att gå runt.
– Det blir att man släcker bränder hela tiden, säger föreningens ordförande Michael Farina.Den torra sommaren gav en foderbrist som har trissat upp priserna för hö och hösilage rejält, säger Roger Nilsson som är kassör i Ringsjöortens ryttarförening och som berättar att torkan är något som påverkar föreningen starkt.

Expressen - 04 feb 19 kl. 15:52

Fler ridskolehästar har dött efter aggressiva smittan

Tio hästar har smittats av ett aggressivt virus som hittills skördat tre liv.Det efter att en veterinär glömde att lämna tillbaka provsvaren efter en undersökning.På ridskolan i Åkersberga sliter de anställda för de kvarvarande hästarnas hälsa.

Barometern - 14 aug 18 kl. 13:46

Klassikern gick galant

Löpning på Lidingö, skidåkning i Sälen, cykling kring Vättern och simning i Dalarna. Nu har Ridskolechefen Madeleine Dunsäter genomfört klassikern – och hon ska göra det igen..

Nya Wermlands Tidningen - 03 aug 18 kl. 16:15

Dyrt foder kan försätta ridklubben i konkurs

Den rekordtorra sommaren har tärt på naturbetet och drivit upp foderpriserna med flera hundra procent.Nu signalerar ridklubben att det ekonomiska läget är akut:– Det är jättekris, säger Ridskolechefen Åsa Eneroth..

Nyan - 27 maj 18 kl. 19:15

Ridklubben Sleipner firar 50 år med pompa och ståt

HÄSTSPORT. Ridklubben Sleipner fyller 50 år.
Det firade man med pompa och ståt vid anläggningen i Espholm.

Länstidningen i Jämtland - 12 jan 18 kl. 18:01

Ovanligt finbesök när stortränaren Jens Fredricson gästade Jämtland: "Det finns ett väldigt stort intresse här"

Under hela fredagen fick Östersund-Frösö Ridklubb celebert besök i ridhuset. Den välmeriterade ryttaren Jens Fredricson höll under en hel dag olika pass med med genomgångar, tränarutbildning och clinic. – Det är en stor profil att få hit och han är en enorm inspirationskälla för alla som kommer hit, säger Ridskolechefen Agneta Paulsson..

Nya Wermlands Tidningen - 07 nov 17 kl. 18:00

Kusligt firande hos ridklubben

Färgelanda Ridklubb äger, äntligen, ridanläggningen. – Vi har velat köpa anläggningen under så många år. Det känns skönt att allting är klart nu, säger Ridskolechefen Marianne Göthberg, efter fredagskvällens firande..

DalaDemokraten - 15 aug 17 kl. 10:00

Renoveringen av ridhuset fortskrider enligt planerna: ''Det blir ett lyft för alla''

I maj i år gick en sedan länge stor önskan i uppfyllelse för Ludvikatraktens alla ridintresserade. Renoveringen av det över 30 år gamla ridhuset påbörjades slutligen. I september flyttar hästarna in i sina nya lyor.

Dalarnas tidningar - 15 aug 17 kl. 10:00

Renoveringen av ridhuset fortskrider enligt planerna: ''Det blir ett lyft för alla''

I maj i år gick en sedan länge stor önskan i uppfyllelse för Ludvikatraktens alla ridintresserade. Renoveringen av det över 30 år gamla ridhuset påbörjades slutligen. I september flyttar hästarna in i sina nya lyor.

Nyan - 27 maj 17 kl. 17:32

Fått nog av vårdslösa bilister

Olyckan var nära när en bilist trängde sig genom en grupp med ekipage på uteritt från ridskolan Sleipner i förra veckan.

– Det är så onödigt och obehagligt, säger Ridskolechefen Mia Andersson.
Ridskolan har ett fåtal anvisade ridvägar som inte är tillräckliga för exempelvis uteritter.

Länstidningen i Jämtland - 25 dec 16 kl. 15:00

Ett symboliskt viktigt arbete går i mål på Strömsunds ridklubb

Kampen om att få bygga en cafeteria på anläggningen har pågått i över tio år.
Men äntligen börjar den bli klar. Något Strömsunds ridklubb har kämpat för sedan anläggningen byggdes för 16 år sedan.

ÖstersundsPosten - 30 aug 16 kl. 11:12

Utbrott av fruktade hästsjukdomen kvarka på Färsta ridcenter – importerade hästar var smittade

Fem hästar på Färsta ridcenter hålls i karantän efter ett utbrott av en allvarlig sjukdom. "Ett par av hästarna har varit dåliga och vi har hittat knölar. Nu visar det sig att det var kvarka", säger Ridskolechefen Birgitta Lindstrand..

Länstidningen i Jämtland - 30 aug 16 kl. 11:12

Utbrott av fruktade hästsjukdomen kvarka på Färsta ridcenter – importerade hästar var smittade

Fem hästar på Färsta ridcenter hålls i karantän efter ett utbrott av en allvarlig sjukdom. "Ett par av hästarna har varit dåliga och vi har hittat knölar. Nu visar det sig att det var kvarka", säger Ridskolechefen Birgitta Lindstrand..

Nya Wermlands Tidningen - 20 mar 16 kl. 16:59

"Vi hade 76 starter"

Under helgen arrangerade Christinehamns ridklubb Smurfhoppning och Smurfdressyr. – Om jag inte säger helt fel nu så tror jag faktiskt att vi till och med slog rekord med antal deltagare. Vi hade 76 starter så det är väldigt roligt, berättar Ridskolechefen Caroline Yngve..

Norrtelje Tidning - 05 jan 16 kl. 12:00

Vigelsjö ridskola undgår konkurs

Kvarkasjukan på Vigelsjö ridskola i Norrtälje verkar snart vara över. – Vi hoppas kunna dra igång verksamheten den 25 januari, säger Ridskolechefen Leila Bull..

DN - 06 dec 15 kl. 10:10

Hårt slit och mycket kärlek för ridläraren

Ridskolechefen Anna Boström jobbar sjudagarsveckor för att driva familjeföretaget Vendelsö ridskola i Stockholm. Och hennes elever gillar vad hon gör – nu har hon tilldelats utmärkelsen ”Årets ridlärare”..

SmålandsPosten - 21 dec 15 kl. 15:11

Terese byter skolan för stallet

Nya Ridskolechefen i Älmhult älskar att undervisa och sprida positiv energi. – Det viktigaste är glädjen. Alla som kommer hit ska mötas av ett leende, säger Terese Göransson som börjar nya tjänsten i februari..

GT - 08 dec 15 kl. 20:21

Mystisk hästsjuka – julshow ställs in

GÖTEBORG. Lysekils ryttarförenings årliga julshow blir inte av. Flera av hästarna har blivit sjuka - men ingen vet varför.

Sydsvenskan - 09 aug 15 kl. 11:58

Ruinpark fara för ryttare

Sönderrostade järntrappor, cementblock med utstickande armeringsjärn och en gammal elcentral på svaj blir Klagshamns ryttarförenings närmsta granne.
– Det här är katastrofalt, säger Ridskolechefen..

Dalarnas tidningar - 07 aug 15 kl. 08:20

"Vår budget har varit för tuff"

– Vi vill både förbättra och utöka verksamheten, säger Ridskolechefen Elisabeth Svedemark och styrelsens ordförande Sara Hellsten..

DalaDemokraten - 07 aug 15 kl. 08:20

"Vår budget har varit för tuff"

– Vi vill både förbättra och utöka verksamheten, säger Ridskolechefen Elisabeth Svedemark och styrelsens ordförande Sara Hellsten..

Dalarnas tidningar - 15 jan 18 kl. 19:12

Ridskolechefen hyllar den nya domen: "Fler kommer att ha råd att rida"

Högsta förvaltningsdomstolen har i en ny dom fastslagit att friskvårdsbidraget nu även ska omfatta bland annat hästridning – något som får Ridskolechefen på Dalarnas största ridklubb i Falun att jubla. – Varför har inte detta kommit tidigare? säger Marika Schön, ridskolechef på Falu ridklubb..

Nya Wermlands Tidningen - 11 dec 14 kl. 12:22

Hemligt program

Christinehamns ridklubb har på söndag sin årliga julshow. Som vanligt omgärdas programmet av lite hysch, hysch. – Jag vill ju inte avslöja några nya nummer, säger Ridskolechefen Caroline Yngve..

Nya Wermlands Tidningen - 25 jun 14 kl. 06:00

Väldresserade och hoppvilliga fyrfotingar

Christinehamns ridklubb har haft klubbmästerskap i dressyr och hoppning vid Gustavsvik. – En mycket lyckad dag med väldigt många starter, säger Ridskolechefen Caroline Yngve. Sofia Röhs kunde inte ha fått en bättre födelsedagspresent och en annan av vinnarna var klubbens ordförande..

Nya Wermlands Tidningen - 03 maj 14 kl. 06:00

Frukostridning för morgonpigga ryttare

Tidig morgontimme, tomt ridhus och bara fem ryttare i gruppen. Karlstads ridklubb har börjat med frukostridning. – Det är drop-in för de som inte är medlemmar eller kan rida varje vecka, säger Ridskolechefen Ann-Cha Boström..

Nya Wermlands Tidningen - 19 apr 14 kl. 06:00

Fick halv miljon till framridningsbana

Christinehamns ridklubbs nya framridningsbana är klar att användas om mindre än två veckor. – Vi har gjort det här för att konkurrera med andra klubbar. Varje gång vi haft tävling, så har vi fått kritik för att banan varit för liten, säger Ridskolechefen Caroline Yngve..

Nya Wermlands Tidningen - 22 mar 14 kl. 06:00

Positiv effekt av hyrhästar

Inför höstterminen anlände två polska halvblodshästar till Filipstads ridklubb. De hade hyrts in från Grällsta ridcenter i Sala med syftet att få in fler ryttare till ridskolan. Och så har det också blivit.

Magazin24 - 22 jan 14 kl. 10:22

Wirsbo Ridcenter utvecklar

Efter att Wirsbo Ridcenter frågade ut ridintresserade vad som saknades i en traditionell ridskola och svaren de fick visade på att det finns behov av förnyelse och flexibilitet. Därför utvecklar Wirsbo Ridcenter sin verksamhet. Under hösten har antalet ridande på Wirsbo Ridcenter ökat med över 50 procent och den nye Ridskolechefen Sofhie Hagen är nöjd med utvecklingen.

SmålandsPosten - 20 dec 13 kl. 06:29

100 kom till julshowen

Årets julshow hos Åseda Ryttarförening bjöd på ett späckat program. Ridskolechefen Malin Pierru och ridläraren Ulrika Rosvall inledde med en spegelkadrilj. Därefter flöt ett späckat program på med allt från nybörjarelever med en käpphästkadrilj till landslagsryttaren Ellinor Magnusson och Pixars vinnarprogram på internationell nivå.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.