Richard Jomshof

Monday, 17 February, 14:55

Nyheter om Richard Jomshof

Sortering: Relevans | Senaste
Expressen - 23 jan 20 kl. 07:31

SD-toppen pekas ut som bitter och oprofessionell i intern rapport

SD:s partisekreterare Richard Jomshof är bitter, oprofessionell, hyser personligt agg och tror att hans ord står över ”partiets stadgar, regler och praxis”.Den kritiken riktas mot Jomshof i en nästan 300 sidor tjock intern SD-skrivelse.– Jag tar väldigt lätt på kritiken, säger Jomshof..

Aftonbladet - 07 jan 20 kl. 17:10

Intern kritik mot SD:s partisekreterare: ”Vem som helst kan avstängas”

▸ Sverigedemokraterna skakas av en intern strid efter att en SD-topp stängts av. I en hemlig Facebookgrupp riktas ilska mot partisekreterare Richard Jomshof – som enligt kritikerna utesluter medlemmar som personlig hämnd. – Det ligger en känsla nära till hands om att vem som helst, när som helst numera kan avstängas, skriver Uppsalapolitikern David Perez i gruppen..

Aftonbladet - 14 jan 20 kl. 21:29

Skulle lägga fram kritik mot Jomshof – fick lämna jobbet

▸ Sverigedemokraterna tog in en konflikthanterare för att identifiera problem i partiet. Men när hon skulle presentera tung kritik mot Richard Jomshof fick hon lämna jobbet, enligt Aftonbladets uppgifter..

Politologerna - 08 dec 19 kl. 17:00

Lucka #8: Reflektioner om JMGs seminarieserie med partistrateger

Detta gästblogginlägg är författat av MARIE GRUSELL, docent och medieforskare vid JMG, Göteborgs universitet. Hon är huvudansvarig för JMGs seminarieserie med partistrateger. Det har varit en spännande höst på Göteborgs universitet.

DN - 07 dec 19 kl. 21:00

”Göteborgs universitet är inte skyldigt bjuda in SD att föreläsa”

205 forskare: Inbjudan av Richard Jomshof väcker frågor om universitetets roll som kunskapsproducerande institution samt dess samhälleliga uppdrag i dag..

P3 - 05 dec 19 kl. 18:33

Demonstration mot Sverigedemokraternas föreläsning på Göteborgs universitet

En grupp demonstranter samlades idag utanför Göteborgs universitet för att protestera mot en föreläsning av Sverigedemokraternas partisekreterare Richard Jomshof..

DN - 05 dec 19 kl. 12:41

SD:s Richard Jomshof möttes av protester i Göteborg

Utanför universitetet i Göteborg har en grupp demonstranter samlats för att protestera mot att Sverigedemokraternas….

Dagens PS - 21 nov 19 kl. 10:50

Åkesson och SD lyfter hos näringslivet

Förtroendet för Jimmie Åkesson bland Sveriges företagare fortsätter att öka. Även partiet kan inkassera en uppgång. Det är Dagens Industris barometer för näringslivet som har undersökt förtroendet för partiledarna.

Expressen - 21 nov 19 kl. 20:12

De infekterade bråken bakom SD:s opinionsframgång

Sverigedemokraterna går som tåget i opinionen och använder Sölvesborg som politiskt skyltfönster. Men samtidigt präglas stora delar av partiet av infekterade bråk, petningar, avhopp och uteslutningar. ”I det stora hela tror jag inte att det har någon större betydelse.

Sydsvenskan - 23 okt 19 kl. 14:14

SD utmanar S som största parti

SD:s väljarstöd närmar sig Socialdemokraternas i en ny opinionsmätning. – Vi har potential att bli störst, säger partisekreteraren Richard Jomshof. Sverigedemokraterna (SD) har gått starkt framåt i höstens opinionsmätningar.

Helsingborgs Dagblad - 23 okt 19 kl. 14:14

SD utmanar S som största parti

SD:s väljarstöd närmar sig Socialdemokraternas i en ny opinionsmätning. – Vi har potential att bli störst, säger partisekreteraren Richard Jomshof. Sverigedemokraterna (SD) har gått starkt framåt i höstens opinionsmätningar.

Expressen - 29 sep 19 kl. 05:54

Ny rekordnotering för Sverigedemokraterna

Sverigedemokraterna får 20,2 procent i svensk väljaropinion.Det är partiets högsta siffra någonsin i mätningen som startade 2010.– Det är väl förmodligen en följd av den pågående samhällsdebatten, säger Richard Jomshof, Sverigedemokraternas partisekreterare, till Sveriges Radio..

Dagens PS - 26 sep 19 kl. 07:44

Åkessons parti nu Sveriges nästa största

Signifikant uppgång för SD i Novus senaste väljarbarometer. ”Det finns ett starkt missnöje med de övriga partierna”, säger Sverigedemokraternas partisekreterare Richard Jomshof till SVT. I mätningen, som gjordes mellan 26 augusti och 22 september, ökar SD med 2,3 procentenheter.

SVT - 26 sep 19 kl. 06:23

Ny mätning: Sverigedemokraterna näst största parti

Sverigedemokraterna är näst största parti i Novus senaste väljarbarometer – och största parti bland manliga väljare. – Det finns ett starkt missnöje med de övriga partierna, säger partisekreterare Richard Jomshof (SD).

GT - 05 dec 19 kl. 18:29

Jomshof: Protesterna hjälpa Sverigedemokraterna växa

Trots hoten om protestaktioner gick det lugnt till när Richard Jomshof, SD, höll sitt föredrag på universitetet i Göteborg. En person leddes under föreläsningen ut av vakter – annars höll sig de 30 demonstranterna utanför. – Det är en sak att man protesterar, men man måste göra det på ett snyggt sätt, sa Jomshof efteråt – och berättade att det också hjälpt partiet att få uppmärksamhet.

DN - 04 dec 19 kl. 18:22

Het debatt när Jomshof föreläser på Göteborgs universitet

Sverigedemokraternas partisekreterare Richard Jomshof föreläser i morgon, torsdag, på Göteborgs universitet..

Expressen - 03 dec 19 kl. 17:17

Jag blir rädd för uppropet mot Richard Jomshof

Är den amerikanska campuskulturen på väg att importeras till Sverige?Victor Malm kommenterar akademikeruppropet mot Sverigedemokraternas Richard Jomshof. .

Politologerna - 29 nov 19 kl. 16:21

Upprop mot uppropet mot Richard Jomshof

Min arbetsplats, Göteborgs Universitet, är idag i tidningen. Tyvärr inte på grund av något vetenskapligt framsteg, snarare motsatsen. Institutionen för Journalistik, Medier och Kommunikation har under hösten bjudit in representanter från alla riksdagspartier under rubriken ”Så tänker en partistrateg.

GT - 29 nov 19 kl. 16:48

Akademiker försökte stoppa Richard Jomshofs föreläsning

Den 5 december ska Richard Jomshof föreläsa på Göteborgs universitet. Nu skriver GP att omkring ”hundra akademiker” har skrivit under en namninsamling – för att stoppa föreläsningen. Något som dock inte kommer att ske.

Skånskan - 17 jan 19 kl. 05:00

Orbánistan är SD:s ide­al­land

Ung­ern har un­der flera år upp­märk­sammats för att de­mo­kra­tin i landet ur­holkas. EU har in­lett ett § 7-för­fa­ran­de som kan leda till att landet för­lo­rar röst­rätten inom EU.
Den som står i fo­kus för de­batten är pre­mi­är­mi­nis­tern Victor Orbán.

SVT - 20 dec 18 kl. 06:24

Så reagerar partierna på SVT/Novus väljarbarometer

Sverigedemokraterna och Socialdemokraterna har olika förklaringar till att partierna gått framåt bland väljarna efter valet i september. – Det kan bero på att det nu finns ett missnöje med att det inte går att få fram en regering, säger SD:s partisekreterare Richard Jomshof..

Expressen - 29 okt 18 kl. 05:54

Hyckleri på hög nivå av SD:s Richard Jomshof

Hösten är över oss, mörk kvällshimmel, klockan vrids tillbaka en timme, ett år, ett liv.President Trump lockar fram bombdåd, SD-politiker faller som vissna höstlöv och det är tid för tungsinne..

Expressen - 04 aug 18 kl. 06:06

SD-riksdagsmannen: Gör Pride kriminellt

Transpersoner som inte steriliseras eller kastreras är en "freakshow".Det menar SD-toppen Richard Jomshof.Expressen kan nu också avslöja att SD-riksdagsledamoten David Lång föreslagit en kriminalisering av Prideparaden.

GöteborgsPosten - 17 okt 18 kl. 21:51

SD-topp: Utlys folkomröstning om invandring

Regeringen bör snarast utlysa en folkomröstning om invandringspolitiken. Det föreslår Sverigedemokraternas partisekreterare Richard Jomshof i en riksdagsmotion. Han hänvisar till Ungerns premiärminister Viktor Orbán som i brev har frågat medborgarna vad de tycker om invandringspolitiken..

Världen Idag - 11 okt 18 kl. 00:00

Judar under konstant belägring

Varje år i början av oktober brukar Sverigedemokraterna lämna in en riksdagsmotion som yrkar på ett förbud mot icke-medicinsk omskärelse. I förra veckan var det alltså dags igen och precis som förra året var det partisekreteraren Richard Jomshof som låg bakom lagförslaget. Med hänvisning till bland annat Svenska barnläkarföreningen, Vårdförbundet och Sjuksköterskornas etiska råd redogjorde Jomshof sakligt varför ett förbud mot icke-medicinsk omskärelse bör införas i Sverige: ingreppet innebär en kränkning av det enskilda barnets integritet och mänskliga rättigheter; barnets religionsfrihet väger tyngre än föräldrarnas religionsfrihet.

DN - 17 okt 18 kl. 22:24

SD-topp: Utlys folkomröstning om invandring

Regeringen bör snarast utlysa en folkomröstning om invandringspolitiken. Det föreslår Sverigedemokraternas partisekreterare Richard Jomshof i en riksdagsmotion. Han hänvisar till Ungerns premiärminister Viktor Orbán som i brev har frågat medborgarna vad de tycker om invandringspolitiken..

Skånskan - 18 okt 18 kl. 05:00

SD är in­get de­mo­kra­tiskt par­ti

Ton­lä­get i de­batten om re­ger­ings­bil­dan­de är högt. Ulf Kristersson kastade in hand­duken i fre­dags ef­ter att C och L sagt det­sam­ma som i hela val­rö­rel­sen. De vill inte vara med i en rege­ring el­ler stödja en rege­ring som är be­ro­en­de av SD.

Helsingborgs Dagblad - 17 okt 18 kl. 21:51

SD-topp: Utlys folkomröstning om invandring

Regeringen bör snarast utlysa en folkomröstning om invandringspolitiken. Det föreslår Sverigedemokraternas partisekreterare Richard Jomshof i en riksdagsmotion. Han hänvisar till Ungerns premiärminister Viktor Orbán som i brev har frågat medborgarna vad.

Sydsvenskan - 17 okt 18 kl. 21:51

SD-topp: Utlys folkomröstning om invandring

Regeringen bör snarast utlysa en folkomröstning om invandringspolitiken. Det föreslår Sverigedemokraternas partisekreterare Richard Jomshof i en riksdagsmotion. Han hänvisar till Ungerns premiärminister Viktor Orbán som i brev har frågat medborgarna vad.

SmålandsPosten - 17 okt 18 kl. 21:51

SD-topp: Utlys folkomröstning om invandring

Regeringen bör snarast utlysa en folkomröstning om invandringspolitiken. Det föreslår Sverigedemokraternas partisekreterare Richard Jomshof i en riksdagsmotion. Han hänvisar till Ungerns premiärminister Viktor Orbán som i brev har frågat medborgarna vad de tycker om invandringspolitiken.

Sydöstran - 17 okt 18 kl. 21:51

SD-topp: Utlys folkomröstning om invandring

Regeringen bör snarast utlysa en folkomröstning om invandringspolitiken. Det föreslår Sverigedemokraternas partisekreterare Richard Jomshof i en riksdagsmotion. Han hänvisar till Ungerns premiärminister Viktor Orbán som i brev har frågat medborgarna vad de tycker om invandringspolitiken.

YA - 17 okt 18 kl. 21:51

SD-topp: Utlys folkomröstning om invandring

Regeringen bör snarast utlysa en folkomröstning om invandringspolitiken. Det föreslår Sverigedemokraternas partisekreterare Richard Jomshof i en riksdagsmotion. Han hänvisar till Ungerns premiärminister Viktor Orbán som i brev har frågat medborgarna vad de tycker om invandringspolitiken.

BT - 17 okt 18 kl. 21:51

SD-topp: Utlys folkomröstning om invandring

Regeringen bör snarast utlysa en folkomröstning om invandringspolitiken. Det föreslår Sverigedemokraternas partisekreterare Richard Jomshof i en riksdagsmotion. Han hänvisar till Ungerns premiärminister Viktor Orbán som i brev har frågat medborgarna vad de tycker om invandringspolitiken.

Barometern - 17 okt 18 kl. 21:51

SD-topp: Utlys folkomröstning om invandring

Regeringen bör snarast utlysa en folkomröstning om invandringspolitiken. Det föreslår Sverigedemokraternas partisekreterare Richard Jomshof i en riksdagsmotion. Han hänvisar till Ungerns premiärminister Viktor Orbán som i brev har frågat medborgarna vad de tycker om invandringspolitiken.

Blekinge Läns tidning - 17 okt 18 kl. 21:51

SD-topp: Utlys folkomröstning om invandring

Regeringen bör snarast utlysa en folkomröstning om invandringspolitiken. Det föreslår Sverigedemokraternas partisekreterare Richard Jomshof i en riksdagsmotion. Han hänvisar till Ungerns premiärminister Viktor Orbán som i brev har frågat medborgarna vad de tycker om invandringspolitiken.

Kristianstadsbladet - 17 okt 18 kl. 21:51

SD-topp: Utlys folkomröstning om invandring

Regeringen bör snarast utlysa en folkomröstning om invandringspolitiken. Det föreslår Sverigedemokraternas partisekreterare Richard Jomshof i en riksdagsmotion. Han hänvisar till Ungerns premiärminister Viktor Orbán som i brev har frågat medborgarna vad de tycker om invandringspolitiken.

Världen Idag - 11 okt 18 kl. 00:00

Årligt angrepp på oss judar

Varje år i början av oktober brukar Sverigedemokraterna lämna in en riksdagsmotion som yrkar på ett förbud mot icke-medicinsk omskärelse. I förra veckan var det alltså dags igen och precis som förra året var det partisekreteraren Richard Jomshof som låg bakom lagförslaget. Med hänvisning till bland annat Svenska barnläkarföreningen, Vårdförbundet och Sjuksköterskornas etiska råd redogjorde Jomshof sakligt varför ett förbud mot icke-medicinsk omskärelse bör införas i Sverige: ingreppet innebär en kränkning av det enskilda barnets integritet och mänskliga rättigheter; barnets religionsfrihet väger tyngre än föräldrarnas religionsfrihet.

Expressen - 18 sep 18 kl. 11:15

SD i möte om talmansvalet – ska diskutera M:s förslag

Kring lunchtid har flera SD-toppar samlats i riksdagens ledamotshus för att diskutera bland annat Moderaternas förslag på talman, vilket enligt uppgifter till DI sägs vara Andreas Norlén (M). – Vi ska diskutera det nu, sa partisekreteraren Richard Jomshof till Expressen strax innan han gick in.  Under tisdagen fattar även Socialdemokraterna sitt beslut om talmanskandidat, skriver Aftonbladet..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.