Reträtt

Sunday, 22 September, 18:14

Nyheter om Reträtt

Sortering: Relevans | Senaste
Expressen - 02 sep 19 kl. 11:56

SD-toppen vill samarbeta med Trumps regering

SD-toppen Mattias Karlsson vill samarbeta med Donald Trumps administration.  I fredags mötte han därför företrädare för det amerikanska utrikesdepartementet i Washington DC, kan Expressen nu berätta.  – Det var ett produktivt möte som i någon mån var historiskt, säger Mattias Karlsson.

Dagens PS - 02 sep 19 kl. 07:33

Kristerssons SD-attack på regeringen

M-ledaren reagerar på att Sverigedemokraterna utesluts från samtal om gängkriminaliteten. ”Det är bra att regeringen bjuder in, men det är fel att alla inte får vara med”, skriver Ulf Kristersson på Facebook. Kristersson kallar det ”respektlöst” av regeringen att frysa ut SD.

DI - 11 sep 19 kl. 19:02

Intervacc genomför företrädesemission om 62 Mkr

First North-bolaget Intervacc har beslutat att genomföra en företrädesemission som kommer att tillföra bolaget cirka 62….

Dagen - 01 sep 19 kl. 11:25

Krismöten på Karolinska om antisemitism

Den senaste veckan har sjukhusledningen haft två möten med judiska företrädare..

Dagen - 01 sep 19 kl. 11:25

Krismöten på Karolinska om antisemitism

Den senaste veckan har sjukhusledningen haft två möten med judiska företrädare..

GöteborgsPosten - 01 sep 19 kl. 05:00

Elfordonens tid är här – nu måste fler aktörer agera samtidigt

Mycket görs redan för att stödja den pågående elektrifieringen. Men för att vi ska nå klimatmålen behöver vi kraftsamla ännu mer, skriver företrädare för Klimatråd Västra Götaland..

UNT - 31 aug 19 kl. 06:00

Locka hit ungdomarna

Uppsala läns bristande attraktivitet måste åtgärdas, skriver företrädare för Centerpartiet..

Sydöstran - 30 aug 19 kl. 09:55

Efter hotet – nu öppnar de igen

I dag håller servicekontoret öppet som vanligt igen, meddelar ställföreträdande kommunikationschefen..

PrivataAffärer - 30 aug 19 kl. 08:10

Danske spår svensk räntesänkning nästa år

Danske Bank konstaterar att utvecklingen sedan det senaste räntemötet i juli inte har gått Riksbankens väg och att prognoserna då visat sig vara för optimistiska. De globala utsikterna ter sig ”som ett minfält av förhöjda ekonomiska risker”, med upptrappad handelskonflikt mellan USA och Kina, ökad sannolikhet för hård brexit och en tysk ekonomi som drar med sig euroområdet ner i recession. Riksbanken väntas därför dra ned sin internationella prognos.

DI - 30 aug 19 kl. 08:23

Ortoma offentliggör företrädesemission om cirka 70 MSEK

EJ FÖR OFFENTLIGGÖRANDE, DISTRIBUTION ELLER PUBLICERING, VARE SIG DIREKT ELLER INDIREKT, I USA, AUSTRALIEN, JAPAN, KANADA, ELLER I NÅGON ANNAN JURISDIKTION DÄR OFFENTLIGGÖRANDE,.

Dagens PS - 30 aug 19 kl. 07:53

Swedbanks nye vd får jackpot-lön

Jens Henriksson dubblar sin lön jämfört med inkomsten från Folksam. Dagens Industri berättar att Swedbanks hårt kritiserade nye vd och koncernchef, Jens Henriksson, enligt bankens pressavdelning, får en fast lön på 13 miljoner kronor, plus att Swedbank avsätter runt 30 procent, 4 miljoner kronor, i pension. Henriksson får lägre inkomst än sin företrädare Birgitte Bonnesen, som enligt Di hade en lön på 14,3 miljoner kronor 2018 och bättre förmåner än Henriksson.

Dagens Medicin - 30 aug 19 kl. 07:00

”Risk för revirtänk i nya nivåstruktureringen”

Vi sjukvårdspolitiker behöver sluta se oss som regionala landstingsföreträdare och i stället ta ett ansvar för hela Sveriges sjukvård, skriver Ella Bohlin (KD)..

UNT - 30 aug 19 kl. 06:00

En budget för Knivsta

Agenda 2030 och dialog är fokus i Knivstas budget, skriver företrädare för styret i Knivsta..

Blekinge Läns tidning - 30 aug 19 kl. 05:00

Kakabaveh är för bra för ett gäng högstadiemobbare

En rad företrädare för Vänsterpartiet har gått ut offentligt med hån och skadeglädje över den nu uteslutna riksdagsledamoten Amineh Kakabaveh. Mobbningen gör det dock bara tydligt vilka ynkliga människor som sitter i V:s partitopp..

GöteborgsPosten - 30 aug 19 kl. 05:00

Ett annat styre av Göteborg är möjligt

Tillsammans med Socialdemokraterna är vi större än det borgerliga styret och kan därför ta tillbaka makten, skriver företrädare för de rödgrönrosa..

DI - 29 aug 19 kl. 21:03

Analytikerna på reträtt – kapar prognoserna

Sommarens rapportperiod och konjunkturoro har satt spår i analytikernas vinstprognoser för storbolagen på Stockholmsbörsen..

Skånskan - 29 aug 19 kl. 20:00

”Vi vill skapa effektivare kollektivtrafik”

Malmö Linje 8 som trafikerar Lindängen-Hyllie C är först ut att bli nästa snabbusslinje i Malmö. Snitthastigheten är i dag 14,1 kilometer i timmen vilket Skånetrafiken inte tycker är acceptabelt.– Vi vill skapa effektiv och attraktiv kollektivtrafik i Malmö, påpekar Jens Listrup som är ställföreträdande trafikdirektör på Skånetrafiken.

Sydsvenskan - 29 aug 19 kl. 16:40

”De enkla lösningarna har fått företräde.”

Ryktet om en svensk systemkollaps är än en gång grundlöst..

Helsingborgs Dagblad - 29 aug 19 kl. 16:40

”De enkla lösningarna har fått företräde.”

Ryktet om en svensk systemkollaps är än en gång grundlöst..

YLE - 29 aug 19 kl. 08:49

Racer: Marcus Ericsson står till Alfa Romeos förfogande i veckoslutets formel 1-lopp

Svensken Marcus Ericsson som förra säsongen körde för Alfa Romeos företrädare Sauber återvänder till formel 1, uppger sajten Racer. Orsaken till beslutet är oklart..

YLE - 29 aug 19 kl. 08:49

Källa: Marcus Ericsson står till Alfa Romeos förfogande i veckoslutets formel 1-lopp

Svensken Marcus Ericsson som förra säsongen körde för Alfa Romeos företrädare Sauber återvänder från till formel 1-serien, uppger motorsportsajten Racer. Orsaken till beslutet är fortfarande oklart..

YLE - 29 aug 19 kl. 08:49

Autosport: Kimi Räikkönen kan tvingas stå över Belgiens grand prix – Marcus Ericsson står till Alfa Romeos förfogande i veckoslutets formel 1-lopp

Svensken Marcus Ericsson som förra säsongen körde för Alfa Romeos företrädare Sauber är beredd att tävla i formel 1 under veckoslutet. Enligt Autosport är det inte säkert att Kimi Räikkönen kan köra i Belgien under veckoslutet och därför har Ericsson kallats in som reserv..

Kristianstadsbladet - 29 aug 19 kl. 05:00

Björn Attnarsson företräder tidningsbudet

Tidningsbudets juridiska ombud tror att det kan dröja fyra veckor innan det tas beslut om ett eventuellt åtal mot den misstänkta gärningsmannen..

UT - 29 aug 19 kl. 00:00

Insändare: Naturligt ompröva skolskjutsbeslutet

Det är föga överraskande att NUs två främsta företrädare inte med enda ord kan beskriva hur eller vad de vill utveckla eller förbättra i vår kommun (UT 27/7),.

Skånskan - 28 aug 19 kl. 15:30

Vill bygga tätt, högt och stationsnära

STAFFANSTORP Att bygga tätt och stationsnära, mer stadsliknande och även högre för att kunna växa men samtidigt spara den värdefulla jordbruksmarken.Det är, förenklat, den röda tråden i den nya översiktsplanen för Staffanstorp, Framtidens kommun – Livsoas 2039, som nu är ute på samråd. På tisdagen hölls det första av flera öppna samrådsmöten och kommunen hoppas nu få in många synpunkter.

Blekinge Läns tidning - 28 aug 19 kl. 14:55

Nu blomstrar kulturen i Karlskrona!

Vi i Karlskronas styrande koalition – S, C och L – vet hur viktig kulturen är för att vidga rummet för tanken och fantasin. Nyss har en internationell filmfestival avslutats i Karlskrona och snart börjar bygget av det nya kulturhuset, skriver företrädare för S, C och L i Karlskrona..

Nyan - 28 aug 19 kl. 13:26

Landskapet säljer Storklobb

Storklubb före detta sjöbevakningsstation på Föglö har sålts. ”Vi planerar att inleda verksamhet redan nästa sommar”, säger Conny Rosenberg, som företräder det under bildning varande bolag som köper Storklobb, i ett pressmeddelande. Sammanlagt inkom sex anbud och köpeskillingen är 155 000 euro.

BT - 27 aug 19 kl. 20:26

Skärpt kontroll – men rådmannen har fortsatt förtroende

Tingsrättens nuvarande chef beklagar beslutet att väcka åtal mot företrädaren och en rådman. – De förtjänar den allvarliga kritik de redan har fått, men det är tråkigt att JO inte stannar vid det, säger Peter Broberg..

Skånskan - 27 aug 19 kl. 20:00

Oppositionen tappar insyn

Skurup Fullmäktige skickade förslaget om att lägga ned kommunstyrelsens arbetsutskott, ksau, på återremiss.
– Vi vill se en konsekvensanalys av hur det påverkar demokratin, sade Lena Axelsson (S) och fick medhåll av hela femklövern, S, V, MP, KV och Liberalerna.I måndags kväll debatterade fullmäktige Moderaternas förslag om att lägga ned ksau, kommunstyrelsens arbetsutskott.

SR - 27 aug 19 kl. 17:42

Krismöte för försenat bredband på landsbygden

Under eftermiddagen träffade civilminister Ardalan Shekarabi, företrädare för bredbandsföretaget IP-Only för att diskutera vad företaget tänker göra åt de många klagomålen från konsumenter på grund av att det tagit lång tid för bolaget att bygga ut bredbandsnätet på landsbygden..

Sydöstran - 27 aug 19 kl. 17:15

Kommer Kristersson också att medverka på SD-möte?

Under senare år har en ny tradition etablerats i vårt land. Partierna bjuder in företrädare för sina samarbetspartier till sina kongresser och stämmor. Socialdemokratiska kongresser har gästats av Miljöpartister och hyllats för samarbeten..

Sydöstran - 27 aug 19 kl. 16:00

Kommer Kristersson också att medverka på SD-möte?

Under senare år har en ny tradition etablerats i vårt land. Partierna bjuder in företrädare för sina samarbetspartier till sina kongresser och stämmor. Socialdemokratiska kongresser har gästats av Miljöpartister och hyllats för samarbeten..

Dagens PS - 27 aug 19 kl. 09:44

SAS stäms av resenärerna efter långa pilotstrejken

De resenärer som krävt ersättning för försenade eller inställda flyg under pilotstrejken i månadsskiftet april-maj har fått nej av SAS. Nu stäms bolaget. Det rapporterar Dagens Industri.

Helsingborgs Dagblad - 26 aug 19 kl. 18:18

Min mening: Ängelholmspaketet är efterlängtat

Tolv företrädare för lokala företag tar till orda om stadens utveckling..

Nyan - 26 aug 19 kl. 18:00

Justitieministern besöker Åland

Justitieminister Anna-Maja Henriksson (SFP), tillika regeringens Ålandsminister, besöker Mariehamn på tisdag, den 27 augusti. – På Åland kommer Henriksson bland annat träffa företrädare för landskapsregeringen och besöka Mariehamns stadsbibliotek för att diskutera regeringsprogrammet, skriver SFP i ett pressmeddelande. Minister Henriksson är på plats i Mariehamns bibliotek mellan klockan 18.

Skånskan - 26 aug 19 kl. 07:00

Wennstam och Nesser levererar

Deckarspalten En ung kvinna på väg hem från en fest våldtas och mördas i en park en sen sommarkväll. Samtidigt pågår rättegången mot en man som misshandlat sin före detta flickvän till döds i hennes hem. Två olika fall av kvinnovåld står i centrum för Vargen (Albert Bonniers), journalisten och författaren Katarina Wennstams senaste kriminalroman om polisen Charlotta Lugn och advokaten Shirin Nour.

Expressen - 25 aug 19 kl. 16:39

Sabunis drömlön – slår Björklund med 13 000

Inget lyft i opinionssiffrorna.Men väl i lönekuvertet.Nyamko Sabuni får som partiledare för Liberalerna 130 000 kronor i månaden – mot företrädaren Jan Björklunds 117 000..

Kristianstadsbladet - 24 aug 19 kl. 17:00

Replik: Miljöarbete kan vara både och

Centerpartiets debattartikel ”Våra dagliga val gör skillnad” har väckt diskussion, vilket uppskattas! I artikeln pekar vi på några av de åtgärder som vi i Centerpartiet genomför för en bättre miljö. Vi arbetar för att skåningarna ska få en bättre kollektivtrafik, vi värnar närproducerad mat och dryck samt att vi vill byta ut fossil plast, bland annat genom att plastsanera vården i Region Skåne, skriver företrädare för partiet..

Skånskan - 22 aug 19 kl. 15:30

Replik på debattext 29/7

Barn som får vänta i mer än ett och ett halvt år på hjälp vid depressioner och ångest. Allt yngre barn som får antidepressiva mediciner. Sömnmedel istället för samtalshjälp.

SmålandsPosten - 24 aug 19 kl. 04:00

Tondöv Brysselfogde

EU-företrädare tycker att Sverige betalar för lite till unionen samtidigt som vi per person betalar mest av alla..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.