Resultaten

Thursday, 23 November, 12:00

Nyheter om Resultaten

Sortering: Relevans | Senaste
Dagensanalys.se - 02 nov 17 kl. 14:56

E-handeln växer sig allt starkare i mobilen

Salesforce idag publicerat rapporten Shopping Index för tredje kvartalet 2017. Rapporten, som analyserat 500 miljoner konsumenters shoppingvanor i bland annat Europa och USA, visar att mobilen är den viktigaste kanalen för nordiska e-handlare. E-handel i Norden fortsätter att ha en hög genomsnittlig tillväxt om 22 procent, vilket kan jämföras med den globala tillväxten som är 15 procent.

DI - 24 okt 17 kl. 19:30

Nästa lågkonjunktur slår hårt mot utrikes födda

I en rapport med ny data från Statistiska Centralbyrån som presenteras i dag undersöker Liberalerna hur nästa lågkonjunktur kommer att påverka de allra mest utsatta på den svenska arbetsmarknaden. Resultaten är nedslående, skriver Mats Persson, ekonomiskpolitisk talesperson för Liberalerna..

Dagensanalys.se - 31 okt 17 kl. 09:51

Norska skidlandslaget dopar sig med teknik från SAP

Som första alpina landslag i världen tar Norge nu hjälp av SAP som bidrog till att det tyska landslaget vann fotbolls-VM år 2014. Affärssystemet har hittat en ny marknad. Tekniken är utvecklad av SAP och gör att man kan analysera de enskilda åkarnas förutsättningar och sedan optimera allt från träning och matintag till sömn och reseplanering.

GöteborgsPosten - 31 okt 17 kl. 07:26

"Kniven mot strupen hela säsongen"

5-1 mot Eskilstuna gör att läget ljusnade något för GFC i damallsvenskans bottenstrid. Om Resultaten går med i helgen kan kontraktet säkras..

UT - 30 okt 17 kl. 18:32

”Jag har tio år på mig att bli bättre i Vasaloppet”

Skulle Resultaten ställas i proportion till antalet nedlagda träningstimmar vore Erik Wickström kanske Sveriges bästa skidåkare. UIF:s långloppsess delar med sig av sina bästa träningstips i böcker, på sin blogg – och nu även i podcasten Vasaloppet lagom..

YA - 30 okt 17 kl. 10:00

BK Pan blev bästa klubb – slagen bara av USA (!)

Bara ett samlat USA är bättre än Sjöboklubben BK Pan i brottning. Åtminstone om man ska tolka Resultaten vid Cup Klippan. BK Pan blev bästa enskilda klubb och det var bara USA:s landslag som samlade ihop fler poäng..

SR - 29 okt 17 kl. 02:11

Första valresultaten från Island

På Island har de första preliminära Resultaten kommit från landets parlamentsval..

Corren - 26 okt 17 kl. 14:30

De vill blockera SD i kyrkan

De preliminära Resultaten i kyrkovalet i Motala och Vadstena står sig även efter sluträkningen..

IDG - 26 okt 17 kl. 14:33

Världens största lågpriskedja byter till Mac


Amerikanska Walmart har testat Mac i verksamheten och Resultaten var så positiva att företaget nu ska rulla ut Macar till personal i både butiker och kontor..

Dagensanalys.se - 26 okt 17 kl. 10:44

Marknadsundersökningar är kritiska för affärsframgång enligt 83 % av företagen

I en undersökning bland 300 teknikföretag som de senaste 12 månaderna genomfört en marknadsundersökning menar 83 % att undersökningen varit kritisk för företagets framgång, och 80 % menar att det lett till högre kundnöjdhet och bättre strategiska beslut. Du måste helt enkelt mäta för att veta även i kundsammanhang. Att data är viktigt är det få som motsätter sig, men när man pratar data handlar det sällan om den data som finns i marknadsundersökningar, och ännu mer sällan om analysen och insikterna som arbetet med denna data innebär.

Dagensanalys.se - 25 okt 17 kl. 18:19

Digital marknadsföring – vad betyder alla termer?

Bounce rate, CPA, ROI och SERP? Det finns mängder av termer och trebokstavskombinationer inom digital marknadsföring och vi har samlat 35 av dessa digitala begrepp i en ordlista. Så om du undrar vad som är vad inom digital marknadsföring – gå igenom vår lista med begrepp och termer du kan stöta på när du t ex ska köpa annonsering online eller optimera din webbplats.

Dagensanalys.se - 25 okt 17 kl. 11:01

Socialbakers lanserar benchmark för sociala medier

Analysföretaget Socialbakers har utvecklat en ny tjänst som jämför sociala medier mot varandra. Den nya tjänsten som Socialbakers tagit fram använder annonsdata för att jämföra hur annonser presterar på olika sociala medier, länder och regioner samt med snittet. Man kallar det för ”advertising performance benchmark for social media networks”.

GöteborgsPosten - 08 okt 17 kl. 06:00

På hemmais – då förlorar inte Frölunda: "Fantastisk publik"

Efter tre raka förluster för Frölunda kom segern för Frölunda när man besegrade Luleå med 4–3. – Det är klart att Resultaten funnits med i bakhuvudet, säger Sebastian Stålberg..

Dagensanalys.se - 23 okt 17 kl. 10:01

Netflix säger att Nielsen har fel – vilket undersökningsjätten ignorerar

Efter att undersökningsjätten Nielsen gjort tillgänglig tittarsiffror från Netflix har nu streamingtjänsten svarat – siffror är fel. Det är ju så att Netflix inte medverkat till att publicera några siffror då de vill hålla dem hemliga. Nielsen har istället tagit fram Resultaten från sin panel.

PrivataAffärer - 23 okt 17 kl. 09:40

Första rapportveckan får godkänt

I veckan fortsätter rapporterna trilla in, men hittills kan vi sammanfatta rapporterna som godkända. Det säger IG:s analytiker Erik Hansén som tittat närmare på Resultaten....

Helsingborgs Dagblad - 22 okt 17 kl. 19:34

Presidentval på väg till ny omgång

Det ser ut att bli en andra omgång i Sloveniens presidentval. Enligt de preliminära Resultaten har den sittande presidenten Borut Pahor fått 47,3 procent av rösterna. Marjan Sarec ligger tvåa med 24,8 procent när 87 procent av rösterna är räknade.

YLE - 14 okt 17 kl. 14:36

Minea Lassas: "Skön bonus efter fin säsong"

Borgåbördiga Minea Lassas tog i år steget från B-juniorsfotboll till Damligan och Resultaten lät inte vänta på sig. Det blev ett FM-brons och ett cupguld i debutsäsongen för HJK..

Politologerna - 20 okt 17 kl. 12:28

Opinionseffekter av partiledarskiften i Sverige 1967-2017

En av de mest vibrerande diskurserna inom internationell valforskning handlar om huruvida det är möjligt att isolera effekter av partiernas ledare i förklaringar av partival och valutgångar. Finns det några partiledareffekter? Bloggläsare: Gör er beredda på ett långt inlägg.

Politologerna - 16 okt 17 kl. 06:07

Hur väl efterlevs offentlighetsprincipen?

Offentlighetsprincipen är central i den svenska rättsordningen. Den innebär att allmänheten, ofta enskilda individer och företrädare för media, har rätt till insyn i och tillgång till information om statens och kommunernas verksamhet (Regeringens hemsida). Så står det alltså på regeringens hemsida.

IDG - 20 okt 17 kl. 12:39

Larmrapport: Allvarliga säkerhetsbrister i smartklockor för barn


Norska konsumentorganisationen Forbrukerrådet har testat smartklockor för barn och Resultaten är skrämmande..

Dagensanalys.se - 19 okt 17 kl. 09:31

Årets buzzword är AI – så även på Quantcast Supernova

Förra veckan bjöd företaget Quantcast in till sin årliga konferens Supernova. Ett stort fokus låg givetvis på AI, då detta är ett område som det knappt går att ha en konferens utan att nämna. Men utöver det diskuterades även hur marknadsförare ska kunna nå konsumenter utan att ”slå dem i huvudet med massa reklam”.

Politologerna - 17 okt 17 kl. 06:44

Hur partier når väljare

Våra politiska partier går nu in i ett intensivt planeringsarbete inför den kakafoni av politisk information som vi alla förväntar ska skölja över oss under valåret 2018. Nyheter utlovas, som alltid. Med ny avancerad teknik ska budskap skräddarsys och tajmas rätt i tiden till specifika väljargrupper.

BT - 13 okt 17 kl. 04:00

Mycket nytt i Fotskäl – men poängkungen stannar

Fotskäl HC har varit inne i en hård träningsperiod och resultatmässigt har försäsongen varit sådär. Men den nye tränaren Erik Gabrielsson är inte orolig. – Vi har kanske inte fått med oss Resultaten men spelmässigt har det sett bra ut..

Dagensanalys.se - 18 okt 17 kl. 12:18

Twitter vill få bukt med sexuella trakasserier i nätverket

Twitter har haft problem med Porr-bots och andra otrevliga sexuella nätverk som har lyckats infiltrera nätverket och använda hashtags för att fånga trafik, nu tar de krafttag i samband med debatten #MeToo som har uppmärksammats i hela världen. I början av 2016 började Twitter att ändra ståndpunkt om yttrandefrihet och bilda ett förtroende- och säkerhetsråd bestående av advokater och analytiker för att ta itu med problemet. Men kritiker är inte nöjda med Resultaten.

Dagensanalys.se - 17 okt 17 kl. 11:01

70 procent av tiden online är med en mobil enhet

Mobila enheter står idag för 70 procent av vår tid online, enligt en sprillans ny undersökning från Zenith Media. Redan nästa år är prognosen att siffran stiger till 73 procent, vilket är en ökning från 65 procent år 2016. Rapporten från Zenith tror även att räckvidden för smarta mobiler kommer att nå 66 procent nästa år.

Dagens PS - 11 okt 17 kl. 08:59

Kräftskiva kan fälla myndighetens boss

Arbetsförmedlingen generaldirektör hänger löst. Bakgrunden är bland annat Di:s avslöjande i somras, som även DagensPS uppmärksammade, att AF-chefen Mikael Sjöberg låtit sig bjudas på ett midsommarparty och en kräftskiva hos sin coach, Micael Mathsson, grundare till Gaia och vars företag fakturerat statliga Arbetsförmedlingen 114 miljoner kronor. Fakturorna till AF har interngranskats på styrelsens uppdrag, men rapporten som AF:s revisorer tagit fram är enligt Dagens Industri hemligstämplad.

Magazin24 - 14 okt 17 kl. 18:56

Resultatbörs: Så gick det i lördagens innebandymatcher

Här är Resultaten i lördagsmatcherna..

UNT - 13 okt 17 kl. 18:00

Jämställdhet höjer skolresultaten

Mer fokus på jämställdhet är en förutsättning för att höja Resultaten i den svenska skolan, skriver Olivia Bergström och Amanda Bergman från Moderat Skolungdom..

SmålandsPosten - 13 okt 17 kl. 23:08

Både tummen upp och tummen ner för skolor i kommunen

Resultaten från hösten granskning av skolorna börjar färdigställas. Några skolor föreläggs med åtgärder, andra klarar inspektionen utan större anmärkning..

DN - 10 okt 17 kl. 22:45

Förvirring i Spanien efter tvetydiga talet

Resultaten i den omstridda folkomröstningen ska följas och Katalonien ska inleda en process för att bli en självständig stat – men inte riktigt än. Först vill regionpresidenten Carles Puigdemont ha några veckors internationell medling med Spanien, förklarade han inför regionens parlament på tisdagen..

Alingsås tidning - 07 okt 17 kl. 06:00

Alingsås klättrar i skolranking

Uppåt för Alingsås på Lärarförbundets rankning Bästa skolkommun. Man klättrar från plats 123 till 91 bland Sveriges 290 kommuner.
– Att vi förbättrat oss i totalen känns jätteroligt, säger Cecilia Knutsson barn- och ungdomschef i Alingsås kommun.

GöteborgsPosten - 06 okt 17 kl. 15:05

Krismöte i Frölunda – nej, spelarna fick sovmorgon

Efter tre raka förluster börjar det blåsa lite kring Frölunda. Men spelarna verkar inte bekymrade över Resultaten. – Tre förluster är inget vi funderar på alls, säger Simon Hjalmarsson..

Dagensanalys.se - 09 okt 17 kl. 12:31

De 10 varumärken vi älskar mest

Företaget MBLM har undersökt vilka varumärken konsumenterna älskar mest, och vilka de helt enkelt inte kan leva utan. 386 företag i 15 olika industrier undersöktes i fråga om vilken emotionell koppling konsumenterna har med dem, och resultatet är delvis förvånande. Att konsumenter har en emotionell koppling till varumärken som påverkar deras köpbeslut har allt fler pratat om på senare år.

DN - 04 okt 17 kl. 13:50

”Kommunpolitiker med otillräckliga resultat blir utbytta”

SLUTREPLIK DN Debatt 27/9. Ett kommunalt huvudmannaskap över arbetsmarknadspolitiken kan bli en garant för ökad granskning och större ansvarskännande för Resultaten, skriver fyra moderata kommunalråd..

SmålandsPosten - 07 okt 17 kl. 11:21

Växjö Vipers siktar på tredje raka

Resultaten går inte att klaga på, däremot finns det frågetecken för prestationen. Nu vill Niklas Nordén att Växjö Vipers höjer sig. – Fortsätter vi spela på det här sättet åker vi snart på en torsk, säger tränaren..

Helsingborgs Dagblad - 06 okt 17 kl. 06:00

Strövelstorp dippar i skolresultat när andra ökar

Så blev Resultaten på skolorna..

Dalarnas tidningar - 06 okt 17 kl. 13:14

Inför mötet med nästjumbon – viktige Bragekuggen fick avbryta träningen: "Förmodligen bara en smäll"

Går Resultaten Brages väg så kan den klassiska Borlängeklubben vara klart för Superettan redan nästa helg.
Nästa stopp på resan tillbaka till eliten är Enskede IK, som slåss för sin överlevnad i serien.
Sporten träffade Bragetränaren, Bengt Ottosson, inför matchen..

DalaDemokraten - 06 okt 17 kl. 13:00

Brage nära Superettan – nu väntar nästjumbon: "En ny situation för många"

Går Resultaten Brages väg så kan den klassiska Borlängeklubben vara klart för Superettan redan nästa helg.
Nästa stopp på resan tillbaka till eliten är Enskede IK, som slåss för sin överlevnad i serien.
Sporten träffade Bragetränaren, Bengt Ottosson, inför matchen..

DalaDemokraten - 06 okt 17 kl. 13:14

Inför mötet med nästjumbon – viktige Bragekuggen fick avbryta träningen: "Förmodligen bara en smäll"

Går Resultaten Brages väg så kan den klassiska Borlängeklubben vara klart för Superettan redan nästa helg.
Nästa stopp på resan tillbaka till eliten är Enskede IK, som slåss för sin överlevnad i serien.
Sporten träffade Bragetränaren, Bengt Ottosson, inför matchen..

YLE - 18 sep 17 kl. 04:58

Vi vet det men vad gör vi? Sjukpensioneringar bland unga ökar

I de äldre åldersgrupperna blir sjukpensionärerna färre - i de yngre ökar de. Bekymmersamt och katastrofalt, säger psykoterapeut Monica Halinen, med livslång erfarenhet av terapiarbete. Här är grafen där utvecklingen blir plågsamt tydlig: Det ser fint ut för 55 plussarna upp till 64 år.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.