Region Syd

Friday, 24 January, 22:29

Nyheter om Region Syd

Sortering: Relevans | Senaste
Expressen - 04 jan 20 kl. 09:06

Två olyckor på E22 efter halka

Det var rejält halt på sina håll i Sydsverige på lördagsförmiddagen.Inom loppet av några minuter inträffade två olyckor på E22.– Det är halt i området, säger Patric Fors, pressinformatör vid polisen i region Syd..

Expressen - 03 jan 20 kl. 20:04

Larm om två kraftiga smällar

Två kraftiga smällar har hörts vid Östergatan i Eslöv enligt ett larm som polisen mottagit via SOS. Larmet kom vid klockan 20 på fredagskvällen.– Vi är på väg dit med patruller för att undersöka vad det handlar om, säger Evelina Olsson, presstalesperson vid polisen region Syd.

Vimmerby Tidning - 01 jan 20 kl. 12:30

Polisbil fick ruta krossad under nyårsnatten

Under nyårsnatten anmäldes det första fallet av blåljussabotage i region syd efter att en ruta krossats på en polisbil.

Vimmerby Tidning - 01 jan 20 kl. 12:30

Bröt mot nya lagen – direkt

Under nyårsnatten anmäldes det första fallet av blåljussabotage i region syd efter att en ruta krossats på en polisbil..

Expressen - 01 jan 20 kl. 10:28

Tonåring gick till attack mot polisbil – riskerar långt straff

61 minuter in på det nya året – med den nya lagen – och en 18-årig man slog till.Han gick till attack mot en polisbil och riskerar nu fyra års fängelse.– Det var i samband med att vi skulle hantera ett fylleriärende, säger Evelina Olsson, presstalesperson vid polisen i region Syd..

Expressen - 30 dec 19 kl. 17:33

Olycka på E6 – stora trafikstörningar

En olycka har inträffat på E6 mellan Hököpinge och Vellinge.– Det kom in som en singelolycka. Vi är på väg till platsen, säger Calle Persson, pressinformatör hos polisen i region syd.

Expressen - 30 dec 19 kl. 14:24

Varningen på Facebook – för de falska poliserna

En äldre person i Malmö blev under söndagskvällen bestulen på kontokort och smycken i sin bostad. I ett inlägg på Facebook varnar nu polisen för tjuvarna – som falskt uppger att de kommer från polisen. – De vill chocka och förvirra sitt offer.

Expressen - 28 dec 19 kl. 22:29

Kriminella sköt raketer mot polis och allmänhet

Polisen och allmänhet i Helsingborg blev under natten mot lördagen beskjutna med fyrverkerier.Nu väljer de att sätta in drönare för att bevaka särskilda områden, skriver de på sin hemsida.– Förhoppningen är att det här ska förhindra brott, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson vid polisen region Syd..

Expressen - 28 dec 19 kl. 15:30

Polisen söker ledtrådar i försvunna kvinnans mobil

Den 43-åriga kvinnan försvann spårlöst på julaftons kväll.Nu hoppas polisen hennes mobiltelefon kan ge fler ledtrådar.– Vi kan inte utesluta brott, säger Katarina Rusin, presstalesperson vid polisen region Syd..

Aftonbladet - 24 dec 19 kl. 15:03

Utger sig för att vara poliser för att lura äldre

▸ Polisen i region Syd varnar för att det på senare tid har kommit rapporterar om flera bedrägeriförsök mot äldre, skriver….

Expressen - 23 dec 19 kl. 08:22

JUST NU: Ungdomar sköt raketer mot polis

Under natten har ett stort antal ungdomar i Helsingborg terroriserat omgivningen med fyrverkeripjäser. Flera polispatruller har varit på platsen för att försöka hålla ordning. – Ungdomarna har betett sig störande även mot polispersonal på olika sätt, även med hjälp av de här fyrverkeripjäserna, säger Katarina Rusin, presstalesperson vid polisens ledningscentral för Region syd.

Aftonbladet - 20 dec 19 kl. 07:18

Ökat antal barn som rånar i Sydsverige: ”Allvarligt”

▸ Antalet rånare som är barn har ökat kraftigt i alla distrikt i Region syd utom i Malmö, där siffran är ungefär samma som….

Skånskan - 19 dec 19 kl. 15:50

Kräver åtgärder på Arbetsförmedlingen i Skåne

SKÅNE Statstjänstemännens huvudskyddsombud, Dan Ribbenborg, kräver kraftfulla åtgärder på samtliga arbetsförmedlingar i Skåne på grund av alla personalneddragningar.
Med nya direktiv från regeringen kan det dock bli personaltillskott.– Balansen mellan krav och resurser fungerar inte längre och arbetssituationen är ohållbar om inte mer resurser tillförs, hävdar huvudskyddsombudet Dan Ribbenborg i ST.

Expressen - 15 dec 19 kl. 23:16

Bil med kulhål hittades parkerad i Kristianstad

Polisen i Kristianstad upptäckte på söndagen en bil med flera kulhål som stod parkerad utanför vårdcentralen i Näsby.– Bilen är tagen i beslag och ärendet utreds som försök till mord, säger Rickard Lundqvist vid ledningscentralen för polisen i Region syd..

Skånskan - 12 dec 19 kl. 13:37

Polisen: oroligt i den öppna droghandeln

Malmö En månad in i Operation Rimfrost, polisens offensiv mot den grova gängkriminaliteten, ser myndigheten att satsningen fått en viss avkylande effekt i Malmö.
Trots att två män mördades i förra veckan är polisens bedömning att den inledande månaden varit lyckosam.– Det här är ingen kortsiktig lösning.

Skånskan - 12 dec 19 kl. 10:34

Vått gräs kan ha orsakat dödsolyckan

Barsebäck/Öresund I september hittades en medarbetare på Barsebäcks golfklubb död i en damm under en gräsklippare. Nu kan orsaken till olyckan vara funnen. Två liknande golfbaneolyckor har inträffat vid Öresund där vått gräs var orsaken.

Skånskan - 10 dec 19 kl. 06:21

Poliser körde in i träd

Trelleborg Under natten mot tisdagen körde en polisbil in i ett träd vid Alstad.Enligt SVT Nyheter ska två poliser ha befunnit sig i bilen och fick föras till sjukhus för kontroll. – Det var en radiobil som var på väg till ett inbrott.

Barometern - 10 dec 19 kl. 06:10

Bättre kommunikationer utvecklar vårt län

Kalmar Öland Airport ”Region Kalmar län ska ha lika goda förutsättningar för snabba, smidiga och goda kommunikationer som någon annan del av Syd-, Väst- eller Mellansverige.”.

Expressen - 08 dec 19 kl. 17:02

Bil har voltat i centrala Malmö

En person sitter fast i en bil som har voltat på Amiralsgatan i centrala Malmö.Personen kommer tas ut ur bilen av räddningstjänsten.– Vägen har stängts i båda riktningarna, säger Evelina Olsson, presstalesperson vid polisen region Syd..

Expressen - 07 dec 19 kl. 23:08

Misstänkt anlagd brand i trapphus

Polis och räddningstjänst larmades under lördagskvällen till en brand på Limhamn.Branden misstänks ha varit anlagd.– Det var rökutveckling i en trappuppgång, säger Jimmy Modin, presstalesperson vid polisen region Syd..

Expressen - 07 dec 19 kl. 21:57

Singelolycka – personbil har voltat

En singelolycka har inträffat i Kristianstad kommun.En personbil uppges ha voltat.– Vi har haft vägen avstängd under räddningsarbetet men börjat släppa på trafiken nu, säger Jimmy Modin, presstalesperson vid polisen region Syd..

Expressen - 07 dec 19 kl. 19:22

Hund död efter att ha blivit påkörd på E22

En hund har dött efter att ha blivit påkörd av en personbil på E22. Olyckan orsakade skador på bilen och den var tvungen att bärgas från platsen.– Vi fick larm om två lösspringande hundar, säger Jimmy Modin, presstalesperson vid polisen region Syd..

Polisen - 06 dec 19 kl. 11:31

Beslag av sprängmedel, narkotika och kontanter

2 kilo sprängmedel, 4 kilo narkotika, drygt 2500 narkotikaklassade tabletter och 50 000 kronor i kontanter. Det är en del av vad polisen beslagtagit hittills sedan den särskilda händelsen Rimfrost inleddes i region Syd..

Expressen - 05 dec 19 kl. 14:17

Fotgängare påkörd på övergångsställe – får ambulanssjukvård

En fotgängare har blivit påkörd av en personbil på östra Fäladsgatan i Malmö. Olyckans ska ha inträffat vid ett övergångsställe och skadeläget är oklart. – Vi har blivit larmade ditt tillsammans med räddningstjänst och ambulans, säger Katarina Rusin, presstalesperson vid polisens ledningscentral för Region Syd.

Skånskan - 05 dec 19 kl. 10:57

Polis avskedas efter dom för rattfylleri

SVEDALA En polisanställd i region Syd avskedas nu efter att ha dömts för grovt rattfylleri på Börringevägen i våras.
Men det var inte en enig personalansvarsnämnd som tog beslutet.En polisanställd i 50-årsåldern med en tidigare historia med alkoholmissbruk stoppades en sen kväll i maj på Börringevägen i Svedala av en polispatrull.

Expressen - 05 dec 19 kl. 03:21

Larm om hög smäll – explosion vid radhus

En explosion har inträffat vid en fastighet i Ödåkra utanför Helsingborg. Flera rutor har krossats.– Det är ett radhus men skadorna är begränsade till en av bostäderna i den här längan, säger Magnus Lefèvre, vakthavande befäl vid polisen Region Syd..

Expressen - 02 dec 19 kl. 23:03

Larm: Kvinna knuffades framför tåg

Sent på måndagskvällen larmades polisen om att en kvinna hade blivit knuffad framför ett tåg på Lund station.– Vi är på plats. Hon har förts till sjukhus med ambulans och två spår är avspärrade, säger Jimmy Modin vid ledningscentralen för polisen i Region syd..

Expressen - 02 dec 19 kl. 20:16

JUST NU: Man skjuten i Malmö

Strax före 19.30 på måndagskvällen fördes en skottskadad man från Professorsgatan i Malmö till sjukhus.– Vi ar en avspärrning på platsen och har tillkallat tekniker, säger Jimmy Modin vid polisens ledningscentral i Region syd..

Expressen - 02 dec 19 kl. 19:45

JUST NU: Misstänkt skottlossning i Malmö

Strax före 19.30 på måndagskvällen fördes en skottskadad man från Professorsgatan i Malmö till sjukhus.– Vi ar en avspärrning på platsen och har tillkallat tekniker, säger Jimmy Modin vid polisens ledningscentral i Region syd.

Expressen - 30 nov 19 kl. 23:12

Polisjakt när bilist inte stannade

En personbil stannade inte i polisens trafikkontroll.Det följdes av en biljakt – och att två personer flydde till fots.– De anträffas av polisen och kontrolleras, säger Rickard Lundqvist, presstalesperson vid polisen region Syd..

YA - 30 nov 19 kl. 13:27

Trafik: Halkan överraskade många – flera olyckor

Vinterväglag innebar halka – något som flera trafikanter fick uppleva under lördagsmorgonen. – Det kom nog som en överraskning för många, säger Evelina Olsson vid polisen i region Syd..

Sydsvenskan - 30 nov 19 kl. 12:43

Halkan överraskade många – flera olyckor

Vinterväglag innebar halka – något som flera trafikanter fick uppleva under lördagsmorgonen. – Det kom nog som en överraskning för många, säger Evelina Olsson vid polisen i region Syd. I norra Sverige anlände vintern för flera veckor sedan.

Helsingborgs Dagblad - 30 nov 19 kl. 12:43

Halkan överraskade många – flera olyckor

Vinterväglag innebar halka – något som flera trafikanter fick uppleva under lördagsmorgonen. – Det kom nog som en överraskning för många, säger Evelina Olsson vid polisen i region Syd. I norra Sverige anlände vintern för flera veckor sedan.

Expressen - 29 nov 19 kl. 17:01

Långa köer efter seriekrock i Malmö

Flera bilar uppges vara inblandade i en krock mellan Trafikplats Hyllie och Lindeborg, i Malmö.Det ska vara långa köer på platsen.– Det beskrivs som stökigt, kaotiskt där, säger Rickad Lundqvist, presstalesperson vid polisen region Syd..

Expressen - 27 nov 19 kl. 18:33

Gängmän på flykt undan polisen - lämnar Malmö

Malmös tungt kriminella försöker komma undan operation Rimfrost genom att styra sina nätverk från andra städer. Samtidigt knyts Malmös gäng till kriminella nätverk över hela Sverige.Men spåren går inte att dölja.

Expressen - 27 nov 19 kl. 21:19

JUST NU: Statyn utsatt för rasistdåd

Zlatan Ibrahimovics staty vid stadion har utsatts för vandalism. Under onsdagskvällen attackerades den med bengaler – rasistiska ord och ett dödshot skrevs på marken intill statyn.– Vi har fått larm om att någon spraymålat den, säger Jimmy Modin, presstalesperson vid polisen region syd..

SVT - 27 nov 19 kl. 21:29

Zlatan-statyn utsatt för rasistdåd

Zlatan Ibrahimovics staty vid Malmö Stadion har utsatts för vandalism. Bland annat har det skrivits rasistiska ord och ett dödshot, enligt uppgifter till Expressen. – Vi har fått larm om att någon spraymålat den, säger Jimmy Modin, presstalesperson vid polisen region syd, till tidningen..

Sydsvenskan - 27 nov 19 kl. 15:47

Polisen om Operation rimfrost: Bra resultat

Polisens utökade arbete mot den grova brottsligheten i region Syd ger resultat. Den nya operationen, som går under namnet Operation rimfrost, sjösattes i början av november. Sedan dess har ett antal personer frihetsberövats, bland annat tre efterlysta p.

Helsingborgs Dagblad - 27 nov 19 kl. 15:47

Polisen om Operation rimfrost: Bra resultat

Polisens utökade arbete mot den grova brottsligheten i region Syd ger resultat. Den nya operationen, som går under namnet Operation rimfrost, sjösattes i början av november. Sedan dess har ett antal personer frihetsberövats, bland annat tre efterlysta p.

UNT - 27 nov 19 kl. 15:47

Polisen om Operation rimfrost: Bra resultat

Polisens utökade arbete mot den grova brottsligheten i region Syd ger resultat..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.