Region Syd

Friday, 28 February, 00:41

Nyheter om Region Syd

Sortering: Relevans | Senaste
Cornucopia - 05 feb 20 kl. 17:11

Bostadsinbrotten föll till nya rekordlåga nivåer - men en polisregion går åt andra hållet

Enligt BRÅ:s preliminära statistik över polisanmälda inbrott i bostäder, så föll dessa till nya rekordlåga nivåer per capita. Det finns dock variationer inom landet, vilket talar för att det är riktade insatser av Polismyndigheten som ger resultat. En av landets regioner har dock inte satsat mot inbrotten och har fått se bostadsinbrotten öka med 39% på fyra år.

Skånskan - 04 feb 20 kl. 11:03

Bostadsinbrotten minskar med 50 procent

Under tisdagen kunde polisens nationella operativa avdelning komma med glädjande nyheter för alla skåningar – bostadsinbrotten har minskat med 50 procent sedan referensåret 2015.
- Det får vi vara glada över! Vi ser en särskild effekt just i Region Syd, säger Damir Celebic, verksamhetsutvecklare vid NOA.

Expressen - 04 feb 20 kl. 00:04

Singelolycka på E22 upptäcktes av polis

En singelolycka har inträffat på E22 i höjd med Hjärup på måndagskvällen. En bil ska ha voltat och hamnat ute på en åker, skriver Sydsvenskan.– Det var en patrull som åkte förbi och observerade en personbil utanför vägen med lamporna tända, säger Patric Fors, presstalesperson vid polisen region Syd..

Barometern - 03 feb 20 kl. 11:22

Flera misstänkta efter knarktillslag: ”Det blev bingo”

Vid ett polistillslag i Borgholm på lördagen greps en 55-årig man misstänkt för både grovt vapenbrott och grovt narkotikabrott. Ytterligare två män misstänks för brott efter insatsen. – Det blev bingo, säger Robert Loeffel, presstalesperson vid polisen i Region syd..

Skånskan - 03 feb 20 kl. 07:38

Fastighet utsatt för detonation

SKÅNE Under natten till måndagen inträffade en detonation i en fastighet i Helsingborg. En patrull skickades platsen.Det som har inträffat är skador på fasaden och entredörren till fastigheten.

Expressen - 02 feb 20 kl. 19:06

JUST NU: Ica Maxi-butik avspärrad efter brand

Ica Maxi stormarknad i Växjö har spärrats av efter att en brand utbrutit i butiken.Det är fortfarande oklart hur branden uppstått.– Vi har i nuläget ingen misstanke om brott, säger Evelina Olsson, presstalesperson vid polisen region Syd..

Sydsvenskan - 02 feb 20 kl. 02:12

Allt färre båtmotorer stjäls

Antalet stulna båtmotorer minskade förra året. Allra störst var minskningen i polisregion Syd, där stölderna föll med 40 procent samt i region väst där de minskade med 26 procent. Det visar den senaste statiken från Brottsförebyggande rådet, enligt före.

Helsingborgs Dagblad - 02 feb 20 kl. 02:12

Allt färre båtmotorer stjäls

Antalet stulna båtmotorer minskade förra året. Allra störst var minskningen i polisregion Syd, där stölderna föll med 40 procent samt i region väst där de minskade med 26 procent. Det visar den senaste statiken från Brottsförebyggande rådet, enligt före.

GöteborgsPosten - 02 feb 20 kl. 02:13

Allt färre båtmotorer stjäls

Antalet stulna båtmotorer minskade förra året. Allra störst var minskningen i polisregion Syd, där stölderna föll med 40 procent samt i region väst där de minskade med 26 procent. Det visar den senaste statiken från Brottsförebyggande rådet, enligt företaget.

Skånskan - 31 jan 20 kl. 16:48

700 fastigheter och 200 bilar har sökts igenom

MALMÖ Mer än 700 fastigheter och trappor har genomsökts och 2 000 fordon har kontrollerats av 200 poliser. 12 personer har frihetsberövats, misstänkta för bland annat narkotikabrott, vapenbrott och allmänfarlig ödeläggelse.Det är summeringen av den senaste veckans aktioner i Malmö under Operation Rimfrost men också Operation Hagelstorm, som innebär ett nära samarbete mellan polisen, kronofogden, säkerhetspolisen och tullen.

Aftonbladet - 30 jan 20 kl. 16:01

Överklagade p-böter – fick svar två år senare

▸ Handläggningstiden hos polisen i Region Syd är oacceptabelt lång. Nu kritiseras myndigheten av Justitieombudsmannen..

Expressen - 29 jan 20 kl. 11:05

Röntgenlastbil har fastnat under bro

En lastbil från Tullverket har fastnat under en bro på Rosengård i Malmö.– Ingen person ska ha kommit till skada, enligt Patric Fors, presstalesperson hos polisen i region syd..

Expressen - 28 jan 20 kl. 12:57

Stor insats på Rosegård – 50 poliser på plats

Under tisdagen är polisen på plats i Malmö med stora resurser.Ett 50-tal polisen genomför i samarbete med Tullverket en insats på Rosengård.Närvaron på Rosengård är en del av en insats som pågår under veckan där cirka 200 poliser deltar.

YA - 27 jan 20 kl. 22:27

Idrottsgalan: Tomelillatjej lyfte Daniel Ståhl

Sydöstra Skåne blev utan medaljer när den årliga Idrottsgalan genomfördes på måndagskvällen men helt utan representation var vår region ändå inte..

Polisen - 27 jan 20 kl. 15:17

Tillslag mot åldringsbedragare

Under måndagen den 27 januari har polisen i region Syd genomfört tillslag mot ett kriminellt nätverk som misstänks för grova bedrägerier mot äldre personer runt om i Sverige..

Skånskan - 27 jan 20 kl. 15:40

Åldringsliga sprängdes – utgick från Malmö

Skåne Fem misstänkta åldringsbedragare har anhållits misstänkta för minst 20 bedrägeribrott mot äldre på olika delar av landet, bland annat i Skåne. Männen greps i måndags vid en samlad aktion på olika platser i Malmöområdet där de misstänkta bedragarna är bosatta. Enligt polisen ingår männen i ett kriminellt nätverk som ringt upp äldre personer i 75-80-årsåldern och utgett sig för att vara banktjänstemän eller företrädare för ett kreditinstitut.

Expressen - 26 jan 20 kl. 06:14

Misstänkt explosion i villaområde – nationella bombskyddet på väg

Någonting har exploderat i ett villaområde i Helsingborg. Polisen har tillkallat nationella bombskyddet för att utreda vad det är som hänt. – Det är ett par bilar som har skadats, säger Henrik Hagström, vakthavande befäl vid polisen region Syd.

Expressen - 26 jan 20 kl. 06:14

JUST NU: Explosion i villaområde – avspärrat

Någonting har exploderat i ett villaområde i Helsingborg. Polisen har tillkallat nationella bombskyddet för att utreda vad det är som hänt. – Det är ett par bilar som har skadats, säger Henrik Hagström, vakthavande befäl vid polisen region Syd.

Skånskan - 26 jan 20 kl. 05:00

Upptäck spännande norra Vietnam

Resor – Du måste betala för ditt kaffe nu!
Jag vaknar av att tågkonduktören står lutad över mig med sträng blick i sovvagnskupén. Det är tidig morgon i Lao Cai, en stad i norra Vietnam vid den kinesiska gränsen.

Expressen - 25 jan 20 kl. 11:02

Död person hittad i Landskrona

En person har hittats död i vattnet i Landskrona, skriver Aftonbladet.Polisen bekräftar dödsfallet.– Vi har fått in det som ett dödsfall och det hanteras därefter, säger Patric Fors vid ledningscentralen i region Syd..

Skånskan - 24 jan 20 kl. 16:47

Holmejas hållplatser ska nu bli säkrare

HOLMEJA Busshållplatserna vid Holmeja ska bli säkrare och mer tillgängliga.
En belyst cykelväg från Yddingevägen är även på gång.– Det är inte så trafiksäkert för Holmejaborna att ta sig till och från bussen.

Polisen - 24 jan 20 kl. 13:32

Arbete intensifieras i Operation Rimfrost – flera planerade insatser

Sedan starten av Operation Rimfrost har en mängd beslag gjorts av bland annat vapen, narkotika och sprängmedel i Region Syd. Nu intensifieras arbetet inom den nationella särskilda händelsen med ett antal insatser som kommer att genomföras i Malmö..

Skånskan - 24 jan 20 kl. 12:08

Fler gripanden görs vid gränsen med nya kameror

Skåne/öresund Med utökad kamerabevakning på Öresundsbron och i Helsingborgs hamn har Tullverket fått ett nytt verktyg i kampen mot smugglarna.– Det här är en klok investering från myndigheterna, jag trodde aldrig att det skulle bli så bra, säger Martin Petersson, Tullverkets biträdande gränsskyddschef i region Syd. Han förklarar att Tullverket just nu befinner sig i en expansiv period.

Expressen - 24 jan 20 kl. 08:46

Larm om misstänkt man i Lund – polisen på plats

Polisen fick under fredagsmorgonen larm om en person som ska ha betett sig märkligt i centrala Lund. Enligt uppgifter till Kvällsposten kan personen ha varit beväpnad med en pistol. – Vi är i området och ser om vi hittar någon som passar in på signalementet, säger Patric Fors, presstalesperson vid polisens ledningscentral för Region syd.

Skånskan - 22 jan 20 kl. 20:26

Hundratals personer avvisas varje vecka

MALMÖ 100-120 personer avvisas vid gränserna i södra Sverige varje vecka där de flesta kontrollerna görs vid Öresundsbron och i hamnarna i Trelleborg, Ystad och Helsingborg. Sedan i somras har 1 000 personer från Ukraina avvisats i Karlskrona.Både siffror, fakta och förutsättningar levererades på seminariet där representanter från tullen och gränspolisen fick berätta om sin vardag och sina förutsättningar.

Expressen - 22 jan 20 kl. 08:19

Barn påkört av personbil vid övergångsställe

Ett barn har blivit påkört av en personbil i Tyringe. Olyckan ska ha inträffat vid ett övergångsställe. – Vi har precis kommit dit.

Polisen - 20 jan 20 kl. 10:43

Alla regioner arbetar aktivt i Rimfrost

Förutom att region Syd får förstärkningar från andra delar av polisen arbetar alla regioner med att komma åt de personer som bedöms ligga bakom det grova våldet..

Expressen - 18 jan 20 kl. 22:59

JUST NU: Ung man till sjukhus efter knivdåd

En ung man fördes sent på lördagskvällen till sjukhus med ambulans efter en knivskärning i Lomma.– Händelsen rubriceras som försök till mord alternativt dråp, säger Katarina Rusin vid polisens ledningscentral i Region syd.Texten uppdateras.

Expressen - 18 jan 20 kl. 04:50

Våldtäkt utomhus – man gripen av polis

En kvinna våldtogs utomhus i Malmö under fredagskvällen. – Vad jag vet har inte kvinnan några större fysiska skador men hon är väldigt chockad, säger Andreas Hulting vid polisen region Syd.En misstänkt man i 40-årsåldern har gripits..

Expressen - 17 jan 20 kl. 23:59

Torg spärrades av efter sexbrott

Ett grönområde vid Almtorget i Malmö spärrades strax före midnatt på fredagen av efter anmälan om ett sexualbrott.– Vi har en man gripen i ärendet, säger Rickard Lundqvist vid ledningscentralen för polisen i region syd..

Expressen - 12 jan 20 kl. 16:57

Bil med hästsläp i olycka på E22

En bil med hästsläp är inblandad i en olycka på E22.Enligt polisen är vägen delvis blockerad till följd av olyckan.– Vi är på plats.

Expressen - 12 jan 20 kl. 16:19

Kraftig rör från bastuaggregat – badhus utrymt

Badhuset i Sjöbo fick strax efter klockan 16 på söndagen utrymmas. Orsaken var kraftig rökutveckling från ett trasigt bastuaggregat.– Det är troligtvis något elfel.

Sydöstran - 12 jan 20 kl. 15:00

Håll till godo, Christina Mattisson

Socialdemokraternas ledande företrädare i region Blekinge, Christina Mattisson, inleder decennieskiftet med att i en nyhetsartikel i Sydöstran (4/1) rikta ett generalangrepp mot den borgerliga alliansen..

Expressen - 12 jan 20 kl. 15:03

Polisen söker äldre kvinna i Kalmar

Polisen söker efter en 89-årig kvinna i Kalmar.Hon försvann vid 12-tiden under söndagen från sjukhuset. Nu hoppas polisen att vädret förbättras.

Expressen - 11 jan 20 kl. 21:42

Över 20 nya anmälda bedrägerier mot äldre

Under fredagen och lördagen har polisen i Region syd tagit emot 23 nya anmälningar om bedrägerier eller bedrägeriförsök mot äldre.– Det är fullbordat brott i minst fem fall, säger Rickard Lundqvist vid ledningscentralen..

Aftonbladet - 11 jan 20 kl. 07:35

Pensionerade poliser hjälper till vid personalbrist

▸  Sprängningar, mord och andra tunga utredningar. Polisen i region Syd har mycket att göra - och räcker inte alltid….

Expressen - 10 jan 20 kl. 19:25

Högljudd tv-spelare orsakade utryckning

Polisen ryckte ut med flera patruller efter larm om ett befarat nödläge på Teleborgsområdet i Växjö.– Man hade hört höga smällar och rop, säger Rickard Lundqvist vid ledningscentralen för polisen i Region syd.Efter en timme avblåstes larmet.

Expressen - 08 jan 20 kl. 15:19

JUST NU: Polisen larmad till hotell – ”Bråkig person”

Strax efter klockan 15 larmades polisen i Malmö till hotell- och konferenscentret Malmö live.– Det larmas om en person som beter sig bråkigt. Vi har precis landat på platsen, säger Katarina Rusin, pressintalesperson hos polisen i region syd..

Cornucopia - 08 jan 20 kl. 13:18

Gästinlägg: Att förstöra en resurs

Nedanstående är ett gästinlägg från en polis.

Jag har arbetat en tid på gränspolisen i Region syd. Nedan tänker jag ge min bild av de senaste årens flyktingströmmar och framförallt svenskt flyktingmottagande.

Expressen - 07 jan 20 kl. 23:58

Ännu fler äldre har blivit utsatta för falska poliser

Vågen av falska poliser som lurar äldre fortsätter.Under tisdagen har tre fall rapporterats in till polisen.Bland annat blev en kvinna i 90-årsåldern blev besökt i sin bostad och berövad sina bankkort.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.