Regeringen

Sunday, 18 November, 15:04

Nyheter om Regeringen

Sortering: Relevans | Senaste
DI - 08 nov 18 kl. 12:57

Regeringen förlänger inre gränskontroll

Den inre gränskontrollen förlängs med tre månader, har Regeringen beslutat..

SR - 29 okt 18 kl. 19:33

Brittisk budget lovar slutet på åtstramningarna

När den brittiske finansministern Philip Hammond i dag lade fram sitt budgetförslag lovade han att den åtstramningspolitik som Regeringen fört de senaste åren snart ska vara över..

GöteborgsPosten - 15 aug 18 kl. 10:13

Sverige behöver förändring på riktigt

Där både den förra AlliansRegeringen och den nuvarande Regeringen med Socialdemokraterna i spetsen har misslyckats, har Sverigedemokraterna både vilja och förmåga att komma tillrätta med samhällsproblemen. Sverige behöver förändring – på riktigt, skriver Jimmie Åkesson (SD)..

DI - 28 okt 18 kl. 18:47

Politikerna handfallna när befolkningen flyr landet

Även på andra sidan Östersjön, i Lettland, kämpar man för att få ihop en regering efter ett turbulent val. Fem partier förhandlar för att hålla två andra partier utanför Regeringen. Många letter har redan röstat med fötterna och lämnat landet..

SVT - 04 sep 18 kl. 19:33

Ingvar Carlsson: Carl Bildt svek sitt land

Carl Bildt svek både Regeringen och sitt land. Det menar tidigare statsminister Ingvar Carlsson (S) efter att ha tagit del av SVT:s uppgifter om att Bildt visade ubåtsskyddskommissionens rapport för USA redan innan den blev offentlig. Carl Bildt bekräftar att han underrättade amerikanerna, men menar att han inte gjorde något fel..

Skånskan - 17 okt 18 kl. 12:11

Malmöbor dåligt förberedda för kriser

Malmö Har du en vattendunk hemma? Eller en ”alternativ värmekälla” som inte drivs av el? Har du värmeljus, vevladdare, batteridriven radio och konserver?

Västerbottens Folkblad - 26 okt 18 kl. 15:00

[PLUS] ”Börja läsa för barn när de är bäbisar”

2016 bestämde Regeringen att höstlovet skulle byta namn till läslov. Men vad har läsandet för....

Skånskan - 25 okt 18 kl. 17:43

Icke godkänt betyg

Den svenska skolan har brottats med allvarliga kunskapsproblem i flera årtionden. Vi halkar efter vår omvärld, något som fått skolpolitiken att hamna högt på den politiska dagordningen.
Såväl den borgerliga AlliansRegeringen med Jan Björklund i spetsen som den rödgröna Regeringen, där Gustav Fridolin mer eller mindre satte sitt huvud i pant på att skapa en välfungerande skola där eleverna presterar bättre resultat, har misslyckat.

YLE - 27 okt 18 kl. 13:45

Fackförbund avblåser protester efter vapenvilan med regeringen

Fackförbunden börjar nu avblåsa sina protestaktioner mot Regeringens planerade ändring av lagen om uppsägningsskydd. Det här som en reaktion på fredagens kompromiss..

DN - 08 okt 18 kl. 16:17

”V:s betydelse för återhämtningen efter nittiotalskrisen förtigs”

REPLIK DN DEBATT 4/10. Vad som inte nämns i Olle Wästbergs artikel är att en avgörande förutsättning för den förstärkning av den offentliga ekonomin som skedde efter valet 1994 var de uppgörelser som den dåvarande Socialdemokratiska Regeringen gjorde med Vänsterpartiet, skriver Johan Lönnroth (V) och Jonas Olofsson (V)..

DN - 11 sep 18 kl. 10:37

”Ge Jimmie Åkesson inflytande över regeringen”

Efter valet påstår både politiker och journalister att det blir svårt att bilda ny regering. Men egentligen är det enkelt. Efter valframgången måste Sverigedemokraterna få ett ord med i laget, skriver C-G Pernbring..

YLE - 18 okt 18 kl. 18:47

Statsvetare: Samlingspartiet i Vasa valkrets får det svårt i riksdagsvalet efter jourbeslutet

Beslutet om att Vasa centralsjukhus inte får omfattande jour visar hur viktigt det är att det finns krafter i Regeringen som värnar om landets tvåspråkighet, säger professor Kimmo Grönlund..

Ekonomistas - 27 okt 18 kl. 11:54

Italiens budget en fara för euron

EU-kommissionen har underkänt Italiens statsbudget för 2019 och begärt att den ska revideras, vilket kommissionen aldrig gjort tidigare. Vad föranleder denna drastiska åtgärd? Den beror inte på att budgetunderskottet är större än vad EU:s regler medger.

Sydsvenskan - 28 okt 18 kl. 11:16

Pakistan skramlar pengar till dammbygge

Lust att swisha Regeringen? Pakistans skakiga ekonomi har fått myndigheterna att ta till ett ovanligt grepp för att få ihop pengar till två dammar som ska säkra vattentillgången i landet – gräsrotsfinansiering. Pav Akthar satt i soffan i hemma i Lancash.

UNT - 28 okt 18 kl. 11:16

Pakistan skramlar pengar till dammbygge

Lust att swisha Regeringen?.

GöteborgsPosten - 28 okt 18 kl. 11:16

Pakistan skramlar pengar till dammbygge

Lust att swisha Regeringen? Pakistans skakiga ekonomi har fått myndigheterna att ta till ett ovanligt grepp för att få ihop pengar till två dammar som ska säkra vattentillgången i landet – gräsrotsfinansiering..

Helsingborgs Dagblad - 28 okt 18 kl. 11:16

Pakistan skramlar pengar till dammbygge

Lust att swisha Regeringen? Pakistans skakiga ekonomi har fått myndigheterna att ta till ett ovanligt grepp för att få ihop pengar till två dammar som ska säkra vattentillgången i landet – gräsrotsfinansiering. Pav Akthar satt i soffan i hemma i Lancash.

BT - 28 okt 18 kl. 11:16

Pakistan skramlar pengar till dammbygge

Lust att swisha Regeringen? Pakistans skakiga ekonomi har fått myndigheterna att ta till ett ovanligt grepp för att få ihop pengar till två dammar som ska säkra vattentillgången i landet - gräsrotsfinansiering.(TT).

YLE - 16 okt 18 kl. 19:46

Analys: SFP:s sits prekär - kan välja mellan att stödja fackets strejker eller Sipiläs regering

Svenska folkpartiet kan i morgon lite tillspetsat välja om man vill stöda fackens politiska strejker eller att ge Regeringen Sipilä ett erkännande och en öppen fullmakt. Hur man än vänder sig har man rumpan bak, skriver Svenska Yles politiska reporter Magnus Swanljung..

Sydsvenskan - 28 okt 18 kl. 08:10

Ny nagelbitare för Merkel i Hessen

Invånarna i Hessen väntas dra nya streck på Tysklands politiska karta när de väljer nytt delstatsparlament. På spel står både förtroende för Regeringen och förbundskansler Angela Merkel. Efter ett svidande bakslag häromveckan för förbundskanslerns allie.

Helsingborgs Dagblad - 28 okt 18 kl. 08:10

Ny nagelbitare för Merkel i Hessen

Invånarna i Hessen väntas dra nya streck på Tysklands politiska karta när de väljer nytt delstatsparlament. På spel står både förtroende för Regeringen och förbundskansler Angela Merkel. Efter ett svidande bakslag häromveckan för förbundskanslerns allie.

GöteborgsPosten - 28 okt 18 kl. 08:10

Ny nagelbitare för Merkel i Hessen

Invånarna i Hessen väntas dra nya streck på Tysklands politiska karta när de väljer nytt delstatsparlament. På spel står både förtroende för Regeringen och förbundskansler Angela Merkel..

DI - 28 okt 18 kl. 08:15

Efter svidande bakslaget – ny nagelbitare för Merkel i Hessen

Invånarna i Hessen väntas dra nya streck på Tysklands politiska karta när de väljer nytt delstatsparlament. På spel står både förtroende för Regeringen och förbundskansler Angela Merkel..

BT - 28 okt 18 kl. 08:10

Ny nagelbitare för Merkel i Hessen

Invånarna i Hessen väntas dra nya streck på Tysklands politiska karta när de väljer nytt delstatsparlament. På spel står både förtroende för Regeringen och förbundskansler Angela Merkel.(TT).

DI - 18 okt 18 kl. 09:29

Regeringen godkänner åtal mot Lundins toppduo

Regeringen bifaller Åklagarmyndighetens ansökan om att få väcka åtal mot Lundin Petroleums ordförande och vd för medhjälp till grovt folkrättsbrott. Beslutet fattas på torsdagens regeringssammanträde, erfar Di..

SR - 28 okt 18 kl. 05:07

Ökat utsatthet hos Länsstyrelsen efter nya djurregler

Numera är det inte Polisen utan Länsstyrelsen som omhändertar djur som till exempel farit illa. Det har lett till frustration och ökad utsatthet, enligt en rapport som lämnats till Regeringen..

Ekonomistas - 24 okt 18 kl. 06:28

Sverige och Luxembourg Income Study

Internationella jämförelser kan ge viktiga insikter om ett lands status och utveckling över tid. Men för att dessa ska kunna göras krävs jämförbar information, och tyvärr har detta saknats för Sverige sedan ett antal år inom inkomstfördelningsområdet. Bakgrunden är olyckliga skrivningar i vissa nyare lagar som stoppade SCBs utlämnande av data till det ansedda internationella forskningsinstitutet Luxembourg Income Study (LIS) där jämförbar inkomstdata samlats sedan nästan 40 år.

DI - 22 okt 18 kl. 19:30

Debatt: Inför en koldioxidfond

DEBATT. Flygskatten, som infördes av den röd-gröna Regeringen, har vållat mycket debatt och kritiserats av oppositionen. Det behövs ett kompletterande styrmedel som i närtid ger flygbolagen incitament till snålare plan och satsning på nya drivmedel, skriver professor emeritus Per Kågeson..

GöteborgsPosten - 25 okt 18 kl. 15:11

Digitala bokmomsen kan sänkas den 1 juli 2019

Momsen på digitala böcker, tidningar och tidskrifter kan sänkas till samma nivå som motsvarande pappersprodukter redan den 1 juli nästa år. Förutsatt att den tillträdande Regeringen vill det, meddelar finansminister Magdalena Andersson (S)..

SVT - 24 okt 18 kl. 04:51

Ecuadors utrikesminister: ”Vi är inte Assanges advokater”

Förhållandet mellan Wikileaks-grundaren Julian Assange och Ecuador blir allt frostigare. Landet kommer nu att sluta att förhandla med den brittiska Regeringens företrädare å hans vägar. – Vi är inte herr Assanges advokater, vi är inte heller representanter för den brittiska Regeringen.

DI - 26 okt 18 kl. 16:37

M efter gruvbeskedet: Mycket allvarsamt

LKAB:s nya besked om gruvan i Kiruna är mycket allvarligt och Regeringen måste snabbt ta tag i frågan, anser Moderaterna. Samtidigt kommer nu varningar från både höger och vänster när det gäller LKAB:s öppning för att förvärva nya gruvor utomlands..

Nyteknik - 22 okt 18 kl. 13:21

Belgien väljer Lockheed Martins F-35 framför Eurofighter

Belgiska nyhetsbyrån Belga skriver att Regeringen har tagit beslut om att ersätta den nuvarande stridsflygplansflottan, enligt källor i den belgiska Regeringen..

Sydsvenskan - 25 okt 18 kl. 15:11

Digitala bokmomsen kan sänkas den 1 juli 2019

Momsen på digitala böcker, tidningar och tidskrifter kan sänkas till samma nivå som motsvarande pappersprodukter redan den 1 juli nästa år. Förutsatt att den tillträdande Regeringen vill det, meddelar finansminister Magdalena Andersson (S). – Hur en ny.

DI - 26 okt 18 kl. 18:00

Försenat sjötransportbidrag ses som fiasko

I fjol beslutade Regeringen om ett stöd som ska få företag att flytta godstrafik från väg till vatten. Nu höjs röster för att stödet är på god väg att bli ett fiasko..

YLE - 26 okt 18 kl. 11:47

Akava godkände regeringens bud! STTK och FFC överväger fortfarande. Vi följer med läget direkt

På torsdag kväll kom Regeringen med ett nytt förslag i fråga om uppsägningsskyddet för att få ett slut på tvisten med löntagarna. Fackcentralen FFC, Akademikercentralen Akava och Tjänstemannacentralen STTK ville sova på saken. Nu har Akava tackat ja..

YLE - 26 okt 18 kl. 11:47

Löntagarna: Regeringens bud gör slut på strejkerna - men det finns mycket mer att diskutera

På torsdag kväll kom Regeringen med ett nytt förslag i fråga om uppsägningsskyddet för att få ett slut på tvisten med löntagarna. Fackcentralen FFC, Akademikercentralen Akava och Tjänstemannacentralen STTK ville sova på saken..

SmålandsPosten - 25 okt 18 kl. 04:00

Ytterligheterna förenas

Det pågår för närvarande en budgetstrid mellan EU-kommissionen och den italienska Regeringen. Bakgrunden är dels de åtaganden om finansiell stabilitet som alla EU-länderna förbundit sig till och dels populistpartiernas framfart i det senaste italienska valet..

Västerbottens Folkblad - 22 okt 18 kl. 20:00

En bra chans till nystart

Finns det kreativitet och nytänkande hos dem som för tillfället har ansvar för samepolitiken kan detta vara en ny strategi och ett tillfälle till nystart på relationerna mellan sametinget och staten, skriver ledamöter i sametinget. Inför den nya mandatperioden för Sveriges riksdag och när vi ännu inte vet hur den nya Regeringen ser ut som […].

YLE - 23 okt 18 kl. 18:00

PAM: Flera arbetsstridsåtgärder på kommande - omfattar 50 000 personer

Servicefacket PAM kom att vidta ytterligare arbetsstridsåtgärder under de kommande veckorna med start nästa vecka. Åtgärderna omfattar ungefär 50 000 personer. Någon lösning på konflikten mellan Regeringen och fackförbunden tycks inte finnas i sikte..

YLE - 25 okt 18 kl. 13:16

Parterna i anställningstvisten möts i kväll - Akavas ordförande: "Om de vill lösa tvisten är det ju första gången de vill göra det"

Den segslitna och inflammerade tvisten mellan facket och Regeringen kanske får sin lösning på torsdagskvällen, när Regeringen och arbetstagarorganisationerna möts skriver MTV3. Det här har föregåtts av en mängd förslag och motförslag..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.