Regeringen

Friday, 17 November, 18:35

Nyheter om Regeringen

Sortering: Relevans | Senaste
DN - 23 okt 17 kl. 11:44

Svenskt Näringsliv varnar för att EU tar över svensk arbetsmarknad

EU-kommissionen hotar att undergräva det svenska självbestämmandet kring vår arbetsmarknad – därtill uppmuntrad av Regeringen Löfvens sociala toppmöte i Göteborg. Det hävdar Svenskt Näringsliv i ett brev till Regeringen. Och får delvis stöd av de fackliga organisationerna LO och TCO..

DN - 17 okt 17 kl. 19:28

Försvarsexpert: Det här är otroligt

Frågetecknen kring Gävle hamn borde utredas – både av Säpo och av Regeringen, anser Lars Nicander, chef för centrum för asymmetriska hot- och terrorismstudier vid Försvarshögskolan. – Den här frågan går ända till hjärtat av statsapparaten. Han och andra experter DN talat med vill nu inskränka kommunernas frihet kring nationella skyddsvärda intressen..

Regeringen - 19 okt 17 kl. 16:28

Regeringen beslutar om nationell digitaliseringsstrategi för skolväsendet

Sverige ska vara bäst i världen på att tillvarata digitaliseringens möjligheter. Utbildningspolitiken har en viktig roll att spela för att nå denna ambition. Regeringen har därför tagit fram en nationell digitaliseringsstrategi för skolväsendet..

Dalarnas tidningar - 29 okt 17 kl. 07:00

Ledare: Signalpolitiken kommer inte att fungera mot våldtäktsmän

Regeringen kommer att lägga fram en ny lag om samtycke. Det meddelade jämställdhetsminister Åsa Regnér (S) under en demonstration mot sexuella övergrepp i Stockholm förra söndagen. Många feministe....

Regeringen - 07 nov 17 kl. 15:57

Remiss Förslag om grundläggande krav på tillgänglighet med anledning av beredningen av ett nytt mediestöd

Här kan du ta del av till vilka instanser som Regeringen har remitterat Förslag om grundläggande krav på tillgänglighet med anledning av beredningen av ett nytt mediestöd. Remissen avser förslag till utformning av grundläggande krav på tillgänglighet inom ramen för nytt mediestöd från Myndigheten för press, radio och tv (MPRT) och underlag från MPRT och Myndigheten för tillgängliga medier (MTM) som ligger till grund för detta förslag..

Dagens Medicin - 25 okt 17 kl. 13:59

HSAN-ordförande vill ha åldersgräns för läkarleg

HSAN:s ordförande Susanne Billum vill att Regeringen tittar på frågan om en övre åldergräns för legitimerad vårdpersonal..

Regeringen - 23 okt 17 kl. 11:37

Förslag till moderniserat medinflytande för totalförsvarspliktiga remitteras

I och med Regeringens beslut i mars 2017 att återaktivera skyldigheten att genomgå mönstring och att fullgöra grundutbildning med värnplikt, remitteras nu en promemoria med ett förslag till ny förordning om medinflytande för totalförsvarspliktiga (Ds 2017:50)..

Regeringen - 07 nov 17 kl. 14:13

Sakråd gällande direktiv till utredningen om demokrativillkor i statlig bidragsgivning

En utredning ska tillsättas om demokrativillkoren i den statliga bidragsgivningen till det civila samhällets organisationer. Syftet med utredningen är att se över hur ett förtydligat demokrativillkor kan införas i statlig bidragsgivning. I arbetet med att ta fram direktiven genomför Regeringen ett sakråd för att få in civila samhällets reflexioner..

SR - 28 sep 17 kl. 03:00

Avancerad vård ska ges på fem svenska sjukhus

Regeringen vill centralisera avancerad vård till fem platser i landet för att ge patienter tillgång till läkare med större erfarenhet..

Regeringen - 07 nov 17 kl. 13:40

Insatser inom ramen för regeringens strategi för det nationella arbetet med mänskliga rättigheter

Den 13 oktober 2016 beslutade Regeringen en strategi för det nationella arbetet med mänskliga rättigheter. Strategin tar sin utgångspunkt i målet om att säkerställa full respekt för Sveriges internationella åtaganden om mänskliga rättigheter..

Sydöstran - 21 sep 17 kl. 09:29

Krögare bjuder pensionärer på mat

Under onsdagen presenterade Regeringen sin budget för nästa år. Det fick en krögare i Karlskrona att tända till, och han bestämde sig för att bjuda alla pensionärer som vill på mat..

SR - 27 okt 17 kl. 10:24

Sverigedemokraterna KU-anmäler Dan Eliasson efter Ekots granskning

Efter Ekots granskning av att rikspolischef Dan Eliasson gjort ytterligare avsteg från säkerhetsskyddsförordningen KU-anmäls nu Regeringen av Sverigedemokraterna..

GöteborgsPosten - 27 okt 17 kl. 15:25

F-kassan larmar regeringen om assistans

Uppemot 6 000 personer som har personlig assistans kan komma att påverkas negativt av en dom från i somras, varnar Försäkringskassan i ett brev till Regeringen. Domen får "svåröverskådliga konsekvenser för stat, kommun och enskilda", skriver myndigheten..

Nyteknik - 17 okt 17 kl. 07:23

Folkets val – Trainy McTrainface

Boaty McBoatface var för lite för ovärdigt för den brittiska Regeringen. Men tågbolaget MTR Express tvekade inte när svenska tidningsläsare fick bestämma – och fick en viral succé på köpet..

BT - 07 nov 17 kl. 10:00

Regeringen storsatsar mot farliga kemikalier – i Borås

Företag som vill byta ut farliga kemikalier i sina produkter ska få hjälp med det, genom ett nytt kemikaliecentrum som inrättas av Regeringen. Det kommer att placeras i Borås..

YLE - 24 okt 17 kl. 18:34

Professor: Fungerande familjeledighet måste få kosta

Regeringen måste inse att ett välfungerande system med familjeledigheter kostar pengar. Annars kan Regeringens reformer bli en halvmesyr, varnar Befolkningsförbundets forskningsprofessor Anna Rotkirch..

Regeringen - 27 okt 17 kl. 16:30

Margot Wallströms tal vid FN:s säkerhetsråds debatt om resolution 1325 om kvinnor, fred och säkerhet

New York 27 oktober 2017. Det talade ordet gäller..

Cornucopia - 28 okt 17 kl. 14:32

Skärpta straff meningslösa - först mer resurser till rättsväsendet

Efter att en polis med sovandes i hemmet med familj inklusive barn blivit beskjuten med vad som verkar vara en automatkarbin så har justitieminister Morgan Johansson (s) populistiskt gått ut med tomma uttalanden om "skärpta straff". Men utan gripna, åtalade och fällda, på grund av för dåliga resurser till rättsväsendet är skärpta straff just bara populism. Det första måste alltid vara mer resurser till rättsväsendet.

Helsingborgs Dagblad - 27 okt 17 kl. 19:25

Syrien fortsätter förneka kemvapenangrepp

Den syriska Regeringen förnekar att den låg bakom saringasattacken mot den syriska staden Khan Sheikhun i Idlibprovinsen i våras. Detta trots att ännu en FN-utredning nu slagit fast att Bashar al-Assads regim utförde angreppet. Den syriska Regeringen fö.

SR - 15 okt 17 kl. 06:29

Högre svenskt bistånd till FN-organ

Ökningen av biståndet med åtta miljarder nästa år är den största förändringen som Regeringen gör i budgeten. Framförallt blir det mer till olika FN-organ..

DN - 26 okt 17 kl. 17:05

”Diskutera de praktiska lösningar i stället”

REPLIK DN Debatt 26/10. Gunnar Hökmark menar att Sverige har tappat inflytande under Regeringen Löfven. Jag håller med Hökmark både om detta och att EU måste reformeras.

GöteborgsPosten - 14 sep 17 kl. 14:45

Politikerna agerar först när krisen är ett faktum

De politiker som har försökt försköna verkligheten bär ett ansvar för att lösningarna har dröjt. Därmed har poliskrisen kunnat eskalera, en kris som har drabbat de kvinnor och flickor som den uttalat feministiska Regeringen säger sig värna om..

SVT - 20 okt 17 kl. 15:39

Löfven: Postnord var en dålig affär

Statsminister Stefan Löfven (S) kritiserar den tidigare borgerliga Regeringen för att den genomförde sammanslagningen av svenska Posten och Post Danmark..

SVT - 13 sep 17 kl. 14:06

Uppgift: Regeringen dubblerar miljardsatsningen på pensionärerna

Dubblerar miljardsatsningen på pensionärerna – SVT sänder live 14.10.

GöteborgsPosten - 19 sep 17 kl. 14:42

Nu kan FN:s kärnvapenförbud skrivas på – gör det!

I dag blir det möjligt för stater att underteckna FN-konventionen som förbjuder kärnvapen. Kärnvapen är det sista massförstörelsevapen som ännu inte förbjudits genom ett internationellt avtal. ”Kärnvapen har alltid varit omoraliska – nu är de också olagliga”, sade kärnvapenöverlevaren Setsuko Thurlow efter att avtalet antagits.

Sydsvenskan - 24 okt 17 kl. 11:24

Höjd pensionsålder "verklighetsfrånvänt"

Regeringen öppnar för höjd pensionsålder och enligt socialminister Annika Strandhäll är arbetsmarknadens parter i princip överrens. Men det stämmer inte alls, enligt Kommunal. – Att det skulle bli en höjd pensionsålder innan valet tror jag är orealistis.

Regeringen - 24 okt 17 kl. 13:37

Anna Ekström besöker sjukhusskolan i Linköping

Alla barn och ungdomar som vårdas på sjukhus har rätt till skolundervisning. Den 25 oktober reser gymnasie- och kunskapslyftsminister Anna Ekström till Linköping för att besöka skolan på Linköpings Universitetssjukhus..

Barometern - 27 okt 17 kl. 06:00

Ett monument över den feministiska regeringen

Inget tyder på att jämställdheten stärks av en specialmyndighet..

Regeringen - 10 nov 17 kl. 13:40

Regeringen vill effektivisera handläggningen av stora brottmål

Rättsväsendet ställs inför allt svårare utmaningar vid hanteringen av stora förundersökningar och brottmål. Regeringen ger därför en pågående utredning ett tilläggsuppdrag att lämna konkreta förslag på hur hanteringen av stora brottmål kan effektiviseras och moderniseras..

Sydöstran - 25 okt 17 kl. 14:16

Nya besked om Sydostlänken - regionråd blixtinkallad till regeringen

Besvikelsen över att Sydostlänken dissades i Trafikverkets nya plan har varit stor i Blekinge. I dag var regionrådet Christina Mattisson (S) hastigt inkallad till infrastrukturministern..

Helsingborgs Dagblad - 27 okt 17 kl. 04:00

Minister Lövin och elefanten i rummet

Det är beklagligt att Regeringen prioriterar åtgärder som saknar klimatnytta, skriver moderaternas Maria Malmer Stenergard i ett genmäle..

DI - 27 okt 17 kl. 20:34

Nyval i Katalonien 21 december

Spaniens premiärminister Mariano Rajoy har avskedat den katalanska Regeringen, inklusive presidenten Carles Puigdemont..

Regeringen - 06 nov 17 kl. 13:37

Utredningen om inrättandet av ett romskt center är igång

Nu pågår utredningen som ska lämna förslag till Regeringen om hur ett nationellt center för romska frågor kan inrättas. – Utredningen har i dagsläget samtalat och träffat ett femtiotal organisationer, sakkunniga och romska företrädare. Intresset för utredningen från den nationella minoriteten romer är stort, säger Charlotta Wickman som sedan mitten av juni leder arbetet..

Supermiljöbloggen - 26 okt 17 kl. 08:32

Miljöpartiet: ”Varför gå palmoljeindustrins ärenden, Rickard Nordin?”

REPLIK: I en pågående debatt diskuteras Regeringens förslag att omklassificera palmoljeresten PFAD. Nu svarar Lorentz
Tovatt (MP) på Centerpartiets kritik mot Regeringen. Sällan har Centerpartiet agerat så motsägelsefullt som de gjort under de senaste turerna kring palmoljans framtid.

Expressen - 17 okt 17 kl. 06:00

Gör inte Säpo till en blindbock

Regeringen måste lyssna på polisens och Säpos desperata vädjanden om en fungerande datalagring. Gör om och gör rätt..

Dagens PS - 25 okt 17 kl. 09:02

Deklarerade inte inkomst – fick bråttom att avgå

Nu upptaxeras den tidigare generaldirektören med nästan 650.000 kronor. Bara två dagar innan Vinnovas generaldirektör Charlotte Brogren avgick på egen begäran hade hon upptaxerats av Skatteverket med knappt 650.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.