Recession

Wednesday, 29 January, 07:09

Nyheter om Recession

Sortering: Relevans | Senaste
DI - 02 jan 20 kl. 10:38

Stabilt utgångsläge för Trump – om han undviker recession

Stabila förtroendesiffror, ett imponerande börsår och handelsvapenvila – Donald Trump inleder valåret från en stark….

DI - 02 jan 20 kl. 08:03

Handelskrig och Trump-hot: Risk för recession efter OS

OS i Tokyo är ett tillfälle för Japan att visa upp ny teknologi och ett öppet demokratiskt samhälle. .

DI - 01 jan 20 kl. 18:02

Ett trist år väntar – men Sverige har ett trumfkort

Under 2020 väntar den svagaste BNP-tillväxten sedan 2012. Men det mesta talar för att det inte blir någon Recession..

DI - 01 jan 20 kl. 10:12

Allokeringschefen: Ingen recession – här ska du investera 2020

Undvik amerikanska aktier men investera på Tokyo-börsen och i högavkastande obligationer..

Affärsvärlden - 13 jan 20 kl. 14:58

Nästan hälften av brittiska företag tror på recession

Nästan vartannat brittiskt företag tror att Storbritannien går in i en Recession i år, baserat på en undersökning från analysfirman Steen. Det rapporterar CityAm..

PrivataAffärer - 20 dec 19 kl. 13:21

Goldmans prognoser för 2019 var mer rätt än fel

Här är Goldman Sachs tio förutsägelser för 2019, som gjordes i slutet av 2018, och hur det sedan i själva verket blev, rapporterar Markets Insider: • Den ekonomiska tillväxten kommer att sakta ned till under 2 procent. RÄTT! • Ekonomin kommer inte att gå in i en Recession under 2019.

PrivataAffärer - 18 dec 19 kl. 13:00

Pictet inför 2020: Handelskriget avgör allt

Det framgår av den internationella kapitalförvaltarens marknadssyn som nyligen publicerats under namnet ”2020 Investment Outlook Volatility”. Författarna Cesar Ruiz Perez och Christophe Donay, Head of Investments & CIO respektive Head of Asset Allocation & Macro Research, skriver att det helt avgörande för marknadsutvecklingen under 2020 är utfallet i de långdragna handelsförhandlingarna mellan USA och Kina. Den allt överskuggande faktorn för marknaderna under 2020 är i vilken grad handelskonflikter fortsätter att påverka den ekonomiska cykeln, inte minst affärsklimat och förtroende, investeringarna och konsumentförtroendet – och till sist även själva konsumtionen.

PrivataAffärer - 17 dec 19 kl. 12:50

Swedbank stuvar om i fokusportföljen

Swedbank ser en global ekonomi som växer måttligt och räntor som förblir låga under en avsevärd tid framåt. ”Nyckeln till fortsatt minskad rädsla för en Recession ligger dels i ytterligare klarhet kring fas-1 avtalet mellan USA och Kina gällande handel samtidigt som det krävs en fortsatt förbättring i de många nedtryckta konjunkturbarometrarna”, skriver Swedbank som konstaterar att detta i kombination med låga räntor är grunden för bankens övervikt i aktier. När det gäller svenska aktier så neutraliserade Swedbank övervikten men banken behåller ändå fokuseringen på konjunkturkänsliga sektorer.

DI - 05 jan 20 kl. 18:06

Förre Fed-chefen räds inte recession: Finns effektiva verktyg

Fed-chefen Ben Bernanke är inte oroad för att stå utan handlingsmöjligheter vid en Recession till följd av den låga….

PrivataAffärer - 06 dec 19 kl. 12:31

Proffsinvesterare spår global recession inom fem år

”Även stigande statsskulder och en låg ekonomisk tillväxt oroar institutionella investerare världen över”, skriver Funds Europe. I och med att statsskulder fortsätter att stiga är nästan 90 procent av de institutionella investerarna oroliga att det kommer att ha en väsentlig påverkan på den globala ekonomin. Över 80 procent menade på att de förväntar sig en global finansiell kris inom de nästkommande fem åren, skriver Funds Europe.

Dagens PS - 28 nov 19 kl. 10:03

Proffsplacerare tror på BNP-överraskning

Avfärdar domedagsprofetior och räknar i stället med ett lättnadslyft. ”Jag har köpt en ganska stor korg svenska småbolag på det här, med spets mot fastighetsbolag”, säger Jonas Thulin, förvaltningschef på Erik Penser Bank, till Dagens Industri. Han tror alltså på en BNP-skräll i morgon, fredag, och att det därmed går att tjäna pengar, säger han.

DI - 22 nov 19 kl. 06:11

Strategen varnar: ”Inte redo blåsa faran över”

USA:s ekonomi bromsar men en Recession är osannolik. Det kommande kvartalet kan dock bli volatilt varnar Clearbridges….

PrivataAffärer - 21 nov 19 kl. 11:47

SHB: Konjunkturen avgör bopriserna

Hushållen väntas dock allt mer ta in att låga räntor är här för att stanna, och skruva ned sina ränteförväntningar, vilket delvis kan få samma effekter som en faktisk räntesänkning. Detta motverkas dock av ett fortsatt historiskt högt bostadsbyggande och prisdämpande kreditrestriktioner. Det säger Johan Löf, seniorekonom vid Handelsbanken, till Nyhetsbyrån Direkt.

Cornucopia - 21 nov 19 kl. 09:19

SBAB: 0.8% i BNP-tillväxt år 2020

SBAB går i ett pressmeddelande ut med att man väntar sig endast 0.8% i BNP-tillväxt under 2020, dvs med god marginal lågkonjunktur. Den statliga bolånebanken är oförstående till Riksbankens höjning av styrräntan reporäntan och tror på stillastående bostadspriser.

Dagens PS - 21 nov 19 kl. 08:35

SBAB spår stillastående bostadspriser

Statliga bolånejätten SBAB spår att bopriserna ligger stilla i genomsnitt de närmaste åren till följd av svagt stigande långräntor, detta efter att bopriserna visat en liten uppgång i år. Läget på bostadsmarknaden har stabiliserats men omsättningen av bostäder ligger cirka 10 procent under det normala till följd av bland annat införda kreditrestriktioner, skriver banken i en ny prognos. ”Det är genuint svårt att göra prognoser över bostadspriserna när räntebilden hoppar fram och tillbaka.

PrivataAffärer - 21 nov 19 kl. 07:35

SBAB: Boprisutvecklingen avstannar nästa år

”Det är genuint svårt att göra prognoser över bostadspriserna när räntebilden hoppar fram och tillbaka. Riksbankens kommunikation bidrar inte till att minska osäkerheten. Vår prognos på svagt stigande långräntor bör dock ändå tala för i princip stillastående bostadspriser de alla närmaste åren”, säger SBAB:s chefsekonom Robert Boije i en kommentar.

DI - 18 nov 19 kl. 12:21

Tyska centralbanken: Finns inte skäl till oro för en recession

Den tyska ekonomin kommer troligen att stagnera under det fjärde kvartalet..

Affärsvärlden - 18 nov 19 kl. 12:13

Tyska centralbanken: Ingen oro för recession

Den tyska ekonomin kommer troligen att stagnera under det fjärde kvartalet..

Affärsvärlden - 14 nov 19 kl. 11:07

Analytiker: För tidigt att fira den uteblivna recessionen

Tysk BNP steg 0,1 procent under tredje kvartalet jämfört med föregående kvartal. Det innebär att landet lyckades undvika en teknisk Recession, men än är det för tidigt att fira..

Helsingborgs Dagblad - 14 nov 19 kl. 08:14

Tysk ekonomi undgår recession

Den tyska ekonomin håller näsan över Recessionsstrecket. BNP-tillväxten under tredje kvartalet landade på 0,1 procent jämfört med kvartalet före, enligt officiella siffror, vilket var något bättre än vad ekonomkåren hade befarat. På årsbasis ligger till.

Sydsvenskan - 14 nov 19 kl. 08:14

Tysk ekonomi undgår recession

Den tyska ekonomin håller näsan över Recessionsstrecket. BNP-tillväxten under tredje kvartalet landade på 0,1 procent jämfört med kvartalet före, enligt officiella siffror, vilket var något bättre än vad ekonomkåren hade befarat. På årsbasis ligger till.

BT - 14 nov 19 kl. 08:14

Tysk ekonomi undgår recession

YA - 14 nov 19 kl. 08:14

Tysk ekonomi undgår recession

Affärsvärlden - 14 nov 19 kl. 08:37

Tyskland undgår recession

Den tyska bruttonationalprodukten steg 0,1 procent under det tredje kvartalet jämfört med det närmast föregående kvartalet..

GöteborgsPosten - 14 nov 19 kl. 08:16

Tysk ekonomi undgår recession

Den tyska ekonomin håller näsan över Recessionsstrecket. BNP-tillväxten under tredje kvartalet landade på 0,1 procent jämfört med kvartalet före, enligt officiella siffror, vilket var något bättre än vad ekonomkåren hade befarat..

DI - 14 nov 19 kl. 08:04

Tyskland undgår teknisk recession – med en hårsmån

Tysklands BNP steg med 0,1 procent under det tredje kvartalet jämfört med föregående kvartal, enligt preliminära….

DI - 13 nov 19 kl. 07:55

Trendbrott: Spararna rusar till läkemedel – trots hotet från USA

Fondspararna har storköpt läkemedelsfonder den senaste månaden. Oro för Recession göder köpintresset för den….

GöteborgsPosten - 11 nov 19 kl. 12:20

Brittiska recessionsspöket avvärjt

Storbritanniens ekonomiska tillväxt är den lägsta på nästan tio år men landet har i alla fall inte gått in i Recession – ännu. Det står klart efter att nya BNP-siffror presenterats. För perioden juli–september redovisas en tillväxt med 0,3 procent efter att under andra kvartalet i stället legat på en avmattning med 0,2 procent.

Sydsvenskan - 11 nov 19 kl. 12:19

Brittiska recessionsspöket avvärjt

Storbritanniens ekonomiska tillväxt är den lägsta på nästan tio år men landet har i alla fall inte gått in i Recession – ännu. Det står klart efter att nya BNP-siffror presenterats. För perioden juli–september redovisas en tillväxt med 0,3 procent efter.

Helsingborgs Dagblad - 11 nov 19 kl. 12:19

Brittiska recessionsspöket avvärjt

Storbritanniens ekonomiska tillväxt är den lägsta på nästan tio år men landet har i alla fall inte gått in i Recession – ännu. Det står klart efter att nya BNP-siffror presenterats. För perioden juli–september redovisas en tillväxt med 0,3 procent efter.

PrivataAffärer - 11 nov 19 kl. 06:34

Hernhag: Tre misstag du inte ska skrämmas till att göra

Aktiemarknadens aktörer verkar ignorera varningarna om Recession och anta att det blir en högkonjunktur igen. Precis som det alltid blivit efter alla tidigare lågkonjunkturer. Tajmingen är riskmomentet här, inte antagandet i sig.

Realtid - 07 nov 19 kl. 12:05

Teknikföretagen: En hårsmån från recession

Avmattningen slår till med full kraft mot svensk industri och industrins avmattning smittar av sig på resten av ekonomin, enligt teknikföretagens konjunktursprognos..

Dagens PS - 31 okt 19 kl. 12:20

Första recessionen i Hongkong på 10 år

Efter ett kaotiskt år går Hongkong in i sin första Recession på ett årtionde. Minskad turistnäring ses som viktigaste anledningen till att BNP sjönk 3,2 procent sista kvartalet, men även andra faktorer spelar in. Jämfört med årets andra kvartal sjönk Hongkongs BNP med 3,2 procent under det senaste kvartalet.

PrivataAffärer - 31 okt 19 kl. 15:16

Barclays: Dags för bottenfiske – i Hongkong

Investerarna har flytt Hongkong efter att protesterna förvärrats under de senaste månaderna och fastighetssektorn har varit särskilt illa drabbad när affärer tvingats hålla stängt medan polis och demonstranter drabbat samman i gatumiljön. Turismen har rasat, vilket också drabbat flygbolag. ”Förhoppningsvis får vi en lösning så att vandaliseringen och våldsamheterna tar slut.

Sydsvenskan - 31 okt 19 kl. 10:05

Hongkong i första recessionen på tio år

Hongkong gick in i Recession i tredje kvartalet för första gången sedan finanskrisen för tio år sedan, visar preliminär statistik från Hongkongs regering. Ekonomin pressas både av de stundtals våldsamma protesterna i landet och av det utdragna handelskr.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.