Ratos

Saturday, 26 May, 00:27

Nyheter om Ratos

Sortering: Relevans | Senaste
DI - 04 maj 18 kl. 05:00

Detta händer fredagen 4 maj

RAPPORTER STOCKHOLMSBÖRSEN - Oriflame (kl 7.15), Edgeware (kl 7.30), Academedia (kl 8.

DI - 03 maj 18 kl. 17:51

Stockholmsbörsen: H&M agerade sänke på sur börs

Finansmarknaderna globalt präglades på torsdagen av förnyad handelsoro och Stockholmsbörsen tappade mark med H&M som sänke. Rapporter sänkte Fingerprint, Cinnober och Ratos medan Loomis och Concentric var rapportvinnare..

Affärsvärlden - 03 maj 18 kl. 14:52

Fortsatt tungt för Ratos och Fingerprint

Stockholmsbörsen handlades vid lunchtid på torsdagen alltjämt tydligt på minus..

Affärsvärlden - 03 maj 18 kl. 11:31

Ratos och Fingerprint ned på negativ börs

Stockholmsbörsen inledde torsdagen något lägre. De större Europabörserna handlades också på litet minus när lunchen närmade sig..

PrivataAffärer - 03 maj 18 kl. 12:45

Det mesta pekar fortsatt åt fel håll för Ratos

Investeringsbolaget Ratos är långt från sina fornstora dagar av flera anledningar. De senaste åren har inneburit en fallande aktie, tveksam utdelningstrend och ännu ett vd-byte. Skulle Ratos få tillbaka förmågan att göra framgångsrika förvärv av....

DI - 03 maj 18 kl. 16:51

Richard Bråse: Gott om bolag i Ratos skamvrå

Plantasjens frostskadade resultaträkning behöver inte stå ensam i Ratos skamvrå.  Bara två av konglomeratets 13 portföljbolag uppvisar någon nämnvärd resultatförbättring i första kvartalet. .

Affärsvärlden - 03 maj 18 kl. 08:20

Ratos vd: "Fortsatt otillfredsställande utveckling"

Utvecklingen i Ratos fortsätter att vara otillfredsställande, konstaterar vd Jonas Wiström i torsdagens kvartalsrapport, efter att den 13 december ha klivit ned från ordförande- till vd-posten i investeringsbolaget..

DI - 03 maj 18 kl. 13:37

Stockholmsbörsen: Tungt för Fingerprint och Ratos

Stockholmsbörsen handlades vid lunchtid på torsdagen alltjämt tydligt på minus. Rapportsäsongen fortsatte med en rad mindre och medelstora bolag. Ratos och Fingerprint Cards drabbades av nya ras sedan kvartalsresultaten inte levt upp till marknadens förväntningar.

Realtid - 03 maj 18 kl. 10:03

Svag inledning för Ratos

Förlusten uppgick till 125 miljoner kronor under första kvartalet, visar investmentbolagets delårsrapport. Bolagsportföljen uppvisade ett betydligt sämre resultat än den gjorde under fjolårets inledning. “Utvecklingen i Ratos fortsätter att vara otillfredsställande”, kommenterar vd:n Jonas Wiström..

PrivataAffärer - 03 maj 18 kl. 08:42

Jättesmäll för Ratos

Investmentbolaget Ratos redovisar ett resultat efter skatt på -125 miljoner kr för det första kvartalet 2018 (-67). Resultatet per aktie uppgick till -0,47 kronor (-0,38)....

DI - 03 maj 18 kl. 08:03

Ratos förlust ökar kraftigt

Ratos resultat föll ordentligt under första kvartalet..

Affärsvärlden - 28 mar 18 kl. 18:00

Söderbergarna tillbaka i huset

Ratos aktie har klappat ihop och den förr så välkända ägarfamiljen har levt ett liv i skymundan. Men i december tog återigen Söderbergs kontroll över det börs­noterade private equity-bolagets styrelse..

Realtid - 28 mar 18 kl. 16:33

Ratos anpassar kostymen och möblerar om i ledningen

Två av sex medlemmar i ledningsgruppen byts ut. Investeringsorganisationen bantas. Förändringarna är en anpassning till en mindre portfölj..

Affärsvärlden - 28 mar 18 kl. 15:29

Ratos bildar ny ledningsgrupp

Fem personer lämnar..

Realtid - 23 apr 18 kl. 17:04

Ratos dotterbolag säljer bostadsutvecklingsdel

Ratos dotterbolag Hent säljer sin bostadsutvecklingsverksamhet, Hent Eiendomsinvest, till Fredensborg Bolig. Försäljningen innebär en reavinst på cirka 85 miljoner norska kronor..

DI - 23 apr 18 kl. 16:09

Ratos dotterbolag säljer verksamhet med miljonvinst

Ratos dotterbolag Hent har tecknat avtal om att sälja sin bostadsutvecklingsverksamhet, Hent Eiendomsinvest, till Fredensborg Bolig. Försäljningen medför en reavinst om cirka 85 miljoner kronor, inklusive en potentiell tilläggsköpeskilling. Det framgår av ett pressmeddelande.

Dagens PS - 28 feb 18 kl. 08:33

Här ”bottenfiskade” Avanzas kunder

Nätmäklaren Avanza Banks kunder gjorde i snitt 174.000 affärer per dag under februari. Det är en ökning med 11 procent mot föregående år.

Dagens PS - 22 feb 18 kl. 10:43

Aktiespararen tipsar om köpvärd kvartett

Aktiespararen analyserar åtta aktier i den senaste utgåvan av tidningen. Det resulterar i köpråd för Ericsson, Scandic Hotels, Pandox och danska Novozymes. Rådet avvakta ges för Assa Abloy, Lyko, HiQ och Ratos.

DI - 22 feb 18 kl. 11:43

Aktiespararen: Slå till på Ericsson

Aktiespararen ger köpråd för Ericsson, Scandic Hotels, Pandox och danska Novozymes.  Investerare rekommenderas dock att avvakta i Assa Abloy, Lyko, Hiq och Ratos, enligt aktieanalyser i februariutgåvan av tidningen.  .

Affärsvärlden - 19 feb 18 kl. 12:47

Oriflame skiner och Ratos städas

PORTFÖLJUPPDATERING Godkända bokslut och en indexledning som ökats något. Nordiska Värdeportföljens utmaning förblir att hålla rätt risknivå i övermogen börsuppgång..

Dagens PS - 15 feb 18 kl. 06:41

Affärsvärlden: Köp aktien som ingen tror på

Affärsvärlden rekommenderar köp av Ratos och danska Novozymes i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Addnode och Ahlsell. Konsultbolaget Addnode har vuxit snabbt via förvärv, men vinsten hänger inte med i samma utsträckning.

DI - 16 feb 18 kl. 06:53

Följ fredagens rapportflod

Di rapporterar live när rapporterna haglar in på fredagen. Först ut är klockan 07.00 är Diös och Poolia.

Dagens PS - 15 feb 18 kl. 10:09

Kursrally i Oriflame efter rapportsläpp

Stockholmsbörsen har som väntat inlett uppåt på torsdagen, stärkt av den fortsatta rekylen på Wall Street. Efter runt 50 minuters handel var OMXS30-index upp 0,89 procent, medan Stockholm All-Share index (SAX) hade ökat 0,73 procent. Bakgrunden till att kosmetikabolaget Oriflame tokrusar är ett bättre fjärde kvartal än väntat.

PrivataAffärer - 15 feb 18 kl. 07:51

Två köpvärda aktier

I veckans utgåva av Affärsvärlden rekommenderas köp av Ratos och danska Novozymes. Addnode och Ahlsell får i sin tur rekommendationen vänta....

Affärsvärlden - 04 apr 18 kl. 10:02

SEB: Plantagen väntas tynga Ratos resultat

SEB sänker sitt estimat för Ratos rörelseresultat före avskrivningar (ebita) för det första kvartalet: detta väntas bli i stort sett oförändrat jämfört med för ett år sedan, mot en väntad ökning på 8 procent efter bokslutskommunikén. Huvudsakligen motiveras sänkningen med en väntat svag utveckling för trädgårdskedjan Plantagen..

Affärsvärlden - 14 feb 18 kl. 18:00

Ratade övervärden

Efter en olyckligt tajmad vinstvarning är pessimismen kring Ratos den värsta på över ett årtionde. Men det är fortsatt köpläge för den med tålamod..

DI - 04 apr 18 kl. 09:51

SEB: Plantagen väntas dra ned Ratos

SEB sänker sitt estimat för Ratos rörelseresultat före avskrivningar (ebita) för det första kvartalet: detta väntas bli i stort sett oförändrat jämfört med för ett år sedan, mot en väntad ökning på 8 procent efter bokslutskommunikén. Huvudsakligen motiveras sänkningen med en väntat svag utveckling för trädgårdskedjan Plantagen..

DI - 04 feb 18 kl. 15:02

Jonas Wiström behövde halva städtiden

”Jag brukar säga att man har 100 dagar på sig innan man måste säga vad man har kommit fram till.” Det sa Ratos ordförande Jonas Wiström till Di när han sparkade vd Magnus Agervald och själv tog över som vd. Det dröjde bara 51 dagar innan vinstvarningen kom..

Dagens PS - 01 feb 18 kl. 09:03

Skogskungens hemliga portfölj värd en miljard

Industrimannen Karl Hedin har på kort tid blivit Sveriges nya börsmiljardär i det tysta. Så här ser portföljen ut. För nio år sedan entrade han börsen med 150 miljoner kronor i kapital.

DI - 28 mar 18 kl. 18:32

Ratos vd fick sparken - och miljonbonus

Magnus Agervald fick inte bara sparken som vd för investeringsbolaget Ratos. Han fick även bonus och kan kvittera ut drygt 21 miljoner kronor för sina 13 månader på företaget..

DI - 28 mar 18 kl. 15:10

Fem personer lämnar Ratos som bildar ny ledningsgrupp

Ratos har "för att anpassa bolaget till nästa fas" förändrat sin ledningsgrupp och investeringsorganisation, vilket innebär att fem personer lämnar sin anställning på investeringsbolaget. Det framgår av ett pressmeddelande..

DI - 28 mar 18 kl. 15:56

Så blir Ratos nya investeringsorganisation

Ratos investeringsorganisation bantas betydligt och kommer framöver att bestå av nio personer..

Affärsvärlden - 28 mar 18 kl. 08:59

Ratos styrelse föreslår minskning av styrelsen

Ratos styrelseledamot Charlotte Strömberg har avböjt omval efter fyra år i styrelsen, som föreslås minska till sex från sju ordinarie ledamöter..

DI - 28 mar 18 kl. 08:58

Ratos föreslår minskning av styrelsen

Ratos styrelseledamot Charlotte Strömberg har avböjt omval efter fyra år i styrelsen, som föreslås minska till sex från sju ordinarie ledamöter..

Affärsvärlden - 13 dec 17 kl. 15:17

Dagens förlorare på Stockholmsbörsen

Stockholmsbörsen har backat på onsdagen med Atlas Copco som svagast presterande OMXS30-bolag efter sänkt rekommendation från Morgan Stanley. NCC fälls av en ny vinstvarning medan Ratos tappat mark efter nytt vd-byte..

Affärsvärlden - 13 dec 17 kl. 11:12

Wiström: Rekryteringen av Agervald ett misslyckande

Jonas Wiström medger att han som styrelseordförande i Ratos och därmed ansvarig för rekryteringen av Magnus Agervald har misslyckats..

GöteborgsPosten - 13 dec 17 kl. 08:33

Ratos vd får sparken

Dagens PS - 04 dec 17 kl. 07:01

Börsveckan tipsar om Bure och FlexQube

Börsveckan ger köprekommendation för Bure och rådet teckna nyintroduktionen FlexQube. Kvartetten AllTele, Ratos, Recipharm och Insplanet får rådet avvakta. Tidningen behåller sin aktieportfölj oförändrad denna vecka.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.