Ras

Saturday, 23 February, 19:43

Nyheter om Ras

Sortering: Relevans | Senaste
Blekinge Läns tidning - 03 feb 19 kl. 11:59

Fortsatt jakt efter fjärde förövaren

De tre män som sitter anhållna för det brutala överfallet på en 83-åring i Kallinge ska fortsätta att förhöRas under söndagseftermiddagen..

Skånskan - 02 feb 19 kl. 07:58

Ordningsvakter misstänks för misshandel

Två ordningsvakter misstänks för misshandel efter att ha ingripit mot en man och en kvinna på Kungsgatan under den tidiga lördagsmorgonen. Händelseförloppet ska inletts vid halv tre-tiden i anslutning till en restaurang. Två ordningsvakter ska där ha ingripit mot en man och en kvinna i 26-årsåldern.

DN - 24 jan 19 kl. 21:00

De får rummet att höras

Sydöstran - 01 feb 19 kl. 15:28

Flera äldre utsatta för telefonbedragare

En kvinna vill varna andra äldre för sotningsfirmor som ringer och hävdar att fläktkanalen enligt lag måste rengöRas. Polisens råd: Ta aldrig beslut på stående fot, utan be om att få ringa upp ett växelnummer..

Skånskan - 03 feb 19 kl. 13:47

”Det är bara att gratulera”

Recension Den flygande holländaren
Opera av Richard Wagner Regi: Lotte de Beer Dirigent: Steven Sloane Scenografi och kostym: Christof Hetzer Ljus: Jean Kalman Dramaturg: Peter de Nuyl Koreografi: Katarina Sörenson Palm Medverkande: Josef Wagner, Cornelia Beskow, Nikolay Didenko, Zoltán Nyári, Karin Lovelius, Timothy Fallon med flera
Malmö Operakör, Malmö Operaorkester Premiär 2 februari 2019 på Malmö OperaMusikaliskt av högsta klass med storartade prestationer av solister, kör och orkester, vacker och genomarbetad scenografi, välgjorda kostymer och genomtänkt ljussättning. Därtill en stark dramatisk helhet och nästintill perfekt personregi. Lotte de Beers uppsättning av Wagners Den flygande holländaren på Malmö Opera är bland det bästa som visats där p

Skånskan - 03 feb 19 kl. 17:24

Finns inga guldbyxor

Det var rätt länge sedan han hördes av i den offentliga debatten, men på söndagen sände Sveriges Radio en intervju med förre finansministern Erik Åsbrink (S). Det var kärva besked han hade att komma med. Enligt honom håller vi på att urholka statsfinanserna.

Barometern - 03 feb 19 kl. 17:19

Fortsatt polisjakt efter dådet mot 83-åringen i Blekinge

De tre män som sitter anhållna för det brutala överfallet på en 83-åring i Kallinge ska fortsätta att förhöRas under söndagseftermiddagen..

Sydöstran - 03 feb 19 kl. 11:31

Misstänkta för mordförsök kända av polisen sen tidigare

Polisen är fortsatt förtegen om mordförsöket på en 83-årig man i Kallinge. En misstänkt eftersöks fortfarande, och de tre anhållna kommer under söndagen förhöRas med försvarare på plats..

Expressen - 02 feb 19 kl. 18:34

Guvernörens KKK-bilder orsakar avgångskrav

Virginias guvernör, demokraten Ralph Northam, sitter löst efter att en över 30 år gammal bild från hans årsbok på läkarutbildningen blivit offentlig. På bilden syns en man vara utklädd i Ku Klux Klan-kostym och en annan man som "blackface"-sminkat sig. En av kostymerna ska bäRas av guvernören – men han vill inte säga vilken.

Västerbottens Folkblad - 03 feb 19 kl. 13:07

Ovädret slår mot Umeålag – match kan inte genomföras

Söndagens oväder ställer till det för ett Umeålag som inte kan genomföra en planerad hemmamatch. Gimonäs herrar och damer har två planerade hemmamatcher på Sjöfruhallen på söndagen. Herrarna möter Sollentuna klockan 14 och damerna skulle möta Silwing/Troja klockan 16.

SR - 03 feb 19 kl. 11:25

Målvakter med nummer 1: En utdöende art

Pekka Lindmark. Stefan Liv. Göran Högosta.

Sydöstran - 03 feb 19 kl. 11:20

Ekonomisk reserv skapar politisk strid

Hur mycket ska man kunna ta ut av kommunens ekonomiska reserver om lågkonjunktur inträffar. Det är en fråga som ska avgöRas under måndagens fullmäktigemöte..

Skånskan - 11 jan 19 kl. 11:05

Kennelklubben: Aldrig hänt tidigare

I media har han följt fallet med kennelägaren som efter att ha blivit brutalt överfallen, bunden och slagen medvetslös bestals på sex stycken sju veckor gamla golden retriever-valpar.
Det är en händelse som är svår att skydda sig mot, säger han.
– Det man kan göra är ju att försöka id-märka sina valpar så fort som möjligt så att de får en identitet.

Sydsvenskan - 02 feb 19 kl. 23:08

Bilar i bakifrånkollision utanför Maxi på Ystadvägen

Ingen person behövde föRas till sjukhus..

Corren - 03 feb 19 kl. 09:17

Kvinna till sjukhus efter misshandel

En kvinna fick föRas till sjukhus efter en misshandel i en lägenhet..

Hela Gotland - 13 jan 19 kl. 13:02

Här är de vanligaste hundraserna på Gotland

Labrador retriever är fortsatt ohotad etta när svenskarna ska köpa en hund, men på Gotland är det en annan Ras som toppar den totala statistiken..

NT - 01 feb 19 kl. 08:00

I KVÄLL: Se toppmatchen direkt

Det väntar ett riktigt toppmöte och repris på SM-finalen i våRas i basketligan i kväll..

GöteborgsPosten - 03 feb 19 kl. 05:00

Så ska det sparas på kultur och fritid

Stängning av Kronans café, färre lärartjänster på N3 Kulturskolan – det är några av de besparingar som ska göRas i Trollhättans kultur- och fritidsverksamheter. Nu utreds också taxehöjningar..

BT - 01 feb 19 kl. 06:42

Halkfrågan som splittrar Sjuhärad – här kan saltet införas igen

Vägsaltets vara eller icke vara är en fråga som ofta är uppe för debatt. I Sjuhäradskommunerna har man delade uppfattningar om den såväl hyllade som kritiserade metoden. – Vi har varit en saltfri kommun i många år – men vi ser ett behov av att börja, säger Mats Kindlund, gatuingenjör på Ulricehamns kommun..

Skånskan - 02 feb 19 kl. 05:00

”Det är bara att kavla upp ärmarna”

Höör På onsdagen besökte nye räddningschefen Per Björkman fullmäktige och berättade om vad han upplevt under sin första månad på posten.– Vi kan lika gärna avdramatisera det: H65 är bättre än vad Lugi är just nu, sa den väldigt handbollsintresserade Per Björkman, som är styrelsemedlem i Lugi, till fullmäktigeledamöterna.
Räddningschefens uttalande möttes av skratt och applåder.

Helsingborgs Dagblad - 31 jan 19 kl. 08:32

Vinstfall för Academedia

Friskolekoncernen Academedias vinst före skatt föll 29,5 procent till 105 miljoner kronor i det brutna räkenskapsårets andra kvartal, avslutat i december. Det kan jämföRas med vinsten på 149 miljoner kronor under motsvarande kvartal ett år tidigare. Oms.

DI - 25 jan 19 kl. 19:30

Sverige måste ta strid mot nya EU-skatter

LEDARE. Förra veckan lade EU-kommissionen fram ett förslag till nya beslutsregler om skatter på europeisk nivå. Det är den franske ekonomikommissionären Pierre Moscovici som har utarbetat förslaget, som innebär att EU-skatter ska kunna inföRas genom beslut tagna med kvalificerad majoritet.

Skånskan - 02 feb 19 kl. 19:00

Fastighetsägare: Hur många frågetecken som helst

ESLÖV En av Eslövs största privata fastighetsägare är avvaktande till kommunens ambitioner att få igång trygghetsboenden.
– Det finns hur många frågetecken som helst, säger Bert Andersson på BA Bygg Fastigheter.Hans främsta invändning är att satsningen verkar göRas för att spara pengar.

Corren - 02 feb 19 kl. 16:00

Det våras för Vadstena Nya Teater

Vadstena Nya Teater laddar för ett intensivt och händelserikt år..

Dalarnas tidningar - 02 feb 19 kl. 15:14

VM-debutanten ställs över – så ställer Sverige och Ryssland upp i finalen

Kampen om guldet ska avgöRas. Då petas VM-debutanten Patrik Sjöström för tredje gången i....

Dalarnas tidningar - 02 feb 19 kl. 15:14

VM-debutanten ställs över – så startar Sverige och Ryssland i finalen

Kampen om guldet ska avgöRas. Då petas VM-debutanten Patrik Sjöström för tredje gången i....

SVT - 02 feb 19 kl. 10:48

Herrarnas störtlopp inställt

Herrarnas störtlopp i Garmisch-Partenkirchen är inställt. Ymnigt snöfall gör att tävlingen inte kan köRas..

DN - 17 jan 19 kl. 08:16

MP-topp lämnar Miljöpartiet efter januariavtalet

Carl Schlyter lämnar Miljöpartiet i protest mot partiets överenskommelse med Socialdemokraterna, Centerpartiet och Liberalerna, i det så kallade januariavtalet. Schlyter menar att den politik som kommer att föRas går emot det som Miljöpartiet står för. .

Skånskan - 23 jan 19 kl. 20:00

Tiggeriförbud även på Svedalas agenda

SVEDALA Inte för att det är ett problem utan i förebyggande syfte vill nu även Sverigedemokraterna i Svedala införa ett lokalt tiggeriförbud.
I en motion till kommunfullmäktige föreslår partiet att Svedala kommun tar fram bestämmelser, men även utreder vilka platser som kan bli aktuella för ett förbud.Redan första veckan på tjänsten som Svedalas andra kommunalråd formulerade Ronny Johnsson (SD) sin första motion i sin nya roll i opposition.

Dalarnas tidningar - 02 feb 19 kl. 10:43

VM ska avgöras – här är hetaste duellerna i finalen: "Totalt skilda karaktärer"

Bärgar Sverige guldet på hemmaplan? Eller försvarar Ryssland titeln från i fjol? Här listar....

BT - 02 feb 19 kl. 08:41

Efter nekat bygglov: Nya beslutet öppnar för bygge

I höstas nekades Mjöbäcks Entreprenad bygglov till ett projekt med 19 nya lägenheter efter ett turbulent möte i plan- och byggnadsnämnden. Nu ska det göRas en ny detaljplan, vilket kan öppna för ett bygge..

Expressen - 29 jan 19 kl. 10:23

Forskare: Marknadshyror sänker priser i förorterna

Skulle det inföRas marknadshyror i det befintliga beståndet skulle det överlag innebära högre hyror, men i de minst attraktiva områdena, som perifera miljonprogramsområden, skulle hyrorna i stället kunna bli lägre.Det säger Fredrik Kopsch, lektor i fastighetsrätt vid Lunds universitet, till Nyhetsbyrån Direkt..

DI - 30 jan 19 kl. 12:47

Mikael Sjöberg: 4.500 räcker inte – AF måste krympa mer

Arbetsförmedlingens generaldirektör Mikael Sjöberg utesluter inte att jättevarslet på 4.500 personer följs av fler när fyrpartiuppgörelsen ska genomföRas.  "Vi kommer att fortsätta minska antalet medarbetare", säger han.

YLE - 29 jan 19 kl. 19:28

Gamla Heikkilä kasernområde kan bli ny stadsdel för 5000 personer i Åbo - planerna går nu vidare

Åbo ser ut att få två nya bostadsområden för 7500 invånare. Både Heikkilä kasernområde och kakelfabriken Pukkilas gamla fabriksområde i Långbacka ska göRas om till bostadsområden..

Supermiljöbloggen - 13 dec 18 kl. 16:44

Nej, o-ekologisk mat räddar inte klimatet

I flera tidningar sprider sig nu nyheten att ekologisk mat är dåligt för klimatet, eftersom det tar större landytor i anspråk. Men rapporteringen missar viktiga aspekter - du räddar knappast klimatet genom att byta från ekologisk till konventionell mat. Det är mycket viktigare att tänka på vilken sorts mat du äter.

Skånskan - 02 feb 19 kl. 01:00

”Tomma la­dor” när S lämnade Re­gi­on Skåne

Bok­sluts­rap­porten för Re­gi­on Skåne, som pre­sen­terades i vec­kan, pekar på ett un­der­skott på 90 mil­joner kro­nor. Det kan tyckas mar­gi­nellt i en verk­sam­het som om­sätter näs­tan 40 mil­jarder. Men un­der­skottet jäm­fört med bud­geten är näs­tan halv­mil­jarden, och det är oer­hört myc­ket pengar.

Skånskan - 02 feb 19 kl. 01:00

Trygga el­för­sörj­ningen

Sverige står in­för en av de största ener­gi­ut­ma­ningarna på länge. El­priser skjuter i höjden i Skåne till följd av ka­pa­ci­tets­brist sam­ti­digt som elekt­ri­fi­er­ingen kommer att spela en cen­tral roll i kli­mat- och mil­jö­frå­gan i om­ställ­ningen mot ett håll­bart sam­häl­le.
Det ställer helt nya krav på el­nätet.

Västerbottens Folkblad - 29 jan 19 kl. 07:00

Umeåbo överfölls i hemmet

Umeåbon satt och kollade på tv när han plötsligt hörde hur någon försökte bryta upp hans dörr. Röster utanför dörren ropade ”öppna”. Nu åtalas två män misstänkta för att ha bland annat ha slagit Umeåbon med ett järnrör samt hotat honom med kniv i tumultet som sedan uppstod.

Expressen - 01 feb 19 kl. 23:23

”Jag tycker nästan att det är pinsamt”

H65 Höör är tillbaka i serieledning. Detta efter segern på bortaplan över Skövde med klara 34-23. Samtidigt förlorade Kristianstad efter ett "pinsamt" Ras mot Heid i andra halvlek.

Världen Idag - 02 feb 19 kl. 00:00

Vad kan vi lära av partiernas medlemstapp?

Frikyrkorörelsen har under flera decennier sett medlemssiffrorna vika neråt – en utveckling som för övrigt gäller hela Folkrörelse-Sverige. Frikyrkans eventuella kris är dock inget mot det Ras som de politiska partierna har upplevt under samma tid. För 25 år sedan var över en halv miljon svenskar medlemmar i de tre överlägset största partierna: Socialdemokraterna, Moderaterna och Centern.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.