Rak

Wednesday, 17 October, 04:40

Nyheter om Rak

Sortering: Relevans | Senaste
Skånskan - 25 sep 18 kl. 04:30

Anders Åkesson (MP) missar riksdagsplats

Skåne Han ses som en av våra främsta sjukvårdspolitiker. I tolv år har Anders Åkesson, MP, varit en maktfaktor i Region Skåne. Nu lämnar han politiken, efter valnederlaget.

Världen Idag - 24 sep 18 kl. 00:00

Gud söker ditt hjärta

Man blir inte en bedjare av att studera bön, lika lite som man blir en duktig tennisspelare av att studera tennisens historia, tennisens regelverk eller vet allt om duktiga tennisspelare. Visst är det viktigt att förstå reglerna, för att nu rida vidare på bilden av tennis; det är ju ingen nackdel att förstå vilken utrustning som lämpar sig bäst, att teoretiskt förstå vikten av hur man servar, håller i racket, slår en Rak backhand med mera. Historiska tennisspelare, såsom Björn Borg och Mats Wilander, kan ju också inspirera.

Skånskan - 24 sep 18 kl. 16:43

Anders Åkesson, MP, missar riksdagsplats

Skåne Han ses som en av våra främsta sjukvårdspolitiker. I tolv år har Anders Åkesson, MP, varit en maktfaktor i Region Skåne. Nu lämnar han politiken, efter valnederlaget.

Skånskan - 23 sep 18 kl. 21:00

Traustason tog vara på forwardschansen

MFF-tränaren Uwe Rösler vilade fem spelare från Europa League-matchen mot Genk.
Det spelade ingen roll. De som kom in tog chansen med besked och körde över Kalmar.

Sydsvenskan - 23 sep 18 kl. 05:45

Fredricson tror att Jönsson kan ta VM-guldet

Peder Fredricson pekar ut lagkamraten och barndomsvännen Fredrik Jönsson som en möjlig världsmästare. – Det är inte omöjligt. Jag tror att han kan göra det lika väl som någon annan, säger Fredricson.

Helsingborgs Dagblad - 23 sep 18 kl. 05:45

Fredricson tror att Jönsson kan ta VM-guldet

Peder Fredricson pekar ut lagkamraten och barndomsvännen Fredrik Jönsson som en möjlig världsmästare. – Det är inte omöjligt. Jag tror att han kan göra det lika väl som någon annan, säger Fredricson.

Skånskan - 21 sep 18 kl. 08:00

Kompromisslöst och hårt drama

Recension FilmPeppermint
Regi: Pierre Morel
I rollerna: Jennifer Garner, John Gallagher Jr., John Ortiz, Juan Pablo Raba, AnKvinnliga hämnare på film, bortsett då från de mer skräckorienterat råbarkade rape and revenge-rullarna, är inte alltför vanliga. På Rak arm kan jag bara nämna Jodie Fosters starka The Brave One, hyggliga Öga för öga med Sally Field och det lättglömda Jennifer Lopez-försöket Enough.

GöteborgsPosten - 14 sep 18 kl. 22:17

Rak politik med Kapten Röd

I kväll driver han sin politik på ett Rakare sätt än någon partiledare har gjort under den gångna veckan, skriver Sofia Andersson..

Skånskan - 15 sep 18 kl. 10:00

Davidhall får nytt take-away

MALMÖ De boende och företag runt Davidhalls torg har fått en ny take-away-restaurang.
På fredagen öppnade nämligen restaurangparet Andrew Eves och Johanna Haak sitt eget ställe.– Det är roligt att vi nu får chansen att starta vår egen restaurang där vi kan få användning för alla våra idéer, säger Andrew Eves.

Kristianstadsbladet - 15 sep 18 kl. 07:00

KDFF-målvakten talar ut om den tuffa tiden

KDFF-målvakten Brett Maron har vaktat målet de senaste fyra matcherna. Men vägen fram till comebacken har varit allt annat än Rak. Nu berättar Maron om den struliga säsongen och om jakten på en efterlängtad medalj..

Skånskan - 30 aug 18 kl. 10:00

Kärlek över gränserna på operan

Slags­mål, kär­lek över gränserna och en hel del ak­ro­ba­tik på hög höjd. Det är vad som bjuds när West side sto­ry in­tar Malmö ope­ra med pre­mi­är på fre­dag.
– Vi har väl­digt in­ten­siva roller, det går i ett ända tills man är död, säger Anton Zet­ter­holm med ett skratt.

Skånskan - 04 sep 18 kl. 05:00

Inte ett parti som andra

Nai­vi­teten hos vissa po­li­tiska kom­men­ta­torer är stor när det gäller synen på Sverigedemokraterna. Längst går näringslivs­tidningen Dagens Industri i sin ar­gu­men­ta­ti­on för att Alliansen ska sam­ar­beta med el­ler åt­min­sto­ne ta stöd av SD för att kun­na bilda rege­ring. Även flera mo­de­rata le­dar­si­dor håller öp­pet för samarbete med SD.

GöteborgsPosten - 09 sep 18 kl. 05:00

Sveaskog avbryter turistprojekt på bergen

Sveaskog bryter ett samarbete med kommunerna kring turismen på Halle- och Hunneberg.
– Det är en Rak höger från Sveaskog, säger Gunnar Lidell (M)..

NSD - 26 sep 18 kl. 20:25

Märak flyttade hem: "Bästa jag gjort"

Maxida MäRak tröttnade på kändislivet i Stockholm och flyttade hem till Jokkmokk..

SmålandsPosten - 04 sep 18 kl. 23:23

Markku Mäntylä kryssade in sig själv - skolan fortsätter vara högst upp bland politikerna

Markku Mäntylä är SD-politikern som kryssade in sig själv. Född och uppvuxen i kommunen ser han skolan som sin hjärtefråga. Han drar en Rak parallell mellan invandringen och skolans sjunkande kvalitet..

Expressen - 04 sep 18 kl. 22:28

Silvermedaljörerna utslagna i kvartsfinal

Det blir ingen andra Rak SM-final för Vetlanda.I returmatchen mot Västervik hängde de inte med när hemmalaget vann med 51–39.– Det är inte vad vi hoppades på när vi hade kommit halva säsongen, säger Vetlandas klubbdirektör Mikael Wirebrand till Vetlanda-Posten.

Ekonomistas - 30 aug 18 kl. 11:44

Kostar familjeveckan 5,4 eller 32,9 miljarder?

Den politiska debatten utvecklas ibland till sifferdueller där förledande exakta uppgifter kastas fram och tillbaka. Det är ofta inte särskilt enkelt att hänga med och själv bilda sig en kvalificerad uppfattning. I en artikel i Kvartal argumenterar jag för att den jämförelsevis höga befolkningstillväxten de senaste och de kommande åren lätt skapar förvirring.

Skånskan - 29 aug 18 kl. 14:00

Komikerduons tv-serie en fiktiv humorsaga

Podd­makarna och ti­digare Tan­ke­smed­jan-pro­gram­le­da­rna Dilan Apak och Moa Lundqvist började skriva ma­nus för en tv-se­rie för tre år se­dan. Un­der fyra in­ten­siva vec­kor i våras spelades se­rien in i de­ras lä­gen­het i Malmö och den 15 ok­to­ber har den pre­mi­är på SVT. Men re­dan på fre­dag kan man se första av­snittet av Sagan om Dilan och Moa, en av pro­gram­punkterna på Lund Com­e­dy Festival.

Expressen - 30 aug 18 kl. 12:55

”Måste ha människor med rätt kompetens”

Dalkurd slåss för att hänga kvar i allsvenskan - men den senaste tiden har klubben skapat rubriker för händelser utanför planen. Det får lagkaptenen Kebba Ceesay att rikta skarp kritik mot hur klubben sköts: – Om Dalkurd ska vara på allsvensk nivå i framtiden handlar det om att få in människor med rätt kompetens som är på rätt plats i klubben, säger han.– Vi vet om våra brister och har haft ett tufft år.

GöteborgsPosten - 22 aug 18 kl. 15:20

Fler bostäder för studenter

24 år av socialdemokratiskt styre i Göteborg har skapat en ohållbar bostadssituation för göteborgare och studenter. Moderaterna har förslagen för att ge bostadsbristen en Rak höger, skriver Jonas Ransgård (M), Axel Josefson (M) och Hanna Friberg (M)..

DN - 23 aug 18 kl. 13:46

Filmrecension: Grymt om unga queerrebeller i ”The miseducation of Cameron Post”

Ett kristet omvandlingsläger utgör spelplan för ett lysande spelat och intelligent berättat drama om tonåringar med utanförskap. En ovanligt Rak blick, skriver Kerstin Gezelius..

Blekinge Läns tidning - 28 aug 18 kl. 08:25

Volvos första lyxbil fyller 50 år

Med en Rak sexa, läderklädsel och förlängd front blev 164:an en prestigebil. Bilarna i den sista produktionen på 20 613 bilar gick nästan alla på export till USA. På sin tid var modellen Sveriges mest sålda sexcylindriga bil.

Dagens PS - 24 aug 18 kl. 12:36

NYHET: Nya BMW Z4 premiärvisas

Pebble Beach Golf Links nära Monterey i Kalifornien där den exklusiva bilutställningen Concours d’Elegance genomförs, är platsen för världspremiären av nya BMW Z4. Detta sker ett år efter att man visade upp konceptbilen på samma ställe. Äntligen säger jag!

DN - 16 aug 18 kl. 13:53

Konsertrecension: Jojk, rap och japanska trummor på Stockholms kulturfestival

Att Maxida MäRak har en scenpersonlighet som utstrålar rå styrka är passande en festivalkväll då även slagverksgruppen Yamato går loss på sina taikotrummor..

Expressen - 20 jun 18 kl. 05:00

Varför räknas inte judar som svenskar, Jimmie?

Jag har en Rak fråga till dig, Jimmie Åkesson. Det är en fråga som inte borde behöva ställas till en partiledare för ett demokratiskt parti, skriver Fredrick Federley (C)..

Trelleborgs Allehanda - 15 aug 18 kl. 19:09

Rullande fritidsgård tog farväl med en rak höger

Sommarens ambulerande fritidsgård gjorde på onsdagen sitt sista stopp. Den här gången på Anderslövsbadet där vattenlekar och boxning lockade barn och ungdomar..

Skånskan - 20 aug 18 kl. 04:30

”Disco är mer än bara glit­ter”

An­dre­as Lund­stedt be­skriver sig själv som en dis­co­nörd, så vad passade bättre än att göra en tv-se­rie med upp­drag att dyka ner i dis­co­gen­rens hi­sto­ria.
– Disco är så myc­ket mer än bara glit­ter och hap­py-hap­py som vi svenskar kan­ske tänker, säger An­dre­as Lund­stedt, som programleder den nya SVT-se­rien I will sur­vive.I sex av­snitt gräver An­dre­as Lund­stedt i discoeran, som hade sin stor­hets­tid un­der 1970-talet.

DN - 09 aug 18 kl. 07:00

Torbjörn Petersson: Den nordiska inredningsstilen kallas ”sexuell apati”

Synen på Sverige. Den skandinaviska inredningsstilen – vit, Rak och enkel, gråa tyger och kopparfärgade skålar, är mäkta populär i Kina, skriver DN:s Torbjörn Petersson. .

Dagens PS - 10 aug 18 kl. 13:48

BILTEST: Nya BMW X4 – när smaken är som baken

2014 lanserade BMW den första generationen X4 och redan nu kommer andra generationen. Snabba ryck som beror på att BMW lanserade en ny X3-modell och precis som föregångaren handlar X4 om en coupé-variant av just X3. Skillnaden är att nya X4 är betydligt snyggare än sin föregångare.

Skånskan - 31 jul 18 kl. 14:00

Ar­keo­logen som blev en vi­kinga­kri­ga­re

Då­tid. För Linda Spanier räcker det inte att gräva i jorden el­ler be­rätta om hi­sto­rien. I stället väcker hon den till liv ge­nom att fäktas som nord­borna gjorde.

DN - 03 sep 18 kl. 09:19

Bergmanfestivalen: Teater som rak politik mitt i valrörelsen.

En föreställning som hamnar mitt i dagsdebatten, till och med i valrörelsen. Frågorna om identitet och människors maskspel laddas med Rak politik, skriver DN:s recensent Ingegärd Waaranperä. .

Skånskan - 26 jul 18 kl. 20:00

Månförmörkelse de luxe

Skåne På fredag kan vi se en total månförmörkelse med ”extra allt”.
Inte nog med att månen går upp förmörkad, vi kan också se Mars som just nu är ovanligt nära jorden och för den som orkar vänta kommer dessutom den internationella rymdstationen att passera.h MånförmörkelseHålltider: 21.

Skånskan - 25 jul 18 kl. 19:38

”Det kommer börja skaka i Stockholm”

KontRaktet är på plats, Guillermo ”Gische” Molins är på plats och familjen är på plats.
– Jag är hemma nu och jag glömde inget barn på flyplatsen så det var bra, säger han.I början av juli läckte det ut en bild på Gische tillsammans med sportchef Daniel Andersson på Köpenhamns flygplats.

Skånskan - 22 jul 18 kl. 10:00

Den egensinniga mikrobilen jubilerar

Vilken ynklig liten sak!
När Smart visades upp under hösten 1998 pekade folk och skrattade.
Kärran såg ju ut som en halv vanlig bil och hade dessutom en plastig och tokig formgivning.

SmålandsPosten - 16 jul 18 kl. 20:06

Varm sommar lockar fram råttorna

Den varma sommaren är gynnsam för skadedjuren. Utöver getingarna är det även fler problemen med råttor ökat jämfört med förra året. – På Rak arm skulle jag nog säga att vi nog dubbelt så mycket att göra med råttorna i år, säger Glenn Gustavsson på Anticimex i Växjö..

Länstidningen i Jämtland - 16 jul 18 kl. 17:00

Här är Jill Johnsons vänner på Yran

Vad har Erik Lundin, Joel Alme, Magnus Carlson, Anna Bergendahl och Maxida MäRak gemensamt? Jo, de kommer alla att gästa Jill Johnsons specialkonsert på Storsjöyran fredag 27 juli.Det var i mars....

Skånskan - 28 aug 18 kl. 10:00

Fördjupade ka­rak­tärer i andra säsongen

Den 16 sep­tem­ber är Kjell Bergqvist och Jul­ia Rag­nar­son till­ba­ka som den hem­lösa expolisen Tom Stil­ton och po­lis­stu­denten Oli­via Rön­ning i andra sä­songen av SVT:s Spring­floden.
– Det här känns bättre än första gången, pre­cis som det ska vara, säger Rolf Börj­lind som till­sam­mans med Cil­la Börj­lind skrivit så väl dec­kar­se­rien som Spring­floden bygger på som ma­nus till tv-se­rien.Våren 2016 var det pre­mi­är i SVT för tv-se­rien Spring­floden som byggde på ma­nus­för­fat­ta­rna och äkta makarna Cil­la och Rolf Börjlinds första kri­mi­nal­ro­man med sam­ma namn.

Helsingborgs Dagblad - 02 jul 18 kl. 17:14

Schweizarna tycker Lustig är "lustig"

Schweiz hetlevrade mittfältare Granit Xhaka får gärna provoceras till att tappa fattningen. Det menar Mikael Lustig. Förbundskaptenen Vladimir Petkovics svar – på tyska: – Lustig...

Blekinge Läns tidning - 27 jun 18 kl. 11:29

Loreen till mansfria festivalen

Eurovision-vinnaren Loreen uppträder på mansfria Statement, meddelar festivalen. Därmed ansluter hon sig till redan bokade artister som Beatrice Eli, Frida Hyvönen och Maxida MäRak.(TT).

Helsingborgs Dagblad - 27 jun 18 kl. 11:29

Loreen till mansfria festivalen

Eurovision-vinnaren Loreen uppträder på mansfria Statement, meddelar festivalen. Därmed ansluter hon sig till redan bokade artister som Beatrice Eli, Frida Hyvönen och Maxida MäRak. Under festivalens invigning kommer en rad artister, som Loulou Lamotte,.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.