Rättscentrum

Monday, 27 January, 15:03

Nyheter om Rättscentrum

Sortering: Relevans | Senaste
Vestmanlands Läns Tidning - 19 dec 19 kl. 16:40

Nya polishuset ska rymma 50 häktesplatser – polischefen: ”Så här långt inte ett nytt rättscentrum”

Polisen och åklagare ska sitta tillsammans i nya polishuset. Dessutom skapas cirka 50....

Skånskan - 12 dec 19 kl. 13:37

Polisen: oroligt i den öppna droghandeln

Malmö En månad in i Operation Rimfrost, polisens offensiv mot den grova gängkriminaliteten, ser myndigheten att satsningen fått en viss avkylande effekt i Malmö.
Trots att två män mördades i förra veckan är polisens bedömning att den inledande månaden varit lyckosam.– Det här är ingen kortsiktig lösning.

Skånskan - 06 dec 19 kl. 21:30

Kattplågare satt naken i havet

Malmö Den 31-årige man som av flera vittnen sågs slå en katt i huvudet med en sten på Sundspromenaden i Västra hamnen för en månad sedan åtalas nu för djurplågeri, skadegörelse och hot mot tjänsteman.
När polisen kom till platsen satt han naken en bit ut i havet.Ett vittne berättar att han satt och kollade på tv när han hörde att en katt skrek.

Skånskan - 04 dec 19 kl. 16:43

Vittne bidrog till snabbt gripande

Malmö
Ett vittne som följde efter tre gärningsmän som just utsatt en person för grov misshandel vid Triangeln kunde hjälpa polisen att gripa dem i en restaurang på Bergsgatan.
Men det hela började med ett slagsmål i bakre delen på en buss. Det var på kvällen den 6 juni i år som polispatruller beordrades till Rådmansgatan vid Triangeln efter att en busschaufför larmat om ett slagsmål i bussen.

Expressen - 02 dec 19 kl. 22:46

Avspärrning i Malmö – misstänkt farligt föremål

Rättscentrum i centrala Malmö spärrades sent på måndagskvällen av sedan ett misstänkt farligt föremål hade hittats.Nationella bombskyddsgruppen tillkallades.Texten uppdateras..

Sydsvenskan - 02 dec 19 kl. 22:42

Misstänkt farligt föremål vid Rättscentrum i Malmö

Nationella bombgruppen är på väg..

Skånskan - 25 okt 19 kl. 18:30

Man utpressad och slagen

Malmö En 26-årig man kom på torsdagen in till Rättscentrum för att polisanmäla att två unga män försökt pressa honom på ett femsiffrigt belopp.
Mannen hade också blessyrer i ansiktet efter att ha blivit misshandlad. Två personer, båda 22 år, pekas ut som dem som misshandlat och utpressat honom..

DI - 16 okt 19 kl. 12:34

Bostadsbolaget SBC växte under det tredje kvartalet

Den NGM-noterade bostadsrättsföreningsadministratören Sveriges BostadsRättscentrum, SBC hade intäkter på 108 miljoner….

Skånskan - 02 dec 19 kl. 22:50

Misstänkt föremål utanför Rättscentrum

Malmö Flera gator kring Rättscentrum har spärrats av sedan ett misstänkt föremål hittats utanför byggnaden. Polisen bekräftar att ett föremål som anses vara misstänkt ligger bakom avspärrningarna. Platsen är avspärrad och vägarna in till Rättscentrum från Exercisgatan, Östra Förstadsgatan och Drottninggatan är avstängda.

Dagens PS - 10 okt 19 kl. 08:18

Är du orolig för höjd bostadsavgift?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. Markus Pålsson, chef för ekonomisk förvaltning på SBC, Sveriges BostadsRättscentrum, uppger att det är budgettider för Sveriges drygt 27.

Dagens PS - 10 okt 19 kl. 07:57

Chockhöjda avgifter hotar bostadsrättsägare

Långtifrån alla med bostadsrätt har räknat med avgiftshöjningarna, slår expert fast. Dagens Industri har pratat med Markus Pålsson, chef för ekonomisk förvaltning på SBC, Sveriges BostadsRättscentrum, som uppger att det är budgettider för Sveriges drygt 27.000 bostadsrättsföreningar.

UNT - 02 dec 19 kl. 23:42

Misstänkt föremål vid Rättscentrum ofarligt

Ett misstänkt farligt föremål har hittats vid Rättscentrum i Malmö..

GöteborgsPosten - 02 dec 19 kl. 23:43

Misstänkt föremål vid Rättscentrum ofarligt

Ett misstänkt farligt föremål har hittats vid Rättscentrum i Malmö. Tekniker från Nationella bombskyddet som kallats till platsen har gjort bedömningen att det är ofarligt..

Sydsvenskan - 02 dec 19 kl. 22:52

Misstänkt föremål vid Rättscentrum i Malmö

Ett misstänkt farligt föremål har hittats vid Rättscentrum i Malmö. Platsen har spärrats av och tekniker från Nationella bombskyddet är på väg, skriver polisen på hemsidan. Teknikerna har tillkallats för att bedöma föremålet.

Helsingborgs Dagblad - 02 dec 19 kl. 22:52

Misstänkt föremål vid Rättscentrum i Malmö

Ett misstänkt farligt föremål har hittats vid Rättscentrum i Malmö. Platsen har spärrats av och tekniker från Nationella bombskyddet är på väg, skriver polisen på hemsidan. Teknikerna har tillkallats för att bedöma föremålet.

DN - 02 dec 19 kl. 22:58

Misstänkt farligt föremål vid Rättscentrum i Malmö

Rättscentrum i Malmö har spärrats av efter att ett misstänkt föremål hittats, och nationella bombskyddsgruppen är på….

UNT - 02 dec 19 kl. 22:52

Misstänkt föremål vid Rättscentrum i Malmö

Ett misstänkt farligt föremål har hittats vid Rättscentrum i Malmö..

DN - 02 dec 19 kl. 22:58

Misstänkt föremål vid Rättscentrum i Malmö var ofarligt

Rättscentrum i Malmö spärrades av efter att ett misstänkt föremål hittats..

Skånskan - 04 okt 19 kl. 09:03

Efter bildpubliceringen – två anhållna

Malmö Två män, 21 respektive 26 år gamla, anmälde sig själva.Efter publiceringen av bilder och video på två misstänkta våldtäktsmän har två män kommit in till receptionen på Rättscentrum i Malmö och anmält sig själva. Männen greps och anhölls av jouråklagare.

Skånskan - 02 okt 19 kl. 15:30

Påverkad försökte springa från polisen

höör Först försökte Höörsbon fly från polisen i bil tillsammans med sin flickvän. Sedan sprang han till fots innan han fångades in av en polisman. Nu döms 25-åringen till våldsamt motstånd och ringa narkotikabrott.

Kristianstadsbladet - 21 sep 19 kl. 05:00

Polischef: ”Äntligen hamnade vi rätt”

För ett år sedan bildades polisområde Blekinge nordöstra Skåne. Polisledningen är nöjd och ser flera vinster. Nu skruvar man vidare för att förbättra verksamheten som kommer att stadigt växa fram till 2024.

Skånskan - 13 sep 19 kl. 13:32

Häktningsförhandlingar mot 23-åringen

Malmö Vid klockan 13 30 inleddes häktningsförhandlingarna mot den 23-årige man, som misstänks för inblandning i mordet på Sergels väg tidigare i somras, på Rättscentrum i Malmö..

Skånskan - 09 sep 19 kl. 12:50

14-år­ing togs med falsk se­del

Malmö Per­so­nalen på Mc­Do­nalds vid Tri­an­geln blev un­der sön­dags­ef­ter­mid­dagen miss­tänk­samma mot en 14-årig poj­ke.
Poj­ken hade för­sökt handla med en 500-kro­nors­se­del som visade sig vara falsk.
Po­lis kallades till platsen och poj­ken togs med till Rättscentrum.

Skånskan - 06 sep 19 kl. 22:54

Man rånades i sitt hem – förd till sjukhus

Malmö På fredagskvällen kom en man in till Rättscentrum i Malmö och anmälde att han blivit rånad i sitt hem. Mannen fördes sedan med ambulans till sjukhus.Anmälan kom in till polisen 22.

Skånskan - 27 aug 19 kl. 15:53

19-åring greps med mordvapen

Malmö Polisen tror sig ha hittat vapnet som användes för att brutalt skjuta en 30-årig mamma till döds när hon bar på sitt lilla barn.
En 19-årig man greps i måndags kväll och anhölls misstänkt för medhjälp till mord och grovt vapenbrott. – Ett misstänkt mordvapen är funnet, säger Anna Palmqvist, vice chefsåklagare.

Sydsvenskan - 27 aug 19 kl. 10:13

Polisen om första dygnet efter mordet på småbarnsmamman

Sydsvenskan rapporterar direkt från Rättscentrum i Malmö..

Dagens PS - 12 aug 19 kl. 13:38

Här är delningsekonomins största störningsmoment

I framtidens delningsekonomi med flexibla bostadsrätter kan medlemmarna behöva dela på flera utrymmen – och kanske stöta på helt nya problem. Sveriges BostadsRättscentrum, SBC, menar att flexibelt boende, kollektiv och inneboende kommer att bli mycket vanligare – men enligt färsk statistik svarar 86 procent av svenskarna att de inte kan tänka sig att dela sitt boende med någon annan. Av de som ändå svarade att de kan tänka sig dela sitt hem med andra, så är det vissa ytor som är populärare än andra.

Dagens PS - 08 aug 19 kl. 15:17

Det vill svenskarna helst inte dela med grannen

En framtid med så kallad delningsekonomi ser allt mer trolig ut – i alla fall om man ska tro senaste rapporten från Sveriges BostadsRättscentrum, SBC. El-scootrar, samåkningstjänster och andrahandsuthyrning är bara några exempel på hur populär delningsekonomin har blivit, menar SBC i syn nya rapport. ”Det är intressant att det skiljer sig så pass mycket mellan vilka som är villiga att dela vad med sina grannar.

DN - 02 aug 19 kl. 11:42

Undersökning: Hälften vill dela verktyg med grannen – men tv-rummet vill man ha själv

Hur långt är vi beredda att gå när det kommer till att dela boyta med våra grannar? Inte särskilt långt, enligt en ny rapport från Sveriges BostadsRättscentrum (SBC). Endast fem procent kan exempelvis tänka sig att dela tv-rummet med sina grannar.

Sydsvenskan - 14 jul 19 kl. 14:00

Grönt ljus för nya kameror på tingsrätten och Rättscentrum

Efter klartecken från Datainspektionen kommer nu totalt sex nya kameror att sättas upp..

Sydsvenskan - 01 jul 19 kl. 20:00

Ingen åtalas för attentaten mot polishusen

Februari: Brandattentat i polisgaraget och sprängmedel utanför Rättscentrum..

Expressen - 13 jun 19 kl. 10:04

44-åringen som hotade Malmö C i rätten

Den 44-årige man som hotade spränga Malmö central i måndags har begärts häktad. Under torsdagen hålls häktningsförhandling på Malmö Rättscentrum.Mannen misstänks för grovt olaga hot..

Corren - 12 jun 19 kl. 15:27

Rättscentrum lamslogs i sju timmar

Ett kartongliknande föremål som placerats utanför polishuset ledde till att flera myndigheter på Garnisonen fick stänga all verksamhet i sju timmar..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.