Rätta

Wednesday, 24 October, 00:41

Nyheter om Rätta

Sortering: Relevans | Senaste
Skånskan - 04 okt 18 kl. 22:48

Oenighet om att bidra med överskott

Malmö Sommarens skottlossningar ledde till att flera barn och unga behövde vård och omhändertagande.
Arbetsmarknads- och socialnämnden har fått en förstärkning på 22 miljoner kronor för att kunna klara de ökade kostnaderna.Pengarna tas från Malmö stads överskott som beräknas bli 694 miljoner kronor för 2018.

Skånskan - 04 okt 18 kl. 21:55

Redhawks vann målsnålt derby

ISHOCKEY Ett Malmö Redhawks med backproblem lyckades kämpa hem ett målsnålt Skånederby borta mot Rögle. Malmömålvakten Oscar Alsenfelt hyllade sina utespelare efter matchen som slutade 1-2 i Lindab Arena.– I dag var det lätt att stå i mål, det hade vem som helst i SHL klarat.

Helsingborgs Dagblad - 04 okt 18 kl. 22:22

Tv med Craig Schira: ”Vi måste hitta en väg att sätta dit pucken”

Rögles lagkapten efter den femte raka förlusten..

GöteborgsPosten - 17 sep 18 kl. 16:33

Kärnkraften nödvändig för omställning till fossilfritt

100 procent förnybar elproduktion är ingen hållbar lösning. Utbyggd vindkraft och solceller kommer inte att kunna garantera stabiliteten i elförsörjningen. Därför krävs en satsning på att ersätta befintliga kärnkraftverk med nya, skriver Lars-Evald Kaliff energipolitisk debattör.

DN - 04 okt 18 kl. 21:17

Anders Sännås Lundqvist: Sverige måste visa mindre presskänslighet

Sverige inledde uppladdningen mot VM med att besegra Norge med 2-1. Ett resultat som ger självförtroende inför fortsättningen. Men det var också uppenbart att det finns detaljer att jobba med under de åtta månader som återstår till VM-premiären i Frankrike..

Skånskan - 09 okt 18 kl. 15:00

Kommunens personal ska stötta föräldrar

Skurup Kommunens personal ska utbildas i att stötta vuxna i deras föräldraskap. På så vis ska kontakten inte tappas efter BVC-tiden med samhället och dess stöttande resurser.I höst ska cirka 35 personer utbildas i ICDP, international child development program.

PrivataAffärer - 04 okt 18 kl. 12:21

”Stenocare vill inte vara en del av cannabis-hajpen”

Läs också: Notering: Hög risk men chans till en riktig rökare i Stenocare Däremot avser företaget agera snabbt inom det fyraåriga legaliseringsprojektet för medicinsk cannabis i Danmark som inleddes vid årsskiftet. De danska kunderna ska betjänas genom samarbetet med Stenocares kanadensiska partner som ska innebära en konkurrensfördel på en marknad där antalet aktörer växer. Utmaningarna består i att danska läkare måste välja att skriva ut medicinsk cannabis och att företaget måste förmå undvika förseningar i sina satsningar, s

SmålandsPosten - 04 okt 18 kl. 18:42

En vardag med aktiviteter ger livsglädje

Bingo, tipspromenad, eller tur med raggarbil, det råder knappast någon brist på aktiviteter för de boende på Furuliden att sysselsätta sig med. Det är tvärtemot något de satsar extra mycket på..

Kristianstadsbladet - 04 okt 18 kl. 00:01

Pionjärerna tar turnébussen tillbaka till 1960-talet

Britterna invaderade, och i parkerna skrek fansen när de första svenska popidolerna klev in på scenen. Nu tar pionjärerna plats i turnébussen, för att beRätta vad som hände. Hur det hände.

DI - 04 okt 18 kl. 17:47

Så ska Sandviks gruvchef fortsätta höja lönsamheten

Under Lars Engströms tid som chef för Sandviks gruvdivision har rörelsemarginalen rusat. Eftermarknadsaffären och automatisering är nu nycklar för att öka vinsten ytterligare. ”Det finns fortfarande potential att höja lönsamheten genom att optimera saker inom vår struktur”, säger han..

Skånskan - 04 okt 18 kl. 17:47

Mässa för bättre liv

ystad Hundratals 55-plussare trängdes på Bollen i torsdags bland 27 utställare på seniormässan News55 med sportjournalisten Peppe Eng och tv-profilen Marianne Rundström som dragplåster.– Det är härligt att jobba med min egen målgrupp, sa mässgeneralen Eva Röste, 65 år.
Hon var nöjd med kompotten på mässan.

Kristianstadsbladet - 04 okt 18 kl. 18:00

Rattfull körde in i vajerräcket – döms till fängelse

Mannen körd in i vajerräcket och forcerade åtta vägstolpar. Det visade sig att han hade 1,2 promille alkohol i blodet. Dessutom saknade han körkort.

Sydsvenskan - 28 sep 18 kl. 12:00

Misstänkt för mordförsök i Staffanstorp ställd inför rätta

Nu pågår rättspsykiatrisk undersökning..

Expressen - 04 okt 18 kl. 16:28

Uniteds plan – så här ska Mourinho ersättas

Att José Mourinhos dagar i Manchester United är räknade antar de flesta.Nu kommer Independent med uppgifter om vilka tränare klubben kan tänka sig att ersätta portugisen med - och det är inte Zinedine Zidane som står högst upp på önskelistan..

Skånskan - 04 okt 18 kl. 17:09

18 nominerade till kulturpriset

ystad Många olika konstformer är representerade bland årets nomineringar till Ystads kulturpris och kulturstipendium.
Till skillnad från förra året är det många som har nominerats.Fler personer har nominerats till både kulturpriset och kulturstipendiet i år än i fjol.

Skånskan - 04 okt 18 kl. 17:12

Plats 62 enligt näringslivet

Skurup Skurups kommun ligger på plats 62 av landets 290 kommuner i den senaste näringslivsrankingen.
– Ett samarbete med stora öron och flexibel inställning till det lokala näringslivet ger stor effekt, kommenterar kommunstyrelsens ordförande Magnus Alm (S).Svenskt näringsliv har släppt rankingen av hur företag i Sverige upplever företagsklimatet.

SVT - 27 sep 18 kl. 08:28

UFC-bossen vill se Jones mot Gustafsson i december

UFC jobbar på att sätta ihop en returmatch mellan Alexander Gustafsson och Jon Jones innan året är slut. Det beRättar presidenten Dana White själv för ESPN. – Första mötet var en av de bästa titelmatcherna i historien och jag förväntar mig att returen blir detsamma, säger White..

DN - 01 okt 18 kl. 21:00

"EU kan ersätta USA i globalt ledarskap inom handeln"

DN DEBATT 2/10. Under Donald Trumps tid vid makten har USA:s handelspolitik blivit alltmer protektionistisk. Det har gjort EU:s roll som global aktör och för­svarare av ett multilateralt handelssystem än viktigare.

Trelleborgs Allehanda - 03 okt 18 kl. 21:51

HBK föll ihop i hemmapremiären

Med tio och en halv minut kvar gjorde Trelleborg HBK 23–20 och publiken vittrade seger i hemmapremiären. Men sedan gjorde Kävlinge åtta raka mål och vann till slut med 31–26..

Kristianstadsbladet - 04 okt 18 kl. 09:46

Låt staten ta över vården

Politiker som på allvar vill lösa vårdens problem måste våga ifrågasätta landstingens ansvar för hälso- och sjukvården..

YA - 04 okt 18 kl. 16:10

Lögnen eller vem har legat med vem

Du har bjudit ett par vänner på middag och av en slump ser du på dagen före bjudningen en av de inbjudna gästerna kyssa en kvinna som inte är hans partner. Ska du låtsas som om du ingenting har sett, eller ska du beRätta?.

SmålandsPosten - 04 okt 18 kl. 16:15

Länsstyrelsen: ”Vi gör som alla andra år”

Bönder vädjar om att lätta på reglerna kring djurens bete som följd av sommarens torka. Länsstyrelsen säger nej..

GöteborgsPosten - 04 okt 18 kl. 16:50

Tyst efter Kristerssons möte med Löfven

Moderatledaren Ulf Kristersson träffade på torsdagen Socialdemokraternas ledare Stefan Löfven för att sondera underlaget för en ny regering. Ingen vill beRätta om resultatet..

GöteborgsPosten - 04 okt 18 kl. 16:06

Fröjd (M) fortsätter som kommunalråd

Tanum har varit borgerligt styrt sedan kommunen bildades 1971. Valet ändrade inte på det. Nu står det klart att Liselotte Fröjd ska fortsätta som kommunalråd de närmsta fyra åren..

Skånskan - 03 okt 18 kl. 17:43

S har inte gett upp om fortsatt styre

MALMÖ Trots att förhandlingarna om ett mittenstyre i Malmö sprack i veckan har inte Socialdemokraterna gett upp hoppet om att hitta en lösning där partiet fortsätter att styra i Malmö.
Malmös styre är fortfarande oklart och ledarna för S och M är förtegna om hur deras möjligheter ser ut.På onsdagen skulle kommunstyrelsen på sitt sista möte för den här mandatperioden tagit beslut om organisationen för antalet kommunalråd och politiska sekreterare under den kommande mandatperioden.

Expressen - 03 okt 18 kl. 20:58

Linda Lindorffs försvar – efter böndernas otrohet

”Bonde söker fru”-programledaren Linda Lindorff försvarar bönderna i frågan om otrohet.Via sin blogg skriver hon om böndernas dubbelejtande och ”kyssotrohet”.Samtidigt sätter hon ner foten:”Man går hela vägen med fler än en, men då brukar jag faktiskt sätta ner foten.

Skånskan - 04 okt 18 kl. 15:00

Skånska företag faller i rankning

Malmö och Hässleholm gör som vanligt ganska dåligt ifrån sig i Svenskt Näringslivs företagsrankning. Båda städerna faller ytterligare några placeringar sedan förra året, vilket är oförklarligt, så länge man inte antar att företagsklimat helt enkelt inte är en prioritering för städernas ledning. För Hässleholm ser det riktigt illa ut.

DI - 04 okt 18 kl. 15:14

Räntor tynger inför NY-öppning, Eli Lilly stiger

Ränteuppgången i USA, som spred sig till Europa, väntas sätta press på de amerikanska börserna i torsdagens inledande handel..

BT - 04 okt 18 kl. 15:22

Lärare åtalas för sexuellt ofredande

EN 37-årig lärare på en skola i Stockholmsområdet åtalas för åtta fall av sexuellt ofredande mot flickor i skolan. Mannen ska enligt åtalet ha stuckit ner händerna innanför flickornas trosor och tagit dem på underlivet, skriver Mitt i Stockholm.(TT).

Sydsvenskan - 04 okt 18 kl. 15:22

Lärare åtalas för sexuellt ofredande

EN 37-årig lärare på en skola i Stockholmsområdet åtalas för åtta fall av sexuellt ofredande mot flickor i skolan. Mannen ska enligt åtalet ha stuckit ner händerna innanför flickornas trosor och tagit dem på underlivet, skriver Mitt i Stockholm. – Det h.

UNT - 04 okt 18 kl. 15:22

Lärare åtalas för sexuellt ofredande

EN 37-årig lärare på en skola i Stockholmsområdet åtalas för åtta fall av sexuellt ofredande mot flickor i skolan..

Blekinge Läns tidning - 04 okt 18 kl. 15:22

Lärare åtalas för sexuellt ofredande

EN 37-årig lärare på en skola i Stockholmsområdet åtalas för åtta fall av sexuellt ofredande mot flickor i skolan. Mannen ska enligt åtalet ha stuckit ner händerna innanför flickornas trosor och tagit dem på underlivet, skriver Mitt i Stockholm.(TT).

SmålandsPosten - 04 okt 18 kl. 15:22

Lärare åtalas för sexuellt ofredande

EN 37-årig lärare på en skola i Stockholmsområdet åtalas för åtta fall av sexuellt ofredande mot flickor i skolan. Mannen ska enligt åtalet ha stuckit ner händerna innanför flickornas trosor och tagit dem på underlivet, skriver Mitt i Stockholm.(TT).

Sydöstran - 04 okt 18 kl. 15:22

Lärare åtalas för sexuellt ofredande

EN 37-årig lärare på en skola i Stockholmsområdet åtalas för åtta fall av sexuellt ofredande mot flickor i skolan. Mannen ska enligt åtalet ha stuckit ner händerna innanför flickornas trosor och tagit dem på underlivet, skriver Mitt i Stockholm.(TT).

YA - 04 okt 18 kl. 15:22

Lärare åtalas för sexuellt ofredande

EN 37-årig lärare på en skola i Stockholmsområdet åtalas för åtta fall av sexuellt ofredande mot flickor i skolan. Mannen ska enligt åtalet ha stuckit ner händerna innanför flickornas trosor och tagit dem på underlivet, skriver Mitt i Stockholm.(TT).

Barometern - 04 okt 18 kl. 15:22

Lärare åtalas för sexuellt ofredande

EN 37-årig lärare på en skola i Stockholmsområdet åtalas för åtta fall av sexuellt ofredande mot flickor i skolan. Mannen ska enligt åtalet ha stuckit ner händerna innanför flickornas trosor och tagit dem på underlivet, skriver Mitt i Stockholm.(TT).

Helsingborgs Dagblad - 04 okt 18 kl. 15:22

Lärare åtalas för sexuellt ofredande

EN 37-årig lärare på en skola i Stockholmsområdet åtalas för åtta fall av sexuellt ofredande mot flickor i skolan. Mannen ska enligt åtalet ha stuckit ner händerna innanför flickornas trosor och tagit dem på underlivet, skriver Mitt i Stockholm. – Det h.

Kristianstadsbladet - 04 okt 18 kl. 15:22

Lärare åtalas för sexuellt ofredande

EN 37-årig lärare på en skola i Stockholmsområdet åtalas för åtta fall av sexuellt ofredande mot flickor i skolan. Mannen ska enligt åtalet ha stuckit ner händerna innanför flickornas trosor och tagit dem på underlivet, skriver Mitt i Stockholm.(TT).

YLE - 04 okt 18 kl. 11:48

"Förslaget är inte realistiskt utan en dimridå" – Esbopolitiker vill inte sätta pengar på vändspår, men alla metrotåg kan inte gå till ändstationen

Politiker i Esbo är kritiska till förslaget att bygga ett extra metrospår i Mattby för att metron ska kunna vända där efter att Stensviksbanan är färdig. Spåret behövs för att klara av den ökande passagerarmängden men prislappen på 100 miljoner euro förskräcker..

DI - 04 okt 18 kl. 14:59

Tusk: Dags att sätta fart på brexitförhandlingarna

Nu när det brittiska konservativa partiets kongress är över är det dags att komma igång med arbetet i Brexitförhandlingarna..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.