Räntorna

Friday, 19 October, 08:32

Nyheter om Räntorna

Sortering: Relevans | Senaste
PrivataAffärer - 28 sep 18 kl. 11:00

Hammarlund: Se över din ekonomi

Aktierna Rensa bort ogräset i din aktieportfölj och satsa på de aktier som växer bra. Ett annat tips är att ta rygg på PA-portföljen. När detta skrivs har den gått upp med hela 14 procent i år.

PrivataAffärer - 28 sep 18 kl. 08:26

SBAB: Bopriserna sjunker 9 procent till 2022

”På samma sätt som sjunkande räntor har höjt priserna sjunker de när Räntorna stiger igen”, skriver SBAB. Bolåneinstitutet påpekar även att ”de senaste årens stora uppsving i antalet nya bostäder uppvisar stora likheter med det i slutet av 1980-talet och som föregick fastighetskrisen i början av 1990-talet”. Detta ”manar till viss eftertanke.

DI - 28 sep 18 kl. 11:44

Kraftig ränteuppgång i Italien

EuropaRäntorna sjunker överlag på fredagen och euron tappar i ett "risk av"-sentiment, med Italien som katalysator. Börserna visar en relativt måttlig nedgång men med Milanobörsen på -2,7 procent. .

Affärsvärlden - 28 sep 18 kl. 11:54

Kraftig ränteuppgång i Italien

EuropaRäntorna sjunker överlag på fredagen och euron tappar i ett "risk av"-sentiment, med Italien som katalysator. Börserna visar en relativt måttlig nedgång men med Milanobörsen på -2,7 procent..

PrivataAffärer - 26 sep 18 kl. 13:00

Ekonomen: Fällorna med nyproduktion

Booli har sammanställt statistik över den svenska nyproduktionen av bostäder sedan 2012. Aldrig tidigare har så många objekt prissänkts som just nu. Under perioden 19 mars till 19 september sänktes priset på 11,2 procent av alla nybyggda bostadsrätter, vilket kan jämföras med 2,8 procent under samma period ifjol.

DI - 27 sep 18 kl. 16:28

Räntor och valutor: Italiens budgetbekymmer pressar euron

Euron pressades nedåt mot andra valutor på torsdagen under tyngden av fortsatta budgetbekymmer i Italien, och inte ens ett överraskande högt tyskt inflationsutfall för september kunde ge något märkbart stöd. Italienska statspappersräntor steg påtagligt medan Räntorna i övriga Europa sjönk något..

DI - 27 sep 18 kl. 16:38

USA-börser: Amazon och Apple tar täten

De ledande börserna på Wall Street handlades uppåt i torsdagens inledande handel. Investerarna fortsatte att smälta onsdagens kommentarer från Federal Reserve i samband med centralbankens väntade räntehöjning. Inför öppningen kom också ett knippe statistik som gav lite starkare dollar och viss uppgång i USA-Räntorna, även om flertalet siffror var ungefär som väntat..

DI - 27 sep 18 kl. 15:17

New York-börserna: Techbolag uppåt under förhandeln

Terminerna för de ledande USA-börserna låg på torsdagseftermiddagen på lätt plus när placerarna fortsatte att smälta onsdagens kommentarer från Federal Reserve i samband med centralbankens räntehöjning, ett räntebesked som var väntat. Inför öppningen kom också ett knippe statistik som gav lite starkare dollar och viss uppgång i USA-Räntorna, även om flertalet siffror var ungefär som väntat..

DI - 27 sep 18 kl. 06:38

Räntor och valutor: Dollarn svagare efter Fed

USA-Räntorna sjönk efter svensk stängning på onsdagen sedan Federal Reserve som väntat höjt räntan samtidigt som dollarn tappade mot flertalet andra valutor. Fed höjde styrräntan, målnivån för dagslåneräntan Fed funds, till ett intervall mellan 2,00 och 2,25 procent. Målet var tidigare mellan 1,75 och 2,00 procent..

DI - 25 sep 18 kl. 16:39

Räntor och valutor: Räntor på uppåtgående

EuropaRäntorna steg något på tisdagen, medan oljepriset klättrade längre upp över 80-dollarsnivån och börserna stod på plus. USA-Räntorna stiger inför Fed-beskedet. .

DI - 26 sep 18 kl. 15:14

Öppning svagt uppåt väntas i New York

Terminerna för de ledande USA-börserna låg strax över nollan inför onsdagens handelsstart. Dollarn har stärkts något och USA-Räntorna har sjunkit inför kvällens räntebesked och signaler om framtiden från Federal Reserve..

DI - 26 sep 18 kl. 16:23

Räntor och valutor: Dollarn stärks inför Fed-besked

Europeiska räntor pekade svagt nedåt på onsdagen samtidigt som euron tappade mot dollarn. USA-Räntorna handlades sidledes inför kvällens räntebesked från Federal Reserve, som väntas bli ytterligare en höjning..

DI - 26 sep 18 kl. 16:39

USA-börser: IBM stiger efter köprekommendation

De ledande börserna på Wall Street handlades strax över nollan under onsdagens inledande handel. Dollarn har stärkts något och USA-Räntorna har sjunkit inför kvällens räntebesked och signaler om framtiden från Federal Reserve..

Affärsvärlden - 26 sep 18 kl. 15:19

New York-börser: Alla blickar mot Fed

Terminerna för de ledande USA-börserna låg strax över nollan inför onsdagens handelsstart. Dollarn har stärkts något och USA-Räntorna har sjunkit inför kvällens räntebesked och signaler om framtiden från Federal Reserve..

DI - 26 sep 18 kl. 10:16

Räntor och valutor: Små rörelser i väntan på Fed

Europeiska räntor pekar svagt nedåt i onsdagens förmiddagshandel samtidigt som euron har tappat lite mot dollarn. USA-Räntorna sjunker också inför kvällens räntebesked från Federal Reserve, som väntas bli ytterligare en höjning..

DI - 25 sep 18 kl. 12:00

Räntor och valutor: Euron sidledes

EuropaRäntorna handlas något högre överlag på tisdagen, samtidigt som börserna är svagt upp.  .

PrivataAffärer - 21 sep 18 kl. 10:30

Euroområdets avkastningskurvor talar för ekonomisk expansion

En typisk avkastningskurva för ett land visar centralbankens dagslåneränta (som representerar dagliga lån mellan banker) och Räntorna på alla statsobligationer, med löptider från en månad till 10, 30, 50 år – eller mer. Vanligtvis anser analytiker att en ”brant” avkastningskurva, som innebär att räntan för lån med lång löptid är högre än lån med kort löptid, är ett gott tecken för ekonomin. Under den senaste tiden har USA:s avkastningskurva blivit plattare eftersom gapet mellan de långsiktiga och kortsiktiga Räntorna har blivit mindre.

DI - 24 sep 18 kl. 16:32

Räntor och valutor: Kronan något ned – Europaräntor ökar

Euron stärktes och europaRäntorna steg på måndagen efter att ECB-chefen Mario Draghi uttalat sig något mer hökaktigt än väntat om den underliggande inflationen.  Vid svensk stängning handlades euron strax under 1:18 mot dollarn. .

DN - 13 sep 18 kl. 21:00

”Beredskapen inför nästa finanskris inte särskilt hög”

DN DEBATT 14/9. Efter den amerikanska banken Lehman Brothers kollaps var centralbankerna snabba att sänka styrRäntorna vilket stagade upp ekonomierna. En depression undveks.

DI - 24 sep 18 kl. 10:48

Räntor och valutor: Uppåt för långa Europaräntor

Valutarörelserna är små och EuropaRäntorna handlas någon punkt högre i längre löptider på måndagen. .

DI - 21 sep 18 kl. 16:25

Räntor och valutor: Pundet pressas efter Mays uttalande

EuropaRäntorna avslutade veckan ned medan USA-Räntorna gick sidledes. .

DI - 21 sep 18 kl. 14:17

DNB följer efter centralbanken – skruvar upp boräntorna

Den norska storbanken DNB höjer sina bolåneräntor i Norge med 0,25 procentenheter efter torsdagens besked att centralbanken Norges Bank höjer sina styrräntor med just 0,25 procentenheter..

DI - 21 sep 18 kl. 11:32

Räntor och valutor: Trevande eurorörelse - kronan tappar

EuropaRäntorna handlas lägre på fredagen, med tyska räntor 1-2 punkter ned, medan euron går i stort sidledes mot dollarn. .

DI - 21 sep 18 kl. 06:26

Räntor och valutor: Amerikanska tioåringen stabilt över 3 procent

USA-Räntorna har varit stabila efter svensk stängning på torsdagen samtidigt som dollarn har tappat ytterligare mot euron. Mot yenen har dollarn dock stärkts..

DI - 04 okt 18 kl. 11:11

Europaräntorna fortsätter följa USA upp

EuropaRäntorna följer USA upp på torsdagen och stiger överlag, med tyska räntor 5-6 punkter upp, samtidigt som börserna står på minus..

DI - 17 sep 18 kl. 20:19

Tidernas besparing för statskassan

I början av 1990-talet låg statens räntebetalningar på 100 miljarder kronor under ett par år i rad. I fjol var de drygt 10 miljarder. När statsskulden hållits i schack och marknadsRäntorna kollapsat har staten sparat enorma belopp..

DN - 16 sep 18 kl. 21:00

”Låga boräntor kvar även när Riksbanken börjar höja”

DN DEBATT 17/9. Även om bostadsRäntorna i Sverige kommer att stiga när Riksbanken börjar höja reporäntan och avveckla statsobligationsköpen så bör bostads­Räntorna förbli låga under lång tid framöver. Det visar studier som pekar på strukturella förändringar som förändrad demografi och inkomstfördelning, skriver Robert Boije, chefsekonom på SBAB..

DI - 18 sep 18 kl. 11:11

Räntor och valutor: Kronan stärks efter Riksbanksprotokoll

EuropaRäntorna är ned på tisdagen samtidigt som yenen stärkts mot dollar och euro. Europabörserna är delvis på plus, trots det upptrappade handelskriget..

PrivataAffärer - 18 sep 18 kl. 06:00

Goldman Sachs sänker Indien – trots All Time High

Goldman Sachs analytiker tror på en potentiell inbromsning i  indisk ekonomi. I en rapport daterad den 16 september skriver Goldman Sachs att huvudorsakerna till den pessimistiska prognosen är de höga värderingarna i kombination med motvind från flera olika makrofaktorer. Till det ska läggas att valet i mars innebär en viss risk för ekonomin.

PrivataAffärer - 14 sep 18 kl. 06:54

Glädjeskutt i Turkiet efter räntehöjningen

Den turkiska börsen har fallit 18 procent i år räknat i lokal valuta. Men eftersom den turkiska liran försvagats rejält under året har fondsparare fått se sina fondandelar falla i värde mer än så. Flera har halverats i värde vilket gör att Turkietfonder hör till de som utvecklats allra sämst i år.

DI - 13 sep 18 kl. 16:37

Räntor och valutor: Draghi drog upp euron

EuropaRäntorna steg överlag och euron stärktes på torsdagen, med stöd av lägre KPI-utfall än väntat i USA och kommentarer från ECB-chefen Mario Draghi..

Kristianstadsbladet - 13 sep 18 kl. 13:08

Erdogan sänker liran med nytt tal

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan har spridit en ny dos tvivel om den turkiska centralbankens oberoende på marknaden, med ett tal fyllt av konspirationsteorier precis inför ett räntebeslut. Erdogan beskrev i sitt senaste tal bland annat de höga Räntorna i Turkiet som "ett verktyg för exploatering".(TT).

BT - 13 sep 18 kl. 13:08

Erdogan sänker liran med nytt tal

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan har spridit en ny dos tvivel om den turkiska centralbankens oberoende på marknaden, med ett tal fyllt av konspirationsteorier precis inför ett räntebeslut. Erdogan beskrev i sitt senaste tal bland annat de höga Räntorna i Turkiet som "ett verktyg för exploatering".(TT).

Sydöstran - 13 sep 18 kl. 13:08

Erdogan sänker liran med nytt tal

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan har spridit en ny dos tvivel om den turkiska centralbankens oberoende på marknaden, med ett tal fyllt av konspirationsteorier precis inför ett räntebeslut. Erdogan beskrev i sitt senaste tal bland annat de höga Räntorna i Turkiet som "ett verktyg för exploatering".(TT).

YA - 13 sep 18 kl. 13:08

Erdogan sänker liran med nytt tal

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan har spridit en ny dos tvivel om den turkiska centralbankens oberoende på marknaden, med ett tal fyllt av konspirationsteorier precis inför ett räntebeslut. Erdogan beskrev i sitt senaste tal bland annat de höga Räntorna i Turkiet som "ett verktyg för exploatering".(TT).

Barometern - 13 sep 18 kl. 13:08

Erdogan sänker liran med nytt tal

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan har spridit en ny dos tvivel om den turkiska centralbankens oberoende på marknaden, med ett tal fyllt av konspirationsteorier precis inför ett räntebeslut. Erdogan beskrev i sitt senaste tal bland annat de höga Räntorna i Turkiet som "ett verktyg för exploatering".(TT).

Blekinge Läns tidning - 13 sep 18 kl. 13:08

Erdogan sänker liran med nytt tal

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan har spridit en ny dos tvivel om den turkiska centralbankens oberoende på marknaden, med ett tal fyllt av konspirationsteorier precis inför ett räntebeslut. Erdogan beskrev i sitt senaste tal bland annat de höga Räntorna i Turkiet som "ett verktyg för exploatering".(TT).

SmålandsPosten - 13 sep 18 kl. 13:08

Erdogan sänker liran med nytt tal

Turkiets president Recep Tayyip Erdogan har spridit en ny dos tvivel om den turkiska centralbankens oberoende på marknaden, med ett tal fyllt av konspirationsteorier precis inför ett räntebeslut. Erdogan beskrev i sitt senaste tal bland annat de höga Räntorna i Turkiet som "ett verktyg för exploatering".(TT).

DI - 12 sep 18 kl. 20:43

Majoriteten vill byta bank – här är de lägsta snitträntorna

61 procent funderar på att vara otrogna mot sin bank. Men trots missnöje har de flesta inte tagit steget och bytt, visar SBAB:s undersökning..

DI - 12 sep 18 kl. 16:26

Räntor och valutor: Kronan stärktes – Europaräntor upp

Dollarn tappade på onsdagen medan europaRäntorna sjönk och kronan stärktes.  Svenska inflationsförväntningar var i stort oförändrade i Kantar Sifo Prosperas kvartalsvisa undersökning av förväntningarna bland aktörer på penningmarknaden, arbetsmarknadens parter och inköpschefer..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.