Räntor

Sunday, 01 November, 02:06

Nyheter om Räntor

Sortering: Relevans | Senaste
Expressen Dina Pengar - 14 sep 20 kl. 10:19

SBAB sänker flera bundna bolåneräntor

SBAB sänker bundna bolån med upp till tio punkter.Ändringen börjar gälla på måndagen..

DI - 14 sep 20 kl. 08:10

SBAB sänker bolåneräntor

PrivataAffärer - 11 sep 20 kl. 07:34

Så mycket sjönk snitträntorna i augusti

Snitträntan på tremånaders bolån sjönk i genomsnitt 0,02 procentenheter i augusti till 1,51 procent. Men hos enskilda aktörer var rörelserna desto större. Hos uppstickaren Landshypotek sjönk snitträntan hela 0,09 procentenheter till 1,23 procent och gick därmed om Stabelo (Nordnet/Avanza) som nu har en snittränta på 1,29 procent.

Cornucopia - 09 sep 20 kl. 13:37

Avstämning Lysa-portföljen

Detta inlägg är publicerat i samarbete med Lysa via reklamlänkar. Allt text är dock min egen och har inte granskats av Lysa.
Dags för en liten avstämning kring min portfölj hos Lysa, som är min huvudsakliga privata långsiktiga sparandeform.

Realtid - 10 sep 20 kl. 14:21

ECB lämnar räntor och QE-program oförändrade

Europeiska centralbankens råd lämnar Räntorna oförändrade..

PrivataAffärer - 10 sep 20 kl. 13:48

ECB sitter still i båten

Styrräntan – lägsta anbudsräntan vid refinansieringsförfarandet – ligger därmed kvar på 0,00 procent. Depositräntan lämnades oförändrad på -0,50 procent. Väntat var oförändrade Räntor, enligt Trading Economics konsensusprognos.

PrivataAffärer - 08 sep 20 kl. 10:39

Analytikerna: Räntehöjning knappt skönjbar ens vid horisonten

En fråga som flera av dem ställer sig är dock hur mycket räntehöjningar som egentligen blir möjliga då givet hushållens redan i dag höga skulder. – Jag kommer inte att få se någon räntehöjning innan jag går i pension, och så lastgammal är jag inte, säger Nordeas chefsanalytiker Torbjörn Isaksson. – Någon gång långt in i framtiden är det inte omöjligt att räntan kommer att behöva höjas, men det är ganska många pusselbitar som måste komma på rätt plats först.

PrivataAffärer - 07 sep 20 kl. 13:05

Landeborn: Återhämtningen ger stöd åt cykliska bolag

I ett inlägg på Danskes placeringssajt Nextconomy konstaterar hon att techbolagens urstarka uppgångssvit bröts i torsdags samtidigt som till exempel bankaktier stod emot tack vare högre Räntor och brantare räntekurva. ”Något motsägelsefullt kan tyckas, så beror förra veckans nedgång faktiskt på att återhämtningen i ekonomin fortsätter och att makrodata överraskar på uppsidan”, skriver Landeborn. En starkare konjunktur betyder stigande Räntor vilket är negativt för tillväxtbolag (som techbolagen).

DI - 08 sep 20 kl. 06:56

Räntor och valutor: Yuanen försvagas något under tisdagen

Asienbörserna visade en lite trevande utveckling på tisdagen, utan ledning från New York som höll stängt för Labor Day på måndagen..

DI - 07 sep 20 kl. 16:37

Räntor och valutor: Nya brexitutspel satte press på pundet

EuropaRäntorna inledde den nya veckan uppåt efter att USA-Räntorna fortsatt stiga i fredags med stöd av jobbrapporten för augusti, men….

GlobeNewswire - 07 sep 20 kl. 09:30

Överskott för staten i augusti 2020

Överskott för staten i augusti 2020 Statens betalningar resulterade i ett överskott på 19,8 miljarder kronor i augusti. Riksgäldens prognos var ett underskott på 26,7 miljarder kronor. Skillnaden beror bland annat på högre skatteinkomster än beräknat och att omställningsstödet till företag inte har nyttjats i väntad omfattning.

Cornucopia - 07 sep 20 kl. 07:56

SEB: Boprisförväntningarna tillbaka till innan krisen - Valueguard: Högsta bopriserrna någonsin

SEB:s boprisindikator är nu tillbaka på nivåerna från innan raset under coronakrisen. Det kvalitetsjusterade kombinerade bostadsprisindexet för Sverige var också på den högsta punkten någonsin i juli, och bostäder har generellt aldrig haft så högt pris i Sverige som nu. Den soliga sidan.

PrivataAffärer - 04 sep 20 kl. 15:56

Morgan Stanley: Riksbanken kommer att behöva agera igen

”En räntesänkning kan ha större valutainverkan då det inte förväntas av marknader”, skriver investmentbanken. Kärninflationstrycket väntas vara fortsatt lågt till följd av en ökad arbetslöshet och hämmas ytterligare av den senaste tidens kronförstärkning. ”Riksbanken kommer att behöva agera igen”, skriver Morgan Stanley och tillägger att det antingen kan ske genom negativa Räntor eller med ytterligare kvantitativa lättnader.

PrivataAffärer - 04 sep 20 kl. 11:00

SEB räknar med fortsatt kronförstärkning

Kronan har varit extremt svag i många år, men sedan den 23 mars har den stärkts till 8,70 kr mot dollarna från 10,44 kr och ytterligare förstärkning ligger i korten, enligt SEB .  – Vi tror att förstärkningen fortsätter. Den är en kombination av en svagare dollar och en starkare krona, vilket spär på utvecklingen, understryker Richard Falkenhäll.

Cornucopia - 04 sep 20 kl. 08:01

Kraftigt ras på Nasdaq - nedgångarna fortsätter i Asien - risk för black friday vid långhelg?

Teknikbörsen Nasdaq rasade kraftig från börsrekordet i onsdags, och med amerikansk Labor Day på måndag finns det en risk för en black friday om aktörer vill ur marknaden inför långhelgen. I Asien fortsätter nedgångarna, men det finns positiva tecken på att detta än så länge är isolerat till teknikaktierna.Tjuren och björnen?

DI - 03 sep 20 kl. 15:14

”Vi ser ett tydligt skifte” – storbanken ger bästa pruträntan

Under corona-pandemin har storbankerna återtagit greppet om att erbjuda lägsta bolåneRäntor – i alla fall om man är bra på att pruta. .

PrivataAffärer - 03 sep 20 kl. 13:00

Bratt: Spararna sätter in miljarder på nollräntekonton

Storbankerna står fortfarande för mer än hälften av den svenska inlåningsmarknaden. För att vara helt exakt står Swedbank, Nordea, SEB och Handelsbanken tillsammans för 62 procent av inlåningen enligt statistik från Bankföreningen. Problemet i ett kundperspektiv är att dessa banker ofta ger 0 procents ränta på kontot.

PrivataAffärer - 02 sep 20 kl. 07:13

Lundkvist: Har marknaden tappat kontakten med verkligheten?

Vinsterna förväntas återhämta sig rejält nästa år men den amerikanska börsens värdering mätt på just nästa års förväntade vinster har inte varit så hög på två decennier. Samtidigt befinner sig världsekonomin i den djupaste svackan sedan depressionen på 1930-talet. Hur kan det komma sig?

PrivataAffärer - 03 sep 20 kl. 09:56

Fondförvaltarna tror på ”ljusnande marknadsutsikter”

På frågan om hur förvaltarna bedömer marknadsutsikterna i ekonomin i dagsläget, svarar tre av tio förvaltare mycket negativt eller negativt. Den andra frågan handlar om vad förvaltarna tror om marknadsutsikterna om ett halvår, i förhållande till vad de svarade på första frågan. Här svarar en majoritet att marknadsutsikterna kommer att vara bättre om ett halvår, jämfört med dagsläget.

DI - 03 sep 20 kl. 06:47

Dollarn stärks ytterligare – ”en vändande trend”

Dollarn håller fast vid onsdagens förstärkning på torsdagen medan Räntor endast noterar mindre rörelser.  .

PrivataAffärer - 02 sep 20 kl. 14:04

Stor uppgång i Erik Olsson bostadsindex

”Uppgången är stor även om nettot fortfarande ligger på en ovanligt låg nivå. Men jämför man prisförväntningarna med tidigare kriser är det inte alls lika nattsvart. Hösten 2017 var nettot -37 och hösten 2011 under Greklandskrisen -58.

PrivataAffärer - 02 sep 20 kl. 13:00

Swedbank fortsatt neutral till aktier

”Vare sig en stark börsutveckling eller en hög värdering är argument för att undervikta aktier. En ännu längre period av låga Räntor och det faktum att det finns en hel del kapital på sidlinjen är däremot argument för att övervikta aktier. Med vetskap om hur snabbt marknaden ändrar fokus anser vi dock att risken för en närliggande korrigering är hög, inte minst med tanke på det amerikanska presidentvalet samt den kommande rapportsäsongen.

PrivataAffärer - 02 sep 20 kl. 09:05

Danske: Handelsbanken inte längre bäst

Danske Banks bankanalytiker Andreas Håkansson har gjort en djupdykning vad gäller Handelsbankens senaste 20-årsperiod och har kommit fram till banken inte lyckats anpassa sig till en värld med fallande Räntor och stigande kostnader. Danske Bank menar att Handelsbanken nu har tappat positionen som den mest lönsamma och den med högst kvalitet bland de svenska storbankerna. Swedbank är nu mest lönsam och SEB har, enligt Danske Banks argumentation, högre kvalitet och bättre kontroll på sin affär.

DI - 02 sep 20 kl. 05:50

USA-räntorna nedåt och dollarna starkare

Amerikanska statspappersRäntor har sjunkit, främst i längre löptider, efter den svenska marknadens stängning på tisdagen, dollarn handlas….

DI - 31 aug 20 kl. 16:29

Räntor & valutor: Något upp på europeiska räntor

EuropaRäntorna steg något medan USA-Räntorna gick sidledes under veckans inledning..

PrivataAffärer - 01 sep 20 kl. 16:21

Svenska fonderna med guldbetyg

Morningstar har lanserat ett nytt framåtblickande fondbetyg i Sverige, MQR. MQR står för Morningstar Quantitative Rating och baseras på över 180 underliggande datapunkter som analyseras för varje fond. Datorer med AI förutspår sedan vilket betyg en mänsklig analys skulle ge.

PrivataAffärer - 01 sep 20 kl. 13:00

Nordea spår fortsatt börsuppgång

”Det finns fortfarande risk att återhämtningen stöter på problem, men trenden är stark och ur ett investeringsperspektiv ser vi positivt på utvecklingen framöver. Marknadsutvecklingen har varit stark med en uppenbar risk för bakslag i närtid, men eventuella nedgångar för aktier anser vi utgör köptillfällen”, skriver banken i sin senaste marknadssyn. – Vi räknar inte med samma explosiva börsuppgång som under våren och sommaren utan spår en mer normal uppgång på 5-10 procent ett år framåt.

DI - 01 sep 20 kl. 11:00

Euron stärks mot dollarn under tisdagen

Europeiska statspappersRäntor rör sig endast blygsamt i förmiddagens handel på tisdagen trots ett ymnigt statistikflöde..

PrivataAffärer - 31 aug 20 kl. 00:04

Hernhag: Modellen som säger 600 procents uppsida på börsen

Häng med på Hernhags utdelningsjakt: Räkna med höjda utdelningar kommande år. Ta rygg på Marcus Hernhag när han plockar ut de bästa utdelningsaktierna och hjälper dig att bygga din egen utdelningsmaskin. I höst går Marcus Hernhag åter på jakt efter aktierna som levererar.

GöteborgsPosten - 31 aug 20 kl. 15:40

Domstolsframgång för Investor

Tre bolag inom Wallenbergsfärens maktbolag Investor medges avdrag för räntekostnader av förvaltningsrätten. Det handlar om drygt 3,7 miljarder kronor i Räntor på lån som bolagen tog av sitt moderbolag för att finansiera förvärv av Mölnlycke, Permobil och Lindorff, skriver domstolen i ett pressmeddelande..

Nyan - 31 aug 20 kl. 06:00

Treåring skyldig betala räntor efter pappans död

Ett oönskat arv riskerar att bli en ekonomisk katastrof för en ensamstående mamma och hennes lilla dotter..

PrivataAffärer - 28 aug 20 kl. 12:30

SEB: Amorteringskravet dämpar prisuppgång på bostäder

”Vi tror att amorteringskraven som infördes för några år sedan har höjt utgifterna för bolån till en historiskt förhöjd nivå, vilket sannolikt kommer att dämpa ytterligare prisuppgångar för lägenheter över nominell lönetillväxt, så länge som Räntorna inte sjunker ytterligare”, skriver de båda ekonomerna. Deras analys visar att hushållens utgifter för bolån (Räntor plus amorteringar) varit förvånansvärt stabila i förhållande till lönen de senaste årtiondena. Stadigt sjunkande Räntor verkar därför vara den viktigaste förklaringen till den tidigare kraftiga prisuppgången på lägenheter.

PrivataAffärer - 25 aug 20 kl. 12:13

”Stigande inflation bomarknadens mardröm”

Det absolut värsta för bostadsmarknaden skulle vara högre inflation, vilket innebär högre Räntor, anser Johan Javeus, chefsstrateg vid SEB. – Det skulle vara en mardröm för världen i det här läget. Nu njuter alla frukterna av att centralbankerna kan föra en hur expansiv politik de vill utan att behöva oroa sig över om inflationen blir för hög.

DI - 27 aug 20 kl. 16:40

Räntor & valutor: Dollarn tappade initialt efter Powell-tal

Dollarn tappade initialt på torsdagseftermiddagen efter att Fed-chefen aviserat en ny inflationsstrategi, men rörelsen ebbade snart ut..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.