Räknar

Wednesday, 19 June, 17:51

Nyheter om Räknar

Sortering: Relevans | Senaste
DN - 30 maj 19 kl. 07:15

Kan man lita på väderprognoser?

Bollings väderlek är tillbaka och reder ut hur man egentligen kan veta hur vädret ska bli. Är det datorer som Räknar ut allt? Och hur många dagar framåt kan man spå, egentligen?.

Helsingborgs Dagblad - 29 maj 19 kl. 18:30

HIF räknar med slutsålt i derbyt

Så många biljetter finns kvar inför heta mötet mellan rivalerna på Olympia..

GT - 29 maj 19 kl. 16:43

Paulinho blir gärna hjälte i cupfinalen

GÖTEBORG. Paulinho missade derbyt mot Blåvitt i lördags.Men han Räknar med att spela i cupfinalen mot AFC Eskilstuna.

Helsingborgs Dagblad - 29 maj 19 kl. 14:00

BoIS räknar med mittfältsankaret

Efter huvudsmällen – Måns Ekvall lär kunna spela mot Assyriska..

YA - 29 maj 19 kl. 06:00

”Fortsatt fokus på att bli av med underskottet”

Prognosen har inte förändrats sedan i mars. Socialnämnden ser fortfarande ut att få ett underskott på 26 miljoner kronor vid årets slut. Trots det Räknar nämndens ordförande med att nå målet – en budget i balans till nästa vår..

PrivataAffärer - 27 maj 19 kl. 10:24

Fyra av tio spår minskat ränteavdrag

”Med tanke på hur räntekänslig bostadsmarknaden och hela den svenska ekonomin har blivit med flera års unikt låga räntor hade det varit bra om färre än 62 procent av våra visningsbesökare Räknar med att avdragsrätten för bolåneräntor kommer att vara oförändrade under mandatperioden”, säger Erik Olsson, grundare av Erik Olsson Fastighetsförmedling. Han påpekar dock att det är positivt att visningsbesökarna Räknar med en högre kalkylränta nu än de gjorde föregående kvartal. ”Den positiva effekten motverkas dock av att de Räknar med att ha högre belåningsgrad än förra kvartalet när de planerar sitt bostadsköp.

Skånskan - 28 maj 19 kl. 10:45

Försäkringspengar täpper till hål i stressad ekonomi

SVALÖV Trots den tuffa ekonomiska situationen i Svalöv ser slutresultatet vid årets utgång ändå ut att rätta till sig.
Ett antal miljoner plus Räknar politikerna med och det finns en hel del faktorer som spelar in.Kostnadsutjämningen är en av tre delar i det kommunala skatteutjämningssystemet.

PrivataAffärer - 28 maj 19 kl. 11:01

ABG: Fortsatt svag lönsamhet ger säljläge i Avanza

Det skriver ABG Sundal Collier i den analys där bevakning tas upp med rekommendationen sälj och riktkursen 55 kronor, vilket Direkt rapporterat om tidigare på tisdagen. ”Vi förväntar oss att kostnaderna fortsätter att växa snabbare än intäkterna av fyra anledningar. Först och främst förväntar vi oss att tillväxten i kundinflödet kommer att dämpas under kommande år på grund av hård konkurrens”, skriver ABG.

BT - 28 maj 19 kl. 04:00

Valets verkliga vinnare – trots allt

Hur man än Räknar är det svårt att inte se att Frankrikes president Emmanuel Macron har fog för att beskriva sig som EU-valets verkliga vinnare. Men det innebär inte att den liberala gruppens starkare inflytande för hans egen del kommer att kunna omsättas i personliga popularitetspoäng. Snarare tvärtom..

PrivataAffärer - 28 maj 19 kl. 00:07

Hernhag: John Mattson ett bostadsbolag du vågar teckna

Noteringen i korthet: Börslista: Nasdaq Stockholm
Teckningskurs: 90 kr
Anmälningsperiod: 23 maj-3 juni
Första dag för handel: 5 juni
Tecknas via: Carnegie, Handelsbanken, Nordnet.
Råd: Teckna John Mattson ser ut att den 5 juni bli börsens nya bostadsfastighetsbolag. Fokus är mot att äga och förvalta hyresbostäder på Lidingö.

UT - 28 maj 19 kl. 00:00

Insändare: Så bra är svensk sjukvård

Jag är osäker på hur många vårdinsatser det görs i vårt land varje dag, men det måste röra sig om väldigt många. Förmodligen flera hundratusen beroende på hur man Räknar..

Skånskan - 27 maj 19 kl. 20:30

Nu ska hon tänka efter vad hon vill göra

Funderare Nu slutar Åsa Söderberg efter tolv år som vd och konstnärlig ledare för Skånes Dansteater. Nu ska hon ta sig tid att verkligen tänka efter vad hon faktiskt vill göra sedan.Namn: Åsa Söderberg
Ålder: 60 år
Yrke: Dansare.

DI - 27 maj 19 kl. 19:59

Trump gör rätt som krigar – Kina måste stoppas

Trumps handelskrig mot Kina är bra och nödvändig. Kina har tillåtits göra vad som helst alldeles för länge.  Jag Räknar dessutom med att Trump lyckas knäcka Kina och snart kan presentera ”århundradets deal” med stora kinesiska eftergifter..

Sydöstran - 27 maj 19 kl. 15:07

Vi ska alltid vägra plastpåsar

Vi tror fel om vi tror vi kan fortsätta köpa sjuttielva plastpåsar och ändå vara klimatsmarta. Allt beror på hur man Räknar. Inte vilka artiklar man läst..

Blekinge Läns tidning - 27 maj 19 kl. 12:24

Så reagerar partierna efter valresultatet

Socialdemokraterna fick fortsatt flest antal röster i EU-valet, men Räknar sig på ett lokalt plan ändå som förlorare. På den lokala politiska kartan har Sverigedemokraterna kraftigt vunnit mark, något som av andra partier beskrivs som bekymmersamt..

Dagens PS - 27 maj 19 kl. 11:01

Bloomberg: Svag krona slår hårt mot Sverige

En historiskt svag krona – och en nedåttrend som inte ser ut att ge med sig – kan orsaka stor skada på den svenska ekonomin. Det skriver Bloomberg. Den svenska kronan har haft årets brantaste ras av världens stora valutor, och inget trendbrott är ännu i sikte – om inte Riksbanken gör någonting.

Alingsås tidning - 27 maj 19 kl. 08:32

Så röstades lokalt i EU-valet

Valdeltagandet i söndagens val till Europaparlamentet ökade med flera procent i både Alingsås, Vårgårda och Herrljunga. Noterbart att det i alla tre kommuner var olika partier som blev störst.  I Alingsås blev Socialdemokraterna största parti med 21 procent av rösterna, i Vårgårda Centerpartiet med 18,5 procent och I Herrljunga Sverigedemokraterna med 21,1 procent.

Sydsvenskan - 27 maj 19 kl. 08:50

Trögt i trafiken på E6 efter personbilshaveri

Trafikverket beRäknar att trafiken ska flyta som vanligt från klockan 9,30 på måndagsmorgonen..

Helsingborgs Dagblad - 27 maj 19 kl. 08:50

Trögt i trafiken på E6 efter personbilshaveri

Trafikverket beRäknar att trafiken ska flyta som vanligt från klockan 9,30 på måndagsmorgonen..

PrivataAffärer - 27 maj 19 kl. 08:13

Tre köptips från Börsveckan

Björn Borg pekas ut som en relativvinnare i en hårt konkurrensutsatt bransch pressad av e-handeln. Börsveckan bedömer att Björn Borg är bra positionerat och Räknar med att bolaget kan fortsätta växa med 5-10 procent. Värderingen (EV/ebit) för innevarande år kring 11 uppges som ”kanske lite underkant”.

DI - 27 maj 19 kl. 05:44

Trump: Räknar med att handelsgap mot Japan fixas snabbt

Inför måndagens möte med japanske premiärminister Shinzo Abe sade Donald Trump att han förväntar sig besked på handelsområdet i augusti.  Det rapporterar Reuters. .

Skånskan - 27 maj 19 kl. 05:00

Bensinjätte vill inte ha skydd mot spill

Malmö Miljöförvaltningen kräver att bensinjätten St1 med ett tiotal anläggningar i Malmö förser tre av dem med spillzoner för att hindra att bränsle läcker ut.
Men företaget är inte glada över föreläggandet. Nu överklagar St1 kommunens beslut.

Skånskan - 27 maj 19 kl. 01:30

Ge kommunerna resurser

Allt fler förstår nu att det ekonomiska läget för kommuner och regioner blir kärvare de kommande åren. Vi blir allt fler äldre, barn och unga samtidigt som bristen på arbetskraft är stor i hela samhället. Om tio år kommer äldre över 80 år ha ökat med cirka 47 procent, medan den yrkesverksamma befolkningen i åldern 20-64 år enbart har ökat med fem procent.

Skånskan - 26 maj 19 kl. 19:23

Älska Svedala räknar med ett tydligt nej

SVEDALA
Älska Svedala tror på ett nej och vill se att resultatet av folkomröstningen snarast hamnar på kommunfullmäktiges bord för ett slutligt politiskt beslut.– Jag utgår från att det blir fler som röstar nej än ja. Hade jag suttit på Kriminalvården hade jag inte gått vidare med planerna i Svedala kommun om nejsidan får mer än femtio procent av rösterna.

Skånskan - 26 maj 19 kl. 17:13

Hur räknas rösterna i folkomröstningen?

SVEDALA
Redan ikväll på valdagen den 26 maj börja rösterna i folkomröstningen att räknas och pågår under natten tills ett första preliminärt resultat visar sig.
Röstsedlarna delas upp i fyra högar när för en första sammanräkningen.
Ja (giltig röst), Nej (giltig röst), Jag avstår från att ta ställning, det vill säga blank röst (ogiltig röst) samt en fjärde hög för övriga ogiltiga röster.

Kristianstadsbladet - 26 maj 19 kl. 15:15

Rekord för förtidsröstning i Kristianstad i EU-valet

Betydligt fler har valt att förtidsrösta i årets EU-val. Runt 11 000 förtidsröster Räknar man att det landar på lokalt i Kristianstads kommun, nästan dubbelt så många än 2014..

YLE - 26 maj 19 kl. 14:29

Jämn ström av väljare till vallokalerna under EU-valdagen: "Jag röstade för miljön mot populismen"

I flera valkretsar Räknar man förhandsrösterna som bäst. I Helsingfors valkrets har nästan 133 000 människor röstat på förhand. Det är 38 000 fler än i EU-valet för fem år sen..

GöteborgsPosten - 26 maj 19 kl. 05:00

Nationalisterna som hoppas på ökat stöd i valet

GP:s Åsa Welander listar fem partiledare som Räknar med framgångar i EU-valet..

Skånskan - 25 maj 19 kl. 19:16

Eslövs BK såg rött och föll

FOTBOLL Eslövs BK hämtade upp 0-2 till 2-2 mot Stafsinge IF i division 2 västra, men föll ändå efter att målvakten Tobias Kristensson sett rött.
Straffen som följde innebar 2-3 på Ekevalla.– Skit rent ut sagt.

Skånskan - 25 maj 19 kl. 15:30

HFAB får jättebeställning

maglehill Äldreboende, förskola med nattisavdelning, storkök och grundskola. Nu har kommunstyrelsen beslutat att kommunens fastighetsbolag Höörs Fastighets AB (HFAB) ska tilldelas jätteuppdraget i Maglehill. Men ett slutligt investeringsbeslut krävs i kommunfullmäktige innan spaden kan sättas i marken.

Skånskan - 25 maj 19 kl. 15:30

60 bostäder planeras i ett första skede

maglehill Det är inte bara förskola, skola och äldreboende som planeras i Maglehills första etapp. Byggrätter för cirka 60 bostäder finns med i detaljplanen som kommunens tjänstemän just nu arbetar med. I tisdags kväll hölls ett samrådsmöte för allmänheten.

DI - 25 maj 19 kl. 13:56

Förvaltaren: Dags för rotation – här är aktien att vända sig till

Henrietta Theorell, förvaltare på SEB, Räknar med en sektorrotation från verkstad till konjunkturstabila aktier - och lyfter en aktie som hon tror blir i ropet framöver. ”Det kommer att vara ordentliga skiften från verkstad in i konjukturstabilt”, säger hon..

PrivataAffärer - 24 maj 19 kl. 10:08

Credit Suisse: Ericsson gynnas av 5G-utvecklingen

Det, tillsammans med Ericssons solida position inom radio och positiva valutaeffekter, har lett till att Credit Suisse har höjt sina estimat för Ericsson för 2020. ”Vi tror att Ericsson kan väsentligt överträffa sina mål och konsensus för 2020”, skriver Credit Suisse i en analys där banken uppgraderar Ericssonaktien till outperform (neutral) och höjer riktkursen till 107 kr (90). Bankens estimat för Ericssons försäljning och rörelseresultat 2020 ligger 3 respektive 15 procent över konsensusestimatet i marknaden, och 7 respektive 19 procent högre än mittpunkten på Ericssons egna mål, enligt analysen.

UT - 25 maj 19 kl. 00:08

Fotboll: Dalstorp saknar tre nyckelspelare

Division 2-nykomlingen Linneryd har bara gjort fyra mål på sju matcher så här långt. Dalstorp Räknar ändå med en tuff bortamatch i Smålandsskogarna..

Expressen - 24 maj 19 kl. 20:12

Röstdramat: De kan avgöra Annika Strandhälls framtid

Statsminister Stefan Löfven Räknar nu med att centerledaren Annie Lööf ska rädda kvar Annika Strandhäll som minister.Men socialdemokraterna fruktar två personer - den politiska vilden Emma Carlsson Löfdahl och centerkvinnan Helena Lindahl.Dessa två kan stjälpa hela S-planen och sparka Annika Strandhäll ut ut politiken.

DI - 24 maj 19 kl. 18:22

Josab spår bättre resultat och intäkter för helåret

Spotlight-listade Josab, verksamt inom vattenreningssystem, Räknar med att rörelseresultat för 2019 kommer att förbättras betydligt jämfört med 2018, med betydligt högre intäkter, och starkare kassaflöde..

Dagens Medicin - 24 maj 19 kl. 14:01

Nu ska fakta ersätta ”tro” i hemsjukvården

Nästa år Räknar Socialstyrelsen med att kunna publicera statistik om vilken vård hemsjukvårdens patienter får. Då blir det svart på vitt vilka insatser som ges i den kommunala hälso- och sjukvården. Något som hittills varit svårt att veta..

Sydsvenskan - 24 maj 19 kl. 11:02

30 000 ansöker om förlängda uppehållstillstånd

Efter anstormningen av nyanlända hösten 2015 – nu löper tiotusentals tillfälliga uppehållstillstånd ut. En strid ström av ansökningar om förlängda tillstånd väntar i år, enligt Migrationsverket. Fram till kommande årsskifte Räknar Migrationsverket med a.

Helsingborgs Dagblad - 24 maj 19 kl. 11:02

30 000 ansöker om förlängda uppehållstillstånd

Efter anstormningen av nyanlända hösten 2015 – nu löper tiotusentals tillfälliga uppehållstillstånd ut. En strid ström av ansökningar om förlängda tillstånd väntar i år, enligt Migrationsverket. Fram till kommande årsskifte Räknar Migrationsverket med a.

Barometern - 23 maj 19 kl. 19:00

Drag efter SHL-säsongskort: ”Enormt intresse”

Hockeytempen är på topp efter SHL-avancemanget. IK Oskarshamn Räknar med att sälja över 30 procent fler årskort jämfört med förra säsongen. – Det är ett enormt intresse, säger klubbchefen Martin Åkerberg..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.