Rädda

Saturday, 21 April, 17:01

Nyheter om Rädda

Sortering: Relevans | Senaste
Expressen - 16 feb 18 kl. 19:00

Elvaåriga Elsas bästa vän: En skadad humla

När djur– och växtintresserade Elsa, 11, hittade en skadad humla i trädgården ville hon Rädda den, vilket Lokaltidningen var först med att skriva om.Fyra månader tog Elsa hand om sin nya lilla vän innan den somnade in vid nyårsafton.– Jag såg att något var fel när den inte flög, säger Elsa Lidman..

Skånskan - 05 mar 18 kl. 17:48

Praktikanter tvingas sluta på förskola

YSTAD En förskola i Ystad kommun avbröt två unga mäns extratjänster i förtid efter påtryckningar från föräldrar som var Rädda för att de är muslimer.
Detta enligt en förälder till ett barn på förskolan. ERWP.

UNT - 31 mar 18 kl. 07:00

Påskharens värsta fiende är bilen

Det är påsk och i Uppsalas butiker tronar påskharar tryggt iklädda mörk choklad..

DN - 18 mar 18 kl. 16:29

SD:s valplattform klubbad – partistyrelsens fick ge vika

Partistyrelsen blev överkörd i frågan om att utreda en gemensam nordisk valutaunion när Sverigedemokraternas valplattform klubbades på söndagen. – Det är uppenbart att denna fråga kan bli lätt att missförstå och vi vill inte bli missförstådda i valrörelsen, sa Louise Erixon. I övrigt fastställdes sjukvård, sammanhållning, migration och kriminalpolitik som SD:s fokusområden under valrörelsen..

Blekinge Läns tidning - 29 mar 18 kl. 05:00

Ett aprilskämt till skatt

Till helgen träder regeringens flygskatt i kraft. Det är en skatt med skadliga konsekvenser för Sverige och som till stor del enbart flyttar utsläppen utomlands. Skattens huvudsakliga syfte är att Rädda Miljöpartiet, inte klimatet..

Corren - 24 mar 18 kl. 10:00

Trotsade elden – för att rädda sitt livsverk

En kastvind förvandlar den brinnande ladugården till ett eldhav..

BT - 28 mar 18 kl. 06:09

Bodaskolans klasser kan splittras: ”Vi föräldrar är rädda”

Framtiden för kommunikationsklasserna i Borås är oviss. Elever och lärare kan i framtiden spridas ut på olika grundskolor. Det skapar oro bland såväl föräldrar som personal.

Kristianstadsbladet - 07 apr 18 kl. 00:01

Hemvändaren som brinner för att rädda liv

Motion och hälsa har alltid intresserat den förre idrottsläraren Leif Malm som ägnar pensionen åt att Rädda liv: genom att utbilda folk i hjärt-lungräddning..

DN - 26 mar 18 kl. 00:09

Trump kallar porrstjärnan Stormy Daniels för en ”politisk bluff”

Donald Trump fortsätter hävda att porrskådespelaren "Stormy Daniels" ljuger om att de två har haft en affär. I natt framträder hon i intervjuprogrammet CBS 60 minutes och väntas berätta detaljer om den påstådda affären med USA:s president.  .

Expressen - 02 mar 18 kl. 22:04

Filip Hammars plan för att rädda pappan

Filip Hammar vill ta Lars Hammar till Mexiko.Tv-profilen känner skräck inför pappans åldrande – och rädslan tar sig i uttryck i irritation mot honom.– Jag vill att du ska vara med så länge som möjligt, säger en känslosam Filip Hammar i SVT:s "Skavlan".

Trelleborgs Allehanda - 09 apr 18 kl. 16:39

Akut behov av statens hjälp för att rädda Skånes stränder

Stranderosionen är inte bara ett problem för Skåne – det krävs ett nationellt, statligt ansvar för att Rädda våra stränder och det kustnära boendet. Om detta rådde enighet när Skånes kustkommuner på måndagen tog ett första steg mot samarbete i erosionsfrågan..

DN - 14 mar 18 kl. 09:29

”Som kvinna i Turkiet är det extra svårt att dessutom vara från HDP och kurd”

ANKARA. Hennes uppdrag är att Rädda ett parti vars ledare sitter fängslade.  Det kan vara en av de svåraste uppgifterna som finns i Turkiet.

Skånskan - 28 mar 18 kl. 16:55

Tvingade landsmän att tigga

MALMÖ En 32-årig man har åtalats för människohandel.
Mannen misstänks ha lurat två män från Rumänien att komma till Sverige och sedan tvingat dem att varje dag tigga utanför olika matbutiker i Malmö.
Men enligt utredningen ska mannen sedan ha tagit hand om och behållit alla pengar själv.

Expressen - 25 mar 18 kl. 15:11

Fotbollsspelare död – blev 25 år gammal

Kroatisk fotboll har sorg.Den 25-årige fotbollsspelaren Bruno Boban föll ihop under en match – och hans liv gick inte att Rädda..

NSD - 31 mar 18 kl. 18:37

Domarna sågas efter finalen: "De såg rädda ut"

Linköpings stjärna Pernilla Winberg kritiserade efter förlusten i den tredje och avgörande finalen domarduon Katarina Timglas och Gabriella Gran..

Barometern - 31 mar 18 kl. 15:51

Ilko Corcovic höll vårtal i vinterkyla

Påskfirandet i Borgholm blev en mycket kylslagen historia. Men folket kom ändå, iklädda täckjackor, mössa och vantar..

Sydsvenskan - 27 mar 18 kl. 15:54

Bussar ska rädda Öresundsresenärer vid strejk

Inhyrda bussar kommer att ersätta tågen på Öresundsbron om strejk utbryter i Danmark. Skånetrafiken planerar för att det ska gå att både jobbpendla över bron och ta sig till Köpenhamns flygplats Kastrup utan bil vid en eventuell strejk. Dialog förs reda.

SVT - 24 mar 18 kl. 01:55

14-årigt våldtäktsoffer dog när hon födde barn

En 14-årig flicka i Paraguay dog i samband med födseln efter att hon blivit gravid efter en våldtäkt, skriver The Guardian. Det nyfödda barnet överlevde men det tragiska fallet sätter återigen fokus på de hårda abortlagarna i landet..

Barometern - 10 apr 18 kl. 16:40

Ulf Wickbom: Bara utomstående kan rädda Svenska Akademien

Nu kan bara utomstående Rädda Svenska Akademien. Efter förra veckans avhopp kom tisdagens påhopp, som knappast vittnade om snille och smak..

NSD - 23 mar 18 kl. 11:07

Anrikt hotell går inte att rädda

Grävskopor får ta sig an det anrika Bolagshotellet i Kiruna då det visat sig att en flytt inte är möjlig..

Supermiljöbloggen - 27 mar 18 kl. 16:26

Vad ska vi med skogen till – Del 3

Hur är det egentligen ställt med det svenska skogsbruket? Varför vill regeringen skydda mer skog? Miljöorganisationer, gräsrotsinitiativ och nu även företag kritiserar de stora skogsbolagen för att använda ohållbara metoder och förvillande marknadsföring.

UNT - 07 mar 18 kl. 00:35

Flykten tar aldrig slut

Migrationsverkets flyttkarusell drabbar barnen, skriver ledande företrädare för Rädda Barnen..

Västerbottens Folkblad - 25 mar 18 kl. 13:07

Bättre arbetsmiljö till barnmorskor

Vi är många nu som förstår att det håller inte längre: vi vill inte ha ett samhälle som tar emot våra nyfödda på ett stressande, ovärdigt och i förlängningen riskfyllt sätt. Vi vill inte ha ett samhälle där anställda i vården har en så tidspressad arbetsdag att de inte har tid att lyssna på varken […].

NT - 03 mar 18 kl. 08:00

Profilerna övertar klassiska fiket

Jörgen Lindström och Mikael "Gädda" Hansson blir de nya kungarna av Broadway, när de tar över Eldkvarns gamla stamställe och det klassiska caféet i Norrköping..

Expressen - 17 mar 18 kl. 01:57

Uppgifter: Trump hotar porrstjärnan med domstol

Nu går matchen mellan Donald Trump och Stormy Daniels om deras påstådda sexaffär in i ny fas.Nu hotar den amerikanske presidenten med domstol och böter på 20 miljoner dollar – om porrstjärnan inte håller tyst, uppger Bloomberg News.Nyheten toppar alla de stora amerikanska mediebolagens sändningar..

BT - 31 mar 18 kl. 06:02

Så enkelt är det att donera stamceller

Ulf-Henrik Mellqvist är docent och överläkare i hematologi på Södra Älvsborgs sjukhus. Han är väl insatt i betydelsen av stamcellstransplantationer. – Det handlar om att Rädda liv, säger han..

YLE - 30 mar 18 kl. 17:55

Sälkut njöt av vårsolen och charmade påsklovsfirare i Helsingfors – vägrade dyka tillbaka ner i havet

De helsingforsare som njöt av påskvädret vid Eirastranden på fredag eftermiddag fick sällskap av en sälkut som låg utsträckt i solen. Den till synes oRädda kuten vägrade lämna sin plats till mångas förtjusning..

GöteborgsPosten - 19 mar 18 kl. 13:28

Invandrade elever presterar sämre

Invandrade elever presterar sämre än infödda elever och skillnaden är större i Sverige än i andra OECD länder, enligt en ny Pisa-rapport. Analysen bygger på det Pisaprov som gjordes av elever i årskurs nio år 2015, skriver Svenska Dagbladet..

DN - 22 mar 18 kl. 12:19

Utredningen klar: Tystnadskultur och rädsla på Kulturhuset Stadsteatern

Utredningen på Kulturhuset Stadsteatern visar att det finns en tystnadskultur och vissa anställda känt sig Rädda. Sammantaget ges en splittrad bild ledarskapet, som vissa ansetts som ett måste för att förverkliga stadens krav. Stockholms stad meddelar samtidigt att Benny Fredriksson kände till att han friats från anklagelser från sexuella trakasserier..

DN - 27 mar 18 kl. 19:03

”Det kunde inte bli en bättre födelsedag än så här”

Två små barn dödade ett tredje, hette det. En lekkamrat. Med berått mod.

DN - 12 mar 18 kl. 07:31

I dag avslöjas prinsessans namn

Hade de en lista med möjliga namn? En de stött och blött och funderat på vad inte bara de närmaste tycker, utan också en fördömande omvärld med twittertroll och hovexperter? Eller kom det av sig själv när den nyfödda prinsessan låg i deras armar?.

Sydsvenskan - 29 mar 18 kl. 07:06

"Sharknado 6" blir den sista i filmserien

"Sharknado 6" blir den sista i den utskällda och utskrattade filmserien. I den avslutande berättelsen reser rollfiguren Fin Shepard (Ian Ziering) tillbaka i tiden för att Rädda sin familj. Förutom hajar förekommer även nazister, dinosaurier, riddare och.

Expressen - 08 mar 18 kl. 11:40

Ganska mycket visste vi – men inte detta

Ganska mycket visste vi.Men inte detta.Inte vad Kim Wall skrev i sina sista sms.

Skånskan - 18 mar 18 kl. 20:21

4 800 000 brott/år utan konsekvenser – det har konsekvenser

ERWP.fif(0)För varje anmält brott (1.5 millioner per år) begås c:a tre oanmälda, totalt 5 millioner.

DI - 30 mar 18 kl. 09:02

HSBC betalar 835 miljarder i uppgörelse i libor-skandal

Brittiska storbanken HSBC betalar nu 100 miljoner dollar, motsvarande 835 miljarder kronor, och når därmed en överenskommelse i en amerikansk process rörande påstådda manipuleringar av libor. .

DN - 29 mar 18 kl. 20:38

Regeringen: Blir ingen lag för att rädda arbetskraftsinvandrare kvar i Sverige

Det blir ingen lag för att Rädda högkvalificerade arbetskraftsinvandrare kvar i Sverige sedan deras arbetsgivare avslöjats med fel och misstag kring anställningen. Regeringen lyssnar på näringslivets invändningar och avstår från sin planerade proposition..

VA - 27 mar 18 kl. 20:02

Bli bättre på att knyta kontakter: Nätverksdrottningarna Carina och Marie ger handfasta tips

Många utnyttjar inte sitt nätverk eller upplever en nätverksstress, och är Rädda för att missa en viktig kontakt. I veckans avsnitt av PåJobbet-podden ger Sunshinepoddens duo Carina Sunding och Marie Thorslund, från 4Good business network, ett antal handfasta tips på hur du blir bättre som nätverkare..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.