Rädda

Thursday, 21 February, 19:40

Nyheter om Rädda

Sortering: Relevans | Senaste
YA - 09 jan 19 kl. 06:00

Nu är vildsvinen inne i byn: ”Rädd de ska ge sig på barnen”

För två månader sedan bökade vildsvin upp gräsmattor vid äldreboendet på Vigavägen. Nu har grisarna avancerat, och oroliga bybor har noterat deras närvaro i hela Köpingebro. – De blir mer och mer oRädda.

Expressen - 14 jan 19 kl. 21:45

Peg Parneviks starka erkännande i avklädda bilden

Peg Parnevik är trött på hur lätt det är att luras av sociala medier – och vill nu visa sanningen för sina följare.I ett ärligt inlägg på Instagram visar hon hur lätt det är att förändra kroppen på bilder, och gör ett starkt erkännande."Men låt inte sociala medier få dig att känna dig dålig, eller som att du inte är tillräckligt" skriver Peg Parnevik på Instagram..

Skånskan - 31 jan 19 kl. 15:11

Alice och William i topp

Inrikes Alice och William är de vanligaste namnen på nyfödda flickor och pojkar i Sverige 2018. 765 flickor fick namnet Alice och 863 pojkar namnet William. Samma namn toppade listan året före.

Expressen - 01 feb 19 kl. 09:06

Trump: Warren har skadats av ”Pocahontas-fällan”

Demokraternas Elizabeth Warren vill utmana Donald Trump i presidentvalet 2020.Presidenten har flera gånger pikat mot Warrens påstådda indianpåbrå – och hävdar nu att hennes kampanj tagit skada av ”Pocahontas-fällan”.– Jag kanske har fel, men jag tror att det var en stor del av hennes trovärdighet, säger han till The New York Times..

Skånskan - 01 feb 19 kl. 22:35

Jakten på seriesegern går vidare

HANDBOLL Jakten på en allsvensk plats går på lördagen vidare för HK Ankaret med hemmamatch mot HP Skövde 90.Även den kommande lördagen har Ankaret match i Borgebyhallen mot ett lag från Skövde, HK Country.
Därefter väntar Vinslöv borta i det som i dagsläget ser ut att kunna bli en ren seriefinal i division 1 södra.

SVT - 25 jan 19 kl. 11:07

Unik räddningsinsats av tvååring i Malaga i farligt skede

Specialutbildade gruvarbetare gräver nu för hand de sista fyra meter som är kvar till det borrhål där den tvåårige pojken tros finnas. – Vi ska Rädda pojken, säger Orlando Ramirez, chef för det svenska företag som deltar i den unika räddningsinsatsen i Malaga i Spanien..

Sydsvenskan - 25 jan 19 kl. 08:00

AC tillbaka för att möta klubben han räddade från konkurs: ”En speciell match”

MFF möter Lyngby i en träningsmatch, klubben som MFF-mittfältaren Anders Christiansen var med om att Rädda från konkurs förra året..

YA - 01 feb 19 kl. 16:47

Joakim Broman: Plötsligt längtar man efter den gamla Löfven

”Krisen kräver att vi agerar för att Rädda jobben”, sa Stefan Löfven. Men inte i egenskap av statsminister, utan som ordförande för fackförbundet IF Metall..

Expressen - 31 jan 19 kl. 10:25

Alice och William mest populära – men i Syd trendar Adam

Alice och William var populäraste namnen för nyfödda 2018 – precis som året före.Samma namn går igen för flickor i Sydsverige.Men för pojkar är det helt andra namn som gäller..

Skånskan - 01 feb 19 kl. 17:21

Jonas Olsson klar för Wigan

Fotboll Landskronasonen Jonas Olsson lämnar än en gång svensk fotboll. Efter att tidigare gjort klart att han skulle lämna Djurgården presenterades han under fredagen som ny spelare i Wigan Athletic.
Kontraktet gäller säsongen ut, och förhoppningen är att mittbacken ska kunna Rädda klubben kvar i championship.

Trelleborgs Allehanda - 01 feb 19 kl. 16:47

Joakim Broman: Plötsligt längtar man efter den gamla Löfven

”Krisen kräver att vi agerar för att Rädda jobben”, sa Stefan Löfven. Men inte i egenskap av statsminister, utan som ordförande för fackförbundet IF Metall..

Barometern - 01 feb 19 kl. 11:50

Kritik mot socialen efter elevbråk: ”Jag är rädd för mina barns säkerhet”

En elev på skolan är bråkig och stökig. Trots två assistenter är andra elever på skolan Rädda. Socialförvaltningen får kritik från föräldrahåll av föräldrar som funderar på att låta sina barn stanna hemma..

Kristianstadsbladet - 27 dec 18 kl. 17:30

Konditorier säljer bakelser för cancersjuka Filippa

Särskilda Filippabakelser kommer säljas på konditorier i Kristianstad och i Åhus från den 3 januari. En del av pengarna ska gå till ”Rädda Filippa” – en insamling för att 11-åriga Filippa Sandberg ska få vård i Mexiko..

GöteborgsPosten - 28 dec 18 kl. 15:57

Leksakskedjorna BR och Toys"R"Us i konkurs

Styrelsen för Top-Toy som driver kedjorna BR och Toys"R"Us begärde själv bolagen i konkurs på fredagen. Julförsäljningen blev för svag för att Rädda bolagen..

Expressen - 31 dec 18 kl. 14:35

Raketrädda hunden Maja firar nyår på flygplatsen

Nyårsafton är årets värsta dag för många hundar.Vinthunden Majas ägare väljer därför ett annorlunda firande – på flygplatshotell i Östersund.– Om hon inte skakar av panik så är det ett lyckat första nyår hos oss, säger Katarina..

Skånskan - 30 jan 19 kl. 21:00

Bråk om valnötter slutar i rätten

ESLÖV Ett bråk om valnötsplockning i Eslöv slutar nu i tingsrätten. En 39-årig Malmöbo står åtalad för att ha knockat en Eslövsbo efter att hans fru och fyra barn uppmanats att sluta stjäla valnötter i ett villakvarter. Eslövsbon vill ha skadestånd för att ha blivit kallad rasist och Sverigedemokrat.

Sydsvenskan - 30 jan 19 kl. 19:00

Danskarna är rädda för att utplånas som folk

Malin Waak ser klimatmedvetenheten vakna till liv i grannlandet..

Expressen - 29 jan 19 kl. 19:55

Mandelmanns förtvivlade kamp för att rädda djuren

Förra sommarens hetta drabbade även paret Mandelmanns gård.Nu berättar tv-paret oron för djuren och visar upp sin kamp när en ko plötsligt upptäcks blodig.– Gud jag trodde den var död, säger Marie Mandelmann i ”Mandelmanns gård”.

Barometern - 31 jan 19 kl. 00:30

Vad tänker demokratiministern om det gröna vurmandet för diktatur?

Hur kommer demokratiminister Amanda Lind (MP) agera mot den bristande tilltron till demokratiska metoder för att Rädda klimatet?.

Dagensanalys.se - 01 feb 19 kl. 05:25

Annonsörer vill ändra hur de betalar för sina kampanjer

I rapporten Global Agency Remuneration 2018 kan vi läsa att 81 procent av annonsörerna vill ändra hur de idag betalar för sina kampanjer. Annonsörer vill hellre betala för uppnådda resultat – så kallade ”performance-based remuneration models”. Antalet annonsörer som idag använder resultatorienterade modeller har ökat till 28 procent jämfört med 20 procent år 2011 då World Federation of Advertisers (WFA) genomförde en liknande studie.

SVT Debatt - 10 jan 19 kl. 16:20

”Situationen i Sölvesborg är sorglig”

”Många är Rädda för vad det skulle innebära att ge SD inflytande – och det sprids överdrivna hotbilder, inte sällan byggda på fördomar”, säger Caroline Dahlman, politisk redaktör på Kristianstadbladet..

Skånskan - 01 feb 19 kl. 05:00

High 15 tar ställning mot näthat

När tjejerna i High 15 intar Melodifestivalscenen med sin låt No Drama har de egna erfarenheter att backa upp låtens budskap med.
– Vi har upplevt väldigt mycket drama och näthat, säger Amie Parfitt, den skånska 16-åringen som utgör en fjärdedel av gruppen.Nytt sätt att rösta
Lördag kväll drar Melodifestivalen 2019 igång, i Göteborg.

Kristianstadsbladet - 23 jan 19 kl. 16:59

Lämna bönderna ifred

Djurrättsaktivisternas beteende är helt oacceptabelt. Hur kan man misshandla och mordhota barn i syfte att Rädda hönor?.

Helsingborgs Dagblad - 31 jan 19 kl. 09:33

Alice och William populäraste namnen

Alice och William toppar listan över de mest populära namnen för nyfödda barn under 2018. Det visar Statistiska centralbyråns (SCB) sammanställning som publiceras i dag. 863 pojkar fick namnet William som därmed behåller sin förstaplats från 2017 som de.

UNT - 31 jan 19 kl. 09:42

Alice och William fortfarande i topp

Alice och William toppar listan över de mest populära namnen för nyfödda barn under 2018..

UNT - 31 jan 19 kl. 09:54

Maja och Elias toppar namnlistan

För andra året i rad är Alice och William de mest populära namnen givna till nyfödda flickor och pojkar sett över hela landet..

Hela Gotland - 12 jan 19 kl. 17:17

Demonstration: ”Vi är rädda att fler kommer sluta”

Ett 60-tal regionanställda demonstrerade mot socialförvaltningens förslag om att ändra reglerna för semester..

GöteborgsPosten - 31 jan 19 kl. 22:11

Hon är redo att leda laget i U-SM

För Strömstad HK väntar flera tuffa matcher i U-SM steg 3. Men motståndarlagen skrämmer inte lagkaptenen Emelie Dufveklev. Hon hoppas att hög lagmoral och hårt arbete ska bädda för framgångar inför hemmapubliken..

Skånskan - 21 jan 19 kl. 18:06

Segerjubel i Harlösa

FUTSAL Två av tre veckoslut, alltså sex av nio dagar, är nu genomförda i 2019 års rekordupplaga av Harlösaspelen.Till första helgens tre vinnare (Harlösa IF i herr, Uppåkra IF i dam och Fortuna FF i F03) sällade sig den andra helgen fyra klassvinnare (Södra Sandby i herrjunior, F05 och F04 samt Skanör Falsterbo i P06).
I herrjuniorklassen var det spel i en grupp enligt modellen alla mot alla.

Sydsvenskan - 31 jan 19 kl. 14:10

Alice och William fortfarande i topp

Alice och William fortsätter att vara de mest populära namnen för nyfödda barn i Sverige. – Det är alltid ganska långsamma förändringar i toppen, säger Katharina Leibring, namnforskare vid Institutet för språk och folkminnen. 2018 års namnlista från Sta.

DI - 31 jan 19 kl. 16:55

Calmark inleder process för lansering utanför Europa

Medicinteknikbolaget Calmark, som utvecklar en produkt som är avsedd att användas för patientnära diagnostik för nyfödda barn, har tecknat avtal med Emergo by UL, ett bolag inom det regulatoriska området..

DI - 21 jan 19 kl. 10:00

Miljardärerna blev rikare – de fattiga fattigare

De superrika blev rikare och de fattigare blev fattigare, enligt Oxfam. Och bara lite mer i skatt från de rikaste hade kunnat Rädda många människors liv..

GöteborgsPosten - 29 jan 19 kl. 10:41

Motgift ska rädda livet på fler

Med naloxon kan en överdos hävas på några minuter. Nu ska det delas ut till missbrukare i hela landet..

Skånskan - 31 jan 19 kl. 16:04

Alsterdal skriver spänning om Sudetenland

Fyra frågor
Kulturredaktionen ställer fyra frågor till Malmöfödda journalisten och författaren Tove Alsterdal som är aktuell med spänningsromanen Blindtunneln. Här möter vi de medelålders paret Sonja och Daniel som bryter upp från sitt liv i Sverige och köper en vingård i den del av Europa som en gång kallades Sudetenland. När de öppnar upp en igenmurad del av husets källare öppnar de också dörren till glömd och undangömd historia och till en mardröm för deras egen del.

Skånskan - 31 jan 19 kl. 15:00

Nerlagd hållplats ökar risk för olycka

STAFFANSTORP För något år sedan lades busshållplatsen ”Sliparevägen” vid Gullåkravägen i Staffanstorp ner.
Nu kräver boende att den öppnas igen.Det är bostadsrättsföreningen Liljekonvaljen vid Sliparevägen/Sockerbruksvägen i Staffanstorp som vill att hållplatsen öppnas igen.

GöteborgsPosten - 31 jan 19 kl. 14:04

Här är namnet som flest nyfödda döps till

Är du nybliven förälder och tänkt döpa ditt barn till Alice eller William? Då är du inte särskilt originell. Nu har namnstatistiken från 2018 kommit – och visar att föräldrar i Sverige inte är så nytänkande som de kanske tror..

SmålandsPosten - 31 jan 19 kl. 14:10

Alice och William fortfarande i topp

Alice och William fortsätter att vara de mest populära namnen för nyfödda barn i Sverige. - Det är alltid ganska långsamma förändringar i toppen, säger Katharina Leibring, namnforskare vid Institutet för språk och folkminnen.(TT).

Sydöstran - 31 jan 19 kl. 14:10

Alice och William fortfarande i topp

Alice och William fortsätter att vara de mest populära namnen för nyfödda barn i Sverige. - Det är alltid ganska långsamma förändringar i toppen, säger Katharina Leibring, namnforskare vid Institutet för språk och folkminnen.(TT).

YA - 31 jan 19 kl. 14:10

Alice och William fortfarande i topp

Alice och William fortsätter att vara de mest populära namnen för nyfödda barn i Sverige. - Det är alltid ganska långsamma förändringar i toppen, säger Katharina Leibring, namnforskare vid Institutet för språk och folkminnen.(TT).

Kristianstadsbladet - 31 jan 19 kl. 14:10

Alice och William fortfarande i topp

Alice och William fortsätter att vara de mest populära namnen för nyfödda barn i Sverige. - Det är alltid ganska långsamma förändringar i toppen, säger Katharina Leibring, namnforskare vid Institutet för språk och folkminnen.(TT).


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.