Räcker

Monday, 24 September, 10:30

Nyheter om Räcker

Sortering: Relevans | Senaste
PrivataAffärer - 31 aug 18 kl. 11:31

Aktiechatten: Hernhag avslöjar när det är dags att sälja

Cissi: Hej! Hur tänker du kring viktning av din portfölj? Har du någon maximal nivå där du börjar sälja av?

Skånskan - 03 sep 18 kl. 20:00

Inspirerande författaröde från Möllevången

Gästkrönika Fakta:
Mer information om föreläsningen och K3s 20-årsjubileum finns på se kalendariet på https://mau2018.se/events/k320-march-with-malmo/I ett hus i Västra hamnen har Johan Falkman uppfört ett stort konstverk som avbildar personer med anknytning till Malmö, och särskilt dess hamn.
Några av dem är kända, som kommunstyrelsens ordförande Katrin Stjernfeldt Jammeh och poeten och akademiledamoten (på den tiden då det var någonting att skryta med) Anders Österling.

SR - 04 sep 18 kl. 14:35

Skaka hand för att bli dansk

Ska man behöva ta i hand för att få lov att bli dansk? Ett nytt lagförslag om medborgarskapsceremonier, där man bland annat måste skaka hand med kommunens borgmästare för att få ett medborgarskap, väcker debatt i Danmark..

Skånskan - 04 sep 18 kl. 14:00

Redo hyra ut en legend

JUlarp Den kan göra sig hörd i stora konsertsalar och har ett legendariskt rykte i världen.
Nu har pianoteknikern och uthyraren Lars Mårtensson grävt ett hål i börsen och utökat sitt utbud med en Steinwayflygel av det större slaget.Det blev stjärnspäckat när pianoteknikern och uthyraren Lars Mårtensson ville göra lite PR för dyrgripen som nu ska ingå bland instrumenten han hyr ut i sin butik i Jularp.

NT - 21 aug 18 kl. 18:07

Kommunen täcker upp fiaskosatsningen

Enligt Upplev Norrköpings budget skulle utställningen Marvel Avengers gå med 4,4 miljoner i vinst – i stället blir det en förlust på cirka tio miljoner..

YLE - 24 aug 18 kl. 16:01

Höstens läckraste kaka görs med kråkbär

Yles kampanj – Vi drar till skogs – inleds med att lyfta fram kråkbär, som många bärplockare lämnar orörda i skogen. Anni, som bloggar om att baka, fick en annorlunda uppgift: att baka en kaka på kråkbär som ska vara god, lätt att göra och läcker att se på..

DN - 04 sep 18 kl. 07:51

Trump hotar lämna Kanada utanför avtal

Det ser trögt ut för USA att få Kanada med sig i ett omförhandlat Nafta-avtal. Trump spelar obekymrad och tycker det Räcker att Mexiko är med i avtalet. Men det är tveksamt om den amerikanska kongressen går med på det..

Skånskan - 03 sep 18 kl. 11:00

Gräsmattor kan ge fler bostäder i Lödde

Kävlinge Valtemperaturen stiger för varje dag vi närmar oss den 9 september. De politiska utspelen avlöser varandra, framför allt på riksnivå. På lokalplanet är det något mer stillsamt.

PrivataAffärer - 03 sep 18 kl. 07:35

Tre heta köptips

Börsveckan reder även ut vad ett affiliatebolag egentligen är, mot bakgrund av Catena Medias stora kursfall förra veckan. Följande är en sammanfattning av analyserna i veckans utgåva och återspeglar Börsveckans synpunkter. Den senaste rapporten från Resurs Holding bjöd ånyo på fina siffror vad gäller översta raden.

Expressen - 21 aug 18 kl. 16:34

Klart: Han förlänger kontraktet med Dif

Robert Ohlsson stannar i Djurgården.Tränaren har skrivit på ett nytt avtal som stRäcker sig över ytterligare två säsonger.– Anledningen till att jag skriver på är ju för att jag tror att jag har chansen att vinna guld med Djurgården, vilket är min största dröm, säger Robert Ohlsson..

Hela Gotland - 26 aug 18 kl. 23:21

Två fiskare i sjönöd

Sjöräddningen hjälper en båt som läcker att nå Gotland..

Skånskan - 13 sep 18 kl. 20:00

Frukosttips om höstens böcker

Kävlinge I dag fredag tipsar Kävlinge bibliotek om höstens nya böcker. Det görs vid en frukostträff klockan 9 på morgonen. Även besökarna uppmanas komma med egna boktips.

BT - 28 aug 18 kl. 20:47

BORÅS: River upp domen – gängtopp frikänns helt

Gängtopparna tros ha varit inblandade i knarkhanteringen, men det Räcker inte. Nu river hovrätten upp den fällande domen mot 37-åringen – och frikänner även de övriga tre..

Sydöstran - 13 sep 18 kl. 17:31

Parkerad bil läcker bensin

Vid 17.20 på torsdagen larmades räddningstjänsten i östra Blekinge till en parkerad bil som läcker bensin..

Skånskan - 03 sep 18 kl. 17:35

Ser författandet som en allvarlig lek

Fyra frågor Kulturredaktionen skickade fyra frågor till den mexikansk/amerikanska författaren Valeria Luiselli som är aktuell med sin andra roman på svenska, Historien om mina tänder. Tisdag 4 september gästar hon också höstpremiären för Författarscenen på Malmö Stadsbibliotek. På scen samtalar hon och den grönländska författaren Naja Marie Aidt med poeten, kritikern och översättaren Jenny Tunedal.

GöteborgsPosten - 28 aug 18 kl. 12:00

Lust och vrede när trollen kommer till liv

Tullaren Tinas unika luktsinne gör henne till en suverän tjänsteman – men mötet med den mystiske Vore väcker en identitetskris som ställer frågor om utanförskap, sexualitet och nordisk mytologi. Hynek Pallas ser en av de mest sevärda svenska filmerna på länge..

GöteborgsPosten - 03 sep 18 kl. 13:14

Starka reaktioner efter domen i Myanmar

Två Reutersjournalister döms till sju års fängelse för att ha brutit mot en lag om statshemligheter i Myanmar (Burma), meddelar en domare i Rangoon. Domen väcker starka reaktioner från flera håll, däribland Sveriges utrikesminister..

Dagens PS - 03 sep 18 kl. 10:06

”Skär i hjärtat när man betalar för mycket”

Uppstickaren och mobiloperatören hallon fortsätter ta marknaden med storm, mycket tack vare sina bindningsfria företagsabonnemang till låga priser.
”Att det inte är någon bindningstid är nog det bästa med hallon. Då stannar man så länge man tycker det är bra”, säger Alexander Åquist, co-founder på företaget Yta.

Dagens PS - 03 sep 18 kl. 06:51

Börsveckan tipsar om köpvärd trojka

Börsveckan rekommenderar köp av Resurs, Bufab och Calliditas i den senaste utgåvan. Tidningen ger rådet avvakta för Boule Diagnostics, Better Collective och Raketech. Nischbanken Resurs Holdings andra kvartal bjöd ånyo på fina siffror vad gäller översta raden.

Västerbottens Folkblad - 25 aug 18 kl. 17:54

”Viktigt löfte från S i länet”

Det faktum att allmän visstidsanställning fortfarande är en realitet på svensk arbetsmarknad är en skymf mot de som tvingas till de konsekvenser det innebär. Socialdemokraterna har sen länge varit emot anställningsformen, men det Räcker inte långt då högermajoriteten i riksdagen är förespråkare av lagen. Därför har Kommunal och Socialdemokraterna i Västerbotten nu skakat hand på att […].

Sydsvenskan - 02 sep 18 kl. 16:08

TV: Se när Rieks spräcker nollan på Grimsta

MFF tog ledningen borta mot Brommapojkarna i första halvlek..

DN - 01 sep 18 kl. 11:47

Tidsdebatt väcker spansk idé om att backa en timme

Ljusa spanska kvällar kan snart vara ett minne blott. Efter EU:s nya propå om att skrota sommartidsomställningen överväger den spanska regeringen att samtidigt byta tidszon..

Skånskan - 01 sep 18 kl. 14:00

Han söker en utmaning i Kalle Anka

HÄXA. Serietecknaren Tony Cronstam ville ha en ny utmaning – nu har han börjat teckna Kalle Anka och har börjat med ett avsnitt med hans favoritfigur Magica de Hex i centrum.Namn: Tony Cronstam
Ålder: 49 år
Yrke: Serietecknare.

Cornucopia - 02 sep 18 kl. 08:37

Signeringar idag: Center Syd 11:30 - 13:00 och Malmö Emporia 14:00 - 15:30

Idag är jag i Öresundsregionen och signerar böcker. Vi ses antingen på Akademibokhandeln Center Syd 11:30 - 13:00 eller på Akademibokhandeln Emporia i Malmö 14:00 - 15:30.
Små förändringar på topplistan för politiska / juridiska spänningsromaner hos Adlibris.

BT - 03 sep 18 kl. 04:00

Premiär för visning av öbilder

Johnny GR Ahlborgs illustrationer till Anders Källgårds serie böcker om öar i Sverige, Danmark, Grönland och Färöarna ställs nu ut i Galleri Odinslund i Bollebygd..

BLT - 13 sep 18 kl. 09:43

Per Nilsson ger ut två nya böcker i höst

Per Nilsson, författare från Sölvesborg, kommer i höst ut med två nya böcker: ”Som sparv som örn” och ”Jag hatar kaniner och blommor och barn”. I det första fallet har det väckt uppmärksamhet att författaren aldrig nämner vilket kön huvudpersonen har, i det andra fallet är den stora hemligheten att en hund är berättaren..

DN - 31 aug 18 kl. 14:07

Kopior måste mötas med ny kunskap

Världskänt märke och grundmurat rykte Räcker inte i en värld där det mesta går att kopiera. För att företag ska överleva måste de vara på tårna och snabbt anamma teknik- och kunskapsskiften, enligt Howard Yu, professor i ledarskap och innovationer. Här kan en narcissistisk chef vara till fördel..

Cornucopia - 01 sep 18 kl. 18:55

Signerat mitt bord på SF-bokhandelns Café Sirius

I eftermiddag fick jag slutligen signerat mitt bord på SF-bokhandeln i Göteborgs café, Café Sirius. Vill passa på att slå ett slag för att Höstsol på pocket endast kostar 49:- SEK hos SF-bokhandeln i Göteborg just nu, dvs billigare än den ens är på Internet. Lite bilder nedan, inklusive hur herr författarjäveln blir efter att ha druckit Jolt Cola.

Trelleborgs Allehanda - 28 aug 18 kl. 20:00

Tekniska nämnden sparar på gatu- och parkavdelningarna

Anställningsstopp och allmän återhållsamhet inom gatu- och parkavdelningarna. Så planerar tekniska nämnden att minska sitt underskott i år. Men det Räcker ändå inte för att nå fullmäktiges direktiv om ett nollresultat..

Skånskan - 02 sep 18 kl. 20:42

Torget på gården en rofylld plats

MALMÖ Många har under sommaren slagit sig ner på bänkarna på Hedmanska gården. Nio träd, en liten kryddträdgård och olika sittytor bildar Mini Torg.Torget skapades i slutet av juni och kommer att finnas kvar månaden ut.

Expressen - 10 aug 18 kl. 12:44

Expert: Hästägare kan tvingas till nödslakt

Maten Räcker inte till alla djur och foderpriserna kan komma att tredubblas. Många hästägare kommer därför att tvingas nödslakta sina fyrbenta vänner, tror experter..

Barometern - 31 aug 18 kl. 08:05

Författarna till Bokens afton klara: ”Fantastisk blandning”

Sex författare ska i vanlig ordning bjuda på sig själva och sina böcker på Bokens afton i Kalmar. Nu är namnen klara..

YLE - 25 aug 18 kl. 15:52

Snart mer liv i Vasa centrum då köpcentret Espen blir klart – "Känns modernt och fint"

De nya taklamporna är fortfarande släckta och dammig byggplast täcker in de affärslokaler som inte ännu är klara, men alltfler vasabor vågar sig ändå in och ta en titt i köpcentret Espen, eller gamla HS Center. Senast till julöppningen ska allt vara helt färdigställt..

YA - 02 sep 18 kl. 17:53

Ferrante-regissören: Tvekade inte en sekund

Med fler än 400 000 böcker sålda enbart i Sverige - och fler än sex miljoner internationellt - är Elena Ferrantes så kallade Neapelkvartett en av den moderna litteraturens största succéer. Och nu kommer TV-serien.(TT).

Sydsvenskan - 02 sep 18 kl. 17:53

Ferrante-regissören: Tvekade inte en sekund

Med fler än 400 000 böcker sålda enbart i Sverige – och fler än sex miljoner internationellt – är Elena Ferrantes så kallade Neapelkvartett en av den moderna litteraturens största succéer. Och nu kommer TV-serien. Senare i höst, med start troligen i nov.

Helsingborgs Dagblad - 02 sep 18 kl. 17:53

Ferrante-regissören: Tvekade inte en sekund

Med fler än 400 000 böcker sålda enbart i Sverige – och fler än sex miljoner internationellt – är Elena Ferrantes så kallade Neapelkvartett en av den moderna litteraturens största succéer. Och nu kommer TV-serien. Senare i höst, med start troligen i nov.

GöteborgsPosten - 02 sep 18 kl. 17:53

Ferrante-regissören: Tvekade inte en sekund

Med fler än 400 000 böcker sålda enbart i Sverige – och fler än sex miljoner internationellt – är Elena Ferrantes så kallade Neapelkvartett en av den moderna litteraturens största succéer. Och nu kommer TV-serien..

Kristianstadsbladet - 02 sep 18 kl. 17:53

Ferrante-regissören: Tvekade inte en sekund

Med fler än 400 000 böcker sålda enbart i Sverige - och fler än sex miljoner internationellt - är Elena Ferrantes så kallade Neapelkvartett en av den moderna litteraturens största succéer. Och nu kommer TV-serien.(TT).

Barometern - 02 sep 18 kl. 17:53

Ferrante-regissören: Tvekade inte en sekund

Med fler än 400 000 böcker sålda enbart i Sverige - och fler än sex miljoner internationellt - är Elena Ferrantes så kallade Neapelkvartett en av den moderna litteraturens största succéer. Och nu kommer TV-serien.(TT).

SmålandsPosten - 02 sep 18 kl. 17:53

Ferrante-regissören: Tvekade inte en sekund

Med fler än 400 000 böcker sålda enbart i Sverige - och fler än sex miljoner internationellt - är Elena Ferrantes så kallade Neapelkvartett en av den moderna litteraturens största succéer. Och nu kommer TV-serien.(TT).


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.