Provsmaka

Tuesday, 01 December, 19:15

Nyheter om Provsmaka

Sortering: Relevans | Senaste
Dalarnas tidningar - 24 okt 15 kl. 16:07

Ölfestival lockade tusentals till Söderbärke

Finsmakare från hela landet minglade runt på Folkets hus för att lukta på, betrakta och Provsmaka 120 olika ölsorter, både fat- och flasköl. Det som är unikt med festivalen är att den är ideell och att fokus ligger på öl tillverkat av små svenska hantverksbryggerier, från Umeå i norr till Varberg i söder..

Barometern - 04 nov 15 kl. 21:47

Ölands godaste soppa kommer från Alby

21 soppor fick juryn Provsmaka innan de kom fram till att Ölands godaste soppa tillverkas i Alby..

DalaDemokraten - 24 okt 15 kl. 16:07

Ölfestival lockade tusentals till Söderbärke

Finsmakare från hela landet minglade runt på Folkets hus för att lukta på, betrakta och Provsmaka 120 olika ölsorter, både fat- och flasköl. Det som är unikt med festivalen är att den är ideell och att fokus ligger på öl tillverkat av små svenska hantverksbryggerier, från Umeå i norr till Varberg i söder..

Supermiljöbloggen - 29 sep 15 kl. 15:23

Matinsekter hindras av byråkrater

Insekter kan vara framtidens mat med högt proteininnehåll och energieffektiv uppfödning. Men svenska myndigheter har ännu inte tillåtit insekter som människoföda. I en krönika i Blekine Läns Tidning går Erik Hultgren hårt åt den svenska byråkratin, för att inte kunna hantera entreprenörernas kreativitet: I Sverige möts dessa entreprenörer av en byråkratisk vägg.

Magazin24 - 10 okt 15 kl. 15:38

Från Kreta till Arboga

Torglördag lockade ut Arbogaborna. Värmande soppor och musik. På lördagen fylldes Stora Torget i Arboga med knallar och besökare när det var dags för Torglördag.

Skånskan - 04 okt 15 kl. 16:45

Ungas smakupplevelser i fokus

SKÄRALID Söderåsens matmarknad i Skäralid, den fjärde i ordningen, blev en riktig smakmarknad där besökarna tog för sig av allt från grillat kött till nybakat bröd, spettekakor och gulaschsoppa.Fokus låg i år på barnens smakupplevelser.
De yngsta besökarna flockades runt kocken och matskribenten Malin Broman när hon tog plats på perrongen utanför det gamla stationshuset i Skäralid och visade hur det går till att laga köttbullar.

Skånskan - 26 sep 15 kl. 17:00

I närkontakt med naturen

SKÄPPERÖD Eleverna från Långaröds skola fick en annorlunda skoldag häromdagen.
Lektionerna ersattes med en vandring genom den vackra naturen i Skäpperöd, där Helena N Olofsson guidade barnen genom bokskogar och över uråldriga naturbetesmarker.
Promenaden gick över stock och sten samtidigt som Helena N Olofsson berättade om det tusenåriga kulturlandskapet.

Helsingborgs Dagblad - 17 sep 15 kl. 08:24

PRO Asmundtorp besökte Oatly

På tisdagen samlades 26 medlemmar till ett studiebesök på Oatly i Landskrona. När vi anlände dit tog 2 företrädare oss med upp till en lokal där vi serverades kaffe och de presenterade företaget och vad de gör. Oatly är ett svenskt livsmedelsföretag med huvudkontor i Malmö och produktionsanläggning i Landskrona.

Helsingborgs Dagblad - 31 jul 15 kl. 04:00

Jag har blivit immun mot kväljande dofter

En dag häller jag ut en laxburgareblandning med ägg, lök och koriander som ofrivilligt fått stå och gotta till sig i kylen i drygt två veckor.Det ser ut som hjärna som smält i solskenet en riktigt varm dag och sen blivit överkörd av en stressad stadsjeepägare på väg till ett föräldramöte.E får kväljningar när hon råkar öppna skåpdörren till matavfallet.

Sydsvenskan - 31 jul 15 kl. 04:00

Jag har blivit immun mot kväljande dofter

En dag häller jag ut en laxburgareblandning med ägg, lök och koriander som ofrivilligt fått stå och gotta till sig i kylen i drygt två veckor.Det ser ut som hjärna som smält i solskenet en riktigt varm dag och sen blivit överkörd av en stressad stadsjeepägare på väg till ett föräldramöte.E får kväljningar när hon råkar öppna skåpdörren till matavfallet.

Norrtelje Tidning - 16 jul 15 kl. 16:04

TV: Här är Hallstaviks svar på Rimbobullar

Lagom till 100-årsjubileet släpps Hallstavik-bullen. Men är den verkligen godare än Rimbo-bullen? NT lät folk i Norrtälje Provsmaka..

LV - 27 jun 15 kl. 06:05

Turistnäringen i torgets strålkastarljus

Under gårdagen tjuvstartade sommarens torgdagar med fullt fokus på kommunens besöksnäring. Flera aktörer fanns på plats i centrala Kisa för att visa upp och berätta om sin verksamhet. På torget fanns möjlighet till allt från att klappa hästar till att Provsmaka Tarte Flambée..

YLE - 12 maj 15 kl. 09:00

Socker – en krydda

Socker är ofta den viktigaste beståndsdelen i bakverk och godis av alla de slag. På den punkten borde vi tänka om menar vetenskapsjournalisten Ann Fernholm. Det är dags att sluta gödsla bakverken med socker.

Sydsvenskan - 21 maj 15 kl. 15:55

Paret lyfter LommafestenTåg rullar under späckat program

De har precis träffat kranföraren som håller deras liv i sina händer.
Leende snurrar luftakrobaterna och Lommaparet Anna Netterlid och Jimmy Andersson, högt över vattenytan.
Efteråt bugar de mot tomma kajer.

SvD - 08 maj 15 kl. 15:50

”Det svåra är att få ölen att sticka ut”

Öl är inne, och allra helst ska man brygga sin egen. I helgen arrangeras SM i hembryggd öl i Solna, där besökarna har chans att Provsmaka de olika bidragen..

LV - 02 maj 15 kl. 06:05

Det våras för Citroën

Vi befinner oss i hjärtat av Provence mitt bland lavendelfält, vinodlingar och tryffelförsäljare. Vinstockarna sticker upp i spikraka rader och på somliga hus hänger handmålade skyltar som talar om att här finns det tryffel att köpa. Vi är dock inte här för att Provsmaka ett nytt rosévin eller en mustig tryffelsoppa, utan för att provköra en faceliftad fransos vid namn Citroën C4..

GöteborgsPosten - 24 apr 15 kl. 11:14

Vill du vara med i GP:s Konsumentpanel?

Tycker du om att Provsmaka mat och kan du formulera smaken? Ta då chansen att söka till vår Konsumentpanel!.

DI - 21 apr 15 kl. 13:30

Favoritmärken ger viss garanti

De flesta har favoritmärken. En del gillar H&M för pris och kvalitet, andra Acne för stilen. Många kör Volvo livet igenom, andra sätter sig bara bakom ratten på franska bilar.

YLE - 01 apr 15 kl. 08:26

Det handgjorda brödet vinner terräng

Genuint, handgjort och lokalt med en twist, så beskriver rådgivare Jonas Harald på företagshuset Dynamo det bröd som konsumenterna vill ha. Små bagerier som säljer bröd till de stora butikerna har de tufft. Men ett litet bageri som hittat sin nisch och säljer direkt till kunden vädrar morgonluft.

Expressen - 28 feb 15 kl. 09:50

Pizzakungen laddar för att bli bäst i Europa

I måndags utsågs Jonny Yuksel, 31, till nordisk pizzamästare med sin succépizza Janson's duck. Paprikakräm, lättrökt ankbröst och jordärtskockschips är några av ingredienserna i segerreceptet. GT besökte Jonnys restaurang I love pizza i Utby för att Provsmaka Nordens godaste pizza..

Expressen - 16 feb 15 kl. 11:50

Malmö och världen möts på 25:e våningen

Malmös högst belägna restaurang öppnar inte förrän den 2 maj. Men i helgen var Kvällsposten första gäst att Provsmaka Marcus Samuelsson och nya stjärnkocken, Frida Nilssons trerättersmeny på Kitchen & Table - Malmös hetaste mötesplats framöver. - Att öppna en restaurang på 25:e våningen med utsikt över vackra Malmö, där man även kan se Köpenhamn, är stort, säger Marcus Samuelsson till Kvällsposten..

BT - 30 nov 14 kl. 14:26

Männen som hittat till köket

BT har mött männen från Kinna PRO som lär sig laga mat på äldre dar. De fem männen runt Berit Svensson rör sig självständigt mellan spisarna och ugnarna i Örbygårdens kök. Det steks kött och grönsaker i ena hörnet och kokas soppa i ett annat.

YLE - 13 nov 14 kl. 12:26

Gott, sade presidenten om sin bakelse

Åbo yrkesinstitut har Ahtisaari-dagen till ära framställt en bakelse som president Martti Ahtisaari själv fick Provsmaka på torsdag. Ahtisaari berömde bakelsens utseende och uppskattade även smaken. Yrkesinstitutet hade på förhand tagit reda på att Ahtisaari tycker om jordgubbar och kvarg och det var också huvudingredienserna i bakelsen.

Helsingborgs Dagblad - 28 okt 14 kl. 21:43

FN-dagen firades i Glumslöv

Fredagen den 24 oktober firade vi alla tio avdelningar på Glumslövs förskola FN-dagen tillsammans. Vi presenterade olika länder för varandra där vi fick Provsmaka allt ifrån ost, röd pölse, köfte, ärtsoppa till rispuffkaka och olika rotfrukter.Vi hade tillverkat de olika ländernas flaggor, vi hade också tagit reda på vad barnen sjunger och leker i de olika länderna..

Uppsalanyheter.se - 22 okt 14 kl. 20:08

Invigning av Uppsalas nyaste stormarknad

Idag var det invigning av Uppsalas nyaste stormarknad, ICA Maxi med en butiksyta på 8000 kvadratmeter och 120 anställda.Idag var det invigning av Uppsalas nyaste stormarknad, ICA Maxi med en butiksyta på 8000 kvadratmeter och 120 anställda.   Redan under tisdagen hade man en VIP-invigning men idag klockan 10,00 klipptes bandet och stormarknaden öppnade för allmänheten.

YA - 13 okt 14 kl. 06:30

Höstmarknad med närproducerat

Foto: Moa Dahlin
Närproducerat lammkött, honung, snus, fårskinn och äppelmust lockade många till höstmarknaden på Christinehof.
De som ville undvika de stundtals långa köerna för att köpa en kopp kaffe tog en promenad i den höstvackra parken. Andra hängde med på visning av slottet.

YA - 27 sep 14 kl. 17:47

Snällt tema med sting

Foto: Moa Dahlin
Årets äppeltavla "Bee nice" är en känga till näthatet och konstnären bakom verket tycker det är dags att slå ett slag för snällheten.
- Jag tycker vi ska börja vara snällare mot varandra, istället för att hata anonymt på internet, säger Emma Karp Lundström och berättar att det är hennes fjortonde äppeltavla.Blommor och binTill sin hjälp har hon haft ett team på 10 personer och mellan 30-40 000 äpplen och omkring 400 arbetstimmar har gått åt till årets tavla som avtäcktes till publikens högljudda förtjusning.

GT - 03 sep 14 kl. 15:36

Här är Sveriges första crowdsourcade ölsort

Nu är Sveriges första äkta folköl här. I alla fall i bemärkelsen att konsumenterna själva har handplockat råvarorna. På fredag lanserar Göteborgsbryggeriet Poppels sitt nya öl smaksatt med 50 liter vinbär, alla insamlade av engagerade ölentusiaster.

Kristianstadsbladet - 27 sep 14 kl. 18:31

Snällt tema med sting

Foto: Moa Dahlin
Årets äppeltavla "Bee nice" är en känga till näthatet och konstnären bakom verket tycker det är dags att slå ett slag för snällheten.
- Jag tycker vi ska börja vara snällare mot varandra, istället för att hata anonymt på internet, säger Emma Karp Lundström och berättar att det är hennes fjortonde äppeltavla. Blommor och bin Till sin hjälp har hon haft ett team på 10 personer och mellan 30-40 000 äpplen och omkring 400 arbetstimmar har gått åt till årets tavla som avtäcktes till publikens högljudda förtjusning.

DI - 19 sep 14 kl. 16:57

Tvingades provsmaka Hitlers mat

Hon flydde berlin under andra världskriget - och tvingades bli Hitlers Provsmakare. Nu berättar 96-åriga Margot Wölk om livet i den tyske diktatorns högkvarter, skriver brittiska dagstidningen Independent..

Helsingborgs Dagblad - 16 sep 14 kl. 09:40

Skördefest hela helgen

Besök kycklingar, åk fyrhjuling och Provsmaka ostar..

SmålandsPosten - 08 sep 14 kl. 07:04

Växjös matmässa en allt större succé

Det stora tältet på Stortorget i Växjö lockade många besökare i helgen, väldigt många. Det är fjärde året matmässan genomförs och den har vuxit för varje år. Och under helgen kom beskedet att det nu är klart med finansiering för tre år framåt.

DalaDemokraten - 05 sep 14 kl. 12:21

Rekordår för Karl Johan svampen

Att botanisera - och rätt - i svampskogen är ett måste och definitivt ingen lätt uppgift. Därute finns nämligen 5000 olika sorters storsvampar - synliga för blotta ögat - att välja på. Enbart gruppen spindelskivlingar består av mer än 500 olika arter.

BT - 20 aug 14 kl. 21:35

Test: Så goda är delikatesserna

Italienska delikatesser dukas upp på Stora torget under fyra dagar. Se betygen i bildspelet! BT:s testspilot Rasmus Blom gör tummen upp för utbudet: – Det är riktigt bra kvalité på maten, det tror jag att gemene man känner, säger den 22-årige kocken.

Sydsvenskan - 24 jul 14 kl. 19:54

Människor ska inte bli sjuka av mjölken

Livsmedelsverkets förslag till nya regler om opastöriserad mjölk handlar inte om att försvåra för småskaliga jordbruk, eller att minska mångfalden, utan är till för att skydda människor från att bli sjuka.Tobias Johansson kritiserar I Sydsvenskan den 21 juli Livsmedelsverkets förslag till nya regler för försäljning av opastöriserad mjölk. Han menar att bönder som inte får sälja sin mjölk direkt till konsumenter riskerar att drabbas och hävdar att människor själva borde få avgöra om de ska dricka den.

Dalarnas tidningar - 16 jul 14 kl. 18:18

Festivalölen till Smöf provsmakas på Möljan

Allmänheten ges då tillfälle att Provsmaka festivalölen till Söderbärke mikro-ölfestival, Smöf, som äger rum den 24–25 oktober..

DalaDemokraten - 16 jul 14 kl. 18:18

Festivalölen till Smöf provsmakas på Möljan

Allmänheten ges då tillfälle att Provsmaka festivalölen till Söderbärke mikro-ölfestival, Smöf, som äger rum den 24–25 oktober..

DN - 10 maj 14 kl. 06:00

Insekterna har landat

Insekter är västvärldens nya matfluga. Nu serveras de både på lyxkrogar och som godis. Lördagsmagasinet åkte till Kalifornien för att Provsmaka och söka svar på frågan: Är krypen rent av mänsklighetens räddning?.

Nya Wermlands Tidningen - 27 maj 14 kl. 06:00

Goda dofter på Elsas Matgata

I fredags var det premiär för Elsas Matgata. Under eftermiddagen spred sig en aptitretande väldoft från grillar och kök som hade placerats ut på Östra Storgatan där besökarna kunde Provsmaka en massa god mat..

YA - 24 maj 14 kl. 06:30

Brösarp förvandlades till matens mecka

Foto: Moa Dahlin
Matfestivalen kunde inte ha fått en bättre start. Med strålande solsken, ett eget festivalöl och en ström av nyfikna besökare fanns det inte mycket som kunde dämpa stämningen. Initiativtagare Anders Cederberg var kanske gladast av alla.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.