Provsmaka

Wednesday, 23 May, 13:02

Nyheter om Provsmaka

Sortering: Relevans | Senaste
Sydsvenskan - 22 feb 18 kl. 10:04

Malmö får en egen burgarnatt – provsmaka åtta burgare på en kväll

När Internationella Burgardagen firas den 28 maj så blir det premiär för Burgarnatten i Malmö..

Kristianstadsbladet - 13 mar 18 kl. 19:18

Skolmaten – inte som den var förr

Fröknäcke, färskost, ugnsrostade rotfruktschips, morotssoppa och tabuli. Det var en färgrik och spännande meny som föräldrar och andra anhöriga fick Provsmaka i Prästavångsskolans matsal..

Jönköpingsnytt - 21 feb 18 kl. 22:11

De fick bestämma årets galamat

Maten är en viktig del av en gala. Därför lät arrangörerna bakom Jönköpingsgalan ett 20-tal personer att Provsmaka årets mat – och de fick bestämma vad som ska serveras på en av årets stora festtillställningar i Jönköping.
.

Nerikes Allehanda - 12 dec 17 kl. 12:32

NA-panelen testar – här är den godaste julskinkan

Skinkan är ett stående inslag på många julbord och i handeln finns det ungefär hur många sorter som helst att välja mellan. Så vi lät en testpanel i ett blindtest Provsmaka åtta färdigkokta julskinkor. Resultat och utförande ser du här..

Vimmerby Tidning - 28 nov 17 kl. 10:40

Zakaz öppnade med provsmakning

I helgen smygöppnade den nya chokladbutiken Zakaz i Vimmerby. Kunderna fick möjlighet att titta in och Provsmaka - den 4:e december öppnar butiken officiellt..

Expressen - 30 sep 17 kl. 08:07

Pojke testade flugsvamp – fick föras bort i ambulans

En överförfriskad pojke i övre tonåren i Luleå fick för sig att Provsmaka – vit flugsvamp.Genom kamrater fick hans föräldrar sent på fredagskvällen reda på vad som hade hänt.– Jag vet inte vad det blivit av detta sjukvårdsmässigt, säger John Enzinger, RLC-befäl vid polisen i Norrbotten.

YLE - 28 aug 17 kl. 05:07

Skolmat från Åbo uppskattas högt

Just nu sitter hundratals passagerare ombord på Finnairs flygplan till Singapore, Chongqing, Hongkong och New York, och de äter i praktiken samma skolmat som eleverna i Cygnaeus skola i Åbo. Cynkans elever har valt två av sina favoriter; makaronilåda samt köttbullar med potatis, som i ett halvt år serveras som flygplansmat. Dessutom får man också en skollunchsallad uppe i luften.

YLE - 17 aug 17 kl. 18:40

Matglädje i Houtskär - sälkött, cirkus och läcker skräpfisk

På lördag är det dags för Matglädje i Houtskär. Det är tredje gången evenemanget ordnas och i år ska gästerna bland annat få smaka på sälkött. - Det är meningen att alla som vill ska få Provsmaka.

ÖstersundsPosten - 24 jul 17 kl. 12:24

TV: Vilken mat är godast på krogstråket – vi lät superkocken Helena Appelqvist testa

Knappast har någon i Östersund missat att årets Storsjöyra har tagit över stan. Och med den kommer krogstråket som chockhöjer antalet krogar i staden. Så vi passade på att Provsmaka lite av vad som erbjuds..

ÖstersundsPosten - 24 jul 17 kl. 12:24

ÖP testar maten på krogstråket

Knappast har någon i Östersund missat att årets Storjsöyra har tagit över stan. Och med den kommer krogstråket som chockhöjer antalet krogar i staden. Så vi passade på att Provsmaka lite av vad som erbjuds..

Blekinge Läns tidning - 21 jul 17 kl. 18:26

Festen som smakar mycket bra

Det är en fest där besökarna kan Provsmaka sig fram från bord till bord. Har du tur springer du på en kändiskock. Smakfesten i Näsviken gör succé..

ÖstersundsPosten - 12 jul 17 kl. 09:00

LIVE: Vi sänder från Kruskalaset i Böle kl 13.30

Det är åter dags för årets stora kakfest i Böle-Hoo en bit utanför Hammarstrand. Ca 80 sorters kakor kommer att serveras och vår reporter Petter Hansson Frank är på plats för att Provsmaka. Vi sänder direkt från kruskalaset kl 13.

ÖstersundsPosten - 12 jul 17 kl. 09:00

Vi sänder direkt från Kruskalaset i Böle

Det är åter dags för årets stora kakfest i Böle-Hoo en bit utanför Hammarstrand. Cirka 80 sorters kakor kommer att serveras och vår reporter Petter Hansson Frank är på plats för att Provsmaka. Vi sänder direkt från kruskalaset kl 13.

LV - 07 jul 17 kl. 21:00

Sommarfest lockade rekordmånga

Årets sommarfest blev större än någonsin. Uppskattningsvis någonstans mellan 250 och 300 personer kom för att Provsmaka från olika länders kök..

Expressen - 30 maj 17 kl. 19:02

Löfven åt maskar – och trivdes med Stordalen

BERGEN. Läkaren och miljöaktivisten Gunhild Stordalen charmade i dag omkull fem statsministrar – och deras respektive.  Stefan Löfven, som fick Provsmaka både sjögräs och ätbara maskar, brast ut i gapskratt – och Ulla Löfven fick en egen pratstund med världsstjärnan.

Nyan - 30 maj 17 kl. 10:00

Tre kockar ska bli mindre

Gå ned 20 kg. Det är målet för kockarna Michael Björklund, Per Wingren och Ted Eloranta.

Måndagen var den första dagen i utmaningen.

Skånskan - 03 maj 17 kl. 14:00

Bryggmästaren får bjuda gäster på starkt

FLYINGE Ännu en milstolpe är nådd för Pax Brygghus när man nu fått grönt ljus för att låta gästerna Provsmaka även de starkare varianterna av ölen man brygger. ERWP.fif(3)Det bubblar i en glascylinder som står och puttrar inne i den gamla lanthandeln i Flyinge, där Pax Brygghus numera tagit plats.

GöteborgsPosten - 22 apr 17 kl. 00:16

Foodies får provsmaka kängurusalami

På fredagen var det dags för årets vin- och delikatessmässa. Flera tusen besökare kommer under två dagar smaka på ost, godis, vin och öl. Årets Bartender som ska representera Sverige i VM i Köpenhamn ska också koras..

Alingsås tidning - 22 apr 17 kl. 05:30

De ordnade mässa på gymnasiet

I går, fredag, förvandlades kaféet på Alströmergymnasiet till en mässhall fylld av aktiviteter och hungriga säljare, då den årliga Produktmässan arrangerades.
Produktmässan på Alströmergymnasiet en del av marknadsföringskursen för elever i årskurs två på handelsprogrammet och ekonomiprogrammet. Projektet handlar om att marknadsföra en produkt eller en tjänst för ett företags räkning med målgruppen 16-19 år i åtanke.

Helsingborgs Dagblad - 15 mar 17 kl. 15:00

De hjälper dig att provsmaka öl

Arvid Eriksson och Liridon Elezaj gillar öl. Nu hjälper de alla andra ölälskare att komma i kontakt med olika mikrobryggerier..

Dagensanalys.se - 28 mar 17 kl. 09:31

Testa smaken på distans

Forskare har för första gången lyckats skicka en smak över internet. Genombrottet banar väg för oändliga möjligheter, som att Provsmaka mat innan du väljer restaurang. Det är tidningen New Scientist som rapporterar om att forskare lyckats skicka såväl utseende som smak på saft över internet.

DalaDemokraten - 24 mar 17 kl. 15:06

Bjuder Falubor på planetvänlig kaka – " Vi kan göra mer än att bara släcka lampan "

På återvinnings-centralen i Falun var det möjligt att Provsmaka årets Earth Hour-bakelse under fredagsförmiddagen.
I år är det inte bara lampsläckningar som står i fokus.
– Man kan till exempel veckohandla, säger Mikaela Trapp, informationsansvarig Falu Energi & Vatten..

GöteborgsPosten - 24 feb 17 kl. 17:30

Mässan en godbit för matälskare

I helgen är det dags för årets matmässa, Passion för mat, där den matintresserade kan Provsmaka många godsaker. Här kan man också träffa kockar som Leif Mannerström, Katja Palmdahl och Ulf Wagner..

Skånskan - 06 jan 17 kl. 22:17

Lektion med smaskigt slut

ERWP.fif(0)LUND
Finns det kakao i vit choklad? Och hur ska det egentligen låta när man bryter en fin bit choklad med mycket kakaoinnehåll?

Skånskan - 30 dec 16 kl. 14:00

Grå goja på rymmen

Skurup Papegojan Kajjan har varit på rymmen sedan tredje advent. Nu börjar Jeanette Elvström ge upp hoppet om att någonsin få se honom igen. ERWP.

Dalarnas tidningar - 28 nov 16 kl. 20:00

Skedvi bröd lanserade surdegsknäcke vid tvåårsjubileet

Den gamla knäckebrödsfabriken i Stora Skedvi gör sig synlig igen. Vid Skedvi bröds tvåårsjubileum gick det att Provsmaka ett nytt bröd som ligger tiden, med surdeg..

Skånskan - 04 dec 16 kl. 16:42

Haven har olika sälta

RIBERSBORG Havsvattnet är olika salt på olika ställen. Den som kom till handikappbadet på söndagen kunde få Provsmaka. ERWP.

DalaDemokraten - 28 nov 16 kl. 20:00

Skedvi bröd lanserade surdegsknäcke vid tvåårsjubileet

Den gamla knäckebrödsfabriken i Stora Skedvi gör sig synlig igen. Vid Skedvi bröds tvåårsjubileum gick det att Provsmaka ett nytt bröd som ligger tiden, med surdeg..

SVT - 27 sep 16 kl. 12:54

Myndigheter ger olika amningsråd

Amma eller inte amma och när bör barnet få börja Provsmaka riktig mat? Livsmedelsverket och Socialstyrelsen ger olika råd..

Expressen - 11 okt 16 kl. 21:13

Mamma Selmas farliga upptäckt i barnmaten

Mamma Selma Saljunovic skulle Provsmaka lille Elvins färdiga gröt, men tyckte att den smakade konstigt. När hon sedan tryckte ut mer ur förpackningen gjorde hon en upptäckt som äcklade henne. – Aldrig mer den där gröten.

YA - 27 sep 16 kl. 12:50

Myndigheter ger olika amningsråd

Amma eller inte amma och när bör barnet få börja Provsmaka riktig mat? Livsmedelsverket och Socialstyrelsen ger olika råd. Enligt Socialstyrelsens rekommendation, som baseras på Världshälsoorganisationens råd, bör kvinnor helamma sitt barn i sex månader.

YA - 06 okt 16 kl. 11:30

Äldre satte betyg på kommunens kokbok

Rotfruktssoppa á la Christinehof, Österlenbryggarnas köttgryta och hallon- och chokladtryffel till efterrätt. Det blev en lunch utöver det vanliga när de boende på Norrevång fick Provsmaka recept från kommunens kokbok..

SmålandsPosten - 03 okt 16 kl. 15:29

Uppsägning av kock var inte diskriminering

Måltidsbiträdet hävdade han blev avskedad för att han vägrade att Provsmaka fläskkött. Nu har DO granskat fallet – och friar Växjö kommun från anklagelsen..

YA - 30 sep 16 kl. 03:00

Unga ska få chansen att provsmaka på arbetslivet

Inom två år ska alla unga mellan 16 och 18 år i Skurup få möjligheten att komma ut i arbetslivet. Det är målet med den utredning som just nu pågår i kommunen..

Metro - 27 sep 16 kl. 12:52

Myndigheter ger olika amningsråd

Amma eller inte amma och när bör barnet få börja Provsmaka riktig mat? Livsmedelsverket och....

UNT - 27 sep 16 kl. 12:50

Myndigheter ger olika amningsråd

Amma eller inte amma och när bör barnet få börja Provsmaka riktig mat?.

Blekinge Läns tidning - 27 sep 16 kl. 12:50

Myndigheter ger olika amningsråd

Amma eller inte amma och när bör barnet få börja Provsmaka riktig mat? Livsmedelsverket och Socialstyrelsen ger olika råd. Enligt Socialstyrelsens rekommendation, som baseras på Världshälsoorganisationens råd, bör kvinnor helamma sitt barn i sex månader.

Kristianstadsbladet - 27 sep 16 kl. 13:02

Myndigheter ger olika amningsråd

Amma eller inte amma och när bör barnet få börja Provsmaka riktig mat? Livsmedelsverket och Socialstyrelsen ger olika råd. (TT).

Expressen - 27 sep 16 kl. 13:22

Myndigheter ger olika råd om amning

Amma eller inte amma och när bör barnet få börja Provsmaka riktig mat? Livsmedelsverket och Socialstyrelsen ger olika råd..

Helsingborgs Dagblad - 27 sep 16 kl. 12:50

Myndigheter ger olika amningsråd

Amma eller inte amma och när bör barnet få börja Provsmaka riktig mat? Livsmedelsverket och Socialstyrelsen ger olika råd. Enligt Socialstyrelsens rekommendation, som baseras på Världshälsoorganisationens råd, bör kvinnor helamma sitt barn i sex månader.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.