Problemet

Thursday, 25 April, 20:22

Nyheter om Problemet

Sortering: Relevans | Senaste
DI - 19 mar 19 kl. 19:30

Problemet är myndigheternas – inte de privata vaktbolagens

LEDARE. Vaktbolag får kritik för att de har personal som är tidigare dömda. Men det är myndigheterna som godkänner personalen..

Realtid - 05 apr 19 kl. 12:55

"Problemet är inte ett ofullständigt regelverk"

Det är inget fel på penningtvättslagstiftningen. Ansvaret ska ligga kvar hos bankerna. Detta är två ställningstaganden som fredagspanelen är överens om.

PrivataAffärer - 05 apr 19 kl. 11:25

Hernhag: Fem bolag som gynnas av megatrenderna

Mr Larsson: Hej Marcus. Jag är intresserad av de så kallade megatrenderna, har du möjligtvis några bra tips på fyra, fem bolag, svenska eller globala, som du tror har framtiden för sig som man kan äga i många år och som eventuellt har en hyfsad direktavkastning?
Marcus: Hej!

Computer Sweden - 05 apr 19 kl. 09:42

Hostingföretag lovar bättring efter teknikstrul – "vi har hittat problemet"


Kunder som använder Crystone för sina webbtjänster har stångat huvudet i väggen på sista tiden då företaget haft en del problem..

Barometern - 05 apr 19 kl. 06:00

TV: Här hittar vi spår av kokain på Kalmars krogar

8 av 14 krogtoaletter har spår av kokain. Det visar Barometerns test på tre Kalmarkrogar en lördagkväll. – Kommer man in på krogen med fickorna fulla av kokain blir man omtyckt, säger en 26-åring som brukade langa narkotika på det aktuella utestället.

Realtid - 05 apr 19 kl. 05:31

50 miljoner eller 1 miljard?

En viktig fråga som många företagare ställer sig är vad företaget är värt. Beroende på vem du ber om råd kommer du att få olika svar.  Problemet med en modell är dessvärre att den alltid kommer krossas när teorin möter den kalla verkligheten.

DN - 04 apr 19 kl. 20:27

Trafikverket kände till problem med autobromsande bilar

Trafikverket har tidigare undersökt Problemet med autobromsande Volvobilar på Essingeleden. De kunde inte hitta någon förklaring. Tidigare har myndigheten uppgett att de inte kände till saken.

Sydsvenskan - 04 apr 19 kl. 19:09

Handelsbankens internettjänster ligger nere

Sedan omkring 18-tiden ligger Handelsbankens hemsida och app nere, rapporterar Aftonbladet. Efter drygt en timme hade Problemet identifierats. – Det visade sig att vår leverantör av internettjänsten har problem.

Helsingborgs Dagblad - 04 apr 19 kl. 19:09

Handelsbankens internettjänster ligger nere

Sedan omkring 18-tiden ligger Handelsbankens hemsida och app nere, rapporterar Aftonbladet. Efter drygt en timme hade Problemet identifierats. – Det visade sig att vår leverantör av internettjänsten har problem.

DN - 04 apr 19 kl. 19:15

Handelsbankens internettjänster ligger nere

Sedan omkring 18-tiden ligger Handelsbankens hemsida och app nere, rapporterar  Aftonbladet. Efter drygt en timme hade Problemet identifierats..

DN - 02 apr 19 kl. 13:21

De simmar i ett hav av plast för att uppmärksamma plast i hav

Synkroniserad simning i en pool full av flaskor, matförpackningar och soppåsar är inte lätt, men kan däremot vara illustrativt för det växande Problemet med plast i haven..

Skånskan - 04 apr 19 kl. 18:00

Kortfilm om sagoväsen får tv-premiär

Kulturredaktionen ställer fyra frågor till regissören Alexander Rönnberg som tillsammans med författaren Sara Bergmark Elfgren har gjort kortfilmen Vi finns kvar. Filmen hade premiär på Göteborgs filmfestival och är en komedi om managern Florian som tar sig an sagoväsen för att coacha dem för vårt moderna samhället. Vi finns kvar får nu tv-premiär på lördag 6 april i SVT2 21:45.

YLE - 04 apr 19 kl. 16:33

Dålig kost dödar fler än cigarettrökning - hälsosammast äter man i Israel

En ohälsosam kost orsakar årligen 11 miljoner dödsfall globalt, betydligt mera än tobaksrökning. Men Problemet ligger inte i skräpmaten vi äter..

Skånskan - 04 apr 19 kl. 16:53

Kölleröd kan få sänkt fart

KÖLLERÖD Kölleröds julgransförening har tre gånger de senaste åren ansökt hos länsstyrelsen om att hastigheten på vägarna genom Kölleröd måste sänkas eftersom det körs för fort på dem Men utan resultat.
Nu har tekniska nämnden tittat närmare på ärendet. Man konstaterar att det bor 17 barn i förskole- och skolåldern längs vägarna 1070 och 1071 i Kölleröd, och många av dessa åker skolbuss.

Skånskan - 04 apr 19 kl. 15:30

Tar tag i utveckling av Kullagården igen

Kävlinge Ska den stängda demensavdelningen på Kullagården bli tillfälligt LSS-boende eller nya servicelägenheter? Kommunen kommer inom kort att lägga fram en analys om vilken väg man vill välja.Sedan den 31 mars har Kullagården bara servicelägenheter och daglig verksamhet på träffpunkten.

Skånskan - 04 apr 19 kl. 15:30

Hyresvärd slipper betala för soporna

MALMÖ En företagare ifrågasätter hur en fastighetsägare kan avtala bort sophämtning med motiveringen att det inte finns plats. Nu överklagar företagaren miljöförvaltningens beslut till länsstyrelsen.– Det jag vänder mig mot är att fastighetsägaren kommer undan med att hävda att det inte finns utrymme i fastigheten och att den är gammal.

Trelleborgs Allehanda - 04 apr 19 kl. 09:41

Problemet är inte polisens lista – det är skjutningarna

Problem försvinner inte för att man inte talar om den..

YA - 04 apr 19 kl. 09:41

Problemet är inte polisens lista – det är skjutningarna

Problem försvinner inte för att man inte talar om den..

YLE - 04 apr 19 kl. 05:00

#femtioelvafrågor: Flera partier överens om att dela barnbidraget

Pargasföräldern Christian Hindersson undrar hur partierna tänker lösa Problemet med att barnbidraget endast betalas till den ena föräldern. Lösningen stavas en delning av barnbidraget..

Sydsvenskan - 26 mar 19 kl. 19:29

Bakterier kan ge oss ström i framtiden

Utvinna ström ur bakterier? Fullt möjligt, om man frågar forskare vid Lunds universitet. I en ny studie visar de hur bakterierna kan bli strömkällor i framtiden.

Skånskan - 03 apr 19 kl. 16:38

Man ska bara ha lön när man arbetar

Flera av riksdagspartierna är intresserade av en regeländring kring arvoden i relation till arbetsinsats för riksdagsledamöter. Liberalerna, Centerpartiet och Sverigedemokraterna vill se över ersättningarna.
Debatten om arvoden har den här gången uppstått kring den liberala riksdagsledamoten Emma Carlsson Löfdahl, som valt att ta timeout, men ändå fortsätta som riksdagsledamot och kvittera ut ersättningen.

Kristianstadsbladet - 03 apr 19 kl. 17:00

Problemet med krossade rutor fortsätter

Någon gång under söndagen har två rutor till bibliotekets hörsal slagits sönder på Hermansens gata i Bromölla..

Nyteknik - 03 apr 19 kl. 14:45

Deras vindruta blockerar laserstrålar

Problemet med piloter som bländas av laserpekare har ökat markant. Nu har Lewis University utvecklat en vindruta där flytande kristaller gör området som träffas av lasern opakt. .

UNT - 03 apr 19 kl. 14:00

Segregation ska inte sopas under mattan

Det är inte polisens lista som är Problemet..

DN - 03 apr 19 kl. 09:57

Fortfarande oklart varför elever blev sjuka på Lidingöskola

En och en halv månad efter den misstänkta förgiftningen av elever vid Käppala skola på Lidingö saknas fortfarande svar om orsaken. – Eftersom de inte hittat Problemet finns det en risk att det kanske kan hända igen och det känns inte så bra att man kan bli förgiftad av skolmaten, säger en av eleverna till DN..

SmålandsPosten - 02 apr 19 kl. 20:43

Kalmar: Kommunen uppmanade politiker bryta mot grundlagen

Diskutera inte sekretessbelagd information. Säg inte något i förtroende till journalister. Det är två av 16 uppmaningar som kommunens informationschef har delat ut till nyvalda politiker.

GöteborgsPosten - 02 apr 19 kl. 15:14

Strategi ska minska risk för översvämning

Risken för översvämningar i Kungsbacka är ständigt en aktuell fråga. Nu vill kommunen ta fram en samlad strategi för att lösa Problemet..

Expressen - 02 apr 19 kl. 10:15

Höj inte åldersgränsen – jag har en bättre lösning

Höjd åldersgräns.När den borde sänkas.Det finns en helt annan lösning på Problemet..

Nyan - 02 apr 19 kl. 07:00

Tullhotet mot företagare avvärjt

Åländska företagare får nu tio dagar på sig att tulla in sina leveranser. Det blev lösningen på Problemet med leveranser över skattegränsen som i och med tullens nya regler skulle deklareras i realtid från och med år 2020..

Alingsås tidning - 02 apr 19 kl. 05:30

Ingen patentlösning mot vildsvin

Vildsvin har ställt till större skador än tidigare för lantbruket under det senaste halvåret. Vid en välbesökt träff i Skölvene i förra veckan diskuterades hur man ska komma till rätta med Problemet.
– Det finns ingen patentlösning, säger Kurt Hårsmar, ordförande i LRF:s kommungrupp i Herrljunga, och fortsätter: – Det gäller att samverka mellan alla parter och till alla medel som står till buds.

Alingsås tidning - 02 apr 19 kl. 05:30

Chikanerar chikaner – och får svar

Lasse Lindholm är lite putt. Anledningen stavas chikaner på Bockholmsvägen.
Enligt Lasse, som är boende på vägen i fråga, började historien med att hans grannar hörde av sig till kommunen med det, enligt Lasse, helt rimliga klagomålet att det kördes för snabbt på vägen.

UT - 02 apr 19 kl. 01:00

Insändare: Nyansera diskussionen om Kuba

Problemet med diskussioner om Kuba är att så många romantiserar eller demoniserar landet. Verkligheten är, som vanligt, mer komplicerad och mer nyanserad än den förenklade bild man får av medier..

Blekinge Läns tidning - 01 apr 19 kl. 21:23

Obrador vill ha ordning på migrantströmmar

Mexiko är berett att hjälpa till att reglera strömmen av centralamerikanska migranter på väg mot USA, men rötterna till Problemet måste tacklas, svarar landets president Andrés Manuel López Obrador med adress till Donald Trump.(TT).

Sydsvenskan - 01 apr 19 kl. 21:23

Obrador vill ha ordning på migrantströmmar

Mexiko är berett att hjälpa till att reglera strömmen av centralamerikanska migranter på väg mot USA, men rötterna till Problemet måste tacklas, svarar landets president Andrés Manuel López Obrador med adress till Donald Trump. Mexiko är inte intressera.

Sydöstran - 01 apr 19 kl. 21:23

Obrador vill ha ordning på migrantströmmar

Mexiko är berett att hjälpa till att reglera strömmen av centralamerikanska migranter på väg mot USA, men rötterna till Problemet måste tacklas, svarar landets president Andrés Manuel López Obrador med adress till Donald Trump.(TT).

Helsingborgs Dagblad - 01 apr 19 kl. 21:23

Obrador vill ha ordning på migrantströmmar

Mexiko är berett att hjälpa till att reglera strömmen av centralamerikanska migranter på väg mot USA, men rötterna till Problemet måste tacklas, svarar landets president Andrés Manuel López Obrador med adress till Donald Trump. Mexiko är inte intressera.

Barometern - 01 apr 19 kl. 21:23

Obrador vill ha ordning på migrantströmmar

Mexiko är berett att hjälpa till att reglera strömmen av centralamerikanska migranter på väg mot USA, men rötterna till Problemet måste tacklas, svarar landets president Andrés Manuel López Obrador med adress till Donald Trump.(TT).

BT - 01 apr 19 kl. 21:23

Obrador vill ha ordning på migrantströmmar

Mexiko är berett att hjälpa till att reglera strömmen av centralamerikanska migranter på väg mot USA, men rötterna till Problemet måste tacklas, svarar landets president Andrés Manuel López Obrador med adress till Donald Trump.(TT).

UNT - 01 apr 19 kl. 21:23

Obrador vill ha ordning på migrantströmmar

Mexiko är berett att hjälpa till att reglera strömmen av centralamerikanska migranter på väg mot USA, men rötterna till Problemet måste tacklas, svarar landets president Andrés Manuel López Obrador med adress till Donald Trump..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.