Problemet

Monday, 19 November, 06:26

Nyheter om Problemet

Sortering: Relevans | Senaste
Jönköpingsnytt - 29 okt 18 kl. 15:28

De vill skapa nya studentbostäder

Det finns ett stort behov av nya bostäder för studenter och särskilt besvärligt är det eftersom det råder bostadsbrist. Jönköpings kommun vill nu ihop med högskolan försöka komma fram till någon bra lösning på Problemet.
.

UT - 30 okt 18 kl. 00:00

Insändare: Vad är egentligen problemet med LAS?

I UT 25 oktober skriver Mats Assarsson, ordförande företagarförbundet Fria företagare, att LAS turordningsregler hämmar utvecklingen..

DN - 29 okt 18 kl. 16:36

”Minskad valfrihet minskar inte skolsegregationen”

REPLIK DN DEBATT 26/10. Minskad valfrihet löser inte Problemet med skolsegregation. Det finns alternativ som gör den vanliga skolan attraktiv för fler.

Sydsvenskan - 29 okt 18 kl. 18:03

Nu blir det gruppterapi i riksdagen

Problemet är att Norléns fyra samtalsgrupper inte kommer överens..

Helsingborgs Dagblad - 29 okt 18 kl. 18:03

Nu blir det gruppterapi i riksdagen

Problemet är att Norléns fyra samtalsgrupper inte kommer överens..

Sydsvenskan - 26 okt 18 kl. 14:35

Ojämlikheten är ett gift

Kate Pickett och Richard Wilkinson fortsätter att visa att det är klyftorna som är Problemet..

Expressen - 27 okt 18 kl. 15:22

Garpenlövs ilska: ”Det är skandal!”

Zinkensdamms ishall stängs med omedelbar verkan på grund av säkerhetsrisk.Nu oroas Tre Kronors blivande förbundskapten Johan Garpenlöv över hockeyns utveckling i Stockholm.”Det är fan skandal!

Cornucopia - 28 okt 18 kl. 19:09

Elbil vintertid - obefintliga effekter vid uppvärmd bil och batterier

I helgen har jag för första gången provat Tesla Model S under vinterförhållanden (vinterförhållanden för Sydsverige, dvs söder om Dalälven) genom att köra Stockholm tur och retur. Det finns tydliga räckviddseffekter av kylan vid vardagliga korta bilturer, när räckvidden inte är ett problem. Vid längre sträckor då batterierna blivit uppvärmda uteblir räckviddspåverkan.

GöteborgsPosten - 16 okt 18 kl. 08:51

Vill införa hjälm – för att minska hjärnskakningarna

Hjärnskakningar inom idrotten är ett känt problem. Nu vill Redbergslids IK se till att minska risken att det drabbar handbollsmålvakter – genom att införa hjälm på målvakterna.
– Man måste ta Problemet med hjärnskakningar på allvar, säger klubbens ordförande Tony Larsson..

Expressen - 28 sep 18 kl. 20:05

Patrik Sjöberg om sin hemliga dotter

Han är inte sen med att säga vad han tycker om andras sätt att uppfostra barn. För egen del har Patrik Sjöberg, 53, valt att hålla sin dotter hemlig.– Hon har tyckt att det varit jobbigt att vara "en Sjöberg" och ska själv få välja om hon vill synas, säger den före detta höjdhoppslegendaren, som i en stor intervju också berättar om varför han inte vill ha ett förhållande och Problemet med Melwin Holms världsrekord.

BT - 24 okt 18 kl. 15:37

Skitlukt ska åtgärdas

Den dåliga lukten från reningsverket i Sexdrega har inte försvunnit. Problemet har snarare spridit sig. Nu hoppas VA-enheten ha hittat orsaken till skitlukten..

SVT - 27 okt 18 kl. 14:34

Gotlands Macgyver

Enduroklassikern Gotland Grand National är av tradition en lerig historia. Det gäller att vara envis och framförallt uppfinningsrik för att ta sig runt. Kolla in videon för att få tips på hur man kan lösa Problemet med skitiga glasögon..

Ekonomistas - 24 okt 18 kl. 06:28

Sverige och Luxembourg Income Study

Internationella jämförelser kan ge viktiga insikter om ett lands status och utveckling över tid. Men för att dessa ska kunna göras krävs jämförbar information, och tyvärr har detta saknats för Sverige sedan ett antal år inom inkomstfördelningsområdet. Bakgrunden är olyckliga skrivningar i vissa nyare lagar som stoppade SCBs utlämnande av data till det ansedda internationella forskningsinstitutet Luxembourg Income Study (LIS) där jämförbar inkomstdata samlats sedan nästan 40 år.

Skånskan - 27 okt 18 kl. 14:00

Forskar om proteiner med viktiga roller

NYUTNÄMND. – Jag drivs nog av en nyfikenhet på hur saker och ting fungerar i kroppen, mer än av viljan att kunna bota en viss sjukdom. Jag vill så klart att det jag kommer fram till blir användbart, men exakt hur och när vet man inte alltid.

Cornucopia - 27 okt 18 kl. 09:57

Utvärdering förhandsmoderering

I morgon är det tre veckor sedan jag aktiverade förhandsmoderering, eftersom min modereringsrobot är sönder. Nedan finns möjlighet att ge respons kring hur ni tycker utfallet har blivit. Det märks ingen skillnad på bloggtrafiken, även om min arbetsinsats har ökat något.

Blekinge Läns tidning - 27 okt 18 kl. 06:00

Bilbranschen är inte problemet, utan en del av lösningen

På söndag är det bilens dag, då firar vi bilen och alla möjligheter den ger..

Helsingborgs Dagblad - 26 okt 18 kl. 14:35

Ojämlikheten är ett gift

Kate Pickett och Richard Wilkinson fortsätter att visa att det är klyftorna som är Problemet..

Dagens Media - 19 okt 18 kl. 13:56

"Detta är problemet med datadriven marknadsföring"

DEBATT. Johan Persson, Senior Konsult på Curamando, reder ut problematiken kring datadriven marknadsföring och förklarar varför data bör användas till insikter snarare än aktivering..

YA - 27 okt 18 kl. 00:01

Nytt möte om seniorkorten

Att seniorer över 75 år kan resa gratis med kollektivtrafiken inom kommunen har varit uppskattat, men till en början uppstod vissa barnsjukdomar. Nu är dock Problemet åtgärdat..

SmålandsPosten - 25 okt 18 kl. 07:46

Janna Li Holmberg: Kan det köttsliga bli politiskt?

Jag är kvinna av kött, blod och celluliter. Jag borde känna mig inkluderad i kroppsaktivismens systerskap och hurra för allt fokus på mens, kroppshets och klimakterium. Men Problemet med Problemet är att man fortfarande gör det till det kvinnliga Problemet..

Dagens PS - 26 okt 18 kl. 10:30

PS testar DS7 Crossback – fransk lyx-SUV

DS Automobiles är Citroëns premiumdivision och den första egna modellen som inte tidigare haft Citroëns ”chevron”-märken är DS7 Crossback. En lyxig SUV som inspirerats av fransk ”Haute Couture”. Frågan är bara om svenskarna vågar släppa taget om traditioner?

Blekinge Läns tidning - 19 okt 18 kl. 14:32

Slog förgäves larm innan mc-olyckan

I mitten av september gjorde Svevia en så kallad snabellagning på länsväg 122. Mats Mattiasson rapporterade Problemet om att gruset låg kvar på vägen efter ett dygn. Gruset som låg kvar kan ha orsakat motorcykelolyckan i tisdags..

Nyan - 25 okt 18 kl. 18:00

Kaj 3 bjuds ut på nytt i november

I början av oktober blev det klart att upphandlingen av kaj 3, som behöver byggas om för att kunna ta emot Viking Lines nya fartyg, avbryts. Orsaken var att projektet blev för dyrt. Nu försöker man banta projektet.

DN - 17 okt 18 kl. 16:23

Erik Helmerson: Så löser vi segregationen i Djursholm

Problemet med Djursholm är inte att de som bor där är för rika. Det är att för få har chansen att bli rika nog för att bo där..

SmålandsPosten - 25 okt 18 kl. 20:20

Konsult: Elmeskolans fördyring berodde på kommunen

Elmeskolans ökade kostnader ledde till en utredning. Nu har konsulten kommit fram till att det inte var partnering-modellen som var Problemet. Han underkänner mycket av kritiken mot bygget..

Skånskan - 25 okt 18 kl. 15:00

För renare hav

Som förväntat röstade Europaparlamentet ja till ett hyfsat omfattande förbud mot engångsartiklar i plast. Det rör sig bland annat om sugrör, bestick, plasttallrikar och bomullspinnar med plastskaft. Om det blir verklighet efter förhandlingar med medlemsländerna, lär det faktiskt finnas en chans att nedskräpningen av haven bromsas.

Skånskan - 25 okt 18 kl. 15:00

Vill få bort bussar från centrum

Svalöv Etableringen på Lantlyckan i Svalöv dröjer och allt hänger på var den nya busstationen ska placeras när Pågatågen rullar in i Svalöv 2021.
Valet står mellan Persbo i centrum eller just ute på Lantlyckan.– Vi har diskussioner med Trafikverket.

Computer Sweden - 25 okt 18 kl. 11:42

"It-branschen stoppar huvudet i sanden när det gäller sexuella trakasserier"


Att så många stora it-bolag hävdar att de inte haft några metoo-relaterade incidenter visar att de inte tar Problemet på allvar, skriver Sara Jonasson Ginters, konsult med 20 års branscherfarenhet och en av samordnarna bakom #teknisktfel, teknikbranschernas metoo-upprop..

IDG - 25 okt 18 kl. 11:42

"It-branschen stoppar huvudet i sanden när det gäller sexuella trakasserier"


Att så många stora it-bolag hävdar att de inte haft några metoo-relaterade incidenter visar att de inte tar Problemet på allvar, skriver Sara Jonasson Ginters, konsult med 20 års branscherfarenhet och en av samordnarna bakom #teknisktfel, teknikbranschernas metoo-upprop..

Barometern - 25 okt 18 kl. 06:00

Bilbranschen är inte problemet - utan en del av lösningen

Replik, på debattinlägg om Linnéuniversitetets ekonomi, publicerad 22 oktober..

Barometern - 25 okt 18 kl. 05:00

Det behövs kvalitet - inte kvantitet

Den nya majoriteten i Kalmar läns landsting kommit med ett första förslag på hur man vill lösa Problemet med långa köer för utprovning av hörselhjälpmedel..

Skånskan - 23 okt 18 kl. 15:00

Galejteatern måste lämna kommunen

STAFFANSTORP I helgen sålde de ut kulisser och scenkläder.
Vid årsskiftet går kontraktet på deras lokal på Sockerbruksområdet ut och någon ny har inte gått att finna.– Vi har verkligen provat alla vägar och sökt länge, säger Ann-Carolin Lejox, en av amatörteaterns mångåriga medlemmar.

Helsingborgs Dagblad - 24 okt 18 kl. 18:59

Kristersson talar klarspråk – inför döva öron.

M är Problemet: Kristersson talar tydligt, men hans partikamrater lyssnar inte..

Världen Idag - 04 okt 18 kl. 00:00

Staden som krympte

Årets kusligaste vecka, då Örebro förvandlas till spökstaden. Så beskrivs den kommande höstlovsveckan på Örebrokompaniets hemsida. Under veckan kommer det bland annat arrangeras spökvandringar på slottet, zombiebröllop med ”levande döda” som vigselförrättare och loppet ”Run for your lives”, där löparna jagas av zombies genom stadskärnan.

Sydöstran - 24 okt 18 kl. 05:18

Flygande teleskop har piggnat till

Rymdteleskopet Hubble har repat sig och är tillbaka i så gott som normal funktion, uppger Nasa. Hubble tvingades den 5 oktober att gå ner i säkerhetsläge på grund av problem med styrningen som orsakades av ett fallerande gyroskop. Ingenjörer på jorden har sedan dess försökt åtgärda Problemet.

Blekinge Läns tidning - 24 okt 18 kl. 05:18

Flygande teleskop har piggnat till

Rymdteleskopet Hubble har repat sig och är tillbaka i så gott som normal funktion, uppger Nasa. Hubble tvingades den 5 oktober att gå ner i säkerhetsläge på grund av problem med styrningen som orsakades av ett fallerande gyroskop. Ingenjörer på jorden har sedan dess försökt åtgärda Problemet.

YA - 24 okt 18 kl. 05:18

Flygande teleskop har piggnat till

Rymdteleskopet Hubble har repat sig och är tillbaka i så gott som normal funktion, uppger Nasa. Hubble tvingades den 5 oktober att gå ner i säkerhetsläge på grund av problem med styrningen som orsakades av ett fallerande gyroskop. Ingenjörer på jorden har sedan dess försökt åtgärda Problemet.

Barometern - 24 okt 18 kl. 05:18

Flygande teleskop har piggnat till

Rymdteleskopet Hubble har repat sig och är tillbaka i så gott som normal funktion, uppger Nasa. Hubble tvingades den 5 oktober att gå ner i säkerhetsläge på grund av problem med styrningen som orsakades av ett fallerande gyroskop. Ingenjörer på jorden har sedan dess försökt åtgärda Problemet.

BT - 24 okt 18 kl. 05:18

Flygande teleskop har piggnat till

Rymdteleskopet Hubble har repat sig och är tillbaka i så gott som normal funktion, uppger Nasa. Hubble tvingades den 5 oktober att gå ner i säkerhetsläge på grund av problem med styrningen som orsakades av ett fallerande gyroskop. Ingenjörer på jorden har sedan dess försökt åtgärda Problemet.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.