Problematiskt

Sunday, 31 May, 18:30

Nyheter om Problematiskt

Sortering: Relevans | Senaste
Barometern - 08 maj 20 kl. 17:00

Problematiskt för företag och boende som väntar på fiber

I juni släckte Telia det gamla kopparnätet och ADSL-uppkopplingen och det har påverkat både boende och företagare på Svartö och Vållö. Nu vill de veta när fibernätet kan vara inkopplat..

Expressen - 08 maj 20 kl. 04:03

Kinesiska staden har skänkt 10 000 munskydd till Lund

Lunds kommun har tagit emot 10 000 munskydd från den kinesiska samarbetsorten Hangzhou, rapporterar Sydsvenskan.– Eftersom vi har ett samarbete och de inte skänker specifikt till Sverige, så tycker inte jag att det är särskilt Problematiskt, säger Mats Helmfrid (M), kommunfullmäktiges ordförande, till tidningen..

DI - 05 maj 20 kl. 22:59

Etiknestorns dom över Lundbergs Alectarekryteringar: ”Särskilt problematiskt”

Att erbjudas plats i styrelser är mycket prestigefullt och minskar känslan av avtagande betydelse på ålderns höst, men näringslivet bör….

SmålandsPosten - 05 maj 20 kl. 10:57

110 sommarjobb försvann över en natt: ”Det har blivit jävligt problematiskt”

Kommunen erbjöd 150 feriejobb för ungdomar. På grund av coronaviruset blir det bara knappt 40. Nu vädjar kommunen i stället till föreningar och företag att ställa upp..

Expressen - 29 apr 20 kl. 18:45

Johan Trouvé om Volvos varsel: ”Det är oroande”

Volvo Cars kommer varsla 1 300 tjänstemän i Göteborg och Skövde.Johan Trouvé, vd för Västsvenska Handelskammaren, menar att det är Problematiskt men att man inte ska se det enbart som nattsvart.– Är man ingenjör så finns det ingen region i landet som är bättre att bli varslad i än Göteborg och Västsverige, här skriker branscher efter ingenjörskunnande, säger han..

SVT - 27 apr 20 kl. 22:10

Apotekspersonalens oro: Personer i riskgrupp jobbar bland sjuka 

Apotekspersonal som tillhör riskgrupp för covid-19 är särskilt utsatta eftersom de träffar sjuka människor. Nu kräver Sveriges Farmaceuter att personer i riskgrupp ska kunna stanna hemma med ersättning. – Det är Problematiskt.

DalaDemokraten - 26 apr 20 kl. 19:32

Jacob från Borlänge på tv-bondens gård i Afrika – råder undantagstillstånd: "Problematiskt om man blir sjuk"

Högskolestudenten Jacob Toresson från Borlänge befinner sig i Moçambique för att göra en....

Dalarnas tidningar - 26 apr 20 kl. 19:32

Jacob från Borlänge på tv-bondens gård i Afrika – råder undantagstillstånd: "Problematiskt om man blir sjuk"

Högskolestudenten Jacob Toresson från Borlänge befinner sig i Moçambique för att göra en....

PrivataAffärer - 24 apr 20 kl. 10:44

Vänd dig till seriösa aktörer på spelmarknaden

Att casinovärlden står i full blom kommer knappast som någon nyhet. De senaste åren har vi, bokstavligt talat, sett hundratals spelsajter dyka upp på den svenska marknaden. Inte minst efter att spelmonopolet reviderades den 1 januari 2019, som öppnade upp för icke-statliga aktörer.

PrivataAffärer - 20 apr 20 kl. 11:18

Danske: Stora risker för europeiska banker

Under helgen rapporterade Financial Times att ECB talat med politiska instanser i Bryssel angående möjligheten att skapa en så kallad ”bad bank” inom euroområdet. ECB uppges befara att coronakrisen ger upphov till en ny våg av dåliga lån. EU-kommissionen vill däremot inte skapa en sådan instans då EU efter finanskrisen satt upp regler för bankers resolutionsprocess.

Ekonomistas - 17 apr 20 kl. 07:00

Remissvar på förslaget till ny riksbankslag

I november 2019 blev den parlamentariskt sammansatta Riksbankskommittén klar med förslaget till ny riksbankslag (SOU 2019:46). Dessförinnan hade dock huvuddragen i en överenskommelse mellan partierna sammanfattats i en DN Debatt-artikel. Kommitténs förslag skickades på remiss till ett antal remissinstanser.

SVT - 05 maj 20 kl. 09:35

Coronaregler gör det svårare för norska damerna: ”Problematiskt

Norges fotbollsförbund (NFF) har tagit fram en smittskyddsplan för att få igång den norska toppfotbollen. Men reglerna gör det svårare för damerna att komma igång. – Karantänkraven för spelarna gör det extra Problematiskt för oss, säger Hege Jørgensen, chef för damernas högsta serie toppserien..

Aftonbladet - 06 apr 20 kl. 16:40

Tegnells besked om resor i sommar: ”Blir problematiskt”

▸ Snart ska sommarsemestern planeras – men några resor utanför landets gränser är inte att tänka på, enligt….

Länstidningen i Södertälje - 05 apr 20 kl. 18:00

”Ensamheten kan vara problematiskt” – kändis-vd:n tipsar om hur du klarar att jobba hemifrån

Coronatider och hemarbete har blivit synonymt för många. Men hur bär man sig egentligen åt under....

PrivataAffärer - 02 apr 20 kl. 12:45

Landeborn: Ekonomin kan öppna upp efter påsk

Det sade Maria Landeborn, senior strateg och sparekonom på Danske Bank, i en marknadsuppdatering med anledning av coronavirusutbrottet. Samtidigt lyfter hon hur osäkerheten är hög och om det blir en mer långvarig nedstängning än så, eller om vi får en ny våg av smittspridning längre fram finns en risk att situationen blir värre. Coronavirusoron har utlöst den näst största nedgången någonsin i Dow Jones-index under 30 dagar.

Sydsvenskan - 02 apr 20 kl. 05:00

”För oss som är värnpliktiga är beslutet om begränsade permissioner problematiskt.”

Kevin Sundin och Alexander Wallström, ledamöter vid Värnpliktskongressen..

Helsingborgs Dagblad - 02 apr 20 kl. 05:00

”För oss som är värnpliktiga är beslutet om begränsade permissioner problematiskt.”

Kevin Sundin och Alexander Wallström, ledamöter vid Värnpliktskongressen..

Världen Idag - 01 apr 20 kl. 00:00

Bibliska värden återvänder i coronas spår

Många länder har de senaste veckorna infört drastiska begränsningar av medborgarnas rörelsefrihet. Den svenska regeringen har gått mer försiktigt tillväga, men den praktiska innebörden i denna allvarstid har ändå blivit att allt som inte anses helt centralt prioriteras ner. Intressant nog är mycket av det som nu med något slags självklarhet faller bort också sådant som ledande opinionsbildare de senaste åren har lyft fram som helt centralt.

Dagens Medicin - 27 mar 20 kl. 07:00

”Fokus bör ligga på digital omställning av offentlig vård”

Att lösningen skulle vara ett nationellt uppdrag att beställa och ersätta vårdgivare av digital vård är något som vi ser som Problematiskt, skriver tre debattörer i en replik..

Dagens Media - 24 mar 20 kl. 07:33

Madeleine Nilsson: ”Vikten av att vara ensam kund minskar”

Gränsen mellan de olika byråerna inom nätverken suddas alltmer ut. Det är både Problematiskt, men å andra sidan också en efterfrågad utveckling, skriver Dagens Medias Madeleine Nilsson..

Expressen - 23 mar 20 kl. 07:13

Kent Ekeroths vinst i HD är absurd – se över lagen

Högsta domstolen anser att Kent Ekeroth utsattes för upphovsrättsintrång när järnrörsfilmen publicerades. Det är djupt Problematiskt.Vi vill att lagstiftningen nu ses över, skriver Utgivarna, som samlar Sveriges publicister..

Skånskan - 20 mar 20 kl. 14:45

Myndighet manar: Tänk efter före fjällresan

Inför påsklovet bör folk fundera på om de verkligen bör åka till turistområdena i fjällen, enligt Folkhälsomyndighetens generaldirektör. Den som insjuknar kan få svårt att få vård och också svårt att ta sig hem, varnar han.Totalt har nu 1 623 personer konstaterats smittade av det nya coronaviruset i Sverige.

Aftonbladet - 19 mar 20 kl. 09:33

”Smittsam miljö – är helt rätt agerat”

▸ Professorn om AIK:s fall ✓ Befarar att det kan bli Problematiskt med allsvenskt spel i juni.

Expressen - 18 mar 20 kl. 14:17

Kritik mot svenska influencers efter inlägg om corona

På sina plattformar når influencers ut till hundratusentals personer, de flesta unga, varje dag.Nu får flera av de största i Sverige kritik för hur de uttryckt sig i samband med Corona.Föräldern Paula Manrique, 37, menar att det är Problematiskt eftersom många barn och ungdomar ser upp till influencers och lyssnar mer på deras ord än på myndigheternas – men också föräldrarnas.

YLE - 13 mar 20 kl. 14:14

FSS ryter till om Studentexamensnämndens beslut: "En rättvis behandling av examinanderna måste tryggas"

Finlands Svenska Skolungdomsförbunds (FSS) ordförande Emilie Jäntti skriver i ett pressmeddelande att det beslut Studentexamensnämnden fattat om vårens studentskrivningar är Problematiskt..

Ekonomistas - 11 mar 20 kl. 13:13

Är tillväxt bra för klimatet?

Följande är ett gästinlägg av Daniel Spiro, docent i nationalekonomi vid Uppsala universitet. Daniel har bland annat forskat och undervisat om resurs- och miljöfrågor. Inlägget är ganska långt och innehåller många länkar och utgör på så vis en bra start för den som vill hitta relevant bakomliggande forskning.

SR - 09 mar 20 kl. 06:00

Vanligt med rädslor och tvångsbeteenden hos hundar

Mer än 70 procent av våra hundar uppvisar tecken på rädsla, tvångsbeteende, aggressivitet eller annat beteende som ägaren uppfattar Problematiskt. Detta enligt resultat i en finländsk studie..

Skånskan - 06 mar 20 kl. 05:00

Kortare ringled ska diskuteras framöver

SKURUP Nyligen stod det klart att Trafikverket inte kommer vara med och finansiera en förlängning av västra förbifarten – ringleden.
Skurups kommun är nu ensam om frågan och kommunledningen har funderingar på en kortare sträckning.Relativt nyligen gjorde tjänstemännen en dragning för politikerna om Trafikverket och kommunens gemensamma ÅVS, åtgärdsvalsplan.

GöteborgsPosten - 06 mar 20 kl. 05:00

Kendrick Lamars könsorgan är förstås inte lika stort som Eiffeltornet

Juristen Agri Ismaïl tycker det blir Problematiskt när gangsterrap används som bevismaterial..

SVT - 02 mar 20 kl. 11:13

Rollfigur tas bort ur Mulan: upplevs ”opassande” efter metoo

I Disneys remake av filmen Mulan kommer karaktären befälhavare Li Shang, som förälskar sig i Mulan, inte längre finnas med. Enligt filmens producent är relationen ojämlik och därför ”opassande”, något som han anser är särskilt Problematiskt i ljuset av metoo. Men beslutet får kritik av fans för att den första Disneykaraktären som kan klassas som bisexuell nu skrivs ut ur berättelsen..

UT - 25 feb 20 kl. 15:00

Föreläsning om det viktiga i livet

”Livet ska levas, inte bara överlevas” är titeln på Torkild Skölds föreläsning. På onsdag i Folkets hus vill han väcka tanken om varför det är Problematiskt att definiera sig själv utifrån vad man gör istället för vem man är..

Vestmanlands Läns Tidning - 15 feb 20 kl. 07:41

Ericsson: Problematiskt för hela Mälardalen när Sveriges energihuvudstad tappar konkurrenskraft

Västerås är Sveriges energihuvudstad och industrimecka. Det vet västeråsarna – och alla andra....

Skånskan - 14 feb 20 kl. 15:30

Ingen straffrabatt

Moderaterna fortsätter att förespråka hårda straff. Den här gången är det unga brottslingar det gäller.
I skrivande stund finns det inga allianser på plats för att se till att det går igenom, men som Ulf Kristersson påpekar kan det numera uppstå märkliga allianser som enas kring sådant man aldrig förr kunnat enas om, så kanske kan M få med sig andra partier på detta.

Helsingborgs Dagblad - 13 feb 20 kl. 23:06

Barr: Trumps twittrande omöjliggör mitt jobb

USA:s justitieminister William Barr riktar hård kritik mot sin chef USA:s president Donald Trump och hans twittrande om pågående juridiska processer. – Det är Problematiskt med vissa tweetar , säger Barr i en intervju med ABC News. – Jag kan inte göra m.

Skånskan - 11 feb 20 kl. 20:00

Hög låneskuld bakom idé att sälja hyreshus

SVEDALA – Frågar man mig om det är aktuellt att sälja några av Svedalahems fastigheter så svarar jag ja.Det säger ordförande i Svedalahem Linda Allansson Wester (M) med anledning av att Socialdemokraterna nu lyft en oro över att Moderaterna samt femklöverns partier aviserat att de inte är främmande för att sälja av delar av det kommunala fastighetsbolagets runt 1 300 bostäder. Läs mer: Svedalahem befaras sälja av lägenheter Som Skånskan berättade i gårdagens tidning har S fullmäktigegrupp gått samman i en protest i förhoppning om att behålla allmännyttans hyresbestånd intakt.

Corren - 10 feb 20 kl. 11:30

Kampen om Sporthallen: "Lite problematiskt"

Anders Ohlsson, en av grundarna till Excellence fighting championship, ser inte att galan kommer växa ur Linköpings sporthall i framtiden..

Aftonbladet - 07 feb 20 kl. 19:36

Problematiskt för bilden av Sverige”

▸ Experten om dopningsfallen.

Skånskan - 05 feb 20 kl. 17:03

Tystnadskultur i Hörby

Sju fackliga organisationer varnar för att kommunledningen i Hörby försöker skapa en tystnadskultur bland sina medarbetare. I en skrivelse tar SACO, Akademikerförbundet SSR, Vision, Lärarnas Riksförbund, Lärarförbundet, Kommunal och Vårdförbundet till ord som mobbning, kränkning och förtal av anställda. De menar att den sociala arbetsmiljö inte följer lagen.

Skånskan - 04 feb 20 kl. 16:46

Inga vinnare i Iowa

Det sista de panikslagna amerikanska demokraterna behövde inför det kommande valet var en rösträkningsskandal. Ändå är det där vi befinner oss efter att valresultatet i Iowa:s interna primärval blev för svårt att räkna. Kanske är det en app som inte har fungerat: märkligt nog har beskeden om vad som hänt varit vaga.

SmålandsPosten - 29 jan 20 kl. 20:57

Efter coronaviruset – efterfrågan på munskydd ökar dramatiskt

Efterfrågan på munskydd har ökat markant efter coronavirusets utbrott, det märker man hos Växjöföretaget Abena som levererar sjukhusmaterial. – Det blir lite Problematiskt, säger Fredrik Moe, vd..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.