Preventivmedel

Sunday, 20 May, 23:37

Nyheter om Preventivmedel

Sortering: Relevans | Senaste
Expressen - 10 apr 18 kl. 09:25

Mamman höll på att förblöda – av vanliga preventivmedlet

Mamman Shannon Hubbard, 25, hade precis fött sitt tredje barn när hon återigen skulle börja med Preventivmedel.Men genast gick något snett – och hon var nära att blöda till döds.– Hade jag känt till de ökade riskerna för ammande- och nyblivna mammor hade jag aldrig valt den, säger Shannon, som nu vill varna andra mammor.

Expressen - 01 apr 18 kl. 06:00

Ministerns könskvoter är ett dåligt skämt

Senast 2030 ska minst var fjärde nyanställd barnmorska vara man. Det är regeringens mål för att öka jämställdheten. Tankespermien borde ha stoppats av Preventivmedel..

Skånskan - 22 mar 18 kl. 14:00

Djurpark har fått björnungar

jularp En inopererad p-stav räckte inte. Det slog gnistor om björnhanen Glok och björnhonan Ester under sommaren i Skånes djurpark. Nu har Ester fått tillökning av två björnungar.

YLE - 10 mar 18 kl. 13:43

Zonta i Raseborg fyller 50 och minns stora förändringar i kvinnornas situation

Förvärvsarbete och Preventivmedel, men också respekt och symaskiner. Zontorna vill diskutera, inte döma. Och modeshowen består..

Regeringen - 02 mar 18 kl. 15:12

Rörelsen She Decides inger hopp

Sexton miljoner flickor och tonåringar föder varje år barn, och de flesta av dem lever i låginkomstländer. Oönskade och påtvingade graviditeter går att förebygga. Men rätten till Preventivmedel och säkra aborter är idag under attack..

YLE - 05 apr 18 kl. 14:54

Studerande i Vasa vill ha gratis preventivmedel åt alla – startade namninsamling

Under en vecka samlade Socialdemokratiska vid Åbo Akademi (ÅSS) in 292 underskrifter för gratis Preventivmedel. På torsdag räckte de över namninsamlingen till Vasa stad..

SVT - 11 jan 18 kl. 09:00

”P-app” anmäls till Läkemedelsverket

Appen ett godkänt Preventivmedel.

YLE - 15 mar 18 kl. 11:34

Borgå ger unga gratis preventivmedel från och med april - personalen väntar sig rusning

Borgåbor under 25 år ska få gratis Preventivmedel. De unga får allt från kondomer till spiral gratis..

YLE - 12 feb 18 kl. 05:10

Tonåringar tackar ja till gratis p-piller

Karleby och Kronoby är först ut i svenska Österbotten med att erbjuda gratis Preventivmedel åt under 20-åringar. Men ämnet är aktuellt också i andra kommuner och både läkare och tonåringar är positiva..

Expressen - 20 jan 18 kl. 15:50

Margaretha steriliserade sig som 29-åring

Trebarnsmamman Margaretha Palmqvist steriliserade sig när hon var 29 år gammal.Nu berättar hon om sitt beslut – och fördelarna med att skippa hormonbaserade Preventivmedel, något Sveriges radio var först med att rapportera.– Jag har inte ångrat mig en gång sedan steriliseringen, säger Margaretha..

VA - 25 jan 18 kl. 11:39

Larmet om oönskade graviditeter har nått 1,5 miljarder människor – nu talar grundaren ut om Natural Cycles framtid

Natural Cycles grundare Elina Berglund är förvånad över att Södersjukhusets anmälan mot hennes app blev en världsnyhet. Men hon är inte orolig att den kommer att förbjudas som Preventivmedel. "Användningen av Natural Cycles kommer att leda till färre oönskade graviditeter, inte fler”, säger hon till VA..

Expressen - 12 jan 18 kl. 21:16

Grundarens svar på kritiken mot p-appen

Södersjukhuset har anmält appen Natural Cycles efter att 37 kvinnor blivit oönskat gravida. – Det är så klart tråkigt att höra om kvinnor som gjort abort när de använt mitt Preventivmedel, men precis som med alla andra Preventivmedel är det inte 100 procent säkert, svarar grundaren Elina Berglund. Bolaget fick under under 2017 en kvarts miljard i riskkapital..

Expressen - 11 jan 18 kl. 13:54

Blondinbella bryter tystnaden – efter ilskan

Kritiken haglar mot appen "Natural Cycles", som beskriv som ett alternativ till traditionella Preventivmedel.Södersjukhuset har anmält appen till Läkemedelsverket sedan 37 kvinnor blivit gravida, trots att de använt appen.Nu besvarar delägaren Isabella Löwengrip kritiken.

NT - 15 jan 18 kl. 15:00

Preventiv-appen kräver hög motivation

Kvinnocentrum i Östergötland rekommenderar Preventivmedel som inte kräver daglig aktivitet..

Corren - 15 jan 18 kl. 15:00

Preventiv-appen kräver hög motivation

Kvinnocentrum i Östergötland rekommenderar Preventivmedel som inte kräver daglig aktivitet..

Västerbottens Folkblad - 12 jan 18 kl. 16:54

”Det enda som är säkert att säkra perioder aldrig är säkra”

Preventivmedlet Natural Cycles är i blåsväder. Nu har barnmorskor vid Södersjukhuset anmält metoden och företaget till Livsmedelsverket för granskning då man är kritisk till att den bör räknas som just ett Preventivmedel. Tidigare har barnmorskor i Kronobergs län varnat för appen då många patienter som vill göra abort använt den som preventivmetod.

Dagens PS - 11 jan 18 kl. 12:09

Södersjukhuset anmäler Löwengrips bolagsstjärna

Natural Cycles – som nyligen värderades till 1 miljard kronor – anmäls till Läkemedelsverket. ”Det är såklart dåligt för oss”, säger grundaren. För en tid sedan rapporterade Breakit att svenska Natural Cycles – som nyligen blev den första appen i världen att klassas som Preventivmedel av certifikatbolaget Tüv Süd – fått in serientreprenören Isabella ”Blondinbella” Löwengrip som en av företagets investerare.

Expressen - 25 nov 17 kl. 21:23

P-salva för män testas i Sverige

En särskild p-salva för män ska testas i Sverige.Det är ett nytt Preventivmedel som hindrar graviditet och nu ingår i en internationell studie, skriver Dagens Nyheter.– Vi har tidigare sett att den effektivt hämmar spermieproduktionen, men vi vet ännu inte hur det fungerar i verkligheten, säger professor Kristina Gemzell Danielsson till DN..

DN - 25 nov 17 kl. 20:12

Manligt preventivmedel ska testas i Sverige

Snart startar en internationell studie som ska undersöka om en Preventivmedelssalva för män kan förhindra graviditet. Salvan ska också testas i Sverige. .

VA - 22 dec 17 kl. 10:46

Stora planer för svenska succéappen: ”Preventivmedel är bara början”

Natural Cycles-grundaren Elina Berglund vill ta ett helhetsgrepp på kvinnors reproduktiva hälsa..

YLE - 09 feb 18 kl. 07:14

Karleby och Kronoby börjar dela ut gratis preventivmedel

Ungdomar i Karleby och Kronoby börjar få gratis Preventivmedel från och med nästa vecka..

YLE - 12 feb 18 kl. 10:47

Sexualrådgivare välkomnar gratis preventivmedel till unga

Sexualrådgivare Tessi Backas välkomnar gratis Preventivmedel till unga. Hon möter unga bland annat på ungdomsportalen Decibel där hon dagligen får svara på frågor om bland annat Preventivmedel..

SR - 25 nov 17 kl. 21:18

Preventivmedel för män ska testas i Sverige

Nästa år startar en internationell studie om en Preventivmedelssalva för män kan förhindra graviditet, skriver Dagens Nyheter. Salvan kommer att testas även på svenska män..

YLE - 13 feb 18 kl. 15:05

Fullmäktigemotion: Unga Vasabor borde få gratis preventivmedel

Vasa stad borde erbjuda gratis Preventivmedel åt unga. Det anser studerande Filip Slotte (SFP) som är ledamot i stadsfullmäktige. Han lämnade in en motion i ärendet på måndagen och fick genast stort understöd..

YLE - 14 feb 18 kl. 09:38

Flera initiativ om preventivmedel i Jakobstadsregionen

Två initiativ om gratis Preventivmedel har lämnats in i Jakobstadsregionen. Fullmäktigeordförande Johanna Holmäng (SFP) i Pedersöre vill ge gratis Preventivmedel till unga samt till kvinnor som gjort upprepade aborter..

YLE - 29 jan 18 kl. 06:17

Alla under 25 år i Ingå erbjuds gratis preventivmedel

Institutet för hälsa och välfärd (THL) rekommenderar att kommunerna delar ut Preventivmedel gratis åt alla som är under 20 år. I Ingå går man ett steg längre och erbjuder det till alla under 25 år..

YLE - 14 okt 17 kl. 10:00

”De må leka med dockor men de kan ändå vara sexuellt aktiva” – så pratar du om preventivmedel där hemma

Varje gång en Grankullatonåring ligger med någon använder hen skydd, men i Esbo är siffran en helt annan - åtminstone om man får tro de unga själva. Över tolv procent uppger att de glömde kondom vid senaste samlag [link:https://svenska.yle.

Expressen - 14 okt 17 kl. 09:51

Zara Larssons starka sexbudskap till fansen

Zara Larsson tar ofta ställning i viktiga frågor, som rasism, sexism och abortdiskussioner.Nu står Zara Larsson upp för tjejers rätt till att använda Preventivmedel om de vill ha sex."Jag använder det för att jag vill ha sex och inte vill ha barn" står det i en tweet som Zara Larsson retweetat på Twitter..

YLE - 31 jan 18 kl. 20:29

Förslag i Korsholm: Gratis preventivmedel åt ungdomar under 25 år

Vårdnämnden i Korsholm diskuterade på onsdagen en motion om att erbjuda gratis Preventivmedel åt kommunens ungdomar. Efter en lång diskussion kunde förslaget omfattas av nämnden..

SR - 03 okt 17 kl. 06:00

Preventivmedel för män testas som kräm

Nya försök görs för att hitta mannens motsvarighet till kvinnans p-piller..

GöteborgsPosten - 11 jan 18 kl. 11:45

Preventivmedel anmäls efter 37 oönskade graviditeter

Appen Natural Cycles som används som ett Preventivmedel anmäls nu till Läkemedelsverket efter att minst 37 kvinnor blivit oönskat gravida..

UNT - 06 okt 17 kl. 18:02

Trump: Fler kan neka fria preventivmedel

USA:s president Donald Trump har tagit ytterligare ett steg mot att begränsa företrädaren Barack Obamas sjukvårdsreform..

YLE - 18 jan 18 kl. 12:07

Helsingfors bjuder unga på gratis preventivmedel

Preventivmedel för unga ska vara gratis. Också sexualrådgivningen ska förbättras. Det beslöt Helsingfors stadsfullmäktige i går..

SmålandsPosten - 27 sep 17 kl. 11:05

Kokossmak ska locka malaysier till kondombruk

En malaysisk kondomtillverkare hoppas ha upptäckt formeln som ska locka landets befolkning till att använda Preventivmedel i större utsträckning: en kondom med smak som påminner om den populära risrätten nasi lemak.(TT).

Sydöstran - 27 sep 17 kl. 11:05

Kokossmak ska locka malaysier till kondombruk

En malaysisk kondomtillverkare hoppas ha upptäckt formeln som ska locka landets befolkning till att använda Preventivmedel i större utsträckning: en kondom med smak som påminner om den populära risrätten nasi lemak.(TT).

Trelleborgs Allehanda - 27 sep 17 kl. 11:05

Kokossmak ska locka malaysier till kondombruk

En malaysisk kondomtillverkare hoppas ha upptäckt formeln som ska locka landets befolkning till att använda Preventivmedel i större utsträckning: en kondom med smak som påminner om den populära risrätten nasi lemak.(TT).

Helsingborgs Dagblad - 27 sep 17 kl. 11:05

Kokossmak ska locka malaysier till kondombruk

En malaysisk kondomtillverkare hoppas ha upptäckt formeln som ska locka landets befolkning till att använda Preventivmedel i större utsträckning: en kondom med smak som påminner om den populära risrätten nasi lemak. Rätten, bestående av ris som har till.

YA - 27 sep 17 kl. 11:05

Kokossmak ska locka malaysier till kondombruk

En malaysisk kondomtillverkare hoppas ha upptäckt formeln som ska locka landets befolkning till att använda Preventivmedel i större utsträckning: en kondom med smak som påminner om den populära risrätten nasi lemak.(TT).


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.