Positiv

Sunday, 18 August, 21:41

Nyheter om Positiv

Sortering: Relevans | Senaste
Skånskan - 28 jul 19 kl. 08:00

Piratenkonst fyller teatern

Vollsjö En över åtta meter lång målning av Piratens Kiviks marknad som legat gömd i en källare och porträtt av Piratens karaktärer visas upp i Piratenteatern i augusti.
Det är ett av två stora kommande arrangemang i teaterns sommarprogram.Målningen som nu fått ett hem i Piratenteatern på Wollsjö säteri är en batik, alltså gjord på en väv, av Malmökonstnären Max Röing (1916-1984) 1956.

Skånskan - 27 jul 19 kl. 15:30

Ingen kortare arbetsdag

Sex timmars arbetsdag verkar ha försvunnit från den politiska diskussionen. Det är knappt ens Vänsterpartiet längre talar om förslaget. Det är på sätt och vis synd: förslag på hur vi ska kunna förbättra samhället i framtiden är alltid välkomna och intressanta.

Dalarnas tidningar - 27 jul 19 kl. 14:46

Förre LIF-målvakten om ett nytt kontrakt – är positiv inför framtiden: ”Det finns intresse”

Fokus: Rehab. Det är vad som gäller för den förre Leksandsmålvakten Eddie Läck inför nästa....

BT - 26 jul 19 kl. 20:52

E-lån ökar drastiskt – skapar problem: ”Måste se över vår budget”

Under de senaste åren har lånen av e-böcker och e-ljudböcker ökat drastiskt på Borås Stadsbibliotek. Eftersom de kostar mycket mer än vad lån av fysiska böcker gör är ökningen inte enbart Positiv..

DI - 26 jul 19 kl. 15:00

Positiv öppning väntas på Wall Street – Alphabet upp i förhandeln

Terminerna för de ledande USA-börserna pekade lätt uppåt inför fredagens öppning. Googles moderbolag Alphabet stiger i förhandeln efter en stark rapport på onsdagskvällen..

Dagens PS - 26 jul 19 kl. 13:36

Twitter något bättre än förväntningarna

Twitter redovisar en omsättning som var något högre än förväntat under andra kvartalet. Omsättningen uppgick till 841,4 miljoner dollar (711), att jämföra med Factset analytikerkonsensus som låg på 829. Det nya måttet mDAU, monetiserbara dagligt aktiva användare, uppgick till 139 miljoner (122).

NSD - 26 jul 19 kl. 09:18

Börsen nollställd vid lunchtid

Veckans sista handelsdag inleddes med en svagt Positiv utveckling på börsen..

Affärsvärlden - 06 aug 19 kl. 14:54

Positiv börsöppning väntas i New York

Terminerna för New York-börserna pekade mot en Positiv öppning på tisdagen sedan Kina stabiliserat sin valuta..

PrivataAffärer - 26 jul 19 kl. 07:54

Analys: Amazons accelererade tillväxt väger upp för missar

Banken är Positiv till Amazons beslut att gå över till endagsleveranser trots de kostnadsökningar det hittills har lett till. Pivotal instämmer i berömmet till försäljningen och skriver att intäktsaccelerationen var ”betydligt mer än vi räknat med”. Mer negativ var enligt Pivotal utvecklingen för AWS, där tillväxten kan ha gjort vissa investerare besvikna.

Skånskan - 26 jul 19 kl. 06:00

Löberöd i positiv riktning

FOTBOLL Stort avstånd upp och god marginal ner.
Löberöds IF kommer av allt att döma inte bli inblandat i varken uppflyttnings- eller nedflyttningsstrid i fotbollens division 6 mellersta.– Jag är nöjd även om man så klart vill vinna alla matcher, konstaterar 37-årige Rickard Haglund som är inne på sin första säsong i rollen som spelande tränare.

Skånskan - 26 jul 19 kl. 05:00

Psykiatrin saknar överläkare

lund Psykiatrin i Lund brottas med underbemanning. Det saknas överläkare, specialistläkare och fast anställda sjuksköterskor.
Som en konsekvens har antalet vårdplatser på två avdelningar dragits ner från 32 till 18.

Skånskan - 25 jul 19 kl. 19:57

Sankt Lars förr i tiden visades upp

LUND Sankt Lars, eller Lunds hospital som sjukhuset hette när det öppnade 1879, var en sluten värld under de första decennierna. Patienter och personal lämnade sällan det kringgärdade området.
Under onsdagskvällens rundvandring berättade guiden Mikael Wilson om institutionens långa historia.

Expressen - 25 jul 19 kl. 17:38

Lyxbyggaren säljer ut hälften av andra tornet

Bostadsutvecklaren Oscar Properties har avtalat om en försäljning av 50 procent i Helix-projektet för 100 miljoner kronor.En Positiv resultateffekt kommer att redovisas i rapporten för det tredje kvartalet. Köpare är Fastpartner och Slättö.

Dagens PS - 25 jul 19 kl. 14:58

Oscar Properites säljer halva lyxtornet

Oscar Properties har ingått ett överlåtelseavtal med Fastpartner och Slättö om att sälja 50 procent av aktierna i Torsplan Holding (indirekt projekt Helix). Aktierna säljs till Slättö Fastpartner II för 100 miljoner kronor, enligt ett pressmeddelande. ”Först och främst är det ju en återgång till vår ursprungliga strategi, det vill säga att fördela riskerna klokare vid större bostadsutvecklingsprojekt, men man ska inte heller undervärdera värdet i att bolagets kapitalstruktur i ett slag förstärks i och med avyttringen”, säger Oscar Engelbert, vd på Oscar Properties.

Skånskan - 25 jul 19 kl. 15:30

Dags igen att utse nya Svalövsambassadörer

SVALÖV Det är dags att utse nya ambassadörer för Svalöv igen.
För två år sedan i samband med Svalövsmässan utsågs en rad personer som sedan dess gjort reklam för kommunen.I september ska nya namn fram och redan nu grunnar politiker och tjänstemän på vilka som ska ta över.

Barometern - 25 jul 19 kl. 10:29

Uppsving på bostadsmarknaden i Örsjö

De senaste åren har det skett en Positiv utveckling på bostadsmarknaden i Örsjö. Befolkningen har ökat och det är framförallt barnfamiljer som söker sig till byn..

GT - 25 jul 19 kl. 09:00

”Jag hoppas att det blir som Alexander Axén sa”

Förra året gick BK Häcken på pumpen mot tyska RB Leipzig i Europa League-kvalet. Nu väntar ett nytt tufft motstånd i form av holländska AZ Alkmaar. Häcken-tränaren Andreas Alm väljer dock att vara Positiv.

DI - 25 jul 19 kl. 09:22

Analytiker: ABB:s kvartal i linje med förväntningarna

Industrikoncernen ABB:s delårsrapport för det andra kvartalet var ungefär som väntat, med en viss Positiv överraskning kring resultatutfallet..

Cornucopia - 25 jul 19 kl. 08:12

Nybilsregistreringarna ner 13% från 2017

Nybilsregistreringarna till och med juni är ner med 13.2% jämfört med år 2017, året innan bonus/malus infördes. Det går inte längre att skylla på bonus/malus-beskattningen utan det är en konjunkturfråga - i Kina är nybilsförsäljningen ner motsvarande utan denna skatt.

Skånskan - 24 jul 19 kl. 15:22

Sista galoppen för Hovturnén

Varje sommar sedan 2008 har Wille Crafoord satt sig i sadeln tillsammans med gästartister för den ridande föreställningen Hovturnén. Men i år blir det sista gången.
– Årets turné blir nog faktiskt den sista någonsin, konstaterar Wille Crafoord.

YLE - 24 jul 19 kl. 13:50

Ingåbor hittade barnfamilj att bjuda på semester - projektet kan få fortsättning nästa år

Intresset för semesterprojektet har varit stort och responsen Positiv. Ansökningarna från barnfamiljer var däremot färre än väntat..

Dagens PS - 24 jul 19 kl. 10:21

Sommarens framgångsrecept – vila dig i form

En liten sommarkrönika om att ta hand om sig själv och bygga upp välbehövliga reserver inför nya utmaningar. En viktig nyckel till framgång är återhämtning. Sedan kan återhämtning på bästa sätt se olika ut för olika personer.

Sydsvenskan - 24 jul 19 kl. 09:15

Börsen öppnar nedåt

Stockholmsbörsen inleder nedåt, trots ett rapportlyft för byggkoncernen Skanska. OMXS-index har efter tio minuters handel backat 0,1 procent. Utvecklingen går på tvären med en marginell uppgång på ledande Europabörser efter en överlag Positiv utveckling.

Helsingborgs Dagblad - 24 jul 19 kl. 09:15

Börsen öppnar nedåt

Stockholmsbörsen inleder nedåt, trots ett rapportlyft för byggkoncernen Skanska. OMXS-index har efter tio minuters handel backat 0,1 procent. Utvecklingen går på tvären med en marginell uppgång på ledande Europabörser efter en överlag Positiv utveckling.

Affärsvärlden - 24 jul 19 kl. 08:34

Överlag upp i Asien

Asienbörserna handlades i Positiv riktning på framsteg i handelsförhandlingarna mellan USA och Kina..

Skånskan - 23 jul 19 kl. 15:30

Många åsikter om nya bostäder vid ån

STAFFANSTORP I den nya översiktsplanen Livsoas 2039 för Staffanstorp är det den fördjupade planen för Flackarp-Höjebromölla som väckt mest känslor hittills.– Min förhoppning är att kommunerna samarbetar och lämnar rekreationsområdet i fred annars mister vi en grön lunga som en stad som Lund måste ha. Det är bra det blir protester, säger Tommy Lundtofte som joggar här ofta.

DI - 23 jul 19 kl. 11:52

Lindt trotsar mättad chokladmarknad – aktien stiger

Den schweiziske chokladtillverkaren Lindt & Spruengli, med varumärken som Lindt Excellence och Toblerone, trotsade den mättade västerländska marknaden och rapporterade Positiv tillväxt inom såväl försäljning som resultat för det första halvåret 2019, skriver Reuters..

Sydsvenskan - 23 jul 19 kl. 07:44

Positiv utveckling för hotad fjällräv

Den Positiva trenden för den starkt hotade fjällräven fortsätter. Det visar den pågående inventeringen i den svenska fjällkedjan, rapporterar Vetenskapsradion. – Vi har hittat 43 valpkullar i Sverige än så länge, vilket är en relativt bra siffra, så här.

Helsingborgs Dagblad - 23 jul 19 kl. 07:44

Positiv utveckling för hotad fjällräv

Den Positiva trenden för den starkt hotade fjällräven fortsätter. Det visar den pågående inventeringen i den svenska fjällkedjan, rapporterar Vetenskapsradion. – Vi har hittat 43 valpkullar i Sverige än så länge, vilket är en relativt bra siffra, så här.

UNT - 23 jul 19 kl. 07:44

Positiv utveckling för hotad fjällräv

Den Positiva trenden för den starkt hotade fjällräven fortsätter..

Dagens PS - 23 jul 19 kl. 08:16

Resurs levererar ökande intäkter

Nischbanken Resurs Holding redovisar ökande intäkter under andra kvartalet jämfört med samma period året innan. Rörelseresultatet ökade jämfört med samma period året innan. De totala intäkterna uppgick till 913 miljoner kronor (868).

NSD - 23 jul 19 kl. 07:44

Positiv utveckling för hotad fjällräv

Den Positiva trenden för den starkt hotade fjällräven fortsätter..

GöteborgsPosten - 23 jul 19 kl. 07:44

Positiv utveckling för hotad fjällräv

Den Positiva trenden för den starkt hotade fjällräven fortsätter. Det visar den pågående inventeringen i den svenska fjällkedjan, rapporterar.

PrivataAffärer - 22 jul 19 kl. 04:00

Storbank varnar för amerikanska aktier

I bankens Barometer för juli månad skriver chefsstrategen Luca Paolini att han inte tror att det blir någon omedelbar Positiv reaktion på Wall Street på en eventuell räntesänkning i USA, eftersom den möjligheten redan har tagits i beaktande av marknaden. – Pictets modell indikerar att företagens resultat globalt kommer ligga på samma eller en lägre nivå det kommande året, att jämföra med konsensus som spår en tillväxt på 7 procent de kommande tolv månaderna, säger han. – Utsikten för europeiska aktier ser däremot Positiv ut och de är billiga i relation till amerikanska aktier i enlighet med Pictets värderingsmodell.

Dalarnas tidningar - 23 jul 19 kl. 06:32

Rospiggarnas nya lagledare är positiv inför framtiden: ”Det här går att vända på”

Efter tio förluster och bara en seger fick Conny Ohlsson i förra veckan lämna jobbet som....

SR - 23 jul 19 kl. 06:00

Fortsatt positiv utveckling för fjällräven

Den Positiva trenden för den starkt hotade fjällräven fortsätter, visar den pågående inventeringen i den svenska fjällkedjan. Men det finns flera hot som kan få allvarliga konsekvenser för beståndet, menar forskarna..

Dagens PS - 22 jul 19 kl. 13:48

Dagens aktierekar – en översikt

Efter rapportfloden kan det tyckas svårt att se vilka värdepapper som är värda att satsa på. Här är en stor samling rekommendationer från de stora analyshusen. I tabellen nedan visas ett axplock av de rekommendationsnyheter som Finwire News har rapporterat om i dag.

Skånskan - 22 jul 19 kl. 08:00

Dödligt hot – avsnitt 26

– ”Johan Kristian Homan”, sa jag till Cléo. ”Distriktsmästare i för snabba slutsatser.” Men som vanligt låtsades hon inte om vad jag sa, hoppade upp på fönsterbrädan och tog kontroll över sitt revir, gårdens fågelfauna.

YA - 21 jul 19 kl. 00:01

Regeringen ger klartecken för säljakt

I torsdags kom beslutet om att regeringen möjliggör licensjakt på gråsäl i Östersjön. Ystadsfiskaren Bengt Andersson är Positiv till beslutet men säger samtidigt att det inte räcker för att skydda torskbeståndet..

Dalarnas tidningar - 20 jul 19 kl. 13:22

Ny lagledare för Rospiggarna – han tar över efter sparkade Conny Ohlsson: "Vi ska vända det här till en positiv avslutning"

Sist i tabellen. Kritik från supporterhåll och något behövde göras. Då sparkade Rospiggarna Conny....


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.