Politikernas

Saturday, 23 June, 12:10

Nyheter om Politikernas

Sortering: Relevans | Senaste
Expressen - 01 jun 18 kl. 17:21

Politikernas löfte till Ann-Marie Begler

Om alliansen vinner valet har Jan Björklund (L) lovat att Ann-Marie Begler ska få tillbaka tjänsten som generaldirektör hos Försäkringskassan. Även Centerpartiet följer nu efter: – Om vi får möjlighet efter valet kommer vi att erbjuda Anne-Marie Begler GD-posten igen, säger Centerpartiets talesperson Solveig Zander till DN. .

Kristianstadsbladet - 02 maj 18 kl. 11:07

Carolin Dahlman: Rädda EU från EU-politikernas storhetsvansinne

Beskattningsrätt, gemensam socialpolitik, slöseri och skyhöga avgifter kan ta kål på unionen och skapa kaos och splittring. Vi som gillar frihet för människor måste ryta till nu..

Skånskan - 01 jun 18 kl. 14:00

”Det här kan inte kallas demokrati”

Höör Barn- och utbildningsnämndens besked att ta upp frågan om Tjörnarps skolas fjärdeklass på nytt väcker irritation bland föräldrarna.
– Har man inte majoritet i frågan kan man inte bara backa bandet, säger Mikael Nilsson från Tjörnarps föräldraförening.Tjörnarps skola får klä skott för Höörs kommuns dåliga ekonomi.

Barometern - 01 jun 18 kl. 13:38

Enkät visar en positiv trend för företagsklimatet i Nybro

Enligt Svenskt Näringslivs enkät har företagsklimatet i kommunen blivit rejält bättre jämfört med förra året. Företagare ger bättre betyg till upphandlingar och Politikernas attityder..

UNT - 31 maj 18 kl. 08:00

Så recenserar facken politikernas lösningar

Många fina ord och en senkommen insikt om att det krävs aktion för att personalen ska stanna..

Sydsvenskan - 31 maj 18 kl. 14:00

Det är politikernas ambitionsnivå för byarna som ska höjas, inte skatten

Liberaler tar strid med Socialdemokraterna om framtiden i byarna i östra delen av Lunds kommun..

Blekinge Läns tidning - 31 maj 18 kl. 14:00

Debatt: Elever blir utan stöd

Lärarförbundet kräver att våra politiker anpassar budget efter skolans verksamhet och i enlighet med skollagen. Inte som nu, då rektorer tvingas att anpassa skolans verksamhet efter Politikernas budget..

Sydöstran - 30 maj 18 kl. 16:00

Insändare: ”Vi vill inte sänka ambitioner för skolorna”

Lärarförbundet kräver att våra politiker anpassar budget efter skolans verksamhet och i enlighet med skollagen. Inte som nu, då rektorer tvingas att anpassa skolans verksamhet efter Politikernas budget..

BT - 28 maj 18 kl. 22:17

Föräldrar och bybor vill ha skolorna kvar

Föräldrar och bybor från Mårdaklev, Mjöbäck och Holsljunga slöt upp till kommunfullmäktiges möte med hopp om att kunna påverka Politikernas beslut. De är försiktigt optimistiska till beslutet om bordläggning..

Expressen - 21 maj 18 kl. 21:03

MP-politikernas krav på partiet inför valet

Upp till 800 kronor dyrare. Så mycket dyrare vill riksdagsledamöterna Lorentz Tovatt (MP), Karin Svensson Smith (MP) och Rasmus Ling (MP) att det ska bli vid längre flygresor. Nu kräver de, tillsammans med ungdomsförbundet, att detta dessutom ska vara något det egna partiet går till val på.

GöteborgsPosten - 28 maj 18 kl. 18:31

Aktivitet på nätet utsätter politiker mer vilket kön de har

Kvinnliga politiker är mer utsatta än manliga. Men det är framförallt Politikernas aktivitet på nätet och sociala medier som spelar störst roll för risken att utsättas för hot och trakasserier. Det rapporterar Brottsförebyggande råder (Brå)..

GöteborgsPosten - 28 maj 18 kl. 18:31

Politiker aktiva på sociala medier mer utsatta för hot

Kvinnliga politiker är mer utsatta än manliga. Men det är framförallt Politikernas aktivitet på nätet och sociala medier som spelar störst roll för risken att utsättas för hot och trakasserier. Det rapporterar Brottsförebyggande rådet (Brå)..

DN - 21 maj 18 kl. 16:34

Medborgarna betalar dyrt för politikernas garantier

DN 22/5 2018. Det är förstås en skön känsla för storpolitikerna att stå i ”Agenda” och låta handlingskraftiga: Nu gör vi en satsning! Nu inför vi en garanti!

NSD - 28 maj 18 kl. 12:49

Rättelse: Så tycker Rättvisepartiet om Varvsleden

I lördagens artikel om Politikernas visioner gällande Södra hamn-leden (Varvsleden) i Luleå förekom en felaktig faktauppgift..

BT - 24 maj 18 kl. 06:05

Så mycket ökar politikernas arvode

Den känsliga frågan om BoråsPolitikernas arvode ska avgöras innan valet. Men politikerna är oeniga. Sverigedemokraterna talar med kluven tunga..

Dagens PS - 22 maj 18 kl. 11:58

Snipp, snapp, snut – Zlatan-sagan snart slut?

”Jag älskar karln för allt han gjort och hade unnat honom en värdigare sorti”, skriver Dagens PS Marcus Birro. En djungel av löften i valtider Ibland får man känslan att det ligger fyra år mellan valen för att väljarna ska hinna glömma alla vallöften. DN skriver om Politikernas iver att lova och slå fast: ”Flera partier går återigen till val på olika utfästelser.

Expressen - 01 maj 18 kl. 05:53

Polisen förberedd inför NMR:s första maj-tal

I dag samlas Nordiska motståndsrörelsen för att demonstrera i Boden och Ludvika.Polisen är förberedd.– För eventuella brott är det nolltolerans som gäller, säger kommenderingschef Mats Lagerblad till DT.

Barometern - 21 maj 18 kl. 21:58

Fullmäktige höjer politikers arvoden

Kommunfullmäktige i Nybro beslutade på måndagen att höja några av Politikernas arvoden. Dessutom är kulturnämnden tillbaka med fem nya ordinarie politiker..

Dalarnas tidningar - 11 maj 18 kl. 07:07

Gabriel Ehrling: Politikernas tjat om "grupper" och "ursprung" kommer inte att göra samhället tryggare

När dessa rader ramlar ner i brevlådan är jag i Grövelsjön och fångar vårvinterns sista dagar. Så länge det finns snö i Dalarna finns det hopp och takboxen, med turskidorna i, tronar ännu på bilen.....

Skånskan - 19 maj 18 kl. 08:30

Nybyggt bibliotek politikernas förstaval

SVEDALA En majoritet av politikerna i kultur- och fritidsnämnden anser att ett nybyggt bibliotek på gamla Icatomten är den bästa lösningen för framtiden.
Nu är målsättningen att klubba ett beslut vid nämndens nästa möte i juni.Att bygga ett helt nytt bibliotek i Svedala är dyrt, men innebär samtidigt en möjlighet att planera för och utforma lokalerna helt efter önskemål och behov.

Skånskan - 14 maj 18 kl. 21:07

Arrendator trött på politiskt spel

Sjöbo Eva och Mats Nilsson är kritiska till att kommunen bryter deras arrendeavtal för Orebackens camping flera månader innan det löper ut. Men de är också trötta på Politikernas spel. Att anläggningen ska vara stängd på vintern tror de har att göra med att Staffanstorp har placerat flyktingar där.

SmålandsPosten - 11 maj 18 kl. 13:59

Höghusplaner vid Örnen kräver undersökningar

Höghus med sjöutsikt intill Örnen, det är Politikernas vision. Men på grund av ett ramavtal som gått ut och sjukdom bland personalen har planuppdraget för höghusen intill Örnen försenats..

Dalarnas tidningar - 11 maj 18 kl. 07:07

Gabriel Ehrling: Politikernas tjat om "grupper" och "ursprung" kommer inte att göra samhället tryggare

När dessa rader ramlar ner i brevlådan är jag i Grövelsjön och fångar vårvinterns sista dagar. Så länge det finns snö i Dalarna finns det hopp och takboxen, med turskidorna i, tronar ännu på bilen.....

NSD - 10 maj 18 kl. 07:00

Här är politikernas lösning

Vad blir viktigast för att rädda ekonomin?.

SmålandsPosten - 09 maj 18 kl. 04:00

Jobbiga glädjekalkyler

Arbetsförmedling avslöjar Politikernas optimism..

Länstidningen i Jämtland - 24 apr 18 kl. 20:30

Politikerna om Torvalla hälsocentrals framtid

Under onsdagen fattar regionstyrelsen beslut om det blir en stängning av Torvalla hälsocentral, och Politikernas åsikter går isär..

GöteborgsPosten - 12 mar 18 kl. 05:00

Altstadt: Värna den sekulära rättsstaten

Vi väljare får inte glömma att vi kan sätta gränser för Politikernas geschäft med rättsstatens principer om likhet inför lagen oberoende av kön, bakgrund och sexuell läggning, skriver ledarsidans kolumnist Ann Charlott Altstadt..

NT - 04 maj 18 kl. 15:20

"Alla företagare är viktiga för Valdemarsvik"

Centern: Det är Politikernas ansvar att förbättra företagsklimatet i kommunen..

SVT - 18 apr 18 kl. 07:03

Ekonomer sågar partiernas modeller för fler i arbete

Sveriges största utmaning på arbetsmarknaden är att få in de utrikes födda men Politikernas förslag är otillräckliga. Det slår ledande nationalekonomer fast. Professor Lars Calmfors vill bland annat se lägre ingångslöner, något som är mycket kontroversiellt..

Expressen - 02 maj 18 kl. 19:38

Nye rikspolischefen om politikernas löften

Svensk polis är underbemannad och partierna har bjudit över varandra i olika löften om hur många fler poliser som behövs.– Jag kommer att följa upp de här löftena, säger rikspolischefen Anders Thornberg i kvällens ”Bara politik” i Expressen TV..

Cornucopia - 12 apr 18 kl. 18:51

Regeringen går vidare med skattefinansiering av vuxendagisen SVT och SR

Regeringen går vidare med att slopa teveavgiften och istället införa tvångsfinansiering av vuxendagisen SR och SVT via skattsedeln. Initialt ska alla med ens en halvtidsinkomst betala 1300:- SEK i straffskatt för att finansiera SVT och SR. För hushållet med två arbetande föräldrar och en arbetande ung vuxen höjs tvångsfinansieringen från 2400:- SEK till 3900:- SEK.

BT - 29 apr 18 kl. 06:34

Politikernas svar – så ska problemen lösas

Sex timmars arbetsdag eller fler korttidsplatser. BT ställer fem frågor om äldreomsorgen till nämndens högsta politiker Ida Legnemark (V) och Kerstin Hermansson (C)..

DN - 26 apr 18 kl. 20:11

Brister i skolan får unga att må allt sämre

Bristerna i skolan pekas i en ny rapport ut som en viktig orsak till att fler tonåringar uppger att de är stressade och mår psykiskt dåligt. Oroande, anser experter – och skoldebattören Per Kornhall är kritisk till Politikernas experimenterande med skolan..

GT - 11 apr 18 kl. 20:52

Halva ansvaret - samma arvode för politikerna

I sommar slipper politikerna i Göteborgs tio stadsdelsnämnder ansvaret för förskola och skola.Därmed försvinner också stadsdelarnas allra största utgiftspost - uppemot halva budgeten. Men någon sänkning av Politikernas arvoden blir det inte tal om.

Alingsås tidning - 28 apr 18 kl. 05:30

Utbildning siktar på bättre företagsklimat

Alingsås kommun utbildar tjänstemän och politiker för att förbättra det hårt kritiserade företagsklimatet. I tisdags var det såväl föreläsningar som samtal coh improvisationsteater. I fjolårets rankning från Svenskt näringsliv av företagsklimatet i landets 290 kommuner placerades Alingsås på plats 200, en ny bottennotering.

Blekinge Läns tidning - 24 apr 18 kl. 12:12

Stor besvikelse efter många års arbete

Stadsarkitekt Emina Kovacic är besviken över Politikernas tvärvändningen om torget. Hon menar att det är sorgligt för hela kommunen och något som får konsekvenser längre fram..

GöteborgsPosten - 26 apr 18 kl. 14:11

Skolbrister får unga att må allt sämre

Bristerna i skolan pekas i en ny rapport ut som en viktig orsak till att fler tonåringar uppger att de är stressade och mår psykiskt dåligt. Oroande, anser experter – och skoldebattören Per Kornhall är kritisk till Politikernas experimenterande med skolan..

Barometern - 23 apr 18 kl. 20:37

Villaägare vädjar om ökad trygghet efter många inbrott

Efter flera villainbrott på kort tid i Ljungnäs vädjar boende om Politikernas hjälp med att göra området tryggare att bo i. Fullmäktige fick önskan om åtgärder på sitt bord på måndagen..

Skånskan - 19 apr 18 kl. 14:35

Bäcken i Veberöd ska få ett lyft

öster Ge bäcken i Veberöd nytt liv. Det är överskriften på den skrivelse från Liberalerna som tekniska nämnden behandlade på onsdagen.
Politikernas beslut är att arbetet med vattendraget ska fortsätta och att nämnden ska ha information om att målen för vattendraget nås.

SmålandsPosten - 22 maj 18 kl. 16:28

(L) vill sänka politikernas arvoden

För att finansiera en ny politisk nämnd vill Liberalerna sänka Politikernas arvoden i Älmhults kommun. Dessutom vill man ha färre politiker. ”För få politiker är aktiva.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.