Politikernas

Sunday, 24 February, 06:15

Nyheter om Politikernas

Sortering: Relevans | Senaste
BT - 30 jan 19 kl. 18:03

Beslut om nedlagd mottagning skjuts upp – igen

I november stängdes öron-näsa-halsmottagningen på Säs i Skene trots att politikerna inte sagt ja till det. På fredag var det meningen att ärendet skulle upp på Politikernas bord, men nu har det återigen flyttats fram. – Det är väldigt konstigt, säger Lars-Inge Andersson (KD), som tidigare suttit med i sjukhusstyrelsen..

Världen Idag - 28 jan 19 kl. 00:00

Moralisk kollaps i New Yorks abortbeslut

Det fanns en gång ett land där politikerna i den beslutande församlingen, en efter en, röstade igenom en ny lag som avskaffade människovärdet. När klubban föll hade de raderat ut människans inneboende värde, så att den som tar ett barns liv inte längre kunde straffas. Efter fattat beslut hastade den högste ledaren ut och skröt entusiastiskt inför folket om Politikernas stora frihetsreform.

Skånskan - 28 jan 19 kl. 21:00

Gymnastikhall byggs på Södra Råbylund

Lund En specialhall för gymnastik byggs intill skolan på Södra Råbylund och kompletteras med en mindre hall som delas med skolidrotten.Det nya förslaget, som kommunledningen nu ställt sig bakom, ersätter den lösning kommunfullmäktige beslutade om i somras – att bygga gymnastikhallen i anslutning till Arenan. Sedan det visat sig att den fördjupade utredningen av det förslaget – som även omfattade eventuell utbyggnad för framtida evenemangsbehov – skulle dra ut på tiden kom nya besked i december.

Skånskan - 25 jan 19 kl. 15:33

Politiskt nej till campingkrav

SJÖBO De politiska turerna om Orebackens camping och skriverierna om dem gjorde att höstsäsongen blev mycket sämre än föregående år.
Det hävdar arrendatorsparet Eva och Mats Nilsson och kräver kommunen på 115 000 i ersättning.Men politikerna i tekniska nämnden säger samstämt nej till kravet.

Skånskan - 24 jan 19 kl. 08:00

Personalens protest påverkade ej beslut

STAFFANSTORP Med åtta röster mot tre drev Moderater och Sverigedemokrater som även fick stöd av Centern igenom att korttids- och växelvården i Staffanstorps ska privatiseras.
Mot beslutet röstade och reserverade sig Socialdemokraterna.Personalens skrivelse och protestlistor med namnunderskrifter från kommuninvånare, där de önskar att verksamheterna ska vara kvar i kommunal regi, ändrade inte Politikernas ställningstagande.

Skånskan - 23 jan 19 kl. 15:00

Sverker Meyer tar tag i Kulturmagasinets flytt

ystad Kulturmagasinets flytt och enprocentsregeln för konstnärlig utsmyckning i offentlig miljö är två frågor som Sverker Meyer (M), den nye ordförande för kulturnämnden, vill prioritera det här året.
– De två frågorna är i pipeline som vi måste driva på nu i det kommande nämndarbetet, säger han.Sverker Meyer är i full färd med att träffa kollegerna i kulturnämnden och förvaltningens chefer och tjänstemän för att få ett bättre grepp om vad uppdraget innebär och vad som görs inom kultur i staden och i byarna.

Barometern - 23 jan 19 kl. 09:10

Ny KD-motion: Han vill minska politikernas fikakostnad

I en ny motion vill Kristdemokraten Eric Dicksson minska fikakostnaderna för politiska möten i nämnder och kommunfullmäktige i Mörbylånga kommun..

YA - 23 jan 19 kl. 00:01

Familjenämndens dubbla utskott valda

Inför nya mandatperioden i politiken beslutade man i fjor att dela upp Politikernas ansvar inom familjenämndens område. Nu har de politikerutskott utsetts som ska hantera myndighets- och individärenden respektive utbildningsfrågor..

Blekinge Läns tidning - 07 jan 19 kl. 05:00

Klimatångestterapi är toppen på ett isberg av offentligt slöseri

Slöseriombudsmannen gör ett gediget arbete med att uppmärksamma Politikernas slöseri med våra gemensamma tillgångar. Men det riktigt stora skatteslöseriet är inte enskilda dråpligheter, som bidrag till klimatångestterapi..

Expressen - 29 dec 18 kl. 23:24

Vad är egentligen LSS?

Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade, LSS, blev ett politiskt slagträ i debatten inför valet.Men vad är egentligen LSS – och vad hände med Politikernas vallöften?.

NSD - 10 jan 19 kl. 06:00

Beskedet: Ordna bostad själva

Hemlösheten är på Politikernas bord..

SmålandsPosten - 16 jan 19 kl. 22:03

Länet: Biblioteket kan bli hyresgäst - i klädaffär

Kläder, fika och biblioteksböcker. Förslaget att flytta in bibblan i Langes lokaler ska upp på Politikernas bord i mars..

SmålandsPosten - 03 jan 19 kl. 05:30

De blågröna går på i ullstrumporna

De blågröna Politikernas skryt i en debattartikel den 27/12 2018, om sitt reformarbete under förra mandatperioden, påminner om en Orwellsk förnekelse av sanning och verklighet, så kallat dubbeltänk - att ljuga medvetet och ändå vara helt övertygad om att man talar sanning..

Politologerna - 08 jan 19 kl. 08:37

Tjänstemän och politiker – skilda ”moraliska kompasser”?

Intresset för etik i offentlig förvaltning har ökat på senare år. Exempelvis hade Värdegrundsdelegationen, som avlade slutrapport 2016, till uppgift att stärka värdegrundsarbetet i statsförvaltningen. Syftet med delegationens arbete var bl.

Barometern - 09 jan 19 kl. 12:00

Så här blir de ledande politikernas arvoden

Alla val till styrelser och nämnder är nu klara. Det innebär också att det är klart hur mycket politikerna som valts till ledande poster kommer att få i arvode..

NSD - 14 dec 18 kl. 18:50

Kritik mot politikernas julbord: "Varför ska det vara olika?"

Samtidigt som sjuksköterskorna i kommunen sliter går politiker och chefer på julbord..

Sydsvenskan - 16 dec 18 kl. 06:30

Lastbilarna på E6 rymmer lika mycket gods som alla statliga godståg i hela Sverige

Allt mer transporter flyttas från järnväg till väg – tvärtemot Politikernas önskemål..

Kristianstadsbladet - 04 dec 18 kl. 12:34

Carolin Dahlman: Karma, Annie...

Kanske blir resultatet av årets regeringsbildningstrassel en ny statsminister. Kanske blir det nyval. Men högst sannolikt blir följden av Politikernas velande och ljugande också politikerförakt – något som kommer att finnas kvar längre än en mandatperiod..

Helsingborgs Dagblad - 16 dec 18 kl. 06:30

Lastbilarna på E6 rymmer lika mycket gods som alla statliga godståg i hela Sverige

Allt mer transporter flyttas från järnväg till väg – tvärtemot Politikernas önskemål..

Sydöstran - 30 dec 18 kl. 14:00

Varför gräddfil åt specifikt skolföretag?

Vår kommundirektör Carl-Martin Lanér har nu fått Politikernas uppdrag att uppvakta och bjuda in en specifik skolkoncern inför deras etablering i Karlskrona. Frågan är om denna specialbehandling uppskattas av övriga friskolor i Karlskrona?.

Sydsvenskan - 18 dec 18 kl. 16:03

Uppgivenhet och ilska efter politikernas tvärvändning om nya gymnastikhallen

Det var lösningen som de hade drömt om – men nu verkar allt osäkert igen..

SR - 30 dec 18 kl. 07:44

Hundratusentals statsanställda i USA jobbar utan lön

För nionde dagen hålls nu delar av den amerikanska statsapparaten nedstäng sedan kongressen och presidenten inte lyckats enas om något budgetförslag. Hundratusentals statsanstälda riskerar att gå utan lön i januari och många amerikaner är nu mycket missnöjda med Politikernas hantering av frågan.

Kristianstadsbladet - 14 dec 18 kl. 15:14

Politikernas julklapp: Dubblat stöd till föreningarna

Runt 120 föreningar i Kristianstad får en tidig julklapp av politikerna. En del av kommunens överskott används nu till att dubbla aktivitetsstödet för barn- och ungdomsverksamhet..

Expressen - 30 nov 18 kl. 21:47

Klimatmanifestation över hela landet: ”Ödesfråga”

Skärp klimatpolitiken. Det var budskapet under fredagen då svenskar samlades på 108 platser runtom i landet för att kräva Politikernas agerande klimatfrågan.– Klimatet är vår tids ödesfråga.

Blekinge Läns tidning - 27 dec 18 kl. 14:24

Sänk politikernas löner.

För oss vänsterpartister är det viktigt och självklart att politiken ska representera folket, och det kan vi aldrig göra med löner som är dubbelt medelinkomsten i Sverige..

Trelleborgs Allehanda - 18 dec 18 kl. 22:17

Mikael Rubin (M) om de höjda politikerlönerna: ”Det kommer inte att bli dyrare”

Många är upprörda över Politikernas höjda löner men Mikael Rubin (M) lovar att det totalt sett inte blir dyrare..

DN - 15 dec 18 kl. 08:39

DN Sthlm bedömer ”wow-faktorn” på stans julbelysning med mästerpyntaren från Täby

Enlig Politikernas julpyntstrategi ska stadens belysning ha ett ”Högklassigt utförande med hög wow-faktor”. Men har man lyckats?  DN Sthlm lät mästerpyntaren Tommy Wallentin – med 70.

Skånskan - 20 dec 18 kl. 09:49

Vi röstar nej till högre lön för Malmös politiker

Debatt ”Varje förslösad skattekrona är en stöld från folket” sade Gustav Möller (S). Möller, född och uppvuxen i Malmö, var en stark förkämpe för välfärd. Mycket lite tycks dagens malmöitiska socialdemokrater ha gemensamt med Möller.

Sydöstran - 17 dec 18 kl. 09:00

Försäljningskrav på politikernas bord

Kommunalrådet Roger Fredriksson har nu träffat affärsmannen Bernt Ivarsson, som vill köpa golvfabriken i Kallinge. 60 arbetstillfällen hänger löst, enligt Ivarsson..

GöteborgsPosten - 20 dec 18 kl. 17:50

Politikernas nya löner

Nytt år innebär nya arvoden för förtroendevalda. Per Svensson (S) blir den högst betalda politikern i kommunen med ett arvode på 66 500 kronor i månaden när han blir kommunråd..

Cornucopia - 20 dec 18 kl. 09:09

Räntebesked idag

Idag ger Riksbanken besked om man höjer sin styrränta reporäntan. Det finns olika argument för och emot, samtidigt som USA:s centralbank höjde sin styrränta inatt.
Sverige.

DN - 03 dec 18 kl. 09:59

Lidingöpolitiker backar från kraftigt höjda arvoden

Förslaget om att höja de styrande Politikernas arvoden på Lidingö har väckt upprörda känslor, särskilt efter att kommunalrådet Carl-Johan Schiller (KD) sa till DN att det behövdes höjda löner för att kunna fatta bättre beslut. Nu backar politikerna. – Det blev inte bra, skriver kommunalråden..

Cornucopia - 17 dec 18 kl. 18:03

Svensk Handel: Avtagande framtidstro

Bransch- och lobbyorgansiationen Svensk Handels Handelsbarometern visar på fallande framtidstro hos hela handeln, såväl e-handlare som butiker. Detta trots den pågående julhandeln.
Emporia i Malmö.

Dalarnas tidningar - 10 dec 18 kl. 08:38

Gabriel Ehrling Perers: Ja, det är faktiskt rimligt att Bohman (S) har bättre betalt än Bohlin (M)

"Vår fattiga politik". Så löd titeln på en debattbok från 1964 om Politikernas och de politiska....

NSD - 14 dec 18 kl. 15:55

Domstolen granskar politikernas beslut

Barn- och utbildningsnämndens beslut att lägga ned gymnasieutbildningen i flygteknik blir en domstolsfråga..

Kristianstadsbladet - 13 dec 18 kl. 17:00

Politikernas arvoden: ”Detta sticker folk i ögonen”

God morgon! Både ris och ros delas ut i dagens spalt. Häng med på dagens åsiktsskörd..

Skånskan - 13 dec 18 kl. 16:45

Demensavdelningen stängs trots protester

Kävlinge Kullagårdens demensavdelning stängs under det första kvartalet nästa år.
Det står klart sedan politikerna i socialnämnden klubbat igenom beslutet på onsdagskvällen, inför ögonen både anhöriga och personal.– Luften har gått ur oss, kan man säga, säger Gunilla Fridh, en av de anhöriga som stridit för att Politikernas förslag att stänga Kullagårdens demensboende inte skulle genomföras.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.