Politiker

Friday, 14 December, 13:01

Nyheter om Politiker

Sortering: Relevans | Senaste
Sydsvenskan - 24 nov 18 kl. 15:54

Malmöpolitiker förste vice ordförande för Muf

Helena Nanne blir förste vice ordförande i Moderaternas ungdomsförbund..

Skånskan - 03 dec 18 kl. 18:00

Dialogmöte för företagare med lokala politiker

Skurup I morgon tisdag klockan 16.45 bjuder Politiker från kommunen och regionen in till dialog med företagare i kommunen. Mötet sker på Restaurang Rutger och pågår till klockan 19.

Helsingborgs Dagblad - 22 nov 18 kl. 16:23

Två ledande S-politiker i Bjuv avgår efter budgetbråk

Ann-Sofie Fridehjelm (S), bilden, och Caroline Wegner (S) lämnar sina uppdrag..

Skånskan - 24 nov 18 kl. 15:00

En ostrategisk petning av Moderaterna

Europaparlamentarikern Anna Maria Corazza Bildt får inte stå kvar på Moderaternas lista till nästa mandatperiod. Detta trots att hon fått sin plats i parlamentet genom att vara en kryssraket som mobiliserade både gamla och nya moderata väljare under sina färgstarka personalvalskampanjer. Det är kanske inte någon merit i ett parti som personkryssar ovanligt lite, men det är ett trist budskap att skicka till både gräsrotsPolitiker och deras väljare, att partiet kan strunta i det och slänga ut dig från listan.

BT - 21 nov 18 kl. 05:39

Kommunen har utvärderat skolskjutsen

När Bergkvara buss tog över skolskjutsuppdraget i samband med skolstarten tidigare i höstas sjösattes också kommunens nya regler och rutter. Kommunen har utvärderat hur skolskjutsen fungerat under hösten och nu ska ansvariga Politiker se över eventuella justeringar i reglementet..

Barometern - 22 nov 18 kl. 16:25

SD politiker folkbokförd i en husvagn

Anne Oscarsson begärde milersättning till husvagnen istället för sin mans hus där hon bor. – Det var ett misstag som jag har rättat till, säger hon..

Nyan - 15 nov 18 kl. 06:00

Gunell röt till för klimatet

Närings- och miljöminister Camilla Gunell (S) använde skarpa ord mot flera lagtingsPolitiker som kritiserade hennes klimatperspektiv i budgetdebatten. ”Skrämmande perspektiv” sa hon om Jörgen Pettersson (C) och kallade Stephan Toivonen (ÅLD) för klimatskeptiker. Det blev livlig debatt när landskapsregeringen i går presenterade sina ansvarsområden i budgetförslaget för lagtinget.

YA - 23 nov 18 kl. 00:01

Frågefunktion försvinner och medborgarförslag blir digitala

Via kommunens hemsida har allmänheten kunnat ställa frågor till Politiker. När den nya hemsidan togs i bruk försvann ”Fråga din Politiker” för att ersättas och ersätts en förtroendemannaportal. Parallellt smids planer på att ersätta medborgarförslagen med digitala dito..

Sydöstran - 22 nov 18 kl. 17:02

TV: Se Hanssons sista tal – Lewén tackades av för fjärde gången

Flera Politiker avtackades i dag på kommunfullmäktige. Patrik Hansson (S) höll i dag sitt sista tal och Kent Lewén (L) tackades av för fjärde gången..

SVT - 22 nov 18 kl. 17:19

The front runner visar hur politikernas privatliv blev offentligt

Vilka egenskaper ska vi värdera hos våra Politiker? Kulturnyheternas Kristoffer Viita träffade regissören Jason Reitman som ställer dagsaktuella frågor i sin film om presidentkandidaten Gary Hart, spelad av Hugh Jackman. The front runner är baserad på de verkliga händelserna inför valet i USA 1988..

GöteborgsPosten - 17 nov 18 kl. 10:10

Liberalerna har fått ett eget Skåneuppror

Liberalerna har fått sitt eget Skåneuppror. Nio framträdande L-Politiker kräver att partiets riksdagsgrupp och partiledaren Jan Björklund klart säger nej till Stefan Löfven (S) som statsminister..

BT - 23 nov 18 kl. 13:28

SD-politiker lämnar sina uppdrag

Sverigedemokraten Alf Flodin avsäger sig sina politiska uppdrag i Ulricehamns kommun..

Västerbottens Folkblad - 23 nov 18 kl. 11:00

[PLUS] ”Tillverkas det såna politiker numera?

Gösta Skoglund har sin väg, Ola Ullsten kanske också får sin och Sara Lidman fick sin tunnel – men....

DN - 21 nov 18 kl. 06:00

M-kommunerna där elcykelbidrag inte är felbidrag

Borgerliga Politiker har älskat att hata de statliga subventionerna av elcyklar. Men en genomgång av  fördelningen av bidragen tyder på att de är extra populära i borgerligt styrda kommuner..

Jönköpingsnytt - 20 nov 18 kl. 21:21

Det blir politikernas nya lön

Flera Politiker kan få en löneökning på flera tusen kronor över en natt. Under måndagen stod det klart vad det blir för löner till regionråden, skriver jp.se.

Sydöstran - 20 nov 18 kl. 12:16

Här är politikerna som får tunga poster

Nu står det klart vilka Politiker som blir ordförande, vice ordförande och andre vice ordförande i de olika nämnderna och bolagen i Karlskrona kommun..

Politologerna - 20 nov 18 kl. 07:30

Men hur uttrycker du dig?! Hur riksdagsledamöter talar om migration

Det här är ett gästinlägg av Petrus Olander och Eitan Tzelgov, forskare i statsvetendskap vid Göteborgs universitet respektive University of East Anglia. *** I en nyligen publicerad artikel ställde vi oss samma fråga om riksdagsledamöter i allmänhet som Annie Lööf ställde till Jimmie Åkesson under partiledardebatten i SVT. Hur pratar ledamöterna om migration?

Helsingborgs Dagblad - 22 nov 18 kl. 20:00

Lokalerna döms ut: ”Det är en deprimerande miljö”

Patienter, personal, chefer och Politiker verkar alla vara överens..

Blekinge Läns tidning - 22 nov 18 kl. 19:34

Politiker krävde svar om omflyttningen av elever

Såväl Moderaterna som Sverigedemokraterna krävde besked om programomflyttningen i kommunfullmäktige under torsdagen. Mer information ska ges till kunskapsnämnden nästa vecka..

GöteborgsPosten - 22 nov 18 kl. 17:28

Kritik mot höjning av avfallstaxor

Totalt sett blir det en höjning av avfallstaxan i Vänersborg nästa år. Men avgifterna går upp för en del och ner för andra. Orättvist tyckte några Politiker..

Skånskan - 22 nov 18 kl. 15:00

Fler alternativa straff

Trots 1100 nya häktes- och fängelseplatser kommer det inte att räcka. Svenska fängelser är på väg att bli överfulla. Och värre kommer det att bli, på grund av de senaste årens straffskärpningar.

Cornucopia - 22 nov 18 kl. 13:55

Trist dag för foliehattarna - Annie Lööf bildar inte regering

Det var en sorgens dag för alla foliehattar som hävdar att Annie Lööf (C) blir nästa statsminsiter, eftersom hon varit på den privata diskussionsklubben Bilderberggruppens möten en gång. Lööf ger alltså upp sonderingsförsöken att bli statsminister, och ingen är det minsta förvånad. Utom foliehattarna.

Länstidningen i Jämtland - 22 nov 18 kl. 12:00

Socialchefen i Åre om 198 avvikelser som anmälts till IVO: "Det är jättetydligt att det funnits brister"

Politiker och socialchef reagerade på det som de uppfattade vara undermåligt hanterade ärenden....

SmålandsPosten - 21 nov 18 kl. 19:21

Länet: Politikernas arvoden höjs – trots protester

Den ekonomiska ersättningen för vissa Politiker i nämnder och utskott höjs. Efter votering stor det klart att det blir en ökning. Den kommer att kosta Tingsryds kommun omkring 90 000 kronor om året.

Expressen - 16 aug 18 kl. 08:13

Maskerade mannen i video till Expressen: Hämnd mot polisen

Brandattentaten i Västsverige har sänt chockvågor genom valrörelsen. Statsminister Stefan Löfven lovar att de skyldiga ska gripas – andra Politiker spekulerar om politiska motiv. I en video som skickades till Expressen en timme före bränderna skyller en anonym maskerad man det som ska ske på ”polisen, Politikerna och samhället”.

Sydöstran - 20 nov 18 kl. 10:31

Åklagare förlorar ärende efter jävutredning

Åklagaren som åtalade en SD-Politiker för hets mot folkgrupp, och anmäldes för jäv av Politikern, förlorar ärendet, enligt beslut från en överåklagare. Åtalsbeslutet granskades också på Politikerns begäran - men överåklagaren slår fast åtalet om hets mot folkgrupp.(TT).

SmålandsPosten - 21 nov 18 kl. 21:33

Utesluten SD-politiker kritiserar media

Lennart Strand uteslöts av SD i oktober efter en intervju med Smålandsposten. Hans vara eller icke vara i kommunfullmäktige har därför länge varit osäkert. Men nu avsäger han sin plats och menar att media får som de vill..

Sydöstran - 01 dec 18 kl. 06:00

Så många politiker ska bantas bort nästa år

Antalet Politiker i barn- och utbildningsnämnden och omsorgsnämnden bantas. Det har kommunfullmäktige beslutat..

Västerbottens Folkblad - 19 nov 18 kl. 17:00

Kata Nilsson: ”Folket har inte valt Kristersson”

Jimmie har helt rätt: det är folket som bestämmer. Det finns en bild, som ofta odemokratiska krafter har, av att de själva är de som sitter på sanningen. Nordiska motståndsrörelsen gick runt i Almedalen med tröjor där det stod ”Vi är inga Politiker, vi är folket” som om Politiker inte vore folk och vi inte […].

Skånskan - 20 nov 18 kl. 16:30

Sony Mobile varslar 200 personer

Lund Sony Mobile varslar 200 anställda i Lund.
Under tisdagen informerades de anställda som relativt omgående ska få besked om vilka som berörs. Enligt Stefan Andersson, platschef på Sony Mobile i Lund, gäller varslet endast anställda inom mobilsidan.

YA - 21 nov 18 kl. 20:00

Efter nazisthälsningen: nu tar skola och politiker gemensamma krafttag

Efter att Politikern Lena Axelsson i förra veckan möttes av nazistiska hälsningar från elever på Nils Holgerssongymnasiet tas nu gemensamma krafttag. – Det här är verkligen inget som vi accepterar, vi agerar tydligt, säger rektor Eva Le Grand..

Skånskan - 21 nov 18 kl. 17:36

Nya ansikten i topp när politiker byts ut

SJÖBO Efter åtta år blir det ett byte på ordförandestolen i familjenämnden.
Enligt valberedningens förslag ska Susan Melsen (M) ersätta partikamraten Magnus Hammarskjöld.2010 lämnade moderaten Kent-Ivan Andersson familjenämnden efter 12 år som ordförande och gick vidare till kommunstyrelsen.

Skånskan - 21 nov 18 kl. 16:44

Regionledningen oroad över Sonys varsel i Lund

Lund. Sony Mobile har varslat 200 medarbetare i Lund om uppsägning. Regionledningen ser med oro på utvecklingen och har initierat ett arbete för att stoppa en mer omfattande företagsflykt.

Sydsvenskan - 15 nov 18 kl. 21:07

Konsumtionen måste ned för att nå klimatmål

Konsumtionen måste halveras om klimatmålet ska nås. Naturvårdsverkets färska siffror visar på att kraftfulla åtgärder behövs både från Politiker och enskilda. Under 2016 innebar vår konsumtion att 101 miljoner ton koldioxid släpptes ut.

GöteborgsPosten - 14 nov 18 kl. 13:47

Reformera EU:s jordbruk - surfa på vegovågen

För den Politiker som verkligen vill reformera EU:s jordbrukspolitik finns det en enkel strategi: surfa på vegovågen, skriver Jonas Paulsson, Köttfri måndag..

Skånskan - 20 nov 18 kl. 05:00

Snigelbygglov blev supersnabba

ESLÖV En av sakerna som möjliggör det höga tempot på bostadsbyggandet i Eslöv är att kommunens bygglovsavdelning gått från att ha blivit kritiserad till att bli supersnabb i handläggningen.För fyra, fem år sedan var det många klagomål från medborgare och företagare på långsam handläggning.
Genomsnittstiden för att få ett bygglov låg då på 16 veckor.

DI - 16 nov 18 kl. 20:02

Tvärnit för ombildningar – men Stockholms politiker vill sälja bostäder

Ombildningarna har bromsat in i Stockholm, men det nya blågröna styret i huvudstaden flaggar för att det nu kan ändras. ”Det finns en påtaglig snedfördelning”, säger Dennis Wedin (M), Stockholms stad..

Skånskan - 17 nov 18 kl. 05:00

Tillsätter utredning efter byggmissarna

HÖRBY Kommunen tänker gå till botten med vad som låg bakom de kraftiga felbudgeteringarna för ombyggnaden av Gullregnsgården och Vallgatan 2A. 100 000 kronor sätts av till en extern utredning.Projektledaren som höll i byggena har redan lämnat sin tjänst, och är polisanmäld av Stefan Borg i Sverigedemokraterna.

BT - 13 nov 18 kl. 19:57

Politiker positiv till medborgarsatsning på Sjöbo

I går invigdes Medborgarlabbet på Sjöbo. Stadsdelen har därmed fått en mötesplats där kreativa tankar om hur stadsdelen ska födas och utvecklas..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.