Politiker

Thursday, 21 March, 02:19

Nyheter om Politiker

Sortering: Relevans | Senaste
Barometern - 24 feb 19 kl. 06:00

Kostnader för inhyrd personal - ett akut problem

Region Kalmars röda siffror för 2018 har sin förklaring i onödiga kostnader. Det menar M-Politiker som nu vill ha en översyn av läget..

Skånskan - 01 mar 19 kl. 05:00

Granberg: Har inte misskött mig

ESLÖV Göran Granberg (SD) menar att redovisningen dröjt för att ärendet är komplicerat och för att han haft en pressad tillvaro.
– Jag anser inte att jag misskött det här ärendet, säger han trots den aktuella domen i tingsrätten.SD-ledamoten Göran Granberg befinner sig i Polen när Skånskan når honom för att få en kommentar om att tingsrätten dömt ut ett vite mot honom för att han inte fullgjort sina skyldigheter som förvaltare.

SmålandsPosten - 02 feb 19 kl. 04:00

Terrorhot mot Sveriges bönder

En tidigare miljöpartistisk Politiker är numera ledare för något som kallar sig Djurfront. Tankarna går till ett slags djurvännernas fascistgrupp – och det är inte långt ifrån sanningen..

Kristianstadsbladet - 15 feb 19 kl. 18:00

Debatt Politiker: Nu kan ni rädda den skånska vården

Den skånska sjukvården håller på att kollapsa. Våra medlemsgrupper flyr och vårdplatsbristen eskalerar. Detta på grund av att arbetsgivaren inte erbjuder godtagbara villkor.

Cornucopia - 28 feb 19 kl. 23:27

Pakistan ska bombat Indien - pakistansk F-16 nedskjuten

Lite mer om utvecklingen det försämrade läget Indien - Pakistan. Pakistan ska ha bombat mål i Indien och Indien hävdar att man skjutit ner en pakistansk F-16. Ord står mot ord.

Blekinge Läns tidning - 28 feb 19 kl. 21:17

Efter krismötet: ”Har bara byggt upp mer ilska”

Stämningen var spänd när pressade anställda inom äldreomsorgen träffade ansvariga Politiker och tjänstemän under torsdagskvällen. Frågorna var många, men svaren var få. – Jag är extremt orolig inför framtiden, menar undersköterskan Alexandra Ahlenius..

YA - 28 feb 19 kl. 22:00

Skolkonflikten:”Vi undrar hur beslutet har gått till”

Piratenskolans framtid är hotad på grund av bristande ansvar och kunskap hos vissa Politiker. Det anser skolans föräldraförening, som nu överklagar beslutet att införa årskurs fem i Sankt Olof..

SmålandsPosten - 28 feb 19 kl. 19:20

Politiker vill öka insynen kring EM-Lax

Kommunen vill skärpa tillsynen kring företaget EM-Lax och på torsdagen antogs ett förslag om tillsynsbesök varje kvartal de två kommande åren. – Vi vill ha en bättre insyn, säger Marie Hammarström-Linnér (S), nämndsordförande..

GöteborgsPosten - 20 feb 19 kl. 11:54

Drevet mot "Soffan" ett angrepp på kampen mot hedersförtryck

Vi är bekymrade men inte förvånade över kravet på att Ann-Sofie Hermanson (S) ska avgå. Hon är inte den första S-Politiker som tagit tydlig ställning mot hedersförtryck och sedan utsatts för ett politiskt drev, skriver bland andra Sara Mohammad, GAPF..

Kristianstadsbladet - 28 feb 19 kl. 13:06

Politikerbråk kring rätt till ersättningar - ”Det smakar beskt i munnen”

Joachim Fors (S) tog ut ersättning för förlorad arbetsinkomst mot gällande praxis. Reglementet måste göras om, anser S och M. Det håller inte SD med om.

SmålandsPosten - 28 feb 19 kl. 11:53

”Förståelsen hos politiker och tjänstemän har ökat”

Företagarklimatet kunde varit bättre. Tingsryd tillhör landets bottenskikt och näringslivet har främst klankat ner på tjänstemännens och Politikernas attityd, på bristande service och krångliga regler. Men Vi Företagares Anne Engmann Sommer blickar hellre framåt.

Sydsvenskan - 07 feb 19 kl. 17:30

Lomma säger nej till tiggeriförbud

SD-Politiker: Moderaterna i Lomma är väldigt fega..

SmålandsPosten - 26 feb 19 kl. 15:16

Storgatan: Växjöbo misshandlade SDU-politiker – döms

En Växjöbo har dömts för misshandel efter att han slagit Emil Eneblad, när denne kampanjarbetade för Sverigedemokraternas ungdomsförbund på Karl Oskar-dagarna..

Expressen - 08 jan 19 kl. 16:00

Prisbelönte författaren: ”Kan inte tycka om kvinnor över 50”

I en intervju med magasinet Marie Claire säger författaren Yann Moix att han inte kan uppskatta kvinnor i 50-årsåldern – för att deras kroppar inte kan mäta sig med yngre kvinnor.Ett utspel som har fått flera profiler och Politiker att gå i taket, rapporterar bland andra BBC.Däribland förra presidenthustrun Valérie Trierweiler..

Corren - 28 feb 19 kl. 06:00

SD stängs ute från Folkets hus

Folkets hus i Motala har nekat att hyra ut lokaler till en tvådagarskonferens för ett hundratal SD-Politiker..

Affärsvärlden - 26 feb 19 kl. 13:53

Nordeas vd ber politiker om hjälp att bekämpa penningtvätt

Banksektorn kan inte själv lösa penningtvättsproblemen, säger Nordeas vd Casper von Koskull i en intervju med danska Børsen..

YA - 26 feb 19 kl. 02:02

Insändare: Europas politiker är inte okunniga om klimathotet

Det här med miljö är konstigt..

VA - 21 feb 19 kl. 11:38

Analys: Klimataktivisterna blir allt fler - och nu börjar de ställa krav på bolagen

Det är inte bara Greta Thunberg som står på barrikaderna i kampen för klimatet. Hon har fått sällskap av ungdomar världen över som vill öppna ögonen på trötta Politiker och få allmänheten att se sanningen i vitögat..

Kristianstadsbladet - 27 feb 19 kl. 19:00

Kommuninvånare kräver krafttag mot buset – politiker och polis har kontaktats

Den senaste tidens brott är något snackas om på byn, på arbetsplatser och på sociala medier. Nu anser en Bromöllabo att något måste göras..

YA - 27 feb 19 kl. 17:56

Välbesökt invigning av YA-redaktionen

Vilken invigningsfest det blev när YA höll öppet hus i sina nya lokaler på Lilla Torggatan, mitt i Skurups centrum! Läsare, Politiker och tjänstemän från kommunen strömmade till..

DN - 27 feb 19 kl. 16:31

”Onyanserad kritik av vår undersökningsmetod”

SLUTREPLIK DN DEBATT 19/2. Vi uppskattar forskarnas påminnelse i repliken om att betrakta undersökningsresultat från svåra miljöer med försiktighet. Vi instämmer även i deras uppmaning till Politiker och civilsamhällets organisationer att ta del av vetenskapliga undersökningar samt slutsatser när det gäller förhållanden i utsatta områden..

GöteborgsPosten - 27 feb 19 kl. 16:24

Här avslöjas brister för synskadade på Kungsgatan

Politiker testade att gå med vit käpp utan att se ordentligt..

Skånskan - 27 feb 19 kl. 15:00

Tomter på gång i industriområde

höör Länge har det varit stiltje kring gamla Sågenområdet. Nu är tanken att Höörs kommun ska anlägga gator och installera vatten- och avlopp i kvarteret.I flera år har Politiker och tjänstemän pratat om att gamla Sågen eller industriområde Nord som området formellt heter ska anläggas.

Barometern - 27 feb 19 kl. 12:32

S-politiker avsäger sig

Expressen - 22 feb 19 kl. 20:01

Kvinnliga politiker i skottgluggen på nätet

Socialförsäkringsminister Annika Strandhäll, S, gick ut i sociala medier och varnade för fejkade inlägg med hennes namn som fått spridning.– Som kvinna drabbas man ofta hårdare av hot och hat i det offentliga än män, säger Strandhäll till SVT Nyheter.

Kristianstadsbladet - 27 feb 19 kl. 09:00

Politiker om droger på skola: ”Klart oroande givetvis”

Narkotikan på Dalaskolan södra har lyfts även i individutskottet. ”Det är klart oroande givetvis”, säger ordförande Stefan Sturesson (M) om situationen..

Skånskan - 24 feb 19 kl. 20:00

Mer utrymme för matavfallet

SJÖBO Facket för matavfall kommer att bli mer än dubbelt så stort medan facken för glas och metall bantas till förmån för sortering av plast- och pappersförpackningar.
Sjöbos nya sopkärl har anpassats efter önskemål och efter framtida sorteringsbehov.Kommunens nya sopkärl har Sjöboborna delvis fått vara med och utforma.

SmålandsPosten - 16 feb 19 kl. 19:54

MP i Göteborg vill se Växjöpolitiker som språkrör

Magnus P Wåhlin, gruppledare för Miljöpartiet i Växjö blev populär på utfrågningen i Göteborg. Nu kan han bli partiets nästa språkrör..

NSD - 26 feb 19 kl. 20:44

Politiker såg skid-VM på kommunfullmäktige

Förtroendevalda att föra folkets talan, och se lite skid-VM?.

Expressen - 31 jan 19 kl. 06:45

Vanskötsel värdig en bananrepublik

Svenska Politiker måste sluta att slå sönder vår förvaltning med bananrepublikansk dumhet.  .

YLE - 02 feb 19 kl. 08:01

"Tur så finns det Stolpe" – en kall och våt natt i youtubern Tor-Erik Stolpes taxi

När Tor-Erik Stolpe sätter sig bakom ratten får han vara med om allt från autografjägare, tonåringar som vilt cyklar efter hans taxi och kunder som betalar extra för att höra honom sjunga. Han är taxidräng, youtuber, Politiker och finsk mästare i korvätning, och i Ekenäs verkar alla – på gott och ont – känna Tor-Erik Stolpe..

Kristianstadsbladet - 23 jan 19 kl. 17:12

Ryck upp er, M och KD – nu behövs en rak höger

Det finns skäl att vara arg och besviken över att Löfven vann dragkampen om C och L, men för Politiker som vill se en annan politik är det bättre att visa oss väljare alternativ än att gnälla. Borsta av er dammet och res er. NU..

Barometern - 23 feb 19 kl. 06:00

KD-politiker efterlyser fler tomter

"Folk är inte så köptrogna. Man måste handla om man vill ha kvar sin butik.”.

Kristianstadsbladet - 26 feb 19 kl. 15:30

Dina patientdata skyddas för mycket, anser skånska politiker.

Det nya digitala vårdsystemet (SDV) som ska införas i Region Skåne lever inte upp till lagkraven. Nu tänker regionen skriva till regeringen och begära lagändring. Samtidigt finns det en osäkerhet om skånska patientjournaler kan läcka till amerikanska myndigheter..

Blekinge Läns tidning - 25 feb 19 kl. 18:45

Förändring är Abbas drivkraft

Viljan att förändra. Det är 23-åriga Alice Abbas (MP) drivkraft för att engagera sig politiskt. Hon vill arbeta för att minska stressen bland eleverna på gymnasiet.

DI - 26 feb 19 kl. 21:16

Nederländska staten köper storpost i Air France-KLM

Den nederländska staten har köpt 12,7 procent av flygkoncernen KLM-Air France enligt nyhetsbyrån Bloomberg. Beskedet kommer efter att nederländska Politiker vadat in i maktstriden inom koncernen..

Corren - 26 feb 19 kl. 20:56

Vill bygga ny stad – för fyra miljarder

Ett par månader efter tillträdet visar Marvikens nya ägare upp planerna på en skärgårdsstad för Politiker och tjänsteman..

YA - 26 feb 19 kl. 15:30

Dina patientdata skyddas för mycket, anser skånska politiker.

Det nya digitala vårdsystemet (SDV) som ska införas i Region Skåne lever inte upp till lagkraven. Nu tänker regionen skriva till regeringen och begära lagändring. Samtidigt finns det en osäkerhet om skånska patientjournaler kan läcka till amerikanska myndigheter..

Trelleborgs Allehanda - 26 feb 19 kl. 15:30

Dina patientdata skyddas för mycket, anser skånska politiker.

Det nya digitala vårdsystemet (SDV) som ska införas i Region Skåne lever inte upp till lagkraven. Nu tänker regionen skriva till regeringen och begära lagändring. Samtidigt finns det en osäkerhet om skånska patientjournaler kan läcka till amerikanska myndigheter..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.