Politiken

Friday, 21 September, 17:27

Nyheter om Politiken

Sortering: Relevans | Senaste
SmålandsPosten - 21 aug 18 kl. 15:32

”Familjen är den viktigaste byggstenen”

En delad föräldraförsäkring är fel väg att gå för jämställdheten, enligt KD. – Politiken måste veta sin gräns och inte sätta ytterligare press på familjer som har svårt att få ihop livspusslet, säger Anna Zelvin, som kandiderar för Kristdemokraterna till kommun- och regionfullmäktige..

SmålandsPosten - 30 aug 18 kl. 15:18

Larsson (L): ”Vi har den bästa miljöpolitiken”

Med en ny tvåprocentsspärr i kommunvalet måste Liberalerna få ökat stöd sedan förra valet, annars åker de ur fullmäktige. Nya förstanamnet Ulf Larsson (L) ser dock endast möjligheter. – Jag är övertygad att vi klarar oss..

YA - 31 aug 18 kl. 11:36

Större valfrihet inom vården

Liberalerna vill föra in ett humanistiskt perspektiv i den lokala Politiken. Att stoppa drogförsäljningen, stärk lärarnas pedagogiska uppdrag och skapa ett varmare företagsklimat finns på agendan..

Supermiljöbloggen - 28 aug 18 kl. 08:25

Partigranskningen: Vad vill M göra för miljön?

Sedan Ulf Kristersson blev partiledare har Moderaterna pratat allt mer klimat, men hur mycket ligger bakom orden? På den positiva hittar vi utfasning av fossila subventioner till gruvindustrin, satsning på läkemedelsrening och bidrag till Sveriges ambitiösa klimatmål. På andra sidan hittar vi miljardsänkning av budgeten och en festinbjudning till att äta en utrotningshotad art.

Barometern - 10 sep 18 kl. 13:59

Missade att ta sig till riksdagen – lämnar den lokala politiken

Kaj Raving (V) missade att ta sig till riksdagen. Nu talar mycket för att han försvinner från den lokala Politiken i Nybro..

BT - 25 aug 18 kl. 04:00

Guteland: Din röst påverkar Bryssel

Det stundande valet påverkar i allra högsta grad även Europaparlamentet. Politiken som drivs där beror på vilken Regering vi har efter den 9 september, skriver Jytte Guteland..

BT - 30 aug 18 kl. 09:58

Överenskommelsen mellan rött och blått – håller den efter valet?

Inget block i Borås fick egen majoritet i valet 2014. Det har tvingat fram ovanliga lösningar i den lokala Politiken där gränsen mellan rött och blått suddas ut. Kommer överenskommelsen mellan Socialdemokraterna och Moderaterna att hålla efter årets val?.

Nya Wermlands Tidningen - 31 aug 18 kl. 06:00

MP ett landsbygdsparti?

I tisdagens KT kunde man läsa att Miljöpartiet tycker man skall satsa på landsbygden. Att den är viktig för miljöPolitiken. Som boende på landsbygden och som månskensbonde så ser jag miljöpartiet som min största politiska motståndare..

NSD - 31 aug 18 kl. 06:00

”Vi måste bli mer synliga”

Hur ska vi nå Politiken?.

Blekinge Läns tidning - 30 aug 18 kl. 13:40

Seniorfestivalen är i gång

Med bara någon vecka kvar till valdagen vilade Politiken tungt över årets seniorfestival. Mellan raderna av utställartält på torget diskuterades många praktiska frågor samt både landstings- och kommunpolitik..

Länstidningen i Jämtland - 30 aug 18 kl. 15:26

Lokal SD-politiker handlade på högerextrema nätbutiker – lämnar politiken

Mikael Bitén står med på Sverigedemokraternas kommun-lista i Östersund inför valet. Nu lämnar han....

SmålandsPosten - 30 aug 18 kl. 21:39

Växjös förra kommunalråd får regeringsuppdrag

Växjös tidigare kommunalråd Åsa Karlsson Björkmarker (S), som plötsligt lämnade Politiken i januari år, har fått regeringens uppdrag att leda en statlig utredning av socialförsäkringar..

DI - 10 sep 18 kl. 02:20

Liberalernas Carl B Hamilton sågar egna politiken

”För den ekonomiska Politiken är det väldigt viktigt att komma ihåg att den här valrörelsen har varit en katastrof.” Den rallarsvingen från Liberalernas Carl B Hamilton träffar även det egna partiet..

BT - 29 aug 18 kl. 17:18

Alltfler administratörer i vården konfliktfråga i politiken

Västra Götalandsregionen, landets största arbetsgivare, ökar med tusen anställda eller mer varje år. Det är dock skaran av administratörer som växer mest. Sjuksköterskorna blir knappt fler alls, trots skriande behov.

Barometern - 30 aug 18 kl. 16:28

Kent Freij hoppas på nytt förtroende i politiken

– Vi har stora öron och liten mun. Vår viljeinriktning är att invånarna ska känna sig mer delaktiga i de politiska besluten, säger Kent Freij som är toppnamn lokalt för nya partiet Medborgerlig Samling, MED..

SVT - 28 aug 18 kl. 08:14

Kina kan komma att upphäva tvåbarnspolitiken

Det är världens folkrikaste land, men Kina har på senare år stött på ett nytt problem – en åldrande befolkning och minskande arbetskraft. Och nu kan man komma att slopa Politiken som begränsar antalet barn som föds..

Skånskan - 30 aug 18 kl. 14:00

Före detta polis önskar kommunala poliser i Malmö

MALMÖ Kommunala poliser som sköter kontakterna med närsamhället. Fler hyresrätter och ett bostadsbyggande med sociala ytor. Mer valfrihet för familjer i förskole- och skolvalen.

Skånskan - 30 aug 18 kl. 14:00

Satsa på alla våra orter i kommunen

Skurup Trygghet för äldre, låta hela landsbygden leva, trygghetsvärdar och en skola där varje elev ska lyckas.
Det är vad Centerpartiet vill sätta fokus på de kommande fyra åren.– Det är viktigt för oss att hela kommunen får leva och utvecklas.

UNT - 30 aug 18 kl. 11:30

MP: "För mycket prestige i politiken"

Redan när den lilla broschyren om ett nytt parti kom i brevlådan hemma i Gävle i början av 80-talet visste hon att Miljöpartiet var mitt i prick..

UNT - 30 aug 18 kl. 11:30

MP: "För mycket prestige i politiken"

Redan när den lilla broschyren om ett nytt parti kom i brevlådan hemma i Gävle i början av 80-talet visste hon att Miljöpartiet var mitt i prick..

Dagen - 28 aug 18 kl. 14:28

Se civilsamhället som den fjärde statsmakten

Partier av alla politiska färger saknar förmåga att effektivisera offentlig sektor. Om Sverige ska kunna möta dagens och framtidens samhällsutmaningar måste Politiken uppvärdera det civila samhället, skriver Tomas Bjöersdorff..

Supermiljöbloggen - 20 aug 18 kl. 08:01

Partigranskningen: Vad vill L göra för miljön?

Jan Björklunds parti säger sig vilja vara borgerlighetens nya gröna röst, men vill samtidigt skära ner kraftigt i miljöbudgeten och slopa viktiga nationella miljöinvesteringar.  Partiets politik I Naturskyddsföreningens partigranskning utmärker sig L som det borgerliga parti som säger sig vilja satsa mest på miljöPolitiken 2018. Det har lett till att partiet nu talar öppet om sig själva som ”alliansens grönaste röst”.

GöteborgsPosten - 29 aug 18 kl. 21:38

Nybliven förälder: "Märkligt att det inte ska löna sig att jobba"

För nyblivna föräldrar är det mycket nytt som händer. ­Val­rörelsen pågår för fullt och våra yngsta ­medborgare ­påverkas också av Politiken. På öppna förskolan vid ­Kungs­torget träffas föräldrar och de minsta barnen för att leka, umgås och byta erfarenheter..

BT - 29 aug 18 kl. 19:14

Här står S och C enade - här går de isär

Det är tydligt att äldreomsorgen är en vattendelare i Politiken. Även huruvida Tranemo lever upp till sin kommunslogan råder det delade meningar om. Det kom fram i går när Tony Hansen (S) och Lennart Haglund (C) möttes i BT:s valduell..

DN - 06 sep 18 kl. 06:00

Per Svensson: Kärleken kan vara gränslös. Det får politiken aldrig bli

Politiken ska skapa förutsättningar för goda liv, inte leva ­livet åt oss. Kärleken, lyckan och meningen med livet får vi själva söka efter..

DN - 15 aug 18 kl. 07:55

Margot Wallström: Feministisk utrikespolitik har fått större genomslag än väntat

Två prioriteringar har dominerat svensk utrikespolitik under regeringen Löfven: platsen i FN:s säkerhetsråd och den feministiska inriktningen. Flera bedömare menar att den feministiska Politiken har haft fått större genomslag än väntat på en internationell arena..

Dagens PS - 21 aug 18 kl. 08:34

Hanif Bali (M) går till motattack

”I slutändan var det inte jag som gav den största stöten mot tidningarnas trovärdighet”. Det skriver den omdiskuterade moderaten på sin Facebook, rapporterar SVT Nyheter. Hanif Bali har alltså väckt uppståndelse på nytt genom att i fredags dela en bild där han poserar med ett halvautomatiskt vapen.

Helsingborgs Dagblad - 29 aug 18 kl. 06:00

Ingen Ozzy Osbourne i den lokala politiken

HD:s Ulf Kristiansson lyssnade på tisdagskvällen valdebatt..

GöteborgsPosten - 26 aug 18 kl. 08:54

Obama: Få har prövats som McCain

Den amerikanske republikanske senatorn John McCain har avlidit efter en tids sjukdom. I kondoleanserna framhävs McCains mod och hans livslånga arbete inom militären och Politiken..

Dagens PS - 27 aug 18 kl. 08:46

Ledarkollen: Poetiskt om populism

Idag handlar ledarkollen om att alla känner någon som röstar på SD, att demokratin är som bäst om det finns många politiker, om att högern bekämpar välfärden och så poesi om populism… PS Ledarkollen – Varje dag läser, sammanfattar och serverar Dagens PS de viktigaste och mest intressanta ledarsidorna – både i Sverige och internationellt.  Alla känner någon som röstar på SD De skribenter som 2014 skrev om detta, som hade örat mot marken och faktiskt skrev om en opinionsmässig rörelse i Sverige, blev jagade, avskydda, förtalade och avskedade. Man sköt budbäraren helt enkelt.

Skånskan - 28 aug 18 kl. 14:00

Ideologi och funktion

Centerpartiets resultatfokus märktes under Sveriges televisions utfrågning av Annie Lööf. Att säga att man är emot flygskatten, men bara för att den inte är tillräckligt effektiv och att man gärna ser andra andra klimatreformer är inte lika klatschigt som att peka på en föreslagen skattehöjning och gå vidare. C vill att saker ska fungera i praktiken.

Dagen - 28 aug 18 kl. 14:28

Se civilsamhället som den fjärde statsmakten

Partier av alla politiska färger saknar förmåga att effektivisera offentlig sektor. Om Sverige ska kunna möta dagens och framtidens samhällsutmaningar måste Politiken uppvärdera det civila samhället, skriver Tomas Bjöersdorff..

SVT - 23 aug 18 kl. 22:27

L: ”Politiken ska inte peta i konsten”

Vilken roll ska kulturen spela för medborgarna och för samhället? Det debatterade Christina Örnebjär, som sitter i kulturutskottet för Liberalerna, och Aron Emilsson, Sverigedemokraternas kulturpolitiska talesperson, i kvällens Aktuellt..

Sydöstran - 28 aug 18 kl. 08:00

Peter Jeppsson: ”Jag lämnar på topp”

När Peter Jeppsson lägger sin 30-åriga politiska karriär på hyllan är det för att återgå till sin passion – att arbeta till sjöss som sjöofficer. Men Politiken avsäger han sig inte för all framtid. – Man ska aldrig säga aldrig, säger han till Sydöstran..

Skånskan - 16 aug 18 kl. 09:28

Lissmark och Palm sänker sina löner

höör Som en del i de tuffa besparingar som Höörs kommun just nu genomför väljer kommunstyrelsen att sänka kommunalrådens arvoden. Vid årsskiftet sänks kommunalrådets och medkommunalrådets arvoden med sju procent enligt ett beslut som togs i tisdags.
Det var förra hösten som Skånska Dagbladet gjorde en granskning med anledning av att de politiska kostnaderna inom Höörs kommun stigit kraftigt.

DN - 12 aug 18 kl. 06:00

Ewa Stenberg: Något stort har hänt i politiken och det går att se röken av det

Sommarens torka och bränder ändrar valrörelsen. Väljarnas intresse för klimatfrågan ökar och har redan mötts av en skur av nya politiska förslag från partierna.  Vill Socialdemokraterna och de borgerliga ha en strid som handlar om annat än invandringsfrågan har de chansen..

Expressen - 04 aug 18 kl. 07:00

Obscen svensk registreringsskylt startade viral revolution i Rumänien

Svensk-rumänske Răzvan Ștefănescu blev ofrivillig galjonsfigur för Rumäniens första virala revolution. Aaron Israelsson berättar om en obscen svensk registreringsskylt som påverkar den brutala rumänska Politiken..

Sydöstran - 27 aug 18 kl. 15:00

Tam debatt när lokalpolitiker möttes

De är överens om ganska mycket. Ett par ämnen visar dock att det finns vissa konfliktytor i den lokala Politiken..

Skånskan - 27 aug 18 kl. 14:00

Dubbelmoral om Löfven

I Expressen den 19:e augusti står följande att läsa för det fall att SD lägger ner rösterna när riksdagen ska rösta om Stefan Löfvens roll som statsminister: ”Om SD inte röstar emot honom skulle han kunna fortsätta. Löfven anser inte att det vore lika med att ta passivt stöd av SD och om SD agerar så kan han inte göra något åt det”. Stefan Löfven kommer således att fortsätta att vara statsminister om SD lägger ner rösterna.

Supermiljöbloggen - 22 aug 18 kl. 11:28

Partigranskningen: Vad vill C göra för miljön?

Centerpartiet har länge kallat sig Alliansens gröna röst och håller en hög profil i miljöfrågor. De talar gärna om grön tillväxt, liksom teknikens roll för hållbar utveckling. Men i praktiken verkar Centerns miljöpolitik splittrad.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.