Pol����ek

Monday, 16 July, 04:48

Nyheter om Pol����ek

Sortering: Relevans | Senaste
Helsingborgs Dagblad - 16 jun 18 kl. 21:56

Tiotusentals följde danskmatch på Parken

Telia Park i Köpenhamn fylldes av danska fans som följde de rödvitas VM-premiär mot Peru på storbildsskärm. Men runt 6 000 tvingades vända. De fick inte plats, meddelar den danska polisen.

Skånskan - 09 jun 18 kl. 01:00

Slå vakt om Sy­stem­bo­la­get

Slut­re­plik gårds­för­sälj­ning Skåne.
Gilbert Tri­bo, grupp­le­da­re för Liberalerna i Re­gi­on Skåne, an­klagar mig för att måla upp en mörk bild om kon­se­kvenserna av att tillåta gårds­för­sälj­ning. Han på­står att för­sla­get inte har nå­got med Sy­stem­bo­la­gets av­skaf­fan­de att göra och de kon­se­kvenser det kan få när ut­budet av al­ko­hol ökar.

Sydsvenskan - 22 maj 18 kl. 09:46

Polis stoppade semestersugna skolkare

Det kan straffa sig att ta med barnen på semester i stället för att skicka dem till skolan. Det blev flera tyska familjer varse när de bestämt sig för att resa bort några dagar innan pingsthelgen. Vid incheckningen på flera flygplatser i Bayern stod pol.

Skånskan - 02 jun 18 kl. 01:00

Gårdsförsäljning bra för Skåne

I en de­batt­ar­ti­kel den 25 maj målar den so­ci­al­de­mo­kra­tiska riks­dags­le­da­moten Hil­le­vi Larsson upp en mörk bild av kon­se­kvenserna av det be­slut om att tillåta gårds­för­sälj­ning i be­gränsad skala, som ny­li­gen togs av Riks­dagen.
Låt mig slå fast en gång för alla – gårds­för­sälj­ning har in­get med al­ko­ho­lism att göra. Ingen är ute ef­ter att av­skaffa Sy­stem­bo­la­gets mo­no­pol.

Helsingborgs Dagblad - 31 maj 18 kl. 18:16

Man hittad död – brottsutredning inledd

En man hittades i morse död på en adress i Motala. Eftersom polisen inte med säkerhet kan utesluta brott har en förundersökning om vållande till annans död inletts, skriver polisen på hemsidan. Mannen påträffades av ambulanspersonal, som tillkallade pol.

Skånskan - 31 maj 18 kl. 04:00

Stärk pub­lic ser­vi­ce obe­ro­en­de

Te­lia för­hand­lar med Bon­ni­er­fö­re­ta­gen om att köpa TV4, egent­li­gen hela fö­re­tags­gruppen Bon­ni­er Broadcasting med ock­så andra ka­naler).
Efter­som staten är en stor­ä­ga­re i Te­lia med 37 pro­cent av ak­tierna blir det pro­blem. Staten är ju ock­så hu­vud­an­sva­rig för SVT.

Helsingborgs Dagblad - 22 maj 18 kl. 09:46

Polis stoppade semestersugna skolkare

Det kan straffa sig att ta med barnen på semester i stället för att skicka dem till skolan. Det blev flera tyska familjer varse när de bestämt sig för att resa bort några dagar innan pingsthelgen. Vid incheckningen på flera flygplatser i Bayern stod pol.

SmålandsPosten - 16 maj 18 kl. 19:04

Musiken ska hjälpa dem att lära sig svenska

Géza Polónyi säger att kärlek och musik är samma sak. På onsdagen spred han både och till Sfi-elever i Älghult..

Sydsvenskan - 13 maj 18 kl. 08:59

Starbucks öppnar toaletter efter rasismkritik

Alla får använda toaletterna på den amerikanska kafékedjan Starbucks – oavsett om de har handlat eller inte. Beslutet följer på omfattande kritik mot hur svarta kunder behandlas. I mitten av april larmade butikschefen på ett Starbucks i Philadelphia pol.

Helsingborgs Dagblad - 13 maj 18 kl. 08:59

Starbucks öppnar toaletter efter rasismkritik

Alla får använda toaletterna på den amerikanska kafékedjan Starbucks – oavsett om de har handlat eller inte. Beslutet följer på omfattande kritik mot hur svarta kunder behandlas. I mitten av april larmade butikschefen på ett Starbucks i Philadelphia pol.

Skånskan - 05 maj 18 kl. 04:00

Sy­stemet vill­kor för gårds­för­sälj­ning

Skånska vin­od­la­re har jublat de senaste dagarna. En ma­jo­ri­tet i riks­dagen har uttalat sig för gårds­för­sälj­ning av lo­kalt pro­du­ce­rat vin (och kan­ske ock­så öl).
Att rege­ringen inte väntas till­sätta den be­gärda ut­red­ningen har upp­märk­sammats, men det är knappast nå­got att för­vånas över.

Politologerna - 09 apr 18 kl. 17:08

Varifrån kommer Sverigedemokraternas väljare?

En av de vanligast förekommande frågorna när man är ute och föreläser om svenskt väljarbeteende handlar om från vilka andra partier Sverigedemokraternas väljare kommer. Ofta finns en baktanke med frågeställningen: debattörer och åhörare vill samla information för att kunna plocka billiga poänger på att avgöra skuldfrågan om vilka partier som i störst utsträckning har bidragit till att förse SD med väljare. Det akademiska intresset för partibyten handlar mer om att först försöka uppskatta nivåer och flöden så bra som möjligt för att sedan ge sig i kast att förklara varför väljarna flyter mellan partier.

Helsingborgs Dagblad - 27 apr 18 kl. 13:31

Man delgiven skälig misstanke om sprängdåd

Elva män sitter häktade för grova narkotikabrott i Helsingborg efter en stor insats i veckan – varav en man i 20-årsåldern också delgivits skälig misstanke, den lägre misstankegraden, för inblandning i sprängningen mot stadens polishus i höstas. Men pol.

Helsingborgs Dagblad - 16 apr 18 kl. 09:51

Oppositionen: Bortslösad högkonjunktur

Oppositionen tycker att regeringen slösat bort högkonjunkturen medan regeringens samarbetspartner, Vänsterpartiet, tar åt sig äran av den förda politiken. Moderaternas ekonomisk-politiska talesperson Elisabeth Svantesson (M) sammanfattar regeringens pol.

Helsingborgs Dagblad - 10 apr 18 kl. 11:16

Misstänkt bomb hittad i flerfamiljshus

Ett hus där 65 personer är skrivna är utrymd i ett bostadsområde i Frölunda efter larm om en misstänkt bomb under fastigheten, rapporterar GT. – Byggarbetare har anträffat något de tror är en bomb i krypgrunden under fastigheten. Eller granat, säger pol.

Helsingborgs Dagblad - 27 mar 18 kl. 14:56

Man hittad död i bostad

En man i 75-årsåldern har hittats död i sin bostad i centrala Örebro. Eftersom brott inte kan uteslutas har en förundersökning om mord inletts, meddelar polisen. En jämnårig kvinna som fanns i lägenheten togs med för förhör och har senare fått lämna pol.

Helsingborgs Dagblad - 20 mar 18 kl. 15:42

Polisens nummer 114 14 ligger nere

Polisens växelnummer 114 14 ligger nere. Polisen uppmanar allmänheten att anmäla brott via webbplatsen eller genom att besöka en polisstation, skriver Dagens Nyheter. – Personal arbetar tillsammans med teleoperatörer för att åtgärda problemet, säger pol.

Helsingborgs Dagblad - 12 mar 18 kl. 15:32

Mystiskt paket väckte oro i London

En man och en kvinna fördes till sjukhus som en försiktighetsåtgärd sedan ett misstänkt paket upptäckts i parlamentet Westminister i London. Innehållet i paketet bedömdes snart som ofarligt. Bedömningen har enligt beskedet från parlamentet gjorts av pol.

Helsingborgs Dagblad - 28 feb 18 kl. 11:18

Skärpt straff för bidragsbrott föreslås

Bidragsbrottslagen har lett till större fokus på bidragsbrott även om mycket återstår i arbetet för att komma till rätta med bidragsbrotten, enligt en utredning som överlämnas till regeringen. – Den har blivit ett startskott för att över huvud taget pol.

Helsingborgs Dagblad - 23 feb 18 kl. 14:30

Misstänkt mord i Örebro – en anhållen

En man i 30-årsåldern sitter anhållen misstänkt för mord på en jämnårig man i Örebro, uppger polisen. Det var ambulanspersonal som larmade polis i samband med att de tog hand om en skadad man i en lägenhet på fredagsmorgonen. Mannen avled senare och pol.

DN - 17 feb 18 kl. 14:40

Champagne hittades 118 år efter jordskred

Champagnehuset Pol Roger har hittat flaskor med champagne som försvann i ett jordskred år 1900. Upptäckten gjordes bara månader innan källarchefen sedan 20 år tillbaka skulle gå i pension. – Jag är väldigt exalterad, säger företagets vd Laurent d’Harcourt till TT..

Sydsvenskan - 16 feb 18 kl. 03:43

Gerillaledare gripen efter attack

En av ledarna för Colombias ELN-gerilla har gripits misstänkt för att ha planerat sprängdåd där sju poliser dödats. Rafael Antonio Botero Restrepo ingår i ledarskiktet i ELN, landets sista aktiva rebellgrupp sedan Farc slöt fred med regeringen 2016. Pol.

Helsingborgs Dagblad - 16 feb 18 kl. 03:43

Gerillaledare gripen efter attack

En av ledarna för Colombias ELN-gerilla har gripits misstänkt för att ha planerat sprängdåd där sju poliser dödats. Rafael Antonio Botero Restrepo ingår i ledarskiktet i ELN, landets sista aktiva rebellgrupp sedan Farc slöt fred med regeringen 2016. Pol.

Helsingborgs Dagblad - 28 jan 18 kl. 20:24

Sju poliser döda i sprängdåd i Colombia

En rad bombdåd har riktats mot polisstationer i norra Colombia under helgen. Minst sju poliser har dödats i dåden som myndigheterna anklagar kriminella ligor för att ligga bakom. I den första attacken på lördagsmorgonen i staden Barranquilla dog fem pol.

Helsingborgs Dagblad - 19 jan 18 kl. 17:39

Man dödshotade dotters pojkvän

En 51-årig man åtalas vid Skaraborgs tingsrätt för att ha misshandlat sin vuxna dotter och dödshotat hennes pojkvän, i syfte att få paret att göra slut. "Det ligger i vår kultur att jag inte får träffa vilken pojkvän jag vill", har dottern sagt till pol.

Helsingborgs Dagblad - 11 jan 18 kl. 20:06

Körde mot trafiken – flera fordon i krock

Flera fordon har kolliderat på E22 i Kristianstad sedan en personbil kört mot färdriktningen. Ambulans och räddningstjänst skickades till platsen, där räddningspersonal arbetade med att få ut en eller flera personer ur minst ett av fordonen, skriver pol.

Politologerna - 16 dec 17 kl. 08:15

Lucka #16: Mellankommunal samverkan – den bortglömda kommunreformen

Inlägget är skrivet av pol. mag Anders Folkesson. Han är statsvetare och ekonom med mångårig erfarenhet av arbete i kommunsektorn.

Helsingborgs Dagblad - 18 dec 17 kl. 15:51

"Oerfaren" regering tar plats i Österrike

Jörg Haiders gamla talskrivare, en Mellanösternexpert och en tidigare presidentkandidat. Det är några av ministrarna i Österrikes nya regering – där den enda med regeringserfarenhet är 31-årige förbundskanslern Sebastian Kurz. En del ministrar saknar pol.

Helsingborgs Dagblad - 17 dec 17 kl. 15:33

Polisen: Gå inte ut ensam när det är mörkt

Natten till i lördags utsattes en 17-årig flicka för en överfallsvåldtäkt i centrala Malmö. Det är den tredje våldtäkten på kort tid. Polisen ser inget samband – men manar till extra försiktighet och avråder kvinnor från att gå ut ensamma i mörkret.

Helsingborgs Dagblad - 11 dec 17 kl. 23:50

Bil förstörd i explosion i Malmö

En parkerad bil har fått stora skador vid en explosion på Pilåkersvägen i Malmö. – Många personer ringde om en kraftig smäll i västra innerstaden. Polisen hittade en personbil med kraftiga skador baktill, säger Anna Göransson, presstalesperson vid pol.

Helsingborgs Dagblad - 11 dec 17 kl. 23:50

Bil förstörd i explosion i Malmö

En parkerad bil har fått stora skador vid en explosion på Pilåkersvägen i Malmö. – Många personer ringde om en kraftig smäll i västra innerstaden. Polisen hittade en personbil med kraftiga skador baktill, säger Anna Göransson, presstalesperson vid pol.

Helsingborgs Dagblad - 03 dec 17 kl. 21:32

Gustin en "cool" mästerskapsdebutant

Det var elva handbollsminuter som lovade mer. Daniela Gustin tog för sig direkt i sin mästerskapsdebut. – Det var riktigt kul att få visa att man kan, säger hon efter sina två mål i segermatchen mot Ungern (25–22).

Politologerna - 04 dec 17 kl. 07:44

Lucka #4: Hur är det ställt med jämställdheten i opinionen?

Det stora genomslaget för #metoo-rörelsen i Sverige under hösten 2017 äger rum mot bakgrund av ett sedan lång tid tillbaka mycket stabilt och näst intill kompakt opinionsstöd för satsningar på ett mer jämställt samhälle. De starka reaktionerna på de ändlösa vittnesmålen om kvinnors erfarenheter av sexuella trakasserier förstås och tolkas av somliga som ett smärtsamt korrektiv av vårt samhälles självbild när det gäller vår jämställda kultur och relationer mellan män och kvinnor. Men att #metoo-rörelsen har haft ett så starkt genomslag i just Sverige kan också bero på att jämställdhetsnormen är så pass stark: varje enskild normöverträdelse leder till upprördhet.

Helsingborgs Dagblad - 02 dec 17 kl. 15:33

Polisen varnar äldre kvinnor i Väst

Polisen i region Väst varnar äldre kvinnor efter tre fall då två medelålders kvinnor trängt sig in i deras lägenheter och försökt att stjäla. Första larmet kom vid 11-tiden i Varberg, och följdes av ett 12.35 i Lidköping och ett 14.

Kristianstadsbladet - 20 nov 17 kl. 16:14

Ole Jönsson: Det var inte länge sedan Pol Pot härjade

Indragen busslinje, politik och en uppmaning till alla män att reagera mot tystnadskulturer. Dessa är några av ämnena i dagens jourhavandespalt..

GöteborgsPosten - 17 feb 18 kl. 12:26

Pol Roger hittade champagne från 1800-talet

Champagnehuset Pol Roger har hittat flaskor med champagne som försvann i ett jordskred år 1900. Upptäckten gjordes bara månader innan källarchefen sedan 20 år tillbaka skulle gå i pension..

Helsingborgs Dagblad - 13 nov 17 kl. 23:24

En skadad när lastbil kördes på

En trafikolycka har inträffat i ett industriområde i Kiruna. En person ska ha blivit fastklämd i en personbil som kördes rakt in i en parkerad lastbil. – Sedan ska föraren av personbilen ha avvikit från platsen, säger Fredrik Nilsson, RLC-befäl vid pol.

Helsingborgs Dagblad - 10 nov 17 kl. 10:14

Misstänkt kvinnomord utreds i Kalmar

Polisen i Kalmar utreder ett misstänkt mord eller dråp mot en kvinna. Brottet anmäldes i går, rapporterar 24kalmar.se.

YLE - 09 nov 17 kl. 17:29

Mika Kallios mål för säsongsavslutningen: Klå teamets tävlingsförare

Mika Kallio vill slå KTM-teamets förare Pol Espargaro och Bradley Smith när han tävlar i den sista tävlingen i VM-serien i roadracing i Valencia helgen. Det blir fjärde gången Kallio, som fortsätter som testförare för teamet KTM, får tävla i MotoGP-klassen den här säsongen..

Helsingborgs Dagblad - 08 nov 17 kl. 11:10

Postnord-bil kapad av beväpnade män

Två män har kapat en Postnord-lastbil i Lövgärdet i nordöstra Göteborg. – Två män har tvingat föraren ur en lastbil från Postnord och kört från platsen. Personerna var maskerade med rånarluvor och ska ha haft en pistol, säger Stefan Gustafsson vid pol.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.