Poängen

Sunday, 15 September, 18:00

Nyheter om Poängen

Sortering: Relevans | Senaste
Skånskan - 27 aug 19 kl. 16:26

Fyra områden får kameror

MALMÖ Flera trygghetskameror ska sättas upp i Malmö inom kort. På sitt möte under tisdagen tog tekniska nämnden beslut om en omfördelning i driftsbudgeten för 2019. I omfördelningen ingår bland annat att prioritera arbetet med infrastruktur för trygghetskameror och förstärkt trygghetsbelysning.

Barometern - 27 aug 19 kl. 15:26

Klart för rockabilly Neonparken

För fjärde gången arrangerar Harley Johansson Rockabilly i Neonparken till helgen. Detta sker i anslutning till Power End of summer meet som hålls på lördag..

UT - 27 aug 19 kl. 16:00

Nya banor på Åsunden runt i helgen

På söndag är det återigen dags för välgörenhetsloppet Åsunden runt. Den här gången med nya banor och samlad start och mål..

Cornucopia - 27 aug 19 kl. 15:55

Prepping: Glöm inte husdjuren

En viktig punkt när det gäller prepping är att förbereda för de man har ansvar för, men som inte själva kan ordna för sig - som barn och hus- och sällskapsdjur. Det sista du vill behöva göra vid en långvarig krissituation är att låta djur du är ansvarig svälta, släppas fria för att dö en långsam och plågsam död, eller tvinga nödavliva dem. Så kom ihåg att preppa för dina hushdjur, med flera månaders mat - de kommer ändå äta upp den och du sparar oavsett både tid och pengar på att köpa storpack.

BT - 27 aug 19 kl. 16:00

Nya banor på Åsunden runt i helgen

På söndag är det återigen dags för välgörenhetsloppet Åsunden runt. Den här gången med nya banor och samlad start och mål..

Barometern - 27 aug 19 kl. 14:30

Algotsson om avslutningen: ”Guldet blev en åttondeplats”

Linda Algosson och Fair Sport kände gulddoft i SM i fälttävlan. Det blev till slut en åttondeplats. ”Vi satsade på en snabb tid, men hade en miss i terrängen”, skriver Algotsson..

Mobil - 27 aug 19 kl. 14:29

Fairphone 3 lanserad

De må inte vara den mest avancerade eller prisvärda mobilen på marknaden den här gången heller, men är det en garanterat etiskt tillverkad mobil du vill ha är det Fairphone 3 som gäller..

Dagens Medicin - 27 aug 19 kl. 14:53

Utredning: Onödiga diagnoser i VGR:s primärvård

Vårdcentraler i Västra Götaland har ”genom irrelevant diagnosregistrering, försökt öka den egna ACG-Poängen och därmed den egna ersättningen”, enligt regionens egen utredning..

Sydsvenskan - 27 aug 19 kl. 15:08

Fler läkemedelsbolag inför rätta för överdoser

Advokater gnuggar händerna i flera delstater i USA sedan en domare i Oklahoma funnit att läkemedelsjätten Johnson & Johnson bär ansvar för den epidemi av opioidberoende som härjar. Rättegången var det första av sitt slag, nu väntar en strid ström av mål.

Helsingborgs Dagblad - 27 aug 19 kl. 15:08

Fler läkemedelsbolag inför rätta för överdoser

Advokater gnuggar händerna i flera delstater i USA sedan en domare i Oklahoma funnit att läkemedelsjätten Johnson & Johnson bär ansvar för den epidemi av opioidberoende som härjar. Rättegången var det första av sitt slag, nu väntar en strid ström av mål.

UNT - 27 aug 19 kl. 14:00

Gimodammen runt för fjärde gången

På lördag genomförs den fjärde upplagan av Gimodammen runt..

Expressen - 27 aug 19 kl. 13:09

”Det är inte bara en hajp som sedan dör”

När Hedvig Lindahl var liten fick hon nöja sig med "Tipslördag" och manliga fotbollsförebilder.Nu är det nya tider. Viasat ska för första gången visa fler än 100 matcher per säsong från de europeiska damligorna i fotboll.

VA - 27 aug 19 kl. 12:35

"Varför är det plötsligt så kallt på börsen för kylskåpsbolaget?"

Kylskåpstillverkaren  Dometic faller under tisdagen, men nedgången är svår att förklara..

PrivataAffärer - 27 aug 19 kl. 11:29

Analys: Börsnedgången svår att förklara

”Informationen kom ut igår vid 16.30-tiden, så marknaden borde ha prisat in det ganska snabbt och amerikanarna borde om inte annat ha prisat in den under deras handelsdag, och där syntes inte alls några kursfall i de bolagen”, säger Fredrik Moregård och påpekar att Dometics båda konkurrenter Winnebago och Thor tvärtom steg på Nasdaq-börsen i New York på måndagen. Under förra året pressades Dometics aktiekurs i takt med att den amerikanska RV-marknaden krympte.

Sydsvenskan - 27 aug 19 kl. 10:12

Åklagaren i provfuskfallet var inte jävig

Åklagaren i det stora målet om fusk på högskoleprovet var inte jävig, enligt Ekobrottsmyndigheten. Beslutet kommer efter jävsanklagelser och krav på att den ansvariga åklagaren byts ut. Det har varit minst sagt turbulent kring rättegången om det omfatta.

Helsingborgs Dagblad - 27 aug 19 kl. 10:12

Åklagaren i provfuskfallet var inte jävig

Åklagaren i det stora målet om fusk på högskoleprovet var inte jävig, enligt Ekobrottsmyndigheten. Beslutet kommer efter jävsanklagelser och krav på att den ansvariga åklagaren byts ut. Det har varit minst sagt turbulent kring rättegången om det omfatta.

Expressen - 27 aug 19 kl. 10:24

V64 och DD: Sund spik i avslutningen

Expressens V64-tips innehåller allt som behövs för att sätta sig in i omgången.Du får:√ Bästa spikförslagen√ Hetaste skrällbuden√ Varningsflaggorna√ Kusk- och tränarsnacket√ Kommentarer om alla lopp... och mer!

Kristianstadsbladet - 27 aug 19 kl. 10:30

Söderns höjder flyttas till Listerlandet

Sommarteatern har blivit återkommande och för första gången är premiären slutsåld sedan länge. Mannen bakom ”Blodsband på Listerland” är Valjebon Mikael Norlin..

Trelleborgs Allehanda - 27 aug 19 kl. 10:00

Sjukdomen präglar hela familjens vardag

För två år sedan drabbades Emil Hersler av influensaliknande symtom. Det visade sig vara den neurologiska sjukdomen ME. Den då 29-årige nyblivne pappan som såg fram emot att börja en ny tjänst tvingades anpassa sig till en helt ny vardag – där 21 av dygnets 24 timmar tillbringas i sängen..

Barometern - 27 aug 19 kl. 10:10

Hallbergs resa: ”Här kan jag utvecklas som spelare”

Resan fortsätter för Melker Hallberg. Den här gången till den skotska huvudstaden Edinburgh. – Här kan jag utvecklas som spelare..

Skånskan - 26 aug 19 kl. 16:53

DTM-poäng till Joel Eriksson

RACING Skåningen Joel Eriksson slog sig tillbaka in på en poängplats i DTM, när det tyska touring car-mästerskapet gästade Lausitzring för en historiskt betydelsefull deltävling den gångna helgen.Joel Eriksson, som har drabbats av en hel del oflyt och framför allt tekniska problem under den här säsongen, kunde den här gången ta sin 610 hästkrafter starka BMW M4 DTM i mål i båda helgens två race utanför Dresden.
– Det är skönt att vara tillbaka i Poängen igen efter att jag har haft några tuffa helger, och det var viktigt att få genomföra båda racen här, förklarar han i ett pressutskick från sitt stall.

SVT - 27 aug 19 kl. 08:31

Åklagare överklagar inte domen mot ASAP Rocky

Rättegången mot den amerikanske rapartisten ASAP Rocky har under sommaren väckt stor internationell uppmärksamhet och riktat strålkastarna mot Sverige. Nu meddelar åklagare att man inte överklagar den fällande misshandelsdomen mot stjärnan..

Expressen - 27 aug 19 kl. 08:43

”Stolt – det kommer att bli något alldeles extra”

NENT Group, Viasat, har gjort klart med ett nytt stort fotbollsavtal. Och den här gången är det en satsning på damfotboll. Kanalen har köpt rättigheterna till de tre stora ligorna i England, Frankrike och Tyskland.

Sydöstran - 05 sep 19 kl. 18:24

Fram med skarpa förslag mot gängen

Efter morden på två kvinnor i förra veckan i Malmö och Vällingby har alla humanistiskt sinnade medborgare insett att det behövs en nationell samling för att stoppa mördargängen..

DN - 05 sep 19 kl. 18:36

Politiska fången Konstantin Kotov fick fyra år

Den ryska politiska fången Konstantin Kotov dömdes på torsdagen till fyra års fängelse av Tverskojdomstolen i Moskva..

Dalarnas tidningar - 27 aug 19 kl. 08:00

Slutbetyg: Så presterade Rospiggarna under säsongen – ”Har varvat vredesutbrott med olyckliga maskinstopp”

I kväll inleds speedwayens SM-slutspel, men för första gången sedan 2015 är inte Rospiggarna med....

Affärsvärlden - 27 aug 19 kl. 08:07

Swedbank: Nedgången är här

Konjunkturen försvagas nu, pressad av en allt osäkrare omvärld. Tillväxten bromsar in, arbetsmarknaden tappar fart och lönetillväxten förblir dämpad. Riksbanken ligger still medan finanspolitiken blir lite mer expansiv, men här finns mer utrymme för att bromsa fallet.

Skånskan - 27 aug 19 kl. 08:10

Melodifestivalen till Malmö

kultur och nöje Städerna som får besök av Melodifestivalen är nu klara. Den 22 februari kommer musiktävlingen till Malmö för deltävling. År 2020 ger sig Melodifestivalen ut på turné till Linköping, Göteborg, Luleå, Malmö, Eskilstuna och så till Stockholm där finalen hålls.

Dagens PS - 27 aug 19 kl. 08:18

Spöad aktie har fått rejäl revansch

Aktien har rusat med över 35 procent efter förra veckans superstarka rapport. Har du den? Det är programvarubolaget Raysearch som enligt Di utvecklar programvara för strålbehandling av cancer som enligt Dagens Industri nu sticker i väg med besked på börsen efter rapporten, som visade att orderingången under årets andra kvartal ökade med 80 procent och att orderstocken nu slår rekord (1.

UNT - 27 aug 19 kl. 08:20

Mordmisstänkta förhörs om dna-fynd

Dna-fynd kan bli avgörande i rättegången om mordet i Gränby i höstas..

SR - 05 sep 19 kl. 17:20

Misstänkte Kindberg: ”Skönt att rättegången är igång”

Under torsdagen inleddes rättegången mot Daniel Kindberg, fotbollsklubben Östersunds FK:s förre ordförande. Han och två andra män anklagas för grov ekonomisk brottslighet, att de ska ha fört över flera miljoner till fotbollsklubben genom till exempel luftfakturor..

Skånskan - 26 aug 19 kl. 13:30

Måsen har fått nya vingar

Förra året satte Malmö Dockteater upp Scener ur ett vuxenliv tillsammans med Månteatern i Lund.
Erik Holmström ville fortsätta med samma barngrupp – men den här gången helt utan vuxna på scen.”Ta ut svängarna!

Barometern - 27 aug 19 kl. 06:00

Kalmar: Andra inbrottet på kort tid – 22 utan jobb

För andra gången på kort tid stals ett flertal datorer från en daglig verksamhet i Kalmar. Nu står 22 personer utan sysselsättning..

YA - 27 aug 19 kl. 06:00

Emil Hersler blev sjuk i ME: ”Det jag saknar mest är en vanlig vardag”

För två år sedan drabbades Emil Hersler av influensaliknande symtom. Det visade sig vara den neurologiska sjukdomen ME. Den då 29-årige nyblivne pappan som såg fram emot att börja en ny tjänst tvingades anpassa sig till en helt ny vardag – där 21 av dygnets 24 timmar tillbringas i sängen..

Skånskan - 27 aug 19 kl. 05:00

Antikrundan till Ringsjön

Bosjökloster Uppemot tusen personer kommer troligen att besöka Bosjökloster och dess trädgård under söndagen. Anledingen är att anrika tv-programmet Antikrundan kommer på besök.
Skånska Dagbladet tog sig till ägorna för att se hur det går med förberedelserna av vad som förväntas bli en välbesökt folkfest.

Skånskan - 27 aug 19 kl. 05:00

Det blir fest i Killhult – i år igen

Killhult Den 31 augusti blir det fest på Killhult för cancersjuka barn – den här gången i mindre tappning.
– Det känns som att cirkeln är sluten, säger den mångårige festfixaren Bengt Nilsson.I stället för en stor fest på Kristianstad airport som det var tänkt blir det som förr, hemma på gården i Killhult, lördagen den 31 augusti.

Kristianstadsbladet - 27 aug 19 kl. 05:00

Sjukdomen präglar hela familjens vardag

För två år sedan drabbades Emil Hersler av influensaliknande symtom. Det visade sig vara den neurologiska sjukdomen ME. Den då 29-årige nyblivne pappan tvingades anpassa sig till en helt ny vardag – där 21 av dygnets 24 timmar tillbringas i sängen..

DI - 05 sep 19 kl. 16:04

Orderingången i den amerikanska industrin ökar – slår prognos

Orderingången i USA:s industri steg 1,4 procent i juli, jämfört med månaden före..

SVT - 27 aug 19 kl. 03:06

Johnson & Johnson döms till miljonböter för att ha bidragit till opioidkrisen i USA

Läkemedelsföretaget Johnson & Johnson har bidragit till att skapa opioidkrisen i Oklahoma i USA. Det konstaterar delstatens domstol efter den första rättegången av sitt slag i landet. Drogepidemin i landet tar ett liv var elfte minut och har kallats ett ”nationellt nödläge”.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.