Plastpåsar

Wednesday, 12 December, 02:43

Nyheter om Plastpåsar

Sortering: Relevans | Senaste
DN - 23 okt 18 kl. 08:15

Erik Esbjörnsson: Lätt att vänja sig av med plastpåsar

En rad afrikanska länder har infört förbud mot platspåsar. Vinsterna är vackrare landskap och djur som slipper sätta plastbitar i halsen. Och det är faktiskt lätt att vänja sig vid en tillvaro utan Plastpåsar..

YA - 23 nov 18 kl. 00:01

Kommunen: Ingen möjlighet att förbjuda plastpåsar

Förbjud Plastpåsar och begränsa användningen av engångsprodukter i plast. Den förslaget från FI har nu tagits upp i kommunstyrelsens arbetsutskott..

SVT - 22 okt 18 kl. 12:10

EU trappar upp kampen mot engångsplasten

Efter framgångarna att begränsa användningen av Plastpåsar i EU vill Bryssel nu ta ett kliv till. Förslaget att förbjuda eller höja kraven på tio engångsartiklar av plast är nästa steg för att minska mängden skräp på stränderna och i vattnet. På onsdag röstar EU-parlamentet om förbud..

Skånskan - 30 okt 18 kl. 04:00

Pant på plastkassen succé för butikerna

Malmö Pant på Plastpåsar har blivit en succé.
– Dels då återvinningen av Plastpåsarna ökat, och dels för att det är positivt internt, för personalen, säger Elin Jarl, pressansvarig på Hemköp.Det var för ett och ett halvt år sedan som Hemköp började med pant på plastkassarna i butiken på Torsplan i Stockholm.

Expressen - 18 okt 18 kl. 12:16

Plast kan döda var fjärde havssköldpadda

Deras magar är fulla av godispapper, Plastpåsar och trasiga ballonger.Nu visar ny forskning att kringflytande plast i haven är ännu farligare än man tidigare trott för havssköldpaddor.– Vårt arbete visar att en sköldpadda löper 22 procents risk att dö om den äter en enda plastbit, säger Chris Wilcox, forskare vid Commonwealth Scientific and Industrial Research Organisation, till Brisbane Times..

SmålandsPosten - 29 okt 18 kl. 08:40

Helena Elm bjuder på pumparecept

Cirka 8 dl. Pumpapuré är toppen att frysa in i tillplattade Plastpåsar och använda efter hand, till både matlagning och bakning..

Barometern - 26 okt 18 kl. 18:00

Pumpapuré till bak och mat

Cirka 8 dl. Pumpapuré är toppen att frysa in i tillplattade Plastpåsar och använda efter hand, till både matlagning och bakning. Tillagningstid: 10 minuter + 30 minuter i ugn..

Supermiljöbloggen - 21 sep 18 kl. 13:53

Jamaica förbjuder engångsartiklar av plast

Stränder är vackrare utan plastföroreningar. Det har den den jamaicanska regeringen insett - och förbjuder nu engångsPlastpåsar, sugrör och frigolit från och med nästa år. Allt fler länder förbjuder engångsartiklar av plast.

YLE - 02 okt 18 kl. 19:02

S-gruppen lanserar tjänst som låter kunderna granska sina inköp - är du säker på att du köper mer sallad än choklad?

Hur mycket pengar sätter du på tobak per år? Köper du mer godis än frukter? Hur många Plastpåsar i månaden köper du?

Supermiljöbloggen - 06 sep 18 kl. 10:31

Partigranskningen: Vad vill partierna göra för miljön?

Funderar du fortfarande över vilket parti du ska rösta på? Här sammanfattar vi våra våra längre partigranskningar, som grundligt går igenom hur partiernas miljöpolitik ser ut. Let's go supermiljöval 2018!.

GöteborgsPosten - 11 sep 18 kl. 19:00

Det är försent för medhavda plastpåsar

Kajsa Bergström Feiff om att det inte går att rädda miljön en och en..

UT - 27 sep 18 kl. 01:00

Insändare: Ett odemokratiskt sopbeslut

I UT 22 september kunde vi läsa om Ulricehamns energis information om ett nytt system för sophantering – ett system som Borås kommun har för avsikt att gå ifrån, nämligen att lägga hushållssopor i Plastpåsar med olika färger..

Helsingborgs Dagblad - 02 sep 18 kl. 13:00

MP vill göra Höganäs fritt från plastpåsar

Miljöpartiet vill också minska utsläppen, skippa paviljonger och få fler att cykla..

Sydöstran - 01 sep 18 kl. 17:07

Plastbantning – en diet för framtiden

I Olofström firades Hembygdens dag med plastbantning. Då återanvändes gamla Plastpåsar och blev till necessärer och brödpåsar..

Cornucopia - 09 jul 18 kl. 21:55

Sila sugrör och svälja dumpning av plast direkt i havet

Världshaven är på varmare breddgrader allt mer fylld av långsamt nedbrytbar plast, som hotar liv och miljö. Som svar på detta vill svenska politiker i sin okunkspa förbjuda tops, plastsugrör och Plastpåsar, men det är inte svenska sopor som hamnar i haven, utan U-länders sopor som dumpas rakt ner i floder eller havet istället för att som här eldas upp för energi. Titta på filmsnuttarna nedan för att se hur plasten hamnar i havet.

BT - 24 aug 18 kl. 12:11

ÅTALAS: Hade 200 tabletter tramadol i jackfickan – och det var bara början

Den unge boråsaren hade cirka 200 tabletter tramadol i jackfickan. Senare hittades hasch och amfetamin i en lägenhet och på Plastpåsar säkrades dna och fingeravtryck från mannen och hans kusin..

Supermiljöbloggen - 22 aug 18 kl. 07:20

Partigranskningen: Vad vill KD göra för miljön?

Kristdemokraterna har inte profilerat sig inom miljöfrågan, vilket syns tydligt i deras budget och valmanifest. Vad skulle en kristdemokratisk miljöpolitik innebära för Sverige? Partiets politik Kristdemokraterna har inte profilerat sig i miljöfrågan.

Skånskan - 04 aug 18 kl. 17:31

Färgsprakande dans och skurna morötter

Malmö På lördagen arrangerades Thailändska festivalen. Förutom att äta gott kunde besökarna beundra thaiboxning, dans och konstnärligt skurna morötter och meloner.Thailändska festivalen syftar till att sprida kunskap om den thailändska kulturen.

YLE - 31 jul 18 kl. 05:07

Enkät: En tredjedel av finländarna vill totalförbjuda plastpåsar - unga håller inte med

Enligt en färsk undersökning vill över en tredjedel (37 procent) av finländarna förbjuda plastkassarna som säljs vid butikskassan. Det här klarnar i en enkät som Yle låtit Taloustutkimus göra..

Vagabond - 30 jul 18 kl. 14:34

Nya tekniken kan ändra reglerna för vätska i handbagage

Har du tröttnat på allt krångel med småflaskor och Plastpåsar i säkerhetskontrollen? Snart kanske du slipper det..

Nyteknik - 01 aug 18 kl. 14:02

Ny app digitaliserar återvinningen med pant på plastpåsar

Appen PantaPåsen kan göra det möjligt för butiker att ta ett större ansvar för sina förpackningar..

Skånskan - 30 jul 18 kl. 05:00

Krog med levande larver fick stänga

MALMÖ En restaurang vid Möllevången tvingades stänga tillfälligt efter att miljöförvaltningen hittat levande fluglarver i en köttkvarn.
Även på golvet intill fanns skadedjur. Och i en förpackning för ost låg flera döda flugor.

Skånskan - 02 aug 18 kl. 14:00

Skräpiga skånska stränder

Sex av tio skåningar tycker att det blivit skräpigare på skånska stränder, enligt en undersökning med 2000 deltagande skåningar som Miljöpartiet i Region Skåne gjort. 42 procent tycker att det är mer skräp på de skånska stränderna jämfört med för tio år sedan. Nästan var femte, eller 17 procent, anser att det har blivit mycket mer skräp – och bara 5 procent att det blivit mindre.

Skånskan - 27 jul 18 kl. 05:00

Åtta års fängelse för mordförsök

Röstånga. En man i Röstånga har dömts till åtta års fängelse för mordförsök på sin partner. Mannen ska ha försökt strypa henne med både skärp och Plastpåsar, och har även tidigare dömts för misshandel.

Skånskan - 18 jul 18 kl. 17:22

Sänkt straff för narkotikabrott

MALMÖ Den 44-årige Malmöbon dömdes till fängelse i sex år och fyra månader för grovt narkotikabrott.
Men mannen överklagade tingsrättens dom. Och nu sänker hovrätten straffet med tio månader till fängelse i fem och ett halvt år.

Sydöstran - 29 jun 18 kl. 11:11

2 ton skräp i Ronneby skärgård

Petflaskor, miljögifter, Plastpåsar, bildäck ja till och med kylskåp har hittats i Blekinge skärgård. Nu ska 10 mil av Ronneby kommuns kuststräcka rensas, städas och återvinnas och man förväntar sig forsla bort drygt 2 ton skräp..

Skånskan - 08 jul 18 kl. 17:31

Hemmabyggen svävade i skyn

Malmö Det fina vädret lockade många till Ribban i helgen. De som inte lapade sol kunde i stället utnyttja vinden till en annan aktivitet.Staffanstorpsbon Sara-Stina Tegnander med familj var en av dem som hittade till bordet där man kunde bygga sin egen drake, för att sedan testa dess flygförmåga.

DI - 05 jul 18 kl. 14:49

Spotlightbolaget lämnar positivt besked

Spotlight-bolaget Sealwacs uppger att bolagets sensor och larmsystem, som under de senaste månaderna har varit installerad och i funktion i löpande produktion hos en svensk tillverkare av Plastpåsar på rulle, fungerar "utmärkt" i löpande produktion..

UNT - 01 jul 18 kl. 07:03

Spänt när Australien förbjuder plastpåsar

I en matbutik ska en man ha tagit strypgrepp på en anställd, i andra butiker har extrapersonal kallats in för att lugna frustrerade kunder..

Supermiljöbloggen - 19 jun 18 kl. 08:12

De bär ansvaret för en hållbar konsumtion

Svenskarna tycker att det är konsumenten själv som bär det största ansvaret för en hållbar konsumtion, enligt en undersökning gjord av företaget SodaStream. Av företag, politiker och konsumenter så är det enligt svenskarna först och främst vi själva som bär ansvaret för att ställa om konsumtionen i linje med en hållbar utveckling. Cirka en av tre tycker också att politikerna och företagen har ett stort ansvar.

Skånskan - 21 jun 18 kl. 14:00

Viker sommarlovet åt eget företagande

STAFFANSTORP Miljö, återvinning och att ta vara på vad naturen ger och förädla det är inslag i flera av de företag som årets sommarlovsentreprenörer i Staffanstorp vill skapa.Det handlar om allt från att plocka bär och frukt till att minska plaster i havet genom att sy upp tygkassar av gamla tyger.
– Miljötänket finns hos många av deltagarna, säger Monica Smidelik som tillsammans med Annika Jalgén från Business Port Staffanstorp är ungdomarnas handledare.

Blekinge Läns tidning - 05 jun 18 kl. 05:00

Lite frihet och jävlaranamma

Valrörelsen har hittills varit en tävlan i att föreslå nya förbud. Ena veckan är det tiggare, nästa vecka tops. Det har varit Plastpåsar, böneutrop, hatiska budskap och sexköp utomlands.

Nya Wermlands Tidningen - 11 sep 18 kl. 06:00

Komposterbara plastpåsar

Kils kommun skriver i sitt nyhetsbrev 3-2018 ”Använd papperspåsar till matavfall, tyvärr slänger många matavfallet i Plastpåsar”..

Skånskan - 03 jun 18 kl. 09:46

Nystan i kamp mot sexuellt våld

Skåne Kan man sticka fram fred? Det är i alla fall vad en grupp kvinnor från Broby försöker göra. Deras rörelse Sticka för fred ägnar sig åt stickaktivism.

Nyteknik - 30 aug 18 kl. 06:00

Två partier vill förbjuda plastpåsar

VALET 2018. Flera länder har valt att förbjuda Plastpåsar. Men i den svenska riksdagen är det bara två partier som vill göra det..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.