Pippi

Wednesday, 24 January, 12:27

Nyheter om Pippi

Sortering: Relevans | Senaste
Sydöstran - 28 dec 17 kl. 06:00

Det är inte lätt att vara ”Pippi

Det händer att man blir trött på sig själv. Vad gör man då? Det går ju liksom inte att ta semester från sig själv..

Expressen - 29 nov 17 kl. 17:08

Hatet mot svarta ett större problem än Pippi

Trygga rum och barnböcker har fått mycket uppmärksamhet i debatten om afrofobi. Tala om hatbrotten mot svarta i stället. .

Expressen - 20 nov 17 kl. 19:00

Varning för generation Pippi

Till alla er som funderar på att luffa runt i Asien efter gymnasiet: det är bättre att hitta ett arbete än att hitta sig själv i Indien.  .

Expressen - 13 dec 17 kl. 11:46

Lisbeth Salander – en modern Pippi Långstrump

I årets julkalender "Hämnden är jul" minns Expressens kultursida kvinnor som tagit revansch.Lucka nummer 13: Lisbeth Salander..

Helsingborgs Dagblad - 10 dec 17 kl. 11:18

Inget ljuvt kvitter i visuellt lysande Rapunzel

Lisa Larsson gör Rapunzel på ett sätt som får den mytologiska figuren att påminna om Pippi Långstrump, skriver recensenten Björn Gunnarsson, om familjeföreställningen på Helsingborgs stadsteater..

The Local - 05 nov 17 kl. 16:24

Police report filed after Swedish daycare listens to Pippi Longstocking stories

A Swedish daycare’s trip to the local library in Borås took an unexpected turn recently and ended in a police report being filled over racial agitation (hets mot folkgrupp)..

NSD - 22 nov 17 kl. 21:12

Malmbergets succé: Starkast i Sverige

Alla vet att Pippi Långstrump är starkast i världen..

UNT - 02 dec 17 kl. 06:00

Tyra Lundgren hade pippi på fåglar

Bror Hjorths Hus nya utställning lyfter reliefen..

Nerikes Allehanda - 16 nov 17 kl. 10:56

Se när tioåringen som är stark som Pippi Långstrump lyfter 80 kilo i marklyft: "Var inte jättesvårt"

När hon var åtta år lyfte hon 60 kilo i marklyft. I dag, två år senare, klarar Ebba Bergström från Gävle av 80 kilo. – Hela min familj är stark, särskilt pappa, säger hon och syftar på Sveriges starkaste olympier Anders T Bergström..

Vimmerby Tidning - 20 okt 17 kl. 15:25

ALV satsar på extra nyhet till höstlovet

Om en dryg vecka kan du åka skridskor med Pippi Långstrump. Under höstlovet kommer en skridskobana att anläggas vid Villa Villekulla i Astrid Lindgrens Värld..

NSD - 04 nov 17 kl. 17:54

Fältbiologen som fick pippi på att måla av fåglar

Först kom intresset för fåglar och sedan för att måla av dem..

Barometern - 12 okt 17 kl. 19:18

Pippi på fåglar på biblioteket

En fågel i handen, heter utställningen som visar fåglar i alla möjliga former..

Expressen - 11 jul 17 kl. 08:23

Josefssons ordkrig om Astrid Lindgren

Janne Josefsson berättade i sitt sommarprat om att Botkyrka kommun bränner de tidiga upplagorna av Astrid Lindgrens "Pippi i Söderhavet" av ideologiska skäl.Nu menar kommunen att Josefsson far med osanning. – Det är bara ett sätt att kamouflera.

SmålandsPosten - 29 sep 17 kl. 16:00

Superhjältar springer för lekterapin

Batmans kompis Robin, Pippi Långstrump, Robin Hood och Anabeth Chase är superhjältar. I morgon ordnar de Superloppet till förmån för Centrallasarettets lekterapi..

Blekinge Läns tidning - 24 sep 17 kl. 05:00

Sjöfararen Karin vill få människor att skratta

Hon har varit tomte, prinsessa, sjöfarare och Pippi Långstrump. Möt Karin Strindgård, handelsutvecklaren som gillar att glädja andra..

LV - 04 nov 17 kl. 12:49

Barnens sagostund med Pippi slutade med polisanmälan

Bibliotekets sagostund för förskoleklassen fick en ände som ingen kanske hade räknat med. En förbipasserande reagerade kraftigt när denne hörde uttrycket ”negerkung” i ljudboksberättelsen om Pippi Långström i Söderhavet. Personen anmälde händelsen som hets mot folkgrupp..

Expressen - 08 sep 17 kl. 19:30

Prussiluskan måste vara byråkraternas förebild

I Sverige tenderar vi att vilja dra slipsen av allt högtravande. Men när man går in i mötesrum för att fördela skattemedel ska tyngden kännas. Härinne är vi alla Prussiluskor, vår inre Pippi lämnar vi utanför..

NSD - 13 sep 17 kl. 06:00

Var ska barnen läsa böcker?

En Pippi Långstrump-bok med n-ordet gallras ut från ett bibliotek och det blir ett jävla liv..

NT - 11 sep 17 kl. 14:34

Sagofigurer fanns överallt i skogen

Pippi, Pettson och Mamma Mu var några av alla kända sagofigurer som dök upp på sagostigen vid Hembygdsgården i Ringarum..

YLE - 08 jul 17 kl. 09:00

Alla tiders lärare: Lärarna vi minns - finns din lärare med?

Här samlas alla minnen av lärare som inspirerat oss, sporrat oss och påverkat våra liv. En del av materialet kommer att bearbetas vidare till olika slags personporträtt och inslag under hösten 2017. Tack för alla fina och gripande historier - fortsätt gärna tipsa oss!

Expressen - 08 sep 17 kl. 19:30

Prussiluskan måste vara byråkraternas förebild

I Sverige tenderar vi att vilja dra slipsen av allt högtravande. Men när man går in i mötesrum för att fördela skattemedel ska tyngden kännas. Härinne är vi alla Prussiluskor, vår inre Pippi lämnar vi utanför..

GT - 14 jul 17 kl. 19:09

Josefssons kritik mot SVT-kollegan

Bråken efter Janne Josefssons kommentar om att Pippi-böcker bränns rullar vidare.SVT-profilen riktar nu kritik mot kollegerna på "Kulturnyheterna" efter att programmet slagit fast att Josefsson haft fel angående att böckerna bränns i Botkyrka.Josefsson krävde då att programmet skulle göra en rättelse – men när den väl kom så var den inte till belåtenhet.

Nya Wermlands Tidningen - 29 aug 17 kl. 06:00

Intensiv höst väntar för Scalateatern

Henrik Schyffert kommer.Och Pippi Långstrump, Babsan och Johan Rheborg.– Det blir en intensiv höst, säger Anders Dahl på Scalateatern i Karlstad..

Expressen - 23 jul 17 kl. 07:00

Därför rensar Botkyrka Pippi-böcker

Ska bibliotek rensa ut böcker med rasistiskt innehåll?Emil Arvidson undersöker frågan i Stockholmsförorten Botkyrka, som hamnat mitt i en debattstorm..

YLE - 16 aug 17 kl. 10:23

Wasa teater lockade mest publik i Svenskfinland

Av de finlandssvenska teatrarna drog Wasa Teater mest publik förra året. Det visar färsk statistik från Teaterinfo. Mätt i publiksiffror var Wasa Teater den största finlandssvenksa teatern i Finland förra året.

YLE - 23 aug 17 kl. 16:22

Wasa Teater hoppas på publiksuccé med Ikeamusikal

Under fjolåret var Wasa Teater den finlandssvenska institutionsteater som hade de bästa publiksiffrorna. Man hoppas toppa det i år med ett digert spelprogram, bland annat blir det Ikeamusikal. Ingvar, en musikalisk möbelsaga, är den stora satsningen på Wasa Teater i höst.

Hela Gotland - 19 aug 17 kl. 17:02

Full fart framåt på familjedagen

Karuseller, vattenplask – och så Pippi förstås..

DN - 11 jul 17 kl. 12:38

Josefsson: Botkyrkas bibliotek bränner ”Pippi”-böcker av ideologiska skäl

Journalisten Janne Josefsson och Botkyrkas bibliotek har hamnat i en ordstrid om hanterandet av bibliotekens äldre upplagor av Astrid Lindgrens böcker. ”De bränner böcker av ideologiska skäl”, hävdar Josefsson..

UNT - 17 aug 17 kl. 14:21

Pippi på fjärilar

Knivstabon Vigge Ulfsson har under sommarlovet inventerat Gredelby hagars fjärilsliv på uppdrag åt Knivsta kommun som beslutat att avsätta området som naturreservat..

LV - 11 aug 17 kl. 13:57

Pippis karamellaffär” står snart tom – ALV är inte intresserade

Fastigheter med koppling till Astrid Lindgren är av intresse för Astrid Lindgrens Värld. Men när butiken där "Pippi köpte 18 kilo karameller" snart blir tom kommer inte ALV att ställa sig i kön. – Den lokalen känns inte aktuell för oss i dagsläget, säger vd Jocke Johansson..

YLE - 10 aug 17 kl. 13:30

Kraftig elevökning i flera Åboskolor inför skolstarten

Nästan 1500 förstaklassare inleder skolgången i Åbo i höst. Totalt inleder drygt 13 400 läsåret nästa vecka i Åbo. Det är nästan trehundra elever fler än i fjol, berättar Åbo stads bildningsdirektör Timo Jalonen.

Expressen - 11 jul 17 kl. 18:32

Vad stämmer egentligen i Pippi-bråket?

Janne Josefsson anklagar biblioteken i Botkyrka för att bränna äldre versioner av Astrid Lindgrens böcker, eftersom de innehåller ord som uppfattas som rasistiska.  Kommunen menar att Josefsson har fel. Men så sent som i juni fick man kritik av Justitieombudsmannen för att nekat att ta in böcker på grund av deras innehåll.

Corren - 01 aug 17 kl. 08:15

Pippi brinner, även i Linköping

Sommarens debatt om de känsliga val folkbiblioteken tvingas göra välkomnas i Linköping..

Nya Wermlands Tidningen - 14 jul 17 kl. 06:01

Där man bränner böcker

Journalisten Janne Josefsson berättade i sitt sommarprogram i P1 9 juli att Botkyrka bibliotek bränner böcker vars innehåll man ogillar. Det handlar om äldre utgåvor av Astrid Lindgrens Pippi i Söderhavet. Josefssons påstående antände en eldfängd debatt, vilket väl antagligen också var meningen..

Nya Wermlands Tidningen - 11 jul 17 kl. 21:40

"Föräldrarna kommer ha lika roligt som barnen, om inte roligare"

Pirater springer snabbt in på Friluftsteaterns scen. Dova ”hej hå” ljuder ut bland de nu tomma stolarna i takt med att skådespelarna stampar sina fötter. På lördag 15 juli är det premiär för Värmlandsteaterns föreställning Nya Pippi Långstrump..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.