Petteri

Wednesday, 27 May, 12:15

Nyheter om Petteri

Sortering: Relevans | Senaste
Corren - 03 apr 20 kl. 17:32

Han kommer in – då får han lämna

Petteri Nikkilä in – det betyder också Adam Ginning ut i LHC..

YLE - 11 mar 20 kl. 13:40

Kommentar: Vem är herre på oppositionstäppan? Halla-aho anser att alla flyktingar är lycksökare, Orpo håller inte med

Petteri Orpo (Saml) låter emellanåt som ett eko av Jussi Halla-aho (Sannf) då han talar om flyktingpolitik, men oppositionsledarna har ändå inte en gemensam syn. Orpo valde trots allt att inte betona skillnaderna mellan partierna, skriver Linda Söderlund i en kommentar..

YLE - 21 feb 20 kl. 06:58

MT: Antti Häkkänen vill inte leda Samlingspartiet

Antti Häkkänen tänker inte utmana Petteri Orpo i Samlingspartiets ordförandeval, rapporterar Maaseudun Tulevaisuus..

Supermiljöbloggen - 04 dec 19 kl. 10:00

Koldioxidhalten högre än på tre miljoner år

Världen fortsätter att slå värmerekord i takt med att halten av växthusgaser ökar i atmosfären. Det visar en preliminär årsrapport från Meteorologiska världsorganisationen (WMO) som presenterades under COP25. Koldioxidhalten i atmosfären är nu högre än den har varit på tre miljoner år, och då var planeten 2–4 grader varmare än den är i dag och havsnivån var 10–20 meter högre än i dag.

YLE - 04 dec 19 kl. 04:30

De två stora oppositionspartierna Sannfinländarna och Samlingspartiet är inne på olika linje om hur en ny regering ska bildas

Sannfinländarnas Jussi Halla-aho räknar med att nuvarande regeringskoalition fortsätter, medan Samlingspartiets Petteri Orpo kräver regeringssonderingar med alla partier..

YLE - 29 nov 19 kl. 09:25

Orpo: Statsminister Antti Rinne förtjänar inte riksdagens förtroende

Partiordföranden för oppositionspartiet Samlingspartiet, Petteri Orpo, säger på Twitter att statsminister Antti Rinne (SDP) inte är förtjänt av riksdagens förtroende efter postkrisen..

YLE - 29 nov 19 kl. 09:25

Orpo: Statsminister Antti Rinne förtjänar inte riksdagens förtroende - Rinne kommenterar inte

Partiordföranden för oppositionspartiet Samlingspartiet, Petteri Orpo, säger på Twitter att statsminister Antti Rinne (SDP) inte är förtjänt av riksdagens förtroende efter de senaste avslöjandena i postkrisen. Själv vill Rinne inte kommentera den senaste utvecklingen..

YLE - 29 nov 19 kl. 09:25

Orpo: Statsminister Antti Rinne förtjänar inte riksdagens förtroende - Rinne har snabbinkallat presskonferens

Partiordföranden för oppositionspartiet Samlingspartiet, Petteri Orpo, säger på Twitter att statsminister Antti Rinne (SDP) inte är förtjänt av riksdagens förtroende efter de senaste avslöjandena i postkrisen. Statsministern har kallat till presskonferens klockan 12.30..

Supermiljöbloggen - 25 nov 19 kl. 12:21

Koncentrationen av växthusgaser fortsätter öka

Mängden växthusgaser i atmosfären ökar i år igen, enligt den världsmeteorologiska organisationen WMO. Forskarna varnar för att löftena från Parisavtalet nu måste börja verkställas, annars kommer framtida generationer möta allt svårare effekter av klimatförändringar.  Enligt WMO:s “Greenhouse Gas Bulletin” var den globala genomsnittliga koncentrationen av koldioxid 407.

YLE - 19 nov 19 kl. 14:10

Samlingspartiet vill sänka inkomstskatten, köpa nya bilar och anställa lärare

“Samlingspartiet presenterar metoderna, med hjälp av vilka minst 60 000 nya arbetsplatser skapas”. Så står det i Samlingspartiets skuggbudget, som enligt partiordförande Petteri Orpo är ett modigt alternativ till regeringens politik..

YLE - 21 feb 20 kl. 17:03

HS: Elina Lepomäki kommer inte att utmana Petteri Orpo i Samlingspartiets ordförandeval

Elina Lepomäki (Saml) kommer inte att utmana Samlingspartiets ordförande Petteri Orpo under partikongressen i Björneborg i sommar, skriver Helsingin Sanomat..

YLE - 16 nov 19 kl. 12:19

Yle Sporten spekulerar: Så här kommer Finlands EM-trupp 2020 att se ut, Källman och Forsell på gränsen

23 spelare kommer nästa sommar att utgöra Finlands EM-trupp. Med alla tiders kval i ryggen är laget rätt enkelt att ta ut. Yle Sporten vågar därför presentera sin version av namnlistan redan nu, komplett med tröjnummer.

YLE - 11 nov 19 kl. 17:01

Slaget efter tolv: Debatten om skolavslutning i kyrkan har varit beklämmande, säger Susanna Ginman

Riksdagens biträdande justitieombudsman Pasi Pölönen gav förra veckan ett utlåtande om att skolavslutningar inte skall hållas i kyrkan, och debatten som följde blev hätsk. HBL:s ledarskribent Susanna Ginman säger att debatten varit beklämmande, då hätska kommentarer har fällts utan att man ens läst justitieombudsmannens utlåtande. Hon diskuterade det uppblossade grälet med mediakonsulten Petteri Väänänen i Slaget efter 12 i dag..

YLE - 23 okt 19 kl. 21:35

Satte straffen och byttes sedan ut tidigt – Forsell vägrade att ge ett besked om sitt skadeläge

Är det slutspel så är det slutspel. I sann hockeyanda mörkade Petteri Forsell orsaken till att han tvingades bryta tidigt när HJK tog en tung seger..

YLE - 05 okt 19 kl. 12:39

Samlingspartiets Orpo: Regeringen lurar folket i vårdarfrågan - vårdarna kommer inte att räcka till

Samlingspartiets ordförande Petteri Orpo kritiserar i hårda ordalag den vårdarresursering som den SDP-ledda regeringen nu planerar. Orpo intervjuades i Yles program Morgonettan på lördagen..

Nyan - 28 sep 19 kl. 19:24

IFK föll tungt i Helsingfors

Trots en uppsjö chanser tog IFK Mariehamn en tung 3-0-förlust på bortaplan mot HJK under lördagskvällen. Två av hemmalagets mål stod Evans Mensah för, båda gångerna assisterad av ex-IFK:aren Petteri Forsell. Det tredje var signerat William Parra.

YLE - 22 jan 20 kl. 10:52

Petteri Orpo: det behövs 120 000 nya sysselsatta för att få ekonomin i balans

Samlingspartiets partiordförande Petteri Orpo säger att det behövs 120 000 nya sysselsatta för att den offentliga ekonomin ska vara i balans år 2023. Det betyder i praktiken en sysselsättningsgrad på 77 procent..

YLE - 12 sep 19 kl. 12:22

Fredric Portin blir chefstränare för orienteringslandslaget: ”Stora skor att fylla”

Den tidigare topporienteraren Fredric Portin efterträder Petteri Kähäri på posten som chefstränare för landslaget. Portin inleder sitt nya jobb i slutet av september..

Skånskan - 06 sep 19 kl. 13:09

100 kvadratmeter stort hus i Stockamöllan sålt

Stockamöllan Försäljningen av huset på adressen Rönnemöllevägen 6 i Stockamöllan är nu klar. Ny ägare blir Sami Petteri Johannes Metsokumpu, 49, från Eslöv, som köper fastigheten av Annette Desiré och Tomas Lantz. Huset byggdes 1973 och har en boyta på 100 kvadratmeter.

YLE - 27 aug 19 kl. 16:51

KuPS-stjärnan går hårt åt fotbollsligans spelschema: “Hur är det ens möjligt?”

Fotbollsligans grundserie närmar sig sitt slut och läget i serietabellen är ytterst spännande. Den sista omgångens matcher spelas ändå inte samtidigt, något som KuPS Petteri Pennanen inte kan begripa..

YLE - 21 aug 19 kl. 05:00

Minister Li Andersson: "Hansaförbundets storhetstid är över" - nu vill hon ändra på Finlands finanspolitiska linje i EU

Undervisningsminister Li Andersson menar att Hansasamarbetets storhetstid är förbi. Det är frågan om ett nordeuropeiskt samarbete som motsätter sig inkomstöverföringar i EU. Det här oroar Samlingspartiets ordförande, före detta finansminister Petteri Orpo..

YLE - 20 aug 19 kl. 11:41

Orpo pikar regeringen för att satsningar på utbildning dröjer

Samlingspartiets partiordförande Petteri Orpo gick hårt ut mot regeringen Rinnes politik då han öppnade Samlingspartiets lednings sommarmöte i Åbo på tisdagen..

Nyan - 05 aug 19 kl. 20:18

Ex-IFK:are på väg till HJK

FOTBOLL . Ex-IFK:aren och landslagsspelaren Petteri Forsell har haft en framgångsrik säsong i polska Miedź Legnica, även om det för laget har gått sämre. Men nu verkar han vara på väg tillbaka till Finland och HJK.

YLE - 25 jul 19 kl. 21:27

Nooralotta Neziri har en inflammation i hälen – huruvida Kalevaspelen blir av eller inte klarnar i sista stund: "Smärtan har varit hög i tävlingarna"

I går stod Nooralotta Neziri över häckfinalen i Joensuu. Tidigare i dag meddelade tränaren Petteri Jouste att hon ska göra en magnetundersökning. Nu har hon fått resultaten från den och hennes deltagande i Kalevaspelen är fortfarande ett stort frågetecken..

YLE - 25 jul 19 kl. 12:15

Nooralotta Neziri ska magnetundersökas, Kalevaspelen i fara – tränaren orolig: "Förhoppningsvis ingen allvarligare skada"

Nooralotta Neziri valde att stå över gårdagens final i GP-tävlingen i Joensuu på grund av fotproblem. Neziris tränare Petteri Jouste uppger för Yle att Kalevaspelen kan vara i fara för den tidigare innehavaren av det finländska rekordet, som ska magnetröntgas idag..

Nyan - 14 jun 19 kl. 18:01

Riksdagen gav regeringen sitt förtroende

Riksdagen har gett regeringen sitt förtroende med rösterna 113 för och 75 mot. Elva ledamöter var frånvarande. Antti Rinnes (SDP) regeringsprogram har debatterats i riksdagen i två dagar.

Skånskan - 23 maj 19 kl. 22:44

Sverige är utslaget ur VM

Ishockey Trots övertag och ledning mot Finland ända in i slutet blev det vårt östra grannland som vände och vann och tog sig till VM-semifinal efter 5-4 (1-2, 2-2, 1-0, 1-0).Finland chockstartade med mål redan i första minuten.
Niko Mikkola fick skottläge från blå linjen och pucken passerade en passiv Henrik Lundqvist i svenska målet.

YLE - 16 nov 19 kl. 17:11

Petteri Forsell med i landslagstruppen då kvalet avslutas: ”Fick en snabb kallelse i morse”

Petteri Forsell var petad mot Liechtenstein men när laget nu åker till Grekland för den sista matchen i kvalet är mittfältaren med i truppen. Jag plockades med om det blir skador, säger han..

Sydsvenskan - 06 maj 19 kl. 16:35

Jonsson-Fjällby lämnar Djurgården

Djurgårdens hockeyherrar föll i SM-finalen mot Frölunda. Nu står det klart att sju spelare lämnar Stockholmsklubben. Daniel Brodin, Marcus Davidsson, Jonathan Davidsson, Axel Jonsson-Fjällby, Bobbo Peterson, Petteri Wirtanen och Dennis Svensson kommer a.

Helsingborgs Dagblad - 06 maj 19 kl. 16:35

Jonsson-Fjällby lämnar Djurgården

Djurgårdens hockeyherrar föll i SM-finalen mot Frölunda. Nu står det klart att sju spelare lämnar Stockholmsklubben. Daniel Brodin, Marcus Davidsson, Jonathan Davidsson, Axel Jonsson-Fjällby, Bobbo Peterson, Petteri Wirtanen och Dennis Svensson kommer a.

Expressen - 06 maj 19 kl. 15:51

JUST NU: Sju spelare lämnar Djurgården

Förändringar är att vänta i Djurgården inför nästa SHL-säsong. Sju spelare lämnar, och flera spelares framtid är oklara. De som lämnar är Daniel Brodin, Marcus Davidsson, Jonathan Davidsson, Axel Jonsson-Fjällby, Bobbo Peterson, Petteri Wirtanen och Dennis Svensson..

Nyan - 01 maj 19 kl. 19:27

Totti i huvudrollen när IFK förlorade

Aristote Mboma hade huvudrollen när IFK Mariehamn förlorade med 3-4 – trots ledning med 3-0 – i onsdagens Veikkausligamatch mot KuPS. När IFK tog ledningen genom Keaton Isaksson på straff redan i den nionde minuten var det ”Totti” som blivit fälld av KuPS-målvakten Otso Virtanen, gammal IFK-spelare. I den 27 minuten var Mboma igen fri med målvakten och nu hade han gott om tid på sig och kunde skickligt placera in bollen.

YLE - 18 apr 19 kl. 15:14

Antti Rinne utlovar en jämställd regering före slutet av maj

Socialdemokraternas ledare Antti Rinne säger att nästa regering ska ha en jämn könsfördelning, men några krav på vilka partier som kan sitta i den har han inte. Samlingspartiets ordförande Petteri Orpo spelade inte särskilt svårfångad idag..

Helsingborgs Dagblad - 16 apr 19 kl. 17:46

Samlingspartiet redo för villkorat närmande

Socialdemokraternas Anti Rinne, som leder det parti som fick flest röster i finländska riksdagsvalet, sitter nu och kliar sig i huvudet när det gäller snickrandet av en möjlig regeringskoalition. Nu säger sig moderata Samlingspartiets ledare Petteri Orp.

Sydsvenskan - 16 apr 19 kl. 17:46

Samlingspartiet redo för villkorat närmande

Socialdemokraternas Anti Rinne, som leder det parti som fick flest röster i finländska riksdagsvalet, sitter nu och kliar sig i huvudet när det gäller snickrandet av en möjlig regeringskoalition. Nu säger sig moderata Samlingspartiets ledare Petteri Orp.

YLE - 16 apr 19 kl. 12:24

Orpo: Samlingspartiet redo att delta i regeringsförhandlingar

Samlingspartiets ordförande Petteri Orpo säger att Samlingspartiet tror att det är möjligt att enas om ett regeringsprogram tillsammans med Socialdemokraterna under Antti Rinne..

YLE - 16 apr 19 kl. 12:24

Orpo: Samlingspartiet redo att delta i regeringsförhandlingar "men vi går inte med för att vara kamrer"

Samlingspartiets ordförande Petteri Orpo säger att Samlingspartiet tror att det är möjligt att enas om ett regeringsprogram tillsammans med Socialdemokraterna under Antti Rinne..

YLE - 15 apr 19 kl. 03:07

Samlingspartiet i Lojo ville se Petteri Orpo som statsminister – ”skulle ha varit bra för entimmeståget”

Stadsstyrelsens ordförande Lojobon Jussi Patinen från Samlingspartiet blev inte invald med sina 1 659 röster. Han tycker tre riksdagsledamöter från Lojo skulle vara möjligt, men det blev bara en..

YLE - 12 apr 19 kl. 04:07

Vänstern drabbade samman med regeringen och Halla-aho fick gratis taltid i Yles sista partiledardebatt

Yles sista stora valdebatt präglades av klara sammandrabbningar mellan vänsterpartierna och Samlingspartiet/Centern. SDP:s Antti Rinne och Petteri Orpo (Saml.) var huvudduellanterna..

YLE - 25 mar 19 kl. 10:00

Yle Sportens podd vill ha in Petteri Forsell i öppningselvan mot Armenien: "I honom får man en spelare som kan göra det lilla extra"

Förändringar både i taktiken och i personalen – det efterlyser två tidigare landslagsprofiler i veckans avsnitt av Yle Sportens podd, som hänger kvar vid temat EM-kvalet i fotboll inför tisdagens bortamatch i Jerevan. Veckans gäster är Daniel Sjölund från IFK Mariehamn och tränaren Jonas Portin från FF Jaro..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.