Petra Vlhova

Friday, 05 March, 08:57

Nyheter om Petra Vlhova

Sortering: Relevans | Senaste
Expressen - 24 feb 20 kl. 14:34

Hon blir borta flera veckor efter skadan

Slalomstjärnan Petra Vlhova har skadat knät. Enligt SVT rapporterar den slovakiska tidningen Pravda att det är en broskskada som hon fick i söndagens kombinationstävling i Crans Montana..

GöteborgsPosten - 15 feb 20 kl. 14:07

Robinson tog andra storslalomsegern

När det såg ut att kunna bli en hundradelsstrid om segern i storslalom slog nyzeeländskan Alice Robinson till med ett kanonåk i Kranjska Gora. Hon vann med 34 hundradelar före slovakiskan Petra Vlhova, som ledde efter första åket..

GöteborgsPosten - 18 jan 20 kl. 15:25

Hundradelsdrama med två segrare

Storslalomtävlingen i Sestriere blev ett hundradelsdrama med två segrare – Federica Brignone och Petra Vlhova – och med trean Mikaela Shiffrin en hundradel bakom..

SVT - 18 jan 20 kl. 12:09

Duon fick dela på segern: ”Underbart”

Både Petra Vlhova och Federica Brignone tog sin 13:e världsupseger när de delade första platsen i damernas storslalom i italienska Sestriere..

SVT - 14 jan 20 kl. 19:04

Anna Swenn-Larsson nära pallen efter första åket

När Anna Swenn-Larsson drog ut som trea i backen i österrikiska Flachau så hade hade slovakiskan Petra Vlhova redan dragit till med ett storåk. Men trots att svenskan är 77 hundradelar efter ledaren är det ett förstaåk som gett henne ett starkt utgångsläge inför andra salomåket..

SVT - 13 jan 20 kl. 21:29

Ett år efter diskningen: ”Lagt det där bakom mig”

Hur ska Anna-Swenn Larsson komma åt suveränerna Mikaela Shiffrin och Petra Vlhova? – Våga, våga, våga!.

GöteborgsPosten - 12 jan 20 kl. 13:31

Shiffrin körde ur direkt – Dannewitz nia

Det blev favoritfall direkt i damernas superkombination i österrikiska Altenmarkt-Zauchensee. Både Mikaela Shiffrin, USA, och slovakiskan Petra Vlhova körde ur i den inledande super-G:n och därmed avgjordes slalomdelen utan de båda slalomgiganterna som väntas göra upp om segern i totalcupen..

Helsingborgs Dagblad - 12 jan 20 kl. 10:50

Shiffrin körde ur direkt

Det blev favoritfall direkt i damernas superkombination i österrikiska Altenmarkt-Zauchensee. Både Mikaela Shiffrin, USA, och slovakiskan Petra Vlhova körde ur i den inledande super-G:n och därmed kommer slalomdelen att avgöras utan de båda slalomgigant.

SVT - 12 jan 20 kl. 10:00

Svenskdoldis topp tio i kombinationen

Mikaela Shiffrin körde ur i det inledande störtloppet i superkombinationen i Altenmarkt-Zauchensee. Det blev ett favoritfall eftersom även Petra Vlhova körde ur. I skuggan av favoritfallet körde svenskan Ida Dannewitz, 20, in på nionde plats..

Expressen - 04 jan 20 kl. 18:37

”Nöjd med placeringen – men det finns mer”

Ingen pallplats – men bästa placeringen i karriären i Zagreb.Anna Swenn-Larsson blev femma i lördagens världscupslalom.Samtidigt bjöd Petra Vlhova på uppvisning..

SVT - 04 jan 20 kl. 14:13

Swenn Larsson har pallkänning i Zagreb

Anna Swenn Larsson är 19 hundradelar från sin tredje pallplats den här säsongen. Efter första åket i Zagreb är hon två sekunder efter ledande Petra Vlhova..

Helsingborgs Dagblad - 04 jan 20 kl. 14:00

Swenn-Larsson har pallkänning i Zagreb

Förvisso långt från ledningen – men Anna Swenn-Larsson har pallkänning efter första slalomåket i Zagreb. Svenskan är 19 hundradelar bakom trean Wendy Holdener, Schweiz. I topp är Petra Vlhova överlägsen.

SVT - 15 dec 19 kl. 14:08

Swenn Larsson tvåa efter hundradelsdrama

Anna Swenn Larssons fina säsongsinledning följdes idag upp med en andraplats i parallellslalomen i St. Moritz, vilket var en tangering av hennes bästa placering i en världscuptävling. I finalen föll hon med två hundradelar mot slovakiskan Petra Vlhova – som tog sin tionde världscupseger..

SR - 15 dec 19 kl. 14:33

Swenn-Larsson två hundradelar från första VC-segern

Anna Swenn-Larsson kom tvåa i parallellslalomen i St Moritz. 28-åringen förlorade finalen mot Slovakiens Petra Vlhova med två ynka hundradelar..

SVT - 01 dec 19 kl. 16:57

Swenn Larsson långt efter överlägsen Shiffrin

Mikaela Shiffrin leder med hela 1.13 sekunder före Petra Vlhova efter det första slalomåket i Killington. Anna Swenn Larsson är hela 2.

Expressen - 01 dec 19 kl. 17:19

Shiffrin överlägsen efter det första åket

Mikaela Shiffrin har ryckt åt sig en överlägsen ledning inför det andra åket i världscupslalomen i Killington. Amerikanskan är 1,13 sekunder före slovakiskan Petra Vlhova..

Sydsvenskan - 01 dec 19 kl. 16:39

Shiffrin överlägsen efter första åket

Mikaela Shiffrin har ryckt åt sig en överlägsen ledning inför det andra åket i världscupslalomen i Killington. Amerikanskan är 1,13 sekunder före slovakiskan Petra Vlhova. Anna Swenn Larsson är bästa svenska på nionde plats efter det första åket.

Helsingborgs Dagblad - 01 dec 19 kl. 16:39

Shiffrin överlägsen efter första åket

Mikaela Shiffrin har ryckt åt sig en överlägsen ledning inför det andra åket i världscupslalomen i Killington. Amerikanskan är 1,13 sekunder före slovakiskan Petra Vlhova. Anna Swenn Larsson är bästa svenska på nionde plats efter det första åket.

YLE - 23 nov 19 kl. 14:49

Mikaela Shiffrin hade turen på sin sida och segrade i Levi – Nella Korpio inledde säsongen med världscupspoäng: ”Kör med bara sisu om det behövs”

Det var bäddat för ett sekunddrama i damernas slalom i Levi. Men den ledande slovakiskan Petra Vlhova vurpade och segern gick istället till förhandsfavoriten Mikaela Shiffrin med klar marginal. Nella Korpio slutade på 28:e plats..

Expressen - 23 nov 19 kl. 14:26

Swenn-Larsson fyra - efter Shiffrins superåk

Anna Swenn-Larsson bibehöll sin fjärdeplats från första åket i slalompremiären i Levi. – Det är helt fantastiskt. Jag är fortfarande på en hög nivå, säger svenska åkaren i SVT.

YLE - 23 nov 19 kl. 11:36

Slovakiskt slagläge efter första åket i Levi

Slalomspecialisten Petra Vlhova leder världscuptävlingen i slalom i Levi efter första åket. Slovakiskan har ett försprång på 0,13 sekunder till USA:s Mikaela Shiffrin. De finländska damerna har inte åkt än..

YLE - 23 nov 19 kl. 11:36

Slovakiskt slagläge efter i Levi – Nella Korpio klar för andra åket

Nella Korpio verkar vara på väg mot världscuppoäng i slalomtävlingen i Levi. Korpio var 26:a i första åket och får därmed delta i det andra. Slalomspecialisten Petra Vlhova leder efter första åket.

SVT - 24 feb 20 kl. 10:08

Slalomstjärnan Petra Vlhova knäskadad

I helgen körde Petra Vlhova ur i kombinationen. Nu kommer nästa bakslag för den slovakiska slalomstjärnan. Vlhova har ådragit sig en knäskada och måste vila minst 15 dagar, enligt uppgifter i slovakiska medier..

Helsingborgs Dagblad - 24 feb 20 kl. 12:34

Vlhova knäskadad – Åretävlingar i farozonen

Slalomstjärnan Petra Vlhova har skadat knät. Enligt SVT rapporterar den slovakiska tidningen Pravda att det är en broskskada som hon fick i söndagens kombinationstävling i Crans Montana. Tränaren Livio Magoni säger att Vlhova får behandling och att hon.

GöteborgsPosten - 24 feb 20 kl. 12:35

Vlhova knäskadad – Åretävlingar i farozonen

Slalomstjärnan Petra Vlhova har skadat knät. Enligt SVT rapporterar den slovakiska tidningen Pravda att det är en broskskada som hon fick i söndagens kombinationstävling i Crans Montana..

YLE - 14 feb 19 kl. 19:22

Historiskt slovakiskt VM-guld i storslalom – Honkanen tog karriärens bästa mästerskapsplacering

Det blev inget VM-guld för storfavoriten Mikaela Shiffrin i damernas storslalom. I stället var det Petra Vlhova som skrev historia som den första slovakiska världsmästaren i alpin skidåkning. Riikka Honkanen lyckades ta sig in bland de 30 bästa..

SR - 14 feb 19 kl. 18:47

Vlhovas succé: VM-guld i storslalomen

Petra Vlhova vann VM-guldet i storslalomen framför Viktoria Rebensburg och Mikaela Shiffrin. Sara Hector åkte upp sig rejält i andra och blev bästa svenska på sjundeplats..

Expressen - 14 feb 19 kl. 18:48

Glädjen: Historisk efter första guldet

ÅRE/STOCKHOLM. Sverige står fortfarande medaljlöst i hemma-VM.Sara Hector blev bästa svenska på sjundeplats när Mikaela Shiffrin missade guldet i storslalom.

Dalarnas tidningar - 14 feb 19 kl. 18:50

Historiskt VM-guld efter rafflande avslutning – Sara Hector bästa svenska efter rejäl uppkörning

Slovakiens Petra Vlhova vann kampen mot vinterns stora rival Mikaela Shiffrin i storslalomen.....

Länstidningen i Jämtland - 14 feb 19 kl. 18:50

Historiskt VM-guld efter rafflande avslutning – Sara Hector bästa svenska efter rejäl uppkörning

Slovakiens Petra Vlhova vann kampen mot vinterns stora rival Mikaela Shiffrin i storslalomen.....

SVT - 23 feb 20 kl. 14:35

Vlhova körde ur slalomen – Brignone vann kombinationen

Federica Brignone vann söndagens kombination. Petra Vlhova var favorit att ta hem segern efter ett starkt super-G-åk. Men slovakiskan grenslade och italienskan höll undan..

SVT - 23 feb 20 kl. 11:46

Gylleneläge för Vlhova i kombinationen

Federica Brignone leder kombinationen efter störtloppet. Men slalomspecialisten Petra Vlhova ligger tvåa – bara halvsekunden bakom..

SVT - 23 feb 20 kl. 11:46

Gyllene läge för Vlhova i kombinationen

Federica Brignone leder kombinationen efter super-g. Men slalomspecialisten Petra Vlhova ligger tvåa – bara halvsekunden bakom..

SVT - 08 feb 19 kl. 16:49

Gulddrama – hundradelar avgjorde för Holdener

Wendy Holdener såg ut att missa VM-guldet i kombinationen, men efter en vass avslutning gick hon i mål tre ynka hundradelar före Petra Vlhova..

Dalarnas tidningar - 08 feb 19 kl. 16:55

Holdener försvarade VM-guldet – Hörnblad med fin niondeplats

När det var dags för slalom i kombinationen bjöd Petra Vlhova och Wendy Holdener på en riktig....

Länstidningen i Jämtland - 08 feb 19 kl. 16:55

Holdener försvarade VM-guldet i kombinationen – Hörnblad med fin niondeplats

När det var dags för slalom i kombinationen bjöd Petra Vlhova och Wendy Holdener på en riktig....

Dalarnas tidningar - 08 feb 19 kl. 16:55

Holdener försvarade VM-guldet i kombinationen – Hörnblad med fin niondeplats

När det var dags för slalom i kombinationen bjöd Petra Vlhova och Wendy Holdener på en riktig....

YLE - 08 feb 19 kl. 17:15

Favoriten pallade för trycket – Holdener tog andra raka VM-guldet efter hundradelsdrama

Wendy Holdener står kvar på VM-tronen i den alpina superkombinationen. Efter en jämn kamp mot Petra Vlhova försvarade hon guldet. Äntligen fick jag två bra åk, säger världsmästarinnan..

GöteborgsPosten - 08 feb 19 kl. 17:21

VM-guld för Holdener – Hörnblad missnöjd nia

För tredje året i rad har Wendy Holdener vunnit en guldmedalj i ett mästerskap. I VM-superkombinationen körde hon upp sig från en femteplats i störtloppet och vann, tre hundradelar före Petra Vlhova efter slalomen..

DN - 08 feb 19 kl. 12:33

Siebenhofer leder VM-kombinationen

Som väntat är det fartåkare som leder kombinationstävlingen i alpina VM efter störtloppsdelen. Favoritskapet får dock Wendy Holdener och Petra Vlhova bära inför slalomdelen..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.