Peterson-Berger

Sunday, 31 May, 02:34

Nyheter om Peterson-Berger

Sortering: Relevans | Senaste
Skånskan - 28 mar 19 kl. 15:00

Lyckad konsert i vårens tecken

HÖRBY Det blev en härlig vårkonsert – med mycket sång och musik – i församlingshemmet i Hörby på söndagen.Vårkonserten anordnades i samarbete med SPF, och det var Lillemor Gerdin som höll i programmet. Hon backades denna dag upp av dottern Liselott och sonen Rasmus Gerdin samt av Jan Davidsson och Lars Wilson.

GöteborgsPosten - 02 aug 18 kl. 12:00

Klassisk musik i Tanums kyrka

Musik med bred nordisk närvaro och utblick mot kontinenten utlovas i Tanums kyrka på fredag. Med verk av tonsättare som Edvard Grieg och Wilhelm Peterson-Berger..

GöteborgsPosten - 01 aug 18 kl. 15:27

Klassisk musik i Tanums kyrka

Musik med bred nordisk närvaro och utblick mot kontinenten utlovas i Tanums kyrka på fredag. Med verk av tonsättare som Edvard Grieg och Wilhelm Peterson-Berger..

Länstidningen i Jämtland - 11 okt 17 kl. 13:15

Teater med demens i centrum

Vad händer när Alzheimers sjukdom drabbar en nära anhörig? 12/10 spelas familjedramat "Försvinnandet" i Peterson-Berger Hallen på OSD..

Sydöstran - 30 aug 17 kl. 18:00

Musikhösten börjar med Pro Musica

Den 3 september drar Pro Musicas hösttermin i gång med en rivstart. Då blir det konsert med en hyllning av kompositören Wilhelm Peterson-Berger..

Nerikes Allehanda - 29 aug 17 kl. 11:45

Ljusstråkskonsert med Grupp 713 – ”En sensommarbukett musik med starka färger”

Nu bjuder Grupp 713 in till Ljusstråkskonsert i kyrkan på lördag och Vågspel senare på kvällen vid Norasjön. Det blir en musikbukett med allt från bilradions signatur i Håkan Nyqvists tappning till musik av Peterson-Berger..

Nyan - 09 aug 17 kl. 12:00

Bel Canto startar med musik

Bel Canto startar höstens verksamhet med en musikstund i Sunds kyrka i kväll torsdag kl 19.30. Det är föreningens lärare som står för programmet i samarbete med Sunds och Vårdös församling.

Länstidningen i Jämtland - 24 jun 17 kl. 11:30

Frösö musikdagar invigs på söndag

Det är 150 år sedan Wilhelm Peterson-Berger föddes och därför är hans liv och gärning särskilt närvarande under årets upplaga av Frösö musikdagar som invigs på söndag kväll..

ÖstersundsPosten - 30 maj 17 kl. 19:07

Orkesterföreningens konsert i Stora kyrkan: En verklig prestation

Konsert
Östersunds Orkesterförening
Dirigent: Nicklas Strandberg
Solist: Fredrik Syberg, violin
Musik av Peter Tjajkovskij, Antonin Dvorak och Wilhelm Peterson-Berger
Stora Kyrkan, söndag.

Skånskan - 12 jul 16 kl. 20:48

Bejublad start på sommarkafé

Staffanstorp Biljett efter biljett krängdes för 40 kronor styck, timmen innan årets första sommarkafé drog igång hos S:t Staffans församling.
Strax därefter trollband den skönsjungande Sofia Sandberg-Albihn publiken under nästan två timmar.– Vi har nog sålt 140 biljetter.

Länstidningen i Jämtland - 22 mar 16 kl. 15:50

Stående ovationer för Veteranorkestern på turné

Konserten inleddes med "Pomp and circumstance" och fortsatte med blandade tongångar hämtat från jazzens, musikalens, Benny Anderssons, schlagerns och dansbandens världar. Mellansnacket sköttes på vers rimmad av Åke och Carin Nordenberg, framförd av den senare. Sångsolisten Anneli Björklund backades upp av Multråkören.

Länstidningen i Jämtland - 03 jan 16 kl. 15:50

Arnljot som hjälte och alter ego hos PB och Wickström

Utrikeskorrespondenten och LT-krönikören Kjell Albin Abrahamsson har länge haft en bok på gång om författaren Victor Hugo Wickström (1856-1907). Nu har den kommit ut och har titeln Att sticka ut: Victor Hugo Wickström: Författare, tidningsman, världsresenär och gaypionjär. Det var med spänning jag sökte efter vad han kommit fram till i tre intressanta frågor.

YLE - 01 okt 15 kl. 12:32

Ratatosk gör show av medeltiden

Folkmusikbandet Ratatosk har släppt sin första skiva och sin första musikvideo. Videon är inspelad i Purmo och sångtexten handlar om när älvornas drottning håller bal. Ratatosk består av musiker i Jakobstadsregionen och bandet har funnits ett par år.

ÖstersundsPosten - 02 okt 15 kl. 09:50

Innehållet bestäms av publikens svar

Ur högtalarna strömmar tonerna av Wilhelm Peterson Berger medan publiken slår sig ned för att bevittna en timmes helt improviserad clownföreställning. Det är frigruppen Dotterbolaget som gästar Östersund. Det är tyvärr ganska tunnsått med publik men glädjande nog finns det en hel del nysvenskar i lokalen, jag tänker att en clownföreställning kan vara en perfekt brygga in i det svenska språket och vår teatervärld.

ÖstersundsPosten - 16 jun 15 kl. 16:08

Snart flödar musiken på ön

Frösö musikdagar inleds på söndag i Frösö kyrka med musik av Wilhelm Peterson-Berger genom Archi Jamt, Frösökvartetten och Mirella Sarp och avslutas i Sunne kyrka på fredag med Michel Legrand av Maria Kvist, Linda Petterson och Lars Eriksson. Där emellan tillkommer ett smörgårdsbord av musik..

ÖstersundsPosten - 03 dec 14 kl. 16:06

Kommunen tvingas rädda Sommarhagen

ÖP har vid flera tillfällen berättat om den krisartade ekonomin för stiftelsen, som bildades i början av 40-talet för att förvalta Sommarhagen på Frösön och arvet efter Wilhelm Peterson-Berger..

ÖstersundsPosten - 03 dec 14 kl. 17:35

Byt huvudman för Sommarhagen!

Peterson-Berger Stiftelsens ordförande Ivan Sturk har sedan länge krasst räknat med att det allmänna (läs: skattebetalarna) ska överta ansvaret för byggnadsminnet Sommarhagen..

ÖstersundsPosten - 14 nov 14 kl. 22:02

Rädda Sommarhagen!

För 100 år sedan, närmare bestämt den 19 juli 1914, antecknade Wilhelm Peterson-Berger i almanackan: "Första natten under eget tak"..

ÖstersundsPosten - 11 nov 14 kl. 21:49

Peter tillbaka med ny inspiration

34-årige Peter är född och uppvuxen i Östersund och gjorde succé häromåret med sina uppjazzade tolkningar av Peterson-Berger, som också gavs ut på cd..

ÖstersundsPosten - 06 jul 14 kl. 19:57

Arnljotspelen stolpigare än nödvändigt

Det kan nästa inte bli vackrare med utsikten över Oviksfjällen och Storsjön i full sommarprydnad – vilken spelplats! Det är också lätt att gripas av detta underbart svulstiga nationalromantiska epos som Wilhelm Peterson-Berger gav oss redan 1935 och som det sedan gått att ta del av år efter år. Imponerande att man i år firar 75 år och roligt att jubileumspremiären fick firas i bästa sommarvädret under lördagseftermiddagen..

DalaDemokraten - 28 maj 14 kl. 07:49

Vemodets väldiga politiska kraft

Pianostycket Sommarsång av Wilhelm Peterson-Berger är bara två och en halv minut långt men den första melodifrasen – som stiger samtidigt som basen är fallande – kan få en sportkommentator i P4 att försjunka i drömskt vemod. Råkar någon klinka fram den på ett piano i en aula eller hörs den ur radion en sommarförmiddag står de flesta som vuxit upp i Sverige egendomligt försvarslösa mot melodin: Den tycks ge var och en av oss rätt att, mitt i vardagen, vara vemodigt lyckliga..

Sydsvenskan - 14 maj 14 kl. 05:30

Tobias Lund: Sopranen Siw Wennberg bjuder på naturmystik, glädje och lättsamhet.

På 1970-, 80- och 90-talen var sopranen Siv Wennberg ett stort namn i operavärlden. Hon sjöng på stora scener med stora sångarkollegor och hennes röst var, just det, stor. Mitt i karriären, 1986, gav hon och pianisten Jan Eyron en romanskonsert i Riddarhuset i Stockholm.

Kristianstadsbladet - 19 feb 14 kl. 05:28

Så tävlar alla svenskar i OS i dag

En intensiv OS-onsdag väntar med Tre Kronor i kvartsfinal, två curlinglag som spelar för final och två sprintstafettlag som stakar för medalj.Här är hela programmet:
06.15 Snowboard, damer, parallellstorslalom, kval.

Trelleborgs Allehanda - 19 feb 14 kl. 05:28

Så tävlar alla svenskar i OS i dag

En intensiv OS-onsdag väntar med Tre Kronor i kvartsfinal, två curlinglag som spelar för final och två sprintstafettlag som stakar för medalj.Här är hela programmet:
06.15 Snowboard, damer, parallellstorslalom, kval.

Trelleborgs Allehanda - 17 feb 14 kl. 05:25

Så tävlar svenskarna i OS i dag

Damkronornas ishockeysemifinal mot USA och skidskyttets flyttade masstart är måndagens höjdpunkter i Sotji.Här är alla svenskar som tävlar i OS i dag:
06.00 Curling, damer, gruppspel: Ryssland-Storbritannien, Sydkorea-USA, Japan-Kina.

Kristianstadsbladet - 17 feb 14 kl. 05:25

Så tävlar svenskarna i OS i dag

Damkronornas ishockeysemifinal mot USA och skidskyttets flyttade masstart är måndagens höjdpunkter i Sotji.Här är alla svenskar som tävlar i OS i dag:
06.00 Curling, damer, gruppspel: Ryssland-Storbritannien, Sydkorea-USA, Japan-Kina.

Barometern - 11 feb 14 kl. 07:03

Här är dagens program

Curling, freestyle, snowboard, skidor, ishockey, skridsko, rodel, konståkning, backhoppning. Här är alla dagens tider. 06.

Kristianstadsbladet - 11 feb 14 kl. 05:26

Hela OS-guiden för tisdag

Få koll på när alla svenskar tävlar.Här är hela OS-guiden för tisdag.
06.

Trelleborgs Allehanda - 11 feb 14 kl. 05:26

Hela OS-guiden för tisdag

Få koll på när alla svenskar tävlar.Här är hela OS-guiden för tisdag.
06.

SvD - 27 jan 17 kl. 14:41

En Peterson-Berger värd att damma av

Kungliga Operan uppmärksammar 150-årsjubilaren Wilhelm Peterson-Berger med musikdramat ”Adils och Elisiv” som inte har spelats sedan 1920-talet. Det konsertanta uppförandet klingar mycket bra, skriver Erik Wallrup..

ÖstersundsPosten - 23 jan 17 kl. 14:37

Kungliga operan hyllar Peterson-Berger

Wilhelm Peterson Bergers opera Adlis och Elisiv spelas på torsdag på Kungliga Operan i Stockholm. För att hedra minnet av den jämtländska tonsättarikonens födelse sätter man upp stycket för första gången i modern tid..

Barometern - 05 aug 13 kl. 07:42

I Sverige är bildning en belastning

Det har inte varit någon hätsk litteraturdebatt i sommar. Det var det inte heller förra året. Annars har debatterna om litteratur och litteraturkritik ofta förts på sommaren.

Barometern - 05 aug 13 kl. 07:42

I Sverige är bildning en belastning

Det har inte varit någon hätsk litteraturdebatt i sommar. Det var det inte heller förra året. Annars har debatterna om litteratur och litteraturkritik ofta förts på sommaren.

Sydsvenskan - 11 jul 13 kl. 06:30

En fruktad kämpe mot ytligheten

En hänsynslös kritiker som komponerade såväl pianominiatyrer som symfonier och operor. En nationalromantiker som förenade det lättsmälta med tysk konstfilosofi. Carlhåkan Larsén har läst Henrik Karlssons biografi om Wilhelm Peterson-Berger..

Kristianstadsbladet - 22 apr 13 kl. 09:23

Växlingsrik jubileumskonsert

Foto: Tom Wall
Det gick som smort. Tre och en halv timmar med ett par korta pauser. Många medverkande som smidigt avlöste varandra.

Helsingborgs Dagblad - 04 apr 13 kl. 11:03

Operasångerska till Vedby

Operasångerskan Carolina Tholander och organisten Olof Tholander kommer till Vedby kyrka lördagen den 6 april för att ge en konsert.Programmet de ska framföra kallar de Musik från scen och kyrka. Det blir musik från operascenen såsom Mozarts Figaros bröllop och Puccinis La Rondine, men även svenska romanser av Peterson-Berger.

Kristianstadsbladet - 06 aug 12 kl. 10:05

Ljuvligt och mästerligt

Så var det dags för tionde gången den första helgen i augusti för de klassiska konserterna i den sagolika skogsgläntan i Ekestads Folkets Park med stråkensemblen Copenhagen Classic, i åren kvartett bestående av Johannes Söe Hansen och Tue Lautrup, violin, Katrine Bundgaard, viola, och Ingemar Brantelid, cello, samt solisterna Bengt Forsberg, piano, och Andreas Brantelid, cello. Alla utom Lautrup medverkade redan vid den första konserten 2003. Andreas Brantelid var då ännu inte 16 år.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.