Perssons

Sunday, 25 August, 04:19

Nyheter om Perssons

Sortering: Relevans | Senaste
Expressen - 13 aug 19 kl. 19:18

Jenny Madestam om Perssons comeback: ”Inte speciellt oväntat”

Mats Persson gör comeback som ekonomisk-politisk talesperson för Liberalerna. Därmed blir han den tredje i rad av personer som Nyamko Sabuni knyter till sig som varit öppet kritisk till samarbetet med regeringen. Expressens statsvetare, Jenny Madestam, kommenterar Mats Perssons återkomst..

Dalarnas tidningar - 31 jul 19 kl. 20:31

John Perssons tankar inför framtiden – och om att lämna Mora: "Hade varit kul att spela med brorsan"

Det såg länge ut som att det skulle bli en fortsättning för John Persson i Moratröjan. Trots det....

Skånskan - 31 jul 19 kl. 05:00

Bolag riskerar 100 000 i vite

Skurup En dom från 2014 fastställer att Fastighetsaktiebolaget Bjurling ska återställa två svartbyggda vindslägenheter.
Det har inte skett och nu riskerar företaget vite på 100 000 kronor.Enligt ett föreläggande från kommunen i mars i år ska bolaget återställa de olovligt byggda lägenheterna till rå vind, väggarna och taken som skiljer rum och tak ska demonteras och köks- och badrumsinredning ska tas bort.

Kristianstadsbladet - 29 jul 19 kl. 16:57

Timmy Perssons bästa resultat i Superbike

Bromöllasonen Timmy Persson slog till med dubbla andraplatser när Superbike 1000-serien nådde Gelleråsen i Karlskoga. – Jag är sjukt nöjd, det är mitt bästa resultat i Superbike. Vem trodde detta i början av säsongen, säger en glad Timmy Persson..

YA - 27 jul 19 kl. 06:00

Mia Persson om sitt klubbval: ”Det kändes rätt”

Mia Persson har under flera år varit en nyckelspelare i den allsvenska klubben Limhamn Bunkeflo (LB07). Men nu skrivs ett nytt kapitel i Perssons fotbollsliv. Mia är nämligen klar för Champions League–klubben Slavia Prag.

DN - 26 jul 19 kl. 05:00

Så kan du bidra till den biologiska mångfalden

Fem enkla sätt som du kan hjälpa till – biologen Anna Perssons bästa tips..

Expressen - 25 jul 19 kl. 06:00

Gunilla Perssons dolda skada – vägrar visa

Rakt ner i marken efter att hunden Scooby dragit i väg.Nu berättar Gunilla Persson om den dramatiska händelsen som ledde till en skadad kind.”Jag föll över en nedhuggen stubbe och hamnade på sidan”, skriver Gunilla Persson i ett inlägg på Instagram..

Expressen - 21 jul 19 kl. 12:06

Hellmark Knutson (S) kritiserar ”grabbig struktur” inom partiet

Den tidigare ministern för högre utbildning och forskning, Helene Hellmark Knutsson, petades när Stefan Löfven bildade regering i januari.Nu riktar hon kritik mot en ”grabbig nätverksstruktur” inom S. – Det är ingen slump att man alltid har pratat om alltifrån ”Perssons pojkar” till ”Erlanders pojkar”, säger hon i en intervju med SvD..

Expressen - 21 jul 19 kl. 09:00

Gunilla Perssons vrede efter pengakravet: ”Inget brott”

Gunilla Persson krävs på en halv miljon kronor av svenska staten.Hollywoodfrun kallar ärendet för ett ”personligt vendetta” och meddelar samtidigt att hon sparar på svenska skattepengar genom att vårda sin mamma själv i USA.– Det är inget brott som har begåtts, säger Gunilla Persson..

Skånskan - 20 jul 19 kl. 15:30

Existentialism – tema för konstsommaren

Konst/recension En konsekvens av ökat miljömedvetande i kombination med en usel kronkurs har för många resulterat i ett nytänkande när det gäller semestrande. ”Hemestra” har blivit ett begrepp och varför inte?
Skåne är ett lysande alternativ inte minst för konstintresserade.

Expressen - 20 jul 19 kl. 06:40

Kronofogden missade Hollywoodfrun – Gunilla Persson behåller pengarna

Kronofogden har missat chansen att komma åt Gunilla Perssons ersättning för hennes medverkan i ”Svenska Hollywoodfruar” i TV3.Tv-profilen jagas för skuld på en halv miljon till Försäkringskassan.Den dag kontrollen skedde fanns inga pengar att hämta – de betalades ut vid ett annat tillfälle.

Expressen - 16 jul 19 kl. 11:43

JUST NU: Åklagaren slår tillbaka mot GW:s ord om häktade världsstjärnan

Efter Leif GW Perssons uttalande om häktningen av ASAP Rocky i TV4:s Nyhetsmorgon slår nu åklagaren tillbaka. – Vi ska ha ett öppet debattklimat, men de personangrepp som framfördes i inslaget går långt över gränsen”, säger riksåklagare Petra Lundh i ett pressmeddelande..

DN - 16 jul 19 kl. 12:06

Riksåklagaren kritiserar Leif GW Perssons utspel om ASAP Rocky-fallet: ”Personangrepp långt över gränsen”

I Nyhetsmorgon i TV4 förklarade författaren och kriminologen Leif GW Persson förra veckan att fallet med den häktade artisten ASAP Rocky är ”jättekonstigt”. Nu slår riksåklagaren tillbaka mot kritiken..

UNT - 15 jul 19 kl. 22:27

Gubbröra och klassisk musik

Från tioårig violinist till Perssons Gubbröra..

Dagens PS - 15 jul 19 kl. 15:15

GW:s hemliga bolag och Facebooks miljardbot

BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe. GW Perssons hemliga guldgruva avslöjad
”Det finansiella är utan jämförelse den största delen av verksamheten i mina bolag numera”, säger Leif GW Persson till Expressen – men han vill inte avslöja vad investmentbolaget heter. Facebook tvingas betala 47 miljarder i böter
Amerikanska myndigheten, FTC, har gett Facebook rekordhöga böter på cirka 5 miljarder dollar, motsvarande 47 miljarder kronor.

Skånskan - 13 jul 19 kl. 10:00

Rinaldo Persson fick jubla i Oskarshamn

TENNIS Fair Plays Kajsa Rinaldo Persson vann Blå jungfruspelens sommartourtävling i Oskarshamn.
På fredagen finalbesegrade hon Nathalie Johansson, Stockholms TK, med 6-1, 6-0.Blå jungfruspelen sommartour, Oskarshamn
Damsingel, semifinaler: Kajsa Rinaldo Persson, Fair Play TK-Alva Fröjd, Helsingborgs TK 6-0, 6-0, Nathalie Johansson, Stockholms TK-Julia Keranovic, Kramfors Tennis 6-4, 6-2.

Skånskan - 12 jul 19 kl. 16:09

Brand i buss vid Helsingborgs tingsrätt

En buss har fattat eld vid Konsul Perssons Plats.Polis och räddningstjänst är på plats och har spärrat av Norra Holländaregatan. Det finns inga uppgifter om att någon har skadats..

DI - 10 jul 19 kl. 09:49

Succé för Persson – miljonökning av vinsten

Göran Perssons bolag Baven AB ökar sin omsättning rejält, visar årsredovisningen som precis kommit in till Bolagsverket. Förra året omsatte bolaget 13,2 miljoner kronor, samtidigt som man redovisade en vinst på 9,2 miljoner kronor..

Expressen - 09 jul 19 kl. 22:08

Nytt guldregn över Leif GW Persson

Vin, aktier och böcker har gjort Leif GW Persson, 74, stenrik.Hans bolag där bokförsäljningen ligger har aldrig omsatt mer pengar – förra året 29,8 miljoner kronor.Dessutom omsatte Leif GW Perssons nystartade ”vinbolag” ytterligare 9 miljoner.

Expressen - 30 jul 19 kl. 06:00

Gunilla Perssons hårda krav på männen – nya beskedet

Det är full fart i Gunilla Perssons liv.Hollywoodfrun hinner knappt med ett kärleksliv.Om rätt man dyker upp kan hon tänka sig att prioritera om – men det får inte vara för vem som helst.

Dalarnas tidningar - 05 jul 19 kl. 11:57

Mats Perssons travtips inför Rättvik: "Kommer göra det sevärt"

På måndag körs årets upplaga av Henning Mårthans Minne på Rättvikstravet..

DI - 04 jul 19 kl. 13:03

Stämd för bolagsplundring – hoppar av Perssons bolag

En styrelsesuppleant i två av holdingbolagen i Greengoldkoncernen, inom vilken Göran Persson är ordförande för skogsbolaget Greengold Group, stämdes nyligen för bolagsplundring. Efter Di:s uppmärksammande hoppar nu den stämda advokaten av sina uppdrag inom koncernen. ”Han vill skydda oss”, säger Sorin Chiorescu, vd för Greengold Group, till Di..

Dagens PS - 02 jul 19 kl. 14:58

Nygamla idéer, blåsväder för Ikea och Persson-bolag

BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe. Bostadskrisen: Nygammal idé livar upp marknaden
Ägarlägenheter kan bli en ny trend när marknaden för bostadsrätter svalnar. Det nya konceptet baseras på att privata investerare går in i byggprojekt.

DI - 01 jul 19 kl. 22:10

Perssons skogsbolag skakas av stämning

Skogsbolaget Greengold Group, där Swedbanks nya ordförande Göran Persson håller i klubban, hamnade nyligen i blåsväder. Nu kan Di berätta att en styrelsesuppleant i två av Greengoldkoncernens holdingbolag stäms på miljonbelopp – för bolagsplundring..

DI - 27 jun 19 kl. 13:50

Därför rusar H&M på börsen

Trots att H&M nätt och jämt lyckades prestera i linje med förväntningarna rusade familjen Perssons modebolag på halvårsrapporten. Det framstår som en överdriven reaktion.  .

Affärsvärlden - 26 jun 19 kl. 18:00

Räddaren i nöden

Göran Perssons huvudsakliga sysselsättning har varit gården på Hyltingeö i Sörmland och Herefordkorna. Det hade kunnat fortsätta så. Om inte Sveriges största bank hade varit i så stort behov av en gammal buffel..

Skånskan - 26 jun 19 kl. 11:59

Karlsson räddade Janstorp

FOTBOLL Janstorps AIF, de regerande mästarna i YA:s herrfotbollscup, kan tacka sommarnyförvärvet från Österlen FF, Fabian Karlsson, för segern i kvartsfinalen mot skrällgänget Esperöds SK.Det var nämligen Fabian Karlsson som satte Janstorps båda mål, när ESK besegrades med 2-1 på Björkvallen i Äsperöd.
Esperöds SK, som i åttondelsfinalen skrällde rejält när de efter straffar slog ut Österlen FF, hade mot Janstorp två handicapstraffar, två divisioner lägre hemmahörande som de är.

VA - 26 jun 19 kl. 11:18

Makarna Perssons företag en riktig vinstmaskin – omsatte 13,2 miljoner i fjol

Göran Persson och Anitra Steen plockade ut 650 000 kronor i utdelning..

Expressen - 24 jun 19 kl. 22:47

GW:s serie fick avbrytas – efter olycka i Göteborg

Inspelningen av TV4-serien Bäckström fick på måndagen avbrytas – på grund av en olycka. Serien, som baseras på Leif GW Perssons böcker, har Kjell Bergqvist i huvudrollen. – Det är för tidigt att säga exakt vad som inträffade och vi vill inte spekulera i orsaker, säger Elias Giertz, pressansvarig för drama på C More och TV4, till GP.

GT - 24 jun 19 kl. 22:47

GW:s serie fick avbrytas – efter olycka i Göteborg

Inspelningen av TV4-serien Bäckström fick på måndagen avbrytas – på grund av en olycka. Serien, som baseras på Leif GW Perssons böcker, har Kjell Bergqvist i huvudrollen. – Det är för tidigt att säga exakt vad som inträffade och vi vill inte spekulera i orsaker, säger Elias Giertz, pressansvarig för drama på C More och TV4, till GP.

Expressen - 24 jun 19 kl. 19:30

GW:s vändning – efter privata avslöjandet i tv

Leif GW Perssons liv skildras i dokumentären ”Min klassresa”, som SVT nu väljer att återsända.Men någon ny dokumentär blir det inte – i själva verket ifrågasätter kriminalprofessorn varför han gjorde den första.– Jag tycker inte att man ska summera sitt liv på det här sättet, säger han..

Kristianstadsbladet - 21 jun 19 kl. 11:30

Olle Jönsson vid Max Martins mikrofon

Olle Jönsson lånar Max Martins sångmick. Stråkarna hämtas från Radiosymfonikerna. Svante Perssons produktion garanterar svänget.

Skånskan - 20 jun 19 kl. 18:20

Göran Persson 70 gör självrannsakan

När fan blir gammal blir han religiös. Lite av den attityden uttryckte Göran Persson, själv fyllda 70, när han häromdagen utsågs till ny styrelseordförande för skandalomsusade storbanken Swedbank.
Göran Persson var en rätt självklar person för uppdraget.

Dagens PS - 20 jun 19 kl. 16:06

Persson i blåsväder och ny skatt på plastpåsar

BUSINESSBRIEFEN – för dig som missat nyhetsdagen samlar Dagens PS alla de viktigaste nyheterna och de mest lästa artiklarna på ett ställe. Göran Persson redan i blåsväder: ”Jättekonstigt” 
Swedbanks nye ordförande, den tidigare statsministern, sitter på dubbla stolar. ”Jättekonstigt”,  säger Joacim Olsson, Aktiespararnas vd, till Dagens Industri.

DI - 20 jun 19 kl. 15:18

Persson väljer bort kassakon för Swedbank

Göran Perssons nya toppuppdrag som styrelseordförande för Swedbank innebär också att han tvingas lämna ifrån sig ordförandeklubban i sitt eget bolag Baven AB, rapporterar Expressen. Där har vinsterna de senaste åren varit betydligt större än det arvode på 2,6 Mkr som den tidigare statsministern får från Swedbank..

Skånskan - 20 jun 19 kl. 12:29

Fängelsestraff efter butiksrån

Svalöv De två ynglingar, 17 och 18 år gamla, som rånade en Jourlivsbutik på Hans Perssons väg i Svalöv i januari döms till fängelse och ungdomsvård.Det var den 9 januari som de båda gick in i butiken, maskerade och under knivhot tvingade man till sig cigaretter och kontanter.
Under tiden som rånet pågick höll en av rånarna en kniv bara några centimeter från den kvinna som jobbade i butiken.

Expressen - 20 jun 19 kl. 09:15

Göran Perssons besked: Anitra och dottern in i företaget

Han överger inte sina kor.Men Swedbanks nye styrelseordförande Göran Persson, 70, tvingas lämna ifrån sig ordförandeklubban för sitt livsverk Baven AB där han är verksam som bonde.Hustrun Anitra tar över och nu går även dottern Linnea in i bolaget.

Dagens PS - 20 jun 19 kl. 07:59

Di spår rapportbesvikelse från modejätten

Dagens industri konstaterar att modejätten H&M under vd Karl-Johan Perssons första tio år har underpresterat rejält. Avkastningen har uppgått till magra 16 procent, inklusive utdelningar, mot Stockholmsbörsens 250 procent över samma period. Härnäst väntar halvårsrapporten som lämnar lite utrymme för besvikelse.

DI - 19 jun 19 kl. 22:08

Per Bolund välkomnar Göran Perssons löfte: ”Låter lovande”

Regeringen vill se hårdare tag mot penningtvätt och går nu fram med en rad nya åtgärder för att skärpa regelverket. Samtidigt förväntar sig finansmarknadsminister Per Bolund ett mer aktivt arbete även från bankernas sida..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.