Pepins

Monday, 20 January, 19:39

Nyheter om Pepins

Sortering: Relevans | Senaste
DI - 18 dec 19 kl. 10:14

Aktieägare i Spiltan löste in aktier för 121 miljoner kronor

Cirka 10 procent av Pepins-handlade Investment AB Spiltans aktieägare nappade på erbjudandet att lösa in sina aktier….

Realtid - 12 nov 19 kl. 16:45

Emissionen i Sharespine fulltecknad

Emissionen i Sharespine via Pepins fulltecknades på 24 timmar via digital aktiebaserad kapitalanskaffning. Bolaget fick genom emissionen in 12 miljoner kronor i kapitaltillskott. .

Realtid - 11 nov 19 kl. 16:09

”Tidigare har onoterade aktier tvingats kvar i byrålådan”

Therese Lundstedt, vd på "greentech"-bolaget Urban Green, är så här långt nöjd med sin kapitalinsamling via Pepins. Särskilt att aktien nu har bättre handelsmöjligheter..

Realtid - 13 dec 19 kl. 11:30

Pepins tappar vd:n

Efter tre år på kapitalinsamlingsplattformen och tillväxtbolagsbörsen Pepins slutar Julia Reuszner som vd. ”Vi beklagar det. Det är hennes eget val”, säger Pepins ordförande Peter Norman..

Realtid - 18 nov 19 kl. 11:06

Pepins spränger miljardgränsen

Investeringsplattformen Pepins har sedan lanseringen 2016 hjälpt 37 tillväxtbolag att ta in sammanlagt 1 miljard kronor..

DI - 10 sep 19 kl. 09:53

Spiltan vill splitta ”Sveriges dyraste aktie” 100:1

Investment AB Spiltan, vars aktie handlas på plattformen Pepins, planerar att genomföra en aktiesplit i kombination med….

Affärsvärlden - 10 sep 19 kl. 10:06

Spiltan vill splitta "Sveriges dyraste aktie"

Investment AB Spiltan, vars aktie handlas på plattformen Pepins, planerar att genomföra en aktiesplit i kombination med ett inlösenprogram..

Realtid - 11 nov 19 kl. 15:02

Pepins hoppar över crowdfunding

Pepins vd Julia Reuszner vill demokratisera en mossig bransch – kasta ut investmentbankerna och låta "vanligt folk" vara med och investera. Nästa steg är att bli en vanlig aktiebörs..

PrivataAffärer - 27 maj 19 kl. 09:03

Rejält drag för Slitevind i premiären

I april meddelades att Slitevind hade beslutat att ansöka om att lista bolagets aktier på just First North. Aktien har tidigare handlats på Pepins där senaste betalkurs var 35 kronor den 20 maj. Ingen nyemission har gjorts i samband med First North-listningen.

Affärsvärlden - 27 maj 19 kl. 09:37

Slitevind lyfter i handelspremiären på First North

Det svenska vindkraftsföretaget Slitevind handlas till 42 kronor per aktie i måndagens handelspremiär på Nasdaq First North. Aktien har tidigare handlats på Pepins där senaste betalkurs var 35 kronor den 20 maj..

Realtid - 19 sep 19 kl. 13:36

Spiltan rekryterar från Pepins

Spiltan rekryterar Katja Efron från portföljbolaget Pepins Group. "Katja kommer att tillföra viktig kompetens på kommunikationsområdet och leda arbetet tillsammans med Spiltans Investment Managers", säger Spiltans vd Per Håkan Börjesson..

PrivataAffärer - 09 apr 19 kl. 17:44

Slitevind vill listas på First North

Det har tidigare meddelats att Slitevind har undersökt möjligheten för listbyte till Nasdaq First North från Pepins Market där handel med aktien sker på Alternativa listan under fyra dagar varje månad.  .

DI - 25 feb 19 kl. 07:52

868 nya delägare investerar 10 miljoner i Solelgrossisten i Simrishamn

Solelgrossisten i Simrishamn avslutade i fredags den emission man genomfört tillsammans med crowdfundingföretaget Pepins. Emissionen blev fulltecknad och totalt satsade 868 nya delägare 10,1 miljoner kronor.  – Nu står vi rustade för att hantera den enorma tillväxten för solenergi som Sverige står inför, säger VD Karl Kylén..

DI - 13 feb 19 kl. 21:23

Expertens råd: Så lyckas du med din crowdfunding

Intresset för onoterade bolag är stort och förväntas öka, enligt Pepins vd Julia Reuszner. Här är hennes råd om hur du lyckas med crowdfunding-rundan – och vilka misstag du bör undvika för att inte satsningen ska falla platt..

VA - 04 dec 18 kl. 15:39

Tog in 44 miljoner kronor via crowdfunding innan konkursen – nu kan högst 3 öre per aktie räddas

Kronfönster, som tagit in stora summor genom crowdfundingsajten Pepins, gick i konkurs i november och utsikterna för investerarna att få tillbaka några större summor är små..

SmålandsPosten - 10 sep 18 kl. 14:22

SkyMap siktar högt och du är välkommen med på resan

Flera småländska företag har redan valt Pepins och aktiebaserad crowdfunding för att finansiera en expansion. Nu är det SkyMaps tur att ta nästa steg genom en emission på 20 miljoner och har du bara 500 kronor kan du bli en av delägarna. Eftersom hälften tecknades på bara fem dagar av investerare i bygg- och fastighetsbranschen, så är det bråttom för den som vill hänga med på framgångsresan!.

Realtid - 08 maj 19 kl. 16:22

Pepins anställer chef för crowfunding

Pepins, handelsplats för crowfunding och handel i onoterade aktier, anställer Linn Anstérus som chef för crowdfunding och corporate finance. Det skriver bolaget i ett pressmeddelande..

Realtid - 20 aug 18 kl. 15:57

Crowdfundingbolag släpper egen branschpraxis

I otålig väntan på ny crowdfunding-lag presenterar Tessin, Pepins och Lendify en egen bolagskod för branschen i höst. "Det råder mycket osäkerhet kring vad som gäller", säger Jonas Björkman, talesperson för Crowdfunding Alliance, till Realtid.se..

VA - 08 jun 18 kl. 16:26

Branschen för babyprodukter lockar riskkapital – så investerar du i Sveriges nästa exportsuccé

Nyligen investerade riskkapitalbolaget Eequity 45 miljoner kronor i ett bolag som driver e-handel för babyprodukter. Nu väljer svenska Smartgroup att ta in kapital via Pepins för att ge alla en möjlighet att vara med på tillväxtresan och för att kunna dra nytta av delägarkraften. "Att investera i babyprodukter har blivit en trend och tlllväxtpotentialen i Europa, USA och Kina är enorm", menar....

Realtid - 20 mar 18 kl. 15:09

"Kan bli dyrt och krångligt"

Julia Reuszner, vd på Pepins, och Michaela Berglund, CMO på Fundedbyme, välkomnar förslaget om crowdfunding-lag med tillståndsplikt för crowdfunding-plattformar. Men den väcker också viss oro. "Det brukar ta tid att söka FI-tillstånd, vilket kan påverka konkurrensen negativt", säger Julia Reuszner..

SmålandsPosten - 15 feb 18 kl. 15:52

Här kan företag få hjälp med kapital att växa

Genom crowdfunding har Pepins plockat in 700 miljoner kronor till företag som vill växa. Tre företag i Kronoberg har fått nytta av pengarna. – Vi är nere och träffar massor av företag i dagarna så jag hoppas att det snart blir många fler, säger vd Julia Reuszner..

VA - 12 feb 18 kl. 08:46

Så investerar du långsiktigt - i den snabbast växande delen av ekonomin

Idag är 99 % av svenska folket utestängda från den mest lovande delen av ekonomin. Tillväxtbolagen som oftast inte finns på börsen. Att bli delägare i dessa har hittills varit för­behållet prof­essionella investerare, eller ett fåtal privat­personer med stora kontakt­nät.

Dagens PS - 16 jan 18 kl. 11:19

FI varnar för hajpad investering

Hög risk och uselt konsumentskydd, enligt myndigheten. ”Den som investerar på en plattform för gräsrotsfinansiering utsätts i många fall för hög risk jämfört med traditionella investeringsformer. Trots relativt hög risk saknas i flera avseenden ett konsumentskydd motsvarande det som finns för dessa reglerade investeringsformer”, säger Finansinspektionens pressekreterare Peter Svensson till Svenska Dagbladet.

Realtid - 11 jan 18 kl. 13:59

Svårt investera i onoterade bolag: "Demokratiskt problem"

Många svenskar skulle investera i onoterade bolag om det var lättare, men 30 procent upplever att trösklarna är för höga, enligt ny undersökning som Demoskop genomfört på uppdrag av crowdfundingbolaget Pepins. "Det är ett demokratiskt problem att folk inte fått nyttja sin ekonomiska rösträtt och bli delägare i bolag de tror på", säger Pepins vd Julia Reuszner..

SmålandsPosten - 12 jan 19 kl. 08:54

Pepins litar på sin urvalsmetod

Pepins bör tydligare poängtera för investerare hur viktigt det är att sprida risken. Men vd Julia Reuszner litar på urvalsmetoden även efter Kronfönsters konkurs. – Vi vaskar fram de bolagen som vi verkligen tror på..

Realtid - 10 nov 17 kl. 09:57

Pepins vill ta in 100 miljoner via egna plattformen

Crowdfunding-bolaget med säte på Värmdö genomför två riktade nyemissioner på sin egen investeringsplattform. Målet är att totalt ta in uppåt 100 miljoner kronor..

Dagens PS - 18 okt 17 kl. 15:42

Startup-succé på finansieringsrunda

Hoppas på kapitalinjektion på mellan 5 och 20 miljoner. Det svenska crowdfundingbolaget Fundedbyme ser en fortsatt tillväxtresa framför sig och gör sig nu redo för nästa fas med global tillväxt, en potentiell börsnotering och fokus på marknadskonsolidering. I början av november öppnar bolaget en finansieringsrunda och gör det återigen på den egna plattformen.

SmålandsPosten - 21 jun 17 kl. 15:08

Vislandaföretaget tog in 20 miljoner rekordsnabbt

Företaget Urbangreen i Vislanda har redan fått in 20,1 miljoner genom Pepins crowdfunding. På bara åtta dagar blev emissionen fulltecknad..

SmålandsPosten - 16 sep 18 kl. 22:01

Bli en affärsängel med Pepins

Tillhör du dem som tycker det verkar spännande att vara delägare i ett företag, se verksamheter växa och få vara med och påverka? Pepins ger dig möjlighet att göra precis det och du behöver inte satsa mer än 500 kronor..

Realtid - 07 mar 17 kl. 09:33

Ökade intäkter för Pepins

Men årsresultatet landade på -4 miljoner kronor till följd av personalsatsningar och investeringar..

Dagens PS - 23 feb 17 kl. 11:10

Instagramstjärna gör miljonaffärer

Breakit berättar om bloggstjärnan Linda Hallberg, som enligt sajten har 800.000 följare på Instagram och som nu tänker göra good businnes på sitt sminkmärke. Linda Hallberg är senast i raden av kända profiler på sociala medier som fått upp ögonen för entreprenörskapet.

DI - 09 jan 17 kl. 13:38

Barista fick in 21 miljoner

Kafékedjan Barista fick in totalt över 21 miljoner kronor genom sin nyemission via crowdfundingsajten Pepins, en runda som stängde i mitten av december..

Realtid - 15 maj 18 kl. 11:55

Pepins hämtar IR-chef från poddvärlden

Crowdfunding-bolaget Pepins anställer Philip Scholtzé som projektledare och IR-chef. Han har en bakgrund på Nordnet och Avanza och har drivit podden "Prata pengar":.

DI - 02 sep 16 kl. 11:19

Xavitech tecknar avtal i Italien

Xavitech, som handlas på Pepins, har tecknat ett distributionsavtal med Tecnosens i Italien..

Realtid - 19 apr 16 kl. 00:00

Fulltecknat vid premiär för equity crowdfunding-plattform

900 investerare och 17 miljoner kronor i nytt kapital. Det är facit efter den första aktiebaserade crowdfunding-rundan för plattformen Pepins..

PrivataAffärer - 24 mar 16 kl. 06:00

Norman i bräschen för ny marknadsplats för gräsrotsfinansiering

Nu startar en ny marknadsplats för gräsrotsfinansiering av aktiekapital i Sverige. Grundare är Anders Sjunnesson som fått med sig förre finansmarknadsministern Peter Norman som ordförande i marknadsplatsen Pepins. Även Per H Börjesson från Spiltan....

Realtid - 24 mar 16 kl. 03:16

Norman om nya ordförande-uppdraget

Ex-ministern föreslås ta klubban i PE-plattformen Pepins styrelse. Han förstår kritiken mot equity crowdfunding – men anser att riskspridning är lösningen..

Affärsvärlden - 23 mar 16 kl. 08:43

Peter Norman blir startup-ordförande

Plattformen Pepins tar in den tidigare finansmarknadsministern Peter Norman som ordförande och delägare. Det skriver DI Digital..

DI - 23 mar 16 kl. 06:30

Ex-minister blir startup-ordförande – ska hjälpa mannen på gatan att investera

Den nya plattformen Pepins ska få privatpersoner att investera i startupbolag. Nu kliver en riktig tungviktare i styrelsen. “Mannen på gatan får möjlighet att investera”, säger tidigare finansmarknadsministern Peter Norman..

DI - 22 mar 16 kl. 20:32

Norman hjälper mannen på gatan att bli investerare

Den nya plattformen Pepins – med en tungviktare i styrelsen – ska få privatpersoner att investera i startupbolag.”Mannen på gatan får möjlighet att investera”, säger den tidigare finansmarknadsministern Peter Norman..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.