Pensionärer

Monday, 27 February, 14:58

Nyheter om Pensionärer

Sortering: Relevans | Senaste
LV - 07 feb 17 kl. 08:30

Avregleringen av apoteket är framgångsrik

"Huvudvärk kan komma plötsligt"; numera lättåtgärdat genom besök i närmsta matbutik, kiosk eller mack. Knappa decenniet bakåt i tiden var Sverige dock ensamt med Kuba och Nordkorea om statliga apoteksmonopol. Förr hänvisades föräldrar med helgfebriga barn till Kalmar eller Västervik, där de enda helgöppna apoteken fanns rejäla avstånd för sjuka familjer eller Pensionärer i exempelvis Virserum och Gullringen..

Skånskan - 07 feb 17 kl. 08:00

”Det är värt varenda krona!”

Sjöbo Sommarby I helgen stannade länspumpen i pumpstationen i sommarbyn. Maskinrummet fylldes med en dryg meter vatten och två motorer brändes ut. ERWP.

Cornucopia - 07 feb 17 kl. 07:26

Miljöpartiet och regeringen vill inte bygga fler bostäder

Miljöpartiet och regeringen vill inte bygga fler bostäder och går emot riksdagen i frågan om de sk bullerreglerna. Man vägrar helt enkelt göra som riksdagsmajoriteten vill och lätta på kraven angående buller. Folk ska inte själva få ta ansvar för om de vill bosätta sig nära t ex trafikleder, flygplatser eller järnvägar.

BT - 29 dec 16 kl. 11:21

Jobbet avgör ekonomin 2017

Den som har jobb och får påökt under 2017 kan räkna med störst tillskott i plånboken. De flesta Pensionärer får några hundralappar mer, men det gäller inte alla.(TT).

DalaDemokraten - 16 feb 17 kl. 07:00

”Vi pensionärer är väldigt upptagna”

Att alla Pensionärer ska ha en meningsfull tillvaro är vad man vill åstadkomma inom PRO Domnarvet.
- Hit ska man gå om man som pensionär inte vill sitta hemma ensam och ha tråkigt. Vi välkomnar alla och har riktigt trevligt tillsammans, säger Anita Olsson, som är aktiv i styrelsen..

Cornucopia - 05 feb 17 kl. 16:17

Stefan Löfven: Organiserad brottslighet tar över delar av hela städer - underkänner Ygeman

Statsminister Stefan Löfven säger att organiserad brottslighet har tagit över delar av hela städer i Sverige och underkänner inrikesminister Ygemans politik för svenskt rättsväsende, samt säger att socialdemokraterna har misslyckats med välfärden, som har stora brister. Socialdemokraterna fortsätter alltså att byta sin politik till Sverigedemokraternas gamla betongsossepolitik. Detta enligt en intervju med SvD.

YLE - 05 feb 17 kl. 14:40

Rinne: Feministiska SDP vill ha gratis dagvård

Omvalda ordföranden för Socialdemokraterna Antti Rinne flaggar för ett starkt välfärdssamhälle. Hans SDP är ett feministiskt parti som bekämpar populism med arbetsmarknadspolitik. I sitt linjetal vid partikongressen i Lahtis sade Antti Rinne att partiet kommer att presentera sin modell för att förnya den sociala tryggheten före riksdagsvalet 2019.

BT - 05 feb 17 kl. 04:17

Hur kan man glömma Sveriges pensionärer?

Vi kunde aldrig tänka att vi som fyrtiotalister skulle bli en sådan plåga för Sverige, skriver Kent-Åke Hansson..

YLE - 04 feb 17 kl. 14:00

Hur mycket kan våra seniorer om webben och sociala medier?

Berit Sjöberg och Signild Sundin i Sundom har känt varandra sedan skoltiden och följts åt genom privatliv, fritidsaktiviteter och föreningsengagemang. Men en sak som skiljer dem åt är dataintresset. Berit Sjöberg är uppkopplad på nätet dagligen, medan Signild Sundin inte använt någon dator sedan hon gick i pension för omkring tjugo år sedan.

News55 - 14 feb 17 kl. 15:16

Äldre kan få lägre pension – helt i onödan

AMF:s årliga pensionsrapport visar att Pensionärer som saknar anhöriga kan förlora hundratals kronor i månaden helt i onödan efter att ha tecknat så kallade återbetalningsskydd, det rapporterar SvD. Ett återbetalningsskydd säkerställer att en pensionssparares pensionspengar betalas ut till anhöriga om pensionsspararen har gått bort. Detta sker i utbyte mot lägre pension.

YA - 31 jan 17 kl. 21:30

Pensionärer missnöjda – ratar skolaula som lokal

Aulan på Österlengymnasiet ska renoveras för att tjäna som samlingslokal. Och enligt ett politikerförslag, som presenterades vid måndagens kommunfullmäktige, samtidigt fungera som träffpunkt för seniorer. Men seniorer ratar lokalen som ett Seniorernas hus..

Helsingborgs Dagblad - 03 feb 17 kl. 10:00

Svenskarna, solen - och skuggorna

Socialantropologen Anna Gavanas spräcker myterna om svenska Pensionärer som bor i Spanien..

Sydsvenskan - 03 feb 17 kl. 10:00

Svenskarna, solen - och skuggorna

Socialantropologen Anna Gavanas spräcker myterna om svenska Pensionärer som bor i Spanien..

DN - 03 feb 17 kl. 09:15

Trump bromsar Obamas regel som ska skydda miljontals pensionärer

USA:s president Donald Trump kommer att bromsa införandet av Obama-administrationens förvaltarregel (fiduciary rule) under tiden den nya administrationen gör en översyn av den..

E24 - 03 feb 17 kl. 08:45

Trump bromsar skydd för miljontals pensionärer

USA:s president Donald Trump kommer att bromsa införandet av Obama-administrationens förvaltarregel (fiduciary rule) under tiden den nya administrationen gör en översyn av den. Det rapporterar Bloomberg News som citerar en icke namngiven tjänsteman vid Vita huset..

SR - 14 feb 17 kl. 13:20

Pensionärer missar högre pension

Många Pensionärer missar varje år möjligheten att få en högre pension, eftersom de helt i onödan har ett efterlevandeskydd i tjänstepensionen. Det konstateras i en ny rapport från AMF, en av de större tjänstepensionsbolagen..

YLE - 01 feb 17 kl. 05:36

Framtiden finns i Larsmo säger ungdomar

Framtiden finns i Larsmo, säger ungdomar. Bättre än så här kan man inte ha det, säger Pensionärer i centrum. Och politikerna rekordinvesterar i mera service.

DalaDemokraten - 02 feb 17 kl. 10:21

SSAB ordnade veteranfest

95 Pensionärer och elva personer som varit anställda i 25 år firades vid den årliga veteranfesten på SSAB i slutet av januari..

Nya Wermlands Tidningen - 30 jan 17 kl. 17:19

Vill att kommunen delar ut gratis broddar

En Karlskogabo föreslår i ett medborgarförslag att Karlskoga börjar dela ut gratis broddar, i första hand till ungdomar, studenter och Pensionärer..

Barometern - 28 jan 17 kl. 08:30

70-plussare berättar: "Jag mår bättre i dag än när jag var 50 år"

Studier visar att dagens 70-åringar är gladare, friskare och mer aktiva än någonsin. Svenska Pensionärer är också friskast i EU..

YLE - 27 jan 17 kl. 04:39

"I dag skulle jag aldrig få det jobb jag hade i 22 år"

Vasabon Linda trodde uppsägningen skulle innebära en chans att göra något nytt, men åren har gått och nu är hon inne på sin andra utbildning i hopp om att få jobb. Arbetslösa över 50 år ökar i Österbotten och många har svårt att komma tillbaka. Pensionsreformen som höjer pensionsåldern trädde i kraft i år, men i Österbotten är en tredjedel av de arbetslösa över 50 år.

ÖstersundsPosten - 27 jan 17 kl. 15:15

Märta, 94, är en van mässbesökare – hör henne berätta om livet "after work" här

Märta Hemmingsson var en av många glada Pensionärer som besökte seniormässan i Östersund. Hör henne berätta om livet livet "after work" i tv-klippet nedan:.

DI - 26 jan 17 kl. 21:27

Tobias Wikström: Sluta låtsas att skatt är en fråga om moral

LEDARE. I onsdags handlade SVT:s ”Uppdrag granskning” om utlandssvenskars skatter. Tv-teamet hade följt med på en bussresa organiserad av fastighetsmäklare som vill förmedla bostäder till svenska Pensionärer..

UT - 26 jan 17 kl. 16:38

Plats för fler skyttar i Dalstorp

Först en träff i mitten – tio poäng. Sedan en till. Och en till.

DalaDemokraten - 26 jan 17 kl. 15:06

PRO-kravet på politikerna: Ge oss trygghet

När socialdemokrater från hela Dalarna samlas för de årliga A-dagarna i Mora under fredag och lördag passar PRO Mora på.
”Det är mer än dags att göra något åt det här med pensionerna”, säger Arne Pettersson, och tänker på de Pensionärer varav många lever under fattigdomsgränsen..

Dalarnas tidningar - 25 jan 17 kl. 07:30

Krönika: Varför har äldre människor så låg status i Sverige?

På Luciadagen 2016 skrev pensionärsorganisationen PRO ett brev till regeringen och krävde åtgärder för att förbättra ekonomin för Sveriges Pensionärer. EU:s statistik visade att 355 000 svenska Pensionärer riskerar att hamna i fattigdom på grund av låga pensioner, de flesta kvinnor..

SvD - 26 jan 17 kl. 12:39

Här är tio konsekvenser av brexit

Premiärminister Theresa Mays brexit har hittills betytt billigare semestrar i Storbritannien och mindre pengar i fickan för brittiska Pensionärer i Spanien. I längden kan det bli svårare för EU-medborgare att bo och studera i Storbritannien, men allt hänger på hur utträdet ser ut..

YLE - 24 jan 17 kl. 17:09

Lista: Här har regeringen backat

Regeringen Sipilä har tvingats till reträtt flera gånger under sin tid vid makten. Det har bland annat handlat om att besluten varit i konflikt med grundlagen. Skatteamnesti: Regeringen ville med en tillfällig lag göra det möjligt att undgå bestraffning om man frivilligt uppger inkomster som man tidigare undanhållit.

BT - 26 jan 17 kl. 04:42

Varför är samhället så orättvist mot pensionärer? 

Förstår inte politiker varför samhället är på väg åt fel håll, undrar Lars-Uno Karlsson..

SVT - 25 jan 17 kl. 15:57

Regeringen vacklar om skattefriheten

Finansminister Magdalena Andersson är mycket kritisk till Portugals skatteförmåner som allt fler svenska Pensionärer utnyttjar. Hon ifrågasätter också de personer som flyttar bara för att minska sin skatt. Men själv har hon och regeringen inte agerat - förrän SVT nu uppmärksammar frågan.

Helsingborgs Dagblad - 25 jan 17 kl. 10:00

Pensionärer hjälper nyanlända elever med svenskundervisning

Dubbla vinster när Khaled Iefara och Karin Bäckefjord sitter i skolbänken tillsammans..

Kristianstadsbladet - 25 jan 17 kl. 03:00

"Man höjer inte på det viset"

Den 1 februari höjs priset för lunch på Drejarens dagcentral. I praktiken blir den 18 kronor dyrare. – Det är inte lite för oss Pensionärer, säger en lunchgäst..

Nerikes Allehanda - 10 feb 17 kl. 07:56

Avgifterna inom vård och omsorg höjs i Örebro: "De tror tydligen att pensionärer har det väldigt gott ställt"

När Kristina Malmsten fick höra om höjningen blev hon upprörd. För även om höjningarna inte är jättestora, så menar hon att de äldre kommer att känna av dem.
– De tror tydligen att Pensionärer har det väldigt gott ställt, säger hon.

Blekinge Läns tidning - 24 jan 17 kl. 22:05

Karlskrona ratade Svenska Spel

Kränkningen med U137 kom att på sikt bli något positivt för Karlskrona som ratade Svenska Spel. Under gårdagen fick Pensionärer höra om Karlskronas utveckling efter 1980..

SVT - 24 jan 17 kl. 19:15

Rekordmånga svenskar flyttar utomlands

Allt fler svenskar lämnar Sverige för att flytta till andra länder. Många är invandrare som flyttar hem, men en ny trend är Pensionärer som flyttar till värmen. SVT:s kartläggning visar att flera länder haft all-time-high..

SmålandsPosten - 24 jan 17 kl. 14:41

Omsorgspersonal ska lära sig surfa - på platta

Pensionärer på äldreboenden ska få nytta av ny teknik. Men först ska personalen lära sig mer och igår ordnades en utbildning i hur man använder surfplattor..

News55 - 23 jan 17 kl. 14:31

Så ska pensionerna bli mer jämställda

Idag gör inkomstskillnaderna att kvinnor i genomsnitt har 30 procent lägre pensioner jämfört med män. Därför har Pensionsgruppen, bestående av representanter från sex partier, arbetat fram en handlingsplan i syfte att minska pensionsklyftan mellan män och kvinnor. – Vi vet att många Pensionärer har det tufft och 80 procent av de som har garantipension är kvinnor.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.