Pensionärer

Wednesday, 29 March, 03:25

Nyheter om Pensionärer

Sortering: Relevans | Senaste
YA - 09 mar 17 kl. 03:00

Umgänget viktigare än vinsten

Att umgås och ha roligt är viktigast. Än om det så klart är trevligt att vinna ibland. Ungefär så resonerar de Pensionärer från SPF Skurup som varje onsdagseftermiddag samlas för att spela priffe och canasta på Restaurang Rutger..

BT - 08 mar 17 kl. 21:06

PRO-förening firar fyrtioårsjubileum

Mat, tal, musik och runt hundra Pensionärer. När PRO-föreningen Borås södra firade 40-årsjubileum under onsdagen var det fullt hus..

YLE - 08 mar 17 kl. 00:18

Valfrihet och språkfråga i första partiledardebatten

Sipilä höll sig i bakgrunden. Orpo fick försvara valfrihet i vården. Oppositionen kritiserade från både vänster och höger.

Realtid - 08 mar 17 kl. 10:01

Nordea får “högsta möjliga” böter i Finland

Finländska finansinspektionen tilldelar Nordea en offentlig varning och böter på motsvarande 9,5 miljoner kronor efter brister i bankens rådgivning till Pensionärer.  .

SvD - 08 dec 16 kl. 16:04

Svenska pensioner sämst i Norden: ”Förfärligt”

Risken för fattigdom hos svenska Pensionärer är långt större än för den genomsnittlige nordiska pensionären, visar färsk statistik. − Siffrorna är helt förfärliga, säger Christina Rogestam, ordförande för pensionärsorganisationen SPF Seniorerna..

YLE - 02 mar 17 kl. 05:40

Kristinestad - med tillförsikt in i framtiden

Efter några lite sämre år börjar det igen se bättre ut för Kristinestad. Ekonomin är på plus och staden är ganska livskraftig igen. Inför kommunalvalet är frågan om ett gemensamt skolcampus på tapeten och även vindkraften väcker diskussion.

Barometern - 03 mar 17 kl. 06:00

Är det bättre att gamla blir isolerade?

Ingen förmån till länets Pensionärer vad gäller kollektivtrafiken..

Expressen - 17 mar 17 kl. 21:58

Här får fattiga pensionärer får bo helt gratis - livet ut

29 Pensionärer i Helsingborg får bo helt gratis - livet ut.En stiftelse har köpt en nybyggd fastighet och flera av lägenheter går till fattiga äldre.– Äldre med låg inkomst behöver också få tillgång till lägenheter i city, säger stiftelsens ordförande Sven Rosenkvist till SVT nyheter Skåne..

Barometern - 07 mar 17 kl. 07:34

Är det bra att de gamla isoleras?

Att landstingspolitikern Anders Henriksson (S) inte kan tänka med ­hjärtat känner vi länsbor till när det gäller länets Pensionärer..

YLE - 06 mar 17 kl. 05:15

Funktionärerna är kommunalvalets ryggrad

Den 9 april är det dags för kommunalval i Finland. En grupp som väldigt sällan får de stora rubrikerna, men som ändå är en extremt viktig grupp vid varje val är landets alla valfunktionärer. Jussi Aaltonen, konsultativ tjänsteman vid justitieministeriet, är tydlig med betydelsen av Finlands alla valfunktionärer.

YA - 07 mar 17 kl. 03:00

Dansen ett sätt att hålla i gång

De dansar för att hålla både kropp och skalle i gång - och för den trevliga samvaron, förstås. Varje vecka träffas ett gäng pigga Pensionärer i bollklubbens lokaler i Blentarp för att träna linedance..

Sydöstran - 09 feb 17 kl. 15:36

Löfven tar med sig människors oro

Statsminister Stefan Löfvens snart avslutade Sverigeturné har haft tryggheten i fokus. Han har lovat hårdare tag mot brott, en hållbar flyktingmottagning och att inte glömma bort utsatta Pensionärer. Den fem dagar långa turnén avslutas i Upplands Bro på fredagen.

Dalarnas tidningar - 19 feb 17 kl. 11:00

Eldsjäl som brinner vidare – har stöttat flyktingar i över 30 år

I ett 30-tal år har hon arbetat med att hjälpa flyktingar, stötta dem som söker asyl och dem som lever gömda.
– Det är oerhört berikande, och vi får igenom de flesta ärenden till slut. Staten skulle kunna spara mycket pengar och lidande, säger Monica Annersten som tycker att fler Pensionärer borde arbeta ideellt..

Hela Gotland - 06 mar 17 kl. 11:00

Hemma på semester från sitt livs äventyr

Som nyblivna Pensionärer tog Per-Erling Evensen och hans fru Maria segelbåten och drog..

YLE - 02 mar 17 kl. 10:08

Markägare om Korpoplanen: "Situationen har varit bedrövlig"

Efter en lång process har strandgeneralplanen för norra Korpo vunnit laga kraft. Det att strandgeneralplanen nu träder i kraft har en stor betydelse för markägare. Frej Mattsson är en av de markägare i Korpo som har väntat på beslutet.

SVT - 05 mar 17 kl. 12:58

Nyanlända ungdomar lär äldre ny teknik

Ett sätt för Pensionärer att lära sig ny teknik och en möjlighet för nyanlända att träna sin svenska. Det är syftet med projektet IT-guide –ett första steg in på arbetsmarknaden. – De äldre har mycket erfarenhet och har mycket att lära oss, säger 19-årige Bismillah Zahedi..

DalaDemokraten - 06 mar 17 kl. 19:27

Bidrag till handikappade - men inte pensionärer

Handikappföreningarna HSO-DHR får hyresbidrag av kommunen – men pensionärsföreningen SPF Seniorerna i Ludvika nobbas hyresbidrag.
– Nu måste vi ta tag i det här och skapa likvärdighet, säger Åsa Bergkvist (S), ordförande i vård- och omsorgsnämnden..

YA - 25 feb 17 kl. 03:00

Gänget som lagat mat tillsammans – i 15 år

Pensionärer är ett aktivt släkte. I en artikelserie hälsar YA på bland aktiviteter för seniorer. I dag har turen kommit till de matlagande herrarna i Hammenhögs PRO..

SvD - 21 feb 17 kl. 11:11

Andersson klagar till Portugal – vill stoppa pensionsknep

Finansminister Magdalena Andersson har klagat till sin portugisiske kollega att svenska tjänstepensioner inte beskattas alls då svenska Pensionärer flyttar till Portugal. Det sade hon till journalister på väg in till ekofinmötet på tisdagen..

YA - 04 mar 17 kl. 03:00

"Det här är skitroligt"

Pensionärer är ett aktivt släkte. I en artikelserie hälsar YA på bland aktiviteter för seniorer. Hos Borrby PRO slungas curlingstenar på matta..

GT - 15 mar 17 kl. 19:50

Det gifta paret gav sig på pensionärer

Mihai Turcu, 48, och hans hustru Menada, 44, fick inget arbete – då började de i stället stjäla plånböcker och handväskor från västsvenska Pensionärer.– Vi var på olika ställen, för barnen, för att tigga. Nu, för deras skull, hamnar jag i fängelse, säger mamma Menada i polisförhör.

YLE - 03 mar 17 kl. 05:00

Kommunalpolitik lockar färre kvinnor än män

Antalet kvinnor som ställer upp i kommunalvalet är färre än antalet män i alla kommuner i Österbotten, visar en kartläggning som Vasabladet har gjort. Könsfördelningen bland kandidaterna varierar rejält mellan olika kommuner, visar siffror som Vasabladet tagit fram. Mest jämställt är det i Malax och Närpes där andelen kvinnliga kandidater är runt 55 procent.

YLE - 03 mar 17 kl. 05:00

Livspusslet i vägen för kvinnor i kommunalpolitiken

Anna Pensar och Anna Övergaard är två förtroendevalda som tar ett steg från kommunalpolitiken på grund av arbete och familj. Enligt en undersökning som Kommunförbundet har gjort är så ofta fallet för kvinnor i politiken. Anna Pensar har suttit en mandatperiod i Korsholms kommunfullmäktige men väljer nu att kliva av politiken på grund av jobb och familj.

Nyan - 02 mar 17 kl. 17:00

Pizzeria lägger ner

Den 16 mars serverar Fantasia sina sista pizzor.

Fantasias ägare Elof Donning säger att det är en process som har pågått ett tag. Dels är alla Fantasias ägare numera Pensionärer, dels verkar husets framtid vara osäker.

YLE - 02 mar 17 kl. 05:05

Antalet kommunalvalskandidater har rasat för Kristdemokraterna i Raseborg

I Raseborg har antalet kandidater som ställer upp i kommunvalet minskat rejält. Det parti som kandidatnomineringen inte lyckats för är Kristdemokraterna. Kommunalvalsförberedelserna pågår för fullt inför valet den 9 april.

SmålandsPosten - 01 mar 17 kl. 20:11

En nöjd finansminister besökte Växjö

Statsminister Stefan Löfven (S) lovar ytterligare sänkning av skatten för Pensionärer. Men finansministern ville inte ge några detaljer när hon besökte Växjö på onsdagen..

LV - 01 mar 17 kl. 14:29

Fria resor för äldre blir budgetfråga

Landstinget ska väga in fria bussresor för länets Pensionärer i kommande budgetarbete för att se om det möjligen finns något utrymme för att förverkliga förslaget. Samtidigt sade landstinget nej till att införa gratis bussresor för asylsökande..

Expressen - 01 mar 17 kl. 10:46

Löfvens ilska – efter pensionsskandalerna

Förra året lurades 22 0000 svenskar av fondbolaget Falcon Funds – och nu senast har stark kritik riktats mot Allra.Nu vill statsminister Stefan Löfven se över PPM-systemet.– Rapporteringen om Pensionärer som berövats pensionspengar samtidigt som förvaltarna har blivit rika gör mig upprörd, säger han till TT..

Helsingborgs Dagblad - 01 mar 17 kl. 09:20

Det märkliga utbudet tog död på vår lust att träna

Min väninna och jag är två ganska pigga och glada Pensionärer som tänkte motionera ordentligt den här våren för att bli ännu piggare och gladare. Därför begav vi oss till Filborna arena i Helsingborg för att se vad de kunde erbjuda oss..

NSD - 28 feb 17 kl. 19:07

"Vilket lyft det skulle bli för Pajala"

Pensionärer på stan svarar på frågan: Tror du att gruvan öppnar igen?.

YLE - 27 feb 17 kl. 05:48

Kaskö kämpar för sin existens

Ända sedan Metsä-Botnia lade ner sin cellulosafabrik i Kaskö 2009 har staden kämpat för sin överlevnad. Inför årets kommunalval är de stora frågorna arbetslösheten och en möjlig sammanslagning med Närpes. Under Metsä-Botnias storhetstid var arbetslösheten i staden endast 3,9 procent.

Västerbottens Folkblad - 26 feb 17 kl. 20:00

Skräms av SD:s samhällsanda

Maria K låter i sin insändare (20/2) oss tro att SD ska vara ett värn för Pensionärer, ingenting är mer fel. SD talar ofta och gärna om alla orättvisor som drabbar arbetare och Pensionärer och alla dessa orättvisor skyller de på flyktingar och invandrare. Det är enkelt och fult att hänvisa alla problem till de […].

Västerbottens Folkblad - 12 mar 17 kl. 20:00

Pensionärsskatten måste bort – är brutal

Sedan 2007 betalar Pensionärer högre skatt än löntagare, detta drabbar kvinnor särskilt hårt eftersom de oftast har lägre pension. Det var Alliansen med M i spetsen som införde den höga skatten för närmare två miljoner Pensionärer. Socialdemokraterna kritiserade detta förfarande.

News55 - 23 feb 17 kl. 10:04

Seniormässan intar Växjö

I två dagar befinner sig News55:s seniormässa i Fortnox Arena i Växjö. Idag underhåller dansbandsgurun Thorleif Thorstensson, känd från bandet Thorleifs, och i morgon är det dags för artisten Siw Malmkvist att sjunga gamla godingar för mässbesökarna. Dessutom finns det möjlighet att höra ett flertal samhällsaktörer debattera viktiga frågor som berör kommunens seniorer.

News55 - 14 feb 17 kl. 13:50

Allt fler äldre flyttar till solen och sparar pengar

Antalet svenska Pensionärer som flyttar till Portugal ökar och för de flesta som väljer att packa väskan för en flytt söderut finns det ekonomiska fördelar då man beskattas på ett annat sätt än om man stannar i Sverige, det rapporterar Expressen. För 1,5 år sedan flyttade Lenny och Anna-Karin Rydin till Lagos i Portugal. Där vandrar de, träffar vänner och njuter av värmen.

Corren - 24 feb 17 kl. 21:35

Det ska de göra som pensionärer

Resor, hobbyverksamhet och mer umgänge med familjen..

Skånskan - 24 feb 17 kl. 17:39

Skepsis inför Dalbyförslaget

Dalby Kommunledningen är skeptisk till det förslag om en ny gemensam lokal för föreningar, kommunala verksamheter och sammankomster i Dalby som förts fram av Liberalerna och fått stöd från Föreningarnas Hus. ERWP.fif(0)– Att göra sig av med Allaktivitetshuset kan inte bli aktuellt, särskilt med tanke på att vi just tagit fram en lösning för den fortsatta verksamheten där, säger kommunalrådet Elin Gustafsson (S).

Sydsvenskan - 24 feb 17 kl. 15:43

Pensionärer introduceras i samtida dans

Prisad koreograf höll en workshop i Lund..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.