Pensionärer

Wednesday, 22 November, 08:29

Nyheter om Pensionärer

Sortering: Relevans | Senaste
Nya Wermlands Tidningen - 11 nov 17 kl. 10:45

Glada pensionärer dansade till tonerna av Kenneths

Under fredag kväll samlades ett 50-tal Pensionärer i Folkets hus i Lesjöfors för att dansa till tonerna av Kenneths.

Dagens PS - 17 okt 17 kl. 08:52

Rapport: Migration kan leda till pensionssmäll

Kostnaderna kommer att skena rejält, visar färska siffror från pensionsmyndigheten. Kostnaderna för garantipension, bostadstillägg, äldreförsörjningsstöd samt kostnaden för en lägre beskattning av låga pensioner för flyktingar som kom till Sverige 2016 kommer 2060 uppgå till 22 miljarder kronor medan samma kostnader för de som kommit hit efter 2016 blir 24 miljarder kronor, visar en färsk rapport från pensionsmyndigheten som citeras av Dagens Industri. Jämfört med dagens kostnader på 43 miljarder kronor om året innebär det alltså en fördubbling.

Helsingborgs Dagblad - 31 okt 17 kl. 17:00

Tiotusentals svenskar flyttar ut för att skapa ett nytt liv

Allt fler svenskar lämnar landet – främst välutbildade och Pensionärer..

Expressen - 13 sep 17 kl. 14:59

Så mycket tjänar du på den nya skatten

Regeringen vill ta bort pensionärskatten helt.– Det är viktigt för anständighetens skull att Pensionärer inte ska betala mer än löntagarna, säger statsminister Stefan Löfven.Tre av fyra Pensionärer i Sverige får sänkt skatt redan nästa år..

DI - 29 okt 17 kl. 19:24

Nära hälften av svenskarna oroar sig för pensionen

Nästan hälften av alla yrkesverksamma svenskar är oroliga över hur ekonomin ska bli efter pensionen. Bland dagens Pensionärer är det 46 procent som känner att de har en ekonomisk trygghet, det visar en ny undersökning av Lindorff..

Sydsvenskan - 17 okt 17 kl. 00:31

Migration ger högre pensionskostnad

Migrationen kan göra att kostnaderna för Pensionärer med låga inkomster fördubblas, enligt en rapport från Pensionsmyndigheten. – Det är inte oväntat att det blir höga kostnader för staten i pensionssystemet för asylinvandrare när deras livsinkomster.

Dalarnas tidningar - 29 okt 17 kl. 07:13

Pensionärer som larmar får svar i Malmö – kommunen lovar att åka på alla larm

Från 15 januari kommer alla de cirka 950 personer i kommunen som har tillgång till trygghetslarm, inte längre få svar i Ludvika när de larmar. I stället ska alla larm besvaras av personal som sitter i Malmö..

News55 - 04 okt 17 kl. 11:32

Peter Harryson: ”Det blir mindre och mindre dagar kvar”

Skådespelaren Peter Harryson är känd för sina roller i bland annat “Rederiet”, “Så ska det låta” och “Hedebyborna”. För två år sedan gick Peter Harryson i pension, det skriver Expressen. – Jag är pensionär.

SR - 01 okt 17 kl. 04:26

M vill sänka skatten för äldre som jobbar

Moderaterna vill de kommande åren sänka skatten för Pensionärer lika mycket som regeringen har föreslagit. Det framgår av den budgetmotion, som presenteras nästa vecka..

Sydöstran - 24 okt 17 kl. 18:00

Pensionärer vill ha hissar vid Bergåsa station

Starkt lutande gångvägar som blir hala på vintern och dålig insyn under tunneln gör att många äldre drar sig för att använda tunneln vid Bergåsa station. Nu kräver man bättring..

SVT - 01 okt 17 kl. 05:32

M vill sänka skatten för pensionärer

Moderaterna vill att personer som fortsätter att jobba efter 64 års ålder ska få sänkt inkomstskatt, i form av ett utökat jobbskatteavdrag..

Kristianstadsbladet - 19 okt 17 kl. 10:30

Liberalerna i Skåne vill att pensionärer granskas

PRO har fått hundratusentals kronor för mycket i statliga bidrag. Liberalerna i Region Skåne kräver en granskning av bidragen som getts till PRO i Skåne..

Blekinge Läns tidning - 25 okt 17 kl. 15:27

Pensionärer kräver hissar och kameraövervakning

Äldreförvaltningen har i en skrivelse till äldrenämnden föreslagit flertalet tillgänglighetsförbättringar för området vid Bergåsa station. I dag, onsdag, fattar nämnden sitt beslut..

News55 - 28 sep 17 kl. 10:38

Äldre man fräckt bestulen av barn

Den äldre mannen satt och tog igen sig på en parkbänk och lade märke till två lekande barn i femårsåldern intill honom. Rätt som det var sprang den ena, en flickan, fram och knyckte åt sig mannens matkasse. Flickan sprang mot en bil som stod och väntade och de körde iväg med mannens glasögon och matkasse, det skriver 24 Kalmar.

Sydöstran - 24 okt 17 kl. 16:30

Pensionärer kan få äta på skolorna

Låt de äldre som vill få äta lunch i skolmatsalarna. Det föreslår nu kommunens kostavdelning..

SmålandsPosten - 23 okt 17 kl. 06:49

Ungdomar lär pensionärer ny teknik

Det gäller att hålla sig uppdaterad i den digitala världen. Men hur funkar den egentligen? Birka hemvårds träffpunkt bjöd in gymnasieelever från Teknikum så att unga kunde visa äldre hur de bäst kan använda surfplattor och smarta telefoner..

SmålandsPosten - 24 okt 17 kl. 08:22

Vårdköerna halverades med Alliansen

Socialdemokraterna Åsa Karlsson Björkmarker och Tomas Thornell har rätt. Vid senaste fullmäktige borde jag ha varit tydligare och sagt att kristdemokraterna är det enda partiet som med trovärdighet driver frågan om att sluta glappet i skattesats mellan löntagare och Pensionärer. Trovärdighet är nyckelordet..

News55 - 11 okt 17 kl. 13:32

Därför får Telia kritik från sina äldre kunder

Att få hem sina Telia-räkningar i form av en pappersfaktura kostar 49 kronor. En summa som kan verka obetydlig, men som för Pensionärer med dålig ekonomi i slutändan kan vara betydelsefull. Flera av företagets äldre kunder har ställt sig negativa till avgiften – och det av flera skäl, rapporterar SLA.

Sydsvenskan - 21 okt 17 kl. 16:52

Här blir stegen längre med åren

När Lomma Manliga Motionärer grundades för 50 år sedan var ynglingarnas löparrundor korta. Nu springer Pensionärerna maratonlopp..

ÖstersundsPosten - 19 okt 17 kl. 15:46

Misstänkt bedragare utger sig vara från hemtjänst – kommun och polisen varnar allmänheten

Polisen och Östersunds kommun går ut och varnar för en person som besöker äldre och utger sig för att vara från hemtjänsten. Hos en äldre man i centrala Östersund ska den misstänkte mannen ha försökt få uppgifter om bankkonto.
Under torsdagen fick polisen samtal om Pensionärer i Svenstavik som fått liknande besök..

DN - 23 okt 17 kl. 14:20

”Skärpta amorteringskrav drabbar unga och äldre”

REPLIK DN Debatt 23/10. Finansinspektionens generaldirektör Erik Thedéen argumenterar för en skärpning av amorteringskravet baserat på skuldkvoten trots att omkring hälften av remissinstanserna avstyrkt förslaget. Att framhärda med ett förslag som riskerar att stänga ute ungdomar och Pensionärer från delar av bostadsmarknaden utan att den finansiella stabiliteten stärks vore direkt olyckligt..

Vimmerby Tidning - 23 okt 17 kl. 17:00

Stort intresse för nytt bemanningsföretag

Veteranernas eget bemanningsföretag slog nyligen upp portarna till sin filial i Norrköping. Företaget sysselsätter arbetssugna Pensionärer i tillfälliga anställningar hos privatpersoner och företag..

Länstidningen i Jämtland - 19 okt 17 kl. 15:46

Misstänkt bedragare utger sig vara från hemtjänst – kommun och polisen varnar allmänheten

Polisen och Östersunds kommun går ut och varnar för en person som besöker äldre och utger sig för att vara från hemtjänsten. Hos en äldre man i centrala Östersund ska den misstänkte mannen ha försökt få uppgifter om bankkonto.
Under torsdagen fick polisen samtal om Pensionärer i Svenstavik som fått liknande besök..

News55 - 20 okt 17 kl. 10:00

News55 Seniorevent gästar Alingsås

Vi ser fram emot en mässa som bjuder på både nytta och nöje. På scenen underhåller bland andra författaren och komikern Lennie Norman. Det kommer att finnas många intressanta utställare på plats och dessutom har du chansen att höra ett flertal samhällsaktörer debattera viktiga frågor som specifikt berör kommunernas seniorer.

Alingsås tidning - 22 okt 17 kl. 05:30

Mässa för livserfarna

På måndag slår News55 upp portarna till seniormässan i Alingsås. Under dagen bjuds det bland annat på föreläsningar och underhållning med Lennie Norman.
Nyhetskanalen News55, som grundandes 2015 av Artur Ringart och Fredrik Lundberg, anordnar drygt trettio seniormässor per år runt om i landet.

Barometern - 19 okt 17 kl. 11:43

Kroppkakor ett måste hos PRO

Häromdagen var det dags för det årliga kroppkakekalaset hos Ruda PRO. Drygt 30 Pensionärer smorde kråset och lyssnade på musik..

SR - 12 sep 17 kl. 03:50

Centern vill också sänka skatten för pensionärer

Centern ansluter sig nu till de partier som vill sänka skatten för landets Pensionärer..

Expressen - 20 sep 17 kl. 13:50

Efter prisökningen: Telia höjer aviavgiften kraftigt

Här är Telias nya smäll mot de äldre kunderna: höjd avgift för pappersfakturor – med närmare 70 procent.Telejätten har sedan tidigare höjt kostnaden för fast telefoni.– En hälsofara för Pensionärer, säger Eva Eriksson på SPF seniorerna.

YA - 20 okt 17 kl. 14:21

Låt pensionerna bygga landet

Redan i dag känner sig många svikna av statens pensionslöften. För att morgondagens Pensionärer ska få något alls i pensionskuvertet krävs fortsatt stark ekonomisk tillväxt. Ett sätt att nå dit är att låta AP-fonderna investera direkt i järnvägar, motorvägar och kraftverk..

Trelleborgs Allehanda - 20 okt 17 kl. 14:21

Låt pensionerna bygga landet

Redan i dag känner sig många svikna av statens pensionslöften. För att morgondagens Pensionärer ska få något alls i pensionskuvertet krävs fortsatt stark ekonomisk tillväxt. Ett sätt att nå dit är att låta AP-fonderna investera direkt i järnvägar, motorvägar och kraftverk..

Expressen - 20 sep 17 kl. 09:04

Experten: Budget för låginkomsttagare

Pensionärer, ensamstående föräldrar, studenter och barnfamiljer är budgetens vinnare.Regeringens flört med barnfamiljerna ger 200 kronor mer i barnbidrag.Här analyserar experterna Elisabeth Hedmark och Ingela Gabrielssons nya budgeten.

PrivataAffärer - 16 okt 17 kl. 15:00

Fortsatt skattebefrielse för svenska tjänstepensioner i Portugal

Skattefriheten för svenska Pensionärer som väljer att bosätta sig i Portugal ska upphöra. Det krävde finansminister Magdalena Andersson i våras. Men i den portugisiska statsbudgeten för 2018 finns inga spår av ett sådant beslut, vilket innebär att....

Expressen - 17 aug 17 kl. 06:00

Jacob, 25, får inte komma ut mer i år

Jacob Degerborg, 25, sitter i rullstol efter en svår olycka på Hönö för sju år sedan.Han är helt beroende av färdtjänst. Men årets reskvot är redan slut och nu nekas Jacob fler resor.

News55 - 21 sep 17 kl. 17:08

SKPF: Bygg fler bostäder för äldre och inte bara för rika

”Hur ska seniorer bo?” Det var temat på Seniorvärldskonferensen i Göteborg. SKPF Pensionärerna deltog tillsammans med flera byggbolag, politiker och intressegrupper.

News55 - 25 sep 17 kl. 11:14

Elisabet Höglund efter cancern: “Jag fick ett nytt liv”

Ett tag såg det ut som att journalisten Elisabet Höglund inte skulle överleva. Hon var sjuk i cancer, men är i dag friskförklarad. – Jag fick en kick av att överleva min cancersjukdom, så jag fick ett nytt liv efter att jag höll på att dö.

Expressen - 17 okt 17 kl. 17:40

Ingvar Carlssons krav på Löfven

Tidigare statsministern Ingvar Carlsson, 82, vill att efterträdaren Stefan Löfven, 60, som på onsdagen gästar Expressens direktsända politikmagasin "Bara Politik", samarbetar mer över blockgränsen. – Det är inte bara politik, det är ren matematik som kräver detta, säger han. Han efterlyser samtidigt en ny satsning på Pensionärer.

Expressen - 17 okt 17 kl. 13:00

Politikerveteraner på scen inför valet

Förra statsministern Ingvar Carlsson, 82, och tidigare KD-ledaren Alf Svensson, 79, möts i dag på scen i Filadelfiakyrkan i Stockholm. De ska bland annat prata om livet som Pensionärer – och om riksdagsvalet nästa år. .

DalaDemokraten - 17 okt 17 kl. 06:30

Debatt: Konsekvenserna av nedläggandet av lokala bankkontor är förödande

Södra Dalarnas Sparbank lägger ner sitt kontor i Långshyttan. Pensionärer, lokala företagare och personer som inte kan ta sig till Hedemora eller Säter kommer att drabbas. Ett sätt att rädda de små bankkontoren på landsbygden är att byta bank.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.