Pensionärer

Wednesday, 25 April, 03:00

Nyheter om Pensionärer

Sortering: Relevans | Senaste
Sydöstran - 14 apr 18 kl. 06:00

Pensionärer och bostadsbolag har renast luften

Pensionärsföreningarna och det kommunala bostadsbolaget Olofströmshus har pratat ut. Parterna möttes i torsdags i ett extra insatt möte..

SmålandsPosten - 29 mar 18 kl. 12:52

Allt fler affärer i Växjö väljer bort kontanter

Allt fler butiker och restauranger i Växjö väljer bort kontanter. Senast i raden är Espresso house som följer trenden och blir kontantlösa. Pensionärsföreningen SPF rasar.

Cornucopia - 02 apr 18 kl. 17:35

Fortfarande ingen mänsklig rättighet att kunna leva på sin hobby - inte på golf och inte på konst heller

Regeringen har gjort en utredning som vill dumpa 225 miljoner ytterligare av svenska folkets skattepengar på konstnärer. Detta eftersom många konstnärer inte kan leva på sin hobby, utan måste ta andra jobb för att hanka sig fram. Precis som de flesta egenföretagare, som dock inte får några riktade stöd.

Skånskan - 17 mar 18 kl. 05:00

”Politikerna måste sluta slösa”

Höör Höör hade inte behövt höja skatten om den kommunala verksamheten bedrevs lika effektivt som i andra kommuner, menar Sofia Linder, chefsekonom på Skattebetalarna och Johan Gustafsson, chef på Slöseriombudsmannen. ERWP.fif(1)– Det finns många kommuner som lyckas med hög kvalitet till låga kostnader, säger Sofia Linder som är chefsekonom på Skattebetalarna, en ideell förening som verkar för lägre skatter.

BT - 20 mar 18 kl. 06:34

Trädet på Duvan är grönt året om – "Ett naturens underverk”

En lönn på Duvan grönskar året om. Den fascinerar både anställda och Pensionärer. – Jag skulle kalla det för ett naturens underverk, säger Peter Warma..

Barometern - 12 apr 18 kl. 06:00

Fyra av tio vid makten är pensionärer

Mer än fyra av tio förtroendevalda politiker i Oskarshamn är Pensionärer. Men fyra lokala politiker är också födda så sent som på 1990-talet. Allra äldst är politikerna i Centerpartiet och Sverigedemokraterna..

YA - 31 mar 18 kl. 02:02

Vi måste bli fler yrkesverksamma

Svar på Arne Halls insändare 17 mars. Simrishamns problem är inte att vi har för många Pensionärer. Problemet är att kommunen har alltför få i yrkesverksam ålder..

Dagens PS - 06 apr 18 kl. 12:12

Sveriges pensionärer allt villigare att rösta nytt

Pensionärerna är en stor väljargrupp och det har partierna insett. Det nya är att gruppen Pensionärer är rörligare än förut, skriver Expressen Dina Pengar. Kampen om deras röster har börjat och för de politiska partierna handlar det om två miljoner Pensionärer som i höst går till valurnorna.

Sydsvenskan - 29 mar 18 kl. 09:00

Som en dans: Pensionärer det svänger om

Annika Gustafsson ser det brittiska dramat med Imelda Staunton..

Sydsvenskan - 29 mar 18 kl. 11:00

Hädanefter handlar jag på fredagar eller lördagar

Eva Henriksson: När är det okej att vi Pensionärer går på konstrundan?.

DN - 29 mar 18 kl. 11:48

Filmrecension: Pensionärer jitterbuggar sig till ett nytt liv i ”Som en dans”

Otrohet, dansglädje och chans till nya romanser på ålderns höst präglar brittiska ”Som en dans”. Underbara skådespelare, men de komiska och dramatiska inslagen rör sig för mycket i otakt med varandra..

Helsingborgs Dagblad - 29 mar 18 kl. 09:00

Som en dans: Pensionärer det svänger om

Annika Gustafsson ser det brittiska dramat med Imelda Staunton..

BT - 28 mar 18 kl. 04:00

Akinder: Höj inkomstpensionen!

Naturligtvis är det mycket välkommet att pensionsgruppen tycks vara överens om rejäla förbättringar för de sämst ställda Pensionärerna. Detta får dock inte innebära att man glömmer bort andra Pensionärer som upplevt att deras pensionering inneburit en stor standardsänkning..

Expressen - 16 mar 18 kl. 12:32

Larm: Svenska pensionärer missar 100-tals miljoner kr

Cirka 100 000 svenska Pensionärer uppskattas gå miste om hundratals miljoner kronor i bostadstillägg varje år. Tillägget är pensionssystemets dolda skattkista – och kan gälla för såväl slott som koja. – Det finns många som inte söker eftersom de tror att permanentbostadens värde påverkar beräkningen, säger Agneta Claesson, expert hos Pensionsmyndigheten.

Skånskan - 28 mar 18 kl. 06:00

Nytt kök ska ge levande matsal

Eslöv Efter ett halvårs huserande i Salliusgymnasiets kök är nu personalen tillbaka på Kärråkra demensboende.
Köket är nyrenoverat med bättre planlösning och nu är målet att locka fler till matsalen.På tisdagen hölls öppet hus och högtidlig invigning av Kärråkras kök som lagar mat till sex äldreboenden och fem förskolor.

BLT - 28 mar 18 kl. 05:00

Hitta rätt i Sölvesborgs egen konstrunda

Den som har tröttnat på att ligga som en rem på vägarna på Österlen för att hinna med Konstrundan har nu fått ett alternativ. I Sölvesborg har konstnärerna och kommunen tillsammans skapat en runda där man ganska lätt promenerar mellan de olika hållpunkterna. Totalt bör det vara cirka hundra skapande personer, från förskolebarn till Pensionärer, som nu ställer ut sina alster..

Skånskan - 21 mar 18 kl. 15:55

Politiker besökte PRO-möte i Eslöv

Eslöv PRO:are från hela Skåne samlades under onsdagen på Medborgar­huset i Eslöv för ett årsmöte. Inbjuden att tala var bland andra Henrik Fritzon (S), region­styrelsens ­ord­förande.– Den närmsta tiden kommer vi revolutionera patientens kontakt med sjukvården, sa Henrik Fritzon (S), regionstyrelsens ordförande, i samband med sitt besök på PRO Skånes årsmöte på Medborgarhuset i Eslöv under onsdagen.

LV - 27 mar 18 kl. 20:45

Hur många pensionärer har givit sitt godkännande för Riksbyggen?

Oj vilken öm tå detta var. Tomas Söreling (S) känner sig förbigången när jag ställde frågor om hur det ligger till med tidplanen för att få igång byggnationen av nya äldreboenden i Hultsfreds kommun. Han fick inte chans att förklara och försvara förseningarna av äldreboenden, trots att han och en majoritet valde Riksbyggen..

NT - 26 feb 18 kl. 19:00

Äldre i protest mot höga hyror

Höga hyror slår hårt mot Pensionärer..

Regeringen - 27 mar 18 kl. 15:05

Äldreminister Lena Hallengren besöker Göteborg 28 mars

Tal vid Seniormässan i Göteborg, fika med Pensionärer och besök på nya Jämställdhetsmyndigheten står på schemat när barn-, äldre- och jämställdhetsminister Lena Hallengren besöker Göteborg den 28 mars..

Skånskan - 27 mar 18 kl. 11:16

Lärare lanserade eget sparförslag på möte

höör Barn- och utbildningsnämndens sparkrav kan få stor påverkan på byskolorna i Gudmuntorp och Tjörnarp. Men läraren på Gudmunstorps skola Hans Lindberget menar att politikerna kan spara på ett sätt som får mindre konsekvenser.Hans Lindberget har redan uppvaktat samtliga politiker i Höörs kommun via mejl.

Sydöstran - 15 mar 18 kl. 17:33

Populär pubkväll för äldre

Torsdagens pubkvällspremiär för Karlskronas äldre var en populär tillställning. Över hundra Pensionärer tog plats i Lyckeby medborgarhus där westernbaren höll öppet..

Barometern - 05 apr 18 kl. 06:53

Pensionärer får nya jobbroller i Veteranpoolen: ”Bra upplägg”

I höstas öppnade Veteranpoolen kontor i Oskarshamn. Efter ett halvår lockar verksamheten ett stort antal Pensionärer som anlitas för allt från snöskottning, byggjobb, service-och underhållsarbeten..

SR - 06 mar 18 kl. 14:29

Fattigpensionär kan få dryg tusenlapp mer

Pensionsgruppens egen utredning föreslår att garantipensionen höjs liksom taket för bostadstillägget. Det ska kunna ge upp till 1 300 kronor i månaden för Pensionärer som har det sämst ställt, enligt ett pressmeddelande från regeringen..

Regeringen - 06 mar 18 kl. 13:45

Förslag om höjd garantipension och förbättrat bostadstillägg

Ett utredningsförslag om ett nytt grundskydd i pensionssystemet har överlämnats till Pensionsgruppen. Förslaget innebär bland annat att garantipensionen och taket i bostadstillägget höjs, vilket betyder upp till 1 300 kronor per månad för de Pensionärer som har det tuffast..

UNT - 24 mar 18 kl. 13:00

Polisens krav nära krossa Fyris Park

Nyktra, dansande Pensionärer i Fyris Park måste kollas av vakter, tyckte Uppsalapolisen..

Alingsås tidning - 24 mar 18 kl. 06:00

Föreslår sänkning av kritiserad taxa

Socialnämndens arbetsutskott föreslår nu en sänkning av den kritiserade fotvårdstaxan i Herrljunga. Från dagens 475 kronor till 425.
Senast i juni väntas kommunfullmäktige ta ett definitivt beslut i frågan.

Skånskan - 23 mar 18 kl. 14:00

MP vill gå ”all in” på skolsatsning

ESLÖV Lars Ahlfors är ny ordförande i Miljöpartiet Eslöv och ska leda partiet i valrörelsen. Om Miljöpartiet får tillräckligt inflytande tänker man gå all-in på Eslövs skolor så att de blir topp-tio i landet – kosta vad det kosta vill.
MP vill vidare förbjuda all bilparkering i centrum utom för handikappade, arbeta bort orsaker till otrygghet samt göra Eslöv grönare.

DI - 15 mar 18 kl. 20:28

Fastighetsjättens plan – en mardröm för energibolagen

Hållbarhet har blivit en ekonomisk succé för fastighetsbolaget Vasakronan. Hållbarhetschefen Anna Denell avslöjar framgångsfaktorerna och hur företagets nya mål kan bli energibolagens mardröm och samtidigt öka avkastningen för Sveriges Pensionärer..

Skånskan - 15 mar 18 kl. 15:14

Ger plats på scen för Dylanmännen

En grupp män träffas tre gånger om året för att prata om sin gemensamma kärlek – Bob Dylan. Det är den något udda grundhandlingen i Dylansällskapet som har premiär på Intiman i Malmö i kväll.
– Det här männen gömmer sina känslor bakom Bob Dylan, det är det jag ska regissera fram, säger regissören Anders Lundorph.

Skånskan - 22 mar 18 kl. 14:00

Centerpartiet lyfter fram nytt toppnamn

ystad Kommunstyrelsens förste vice ordförande Eva Bramsvik Håkansson lämnar sin plats i toppen. Hon finns nu på fjärde plats på Centerpartiets kommunlista.
– Jag blir kvar i politiken men jag vill få mer tid för familjen, säger hon.

Nya Wermlands Tidningen - 22 mar 18 kl. 18:49

Ilska mot flyttad entré

I samband med att Torsby får en familjecentral försvinner den tidigare entrén till vårdcentralen. Pensionärer rasar nu mot förändringen, och tycker att en ny entré med tillhörande parkering borde byggas snarast..

DN - 06 mar 18 kl. 14:17

Fattigpensionär kan få dryg tusenlapp mer

Pensionsgruppens egen utredning föreslår att garantipensionen höjs liksom taket för bostadstillägget. Det ska kunna ge upp till 1.300 kronor i månaden för Pensionärer som har det sämst ställt, enligt ett pressmeddelande från regeringen..

Barometern - 22 mar 18 kl. 15:05

Pensionärer på landet kan inte köpa seniorkortet

Gun-Britt Nyborg fick inte köpa kort när hon skulle åka närtrafiken. Resan kostade lika mycket som ett rabattkort..

News55 - 21 mar 18 kl. 16:18

Lyckat seniorevent i Västerås

För andra året i rad arrangerade News55 idag en mässa för seniorer i Västerås. Det blev ett välbesökt event som bjöd på både nytta och nöje. Eventets moderator, Harald Treutiger, intervjuade den tidigare förbundskaptenen i ishockey, Curt Lundmark, som bjöd på anekdoter från ett långt liv i sportens tjänst.

Nya Wermlands Tidningen - 07 apr 18 kl. 06:00

Mer pengar till pensionärer

Det är väldigt konstigt att i ett land som Sverige att man som pensionär vet att när den tiden kommer så får man väldigt svårt att klara sig rent ekonomiskt..

Skånskan - 06 apr 18 kl. 14:00

Pensionärer på skräpjakt

Eslöv Ett 50-tal reflexvästklädda Pensionärer gav sig med varsin gripklo i högsta hugg ut på skräpplockningstur tvärs över Eslöv.SPF 108 Vänkretsen var det som stod som arrangörer och vid 13-tiden på onsdagen hade ett 50-tal medlemmar samlats intill Trollsjön i Eslöv. Solen sken och Pensionärerna delades in i grupper om tre.

News55 - 15 mar 18 kl. 09:00

Seniorevent gästar Västerås

Vi ser fram emot en mässa som bjuder på både nytta och nöje. På scen föreläser bland andra medieprofilen och tidningsdrottningen Amelia Adamo om rekordgenerationen. Eventets moderator, Harald Treutiger, kommer dessutom att intervjua den tidigare förbundskaptenen i ishockey, Curt Lundmark.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.