Pensionärer

Friday, 21 July, 12:45

Nyheter om Pensionärer

Sortering: Relevans | Senaste
GöteborgsPosten - 28 mar 17 kl. 18:43

Mannerström: "Jag blir vansinnig"

Det borde finnas bättre saker att göra än att hacka på Pensionärer som har ett vinintresse, menar Leif Mannerström. Nu vill han betala för Arne Erikssons alkoholtillstånd..

Barometern - 10 jul 17 kl. 15:26

Flera pensionärer vill ha trygghetsboende i centrum

En grupp Pensionärer vill att kommunen skapar ett trygghetsboende i centrala Nybro. Nu har över 40 personer skrivit under medborgarförslaget..

DI - 19 jun 17 kl. 07:54

FI-chefen vill chockkrympa PPM

Fondutbudet i PPM-systemet bör krympas drastiskt eller slopas helt. Det anser Finansinspektionens generaldirektör Erik Thedéen. ”Vi vill ha ett rimligt system för Sveriges blivande Pensionärer”, säger han..

News55 - 12 jun 17 kl. 15:04

Sven Wollter: “Måste man lägga sig ner och dö för att man är pensionär?”

Den mycket uppskattade skådespelaren Sven Wollter, 83, har funnit sig tillrätta i tillvaron som pensionär. Han och hans fru Lisa Wede, 65, pendlar vanligtvis mellan Stockholm och Luleå och efter att de kommit hem från en två månader lång resa till Italien börjar de sydligare breddgraderna locka allt mer, det skriver Aftonbladet.       LÄS MER: Johan Ulvesson om sin svåra sjukdom: “De visste inte om jag skulle vakna” “Pensionärslivet innebär bara att man får större chans att bestämma” – Måste man lägga sig ner och dö för att man är pensionär?

Magazin24 - 29 jun 17 kl. 07:59

Ny samordnare för de frivilliga hjältarna i Kungsör

Ideellt arbetande Pensionärer ställer upp och hjälper andra..

Kristianstadsbladet - 28 jun 17 kl. 00:01

S höjer skatten för pensionärer som arbetar

Slutreplik Michalski med flera (S) Bromölla..

GöteborgsPosten - 28 mar 17 kl. 15:09

Myndighet stoppar pensionärers vinprovningar

I femton år har Pensionärer samlats på Allégården i Haga för att ha vinprovningar. Men nu har tillståndsmyndigheten bestämt att de inte får vara kvar. "De har drivit Göteborgs bästa svartklubb", säger Annelie Silvander, tillståndschef i Göteborg..

SmålandsPosten - 27 jun 17 kl. 05:30

Rabatterat busspris kan bli en plusaffär

Det har föreslagits fria bussresor för Pensionärer när bussarna annars går nästan tomma..

News55 - 05 jul 17 kl. 18:46

Här är pensionärsorganisationernas krav till politikerna

Äldreforum under Almedalsveckan är en arena för att lyfta frågor som berör äldre. Och under onsdagen satte förbunden hårt mot hårt när de presenterade en kravlista som politikerna nog gör klokt i att göra gemensam sak av. Kraven är: Rättvis beskattning!

Dalarnas tidningar - 20 jun 17 kl. 20:00

Ny guidad tur visar möjligheter för pensionärer

En fullbokad buss med glada seniorer körde runt i Falun under tisdagen med syfte att visa vad kommunen har att erbjuda för äldre. Bussturen började vid Kulturhuset tio14 och pausade för efterlängtad fika på trygghetsboendet Hosjögården..

Helsingborgs Dagblad - 17 jun 17 kl. 12:00

Han överklagar Seniorkortet

"Orättvist mot Vens Pensionärer"..

Realtid - 15 jun 17 kl. 09:42

HIQ släpper P2P-lösning för enkla jobb

HIQ har utvecklat en peer-to-peer-tjänst (P2P) för korta anställningar. Syftet är att öka utbudet av så kallade enklare jobb för exempelvis asylsökande, Pensionärer och skolungdomar..

News55 - 19 jun 17 kl. 14:25

Kravet från SPF Seniorerna: Höj bostadstillägget för Sveriges pensionärer

Enligt SPF Seniorernas nyligen tillträdda ordförande Eva Eriksson är den mest akuta frågan för Sveriges Pensionärer frågan om var gränsen för bostadstillägg ska gå, det rapporterar Expressen. Trots att regeringen ska se över grundskyddet för Pensionärerna är Eva Eriksson inte helt nöjd.       LÄS MER: Många Pensionärer går miste om tusenlappar varje månad “Ett stort tapp för Pensionärerna” – Det är glädjande att man tillsatt en grundskyddsutredning för att titta på detta, men man måste göra mer.

SVT - 03 jun 17 kl. 15:54

Pensionärer lockas köpa dyra hörselapparater – kritik mot bonussystem

Allt fler reagerar mot systemet med fritt val av hörapparater, som gjort att många patienter fått betala dyrt helt i onödan. Nu kommer kritik mot det bonussystem som används i branschen: – Det blir inte en etiskt korrekt bedömning då, säger Satu Turunen-Taheri på audionomernas yrkesförening..

YLE - 17 jun 17 kl. 07:00

Veikkaus tror på monopol trots hård konkurrens på nätet

Statsägda Veikkaus monopol på penningspel backas upp av både finländare och politiker - tillsvidare. Men Veikkaus andel i den digitala världen är bara 25 procent och konkurrensen hårdnar hela tiden samtidigt som Sverige tvingas överge spelmonopolet stegvis. En efter en slinker slantarna in i spelautomaten, som är hårt ansatt tidigt på morgonen.

YLE - 10 jun 17 kl. 19:45

Forskare: Med en islamofob som ordförande kan det nog bli radikalare tag

Det handlar om en stor förändring då Sannfinländarna byter ledare efter 20 år. Timo Soini har varit en betydelsefull person för partiet och väljarna. - Nu kan det bli aktuellt med en radikalisering inom partiet, säger Ann-Cathrine Jungar, docent och lektor i statsvetenskap vid Södertörns högskola i Stockholm.

YA - 20 jun 17 kl. 00:01

Pensionärer festade på Galaxen

I går var det midsommarfest på socialförvaltningen. Hundra hemtjänsttagare, anhöriga och personal samlades för att äta och gott och bekämpa ensamhet..

Dagens PS - 19 jun 17 kl. 08:31

FI-toppen vill slakta PPM-fonder

”Tio alternativ låter ganska rimligt. Då skulle man uppnå att valsituationen, alltså syftet, blir lättare att nå”, säger Erik Thedéen till Dagens Industri. Finansinspektionens generaldirektör anser att det inte finns något annat alternativ än att antingen skära ner brutalt på antalet fonder, eller skrota systemet helt.

Dalarnas tidningar - 13 jun 17 kl. 09:50

Shoppingsugna PRO:are till Ullared

Den 22 maj samlades ett gäng Pensionärer från PRO Hagalund- Tjärna för att åka till Ullared för såväl shopping som trevlig samvaro..

Kristianstadsbladet - 17 jun 17 kl. 00:01

Kommer SD att rösta emot sänkt skatt för pensionärer?

Slutreplik till Magnus Persson..

News55 - 13 apr 17 kl. 16:06

Toppolitiker nobbar utmaning att leva som pensionär

Det var i december förra året som SPF Seniorerna utmanade fyra svenska toppolitiker i en minst sagt relevant duell. Kunde någon av dem under en vecka leva på samma inkomst som en vanlig pensionär? När varken statsminister Stefan Löfven, socialförsäkringsminister Annika Strandhäll, Moderaternas partiledare Anna Kinberg Batra eller Liberalernas Jan Björklund visade särskilt stort intresse skickade SPF Seniorerna därför ut frågan till alla partiledare för partier i riksdagen och EU-parlamentet (förutom Ebba Busch Thor (KD) som är föräldraledig).

YLE - 04 jun 17 kl. 07:23

Annat var det förr: Nu vill de unga vill ha det bekvämt på stugan

Den traditionella bilden av finsk sommaridyll förknippas starkt med det enkla stuglivet ute i skärgården. Men hur gärna vill egentligen unga i dagens läge hugga ved, bära in vatten och spela kort i braseldens sken? Den finska stugan blir alltmer bekväm i takt med att kraven från de unga ökar.

LV - 11 jun 17 kl. 17:30

Sylvia åkte raggarbil för första gången

Tolv Pensionärer från Mariannelund fick under torsdagen skjuts till Tyresbo i Rumskulla i raggarbilar. Jag har aldrig åkt raggarbil tidigare. Det ska bli roligt, säger Sylvia Jonsson..

Expressen - 07 jun 17 kl. 10:52

109 enkla rabatter för dig som är pensionär

För många av dagens Pensionärer är det svårt att klara tillvaron.Då kan en mängd rabatter hjälpa seniorer att spara tusenlappar – och få ett bättre liv på ålderns höst.– Glöm inte att fråga om det finns seniorrabatter, säger Veronica Sjölin på SPF seniorerna..

Expressen - 22 maj 17 kl. 10:29

200 000 svenskar kan få pensionerna höjda

200 000 svenska Pensionärer har det för dåligt ekonomiskt.Det vill socialminister Annika Strandhäll (S) ändra på.I början av nästa år ska en plan för att stärka ekonomin hos de mest utsatta Pensionärerna vara klar, skriver Dagens Nyheter.

Jönköpingsnytt - 12 jun 17 kl. 17:44

Så ska Jönköping klara äldreboomen

Andelen Pensionärer över 65 år ökar med knappt 1 000 personer fram till år 2020. Cirka 375 personer av dessa är över 80 år. – Vi är observanta på detta, säger Anne-Marie Hedlund (L), förste vice ordförande i äldrenämnden..

DI - 23 maj 17 kl. 11:29

De tjänar miljoner på dyra lån till pensionärer

Kredituppstickaren Svensk Hypotekspension, under ledning av finanskändisar som Erik Åsbrink och Lennart Grabe, lånar ut närmare 3 miljarder kronor och visar upp en växande vinst.  Samtidigt är kundernas ränta nästan tre gånger högre än på vanliga bolån..

Dagens PS - 30 maj 17 kl. 10:18

Glöm Mors dag-tårtan – satsa på aktier och PPM

I söndags hyllades mammorna. Med all rätt. Vem gillar inte mammor?

Sydöstran - 28 jun 17 kl. 06:00

Pensionärer oroas över sjukvården

Pensionärerna har fått nog. Det handlar om att politikerna, enligt dem, inte jobbar för kommunens bästa. – Det kommer att återspegla sig i valet, säger Bertil Thomasson i SPF..

Jönköpingsnytt - 30 jun 17 kl. 08:34

Pensionärer luras i gamingpodden

"Pontus lurar Pensionärer”. Vi pratar om tjejer i spel. Hur länge har det funnits ögonstyrda datorer?.

ÖstersundsPosten - 29 jun 17 kl. 17:00

Pensionären Björn Jonsson: "Jag har fått en annan syn på graffiti"

Under sju veckor har de målat graffiti. I onsdags avtäckte Pensionärerna konstverket som står vid boulebanan nära Jämtkrogen i Bräcke.
Pensionärer som ger sig in i den mest rebelliska och ungdomliga konstnärsform som finns är väldigt modiga, säger konstnären Daniel Hansson..

YA - 09 jun 17 kl. 00:01

Jo, pensionärer tvingas leva på luft

Adrian Magnusson skriver 2 juni i sitt svar på min insändare 29maj: "Jag kommer aldrig försvara en ordning där de som har minst i plånboken får ännu mindre". Och avslutningsvis "Jag är säker på att vi delar åsikt i den här frågan"..

YLE - 08 jun 17 kl. 11:56

129 anställda förlorar jobbet vid Veikkaus

129 arbetstillfällen försvinner successivt vid det statliga spelbolaget Veikkaus. Det är resultatet av samarbetsförhandlingarna vid bolaget, som avslutades i måndags. Mellan 65 och 70 anställda sägs upp, omkring 25 anställda går i pension och dessutom avslutas ett tjugotal visstidsanställningar.

News55 - 30 mar 17 kl. 15:52

Myndighet stoppar pensionärernas vinklubb – nu rasar Mannerström

När tillståndsmyndigheten fick höra att Pensionärerna på Allégården i Göteborg hade vinprovning satte de genast stopp för tilltaget. Då det kostade pengar att delta i kursen krävdes det att föreningen ansökte om alkoholtillstånd, något som kostar tusentals kronor. Under tiden måste vinprovningarna upphöra med omedelbar verkan.

Sydsvenskan - 27 maj 17 kl. 13:00

Sus letar pensionärer på Facebook och betalar extra för struken semester

Ordinarie personal som tar ut max tio sommarsemesterdagar kan få 12 000 kronor extra..

Corren - 07 jun 17 kl. 06:00

Björn Eriksson: Varför sluta arbeta?

Pensionärer är enligt vissa en arbetsoförmögen stackare som helst bör sitta i parken och mata duvorna..

News55 - 26 maj 17 kl. 11:51

Här är äldreboendet som anordnar raggarbilsutflykter

Maria Nevander och en av hennes gamla kollegor på äldreboendet Smygehemmet i Trelleborg kom för tolv år sedan på idén att man skulle kunna förena raggare och Pensionärer i hopp om att de äldre skulle få komma ut mer, det skriver Aftonbladet. Sagt och gjort. De tog kontakt med ”Dreamcruisers”, ett raggarsällskap i Trelleborg och resan tog fart – bokstavligt talat.

Nya Wermlands Tidningen - 05 jun 17 kl. 16:46

Riktad utbildning ska lösa bristen på bussförare

Många chaufförer är på väg att gå i pension.

YLE - 30 maj 17 kl. 18:07

Många företagare rapporterar låga inkomster - pensionen blir liten och socialskyddet försvinner

En stor del av företagarna i Finland kan se fram emot mycket låga pensioner. Speciellt dåligt är läget för sådana Pensionärer som varit företagare i hela sitt yrkesverksamma liv. Satu Huber är vd för pensionsbolaget Elo där 40 procent av alla företagare i Finland är kunder.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.