Pengar

Monday, 27 March, 16:33

Nyheter om Pengar

Sortering: Relevans | Senaste
NSD - 07 mar 17 kl. 08:41

Vill ha mera pengar för att tjäna mera pengar

Stora produktioner i klass med tv-serien Midnattssol innebär mycket stora vinster..

SvD - 15 feb 17 kl. 20:15

Ministrar: Oseriösa aktörer ska bort från PPM

Vi är oroade över att en del av pensionssystemet, premiepensionen, blivit en plats för aktörer som på olika sätt utnyttjar människors okunskap och ointresse för att tjäna stora Pengar. Det skriver företrädare för S och MP, som tar upp frågan till diskussion under torsdagen..

Helsingborgs Dagblad - 07 mar 17 kl. 08:00

Oväntat stort plus i kommunens ekonomi

Statliga Pengar för bostadsbyggande och lägre pensionsskuld är de största förklaringarna..

Sydöstran - 02 mar 17 kl. 08:52

Rekordsumma till hjärtebarnen

Under hela februari har Joakim Fagerberg, pappa till hjärtsjuka Axel 6 år, samlat in Pengar till Hjärtebarnsföreningen syd - bland annat med hjälp av KHK. Nu har Pengarna räknats samman och slår förra årets insamling med hästlängder..

Expressen - 13 feb 17 kl. 17:44

Polischefens krav: 1 500 nya poliser

Rikspolischefen Dan Eliasson är hårt pressad efter förra årets nedgång i antalet uppklarade brott. Motdraget blir att kräva mer Pengar av regeringen i förhandlingarna om två veckor. – Vi kommer att behöva ungefär 1 500 poliser till, säger ställföreträdande rikspolischefen Mats Löfving..

SvD - 07 mar 17 kl. 19:18

”Orimligt att patienterna i Stockholm inte får vård”

Det är orimligt att Stockholm har en usel hjärtsjukvård samtidigt som landstinget satsar mest Pengar per invånare på vården. Det är en politisk fråga att se till att patienterna får den bästa hjärtsjukvården utan att gå via privata försäkringar eller betala ur egen ficka. Det säger oppositionslandstingsrådet Dag Larsson (S) med anledning av att Stockholmspatienter med förmaksflimmer har det svårare att få specialiserade hjärtbehandlingar än på andra håll i landet, vilket SvD berättade om i går..

Kristianstadsbladet - 24 feb 17 kl. 11:01

Anhållen man bestulen av medarbetare

En man som driver ett företag som köper och säljer bilar i Kristianstad menar att hans egen personal har förskingrat Pengar från företaget..

UT - 07 mar 17 kl. 19:01

Kommuner köper begagnad IT

Det finns kommuner som använder rekonditionerad IT-utrustning i stället för att köpa nytt. Det ger Pengar över till annat, samtidigt som miljöbelastningen minskar..

GöteborgsPosten - 07 mar 17 kl. 18:27

Stortränaren ryter ifrån mot de enorma summorna

Det är enorma Pengar inom den engelska fotbollen. Något som får Manchester City-tränaren Pep Guardiola att ryta till mot. – Jag skulle vilja spela med engelska spelare, men tro mig, men de är för dyra, säger han enligt Eurosport..

YLE - 07 mar 17 kl. 18:42

Sjundeå konkurrensutsätter maten och städningen

Politikerna i fullmäktige i Sjundeå förde en lång diskussion om konkurrensutsättningen av maten och städningen på sitt möte i måndags (6.3). Efter omröstning godkände fullmäktige till sist att en privat aktör får ta över städningen och matservicen i kommunen från och med i höst.

GT - 07 mar 17 kl. 19:03

Cancersjuka Annica får nu sin drömresa

Annica Thimberg, 35, lider av obotlig cancer och har precis påbörjat en ny omgång tuff cellgiftsbehandling.Men mitt i kampen har trebarnsmamman fått ett besked att glädjas över:– Hundratals människor som engagerat sig i hennes kamp har lyckats samla ihop Pengar till en drömresa för Annica och hennes familj, säger nära vännen Johanna Toftby..

DalaDemokraten - 03 mar 17 kl. 10:08

Polisen varnar för ny brottsmetod

Bedragare hittar hela tiden nya sätt att lura folk på Pengar. Polisen går nu ut med en varning för en ny brottsmetod riktad mot företag. Bland annat ska en restaurang i Falun råkat ut för de nytänkande bedragarna..

Världen Idag - 07 mar 17 kl. 18:11

Dryg miljard till aborter

Den internationella givarkonferens som skulle kompensera USA:s uteblivna stöd för aborter drog in motsvarande 1,3 miljarder kronor förra veckan. I Portugal startade kritiker mot-kampanjen "Inte med mina Pengar", och i Österrike röstade parlamentet ned ett förslag om att stödja initiativet..

Skånskan - 07 mar 17 kl. 17:08

313 lägenheter på Vildanden är till salu

ERWP.fif(0)LUND
AF Bostäder säljer en tredjedel av studentbostadsområdet Vildanden. Det är lägenheterna med tre eller fyra rum som är till salu.

Regeringen - 07 mar 17 kl. 16:05

Skolverkets uppföljning av Lärarlönelyftet

Skolverket har nu presenterat en uppföljning över hur höstens Pengar till Lärarlönelyftet har fördelats. Under perioden 1 juli till den 31 december 2016 delade Skolverket ut nästan 1,4 miljarder kronor vilket är 90 procent av höstens anslag. Genomsnittslönen för en person som tagit del av lärarlönelyftet är i dag 35 554 kr..

Skånskan - 07 mar 17 kl. 16:15

Fem månader för slag mot frun

ESLÖV En 27-årig man i Eslöv döms till fem månaders fängelse. Lunds tingsrätt finner bland annat att han misshandlat sin fru när han varit berusad och att han även kört bil då. ERWP.

Skånskan - 07 mar 17 kl. 15:20

Smugglade 13,7 kilo amfetamin

Malmö De två svågrarna stoppades på Lernacken med 13,68 kilo amfetamin. De döms nu till fleråriga fängelsestraff och utvisning för grov narkotikasmuggling. Bilen med lönnfack förverkas.

GöteborgsPosten - 20 feb 17 kl. 14:53

Nytt miljonavtal skapar jätteklyfta i svensk hockey

Om ett år börjar de nya ligabidragen gälla i svensk hockey. Det innebär att en stor klyfta skapas mellan SHL och Hockeyallsvenskan. Enligt Aftonbladet får klubbarna i högsta serien 20 gånger så mycket Pengar..

SmålandsPosten - 25 feb 17 kl. 18:04

Barn samlade pengar till Barncancerfonden

Det var extra mycket folk på köpcentrumet Grand Samarkand i Växjö under lördagen. Då insamling för den internationella Barncancerdagen pågick..

Dagensanalys.se - 07 mar 17 kl. 13:31

7 utmaningar Snap måste överkomma för att konkurrera med Facebook

Sedan Snaps lyckade börsintroduktion i torsdags spekuleras det nu i om de på allvar kommer kunna konkurrera med Facebook. Experter menar att det finns ett flertal utmaningar som Snap måste överkomma för att kunna utmana den nuvarande regenten. Lär dig mer: Webinar – Allt du behöver veta om Snapchat!

Nerikes Allehanda - 07 mar 17 kl. 14:11

De brinner för att hjälpa utsatta barn och kvinnor i världen

Eleverna Bana och Canab på Lindeskolan har startat en ungdomsverksamhet inom Röda korset för att hjälpa utsatta barn och kvinnor i världen. Och i dagarna två finns de i aulafoajén för att berätta mer och samla in Pengar till behövande i oroshärdar..

Kristianstadsbladet - 07 mar 17 kl. 12:19

”Snacka om miljöförstöring och bortkastade pengar.”

Som vanligt är det en rad olika ämnen på tapeten. Först ut har vi en fråga om varför vägarna har saltats, trots att det inte är halt..

Trelleborgs Allehanda - 07 mar 17 kl. 11:05

Krävs på pengar för sin dator

Man måste betala för att få tillbaka sin egen dator..

DI - 07 mar 17 kl. 08:43

Svenska sparpengar skövlar på Borneo

Svenska banker har investerat över 4 miljarder kronor av spararnas Pengar i företag som skövlar regnskog och kränker ursprungsbefolkningen på Borneo. Det framgår av en granskning från organisationerna Swedwatch och Fair finance guide, rapporterar Dagens Nyheter..

Dagens PS - 07 mar 17 kl. 08:13

Krävs på 1,2 miljarder – får inget uppskov

Bengt Ågerup får ingen pardon hos staten – rekordskulden ska betalas direkt trots att taxeringsmålet inte är avgjort än. (Foto: TT) Trots att skattemålet inte är avgjort kräver Skatteverket Bengt Ågerup på 844 miljoner kronor plus några hundra miljoner i skatteböter – på stört. Enligt myndigheten uppstod skulden när han sålde bolaget Q-Med.

NT - 07 mar 17 kl. 07:00

Han vill se enkla bidragsansökningar

Lars Beckman (S) vill att det ska vara lättare att söka Pengar för integrationsprojekt..

Barometern - 07 mar 17 kl. 07:33

Okänd guldgruva för goda idéer

Ett litet växthus för idéer. Så kan man beskriva Kustlandet, en ideell förening som arbetar med landsbygdsutveckling. Här finns Pengar att söka för både det ena och det andra..

Barometern - 07 mar 17 kl. 07:31

Jägarna behöver mer pengar

Mer arbete och större problem med vilt gör att jägarna vill ha dubbelt bidrag från kommunen..

YLE - 17 feb 17 kl. 11:44

Revisionsutskottet synade Finavia: Tiotals miljoner fick flyga till väders

Riksdagens revisionsutskott har äntligen gett sitt utlåtande i frågan om de förlustbringande affärerna vid statsägda Finavia och hur efterspelet skötts. Fallet är knepigt. Utskottet har i flera månader försökt skapa sig en helhetsbild av saken genom att höra de åtskilliga inblandade aktörerna.

YLE - 07 mar 17 kl. 06:41

Slunga-Poutsalo: Sannfinländarna är nu ett fullvuxet parti

I Lojo har kandidatnomineringen till kommunalvalet gått ovanligt bra och Sannfinländarna är ett av partierna som lyckats. Partisekreteraren och kandidaten Riikka Slunga-Poutsalo tror inte heller att valresultatet påverkas av att Timo Soini nyss sade att han slutar som partiordförande, för nu är partiet fullvuxet. Lojo hör till undantagen vad gäller antalet kommunalvalskandidater.

Skånskan - 18 feb 17 kl. 08:00

Nedläggningshot chock på landsbygdsskolorna

VÄSTERSTAD Det kom som en chock för alla på De La Gardieskolan i Västerstad att på fredagsmorgonen få reda på att skolans existens är hotad.
Ingen hade ens fått veta att kommunfolket funderade på saken. ERWP.

Expressen - 26 feb 17 kl. 13:20

Mamman vill ha Jacksons miljardarv

Michael Jacksons mamma kräver full äganderätt över sin sons miljardarv - något hon menar att han lovade henne när han levde. Katherine Jackson uppger att hon vill försäkra sig om att hennes barn har Pengar innan hon dör. "Jag hölls inte informerad under processen av Jackson-tillgångarna" skriver Katherine Jackson i en domstolsansökan, skriver Page Six..

GöteborgsPosten - 07 mar 17 kl. 05:00

Utrymme för lönehöjningar finns

Pengar är inte problemet för sjukvården. Enligt regionstyrelsen finns det utrymme för höjda löner för vårdpersonalen..

YA - 06 mar 17 kl. 21:08

Svenska sparpengar skövlar på Borneo

Svenska storbanker har investerat spararnas Pengar i företag som skövlar regnskog och kränker ursprungsbefolkningen på Borneo, skriver Dagens Nyheter som tagit del av en rapport från Swedwatch och Fair finance guide.(TT).

Dagen - 07 mar 17 kl. 03:00

Analytikern slår ett slag för förnöjsamhet

Hur ska vi leva våra liv i ett samhälle där så mycket styrs av jakten på Pengar och materiell rikedom?– Problemet är inte den kapitalistiska marknadsekonomin i sig utan hur vi själva prioriterar i våra egna liv, menar Jonas Fjertorp..

Barometern - 22 feb 17 kl. 09:16

Få skatteåterbäringen redan till påsk - så gör du

Nu ges möjlighet att få Pengar tillbaka på skatten redan till påsk. För att göra det krävs en digital brevlåda för myndighetspost..

Expressen - 04 mar 17 kl. 09:15

87-årig man bestals vid uttagsautomaten

Den 87-årige mannen hade just tagit ut Pengar i bankomaten när en yngling trängde sig fram och vred Pengarna ur hans hand.Några dagar tidigare drabbades två åttaåriga flickor vid samma plats.Nu utreder polisen om det finns ett samband mellan stölderna, skriver Hallandsposten..

Skånskan - 06 mar 17 kl. 23:30

SD-sym­pa­ti­sörer tänker som S

ERWP.fif(2)Lands­för­rä­da­re är de sve­ri­ge­de­mo­krater som i USA-me­dia kri­ti­serar Sve­ri­ge. Det tyc­ker Sven Me­lan­der (SvD 5/3).

Barometern - 06 mar 17 kl. 21:08

Svenska sparpengar skövlar på Borneo

Svenska storbanker har investerat spararnas Pengar i företag som skövlar regnskog och kränker ursprungsbefolkningen på Borneo, skriver Dagens Nyheter som tagit del av en rapport från Swedwatch och Fair finance guide.(TT).


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.