Pengar

Wednesday, 22 August, 07:55

Nyheter om Pengar

Sortering: Relevans | Senaste
Alingsås tidning - 30 jul 18 kl. 16:23

Stöldförsök från åldring

Under måndagen bad en man en äldre person i centrala Sollebrunn om hjälp med att växla Pengar. Mannen försökte under växlingen att stjäla Pengar från offret, men han ska inte ha lyckats utan försvann från platsen tomhänt. Polis har inga spår efter den misstänkte gärningsmannen..

YA - 02 aug 18 kl. 13:43

Carolin Dahlman: Vem ska vårda de sjuka om läkarna själva är sjuka?

Det är kris i sjukvården, för uppenbarligen finns inte nog med Pengar för att betala hyggliga löner och ta hand om personalen – vad Magdalena Andersson (S) än försöker få oss att tro..

Expressen - 17 maj 18 kl. 15:51

Aviciis goda gärningar i

Tim ”Avicii” Bergling tjänade mångmiljonbelopp under sin succékarriär – vid sin död var han god för 397,5 miljoner kronor.Men världsstjärnan tyckte att han tjänade för mycket, och skänkte regelbundet stora summor Pengar till välgörenhet.– Direkt när jag började tjäna mycket Pengar märkte jag också att jag inte behövde så mycket Pengar, sa Tim Bergling till SVT 2013..

Sydsvenskan - 01 aug 18 kl. 10:38

Sverige köper Patriot trots kritik

Trots kritik mot det amerikanska luftvärnssystemet Patriot går regeringen vidare med mångmiljardaffären. Försvaret får på kort sikt inga extra Pengar för köpet. – Det är ett leveranssäkert system, det är ett prövat system som finns i bland annat Tysklan.

Skånskan - 02 aug 18 kl. 14:00

Kort och lång krishantering

Centerpartiet och Kristdemokraterna har båda kommit med förslag på ytterligare åtgärder för det krisande jordbruket. Det finns absolut inslag av ”allt till alla”, som oppositionspartier kan kosta på sig eftersom de inte står för notan, men också bra, konkreta förslag. Det handlar om Pengar, men också om ren administration.

Skånskan - 02 aug 18 kl. 16:56

Fängelse för utpressning

MALMÖ En 33-årig Malmöbo har dömts till fängelse i 3,5 år för att ha försökt pressa en läkare på Pengar. Detta efter att ha riktat en revolver mot hans huvud.
Utöver försök till grov utpressning handlar det i domen även om bland annat grovt vapenbrott och övergrepp i rättssak.

Alingsås tidning - 02 aug 18 kl. 05:30

Gör cd med musik från Ornunga

Folkmusiken från Ornunga ska ges ut på cd. Svältornas fornminnesförening får stöd från Riksantikvarieämbetet för att riksspelmännen Jenny Gustafsson och Hans Kennemark ska spela in en skiva.
Redan tidigare har projektet Musikarvet från Ornunga fått Pengar för att dokumentera och sammanställa intervjuer och kunskap som finns om spelmän, bygden och dess musik.

DI - 31 jul 18 kl. 12:50

Alliansen: Låt försvaret ta större ansvar vid kriser

Alliansen vill göra flera avgörande förändringar i ansvaret vid kriser och inrätta en särskild fond som direkt kan betala ut Pengar till drabbade. Samtidigt ska Försvarsmakten få ett nytt ansvar vid kriser, enligt partierna.  .

Dagens Media - 01 aug 18 kl. 07:57

Bauer Media om den nya radiomarknaden: "Alla våra fronter stärks nu"

RADIO-OMREGLERINGEN. För första gången finns den nu tre rikstäckande kommersiella radiokanaler i Sverige. Marknadsledande Bauer Media är aktören som spenderat mest Pengar på nya sändningstillstånd: "Vi blir bredare, djupare och bättre nu", säger vd:n Staffan Rosell..

GöteborgsPosten - 29 jul 18 kl. 07:25

Bosniske Asim lagar mat åt hundratals flyktingar varje dag

En miljon euro från Europarådet och en och halv miljon från EU. Så mycket Pengar får Bosnien och Hercegovina för att ta hand om de tusentals flyktingar som lever i improviserade tältläger och övergivna byggnader i landet. Men när myndigheterna sviker är det volontärer som drar det tyngsta lasset.

Barometern - 02 aug 18 kl. 12:36

Brott: Vaknade blåslagen på sjukhus - minns inte vad som hänt

En man uppges ha misshandlats och rånats av två okända personer som därefter har tagit ut Pengar med hans bankkort. Han vaknade upp på sjukhuset utan att minnas hur han hamnade där..

PrivataAffärer - 02 aug 18 kl. 10:27

”Faangover” bra för europeiska aktier

”Om korrektionen i amerikanska teknikaktier drar ned amerikansk aktiemarknad utgör europeiska aktier värdeinvesteringar som kommer att stå emot tappet”, framhåller deras aktiestrategchef Dylan Ball för Bloomberg News. Han säger att Franklin Templetons bedömning är att en global recession ligger ett par år bort i tiden. ”Det finns Pengar att göra innan vi får en ny recession och vi tror att de Pengarna görs i Europa”, säger Dylan Ball.

Skånskan - 01 aug 18 kl. 14:00

Guide ska ge mer solenergi

Malmö Ett klick räcker för att få reda på hur mycket en egen solcellsanläggning kan generera i el och Pengar.
Solguiden, Malmös nya webbtjänst, ska både hjälpa och inspirera alla som är intresserade av att producera egen energi med hjälp av solen.För det är många som går i solcellstankar.

GöteborgsPosten - 02 aug 18 kl. 09:53

Mjölkbonde om krisstödet: "bättre om man kunde låna"

I måndags fick bönderna veta summan på krisstödet från regeringen mitt i sommartorkan. För många räcker de 1,2 miljarder kronor inte. Lars-Erik Börjesson, mjölkbonde vid Kåhögs gård i Partille är en av dem:
– Det är möjligt att de tänker på oss, men de Pengar som de erbjuder, det är inte mycket, säger han..

Skånskan - 01 aug 18 kl. 13:07

Rånades under epilepsianfall

Kävlinge I söndags drabbades en kvinna av ett epilepsianfall i Kävlinge.
I väntan på ambulans blev hon av med sin ryggsäck, som bland annat innehöll Pengar.Det var vid 14-15-tiden i söndags som en 40-årig kvinna fick ett epilepsianfall på Mårtensgatan.

SmålandsPosten - 02 aug 18 kl. 06:45

Hotell Rådmannen såldes för 42 miljoner

Försäljningen av rådmannen inbringade 42 miljoner kronor till Allbohus. Någon extern värderingsman tittade inte på skicket för Allbohus räkning. Det menar Tommy Mases (S) hade gjort att kommunen fått mindre Pengar..

Västerbottens Folkblad - 02 aug 18 kl. 07:00

Hur mycket statligt stöd kan man få?

Läser i Expressen där Palle Borgström, ordförande för Lantbrukarnas Riksförbund, kommenterar regeringens stödpaket till bönderna på 1,2 miljarder på grund av torkan. Han pekar på att torkan kostar bönderna 10 miljarder kronor. Catharina Rudolpson som driver Bjelkesta Gård i Örsundsbro i Enköpings kommun säger: ” Det är bra att det kommer en del Pengar, men […].

DI - 02 aug 18 kl. 06:26

MTR blöder pengar - vill tvinga SJ öppna sin plattform

Trots kraftigt ökade intäkter gjorde tågbolaget MTR Express en ny, tung förlust i fjol. En av orsakerna är bolaget inte får sälja biljetter via SJ:s hemsida, hävdar vd Mats Johannesson..

Nya Wermlands Tidningen - 02 aug 18 kl. 06:00

Allians för Åmål värnar skolan

Allians för Åmål kan konstatera att skolan i Åmål fungerar ganska bra. Det finns dock skönhetsfläckar och förbättringsområden, till vilka vi måste avsätta Pengar. Fler ska nå målen och ha möjlighet till vidare studier.

GöteborgsPosten - 16 jul 18 kl. 18:08

Gothia cup-lag bestulna efter inbrott

Ett Gothia cup-lag boende på Katrinelundsskolan blev på måndagen utsatta för en stöld. Någon hade brutit sig in i gymnastikhallen och tagit med sig Pengar och andra värdesaker.
– Lämna inte dina värdesaker, det är ett grundläggande tips, säger polisens presstalesperson Stefan Gustafsson..

UNT - 25 jul 18 kl. 16:16

Inga värmepengar till Uppsalas äldre just nu

Det blir inga extra statliga Pengar för att mota värmen på Uppsalas äldreboenden..

Skånskan - 01 aug 18 kl. 18:04

Internetrecensioner ska inte vara utpressning

Lundakrögaren Daniel Joannou som driver sushirestaurangen Rå Epok uppmärksammar på att negativa recensioner som ett sätt att manipulera serviceföretag har blivit vanligare.
Gästen kräver att få något som inte står på menyn, annars blir det en negativ recension. Pengarna tillbaka, trots att gästen ätit med god aptit, annars blir det en negativ recension.

GöteborgsPosten - 01 aug 18 kl. 16:30

Brukar du pruta på dina abonnemang?

Att det finns Pengar att spara på att pruta när man skaffar sig abonnemang verkar det finns en viss kunskap om bland våra läsare..

GöteborgsPosten - 01 aug 18 kl. 15:13

Sverige köper Patriot trots kritik

Trots kritik mot det amerikanska luftvärnssystemet Patriot går regeringen vidare med mångmiljardaffären. Försvaret får på kort sikt inga extra Pengar för köpet..

Sydsvenskan - 23 jul 18 kl. 16:30

Anrika Malmökonditoriet tömdes på pengar - två döms till fängelse

Flera miljoner kronor försvann från bolaget..

Skånskan - 01 aug 18 kl. 14:00

Plan på friskola får blandad respons

Sjöbo Idén om att låta Engelska skolan etablera en friskola i Sjöbo mottas med blandade reaktioner
Socialdemokraterna är ideologiskt emot idén medan Sverigedemokraterna är inledningsvis positiva.I förra veckan skrev SkD om att den borgerliga alliansen gärna ser en privat F-9-skola etableras på Sjöbo väst.
Samtal har inletts med Internationella engelska skolan och kommunstyrelsen kommer göra ett besök på en av koncernens skolor i Landskrona i augusti.

Skånskan - 01 aug 18 kl. 14:00

Nej till bidrag för sociala medier

ESLÖV Det ingår inte i begreppet ”skälig levnadsstandard” att kunna vara aktiv på sociala medier. Det säger förvaltningsrätten i Malmö i den dom, som gäller en Eslövsbo.Eslövsbon har socialbidrag och hade från förvaltningen för arbete och försärjning i hemkommunen begärt om extra bistånd så att han kunde köpa en laptop alternativt en nyare mobiltelefon, som gjorde att han kunde använda sociala medier som Facebook och Twitter.

Kristianstadsbladet - 01 aug 18 kl. 14:15

Spel: Ovetande lottomiljonär missade tre nollor

Den 75-årige mannen från Sundsvall gladde sig först åt vinsten på Eurojackpot som han trodde gav honom 19 000 kronor. Mycket Pengar förstås. Men när han läste mer noggrant insåg han att han var ensam vinnare i Europa.

Sydsvenskan - 01 aug 18 kl. 13:32

Ovetande lottomiljonär missade tre nollor

Den 75-årige mannen från Sundsvall gladde sig först åt vinsten på Eurojackpot som han trodde gav honom 19 000 kronor. Mycket Pengar förstås. Men när han läste mer noggrant insåg han att han var ensam vinnare i Europa.

Blekinge Läns tidning - 01 aug 18 kl. 13:32

Ovetande lottomiljonär missade tre nollor

Den 75-årige mannen från Sundsvall gladde sig först åt vinsten på Eurojackpot som han trodde gav honom 19 000 kronor. Mycket Pengar förstås. Men när han läste mer noggrant insåg han att han var ensam vinnare i Europa.

BT - 01 aug 18 kl. 13:32

Ovetande lottomiljonär missade tre nollor

Den 75-årige mannen från Sundsvall gladde sig först åt vinsten på Eurojackpot som han trodde gav honom 19 000 kronor. Mycket Pengar förstås. Men när han läste mer noggrant insåg han att han var ensam vinnare i Europa.

Helsingborgs Dagblad - 01 aug 18 kl. 13:32

Ovetande lottomiljonär missade tre nollor

Den 75-årige mannen från Sundsvall gladde sig först åt vinsten på Eurojackpot som han trodde gav honom 19 000 kronor. Mycket Pengar förstås. Men när han läste mer noggrant insåg han att han var ensam vinnare i Europa.

YA - 01 aug 18 kl. 13:32

Ovetande lottomiljonär missade tre nollor

Den 75-årige mannen från Sundsvall gladde sig först åt vinsten på Eurojackpot som han trodde gav honom 19 000 kronor. Mycket Pengar förstås. Men när han läste mer noggrant insåg han att han var ensam vinnare i Europa.

Kristianstadsbladet - 01 aug 18 kl. 13:32

Ovetande lottomiljonär missade tre nollor

Den 75-årige mannen från Sundsvall gladde sig först åt vinsten på Eurojackpot som han trodde gav honom 19 000 kronor. Mycket Pengar förstås. Men när han läste mer noggrant insåg han att han var ensam vinnare i Europa.

Sydöstran - 01 aug 18 kl. 13:32

Ovetande lottomiljonär missade tre nollor

Den 75-årige mannen från Sundsvall gladde sig först åt vinsten på Eurojackpot som han trodde gav honom 19 000 kronor. Mycket Pengar förstås. Men när han läste mer noggrant insåg han att han var ensam vinnare i Europa.

SmålandsPosten - 01 aug 18 kl. 13:32

Ovetande lottomiljonär missade tre nollor

Den 75-årige mannen från Sundsvall gladde sig först åt vinsten på Eurojackpot som han trodde gav honom 19 000 kronor. Mycket Pengar förstås. Men när han läste mer noggrant insåg han att han var ensam vinnare i Europa.

Barometern - 01 aug 18 kl. 13:32

Ovetande lottomiljonär missade tre nollor

Den 75-årige mannen från Sundsvall gladde sig först åt vinsten på Eurojackpot som han trodde gav honom 19 000 kronor. Mycket Pengar förstås. Men när han läste mer noggrant insåg han att han var ensam vinnare i Europa.

Cornucopia - 01 aug 18 kl. 12:57

Regeringen köper Patriot-luftvärn - utan robotar

"Pang! Pang! Pang!

Dagens PS - 01 aug 18 kl. 11:25

Källa: Tesla planerar ny fabrik i Kina

Tesla uppges planera en investering på 5 miljarder dollar i en ny kinesisk tillverkningsfabrik mot bakgrund av handelskriget mellan USA och Kina. Det rapporterar Bloomberg News med hänvisning till en källa. Tesla nådde en överenskommelse förra månaden att upprätta fabriken nära Shanghai och man planerar att börja producera Model 3-bilar där per 2020, enligt källan.

Barometern - 21 jul 18 kl. 06:00

Kalmar bjuder politikers sambor på utlandsresor

När Kalmars politiker åker till Hansedagarna får deras respektive följa med – för skattebetalarnas Pengar. Mattias Adolfson (S) och Per-Olof Jonsson (M) är två av de som tagit med sina partners. – Så har det varit genom åren, kanske 20–30 år tillbaka i tiden, säger Mattias Adolfsson..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.