Pengar

Friday, 22 February, 09:21

Nyheter om Pengar

Sortering: Relevans | Senaste
Västerbottens Folkblad - 02 feb 19 kl. 20:00

”Lönegapet mellan män och kvinnor ska utraderas”

En manlig tjänsteman tjänar 77 procent mer än en arbetarkvinna. Det är inte acceptabelt, skriver Torbjörn Johansson, LO:s avtalssekreterare och Krister Johansson, ordförande LO-distriktet, i Norra Sverige. Att män tjänar mer Pengar än kvinnor är något av det mest medeltida vi har i samhället i dag.

Expressen - 01 feb 19 kl. 19:43

Kritisk åklagare hoppar av prestigemålet mot affärsmannen Ingmanson

Den ansvarige åklagaren Arne Fors i pensionshärvan kring fondbolaget Falcon Funds hoppar av och lämnar arbetsplatsen.Utredningen närmar sig nu haverivarning.800 miljoner kronor av pensionsspararnas Pengar är fortfarande spårlöst försvunna.

Alingsås tidning - 16 jan 19 kl. 14:13

Skrapade fram 100 000 kronor

100 000 kronor – så mycket skrapade alingsåsaren Bernt Alfredsson fram i Tv4 Nyhetsmorgons Trisskrap på onsdagsmorgonen.
Till vardags arbetar Bernt Alfredsson som montör av maskiner för färgborttagning hemma i Alingsås. Under en lunchrast traskade han in på Överskottsbolaget och köpte där en Triss.

Expressen - 31 jan 19 kl. 12:38

19 tips: Så kan du spara 7 547 kronor i månaden

Att ha Pengar över vid månadens slut känns alltid bra.Det är dock lättare sagt än gjort, men det går.Här får du bästa tipsen som kan ge dig tusentals kronor över.

SVT - 01 feb 19 kl. 12:14

Polen inför kameraövervakning i slakterierna

I Polen vill man nu införa kameraövervakning i alla slakterier och anställa fler inspektörer. Efter avslöjandena om slakt av sjuka kor och bristande kontroll har myndigheterna anslagit extra Pengar för att komma till rätta med problemen..

Skånskan - 29 jan 19 kl. 10:42

Anonym storgåva i fara – söker efter avsändaren

Det var i dagarna som ett tjockt kuvert fyllt med sedlar damp ner på Alzheimerfondens kontor. Men Pengarna riskerar makulering av Riksbanken om inte avsändaren ger sig till känna.Ett tvåkiloskuvert packat med sedlar, gömt i ett nummer av Svensk Damtidning.

Expressen - 30 jan 19 kl. 15:02

Isabellas skilsmässa är klar – därför dröjde det 1,5 år

Det är 1,5 år sedan Isabella Löwengrip och Odd Spångberg separerade – nu har deras skilsmässa gått igenom.Under sin tid som gifta registrerades ett äktenskapsförord, vilket innebär att Löwengrip slipper dela med sig av sina Pengar..

SVT - 01 feb 19 kl. 12:14

Polen inför kameraövervakning i slakterierna

I Polen vill man nu införa kameraövervakning i alla slakterier och anställa fler inspektörer. Efter avslöjandena om slakt av sjuka kor och bristande kontroll har myndigheterna anslagit extra Pengar för att komma till rätta med problemen..

Barometern - 02 feb 19 kl. 06:00

IFK åker på träningsläger – då betalar spelarna en del själva

IFK Kalmar åker till Spanien på träningsläger. Då betalar spelarna ett par tusen kronor ur egen ficka. – Det känns inte bra att elitspelare tvingas skjuta till Pengar så här, säger sportchef Tommy Nyberg..

Skånskan - 01 feb 19 kl. 10:00

Sålde annans grävmaskin

Skåne Tranås En person i Skåne Tranås sålde en grävmaskin till en medelålders man i slutet av januari. Köparen betalade dryga 50 000 kronor och åkte för att hämta grävmaskinen. Väl på plats visade det sig att grävmaskinen tillhörde en annan person.

SVT - 18 jan 19 kl. 18:33

Framtiden oviss för Arbetsförmedlingen Kultur Media

I M och KD-budgeten som antogs i riksdagen innan jul stod det klart att Arbetsförmedlingen väntas få mindre Pengar under 2019, något som oroar Sveriges kulturarbetare då det kan leda till nedskärningar inom Arbetsförmedlingen Kultur Media. – Vi faller mellan stolarna, säger Marika Lagercrantz, ordförande för Klys..

Skånskan - 02 feb 19 kl. 01:00

”Tomma la­dor” när S lämnade Re­gi­on Skåne

Bok­sluts­rap­porten för Re­gi­on Skåne, som pre­sen­terades i vec­kan, pekar på ett un­der­skott på 90 mil­joner kro­nor. Det kan tyckas mar­gi­nellt i en verk­sam­het som om­sätter näs­tan 40 mil­jarder. Men un­der­skottet jäm­fört med bud­geten är näs­tan halv­mil­jarden, och det är oer­hört myc­ket Pengar.

Helsingborgs Dagblad - 28 jan 19 kl. 16:00

Vem bestämmer vad som är bra poesi när Svenska Akademien har fallit?

Hanna Hallgren ser en kamp om Pengar och prestige i den pågående poesidebatten..

Skånskan - 01 feb 19 kl. 05:00

High 15 tar ställning mot näthat

När tjejerna i High 15 intar Melodifestivalscenen med sin låt No Drama har de egna erfarenheter att backa upp låtens budskap med.
– Vi har upplevt väldigt mycket drama och näthat, säger Amie Parfitt, den skånska 16-åringen som utgör en fjärdedel av gruppen.Nytt sätt att rösta
Lördag kväll drar Melodifestivalen 2019 igång, i Göteborg.

Skånskan - 11 feb 19 kl. 14:37

Man tvingad swisha pengar

Möllan En man i 20-årsåldern blev i slutet av januari tvingad att föra över Pengar från sin egen mobil via betalningsappen Swish till en annan persons konto. Han hotades också med våld om han anmälde händelsen till polisen.
– Det är en trend vi ser att man, att folk tvingas till att föra över Pengar med Swish, säger Nils Norling, presstalesperson för Malmöpolisen..

Skånskan - 27 dec 18 kl. 10:00

Oscar bättre efter behandling i Mexiko

lund Läkarna i Lund gav 14-årige Oscar Sajland ett drygt halvår att leva. Men föräldrarna vägrade acceptera detta och hittade en alternativ behandling som bedrivs på ett privatsjukhus i Monterrey i Mexiko.
Resan och vården blev möjlig genom en insamling och Oscar Sajlands tumör har krympt.

Helsingborgs Dagblad - 25 jan 19 kl. 08:00

EU-pengar ska få igång podd i och om Ljungbyhed

Samarbete ska försöka få igång en nyhetspodd med fokus på Ljungbyhed..

Västerbottens Folkblad - 01 feb 19 kl. 19:25

Umeå: Lurade till sig stora summor

En kvinna i Umeå lyckades lura till sig ansenliga summor Pengar innan hon till slut avslöjades. Kvinnan anmälde till Försäkringskassan att hon var hemma för vård av barn. På det viset fick hon utbetalt tillfällig föräldrapenning.

Cornucopia - 01 feb 19 kl. 11:42

Hushållens sämre ekonomi - bra ursäkt skylla på klimatångest

De högt skuldsatta storstadshushållen ser allt mer ut att hålla i slantarna. Ofta låter det som alibit inte är de stora skulderna och oron över räntan, utan istället alibiserar man för sig själv och andra med klimatångest. Således kommer neddragningar i hållbar riktning upphöra när hushållen blir mer positiva till ekonomin framöver.

Expressen - 01 feb 19 kl. 14:07

Thedéen: ”Ett recept på kraftigt stigande skulder”

Om nån ska hållas som extra ansvarig för de skärpta amorteringskraven är det Erik Thedéen, generaldirektör på Finansinspektionen.– Jag kan absolut förstå kritiken. Vi har en mycket ansträngd och svår bostadsmarknad för unga och unga med svag inkomst i alla våra storstäder, säger han i Expressen TV:s privatekonomiska magasin Dina Pengar..

Länstidningen i Jämtland - 01 feb 19 kl. 17:36

Kvinna ska ha lurat förening på över 5 000 kronor – handlade till sig själv för föreningens pengar

En förening i Åre yrkar på skadestånd efter att en kvinna olovligen ska ha handlat matvaror till....

YLE - 01 feb 19 kl. 15:32

Det blir svårare att få servicesedel inom småbarnspedagogiken i Lojo

Lojo stad måste spara en hel del Pengar och det kan drabba familjer med små barn. Det blir sannolikt svårare att få servicesedlar inom småbarnspedagogiken..

Skånskan - 01 feb 19 kl. 16:07

Nervös man satt på mycket knark

Malmö En 34-årig Holländsk man anklagas för grov narkotikasmuggling då han försökte passera gränsen med ett innehav av nästan 2 kilogram kokain, drygt 5 kilogram amfetamin och drygt 4,5 kilogram mdma.Passkontrollen stoppade den holländskregistrerade personbilen som kört över Öresundsbron en kväll i November i fjol. Där möttes personalen av en till synes nervös man som svarade nekande vid frågan i fall han hade något att deklarera för Tullverket.

Skånskan - 31 jan 19 kl. 20:00

Förbud mot tiggeri och fyrverkerier

STAFFANSTORP Förslag om tiggeriförbud läggs nu fram av M och SD i Staffanstorp, precis som utlovat.
Förslaget omfattar också förbud mot fyrverkeri inom detaljplanelagt område, utom på nyårsnatten.Staffanstorp var först ut när Vellinge fått klartecken från Högsta förvaltningsrätten om tiggeriförbud att deklarera att man ville göra samma sak.

Nyan - 01 feb 19 kl. 08:00

Motion: Stadsborna ska få budgetera

I samband med tisdagens stadsfullmäktige möte lämnades en motion in om delaktig budgetering. Delaktig budgetering innebär att medborgare får vara med och bestämma hur en viss summa Pengar ska användas. Ett förslag som nämns i motionen är att staden delas in i tre delar: södra, norra och innerstad och att varje stadsdel får ett anslag i budgeten som medborgarna själva får bestämma om.

Skånskan - 30 jan 19 kl. 16:06

Fem miljoner mindre till folkhögskolorna

– Förra året satsade den dåvarande rödgröna regeringen på flera tusen nya platser på folkhögskolorna men skickade inte med några Pengar. De rödgröna i Region Skåne täckte underskottet med fem miljoner. Nu återställer vi engångssatsningen som gjordes förra året och folkhögskolorna få samma bidrag som de hade 2017, förklarar Anna Jähnke (M) ordförande i regionala utvecklingsnämnden.

YA - 31 jan 19 kl. 16:46

Skola på sparlåga

Pengar löser inte allt. Men brist på Pengar är knappast välgörande för skolan..

Sydsvenskan - 01 feb 19 kl. 11:31

Slog sin syster med yxa i bråk om pengar

Lillasyster fick skärsår i pannan. Nu åtalas brodern för grov misshandel..

Dagens PS - 01 feb 19 kl. 10:24

Han var redo att sälja Norwegian

Norwegians storägare och vd Bjørn Kjos var redo att sälja flygbolaget under hösten. Det avslöjar styrelseordförande Bjørn Kise i en intervju med E24+. Enligt Bjørn Kise fick Norwegian i november ett bud från en intressent, vars namn är hemligt, och styrelsen i bolaget valde att ställa sig bakom det.

SVT Debatt - 01 feb 19 kl. 09:11

”Vi har varit bortskämda under socialdemokratin”

”Plötsligt tar man bort lite av det och alla blir rädda, så rädda. Men det finns ju ställen i världen där det inte finns Pengar till kultur alls, men konst görs ändå. Så kultur kan alltid komma ut.

Expressen - 29 jan 19 kl. 19:53

Känd hockeyspelare lånade ut miljoner till Löwengrips ex

Isabella Löwengrips expojkvän har 35 miljoner i skulder efter spekulation med lånade Pengar. På tisdagen var han i Stockholms tingsrätt som ett led i den personliga konkursen. – Han har sagt att han vill försöka men det känns väldigt orimligt, säger ett tidigare hockeyproffs som lånat ut två miljoner kronor till mannen..

SmålandsPosten - 31 jan 19 kl. 05:30

Linneryd-Tingsryd - är det verkligen en väg?

I flera år har vi trafikanter drabbats av stenskott, förstörda vindrutor, lackskador för stora Pengar, körde själv nästan av vägen med motorcykel på grund av en stor sten som träffade mig för några månader sedan..

YA - 11 feb 19 kl. 12:24

Polisanmälan: fick pengar på kontot – hotad och tvingad till penningtvätt

Polisen utreder nu en anmälan om penningtvätt, olaga frihetsberövande, övergrepp i rättssak och olaga hot. Det handlar om en ung man som fick Pengar insatta på sitt konto – som han sedan under hot tvingades köpa varor för i Tomelilla..

Dagens PS - 01 feb 19 kl. 07:37

Tvåsiffrig ränta – investera i fastighetsbranschen

Den svajiga börsperioden vi såg under 2018 ser ut att hålla i sig även i början av det här året. Börsbolagens kurser åker jojo utan synbar anledning, vilket har resulterat i att många investerare håller hårt i sitt kapital. Tessin erbjuder möjligheten att investera i värden som är lättare att ta på, se och förstå, som fastigheter.

DN - 24 jan 19 kl. 08:46

Heteromän med pengar har bäst psykisk hälsa

Svenskfödda heteromän med god ekonomi löper minst risk för att drabbas av psykisk ohälsa, enligt Folkhälsomyndigheten. Sämre förutsättningar har personer med dålig ekonomi, kvinnor, utlandsfödda, funktionsnedsatta och hbtq-personer..

PrivataAffärer - 27 jan 19 kl. 23:37

Hernhag: Investeringsförslaget som fick mig att tappa hakan

Jag kände att om någon spelar ett omöjligt kort måste jag ju syna vad de har på handen, för att prata med pokertermer. Självklart gick jag utställarens gratis e-kurs i fem delar som nu introducerat mig i hur man blir ekonomiskt fri. Ett ämne jag sen tidigare känner mig hyfsat bekant med om jag får säga det själv.

SR - 01 feb 19 kl. 06:00

Svensk forskning kan påverkas av ny utredning

En ny utredning om svenska universitet och högskolor har blivit klar. Flera stora förändringar föreslås, bland annat när det gäller Pengar till forskning..

Skånskan - 30 jan 19 kl. 16:17

32 miljoner till universitetet

MALMÖ Malmö universitet har fått 32,9 miljoner kronor av stiftelsen för Kunskaps- och kompetensutveckling. Pengarna ska användas till fyra olika forskningsprojekt.KK-stiftelsen delade totalt ut 543 miljoner kronor till 89 olika projekt på universitet och högskolor i landet under 2018.

GöteborgsPosten - 01 feb 19 kl. 04:00

Kommunen ber företag om pengar till cykelväg

Behovet av en gång- och cykelväg längs Syllingevägen har lyfts sedan 1970-talet men chansen att få Trafikverket eller Region Halland att bekosta den är minimal. Nu uppvaktar kommunen företag för att fixa finansieringen..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.