Pengar

Friday, 25 May, 07:01

Nyheter om Pengar

Sortering: Relevans | Senaste
GT - 20 apr 18 kl. 07:34

God vård kräver mer än bara pengar

Den nuvarande kostnadsutvecklingen i VGR kan inte fortsätta, skriver GrönBlå samverkan i en replik till Annika Strandhäll (S) och Ann-Sofie Hermansson (S)..

GöteborgsPosten - 30 apr 18 kl. 14:33

Jas-affärerna visar att industrin måste reformeras

I stället för att fortsätta hålla den nationella försvarsindustrin under armarna med dyra och ineffektiva subventioner som leder till korruption och oansvarig vapenexport, borde EU:s länder samarbeta och dela på utvecklingskostnaderna. En ofantlig summa Pengar skulle då kunna göra god nytta på annat håll, skriver Bodil Valero (MP)..

GöteborgsPosten - 29 mar 18 kl. 05:00

Boscanin: Det är inte "bilden" av verkligheten som behöver förändras

Både i Rosenbad och i Göteborg används skattebetalarnas Pengar för att förändra en kritisk bild. Men med gängskjutningar, segregation, lärarbrist, poliskris och vårdköer är det snarare politiken som behöver förändras..

GöteborgsPosten - 05 maj 18 kl. 15:29

Solig promenad med välgörande syfte

Falkenbergarna strosar utmed Ätran. Det leder till friskt vatten i Kenya och Pengar till lokala föreningar..

Kristianstadsbladet - 05 maj 18 kl. 00:01

Degebergasonen som motbevisade sin gamla lektor – blev generaldirektör för Skatteverket

Mats Sjöstrand från Degeberga ledde en av Sveriges största myndigheter i över tio år, Skatteverket. Den 6 maj fyller han 70. "Jag är ingen människa som drivits av att göra affärer eller tjäna Pengar", säger han..

Barometern - 05 maj 18 kl. 12:33

Döderhultarn lockade på museet

Döderhultarn kom att tjäna mycket Pengar på sina skulpturer – men det fanns en tid då han bytte en klippning mot en trägubbe..

YA - 15 maj 18 kl. 00:01

Skolan behöver mer pengar nästa år

Dyrare skolverksamhet tarvar mer Pengar 2019. Barn- och utbildningsnämnden har klubbat sitt budgetäskande för nästa år..

Skånskan - 24 apr 18 kl. 21:34

”Det är så att man får nypa sig i armen”

Eslöv Han har uppträtt för fulla hus runtom i landet och i världsstäder som Buenos Aires, San Francisco, Tokyo och Sydney.
Men när det är dags för final på World Tour of the World återvänder Johan Glans till sin hemmaplan i Eslöv – som den självklaraste sak i världen.– Det var min plan hela tiden.

Nya Wermlands Tidningen - 09 apr 18 kl. 12:05

Gymnasium läggs ned – brist på pengar

Folkuniversitetet lägger ned Almaakademin på Drottninggatan i Karlstad.Runt 120 gymnasieelever drabbas.– Det är fruktansvärt, säger en förälder..

Dagens PS - 05 maj 18 kl. 08:05

Svenskar reser så in i Norden – långt

Mest erfarna långresenärerna, enligt ny rapport. Mer än hälften (54 procent) svarar i en undersökning av resesöksajten Momondo att de gett sig i väg på minst en långresa, vilket innebär att resan varat längre än en månad. Enligt rapporten är svenskarna mest benägna i Norden att vara på resande fot under en längre tid.

Skånskan - 04 maj 18 kl. 08:00

Nu går Roslund sin egen väg

Efter Tre sekunder och Tre minuter kommer nu Tre timmar – böckerna om infiltratören Piet Hoffman i serien om kriminalkommissarier Ewert Grens har fått ännu en del. Men denna gång är författarnamnet på omslaget inte Roslund & Hellström utan enbart Roslund.
– Det här är min tionde bok och ändå min första.

Blekinge Läns tidning - 05 maj 18 kl. 02:00

Kommundirektörens lönsamma extraknäck

Kommundirektör Daniel Wäppling är tillförordnad vd på Kreativum. Det är ett uppdrag som ger honom extra Pengar..

DI - 02 maj 18 kl. 15:59

Christofer Fjellner: EU-budgeten kräver svenska prioriteringar

DEBATT. I dag, den 2 maj, presenterar EU-kommissionen sitt förslag till EU:s nästa flerårsbudget, som ska gälla efter år 2020. Sverige har redan den näst högsta EU-avgiften i relation till vår folkmängd.

UT - 05 maj 18 kl. 01:00

Insändare: Pengar viktigare än de anställda

Nu får det väl ändå vara nog. När våra fantastiska sköterskor står upp för en katastrofal situation och blir bemötta på detta sätt är det inget annat än ett hån..

YA - 05 maj 18 kl. 01:01

Miljarder hade gjort skillnad om de satsats rätt

Maria Nyman Stjärnskog (S) är stolt över att de rödgröna styret i Region Skåne har tillfört sex miljarder till sjukvården. Det är otroligt mycket Pengar som kan göra verklig skillnad om de satsas rätt. Har de rödgröna satsat rätt under de fyra år som de styrt Region Skåne?.

Cornucopia - 04 maj 18 kl. 23:07

Fredagsmys: May the Fourth be with you!

Dags för sen, väldigt sen, fredagsmys. Så här på den fjärde maj, dvs den internationella Star Wars-dagen hade jag det tveksamma omdömet att se The Last Jedi.
Det är bara att inse (igen) att de filmsagorna man såg som liten i form av Star Wars var barnfilmer, som inte hållit för tidens tand, och försöken att dränera Pengar från varumärket visserligen uppenbarligen lyckas, men målgruppen bör vara samma som dagens föräldrar var på sin tid.

NSD - 25 apr 18 kl. 19:39

Lions samlar till MR-kamera

Kiruna Lions Ripan i Kiruna ska samla in Pengar till en magnetröntgenkamera till Kiruna sjukhus..

Vimmerby Tidning - 28 apr 18 kl. 14:00

Lego är ingen barnlek

Sisådär 75 000 legobitar. 100 timmars byggtid. Och drygt 100 000 kronor har Sergio Jaenssons pungat ut med för att få material till sitt senaste legobygge, som han visar på legofantasternas Swebrick-utställning i Huskvarna i helgen.

Västerbottens Folkblad - 04 maj 18 kl. 21:14

Fräckt bedrägeriförsök

Polis har under eftermiddagen kvällen fått in uppgifter om flera fall av misstänkt bedrägeri i Sundsvall. Det hela rör en person som hört av sig till tre äldre personer och förklarat att han har problem med bilen. ”Mannen uppger att han fått problem med sin bil och behöver hjälp att få låna Pengar.

Mobil - 02 maj 18 kl. 12:19

Samsung Galaxy S9 Plus i ny färg med mer lagring

Om du har gott om Pengar men brist på lagring finns nu en ny variant av Samsung Galaxy S9 Plus åt dig..

Jönköpingsnytt - 04 maj 18 kl. 21:16

Äter "slängd" mat: "Egentligen inte dåligt"

Under fredagen tog sig många till Rådhusparken för att äta mat som egentligen skulle slängas. Matsvinnsprojektet är ett samarbete mellan Bäckadalsgymnasiet och Coop, samt flera olika företag runt om i Jönköping. Målet var att uppmärksamma hur mycket ätbar mat som slängs och samtidigt skänka Pengar till välgörenhet.

Expressen - 02 maj 18 kl. 17:54

Person blev rånad – tog tillbaka sina värdesaker

På onsdagseftermiddagen blev en person rånad vid Gamlestadstorget i Göteborg. Den rånade bestämde sig för att ta tillbaka sina Pengar och mobiltelefon – och lyckades med detta. Gärningsmannen flydde med en spårvagn och greps senare..

Expressen - 04 maj 18 kl. 18:52

Trumps kryptiska ord om nya advokaten

Donald Trumps nya advokat Rudy Giuliani har hävdat att Trump betalat tillbaka de Pengar som hans advokat Michael Cohen gett till ex-porrstjärnan Stormy Daniels. – När Rudy gjorde uttalandena hade han just börjat och han var inte helt bekant med allt, säger nu Trump till CNN. .

DI - 06 apr 18 kl. 06:05

Ekonomistudion: Så stor kan en medborgarlön bli

13.000 kronor i månaden. Så mycket kan alla få i basinkomst om den finansieras av nuvarande bidrag kombinerat med gröna skatter.

VA - 03 maj 18 kl. 15:46

Affärsrådgivarens hetaste råd: 5 tips för att tjäna mer pengar

För fjärde året i rad gör de svenska småföretagen ett rekordlönsamhetsår. Vad är det som gör att de lyckas, vilka är hoten och möjligheterna? LRF konsults affärsrådgivare Caroline Göransson reder ut begreppen och listar fem tips för ett starkt och lönsamt företag..

NT - 04 maj 18 kl. 16:30

Misshandlad langare nekas pengar

Efter att ha utsatts för en grov misshandel begärde mannen ersättning..

IDG - 04 maj 18 kl. 16:01

Uppgifter: Googles miljardbetalningar till Apple avtar


Apples kassako kommer inte ge lika mycket Pengar i fortsättningen, enligt nya uppgifter..

Posh24 - 04 maj 18 kl. 15:34

Kevin Hart har utpressats på pengar!

Det finns en video där han ses vara otrogen mot sin gravida fru.
.

Länstidningen i Jämtland - 14 maj 18 kl. 08:57

Lista: Spara pengar till semestern – här är 11 onödiga saker du slösar pengar på

"Många bäckar små gör en stor å", säger ordspråket. Det passar generellt privatpersoners ekonomi och i synnerhet mångas frikostighet att lägga Pengar på tämligen onödiga saker. Här är 11 saker du bör se över – och som kan minska dina omkostnader rejält..

Barometern - 14 maj 18 kl. 14:17

Bluffade till sig pengar i sambons namn

En 55-årig man åtalas för att ha lånat Pengar genom att förfalska sin sambos namnteckning..

BT - 07 apr 18 kl. 06:45

Boråspolisen: "Tar en flicka av sig hijaben knackar de på dörren”

Straff görs upp i moskén istället för i rättssalen. Religionen används för att tvinga av samhällets mest utsatta deras Pengar. Hoten och skräcken för den religiösa extremismen utmanar demokratin..

Expressen - 03 maj 18 kl. 23:01

Polisen får mer pengar – ska utreda sista spår

Elva år har gått sedan treåriga Madeleine McCann försvann spårlöst under familjesemestern i Portugal. Polisen har fått nytt anslag på drygt 1,8 miljoner kronor för ytterligare ett halvårs utredning.– Uthållighet och hopp finns kvar, säger föräldrarna på Facebook..

DN - 02 maj 18 kl. 07:00

Tennisproffset erbjöds pengar för att lägga sig – under match

Han har mordhotats efter förluster och mitt under en match ville hans motståndare köpa segern. Tennisproffset Markus Eriksson kan berätta om sportens baksida med matchfixning och hot. – Jag tycker det är dåligt att man ens kan spela på matcherna, säger 28-åringen som i dag är rankad 288 i världen..

Dagens PS - 04 maj 18 kl. 11:46

Norwegian nobbar två bud – aktien störtdyker

Den krisdrabbade flygjätten har avvisat två bud från British Airways ägare. Dina Pengar i Expressen berättar att Norwegians aktie rasar med 7,5 procent på Oslobörsen. Bakgrunden är alltså att lågprisflygbolaget avvisat två bud från International Airlines Group, IAG, som bland annat äger British Airways.

Magazin24 - 03 maj 18 kl. 16:13

De slår ett slag för Kämparnas dag

På bara några år har evenemanget tjänat in en stor summa Pengar till Barncancerfonden och Stiftelsen Min Stora Dag..

Dagens PS - 04 maj 18 kl. 11:17

Branson prövar vingarna – startar egen jättefond

Den brittiska miljardären Richard Branson lanserar en ny riskkapitalfond ihop med Metric Capital, rapporterar BBC. Fondens kapitalbas blir på 500 miljoner euro och dess fokus riktar sig mot konsumentvaror. Förutom att Richard Branson själv går in med Pengar väntas fonden också hämta en del av kapitalet från andra större investerare.

Cornucopia - 04 maj 18 kl. 09:08

Smarta pengar-index förebådar börskrasch i USA

Den tekniska indikatorn SMI, smart money index, förebådar just nu en förestående börskrasch i USA, i nivå med IT-kraschen eller den akuta finanskrisen 2008. Ta det för vad det är, men indikatorn har bara sett ut så här för Dow Jones år 2000 och 2008-2009.
Dagschart Dow Jones Industrial Average.

Dagensanalys.se - 03 maj 18 kl. 12:56

LIVE: Adobe Summit London – sammanfattning av keynote dag 1

Här kommer en kort summering av förmiddagspasset på Adobe Summit efter första dagen i London. Shantanu Narayen CEO, Adobe Shantanu inledde dagen och kort sammanfattat handlade det om. Var vi lägger vår ”Pengar Tid och Lojalitet” bygger helt och hållet på vilken kundupplevelse man levererar, man köper inte längre produkter man köper upplevelser.

Barometern - 04 maj 18 kl. 08:02

Nämnd begär pengar för rättegång

Oskarshamns kommun förde en rättslig process för att få till en utökning av reningsverket i Figeholm. Nu vill tekniska nämnden ha ersättning för rättegångskostnaderna..

DI - 25 apr 18 kl. 21:00

Skattebetalarna förlorare på dåliga byggaffärer – 90 miljarder upp i rök

De börsnoterade byggbolagen NCC, Skanska och Peab är de största vinnarna när den offentliga marknaden ökar till en ny toppnotering. Men slöseriet bedöms också sätta nya rekord och närmare 90 miljarder av skattebetalarnas Pengar uppges gå upp i rök genom dåliga affärer..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.