Pendlarparkeringen

Thursday, 27 June, 02:41

Nyheter om Pendlarparkeringen

Sortering: Relevans | Senaste
Skånskan - 03 jun 19 kl. 10:36

Hade narkotika i bilen

LÖDDEKÖPINGE I söndags eftermiddag vid 17-tiden kontrollerade polis en man som satt och sov i bilen på Pendlarparkeringen vid Center syd.
Mannen misstänks nu för innehav av narkotika sedanpolisen i bilen funnit receptbelagd medicin som inte var mannens egen..

YA - 15 maj 19 kl. 03:03

Insändare: Märkliga parkeringsböter på pendlarparkeringen

Vi är många som dom senaste dagarna har fått parkeringsböter på långtidsparkeringen vid Järnvägsstationen i Ystad..

Skånskan - 10 maj 19 kl. 12:22

Krossade bakruta på firmabil

HÖRBY En firmabil som stod parkerad på Lågedammsgatan utsattes för skadegörelse mellan den 8 och 9 maj. Någon hade krossat bakrutan på bilen.
Polisen har även fått in en anmälan om skadegörelse på en bil på Pendlarparkeringen på Ekebodavägen.

Barometern - 10 maj 19 kl. 06:00

Helt horribelt förslag för oss pendlare med bil

Den så kallade Pendlarparkeringen på Ängö kommer att bli full innan kl 08.30..

Skånskan - 10 maj 19 kl. 05:00

Fem nya cykelpumpar i år

ESLÖV Även kommunstyrelsen i Eslöv är positiv till ett förslag från Liberalerna om att placera ut fler cykelpumpar. Det blir, om kommunfullmäktige godkänner det, handdrivna sådana vid Stehags station, Örtofta station, Löberöds torg, Stora torg i Eslöv samt Pendlarparkeringen i Gårdstånga.Det är Göran Frank (L), John Fidler (L) och Astrid Nilsson (L) som tagit initiativet i en motion till kommunfullmäktige
Miljö- och samhällsbyggnadsnämnden ser förslaget som en god service till cyklisterna till en relativt låg investeringskostnad.

Skånskan - 09 maj 19 kl. 05:00

Nu rivs Gröna ladan för fler p-platser

SVEDALA Ett 60-tal parkeringar ska skapas närmare Svedala station.
På måndag stängs Stålgatan av och arbetet med att riva Gröna ladan startar.Nedmonteringen av Gröna ladan har startat på insidan för att på måndag den 13 maj stå redo när rivningen av själva byggnaden inleds.

Skånskan - 24 apr 19 kl. 20:00

Politiker oeniga om höjning av P-avgifterna

MALMÖ Det blev en het diskussion när höjningen av felparkeringsavgifterna togs upp i tekniska nämnden på onsdagen.Flera liberaler gick nämligen först på Moderaternas, Centern och Sverigedemokraternas linje om att återremittera ärendet för att få fram en lista på de förseelser som Malmöborna görs sig mest skyldiga till. – På mötet fick vi veta att flest felparkeringsavgifter går till dem som saknar en biljett men listan var inte komplett.

UNT - 21 apr 19 kl. 19:00

Turbuss och enkelriktning önskas

Enkelrikta vägen till Pendlarparkeringen norr om järnvägen in till parkeringen från Mästergatan, gör om en fil till gc-väg och styr all utfartstrafik till rondellen i Mästergatans svacka..

YA - 13 apr 19 kl. 11:01

Vädjan till tågpendlare: ”Ta ersättningsbuss till Svarte”

Pendlarparkeringen i Svarte har blivit försenad och är inte klar när tågtrafiken till Simrishamn stoppas under nio veckor i höst. – Jag tror att de flesta kommer att inse att det inte går att köra bil och då tar bussen. Det kommer inte att fungera annars, säger Per-Olof Lind (L), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden..

Skånskan - 02 mar 19 kl. 19:00

Ny pendlarparkering är under planering

Skurup Kommunen planerar för en till pendlarparkering i centrala Skurup.
Ett 30-tal nya platser kan det bli.Det är längs med Fabriksgatan, i förlängningen av den nuvarande Pendlarparkeringen – som ligger mitt emot Folkets hus – som kommunen planerar att bygga fler platser.

Skånskan - 30 jan 19 kl. 15:57

Tågpendlare skapar p-kaos i Svarte

ystad Allt fler Ystadsbor utanför Svarte väljer att ta pågatåget i byn. Det innebär att behovet av att bygga ut pendlarparkering har blivit akut.Situationen förvärras i höst om den nya parkeringen inte hinner bli klar när Svarte kommer att fungera som ändhållplats för alla tåg från Malmö fram till 2020.

Skånskan - 29 jan 19 kl. 13:57

Försökte slanga diesel

STEHAG Ett förmodat försök att slanga diesel upptäcktes på Pendlarparkeringen i Stehag mellan fredag eftermiddag och lördag middag.
Bilägaren såg att tanklocket var förstört när fordonet skulle användas igen. Ingen – eller möjligen mycket lite – diesel saknades..

YA - 25 jan 19 kl. 06:00

Risk för parkeringskaos i Svarte – parkeringen blir inte klar i tid

Den planerade Pendlarparkeringen norr om stationen blir inte klar förrän nästa år. – Vi hoppas ändå klara höstens tågstopp, säger samhällsbyggnadsnämndens ordförande Per-Olof Lind (L)..

Sydöstran - 17 jan 19 kl. 06:00

Satsning: Mjällby får ny pendlarparkering

Nu står den nya Pendlarparkeringen klar i Mjällby. Tio nya parkeringar och väderskydd för cyklar..

Skånskan - 15 jan 19 kl. 15:00

”Ska ge alla samma möjlighet”

Höör Hans engagemang började som elevrådsordförande på Bergagymnasiet och efter en massagebehandling hos ett före detta kommunalråd gick han med i Moderaterna. Sedan årsskiftet är det Johan Svahnberg själv som är Höörs starke man.Vi möts på hans kontor i kommunhuset där han är nyinflyttad sedan en dryg vecka tillbaka.

SmålandsPosten - 14 jan 19 kl. 21:32

Bil fick blinkers stulna

En Volvo på Pendlarparkeringen vid Knutsgatan har blivit plundrad på sina blinkers..

Skånskan - 09 jan 19 kl. 15:00

Osäkert in i det sista var nytt busstorg ska placeras

SVALÖV Beslutet var det nya busstorget ska placeras i Svalöv är på gång.
Kommunens politiker ser gärna en placering på Lantlyckan intill gamla järnvägsstationen, Trafikverket och Skånetrafiken förordar en direkt anslutning till pågatågsstationen i centrum.– Det finns olika åsikter och för vår del ser vi Lantlyckan som mest lämplig.

Skånskan - 14 dec 18 kl. 14:40

Bensintjuvar slog till igen

OSBYHOLM Bensintjuvar med borr fortsätter att härja i Hörbytrakten. På onsdagen, någon gång mellan klockan 7 och 16.30 slog de till igen.

UNT - 19 mar 19 kl. 09:40

Ledramp stals vid pendlarparkeringen

Ännu en ledramp från en bil har stulits vid Pendlarparkeringen..

Skånskan - 11 dec 18 kl. 10:15

Drivmedelsstöld i Fogdarp

Fogdarp En bilist hade sin bil parkerad på Pendlarparkeringen i Fogdarp mellan klockan 06 och 17. När personen kom tillbaka till sin bil upptäckte personen att någon borrat hål i bilens tank och stulit 40 liter etanol.
Detta skedde den 28 november men händelsen polisanmäldes inte förrän under måndagen denna vecka..

Skånskan - 05 nov 18 kl. 15:38

40 glasrutor slogs sönder

HÖRBY 40 glasrutor krossades på busstationen i Hörby häromnatten. Dessutom totalförstördes en bil på Pendlarparkeringen vid busstationen i en brand, och i centrala Hörby skar någon sönder alla däcken på två bilar.
Det kommer även rapporter om äggkastning, inbrott i förråd och nerrivna skyltar på bygget i centrum.

Helsingborgs Dagblad - 24 nov 18 kl. 09:15

Pendlarparkering byggs ut för att få fler att ta tåget

Pendlarparkeringen är ofta full. Nästa år byggs den ut..

Skånskan - 26 nov 18 kl. 10:43

Borrade sönder bensintank

Fogdarp Någon gång mellan klockan 08 och 18 i onsdags skedde en drivmedelsstöld på Pendlarparkeringen i Fogdarp. Gärningspersonen eller gärningspersonerna har borrat sönder en bensintank och tömt den på bensin..

Skånskan - 23 nov 18 kl. 19:00

Het centrumfråga utreds

SJÖBO Politikerna har bestämt sig – det blir förslag nummer två där sex p-platser på gatan delvis får ersätta de 14 som försvinner när Gamla torg byggs om.
Samtidigt ska tekniska förvaltningen en gång för alla reda ut den heta parkeringsfrågan för centrala Sjöbo.De 14 platser som kommer att försvinna när Gamla torg byggs och fräschas upp är inte de enda parkeringsplatserna som diskuteras, har diskuterats eller ska diskuteras.

Skånskan - 19 nov 18 kl. 20:00

Moped vandaliserad på p-plats

Löddeköpinge En mopedägare i Löddeköpinge upptäckte i fredags att någon förstört tändningslådet till sin moped som han ställt på Pendlarparkeringen på Midgårdsvägen.
Troligen har någon försökt stjäla mopeden genom att bryta upp tändningslåset..

YA - 13 nov 18 kl. 11:10

Parkeringen för pendlare ska byggas ut

Pendlarparkeringen mellan Folkets park och järnvägen ska växa med ytterligare 30 platser. Förhoppningen är att utbyggnaden ska vara klar till våren..

Skånskan - 10 okt 18 kl. 20:00

Risk för köer när motorväg stängs av

MALMÖ På torsdag kväll klockan 20 stänger Trafikverket ner väg E6 norr om Malmö.
Så här kan du ta dig fram på andra vägar och tåglinjer för att slippa de värsta köerna.Orsaken till att E6:an stängs av beror på att järnvägen mellan Arlöv och Lunds ska byggas ut till fyra spår.

Skånskan - 09 okt 18 kl. 05:00

Polis upptäckte bil full med stöldgods

eslöv När en polisman kontrollerade en misstänkt bil hittade han mängder av stöldgods i den. Nu döms de två männen i bilen för häleri.En polisman ute på patrull den 31 augusti i år råkade få syn på männens bil på Pendlarparkeringen i Gårdstånga och tyckte att den såg misstänkt ut.

Skånskan - 03 okt 18 kl. 16:01

Risk för köer när motorväg stängs av

MALMÖ Torsdagen den 11 oktober klockan 20 stänger Trafikverket ner väg E6 norr om Malmö vid trafikplats Alnarp och trafikplats Kronetorp.
Nu presenterar Trafikverket och Skånetrafiken hur skåningarna ska ta sig fram på andra vägar och tåglinjer för att slippa de värsta köerna.– Vägen måste stängas ner i två veckor för att vi ska sätta upp en ny bro över motorvägen för att kunna bredda järnvägen mellan Arlöv och Lund, berättar biträdande projektledare Kristofer Söderberg.

Skånskan - 24 sep 18 kl. 13:15

Slangade drivmedel för 600

Osbyholm En kvinna har polisanmält att någon brutit upp tanklocket på och stulit drivmedel från hennes bil som stod parkerad på Pendlarparkeringen i Osbyholm. Stölden ska ha skett någon gång under perioden mellan tisdagen den 18 september och onsdagen den 19 september.
Sammanlagt ska det handla om drivmedel för ett värde på 600 kronor..

Skånskan - 21 sep 18 kl. 15:00

Permanent förskola planeras på Hästhagen

höör Först fanns planer på en modulförskola vid platsen. Planer som sedan drogs tillbaka. Nu sjösätter kommunen istället planeringen av en permanent förskola i delar av Hästhagens naturområde och besöksparkeringen på Björkgatan.

Skånskan - 19 sep 18 kl. 20:00

”Vi fasar över otryggheten”

Kävlinge Ombyggnaden av den östra sidan av stationsområdet i Kävlinge har skapat otrygghet. Det menar en Kävlingebo som skrivit till Åsikt Kävlinge på kommunens hemsida. Mannen menar att den provisoriska vägen och cykelparkeringen saknar belysning, vilket gör området otryggt när det är mörkt.

Trelleborgs Allehanda - 04 sep 18 kl. 00:01

Varken kunder eller butiker i city gynnas av snål parkeringspolitik

Det är med förvåning jag konstaterar att Pendlarparkeringen Skarpskytten har blivit avgiftsbelagd..

Skånskan - 28 aug 18 kl. 15:46

Greps på parkering

HÖÖR En person är misstänkt för att ha varit narkotikapåverkad i en parkerad bil på Pendlarparkeringen i Höör.
Det var på lördagen vid 04.30-tiden som en polispatrull uppmärksammade två män i en stillastående bil på parkeringsplatsen.

Skånskan - 29 aug 18 kl. 14:52

Bil slangades i Rolsberga

ROLSBERGA Någon slangade under tisdagen mellan kl 9.15 och 16.30 40 liter bensin på Pendlarparkeringen i Rolsberga.

Skånskan - 22 aug 18 kl. 13:11

Kyrkan nekar mark till förskola

höör Politikerna hade planer på att bygga en förskola på Pendlarparkeringen vid Tjurasjö. Men Lunds stift vill inte släppa till tillräckligt mycket mark för en sådan verksamhet. Nu ligger inriktningen i stället på att bygga hyreslägenheter på parkeringen.

UNT - 09 aug 18 kl. 16:00

Kulturhusbygge stänger parkering

Pendlarparkeringen vid järnvägsstationen i Tierp stängs på grund av ombyggnaden av kulturhuset Möbeln..

Skånskan - 06 aug 18 kl. 10:46

Plockade däck från bil

GÅRDSTÅNGA Några okända personer plockade sent på lördagskvällen fyra däck från en parkerad bil på Pendlarparkeringen Gårdstånga.
Ett vittne såg hur två personer monterade av hjulen mellan kl 23 och midnatt..

Skånskan - 28 jun 18 kl. 16:01

Centerpartiet hoppas att beslut om p-avgifter står sig

ESLÖV Centerpartiet i Eslöv gillar att den politiska majoriteten bestående av S och M nu tar bort parkeringsavgifterna på tvåtimmarsparkeringar. Och hoppas att beslutet blir bestående.– Beslutet följer mer Centerpartiets förslag än Sverigedemokraternas.

UNT - 11 jun 18 kl. 02:38

Bil brann på pendlarparkering

En personbil började natten mot måndagen att brinna på Pendlarparkeringen vid Grillby..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.