Pekas

Saturday, 17 November, 07:29

Nyheter om Pekas

Sortering: Relevans | Senaste
Kristianstadsbladet - 26 okt 18 kl. 14:39

Joakim Broman: Granska bankerna - innan nästa finanskris

Banken SEB Pekas ut som inblandade i en skandal som involverar stöld av skattemedel..

Expressen - 13 okt 18 kl. 08:55

Hit kan Nylander trejdas – åtta klubbar pekas ut

NHL-säsongen är i gång och William Nylander är alltjämt utan kontrakt.Nu pekar Toronto Sun ut åtta klubbar som William Nylander kan bli aktuell att trejdas till.Att bilda en ny svensk superduo i Vancouver med Elias Pettersson är ett av alternativen som nämns..

Kristianstadsbladet - 26 okt 18 kl. 10:09

Brister inom äldreomsorgen pekas ut av Arbetsmiljöverket

Arbetsmiljöverket har gjort en tillsyn inom äldreomsorgen. Nu ska kommunen åtgärda brister för att bland annat minska risken för smittspridning och olycksfall..

Expressen - 18 okt 18 kl. 07:08

Kritiken mot historiska bilderna: ”Är en bluff”

Första första gången på 37 år tilläts kvinnor vara på plats för att se en fotbollslandskamp i Iran.Men nu Pekas allting ut som en ”bluff”..

Supermiljöbloggen - 13 okt 18 kl. 19:17

Svampar kan rädda bina

En ny studie visar att extrakt av en viss sorts svampmycel kan bota bin smittade av virus. Detta hoppas nu forskare vara en del av lösningen för att stoppa bidöden i världen. Bakom upptäckten står en amerikansk svampfantast som kallar sig hippie.

SVT - 25 okt 18 kl. 16:03

19 döda i bombräd mot marknad i Jemen

Dödssiffran stiger efter bombräden mot en grönsaksmarknad i Jemen, där den saudiskt ledda koalitionen Pekas ut som ansvarig. De ökade oroligheterna eldar på oron för förvärrad hungersnöd i det redan akuta läget..

BT - 22 okt 18 kl. 21:05

Larmet – bussar i Västsverige riskeras ställas in efter jättebrist av förare

Det behövs 1 400 nya bussförare i Västsverige de kommande två åren, enligt Transportföretagen. Förare som går i pension, få utbildningar och lägre yrkesstatus Pekas ut som anledningar. – Vi jobbar mycket med hur vi kan höja status på yrket, säger Västtrafiks Jarl Samuelsson..

DN - 18 okt 18 kl. 07:09

SEB pekas ut i enorm skattesvindel

En av de banker som påstås medverka i mångmiljardbedrägeri med skatt i Tyskland är svenska SEB, kan TT och SVT avslöja. – Om man är medveten om att man ingår i ett kriminellt gäng – och så är fallet här med SEB – så bryter det mot lagen, säger professor Christoph Spengel, ledande expert på området. Men banken förnekar brott..

Realtid - 23 okt 18 kl. 06:35

Tre svenskar pekas ut som kommande stjärnor i riskkapitalbranschen

Den brittiska branchtidskriften Realdeals har placerat Nordic Capitals Emil Andersson och Daniel Berglund på listan som pekar ut de hetaste framtidsnamnen i riskkapitalbranschen. ”Future 40 top emerging private equity dealmakers”..

Realtid - 23 okt 18 kl. 06:35

Svenskar pekas ut som kommande stjärnor i riskkapitalbranschen

(Uppdaterad) Den brittiska branchtidskriften Realdeals har placerat Nordic Capitals Emil Andersson och Daniel Berglund på listan som pekar ut de hetaste framtidsnamnen i riskkapitalbranschen. ”Future 40 top emerging private equity dealmakers”..

Sydsvenskan - 23 okt 18 kl. 05:01

Strokefallen fortsätter att minska

Antalet personer som drabbas av stroke fortsätter att minska, rapporterar Sveriges Radio Ekot. Enligt siffror från kvalitetsregistret Riksstroke drabbades 600 färre förra året, jämört med året dessförinnan, då 26 500 drabbades. Som förklaring Pekas främ.

Helsingborgs Dagblad - 23 okt 18 kl. 05:01

Strokefallen fortsätter att minska

Antalet personer som drabbas av stroke fortsätter att minska, rapporterar Sveriges Radio Ekot. Enligt siffror från kvalitetsregistret Riksstroke drabbades 600 färre förra året, jämört med året dessförinnan, då 26 500 drabbades. Som förklaring Pekas främ.

Alingsås tidning - 16 okt 18 kl. 05:30

Torghandeln under lupp

Torghandlarnas flytt från Stora till Lilla Torget har inneburit minskad kommers. En ny kommunal utredning föreslår en återgång till Stora Torget som marknadsplats ”om särskilt behov uppstår”.
För två år sedan fattades det ett beslut i kommunen att flytta torghandeln, som hålls på onsdagar och lördagar, från Stora till Lilla Torget.

SVT - 12 okt 18 kl. 10:32

De pekas ut som ”dödsteam”

En före detta saudisk diplomat och en person inom landets inrikesdepartement misstänks vara inblandade i Jamal Khashoggis försvinnande. Båda uppges vara del av det ”dödsteam” som turkiska myndigheter menar har mördat den saudiske journalisten..

Nyteknik - 16 okt 18 kl. 13:59

Studie: Klimatförändring orsakar insektsdöd i regnskog

Klimatförändringar Pekas ut som orsaken bakom en drastisk minskning av insekter i Puerto Ricos regnskogar, enligt en ny studie..

NSD - 19 okt 18 kl. 18:45

Grannen: "Var inget man trott"

Ingen av de boende i byn Mjölan kunde tro att mannen som flyttade in var huvudvittnet som Pekas ut för att ha ljugit i Operation Midland och nu sitter frihetsberövad..

SVT - 19 sep 18 kl. 17:41

Mia Skäringer: ”Jag mår så illa, så jävla illa”

Allt fler drabbas av ätstörningar och en förklaring som Pekas ut är samhällets utseendefixering och reklamens påverkan. Komikern Mia Skäringer berättar nu i den kommande tv-serien Kroppshets i SVT om sin egen tuffa högstadietid med ätstörningar. Se delar av hennes berättelse i klippet ovan..

DI - 26 sep 18 kl. 11:00

Kineser uppmanar till bojkott av svenska varor efter satirbråket

Det diplomatiska bråket mellan Kina och Sverige har lett till uppmaningar om bojkott av kinesiska företag. På sociala medier Pekas bland annat ikea, H&M och Elecrolux ut – men också kinesiskägda Volvo..

SR - 18 okt 18 kl. 14:48

SEB pekas ut i stor skattehärva

En liten grupp finansmän och advokater misstänks tillsammans med svenska SEB och andra storbanker ha tillskansat sig minst 70 miljarder skattekronor genom avancerade skatteupplägg..

Expressen - 18 okt 18 kl. 10:36

Svensk i frysboxen – pekas ut som ”flopp”

Felix Beijmo, 20, lämnade Djurgården för Werder Bremen – men har inte fått någon speltid alls.Nu döms han ut som en flopp..

Cornucopia - 18 okt 18 kl. 09:00

SEB utpekad i med/utan-bedrägerier - ingen kan förklara hur det fungerar

Svenska SEB har nu pekats ut som en av bankerna som deltog i de omfattande med/utan-bedrägerier som skedde framför allt i Tyskland efter finanskrisen. Ingen i media lyckas dock förklara exakt hur med/utan-bedrägerier fungerar (cum-ex).SEB-kontor på den passande namngivna Tjuvholmen i Oslo.

PrivataAffärer - 18 okt 18 kl. 07:08

Tre köptips från Affärsvärlden

Affärsvärlden konstaterar att Hexatronic har haft det tungt på börsen mot bakgrund av ett svagt halvår på fibermarkanden i Sverige. Aktien handlas numera till drygt 40 kronor vilket kan jämföras med toppnoteringen i januari på 82 kr. Det hindrar dock inte Affärsvärlden från att plocka fram köpstämpeln.

DN - 17 okt 18 kl. 14:52

Ingmar Nevéus: Ukraina pekas rutinmässigt ut som skyldigt

Många döda och skadade vid skottlossning på en högskola på Krim. DN:s Ingmar Nevéus svarar på tre frågor om tragedin..

Expressen - 18 okt 18 kl. 07:46

SEB pekas ut i enorm skattehärva i Tyskland

Storbanker ska ha samarbetat för att sno minst 70 miljarder kronor ur statskassorna i flera länder.Det rapporterar SVT och TT som kallar det för Europas största skattesvindel i modern tid.Svenska SEB Pekas nu ut för delaktighet i ett miljardbedrägeri med skattemedel i Tyskland..

Affärsvärlden - 17 okt 18 kl. 07:09

Nordea pekas ut i penningtvätthärva

Ekobrottsmyndigheten i Sverige har fått dokument som påstås visa att banken Nordea brutit mot reglerna för penningtvätt. "Vi tittar på dem tillsammans med Åklagarmyndigheten", säger Niklas Ahlgren, presskommunikatör på myndigheten...

SR - 17 okt 18 kl. 07:37

Nordea granskas i penningtvätthärva

Nordea Pekas ut som delaktig i en penningtvätthärva. Flera myndigheter i Sverige, däribland Ekobrottsmyndigheten och Åklagarmyndigheten, har fått ta emot dokument som påstås visa att Nordea kan ha brutit mot reglerna mot penningtvätt..

PrivataAffärer - 17 okt 18 kl. 06:28

Nordea pekas ut i penningtvättshärva

”Vi har fått dokument från Hermitage som berör penningtvätt och vi utvärderar vilken myndighet som ska hantera ärendet, säger en talesperson från EBM till nyhetsbyrån. Hermitage Capital Management, med grundaren Bill Browder i spetsen, har tidigare agerat som uppgiftslämnare i samband med Danske Banks misstänkta penningtvätt i Estland. I rapporten uppger hedgefonden Hermitage Capital Management att den har identifierat betalningar på 175 miljoner dollar, motsvarande drygt 1,5 miljarder kronor, till 365 konton hos Nordeas svenska, danska, finska och norska verksamheter, rapporterade Dagens Industri på tisdagskvällen.

Sydsvenskan - 16 okt 18 kl. 04:49

Studie: Klimatförändring orsakar insektsdöd

Klimatförändringar Pekas ut som orsaken bakom en drastisk minskning av insekter i Puerto Ricos regnskogar, enligt en ny studie. Studien, som publiceras i den vetenskapliga tidskriften PNAS, bygger på studier i den väl skyddade regnskogen i Puerto Rico..

GöteborgsPosten - 16 okt 18 kl. 23:06

Nordea pekas ut i penningtvätthärva

Ekobrottsmyndigheten i Sverige har fått dokument som påstås visa att banken Nordea brutit mot reglerna för penningtvätt. Det handlar om misstänkta betalningar på motsvarande 1,5 miljarder kronor, enligt Dagens industri..

Helsingborgs Dagblad - 16 okt 18 kl. 04:49

Studie: Klimatförändring orsakar insektsdöd

Klimatförändringar Pekas ut som orsaken bakom en drastisk minskning av insekter i Puerto Ricos regnskogar, enligt en ny studie. Studien, som publiceras i den vetenskapliga tidskriften PNAS, bygger på studier i den väl skyddade regnskogen i Puerto Rico..

Supermiljöbloggen - 16 okt 18 kl. 11:37

Glädjebeskedet: allt fler tar tåget utomlands

Det internationella tågresandet ökar kraftigt bland svenskarna. Klimatet Pekas ut som en viktig anledning till att folk väljer tåg framför flyg.   Det har skett en kraftig ökning av utrikesresor med tåg, rapporterar Dagens ETC.

BT - 16 okt 18 kl. 04:49

Studie: Klimatförändring orsakar insektsdöd

Klimatförändringar Pekas ut som orsaken bakom en drastisk minskning av insekter i Puerto Ricos regnskogar, enligt en ny studie. Studien, som publiceras i den vetenskapliga tidskriften PNAS, bygger på studier i den väl skyddade regnskogen i Puerto Rico.(TT).

Blekinge Läns tidning - 16 okt 18 kl. 04:49

Studie: Klimatförändring orsakar insektsdöd

Klimatförändringar Pekas ut som orsaken bakom en drastisk minskning av insekter i Puerto Ricos regnskogar, enligt en ny studie. Studien, som publiceras i den vetenskapliga tidskriften PNAS, bygger på studier i den väl skyddade regnskogen i Puerto Rico.(TT).

GöteborgsPosten - 16 okt 18 kl. 04:49

Studie: Klimatförändring orsakar insektsdöd

Klimatförändringar Pekas ut som orsaken bakom en drastisk minskning av insekter i Puerto Ricos regnskogar, enligt en ny studie..

Kristianstadsbladet - 16 okt 18 kl. 04:49

Studie: Klimatförändring orsakar insektsdöd

Klimatförändringar Pekas ut som orsaken bakom en drastisk minskning av insekter i Puerto Ricos regnskogar, enligt en ny studie. Studien, som publiceras i den vetenskapliga tidskriften PNAS, bygger på studier i den väl skyddade regnskogen i Puerto Rico.(TT).

YA - 16 okt 18 kl. 04:49

Studie: Klimatförändring orsakar insektsdöd

Klimatförändringar Pekas ut som orsaken bakom en drastisk minskning av insekter i Puerto Ricos regnskogar, enligt en ny studie. Studien, som publiceras i den vetenskapliga tidskriften PNAS, bygger på studier i den väl skyddade regnskogen i Puerto Rico.(TT).

SmålandsPosten - 16 okt 18 kl. 04:49

Studie: Klimatförändring orsakar insektsdöd

Klimatförändringar Pekas ut som orsaken bakom en drastisk minskning av insekter i Puerto Ricos regnskogar, enligt en ny studie. Studien, som publiceras i den vetenskapliga tidskriften PNAS, bygger på studier i den väl skyddade regnskogen i Puerto Rico.(TT).

Barometern - 16 okt 18 kl. 04:49

Studie: Klimatförändring orsakar insektsdöd

Klimatförändringar Pekas ut som orsaken bakom en drastisk minskning av insekter i Puerto Ricos regnskogar, enligt en ny studie. Studien, som publiceras i den vetenskapliga tidskriften PNAS, bygger på studier i den väl skyddade regnskogen i Puerto Rico.(TT).

UNT - 16 okt 18 kl. 04:49

Studie: Klimatförändring orsakar insektsdöd

Klimatförändringar Pekas ut som orsaken bakom en drastisk minskning av insekter i Puerto Ricos regnskogar, enligt en ny studie..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.