Pekar

Saturday, 19 October, 03:57

Nyheter om Pekar

Sortering: Relevans | Senaste
Skånskan - 28 sep 19 kl. 21:31

Oavgjort i seriefinalen

FOTBOLL BK Olympic sitter fortsatt i förarsätet i fotbollens division 2 sydöstra. Serieledningen befästes via 1-1 hemma på Lindängen mot tabelltvåan Qviding FF.
– Surt att vi inte vann, men viktigast var det att vi inte förlorade, påPekar Anders Grimberg, Olympics tränare, efter seriefinalens slut.

Skånskan - 28 sep 19 kl. 19:30

Inga pengar för förstörd semester

Kävlinge En kävlingebo anmäler en bilverkstad i Ystad till Allmänna reklamationsnämnden (ARN). Kvinnan ville ha 7 000 kronor för förstörd semester, men nekas detta.Det var i juli 2018 som kvinnan tog med sig sin husbil till bilverkstaden i Ystad.

Skånskan - 28 sep 19 kl. 17:10

Smakstart för EIK

HANDBOLL De lite drygt 500 åskådarna i Eslövshallen slets lite lätt mellan hopp och förtvivlan, men fick till slut jubla stort efter Eslövs IK:s 23-20 i den allsvenska premiären mot Guif Eskilstuna.
– Försvars-och målvaktsspelet vann matchen åt oss, tycker Lasse Eklöv, EIK-tränaren.I fjor satt Wilma Lundahl den mesta av tiden och värmde avbytarbänken.

Skånskan - 27 sep 19 kl. 15:02

Keramikern med humor som verktyg

Es­löv Ett TV-pro­gram, en ut­ställ­ning och en bok sam­ti­digt. Ef­ter 60 år som ke­ra­mi­ker händer allt på sam­ma gång för Ryozo Miki.– Det är ro­ligt, men jag blir så trött, säger Ryozo Miki, hem­ma i sin verk­stad i den gam­la småsko­lan i Stoc­ka­möl­lan.

SVT - 27 sep 19 kl. 22:58

Oro för attacker inför Afghanistans presidentval

Lördagens presidentval i Afghanistan kantas av oroligheter. Kampen om presidentposten ser ut att stå mellan den sittande presidenten Ashraf Ghani och regeringschefen Abdullah Abdullah. – Det laddas inför presidentval och allt Pekar på att det kommer bli stökigt och en hel del attacker mot civilbefolkningen, säger Svenska Afghanistankommitténs generalsekreterare Andreas Stefansson..

Skånskan - 27 sep 19 kl. 19:46

Höllvikens IBF vill nå SM-slutspel

Efter fyra säsonger i den högsta ligan törstar Höllvikens IBF efter att nå ett SM-slutspel för första gången.
– Vi hoppas att det är dags nu, säger tränaren Joon Berggren inför helgens premiärmatch hemma mot Warberg.Höllviken har snabbt etablerat sig i den översta innebandyeliten.

Skånskan - 26 sep 19 kl. 15:50

Underskott hotar förskola

sjöbo Piratens förskoleområde aviserar eventuell nedläggning av Bjärsjölagård förskola på grund av färre barn.
Årets underskott Pekar mot 730 000 kronor.Piratens förskoleområde innefattar de tre glesbygdsförskolorna Bjärsjölagårds förskola, Trollakulls förskola och Trätofflans förskola.

Skånskan - 27 sep 19 kl. 15:08

Svenska eliten spelar i Skurup

PADEL Den här helgen arrangerar Skurups Padelklubb en deltävling i Swedish Padel Tour Masters.Det kommer att spelas om segrar i fyra klasser: Herr A, Ham A, Junior pojk och Junior flick.
– Dessutom har klubben valt att lägga in B- och C-klasser för herrar och damer, upplyser Emil Lindskog, tävlingsledare och vice ordförande.

Skånskan - 27 sep 19 kl. 14:00

Ny tjänst ska inrättas för unga på glid

Kävlinge Kommunstyrelsen har klubbat att en ny tjänst inrättas för att hantera ungdomar på glid. Oppositionen menar att det är en för mager satsning och vill ha ett tillskott om tre heltidstjänster. Enighet råder om att insatsbehovet har ökat.

Cornucopia - 26 sep 19 kl. 11:11

Konjunkturbarometern faller vidare - "svagare stämningsläge"

Konjunkturinstitutets framåtblickande barometerindikator ("konjunkturbarometern") fortsatta föga överraskande att försämras och har nu fallit elva av tolv månader på raken. Konjunkturinstitutet medger nu i sitt pressmeddelande att barometern Pekar på "ett svagare stämningsläge".Konjunkturbarometern.

Sydsvenskan - 27 sep 19 kl. 11:55

Kattens status ska höjas - höjda krav

Svansen upp - nu ska katternas status höjas. Skärpta krav på obligatorisk märkning och registrering samt ett tydligare ansvar för kattägare ska få fler kissar att spinna. En färsk utredning Pekar ut ett antal åtgärder för att utöka skyddet för katter.

Helsingborgs Dagblad - 27 sep 19 kl. 11:55

Kattens status ska höjas – höjda krav

Svansen upp - nu ska katternas status höjas. Skärpta krav på obligatorisk märkning och registrering samt ett tydligare ansvar för kattägare ska få fler kissar att spinna. En färsk utredning Pekar ut ett antal åtgärder för att utöka skyddet för katter.

DI - 27 sep 19 kl. 08:44

Stockholmsbörsen: Terminer pekar på en börsöppning i dur

Stockholmsbörsen ser ut att inleda fredagens handel på plus efter att dagen före ha stängt uppåt för första gången….

YA - 27 sep 19 kl. 06:00

”Det är ett gubbdagis” – vänföreningen får Autoseum att fungera

Varje onsdag är det arbetsdag för Autoseums vänner och då ordnas allt från det lilla till det stora. Utan vänföreningen hade Autoseum aldrig fungerat påPekar ordförande Björn Stensson..

PrivataAffärer - 27 sep 19 kl. 06:23

Carnegie: Uppsida i Getinge trots kursrusning

Carnegie Pekar bland annat på att Getinge nu haft tre kvartal i rad med vinsttillväxt vilket bekräftar en vändning, efter en lång period av besvikelser. ”Det är fortfarande tidigt i bolagets turnaround, men det faktum att tillväxten är tillbaka och lönsamhetsproblemen är isolerade till ett enskilt affärsområde ökar sannolikheten att resultatvändningen är bestående”, skriver Carnegie. Visserligen lär vägen tillbaka till normaliserad och historisk lönsamhet inte blir rak så finns stor potentiell uppsida i rörelsemarginalen och aktien de närmaste 2-3 åren, menar Carnegie som rekommenderar köp och anger riktkursen 160 kr.

BT - 27 sep 19 kl. 04:00

Sluta relativisera brottslighet

Det är de som har begått brott som är skyldiga, inte den grupp de råkar tillhöra, påPekar Gunnar Hökmark..

Skånskan - 25 sep 19 kl. 05:00

Palliativ vård kan slås sönder

MALMÖ Kritiken växer från läkare och personal mot alliansens beslut att utreda en privatisering av den specialiserade palliativa vården i Malmö och Trelleborg.
Åtta överläkare på enheten har gått ut och pekat att vården bedrivs bäst i region Skånes regi.– Vi i personalgruppen menar att det är många erfarenheter som riskerar att slås sönder om regionen går ut och upphandlar den specialiserade palliativa vården istället för att ta tillvara på våra kunskaper inom regionen, säger Margret Skuladottir, som är en av överläkarna.

YA - 26 sep 19 kl. 15:38

Personal får lämna storföretaget – inhyrda får gå

Inhyrd personal på Plastal har fått lämna sitt jobb. Det ska i nuläget röra sig om cirka 15 personer som kommer från Lernia Bemanning. Företaget påPekar att det inte är Plastal varslat någon utan anställt tolv under september..

PrivataAffärer - 26 sep 19 kl. 13:00

Barclays: Varningslamporna lyser

Barclays analys utgår från att handelskrigen och makrodata förvärrats sedan slutet av juni, och Pekar på ett antal varningslampor, enligt norska Dagens Næringsliv. Den första är att det i dag finns fler tullar mellan USA och Kina än för ett kvartal sedan. Den andra är att  alla stora ekonomier samtidigt drabbats av en kraftig inbromsning i industrin.

Computer Sweden - 26 sep 19 kl. 12:17

CGI drar ner – Acandoköpet är en bidragande orsak


Den svenska it-branschens största konsultbolag, CGI, gör en nedskärningsrunda, där knappt 80 tjänster ska bort. Sverigechef Pär Fors Pekar ut två huvudorsaker till åtgärderna..

Skånskan - 26 sep 19 kl. 12:00

Fler elever otrygga i skolan

ESLÖV Otryggheten i Eslövs skolor har ökat. Så upplever i alla fall eleverna själva situationen enligt en enkätundersökning.
– Vi är inte nöjda med det här resultatet, säger David Westlund (S) som är ordförande i barn- och familjenämnden.

Skånskan - 25 sep 19 kl. 08:30

Svane på förslag att bli byggnadsminne

lund En privatperson har skickat in en ansökan om byggnadsminnesförklaring av Svaneskolan, som hotas av rivning för att ge plats åt nya Hedda Andersson-gymnasiet.
Stadsantikvarie Henrik Borg anser att det finns fog för att se över frågan. Skolan är typisk för den epok då välfärdsstaten expanderade kraftigt.

Skånskan - 25 sep 19 kl. 05:00

S krävde svar om vård vid livets slutskede

MALMÖ – Enligt den information som jag har fått har alliansen inte ens varit i kontakt med personalen. Hur kan de då hävda att detta är ett förnuftigt beslut att rasera flera års omsorgsfullt arbete, säger Mattias Olsson (S) som är andre vice ordförande i primärvårdsnämnden. Inför tisdagens regionfullmäktige hade han lämnat in en interpellation till regionrådet Birte Sandberg (C) med frågor om hur en privatisering ska kunna förbättra den palliativa vården, vård i livets slutskede.

BT - 26 sep 19 kl. 04:00

OB-satsning på sjukhus slår fel

Höjningen av OB-ersättningen till anställda på sjukhus exkluderar samtidigt viktiga yrkesgrupper, påPekar Jonas Ericsson..

Skånskan - 24 sep 19 kl. 13:30

Skarp kritik mot överförmyndaren

Staffanstorp/Kävlinge Personal som har dubbelt så många ärenden som rikssnittet och årsräkningar som inte blir klara inom lagstadgad tid. Länsstyrelsens kritik mot överförmyndarverksamheten för bland annat Staffanstorp och Kävlinge var förväntad.Skånskan har tagit del av en protokoll från en inspektion av överförmyndaren i Staffanstorp.

SR - 26 sep 19 kl. 03:00

Äldre politiker väl representerade lokalt

I riksdagen är det fortsatt få ledamöter som är 65 år eller äldre när de väljs in. Men i kommuner och regioner Pekar kurvan brant uppåt för samma åldersgrupp..

Skånskan - 24 sep 19 kl. 10:30

Tekniska nämnden går 17,6 miljoner back

HÖRBY Tekniska nämnden går mot ett stort underskott för 2019. Den senaste prognosen visar att nämnden kommer att gå back med 17,6 miljoner kronor.
– Det är klart att man är bekymrad, men jag sitter ner i båten ändå, säger ordföranden Jan-Åke Boulkizz (SD).

Världen Idag - 26 sep 19 kl. 00:00

Kanske har tiden mognat för ett större skifte i synen på att bygga församling?

Den västerländska kyrkan står med två gigantiska utmaningar i dag: trovärdig evangelisation och genuin lärjungaträning. När stora delar av Kristi kyrka i världen fortsätter att växa, kämpar den västerländska kyrkan i kraftig motvind. Sverige är inget undantag, snarare ett varnande exempel på hur snabbt ett historiskt kristet land kan avkristnas.

Skånskan - 24 sep 19 kl. 09:30

Fortsatt hopp om att Eslöv får egen ishall

ESLÖV Hoppet lever för de över 100 personer som ställde sig bakom E-förslaget om att Eslöv ska få en egen ishall.
Politikerna i kultur- och fritidsnämnden ansöker nu om pengar för att utreda möjligheten att bygga en ishall.Det var förra året som en kommunmedborgare föreslog att det ska byggas en ishall i Eslöv.

Helsingborgs Dagblad - 25 sep 19 kl. 21:02

171 forskare uppmanar vuxna till klimatprotest

Vuxna bör också ta upp kampen om klimatet, uppmanar 171 forskare i DN Debatt. De skriver att det är "tydligt att det nuvarande politiska ledarkapet är otillräckligt" och Pekar på att klimatlagen säger att regeringens klimatpolitik ska utgå från de klima.

Sydsvenskan - 25 sep 19 kl. 21:02

171 forskare uppmanar vuxna till klimatprotest

Vuxna bör också ta upp kampen om klimatet, uppmanar 171 forskare i DN Debatt. De skriver att det är "tydligt att det nuvarande politiska ledarkapet är otillräckligt" och Pekar på att klimatlagen säger att regeringens klimatpolitik ska utgå från de klima.

Skånskan - 24 sep 19 kl. 16:47

S krävde svar om vård vid livets slutskede

MALMÖ På tisdagen ställde Socialdemokraterna f – Enligt den information som jag har fått har alliansen inte ens varit i kontakt med personalen. Hur kan de då hävda att detta är ett förnuftigt beslut att rasera flera års omsorgsfullt arbete, säger Mattias Olsson (S) som är andre vice ordförande i primärvårdsnämnden. Inför tisdagens regionfullmäktige hade han lämnat in en interpellation till regionrådet Birte Sandberg (C) med frågor om hur en privatisering ska kunna förbättra den palliativa vården, vård i livets slutskede.

Skånskan - 25 sep 19 kl. 17:34

Stina Larsson leder centerns miljökommitté

Kävlinge/Karlstad I helgen håller Centerpartiet partistämma i Karlstad. Som enda skånepolitiker har Stina Larsson fått i uppdrag att leda en av ämneskommittéerna. Miljöfrågorna ligger henne varmt om hjärtat.

Skånskan - 25 sep 19 kl. 16:29

P7 får allt fler värnpliktiga

REVINGEHED Det råder framtidsanda på Södra Skånska regementet, P7, i Revingehed. Antalet värnpliktiga ska successivt öka, och nya byggnader för att klara utmaningen börjar byggas inom kort.
På onsdagen fick regementet besök av försvarsminister Peter Hultqvist.

Skånskan - 25 sep 19 kl. 15:30

Tvingas riva upp lägenhetsbygge

ESLÖV En fastighetsägare får bakläxa för ett lägenhetsbygge på Västerlånggatan. Fastighetsägaren har inte följt bygglovet och måste därför riva upp stora delar av bygget.Det är miljö- och samhällsbyggnadsnämnden som gett byggherren Suprema Sweden ett föreläggande för bygget på Västerlånggatan 51.

Supermiljöbloggen - 25 sep 19 kl. 14:58

IPCC: Smältande isar och permafrost snabbar på klimatförändringar

Utsläppen av växthusgaser får allt större påverkan på världens hav och istäckta områden, enligt ny rapport från FN:s klimatpanel. Samtidigt leder de smältande isarna till att uppvärmningen stiger ännu mer.  Världens istäckta områden håller på att försvinna i snabbare takt än man tidigare trott, enligt den specialrapport om klimatets påverkan på hav och isar som publicerades idag.

Skånskan - 25 sep 19 kl. 13:48

Våldtäktsdömd släpps ur häkte

ESLÖV
Den 27-årige man som nyligen dömdes till 1,5 års fängelse för våldtäkt behöver inte sitta kvar i häkte i väntan på att domen vunnit laga kraft. Det har Högsta domstolen (HD) beslutat.Det var i augusti som mannen dömdes i Lunds tingsrätt för att ha begått ett sexuellt övergrepp på en kvinna för att kontrollera om hon varit otrogen.

DI - 25 sep 19 kl. 10:34

Pundet försvagas mot dollarn under onsdagen

Europaräntorna Pekar svagt nedåt i onsdagens europeiska förmiddagshandel och euron handlas åter under 1:10 mot dollarn,.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.