Orpo

Wednesday, 27 May, 11:39

Nyheter om Orpo

Sortering: Relevans | Senaste
YLE - 11 mar 20 kl. 08:20

Direkt kl. 9.40: Oppositionsledarna Halla-aho och Orpo diskuterar samarbete mellan oppositionspartierna

I vilka politiska tvister finner Sannfinländarna och Samlingspartiet varandra? Var gör de inte det? Finns det en möjlighet för ett större samarbete mellan oppositionspartierna?.

YLE - 21 feb 20 kl. 06:58

MT: Antti Häkkänen vill inte leda Samlingspartiet

Antti Häkkänen tänker inte utmana Petteri Orpo i Samlingspartiets ordförandeval, rapporterar Maaseudun Tulevaisuus..

YLE - 11 mar 20 kl. 13:40

Kommentar: Vem är herre på oppositionstäppan? Halla-aho anser att alla flyktingar är lycksökare, Orpo håller inte med

Petteri Orpo (Saml) låter emellanåt som ett eko av Jussi Halla-aho (Sannf) då han talar om flyktingpolitik, men oppositionsledarna har ändå inte en gemensam syn. Orpo valde trots allt att inte betona skillnaderna mellan partierna, skriver Linda Söderlund i en kommentar..

YLE - 04 dec 19 kl. 04:30

De två stora oppositionspartierna Sannfinländarna och Samlingspartiet är inne på olika linje om hur en ny regering ska bildas

Sannfinländarnas Jussi Halla-aho räknar med att nuvarande regeringskoalition fortsätter, medan Samlingspartiets Petteri Orpo kräver regeringssonderingar med alla partier..

YLE - 29 nov 19 kl. 11:17

Minister Sirpa Paatero avgår, Orpo kräver att också statsminister Rinne lämnar sin post – Svenska Yle rapporterar live

Efterspelet till poststrejken kulminerade i dag i ägarstyrningsminister Sirpa Paateros avgång. Vid en presskonferens vid middagstid meddelade statsminister Antti Rinne att Paatero begärt om avsked och att han beviljat det..

YLE - 21 feb 20 kl. 17:03

HS: Elina Lepomäki kommer inte att utmana Petteri Orpo i Samlingspartiets ordförandeval

Elina Lepomäki (Saml) kommer inte att utmana Samlingspartiets ordförande Petteri Orpo under partikongressen i Björneborg i sommar, skriver Helsingin Sanomat..

YLE - 19 nov 19 kl. 14:10

Samlingspartiet vill sänka inkomstskatten, köpa nya bilar och anställa lärare

“Samlingspartiet presenterar metoderna, med hjälp av vilka minst 60 000 nya arbetsplatser skapas”. Så står det i Samlingspartiets skuggbudget, som enligt partiordförande Petteri Orpo är ett modigt alternativ till regeringens politik..

YLE - 22 jan 20 kl. 10:52

Petteri Orpo: det behövs 120 000 nya sysselsatta för att få ekonomin i balans

Samlingspartiets partiordförande Petteri Orpo säger att det behövs 120 000 nya sysselsatta för att den offentliga ekonomin ska vara i balans år 2023. Det betyder i praktiken en sysselsättningsgrad på 77 procent..

YLE - 21 aug 19 kl. 05:00

Minister Li Andersson: "Hansaförbundets storhetstid är över" - nu vill hon ändra på Finlands finanspolitiska linje i EU

Undervisningsminister Li Andersson menar att Hansasamarbetets storhetstid är förbi. Det är frågan om ett nordeuropeiskt samarbete som motsätter sig inkomstöverföringar i EU. Det här oroar Samlingspartiets ordförande, före detta finansminister Petteri Orpo..

Nyan - 14 jun 19 kl. 18:01

Riksdagen gav regeringen sitt förtroende

Riksdagen har gett regeringen sitt förtroende med rösterna 113 för och 75 mot. Elva ledamöter var frånvarande. Antti Rinnes (SDP) regeringsprogram har debatterats i riksdagen i två dagar.

YLE - 29 nov 19 kl. 09:25

Orpo: Statsminister Antti Rinne förtjänar inte riksdagens förtroende

Partiordföranden för oppositionspartiet Samlingspartiet, Petteri Orpo, säger på Twitter att statsminister Antti Rinne (SDP) inte är förtjänt av riksdagens förtroende efter postkrisen..

YLE - 29 nov 19 kl. 09:25

Orpo: Statsminister Antti Rinne förtjänar inte riksdagens förtroende - Rinne kommenterar inte

Partiordföranden för oppositionspartiet Samlingspartiet, Petteri Orpo, säger på Twitter att statsminister Antti Rinne (SDP) inte är förtjänt av riksdagens förtroende efter de senaste avslöjandena i postkrisen. Själv vill Rinne inte kommentera den senaste utvecklingen..

YLE - 29 nov 19 kl. 09:25

Orpo: Statsminister Antti Rinne förtjänar inte riksdagens förtroende - Rinne har snabbinkallat presskonferens

Partiordföranden för oppositionspartiet Samlingspartiet, Petteri Orpo, säger på Twitter att statsminister Antti Rinne (SDP) inte är förtjänt av riksdagens förtroende efter de senaste avslöjandena i postkrisen. Statsministern har kallat till presskonferens klockan 12.30..

YLE - 22 maj 19 kl. 18:05

Djupsund: Inte ett tilltalande alternativ för Rinne att ringa Orpo

Göran Djupsund som är professor emeritus i statslära säger att Centern för tillfället har en otroligt bra förhandlingsposition i regeringsförhandlingarna..

YLE - 18 apr 19 kl. 15:14

Antti Rinne utlovar en jämställd regering före slutet av maj

Socialdemokraternas ledare Antti Rinne säger att nästa regering ska ha en jämn könsfördelning, men några krav på vilka partier som kan sitta i den har han inte. Samlingspartiets ordförande Petteri Orpo spelade inte särskilt svårfångad idag..

YLE - 15 apr 19 kl. 03:07

Samlingspartiet i Lojo ville se Petteri Orpo som statsminister – ”skulle ha varit bra för entimmeståget”

Stadsstyrelsens ordförande Lojobon Jussi Patinen från Samlingspartiet blev inte invald med sina 1 659 röster. Han tycker tre riksdagsledamöter från Lojo skulle vara möjligt, men det blev bara en..

YLE - 12 apr 19 kl. 04:07

Vänstern drabbade samman med regeringen och Halla-aho fick gratis taltid i Yles sista partiledardebatt

Yles sista stora valdebatt präglades av klara sammandrabbningar mellan vänsterpartierna och Samlingspartiet/Centern. SDP:s Antti Rinne och Petteri Orpo (Saml.) var huvudduellanterna..

YLE - 05 okt 19 kl. 12:39

Samlingspartiets Orpo: Regeringen lurar folket i vårdarfrågan - vårdarna kommer inte att räcka till

Samlingspartiets ordförande Petteri Orpo kritiserar i hårda ordalag den vårdarresursering som den SDP-ledda regeringen nu planerar. Orpo intervjuades i Yles program Morgonettan på lördagen..

YLE - 05 feb 19 kl. 12:36

Samlingspartiet viker sig — redo att diskutera 0,7 vårdare per äldre

Partiledare Petteri Orpo säger att Samlingspartiet sällar sig till de andra partierna och är redo att diskutera frågan om att antalet vårdare per äldre på äldreboenden skrivs in i lagen..

Nyan - 10 jan 19 kl. 17:32

Regeringen lovar titta på periodisering

Regeringen lovar se på möjligheten till periodisering av inkomster från stormfälld skog i stormen Alfridas spår, meddelar Ålands riksdagsledamot Mats Löfström efter riksdagens frågetimme på torsdagen, – Finansminister Petteri Orpo lovade, på regeringens vägnar, att man noggrant ska titta på saken och det förslag om periodisering jag förde fram, säger Mats Löfström. I en sådan modell skulle inkomsten, utan att skatt tas ut, kunna sparas för att användas till plantering, röjning och skogsarbete under kommande år, något som innebär kostnader, förklarar Löfström. Mårten Sundberg marten.

YLE - 13 sep 19 kl. 16:43

Anna-Maja Henriksson om att föräldrar till förolyckade beväringar blir utan ersättning: ‘’En verklig bottennotering av Petteri Orpo’’

Petteri Orpo säger att han hoppas att lagförslaget om retroaktiv ersättning åt föräldrar till barn som förolyckats under beväringstiden tas upp för diskussion på nytt under den här regeringsperioden..

YLE - 16 dec 18 kl. 09:20

HS: Statsskulden minskar för första gången på tio år - statskontoret tänker inte lyfta planerat lån

Finansminister Petteri Orpo har goda nyheter om Finlands ekonomi. I år kan man betala av på statsskulden, i stället för att ta mer lån som planerat. Den exakta orsaken till den nya situationen är ännu oklar..

YLE - 04 dec 18 kl. 10:52

EU:s finansministrar överens om åtgärder för att tackla framtida kriser - Finlands Orpo nöjd med förhandlingsresultatet

Efter utdragna förhandlingar har EU:s finansministrar enats om hur eurozonen ska utvecklas i framtiden. Överenskommelsen syftar till att förbättra förutsättningarna att tackla ekonomiska chocker i framtiden..

YLE - 20 aug 19 kl. 11:41

Orpo pikar regeringen för att satsningar på utbildning dröjer

Samlingspartiets partiordförande Petteri Orpo gick hårt ut mot regeringen Rinnes politik då han öppnade Samlingspartiets lednings sommarmöte i Åbo på tisdagen..

YLE - 13 aug 19 kl. 12:29

Petteri Orpo om statsbudgeten 2020: Sänk inkomstskatten

Samlingspartiets ordförande Petteri Orpo sågar regeringens planer på att öka på de statliga utgifterna. Oppositionsledaren säger att regeringen först borde se till att sysselsättningen och köpkraften ökar..

YLE - 30 okt 18 kl. 05:00

Tidningshusen välkomnar sänkt mervärdesskatt på digitala tidningar: "Det här har ju varit en fråga som har ältats i många år"

Enligt finansminister Petteri Orpo är målet att mervärdesskatten för digitala publikationer ska sänkas från 24 till 10 procent från och med juli nästa år. Det här är goda nyheter för tidningshusen, säger man både vid Vasabladet och Hufvudstadsbladet..

YLE - 20 sep 18 kl. 01:00

Timo Soini sitter säkert när riksdagen röstar om förtroendet för honom på fredag - Soinis abortmotstånd fäller inte regeringen

Petteri Orpo (Saml), Anne-Mari Virolainen (Saml) och Annika Saarikko (C) är ministrar som offentligt tagit ställning mot Soinis abortmotstånd, och nu ställs inför att officiellt rösta om ministerkollegans förtroende..

YLE - 10 sep 18 kl. 06:19

Så reagerar finska politiker på valet i Sverige: Sipilä häpen över flyktingdebatten, Halla-Aho hejar på SD

Många finländska politiker har med intresse följt med hur det går för systerpartierna i väst. Sannfinländaren Jussi Halla-aho väntar sig en synligare roll för SD och samlingspartisten Petteri Orpo månar om Sveriges fortsatta EU-politik..

YLE - 22 aug 18 kl. 17:45

Alla lever inte i en ”fantastisk” värld - Samlingspartiet låter annorlunda nu

Partiordförande Petteri Orpo vill ge en bild av att partiet har en kontakt med verkligheten. Borta är Alexander Stubbs supermänska och Jyrki Katainens beskrivning av verkligheten som fantastisk. Men Orpo har fortfarande en väg att gå för att vara trovärdig hos andra än de välställda..

Nyan - 09 aug 18 kl. 06:00

Riksbudgeten: Bilskatten sänks

Bilskatten ska sänkas för fjärde året i rad. Tobaksskatten däremot stiger. Bland annat det framgår av Finansministeriet förslag till nästa års statsbudget.

YLE - 07 aug 18 kl. 12:03

Se vad finansministern säger om budgetförhandlingarna

Statsbudgeten håller på att ta form. Se Petteri Orpo kommenterar förhandlingarna. Sändningen är live och börjar vid 13.

YLE - 06 aug 18 kl. 18:11

Skatterna återigen en tvistefråga då nästa statsbudget ska göras upp

Finansminister Petteri Orpo räknar med att Finlands statsskuld kan växa med upp till 2 miljarder euro under år 2019, trots den pågående högkonjunkturen. Beredningen av nästa års statsbudget börjar på tisdag..

YLE - 18 jun 19 kl. 22:56

Petteri Orpo vill fortsätta leda Samlingspartiet - "Jag är redo att mäta mitt stöd"

Petteri Orpo vill fortsätta som Samlingspartiets partiordförande. Samlingspartiet väljer ordförande år 2020 i samband med partiets partikongress..

YLE - 18 jun 19 kl. 09:29

Samlingspartister delade i Yle-mätning: Ska Petteri Orpo utmanas som ordförande?

Drygt 40 procent av samlingspartisterna anser att ordförande Petteri Orpo borde få en motkandidat under partikongressen nästa år. Det framgår i Yles mätning. 45 procent anser däremot att Orpo borde stå som ensam ordförandekandidat..

YLE - 22 jun 18 kl. 15:04

Veera Ruoho får nu hatpost efter domen mot Hakkarainen som försökte kyssa henne med våld

Riksdagsledamoten Veera Ruoho (Saml) har fått ta emot hatpost efter domen mot riksdagskollegan Teuvo Hakkarainen (Sannf) som med våld försökte kyssa henne i riksdagens café. Samlingspartiets ordförande Petteri Orpo stöder Ruoho och säger att det är obegripligt att man först trakasseras på jobbet, sedan får man hatpost..

YLE - 09 jun 18 kl. 10:10

Samlingspartiet vill skrota Alkos monopol - Alla alkoholdrycker bör få säljas i matbutiker

Samlingspartiet vill skrota Alkos monopol och låta finländarna köpa alla slags alkoholdrycker i matbutiken. Vid Samlingspartiets kongress i Åbo beslöt man att arbeta för en stegvis avveckling av monopolet. Kongressen omvalde även partiordförande Petteri Orpo..

YLE - 03 jun 19 kl. 12:20

Petteri Orpo beskyller regeringen för önsketänkande i fråga om ekonomin - "En fin villa som byggts på sand"

Samlingspartiets ordförande Petteri Orpo anser att regeringsprogrammet är som en fin villa som byggts på sand. Samlingspartiet kommer att höra till oppositionen under nästa regeringsperiod..

YLE - 03 jun 19 kl. 12:20

Petteri Orpo beskyller regeringen för önsketänkande i fråga om ekonomin - Sannfinländarna befarar att köpkraften drabbas

Samlingspartiets ordförande Petteri Orpo anser att regeringsprogrammet är som en fin villa som byggts på sand. Samlingspartiet kommer att höra till oppositionen under nästa regeringsperiod..

YLE - 17 maj 18 kl. 16:06

Utskottsbråket om vårdreformen fortsätter - riksdagen får rimligt med tid, säger finansministern

Nu svarar regeringspartierna på bråket i social- och hälsovårdsutskottet. Finansminister Petteri Orpo säger att riksdagen ska behandla reformen inom en rimlig tid. Oppositionen kallar förfarandet i utskottet för en skandal..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.