Omöjligt

Saturday, 16 February, 22:20

Nyheter om Omöjligt

Sortering: Relevans | Senaste
Skånskan - 27 jan 19 kl. 08:26

Perfekta blåsan till bröllopet

KÖPENHAMN.
Återanvändning är det senaste även inom modevärlden. En som länge handlat med vintagekläder är modeskaparen och skräddaren Pauli Tvilling i Köpenhamn med butiken och skrädderiet FN92.

Skånskan - 26 jan 19 kl. 06:00

Fäster sin Aniara på filmduken

Den vackraste naturen på jorden finns i Skåne. I alla fall om man befinner sig ombord på rymdskeppet Aniara i regissörerna och manusförfattarna Pella Kågerman och Hugo Liljas filmversion som får Nordenpremiär på på Göteborgs filmfestival i dag.
– De här sommarbilderna som Miman visar filmade vi vid Brösarps backar, berättar Pella Kågerman.

GöteborgsPosten - 27 jan 19 kl. 13:35

Azar ser trots allt ljust på framtiden

Engagemanget mot världens orättvisor och intresset för fysik ledde Christian Azar in på klimatspåret. Även om läget ser dystert ut tror han att det är möjligt att vända utvecklingen.
– Jag tänker att det går att lösa om vi vill..

Nyteknik - 15 jan 19 kl. 17:00

Studie: Fortfarande möjligt att klara 1,5-gradersmålet

Vi har en chans att klara Parisavtalets tuffa 1,5-gradersmål. Men då måste vi genast påbörja en utfasning av fossila bränslen inom alla sektorer, enligt en ny studie..

Skånskan - 26 jan 19 kl. 15:00

För tidigt att förlora hoppet om klimatet

FN:s generalsekreterare António Guterres menar att vi håller på att förlora kampen mot klimatförändringarna och känner inget hopp om att vi kommer att kunna bryta trenden, sade han under toppmötet i Davos.
Problemet med att förklara kampen förlorad är att det förstärker det beteende som orsakade klimatkrisen. Om vi förutsätter att vi snart går under är det mer lockade att korka upp champagnen och tillbringa våra sista decennier innan vi brinner upp eller svälter ihjäl med att flyga runt världen och festa upp de resurser vi har, eftersom döda människor inte lär behöva dem.

Skånskan - 26 jan 19 kl. 15:00

Svårt att gå Plan B till mötes

mALMÖ Mer än 2 000 personer har ställt sig bakom förslaget men det ser inte ut som om Plan B med flera kulturföreningar kommer att få det enklare att få ett alkoholtillstånd.
Tjänstemän på Malmö stad konstaterar i sitt svar att för att kunna göra ett avsteg från gällande krav krävs en ändring av riksdagen.I nästa vecka behandlar arbetsmarknads- och socialnämnden det förslag som lämnats in på Malmöinitiativet av kulturföreningen Plan B.

Trelleborgs Allehanda - 27 jan 19 kl. 13:25

Familjens white board fixar gemenskapen

Småbarnsfamiljen Malmberg älskar mat och varandra. Genom att ständigt uppdatera en whiteboard blir det möjligt att umgås över middagsbordet varje dag, trots alla aktiviteter..

GöteborgsPosten - 27 jan 19 kl. 05:00

Fem råd för att maxa föräldrapenningen

Vill du få ut så mycket pengar som möjligt varje månad – eller få föräldraledigheten att vara maximalt länge? Här är råden för att få ut det mesta ur din föräldrapenning..

YA - 27 jan 19 kl. 11:02

Brandlarm: Möjligt elfel bakom rökutveckling på bensinstation

Räddningstjänsten fick larm om att butiken hos Mekonomen på Storgatan i Simrishamn skulle vara rökfylld. Väl på plats fann brandmännen dock ingen eld..

SVT - 04 jan 19 kl. 09:59

Gabriella från Inte din hora: ”Vi måste nå ut till framtida sexköpare”

Gabriella Kärnekull Wolfe, initiativtagare till metoo-uppropet #Intedinhora, började sälja sex via sociala medier som 15-åring. Att prostitutionen har flyttat från gatan till nätet gör det svårt för de som vill sluta, anser hon. – Man är ständigt uppkopplad och blir kontaktad av köpare hela tiden, det är nästan Omöjligt att värja sig, säger hon..

DN - 26 jan 19 kl. 14:23

Därför kan en bild av Förintelsen säga både mer och mindre än tusen röster

Kan ett hologram av en människa som överlevde Auschwitz stärka minnet av nazisternas folkmord? Inför Förintelsens minnesdag den 27 januari är frågan om hur vi ska minnas central. Att undersöka bilders vittnesmål är då ett möjligt sätt att minnas, och att förhindra att historien upprepar sig, skriver Rebecka Katz Thor.

Dagen - 26 jan 19 kl. 18:41

Ny lag gör sena aborter lagliga i New York

Kristna kritiker menar att det nu blir möjligt att abortera ända fram till förlossningen.

Blekinge Läns tidning - 26 jan 19 kl. 18:00

Azar ser trots allt ljust på framtiden

Engagemanget mot världens orättvisor och intresset för fysik ledde Christian Azar in på klimatspåret. Även om läget ser dystert ut tror han att det är möjligt att vända utvecklingen. – Jag tänker att det går att lösa om vi vill..

UNT - 26 jan 19 kl. 13:00

Skickar ut påsar för matavfall

Två gymnasieelever gör det nu möjligt att samla in Uppsalabornas matavfall i papperspåsar..

Cornucopia - 26 jan 19 kl. 12:47

Det går visst att försörja två på en lön

Det går inte att försörja två personer på en lön är något som ofta slängs runt i samhällsdebatten. Men så är det faktiskt inte. Det handlar bara om att du antagligen får ha en levnadsstandard motsvarande 70- eller 60-talets, dvs på den tiden då det var vanligt att försörja två personer på en lön.

Corren - 26 jan 19 kl. 10:00

Bygger efter sex år gammal plan

Det är alltid möjligt att ompröva beslut för att förbättra säkerheten..

Expressen - 25 jan 19 kl. 14:27

Polisen söker efter den försvunna miljardärsfrun

Polisen söker fortfarande den misstänkt kidnappade miljardärsfrun Anne-Elisabeth Hagen.På fredagen letar dykare efter spår i en sjö nära familjens hem i Lørenskog, rapporterar norska VG.– Vi hoppas att få henne tillbaka så snabbt som möjligt, sa advokaten Svein Holden på en presskonferens under torsdagen..

Sydsvenskan - 24 jan 19 kl. 08:48

Nytt hedersbrott ska utredas omedelbart

Utredningen om att ge brott med hedersmotiv en egen brottsrubricering ska tillsättas så snart som möjligt. Det säger nya jämställdhetsministern Åsa Lindhagen (MP) till TT. – Vi kommer att sätta igång direkt, säger hon.

Dagens PS - 25 jan 19 kl. 21:00

Lista: Resorna du måste göra i år

I år ska du resa hit för att hitta de bästa stränderna, städerna och naturupplevelserna, tipsar proffsen. Vagabonds redaktion listar för tionde året i följd de mest spännande resmålen. Du får även goda råd om vart du ska resa för att det ekologiska avtrycket ska bli så begränsat som möjligt.

DI - 25 jan 19 kl. 17:34

OECD: Onlineförsäljningen av elektronik hotar återvinningen

Den växande försäljningen av elektronikprodukter på internet gör det möjligt för vissa tillverkare att smita från sitt producentansvar. .

YLE - 06 jan 19 kl. 18:39

Sakkunniga skeptiska till Risikkos utspel om att häva brottslingars uppehållstillstånd: ”Möjligheterna finns redan”

Riksdagens talman Paula Risikkos uttalande om att det borde vara möjligt att häva permanenta uppehållstillstånd för personer som begått brott eller som anses vara ett hot mot den nationella säkerheten väcker huvudbry bland sakkunniga. Ida Schauman som är chef för samhällsrelationer vid Finlands Flyktinghjälp säger att hon har svårt att förstå vad Risikko egentligen vill förändra..

Nyan - 17 jan 19 kl. 15:35

Hon startade en grupp där ålänningar kan dela grejer

Jenny Nylund på Sottunga värmdes av generositeten efter stormen Alfrida och inspirerades att skapa en grupp där ålänningarna kan dela med sig av saker till varandra, även utanför nödtider. – Jag följde med den här hashtaggen ”hjälp i stormen” och tänkte att det var så himla trevligt att människor lånade ut allt möjligt. Det kändes lite synd när stormkaoset var över att livet bara skulle gå tillbaka till det vanliga.

Skånskan - 25 jan 19 kl. 13:53

Malmöspelare flyttar till dansk toppklubb

Handboll HK Malmös norske målvaktstalang Robin Paulsen Haug lämnar klubben efter den här säsongen.
20-åringen är klar för danska Skjern Håndbold.Det blir bara en säsong i HK Malmö för Robin Paulsen Haug, som anlände till klubben i somras från norska andraligalaget St Hallvard.

Dagensanalys.se - 25 jan 19 kl. 12:20

Rekordår för Swish under förra året med 397 miljoner betalningar

Under 2018 genomfördes 397 miljoner betalningar genom Swish, en tillväxt med 56% i jämförelse med 2017. Med fler anslutna företag och handlare förutspås en stor ökning även framåt. Den kraftiga tillväxten drivs primärt av tjänsten Swish Handel som under 2018 hade en tillväxt på cirka 280 % procent och ökade från 13,5 miljoner betalningar under 2017 till 52 miljoner betalningar 2018 – Vi är glada och stolta över att Swish är en så naturlig del av svenska folkets vardag.

BT - 17 jan 19 kl. 20:37

”Vi kan inte sluta anställa folk som behövs”

Fackliga representanter på Säs tror inte att det är möjligt med strikt tillämpning av rekryteringsstopp..

PrivataAffärer - 24 jan 19 kl. 11:08

Myten om säkra kort på marknaden

Ladda ner en aktiemarknadsutsikt här: Vill du veta mer om vart aktiemarknaden är på väg och hur den påverkas av politiska händelser och ekonomiska indikatorer? Gå då inte miste om regelbundna uppdateringar om aktiemarknaden och vad Fisher Investments Norden kan göra för dina investeringar. Ladda ner den kompletta aktiemarknadsutsikten här.

Skånskan - 24 jan 19 kl. 18:00

Kvinna får rätt mot socialnämnden

Höör En kvinna i 70-årsåldern får rätt mot Höörs kommun i förvaltningsrätten. Kvinnan ska få duscha två gånger i veckan, beslutar domstolen.Städning var tredje vecka istället för varannan och dusch en gång i veckan istället för, som tidigare, två gånger.

Skånskan - 20 jan 19 kl. 07:00

Nu kan villaägarna andas ut

HÖRBY Nu kan villaägarna på Stattena norra pusta ut. Kommunen drar tillbaka överklagandet om att det ska byggas marklägenheter i området.
– Det känns helt fantastiskt!

Helsingborgs Dagblad - 24 jan 19 kl. 08:48

Nytt hedersbrott ska utredas omedelbart

Utredningen om att ge brott med hedersmotiv en egen brottsrubricering ska tillsättas så snart som möjligt. Det säger nya jämställdhetsministern Åsa Lindhagen (MP) till TT. – Vi kommer att sätta igång direkt, säger hon.

DN - 13 jan 19 kl. 05:30

Familjens kamp för sanningen om mannen utan hjärta

En turist hittas död i vattnet utanför Lidingö på hösten 2005. Svensk polis avskriver dödsfallet som ett möjligt självmord – men när brittiska rättsläkare obducerar kroppen hittar de inte hans hjärta. 13 år senare har fallet skapat rubriker i utländsk press och fått brittiska myndigheter att godkänna en gravöppning på en kyrkogård i London..

NT - 24 jan 19 kl. 19:45

Omöjligt uppdrag mot mästarlaget?

"En av årets svåraste matcher", säger Jurgita Kausaite inför fredagens bortamatch mot Luleå, som vi direktsänder här på sajten..

Expressen - 24 jan 19 kl. 18:36

Anfallaren klar för ÖSK – går gratis från Elfsborg

Örebro värvar anfallaren Viktor Prodell. 30-åringen har skrivit på ett tvåårsavtal med klubben. – Jag är väldigt glad att allt är klart med ÖSK Fotboll och jag är sugen på att komma igång så snart som möjligt, säger Prodell.

Länstidningen i Jämtland - 24 jan 19 kl. 17:06

Bärgning av lastbil efter avåkning på väg 87 – polisen: ”Det är möjligt att vi kommer att behöva stänga av vägen”

Under torsdagen har en lastbilsolycka inträffat på väg 87 och bärgningen orsakar nu trafikproblem....

Skånskan - 18 jan 19 kl. 15:00

Tvistar om nytt gymnasienamn

ESLÖV Det gnisslar om försöken att ge Eslövs nybyggda gymnasium ett namn. Förslaget att döpa det till ”Eslöfs Läroverk” låg redo för att antas men nu ska politikerna ta en ny vända.
Vänsterpolitikern Elise Rosberg tycker att det aktuella namnförslaget klingar gammalmodigt och är bakåtsträvande.

Dagensanalys.se - 24 jan 19 kl. 13:03

Informationstätt seminarium om Insikter & Analys

Igår bjöd IAB in till seminarium då deras task force som jobbat med Insikter och Analys nu avslutat sitt arbete. De har under året producerat tre white papers som berör områdena Kampanjmätning, Visualisering och Attribution och delar av innehållet presenterades under seminariet. Under parollen ”Mäta bör man, men hur gör man” presenterade IABs task force, som under ledning av Mårten Erlberg på Dentsu Aegis utforskat hur man mäter sina marknadsföringsinsatser.

Barometern - 24 jan 19 kl. 14:11

Kommunens konstinköp visas för alla

Med start på fredag är det möjligt att se kommunens samlade konstinköp förra året. De visas i Kikain, paviljongen vid järnvägsövergången..

DN - 29 dec 18 kl. 19:50

Planetlyrikern Jonas Gren: "Dånet från staden är som ett fossilbränsledrivet monster som ryter"

Som naturen ser ut i dag är det inte längre möjligt att skriva naturlyrik, menar poeten Jonas Gren som hellre kallar sig planetlyriker. När han för tio år sedan fick upp ögonen för ­klimatförändringarna gick han in i en kris och började avsky civilisationen..

Dagensanalys.se - 24 jan 19 kl. 12:02

Kantar lanserar gör-det-själv-verktyg

Användare av plattformen från undersökningsbolaget Kantar kommer att ha tillgång till researchtjänster som anses ha ”quick turnaround”, kvalitetssäkrade urval och gör-det-själv-undersökningar. Plattformen lanseras i mars månad och inkluderar även möjlighet att söka i data, starta undersökningar och få tillgång till konsulttjänster. ”Kantar Marketplace will allow our bigger, established clients to choose from a spectrum of automated offerings; from self-service to deeper diagnostic full-service tools, and enable new types of clients to access world-class solutions in a cost-effective way,” kommenterar Kantar.

Sydsvenskan - 24 jan 19 kl. 08:59

Tidig vård fördel vid MS

Hos patienter med nervsjukdomen multipel skleros (MS) nybildas inte hjärnceller på samma sätt som hos friska. Därför bör dessa patienter behandlas så tidigt som möjligt i sjukdomsförloppet, enligt en ny svensk studie. Vid sjukdomen multipel skleros (MS).


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.