Olympics

Tuesday, 25 October, 01:31

Nyheter om Olympics

Sortering: Relevans | Senaste
Skånskan - 23 aug 16 kl. 15:47

Olympic-talang uttagen i landslag

fotboll BK Olympics 17-årige talang Edriss Hushmand har redan provspelat med Nottingham Forest.
Nu har han dessutom blivit uttagen i Afghanistans A-landslag.– Det känns jättespännande, det är en stor chans för mig att få visa upp mig, säger Edriss Hushmand.

The Local - 20 aug 16 kl. 11:09

Swedish Queen's 'adorable' phone case makes Rio headlines

Sweden's Queen Silvia charmed onlookers with a cute family-themed mobile phone case at the Olympics..

Dagensanalys.se - 05 sep 16 kl. 13:33

Sveriges webbutvecklare hamnar på 25:e plats i världen enligt Hackerrank

Hackerank har listat världens webbutvecklare och vilka utmaningar som är populärast. Att knäcka algoritmer ligger på första plats bland utmaningarna, följt av Java och att bygga datastrukturer. De svenska utvecklarna hamnar på 25:e med 79,9 på ett index som kan summeras upp till 100.

UNT - 02 sep 16 kl. 13:07

Paradressyrfest i Uppsala

Flera av Sveriges bästa ryttare inom paradressyr och Special Olympics kommer till Uppsala i helgen när Lurbo Ridklubb arrangerar SM..

UNT - 02 sep 16 kl. 08:05

Uppsalakock deltar i OS

Eva Wilhelmsson, kallskänka på restaurang Morellen i Uppsala, ingår i Fazer Culinary Team som tävlar i lunchklassen för storkök vid Culinary Olympics..

YLE - 15 aug 16 kl. 05:07

OS-natten på 5 minuter – det här hände medan du sov

Vad hände i Rio under småtimmarna? Yle Sporten sammanfattar nattens händelser i ett kort format. Nattens...

Skånskan - 22 aug 16 kl. 06:35

OS i Rio slut – Tokyo nästa

Efter 16 tävlingsdagar avslutades i natt mästerskapet i Rio (det 31:a) med en avslutningsceremoni på Maracana innehållande sång, dans och fyrverkerier.

Silvermedaljören i cykel, Emma Johansson, bar den svenska flaggan när nationerna tågade in på arenan. #ClosingCeremony #Rio2016 #Olympics #RioToTokyo pic.

YLE - 12 aug 16 kl. 21:02

Blågul sensation: Sverige slog ut USA trots stor domarmiss

Fotbollskvartsfinalen mellan Sverige och USA blev till en nagelbitare som fick avgöras på straffar. Men matchen borde ha slutat tidigare – Sverige fick ett mål felaktigt bortdömt i förlängningen. Sverige är klart för semifinal i OS efter en bragdmatch mot regerande OS- och världsmästaren USA.

YLE - 15 aug 16 kl. 06:37

Hemligheten bakom världsrekordet: tränas av gammelmormor

Wayde van Niekerk från Sydafrika stod för en prestation som knappast någon hade väntat sig då han raderade ut Michael Johnsons 17 år gamla världsrekord på 400 meter i Rio i natt. Och det mest spännande av allt: han tränas av en 74-årig kvinna. För tre år sedan började samarbetet med kvinnan vid namn Ans Botha.

YLE - 20 aug 16 kl. 04:58

OS-natten på 5 minuter – det här hände medan du sov

Vad hände i Rio under småtimmarna? Yle Sporten sammanfattar nattens händelser i ett kort format. Nattens...

YLE - 21 aug 16 kl. 05:00

OS-natten på 5 minuter – det här hände medan du sov

Vad hände i Rio under småtimmarna? Yle Sporten sammanfattar nattens händelser i ett kort format. Nattens...

Nyheter 24 - 19 aug 16 kl. 14:55

Så hyllas Sverige efter det historiska OS-silvret: "Vilket lag, vilken insats"

OS-finalen mellan Sverige och Tyskland slutade i förlust för svenska damlandslaget. Matchen slutade 2-1 till Tyskland och Sverige tog därmed ett historiskt silver i OS, vilket är den första OS-medaljen någonsin.På sociala medier hyllades de svenska hjältarna efter en spännande match.

Nyheter 24 - 19 aug 16 kl. 17:03

Han var på väg mot OS-guld – då hände det som inte fick hända

När halva loppet hade gått ledde gångaren Yohann Diniz med en minut och 40 sekunder. Vägen mot ett OS-guld såg ut att vara spikrak. Men sen kom magproblemen och förstörde allt.

YLE - 14 aug 16 kl. 15:30

Michael Johnson: Därför är Usain Bolt så speciell

Usain Bolt är en sällsynt talangfull sprinter – men exakt vad är det som gör jamaicanen så speciell? Den amerikanske löparlegendaren förklarar Bolts dominans i en video. Tidigt på måndag är det dags för Usain Bolt att leverera.

YLE - 17 aug 16 kl. 20:28

Isaksson: Förkastligt beteende, men brasilianarna vet inte bättre

Det kändes direkt obehagligt att höra hemmapubliken bua ut en av stavhistoriens största på prispallen, men fotbollsränderna går inte att tvätta bort, skriver Yle Sportens Janne Isaksson om fallet Renaud Lavillenie. Han buades åt redan under själva stavfinalen. Atmosfären på Olympiastadion var direkt fientlig då Renaud Lavillenie gick en segerkamp mot Brasiliens nya guldgosse Thiago Braz da Silva – och förlorade till hemmafansen stora glädje.

YLE - 13 aug 16 kl. 17:28

Regerande OS-mästaren Robert Harting föll ut i diskuskvalet – då fixade brodern Christroph guld

Vilken diskusfamilj! Tyska Christoph Harting vann OS-guld på personbästa 68,37 i Rio. För fyra år sedan var storebrodern Robert Harting bäst i London.

YLE - 14 aug 16 kl. 00:50

Skrällen: Mónica Puig vann guld i damsingel

Mónica Puig tog sig helt oväntat till final i damernas singelturnering i OS. Där fortsatte framgångarna då hon besegrade världstvåan Angelique Kerber med 2–1 i set. Mónica Puig har aldrig gått längre än till fjärde omgången i en Grand Slam-turnering och har bara vunnit en titel på WTA-touren.

YLE - 08 aug 16 kl. 04:59

OS-natten på 5 minuter – det här hände medan du sov

Vad hände i Rio under småtimmarna? Yle Sporten sammanfattar nattens händelser i ett kort format. Nattens … Historiska nordbo: Sarah Sjöström höll för det otroligt stora svenska trycket då hon både tog OS-guld och slog världsrekord på 100 meter fjäril.

YLE - 15 aug 16 kl. 19:27

Vilken matchboll – Storbritanniens herrpar klart för OS-semifinal

Visst är det engelska – eller i OS-sammanhang brittiska – herrdubbelparet Chris Langridge/Marcus Ellis ett bra par. Men att de skulle nå semifinal i OS trodde knappast någon. Troligen inte ens herrarna själva.

YLE - 14 aug 16 kl. 05:21

OS-natten på 5 minuter – det här hände medan du sov

Vad hände i Rio under småtimmarna? Yle Sporten sammanfattar nattens händelser i ett kort format. Nattens...

Dagensanalys.se - 15 aug 16 kl. 11:00

Här är de mest populära OS-atleterna i sociala medier

OS är i full gång och olympier från hela världen möts i Rio de Janeiro för att tävla. Inför OS har Adobe låtit granska över 4 miljoner inlägg i sociala medier för att se vem som är den mest omnämnda atleten inför OS.  I den nya rapporten, Adobe Digital Insights: 2016 Rio Summer Olympics Insight, har Adobe undersökt vilka av OS-deltagarna som inför OS är populärast i sociala medier.

YLE - 17 aug 16 kl. 06:53

Långfinger och helkänga åt boxning efter förlusten – "Det stinker"

Först ett långfinger. Sedan ett totalsågande av grenen. Boxaren Michael Conlan kunde inte alls hantera sin förlust mot ryssen Vladimir Nikitin.

Nyheter 24 - 15 aug 16 kl. 09:46

Sabryna kunde knappt tro sina ögon – misslyckade matchningen vann guld

Vi har nog alla en särskild person som vi alltid undrar om det hade kunnat bli något med. Det där gymnasiehånglet, festivalflirten eller personen vi råkade swipea åt vänster på Tinder och tappade alla chanser med.Någon som verkligen vet nu hur den känslan svider, är Sabryna Salazar, 20, från Austin, Texas.

YLE - 17 aug 16 kl. 12:54

Utbuad och förkrossad Lavillenie: Finner inga ord

Renaud Lavillenie blev drabbad av publikens osportsliga burop såväl under pågående stavtävling som under prisutdelningsceremonin. Och ledsamt delar han sina erfarenheter via Twitter. Lavillenie buades ut såväl under finaltävlingen i stavhopp som under prisceremonin.

YLE - 11 aug 16 kl. 04:53

OS-natten på 5 minuter – det här hände medan du sov

Vad hände i Rio under småtimmarna? Bland annat: Ett nytt finländskt rekord, en simhoppares resa från femprocentig överlevnadschans till ett OS-guld, och en finalrevansch från år 2012. Nattens … Rekordfinländare: Jenna Laukkanen simmade 200 meter bröst på tiden 2.

YLE - 08 aug 16 kl. 22:45

Brasilien tog sitt första guld i hemma-OS – på tatamin

Judokan Rafaela Silva fick äran att vara den första brasilianaren som vinner OS-guld på hemmaplan. Hon segrade i damernas 57-kilosklass. OS hann bli tre dagar gammalt innan värdlandet Brasilien vann sitt första OS-guld.

YLE - 07 aug 16 kl. 09:30

Vietnams första OS-guldmedaljör belönas hemma – motsvarar 50 årslöner

Hoang Xuan Vinh tog hem Vietnams första OS-guld någonsin i lördags då han var bäst i luftpistol 10 m. Nu belönar den vietnamesiska staten honom med en saftig summa pengar. Hoang Xuan Vinh slog bland annat en kines i medaljkampen, vilket landsmännen tog emot med öppna armar: – Jag är så stolt!

YLE - 08 aug 16 kl. 07:23

Historia: Kosovo fick sitt första OS-guld

Den unga nationen har fått stå ut med mycket under historien, men nu fick man fira OS-guld i judo. I 52-kilosklassen i damernas judo tog Majlinda Kelmendi hand om guldet då hon besegrade italienskan Odette Giuffrida i finalen. Därmed skrevs historia eftersom detta var Kosovos första guld genom tiderna som självständig stat.

YLE - 14 aug 16 kl. 06:41

Överraskningen: Honduras kämpar om OS-medalj i herrfotbollen

Honduras får stå för överraskningen i herrfotbollens OS-turnering. Bland annat Argentina lämnades bakom i gruppspelet. Nu väntar en tuff semifinal mot hemmanationen Brasilien efter en seger mot Sydkorea.

YLE - 14 aug 16 kl. 07:47

Thomas Johanson: En brutal kamp

Fastän du kan känna spänningen kan du inte vara nervös. Du ska istället lära dig att leva med spänningen och utnyttja den så den gör dig starkare. Att det blir som en drog som du inte kan leva utan.

YLE - 12 aug 16 kl. 04:48

Delat guld på 100 meter fritt – brons för Sjöström

Finalen på damernas 100 meter fritt blev något alldeles extra. USA:s Simone Manuel och Kanadas Penny Oleksiak delade på guldet. Sveriges Sarah Sjöström slutade trea.

YLE - 04 aug 16 kl. 06:28

Camilla Richardsson: Med sikte på att bli bäst i världen

En sak är säker. Den 22-åriga medeldistanslöparen Camilla Richardsson från Vasa vill bli bäst i världen på att springa 3000 meter hinder. Elitidrottare är man inte bara en dag om året eller när det är tävling.

YLE - 09 aug 16 kl. 02:43

Video: Journalist rappade åt Usain Bolt – friidrottsstjärnan stormförtjust

Det var smockfullt då världens största friidrottsstjärna höll presskonferens. Trots det var det inte Usain Bolt som skapade rubriker i Rio. Norska NRK:s journalist Nikolay Ramm hade förberett ett sångnummer – som fick Bolt att kikna av skratt.

YLE - 08 aug 16 kl. 06:14

Slakten: tre världsrekord på en timme i OS-bassängen

Sjöström, Peaty och Ledecky. I den ordningen. Tre simmare – tre världsrekord.

YLE - 10 aug 16 kl. 23:51

0–10 – fasansfull fotbollsförlust för Fiji

Tyskland satte in tio bollar mot Fiji – och missade en straff. Om inte Tyskland hade dragit ner på takten halvvägs in i matchen kunde siffrorna ha blivit ännu fulare. Nils Petersen gjorde fem av målen.

YLE - 10 aug 16 kl. 11:54

Därför var stjärnan inte med i OS – fast för dopning

Tyngdlyftaren Lin Tzu-chi från Taiwan var inte med när det tävlades i 63kg-klassen i OS. Taiwans olympiska kommitté har bekräftat att hon har åkt fast för dopning. Tzu-chi var en av de största favoriterna i sin viktklass.

YLE - 07 aug 16 kl. 06:13

Storskrällen: OS-debutant slog ut Venus Williams

Den belgiska tennisspelaren Kirsten Flipkens kommer inte att glömma sin öppningsmatch i OS i Rio. Efter en över tre timmar lång kamp mot Venus Williams stod Flipkens kvar på plan som segrare. Den ytterst jämna matchen slutade 4-6, 6-3, 7-6 (7-5) till OS-debutanten Flipkens, som är på 62:a plats på världsrankinglistan.

Dagensanalys.se - 09 aug 16 kl. 09:22

Facebook utökar sin bevakning av OS

Facebook utökar sin bevakning av OS 2016. Det blir mer video, live-uppdateringar och interaktiva tjänster genom bots. Facebook har till och med gått så långt att det betalat atleter som Michael Phelps för att använda Facebook Live i OS-byn.

YLE - 09 aug 16 kl. 02:43

Journalist rappade åt Usain Bolt – friidrottsstjärnan stormförtjust

Det var smockfullt då världens största friidrottsstjärna höll presskonferens. Trots det var det inte Usain Bolt som skapade rubriker i Rio. Norska NRK:s journalist Nikolay Ramm hade förberett ett sångnummer – som fick Bolt att kikna av skratt.

YLE - 07 aug 16 kl. 02:34

Vilken utklassning! USA:s basketherrar rivstartade i Rio

Det var lekande lätt: Kevin Durant satte 25 poäng på 22 minuter mot Kina. USA har nu vunnit 69 matcher i rad och går för ett tredje OS-guld på raken. Med bland annat Kevin Durant och Kyrie Irving i laget kunde USA med en halvhjärtad insats köra över Kina.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.