Obalans

Tuesday, 02 June, 12:19

Nyheter om Obalans

Sortering: Relevans | Senaste
Dalarnas tidningar - 12 apr 20 kl. 12:02

Miljonsmäll för socialnämnden - och nu ökar behovet av stöd i coronakrisen

Ekonomin är i mer Obalans än någonsin. Socialnämnden i Falun drog i fjol över budgetramen med....

Aftonbladet - 29 mar 20 kl. 10:18

Gör storvinst på börsen mitt under coronakrisen

▸ Svenska daytraders gör storvinster på börsen mitt under coronakrisen. Flera vittnar om att de mångdubblar sina vinster jämfört med normalt. – Människor handlar irrationellt, styrs av rädsla och kanske inte fattar genomtänkta beslut.

Ekonomistas - 26 mar 20 kl. 20:52

Vägen ut ur COVID-19-krisen

Många av den senaste veckans inspel kring hur vi bäst ska hantera Corona-krisen påminner om det filosofiska ”trolley-problemet”; en spårvagn rusar mot en grupp människor som kommer dö om du inte ingriper och växlar spår till ett annat där bara en person står. Vad ska du göra? Hur du än gör så blir du ansvarig för död och avvägningarna handlar om hur man väger antalet personer mot aktivt handlande eller passivitet (och i varianter av problemet om man ska värdera vissa liv, säg yngre personer, högre än andra).

DalaDemokraten - 24 mar 20 kl. 06:51

Insändare: Ett samhälle i balans

När vi människor är i Obalans, när vi känner oss som offer, är det lätt att vi överför vår....

Skånskan - 22 mar 20 kl. 08:03

Viruskrisen slår hårt mot kriminella världen

De virusstängda gränserna i världen har satt ordentliga käppar i hjulet för den gränsöverskridande brottsligheten. Smugglingen av narkotika, vapen och människor har tvingats bromsa in och polisen befarar turbulens i den kriminella världen.Det är inte bara virussmitta och människor som stoppas av de restriktioner som många länder i världen infört för att få bukt med coronapandemin.

PrivataAffärer - 09 mar 20 kl. 10:19

”Företagsobligationsmarknaden kan drabbas av oljepriskraschen”

Det påpekas att energisektorn står för tydligt över 10 procent av den amerikanska ”high yield”-marknaden och att tajmingen på detta oljeprisfall är dålig. ”Oro byggdes upp på obligationsmarknaden redan i fredags”, noterar Deutsche Bank. Det framhålls att stora mängder obligationer kan utfärdas men att det tar tid att sälja av papper som köps i en emission då försäljningar endast kan göras i små mängder.

Länstidningen i Jämtland - 03 mar 20 kl. 18:00

Länsstyrelsen i Jämtland överdriver – anser Jaktkritikerna: "Licensjakt kan snabbt få lodjursstammen i obalans"

Länsstyrelsens beslut att 23 lodjur, i sju områden, får skjutas under licensjakten i mars....

News55 - 03 mar 20 kl. 11:42

Dags för Sveriges första riktiga Äldreriksdag

Sveriges första riktiga Äldreriksdag är ett initiativ av de tre pensionärsorganisationerna, PRO, SPF-Seniorerna och SKPF-Pensionärerna samt News55. Idag råder det en demokratiska Obalans i Sveriges riksdag. Efter det senaste valet var bara sex av riksdagens 349 ledamöter 65 år eller äldre, lyfter Artur Ringart fram, grundare av News55 och initiativtagare till Äldreriksdag.

Skånskan - 12 feb 20 kl. 10:19

Nyfött barn avled efter blödning på Sus

lund Ett nyfött barn avlded på Skånes universitetssjukhus i Lund efter att en blödning orsakat cirkulationssvikt.
Händelsen har anmälts enligt lex Maria, eftersom det inte kan uteslutas att barnets liv hade kunnat räddas.Ett tillstånd som uppstår när vitala organ inte får tillräckligt med syre på grund av dålig blodtillförsel.

Kristianstadsbladet - 26 mar 20 kl. 19:35

Corona förändrar brottsligheten: ”Kan leda till obalans i kriminella miljöer”

I spåren av coronakrisen ser polisen i södra Sverige ett visst förändrat mönster i brottsligheten. Bedragare använder corona för att lura äldre på pengar. Och stängda gränser kan leda till att handeln med narkotika och vapen minskar och skapar Obalans i kriminella miljöer..

Skånskan - 19 dec 19 kl. 15:50

Kräver åtgärder på Arbetsförmedlingen i Skåne

SKÅNE Statstjänstemännens huvudskyddsombud, Dan Ribbenborg, kräver kraftfulla åtgärder på samtliga arbetsförmedlingar i Skåne på grund av alla personalneddragningar.
Med nya direktiv från regeringen kan det dock bli personaltillskott.– Balansen mellan krav och resurser fungerar inte längre och arbetssituationen är ohållbar om inte mer resurser tillförs, hävdar huvudskyddsombudet Dan Ribbenborg i ST.

Dagens Media - 09 dec 19 kl. 09:58

Malou backar efter kritiserad intervju

TV4:s Malou von Sivers har fått kraftig kritik efter att hon i en intervju med rapparen Greekazo pratade om droger och kriminalitet i stället för hans musik. Nu medger programledaren att det blev Obalans..

DN - 09 dec 19 kl. 10:25

Malou von Sivers om kritiserad hiphopintervju: ”Blev obalans”

Programledaren Malou von Sivers har fått motta kritik efter en intervju med rapparen Greekazo, där samtalet kom att….

Skånskan - 08 dec 19 kl. 05:00

Nu har Yangtorp öppnat portarna

Helgreportage Det kinesiska templet Yangtorp har öppnat för allmänheten. Hit kommer enskilda och bussresor för att få en inblick i den fantastiska men udda byggnaden.FAKTA YANGTORP
Yangtorp är 12.

GöteborgsPosten - 03 dec 19 kl. 21:46

Militär obalans – civilförsvaret behöver mer

Försvarsmakten ska de närmaste åren få avsevärt mycket mer pengar för att bygga upp sig – men trots stora behov har civilförsvaret hittills inte alls sett samma påslag..

UNT - 03 dec 19 kl. 20:16

Militär obalans – civilförsvaret behöver mer

Försvarsmakten ska de närmaste åren få avsevärt mycket mer pengar för att bygga upp sig – men trots stora behov har civilförsvaret hittills inte alls sett samma påslag..

Realtid - 26 nov 19 kl. 06:05

"Rättssäkerhetsbrister i skattemål på grund av obalans"

"I egenskap av advokat specialiserad på skatterätt har jag sett flera exempel på rättssäkerhetsbrister i skattemål." Det skriver advokat Ola Liljemark Ragnar som efterlyser reformer av skatteprocessen..

DN - 13 nov 19 kl. 05:00

En grav för två, del 31 av 38

Ny plan Allt var i Obalans. Han själv också. Han märkte att han rörde sig ostadigt när han gick över golvet..

Hela Gotland - 24 okt 19 kl. 18:25

Lövin svarar Thomsson om vindkraften

Vindkraft kontra örnar är en kamp i Obalans, enligt Lars Thomsson (C)..

Blekinge Läns tidning - 18 okt 19 kl. 15:30

Revisorer kritiska mot räddningstjänsten

Revisorerna kritiserar Räddningstjänsten Västra Blekinge. De anser att ekonomin är i fortsatt Obalans. Förbundsordförande Kenneth Hake (S) håller inte med dem..

Nyan - 08 okt 19 kl. 19:35

ÅLD allt mer ett skärgårdsparti

Åländsk demokrati beskriver sig som ett kulturkonservativt parti som vill bevara svenskan, svensk kultur och lokala traditioner. Men innehållet i partiprogrammet rör sig numera kring allt från skärgårdstrafik till ekonomi och jämställdhet.
Åländsk demokrati har inget valprogram för partiets tio kandidater för lagtingsvalet, utan hänvisar till sitt partiprogram.

PrivataAffärer - 26 sep 19 kl. 09:53

Lyxor: Hållbara placeringar ger inte sämre avkastning

Det som på svenska ofta kallas för ”hållbara” placeringar förkortas på engelska till ESG-investeringar där ESG står för Environmental, Social And Governance. Men ESG-investerare behöver inte kompromissa gällande avkastning, utan i stället kan en screeningstrategi baserad på ESG-rating faktiskt höja ESG-profilen utan att minska riskjusterad avkastning för både passiva och aktiva smart beta-portföljer. Det sade Francois Millet, strategi-, ESG- och innovationschef på Lyxor Asset Management, på ett seminarium.

Skånskan - 16 sep 19 kl. 12:58

Bästa helgen hittills

RACING Jimmy Eriksson körde hem karriärens bästa resultat så här långt i ADAC GT Masters med en fjärdeplats i säsongens näst sista deltävling på tyska Hockenheim, bara en halvsekund från pallen.Den 29-årige skåning körde den här helgen tillsammans med nye teamkamraten Daniel Keilwitz i Zakspeed-teamets #21 Mercedes-AMG GT3. Paret visade prov på genomgående bra fart under vistelsen på den tyska F1-banan söder om Frankfurt.

Cornucopia - 02 sep 19 kl. 10:15

Strategi: Balansering av räntepapper och aktier

En enkel modell för riskhantering och portföljhantering är att ha en fixerad portfölj med räntepapper och aktier, där andelen återställs med regelbundna mellanrum. I praktiken innebär det att man tar hem vinster vid uppgång i det ena tillgångsslaget alternativt säljer av det andra tillgångsslaget och köper i det andra när priset gått ner, dvs automatiskt köp billigt - sälj dyrt.Kära Bullen ...

GöteborgsPosten - 01 sep 19 kl. 09:00

Vem lever egentligen jämställt?

Många inte medge att det finns en Obalans i hemmet. Men handen på hjärtat – vem sköter det känslomässiga arbetet i familjen?.

Barometern - 20 aug 19 kl. 20:00

Befolkningstillväxtens pris är obalans

Att befolkningen ökar är mindre intressant än hur den ökar..

Skånskan - 13 aug 19 kl. 15:30

Kritik mot få satsningar i byarna

Östra Lund Hela kommunen ska utvecklas. Men trots detta sker det mycket lite i de mindre samhällena i öster medan det inne i staden byggs så att det knakar.
Byalaget i Genarp har tröttnat på denna Obalans och vill ha möten och en dialog med kommunledningen.

Skånskan - 08 aug 19 kl. 22:13

Fördel MFF i Europakvalet

Det ser ljust ut för Malmö FF i Europa League-kvalet mot Zrinjski efter solklara 3-0 på hemmaplan.Malmö FF hade inga som helst problem med att besegra bosniska Zrinjski Mostar hemma på Stadion och 3-0 är ett mycket bra resultat att ha med inför bortamatchen nästa vecka. Tre gjorde framåt – inget insläppt på hemmaplan.

Skånskan - 02 aug 19 kl. 05:30

Skärpta straff ingen lösning

Det går inte många dagar utan att någon politiker kräver hårdare straff. I princip oavsett partifärg verkar politiker tro att skärpta straff är det som ska lösa alla samhällsproblem och ge partiet ökat väljarstöd. Justitieminister Morgan Johansson, S, kan knappast öppna munnen utan att tala om hårdare straff och moderaternas riksdagsledamöter tävlar om att hitta på nya krav.

Expressen - 23 dec 19 kl. 07:00

Gå inte på myten om kemisk obalans i hjärnan

Det är den perfekta marknadsföringssagan för läkemedelsföretagen. Mytbildningen har förvånansvärt nog även letat sig in i landstingens vårdguide 1177. Därmed är det inte konstigt att många patienter tror att deras depression beror på kemisk Obalans i hjärnan, skriver läkaren André Marx..

Skånskan - 13 jul 19 kl. 22:28

Tung förlust för TFF i omstarten

FOTBOLL Trelleborgs FF utnyttjade inte sitt spelövertag och föll till slut med 1-2 mot Syrianska FC som nu har lika många poäng i Superettans bottenstrid.
Ett tungt nederlag i omstarten.– Det här är naturligtvis en stor besvikelse, konstaterade tränaren Peter Swärdh på presskonferensen enligt klubbens hemsida.

BT - 10 jul 19 kl. 06:00

Kommunala samarbeten kantrar med för stor obalans

Att samarbeta över kommungränser är mindre ett nöje än ett måste. Om det ska fungera behöver alla parter kunna säga att de gynnas av samarbetet. Risken är stor annars att det blir orättvisa snedvridningar..

DI - 09 jul 19 kl. 15:29

Analytiker: Obalans i tillgång och efterfrågan kommer tynga skogsbolagen

Bolagen i massa- och papperssektorn står inför en tuff period, då försäljningspriserna på såväl förpackningsmaterial som tryckpapper och massa kan antas fortsätta ned samtidigt som vedkostnaderna förblir höga. Orealistiska uppfattningar om hur en växande e-handel ska öka förpackningsefterfrågan är en av orsakerna, skriver Credit Suisse i en ny sektorrapport..

DI - 24 jun 19 kl. 22:35

Fed-chef varnar för räntesänkning: Kan skapa obalans i ekonomin

Fed-chefen i Dallas, Robert Kaplan, höjde på måndagen ett varningens finger beträffande en kommande räntesänkning..

Barometern - 22 jun 19 kl. 14:00

Fjolårets torka har satt spår på alvaret: ”Obalans i naturen”

Förra sommarens extrema värme och torka gjorde att flera växter fick det tufft att överleva. Många enbuskar på alvaret är helt döda men det finns andra växter som nu blommar mer än de gjort tidigare..

Corren - 19 jun 19 kl. 09:00

En "obalans" i Mjölbyidrotten

Det händer massor inom handel och företagsamhet i västra Mjölby..

Trelleborgs Allehanda - 15 jun 19 kl. 00:01

Kroppshets får din kropp i obalans

Det är vår igen och sommaren är på väg. Det första jag och många andra börjar tänka på är den stundande bikini säsongen. Att vara i rätt form och ha idealkroppen inför bikinisäsongen har blivit allt viktigare och idealen blir allt sjukare..

Hela Gotland - 13 jun 19 kl. 19:05

"Gotländsk bostadsmarknad är i obalans"

Det finns mycket att jobba på gällande den gotländska bostadsmarknaden, menar Länsstyrelsen på Gotland..

Skånskan - 07 jun 19 kl. 20:00

De vill ligga steget före tjuvarna

Skurup Det var många som hade frågor till kommunpolis Sara Schön på Flintebro när hon gästade dagsverksamheten Kristallen.
De äldre ville veta hur de ska skydda sig mot brott.Innan kommunpolis Sara Schön kom på plats pratade gäster utifrån med varandra.

Skånskan - 07 jun 19 kl. 05:00

”Faller nästan till skyarna, Frank”

HÖRBY Större delen av socialnämndens underskott är uteblivna statsbidrag för nyanlända.
– Jag kan inte förstå att de här bidragen lagts in i driftsbudgeten.
Det blev kommunalrådet Cecilia Bladh in Zitos (SD) svar på frågorna om den haltande socialnämndsbudgeten.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.