OB-tilläggen

Saturday, 17 March, 19:21

Nyheter om OB-tilläggen

Sortering: Relevans | Senaste
Expressen - 22 feb 18 kl. 06:28

”Fel – blir chockad om det inte ändras”

PYEONGCHANG. Han ville revolutionera curlingen som Tiger Woods gjorde med golfen.På vägen till att bli sportens mest vältränade gick Niklas Edin, 32, in i väggen.

Länstidningen i Jämtland - 07 mar 18 kl. 09:01

Nya ägare till hus i Häggenås

Lovisa Jeanette Johnsson, 31, och Lars Mikael Wahlström, 26, har tagit över fastigheten på Nybyggarvägen 59 i Häggenås från Gun-Inger Göransson. Ägarbytet blev klart i februari 2018 och köpesumman....

GöteborgsPosten - 24 feb 18 kl. 08:30

Hon förädlar värdet av hästar

När Sofia Jidesten gick in i väggen för fem år sedan blev hästarna på familjegården en räddning. Nu har hon tagit över driften för hela stallet, och hoppas kunna vända röda siffror till svarta det kommande året..

Nyheter 24 - 22 feb 18 kl. 14:27

Kim Bergstrand: ”Klubbar i Sverige och utomlands har hört av sig"

2016 vann Kim Bergstrand och IK Sirius Superettan. 61 poäng och ett mål bättre i målskillnad än AFC räckte för att stå som segrare när säsongen summerades.  2017 blev Sirius första säsong i Allsvenskan sedan 1974 och Sirius gjorde avtryck direkt då man placerade sig på en 7:e plats.

Nyan - 21 feb 18 kl. 06:00

Dags för lösningar för stormig.ax

Efter tre månader och tusen inlägg ska sajten stormig.ax nu leta efter en lösning till en av problemhelheterna som identifierats bland ålänningarnas klagomål.
Efter kring tusen inlägg och 18 500 röster stänger stormig.

Barometern - 17 feb 18 kl. 15:03

Recension: Byteatern åstadkommer något enastående

Vad ensemblen tillsammans med de inneboende i våningen den här fredagskvällen åstadkommer är strängt taget något enastående. Vi i publiken förvandlas till flugor på väggen som ser och hör något som jag tror är ovanligt i ett förhållande när det knakar..

Cornucopia - 18 feb 18 kl. 09:10

FLASH/BREAKING: Nu https på bloggen

Efter åratal av tjat om "varför har du inte https på bloggen" så har jag nu betalat för Cloudflare för att kunna implementera https på egen domän trots att jag kör Blogger. Som ni märker är nu innehållet på bloggen av en helt annan kvalitet tack vare detta.
Cornucopia?

Dagens PS - 17 feb 18 kl. 07:16

LISTA: 17 ”fula” sätt folk tjänar extrapengar på

Använder du något av dessa knep för att spara pengar? Skäms på dig, skriver Business Insider. Har du alltid velat parkera, läsa tidningen eller dricka Starbucks-kaffe helt gratis?

YA - 02 mar 18 kl. 20:26

Aranäs besegrade snöväggen – men inte YIF-väggen

Aranäs gjorde vad RIK inte klarade – man tog sig igenom snöväggen till Ystad Arena. Väl där var man aldrig riktigt nära. Väggen Anders Persson stod i vägen.

Expressen - 15 dec 17 kl. 08:49

Joanna hittade sin sjuka mamma bland avföring och mögel – ställer hemtjänsten mot väggen

Avföring på kläder och gamla bindor i tvättkorgen.Mögel i kylskåpet.Smutsiga golv och utrymmen med dumpade soppåsar.

Cornucopia - 15 feb 18 kl. 18:26

Resursbrist får Stockholmskonjunkturen att vika

Stockholms Handelskammare rapporterar i sin konjunkturbarometer för fjärde kvartalet 2017 att vara svag. Specifikt viker konjunkturen för data, bygg och handel, medan hushållen är allt mer positiva. Resursbrist får IT-branschen att backa kraftigt tillsammans med finansbranschen.

Dagensanalys.se - 13 feb 18 kl. 12:31

Nu går det (äntligen) att jämföra köpt och organisk spridning

Facebook meddelade i november 2016 att de skulle ändra hur spridningen av organiska inlägg mäts så att de går att jämföra med hur spridningen av köpt annonsering mäts. Nu i veckan blev denna ändring ett faktum, och det går äntligen att jämföra köpt respektive organisk spridning av inlägg. Hittills har köpt spridning mätts genom hur många gånger ett inlägg synts på användarnas skärm.

Dagensanalys.se - 13 feb 18 kl. 15:04

Facebook aktiverar betalväggar för iOS

Facebook vill blidka publicisterna och har därför utvecklat ett sätt som gör det möjligt att använda betalväggar inne i Facebooks tjänst. Fram till nu har funktionen bara funnits tillgänglig för Android men har idag även aktiverats för iOS. Med betalväggen kan en användare se ett fåtal artiklar innan man skickas vidare till en betalvägg.

Skånskan - 23 feb 18 kl. 22:12

”Väggen från Vetlanda” stoppade Eslöv

HÖÖR Ett H65 som stormar mot serieseger i SHE mot ett Eslöv som redan är klart för degradering.
Det skulle bara kunna sluta på ett sätt.
Och det slutade just som förväntat, med en kross av hemmalaget: 33-21.

Expressen - 20 jan 18 kl. 08:02

"SVT ringde mig – jag blev dumpad"

 Hon var en firad stjärna i den alpina cirkusen.Men bakom fasaden dolde sig en vilsen själ som till alla pris försökte överleva.– Jag mådde dåligt och hade inget självförtroende, säger Ylva Nowén, 48.

Alingsås tidning - 07 feb 18 kl. 05:30

Nytt tema i gammal grupp

Ut med det nya, in med Det gamla Alingsås – nu ändrar den populära Facebookgruppen Du vet att du är från Alingsås om… inriktning Alingsås största grupp på Facebook ”Du vet att du är från Alingsås om…” växer så det knakar och har snart 7 700 medlemmar.   Inläggen är av skiftade karaktär, ofta liknande dem på systersidorna ”Alingsås” och ”Brottsplats Alingsås”. Därför låter nu administratörerna av ”Du vet att du är från Alingsås om…” döpa om gruppen till ”Det gamla Alingsås”.

Cornucopia - 08 feb 18 kl. 15:23

Regeringen låg bakom skrotningspremien för vedeldning

Tvärt emot vad regeringen hävdar är det inte myndigheterna själva som ligger bakom förslaget om skrotningspremie för sk fastbränsleanordningar ("vedspisar"), utan regeringen själv. Regeringen har specifikt skrivit om skrotningspremie i sitt regleringsbrev till Naturvårdsverket.
Vermont Castings Intrepid II, godkänd braskamin.

Trelleborgs Allehanda - 07 feb 18 kl. 11:19

Brott: Växelautomat stulen från solarium

Växelautomaten satt monterad på väggen till ett solarium i Vellinge. Men inom loppet av några minuter lyckades en tjuv ta ner automaten och stjäla den..

Dagensanalys.se - 05 feb 18 kl. 12:01

Förra veckans Topp och Flopp

Resan mot ett digitalt hem har lockat flera läsare att börja planera sin egna modernisering. Samtidigt kan man fråga sig hur långt man är villig att låta det digitala få styra allt från frukost till läggdags. Oavsett om man är för eller emot en digitalisering av sitt hem är det den artikeln som fick ett stort antal läsare att börja fundera, alltså veckans Topp.

Länstidningen i Jämtland - 23 feb 18 kl. 09:01

Nya ägare till tomt i Östersunds kommun

Julia Britta Marie Oskarsson, 26, och Anders Lars Jonsson, 30, från Östersund, har tagit över fastigheten Häggesta 2:12 i Östersunds kommun från Häggenås Intresseförening. Ägarskiftet blev klart i....

Nyan - 22 feb 18 kl. 15:47

Finländaren säger ja till ekologisk mat

Försäljningen av ekologiska produkter fortsätter stiga. Finländaren väljer gärna ekologisk frukt, grönsaker och mjölk.
2017 såldes det uppskattningsvis 13 procent mera ekologiska produkter än ett år tidigare, då den övriga dagligvaruhandeln bara ökade med 1,7 procent, skriver föreningen Pro Luomu i ett pressmeddelande.

Dagensanalys.se - 29 jan 18 kl. 12:13

Betalvägg är troligtvis det mest idiotiska påfundet från medier

Alla medier pratar om att räckvidd är viktig för annonsaffären, men samtidigt skall alla medier lägga en betalvägg som dödar räckvidden. Jag satt på Illcaffè på söder när de öppnade 09:00 i lördags och läste Dagens Nyheter, Svenska Dagbladet och Dagens industri då jag var först på låset högg jag alla tre. Efter en liten stund var det kö och alla ville ha någon del och snart satt jag där utan tidning, jag försökte göra en snabb överslagsräkning och tidningarna passerade drygt 5 olika personer under den 1,5 timme som jag satt och fikade.

YLE - 18 jan 18 kl. 06:50

Tuukka Rask vägrar förlora – endast ett självmål överraskade målvakten mot Montreal

Boston Bruins stjärnmålvakt Tuukka Rask går från klarhet till klarhet. Under natten till torsdag finsk tid var det Montreal Canadiens som fick stånga huvudet i väggen – i en match där endast ett självmål förstörde Rasks nolla..

Dagens PS - 25 jan 18 kl. 12:43

Lyxlägenhet i Gamla stan inte såld på 1,5 år

Ingen verkar vilja ha ”girafflägenheten” som ligger ett stenkast från Kungahuset. I alla fall inte för 48 miljoner kronor. Toppmäklaren Wrede kallade den för ”smakfull” och ”vacker”.

Nyan - 08 feb 18 kl. 06:00

Plattorna sitter löst på lagtingsväggen

”Marmorborgen” har stängslats in. Ingen får gå nära lagtingsbyggnadens fasad. – Det går inte bra om någon får en marmorplatta på 60 kilo i skallen, säger fastighetschef Jan Manselin.

Ekonomistas - 15 jan 18 kl. 10:44

Amorteringskraven ökar välfärden för välbeställda och minskar den för likviditetsbegränsade bostadsköpare

Amorteringskrav är bindande för likviditetsbegränsade nya bolånetagare och minskar dessa bolånetagares efterfrågan på bostäder. Den minskade totala efterfrågan på bostäder leder till lägre bostadspriser än annars. En välfärdsanalys med hjälp av konsumentöverskott visar att välfärden minskar för likviditetsbegränsade bostadsköpare och ökar för de välbeställda.

Politologerna - 12 jan 18 kl. 07:30

Politologerna fyller fem

Idag är det fem år sedan vi publicerade det första inlägget här på Politologerna. Sedan dess har det följt över 400 till. Målsättningen var att bidra med aktuella och initierade analyser av och kommentarer till svensk politik, och att uppmärksamma statsvetenskaplig forskning.

DN - 18 jan 18 kl. 18:40

I morgon får Wallström svara på kritiken

I morgon ställs utrikeminister Margot Wallström (S) mot väggen av Kristdemokraternas Sofia Damm när det gäller Sveriges förhållande till Iran. – Vi är kritiska till regeringens tystnad, säger Damm..

News55 - 11 jan 18 kl. 15:55

News55 och pensionärsorganisationerna fortsätter sitt samarbete i Almedalen

Även i sommar kommer de tre största pensionärsorganisationerna, PRO, SPF Seniorerna och SKPF Pensionärerna tillsammans med News55 att agera från samma scen, Äldreforum, under politikerveckan med start den 1 juli i Almedalen. – Vår satsning fick genomslag i somras och frågor som berör äldre uppmärksammades både i media och på den politiska agendan. Det finns skäl för de politiska partierna att lyssna på vad som framförs i Äldreforum.

Vimmerby Tidning - 17 jan 18 kl. 12:19

Man slog sönder inredning

Mannen slog söner en teve, gjorde ett hål i väggen och slet av dörrfoder. Nu döms han till dagsböter för skadegörelsen i Vimmerby i oktober 2016..

Dalarnas tidningar - 15 feb 18 kl. 11:57

Erik Axelssons tunga beslut – lämnade Lif Lindesberg: "Väggen var nära"

Lif Lindesberg byter tränare för andra gången under säsongen 2017/18. Den här gången är det Borlängebon Erik Axelsson som lämnar klubben på eget initiativ, efter en tuff tid personligen. – Det är svårt att få fokus på rätt saker, och den där berömda väggen var väl nära, säger Axelsson till Sporten..

Dagens PS - 16 jan 18 kl. 08:00

Krönika: Ska du dubbelposta i sociala medier?

”Sociala medier tar mycket tid. Därför är det helt naturligt att försöka hitta genvägar”, skriver Nina Jansdotter. Att dubbelposta inlägg är en sådan genväg, som har både för och nackdelar.

Cornucopia - 16 jan 18 kl. 09:36

"Finnarna var också chanslösa 1939"

"Finnarna var också "chanslösa" -39 men ryssarna vet att vi skiter i sånt här upp i Norden!" - läsaren AdrianFinnarna var "chanslösa" 1939, men ryssarna vet att vi skiter i sånt här i Norden. Klicka på bilden för hög upplösning.

Barometern - 16 jan 18 kl. 09:25

Skolbuss i krasch i Tyskland - 20 skadade

Minst 20 personer har skadats då en fullsatt skolbuss kraschat in väggen på en elektronikbutik i staden Eberbach i sydvästra Tyskland, rapporterar tyska Focus. Polisen säger till tidningen att flera barn har skadats, och en del av barnen ska vara allvarligt skadade.(TT).

Blekinge Läns tidning - 16 jan 18 kl. 09:25

Skolbuss i krasch i Tyskland - 20 skadade

Minst 20 personer har skadats då en fullsatt skolbuss kraschat in väggen på en elektronikbutik i staden Eberbach i sydvästra Tyskland, rapporterar tyska Focus. Polisen säger till tidningen att flera barn har skadats, och en del av barnen ska vara allvarligt skadade.(TT).

Sydsvenskan - 16 jan 18 kl. 09:04

Tysk skolbuss i krasch – över 40 skadade

Minst 47 personer har skadats sedan en fullsatt skolbuss kraschat in väggen på en elektronikbutik i staden Eberbach i sydvästra Tyskland, rapporterar tyska Focus. Polisen säger till tidningen att minst tio personer har allvarliga skador medan 37 persone.

Helsingborgs Dagblad - 16 jan 18 kl. 09:04

Tysk skolbuss i krasch – över 40 skadade

Minst 47 personer har skadats sedan en fullsatt skolbuss kraschat in väggen på en elektronikbutik i staden Eberbach i sydvästra Tyskland, rapporterar tyska Focus. Polisen säger till tidningen att minst tio personer har allvarliga skador medan 37 persone.

Cornucopia - 14 jan 18 kl. 11:37

Svenska armén har aldrig varit bättre än nu - Holmström ägnar sig åt nederlagsdoktrinen

Dagens Nyheters försvarsreporter Mikael Holmström publicerade igår en artikel med ett mycket tivelaktigt budskap - att svenska armén är chanslös. Han kallar en stor del av armén för ett B-lag, trots att de övas oftare än forna värnpliksförsvaret. Även om det existerar problem som behöver åtgärdas, så ska man inte, i en tid där försvarsberedningen säger att ett väpnat angrepp mot Sverige kan inte uteslutas, föra fram nederlagsdoktrinen och i praktiken uppmana till att det är meningslöst att göra motstånd, för vi är ändå chanslösa.

Jönköpingsnytt - 13 jan 18 kl. 09:43

Han skapade konst av citat

Konstväggen på Jönköpings stadsbibliotek kommer fram till den 17 februari att prydas med lappar täckta av citat från filmer och böcker. Det är konstnären Niklas Wallenborg som samlat ihop olika citat som utspelar sig före, under eller efter en större katastrof i en film eller en bok.
.

Dagens PS - 13 jan 18 kl. 08:20

Så rasar dina kilon – med rätt mat och träning

Två hälsoboost-experter guidar dig. Det här får du inte missa! Sara Brodén och Louise Andersson peppar dig som vill gå ner i vikt i tidningen Må Bra.


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.