Nyproduktioner

Thursday, 25 April, 19:45

Nyheter om Nyproduktioner

Sortering: Relevans | Senaste
Skånskan - 07 mar 19 kl. 17:30

Trädgårdsstaden på Malmömässa

YSTAD Ystadbostäder deltar i villamässan i Malmö för att marknadsföra sin bomässa Gröna dagar i den nya stadsdelen Trädgårdsstaden i Ystad.– Vi ska också passa på att berätta om våra egna Nyproduktioner, där kvarteret Grundström är först ut, säger marknadschef Helén Nyquist.
Personal delar ut broschyrer om bomässan Gröna dagar som arrangeras i samarbete med kommunen mellan den 14 och 18 augusti.

VA - 22 jan 19 kl. 08:26

Prispress på nyproduktioner i Stockholm – nu är de billigare än andrahandsmarknaden

Nästan en av tre nyproduktionslägenheter som såldes under 2018 var prissänkta, visar siffror från Booli..

NSD - 07 jan 19 kl. 15:09

Osäkert läge med nyproduktioner 2019

Nyproduktionen är en stor osäkerhetsfaktor när vi blickar fram mot bostadsmarknaden 2019..

Dagens PS - 04 jan 19 kl. 08:12

Mäklarna tror inte på återhämtning

De svenska fastighetsmäklarna uppger att efterfrågan på Nyproduktioner minskade under 2018 och man ser ingen förbättring av läget i år. Till Mäklarpanelen från Fastighetsbyrån sade bara tio procent av mäklarna att de ser en ökad efterfrågan under 2019. Samtidigt uppgav sig 45 procent se en oförändrad efterfrågan och samma procentmängd gällde för en oförändrad efterfrågan jämfört med slutet av 2018.

YA - 13 nov 18 kl. 22:00

8 000 i kö för en lägenhet hos Ystadbostäder

Bostadskön till Ystadbostäder AB fortsätter uppåt. Nu står där 8 000 personer. – Det är vi väldigt glada för.

DI - 20 sep 18 kl. 13:51

Rekordmånga nyproduktioner prissänks: ”Aldrig sett en sådan ökning”

Rekordmånga nyproducerade lägenheter prissänks. Det visar statistik från Booli.  Ett färskt exempel är byggbolaget JM som justerade prislistan för bostadsrättshus i Älvsjö i södra Stockholm i förra veckan.

DI - 31 okt 18 kl. 15:56

Bonava sänker priset på fler nyproduktioner - ”fel prissatta”

Försäljningen av nyproducerade bostäder har sjunkit som en sten i år. Bonavas sjönk med 58 procent i det tredje kvartalet jämfört med ifjol. Nu sänker bostadsförmedlaren priset på fler projekt.

DI - 25 okt 18 kl. 11:26

Stockholms Handelskammare rasar över det skärpta amorteringskravet: Har strypt byggandet"

Antalet Nyproduktioner i Stockholm minskar. Nu varnar Stockholms Handelskammare för att det får konsekvenser för huvudstadens ekonomi. "Bostadsproblematiken har blivit ett reellt hinder för tillväxten.

DI - 30 okt 18 kl. 16:17

Sparexperten varnar för bofrossans nästa offer – ”inte bara Oscar Properties”

Nordnets sparexpert Joakim Bornold tror att börsen kommer repa sig från raset under oktober men ber småspararna att se upp med fastighetssektorn.  För det är inte bara bostadsförmedlarna som ligger pyrt till. Bristen på sålda Nyproduktioner riskerar att dra med sig fler börsbolag i fallet..

GöteborgsPosten - 25 okt 18 kl. 21:33

Mycket nyproduktion har lett till prisras

I Vänersborg har priset på bostadsrätter gått ned med 15,2 procent på ett år. Det stora antalet Nyproduktioner kan vara en av anledningarna, så att marknaden mättats. Nu finns i stället ett stort behov av hyresrätter..

DI - 18 okt 18 kl. 10:35

Danske Bank: Det liknar nittiotalskrisen – priserna kan falla 30 procent

Det har varit ett skakigt år på bostadsmarknaden med svajiga priser, skärpta amorteringskrav och svårsålda Nyproduktioner. Men hur ser framtiden ut? Di har pratat med tre storbanker som siar om vad som är att vänta..

DI - 17 okt 18 kl. 20:00

Prisras på nyproduktioner: ”Fortfarande trög marknad”

Nyproducerade bostadsrätter har fallit betydligt mer i pris än övriga lägenheter under det senaste året.  Det visar en genomgång som Di har gjort tillsammans med Booli. Störst är fallet i Stockholm, och det riskerar att smitta av sig på övriga landet.

Skånskan - 04 sep 18 kl. 14:00

KD vill endast styra med alliansen

STAFFANSTORP Kristdemokraternas Magnus Lunderquist svarar på SkD:s frågor inför val i Staffanstorp.Vilka andra partier kan ni samverka med efter valet?
– I Staffanstorp har alla partier samarbetat under mandatperioden.

DI - 05 sep 18 kl. 08:43

Utbudet av nyproduktioner sväller – på väg mot ny högstanivå

Utbudet av nyproducerade bostadsrätter på bostadssajten Hemnet ligger i augusti nära rekordnoteringen från i juni och med ett ganska många nytillkomna annonser kan man tänka sig att utbudet når en ny högstanivå i september. Det säger Hemnets talesperson Staffan Tell till Nyhetsbyrån Direkt. .

DI - 25 dec 18 kl. 09:23

Fastighetsbolaget "mellandagsrear" ut nyproduktioner

Söker du ny bostad kan det i jul vara ett bra tips att leta under mellandagarna.  Fastighetsbolaget Well Fastigheter rear ut sina Nyproduktioner och tar samtidigt hand om delar av ditt lån. .

Expressen - 03 aug 18 kl. 17:22

Snart kan du göra super- klipp när du köper bostad

Bostadssäljarna bävar inför hösten.Rekordmånga Nyproduktioner är snart klara - och de som skrivit på köpekontrakt kan tvingas paniksälja sin befintliga bostad på en översvämmad marknad.– Det blir en köparens marknad, säger Tanja Ilic, vd på Svensk Fastighetsförmedling..

DN - 23 jul 18 kl. 11:49

Anmälningar mot nyproduktion har ökat efter boprisfallet

Den ostadiga bostadsmarknaden har skapat oro bland köpare av Nyproduktioner. Utöver en uppmärksammad dom som snart ska prövas i hovrätten har anmälningar som gäller Nyproduktioner ökat hos både Konsumentverket och Fastighetsmäklarinspektionen..

VA - 23 jul 18 kl. 14:31

Boprisfallet får köparna att vilja dra sig ur – allt fler nyproduktioner anmäls

Fler nybyggen och en orolig bomarknad gör att fler anmäler..

DN - 17 jul 18 kl. 20:00

Stämde bostadsrättsförening – domen överklagas

I slutet på juni fick en kvinna rätt att häva ett bostadsköp efter en dom i tingsrätten. Nu överklagas domen. Beslutet utmanar en redan pressad bransch.

DN - 13 jul 18 kl. 11:46

Oscar Properties och JM minskar försäljning

Försäljningen av Nyproduktioner har gått trögt i den svajande bostadsmarknaden. Läget avspeglas i bostadsutvecklarna JM och Oscar Properties rapporter som presenterades under fredagen. .

DI - 25 jun 18 kl. 06:28

Utbudet av nyproduktioner fortsätter svälla

Produktionen av nya bostadsrätter är som en supertanker som det tar lång tid att få stopp på. I mitten av juni var 12.617 nya bostadsrätter till salu i Sverige, en ökning med 57 procent jämfört med samma tid förra året och den högsta siffran på fem år, visar statistik från bostadssajten Hemnet..

VA - 28 maj 18 kl. 09:19

Tvärstopp för nyproduktioner – nu väntar byggkris i höst

Det är svårt att sälja nyproducerade bostadsrätter i storstäderna – och i höst väntar en byggkris i Sverige. .

DI - 18 maj 18 kl. 16:02

Rekordlång försäljningstid för nyproduktioner

Det tar allt längre tid att sälja nyproducerade bostadsrätter på bostadssajten Hemnet. Nyproduktionen som såldes i april hade i genomsnitt legat rekordlånga 60 dagar till försäljning.  Det visar statistik från Hemnet som Nyhetsbyrån Direkt tagit del av..

DI - 25 jan 18 kl. 10:16

Försäljningsras för norska nyproduktioner

Försäljningen av nya bostäder i Norge sjönk med 14 procent under december, jämfört med motsvarande period i fjol. Det visar statistik från Boligprodusentenes Forening, enligt Dagens Näringsliv..

Västerbottens Folkblad - 18 dec 17 kl. 17:57

[PLUS] Lycksele kan snart behöva nyproduktioner

Lycksele kommun håller på att se över sin bostadsförsörjningsplan. Det råder ingen bostadsbrist men....

DalaDemokraten - 03 nov 17 kl. 13:49

Imponerande styrkebesked av Gösta Backlund

När Gösta Backlund konstnärsjubilerar för 70:e året med ett antal Nyproduktioner i akvarell på Hörnan i Falun upphör han inte att förvåna och glädja hemmaklacken. Helt utan kryckor och stödlinjer svingar han lekfullt och formsäkert penseldragen. Formulerar bildvärldar därutanför i milda och ödmjuka övergångar - men samtidigt i starkt vibrerande nyanser.

Dagens PS - 25 okt 17 kl. 08:43

Dolt boprisfall redan här: ”Kan bli en kris”

Ras på upp till 15 procent syns ännu inte i officiell statistik. Och det är bara början, varnar flera tunga branschexperter. Som DagensPS rapporterat om tidigare har mäklare vittnat om en trög bostadsmarknad under hösten och när det gäller priserna, som vi också berättat om, har utvecklingen stagnerat.

Affärsvärlden - 11 okt 17 kl. 14:23

Bostadsprofessorn: "Vi kan ha nått toppen"

I tisdags meddelade Konjunkturinstitutet att man ser en viss risk för Nyproduktioner i fel områden och prisklass. Nu anpassar fastighetsbolagen utbudet efter en svalare bostadsmarknad..

Dagens PS - 13 okt 17 kl. 08:34

Fastighetskung: Ras på 30 procent ”inte konstigt”

Marknaden riskerar att ”packa ihop totalt”, varnar Urban Edenström som inte skulle förvånas av rejäla boprisras. På fredagen visar färsk statistik från Svensk Mäklarstatistik att priserna på bostadsrätter står still under september, jämfört med en månad tidigare. Och enligt Urban Edenström – huvudägare och vd i tidigare Investorbolaget Stronghold och som av Dagens Industri beskrivs som ”en av fastighets-Sveriges tyngsta makthavare” – kan priserna nu vara på väg ned rejält.

Dagens PS - 12 okt 17 kl. 08:40

Mäklare tappar tron: ”Finns risk för tvärnit”

Indikationer om boprisfall, varningar om fastighetskrasch och nu har till och med mäklarna förlorat hoppet, visar färska siffror. Färska siffror från Fastighetsförbundets och Valueguards Mäklarpanel visar ett trendbrott bland svenska mäklare: en majoritet tror på fallande bostadspriser. Indikatorn ligger nu på -9 vilket är första gången sedan våren 2016 – efter införandet av amorteringskravet – som siffran är negativ, skriver Dagens Industri.

NSD - 26 sep 17 kl. 13:50

Här stiger utbudet av bostäder kraftigt

Nyproduktioner har lett till att utbudet av bostadsrätter ökat i Luleå, det menar Jörgen Lundgren, fastighetsmäklare på Svensk fastighetsförmedling..

Sydöstran - 20 sep 17 kl. 10:29

Företag anmäls för fel på byggritning

Ett företag inom byggbranschen som bland annat gör ritningar till ombyggnader, tillbyggnader och Nyproduktioner, har anmälts till Allmänna reklamationsnämnden, ARN..

Dagens PS - 29 aug 17 kl. 08:13

Expert om bofesten: ”Har oroat mig länge”

”Marknaden svalnar nu snabbt”, skriver Di och experter ser mörka moln på himlen. Bostadsbristen har skapat en byggboom på den glödheta marknaden de senaste åren. Men nu ser det ut som att festen är över, skriver Dagens Industri i tisdagens utgåva och konstaterar att flera av de små aktörerna nu backar rejält Ett exempel som nämns är Besqab vars försäljningsandel av nyproducerade bostäder sjönk från 94 procent under de första sex månaderna 2016 till 82 procent under samma period ifjol.

UNT - 21 maj 17 kl. 08:00

”Bostaden – inte längre ett hem”

Från bostäder byggda för de mest utsatta till Nyproduktioner som utestänger de svagaste..

News55 - 28 apr 17 kl. 11:53

Fler bostäder måste till för att möta en åldrande befolkning

I dag är svenskarna friskare än någonsin tidigare och som en konsekvens av att vi har hälsan lever vi också längre. Omkring år 2022 kommer åldersgruppen 85 år och äldre att öka kraftigt, något som kommer att bli en utmaning för landets kommuner. I takt med att fler lever längre ökar efterfrågan på bostäder för seniorer, det berättar Clara Lindblom (V), äldreborgarråd i Stockholm.

Kristianstadsbladet - 07 okt 16 kl. 20:18

Dyrare nyproduktioner i Stockholm

De regionala skillnaderna i hyresökning för nybyggda hyreshus är stora, visar statistik från SCB. Mellan 2014 och 2015 ökade hyran för en nybyggd trerumslägenhet i Stockholm med tolv procent. Samtidigt ökade hyran för en lika stor lägenhet i Göteborg med endast 0,4 procent, skriver Hem & Hyra(TT).

SVT - 07 okt 16 kl. 20:49

Dyrare nyproduktioner i Stockholm

De regionala skillnaderna i hyresökning för nybyggda hyreshus är stora, visar statistik från SCB. Mellan 2014 och 2015 ökade hyran för en nybyggd trerumslägenhet i Stockholm med tolv procent..

YA - 07 okt 16 kl. 20:18

Dyrare nyproduktioner i Stockholm

De regionala skillnaderna i hyresökning för nybyggda hyreshus är stora, visar statistik från SCB. Mellan 2014 och 2015 ökade hyran för en nybyggd trerumslägenhet i Stockholm med tolv procent. Samtidigt ökade hyran för en lika stor lägenhet i Göteborg med endast 0,4 procent, skriver Hem & Hyra(TT).

GöteborgsPosten - 07 okt 16 kl. 20:19

Dyrare nyproduktioner i Stockholm

De regionala skillnaderna i hyresökning för nybyggda hyreshus är stora, visar statistik från SCB. Mellan 2014 och 2015 ökade hyran för en nybyggd trerumslägenhet i Stockholm med tolv procent..

SmålandsPosten - 07 okt 16 kl. 20:18

Dyrare nyproduktioner i Stockholm

De regionala skillnaderna i hyresökning för nybyggda hyreshus är stora, visar statistik från SCB. Mellan 2014 och 2015 ökade hyran för en nybyggd trerumslägenhet i Stockholm med tolv procent. Samtidigt ökade hyran för en lika stor lägenhet i Göteborg med endast 0,4 procent, skriver Hem & Hyra(TT).


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.