Nyanländas

Monday, 24 September, 12:30

Nyheter om Nyanländas

Sortering: Relevans | Senaste
SmålandsPosten - 29 aug 18 kl. 19:00

Nämnd får ja till pengar för integrationsarbete

Nu får bildningsnämnden 4,4 miljoner kronor extra för Nyanländas integration under läsåret. Kommunstyrelsen har godkänt att pengarna tas från det så kallade flyktingkontot..

DN - 31 aug 18 kl. 10:50

M vill ha etableringscentrum för nyanlända

Moderaterna vill ha ett gemensamt etableringscentrum som alla nyanlända hänvisas till när de kommer till Stockholm. Där ska även de Nyanländas kompetens kartläggas. Det säger oppositionsborgarrådet Anna König Jerlmyr (M) som vill att centret ska öppna redan till hösten.

Skånskan - 23 aug 18 kl. 13:49

Alliansen vill ha en grön industristad

Malmö Förvandla Malmö till en ”grön industristad”, underlätta för folk som redan har ett jobb att flytta hit, och skärp kraven på socialbidragstagare. Det är några av punkterna i Malmöalliansens recept för att under en åttaårsperiod halvera Malmös arbetslöshet.Malmöalliansen har valt att presentera ett vallöfte i taget, och på torsdagen kom det femte och sista löftet, vars tema är jobb.

Sydsvenskan - 16 aug 18 kl. 15:16

Liberalerna vill rivstarta nyanländas tid i Lund

Obligatorisk förskola, närvarokontroll och centrum mot hedersförtryck..

UNT - 20 aug 18 kl. 15:41

Alliansen vill ha obligatorisk språkförskola

Alliansen vill att det ska vara obligatoriskt för Nyanländas barn att gå i en språkförskola..

Helsingborgs Dagblad - 20 aug 18 kl. 14:55

Alliansen vill ha obligatorisk språkförskola

Alliansen vill att det ska vara obligatoriskt för Nyanländas barn att gå i en språkförskola. – Alla barn i Sverige måste lära sig språket, säger moderatledaren Ulf Kristersson. Alliansen presenterade i Malmö sin gemensamma agenda för jobb och integratio.

Skånskan - 16 aug 18 kl. 08:56

Nätverket ser en mycket positiv trend

Kävlinge Sedan 2015 har de ordnat träffar för invandrare att få möjligheten att träffa svenskar. Deras jobb har gett positiv effekt på bygden och har blivit större och större.
– Det är bara jättekul och det är superbra språkträning för dem som kommer hit, säger Vakil Noori.

Skånskan - 31 aug 18 kl. 11:28

Så många nyanlända står på tur

STAFFANSTORP Staffanstorp ska under 2018 ta emot 97 nyanlända och fortfarande återstod den 21 augusti 57 personer.Kommunen fått anvisningar om 24 av dessa personer varav tio är barn. De ska tas emot till och med oktober månad.

SmålandsPosten - 06 aug 18 kl. 06:00

Vill öka chans till integration i skolan

Bildningsnämnden behöver mer pengar för Nyanländas integration under läsåret 2018/2019. Nu hoppas de få ett tillskott på knappt 4,5 miljoner kronor..

DI - 04 jul 18 kl. 13:02

Centern miljardsatsar på integrationen

Centerpartiet vill införa ett integrationsår för nyanlända och föreslår nu en reform för 2,6 miljarder kronor som ska snabba på Nyanländas inträde på arbetsmarknaden..

SR - 20 aug 18 kl. 16:10

Alliansen: Obligatorisk förskola för nyanlända

Alliansen vill införa obligatorisk förskola för Nyanländas barn. Det framgick när de fyra allianspartierna idag presenterade förslag på området jobb och integration..

Skånskan - 12 jun 18 kl. 14:00

Det ska börjas i tid

Nyanländas barn ska gå i integrationsförskola samtidigt som föräldrarna läser svenska, tycker Centerpartiet. Partierna har varit så upptagna med att tävla i att vara tuffa mot invandring att inte många förslag om hur man ska sköta integrationen av de som redan är här har lagts fram.
Tanken om att undervisa barn och föräldrar samtidigt är god och ökar chansen att det nya språket slår rot i familjen.

Barometern - 06 jun 18 kl. 21:58

Kalmar: Omstridda attefallshusen till salu

Kommunens inköp av fem Attefallshus som skulle användas som bostäder till nyanlända, kom aldrig till användning. Nu ska de säljas..

Skånskan - 29 maj 18 kl. 17:17

MP vill satsa mer utan höjd skatt

SJÖBO Miljöpartiet vill plussa på majoritetens budgetförslag med 15 miljoner, pengar som framför allt ska användas till att anställa mer kringpersonal i skola och förskola.
Utökningen tror de gröna ska kunna ske utan någon skattehöjning.Sex av de 15 miljonerna vill partiet använda till att anställa mer kringpersonal i skola och förskola, och dessutom vill man lägga ytterligare en halv miljon på att anställa skolbibliotekarier.

NSD - 24 jul 18 kl. 20:22

Behöver utveckla nyanländas skolgång

Skolinspektionen gör granskningar för att se vilka förutsättningar nyanlända får i skolan..

Dagens PS - 21 maj 18 kl. 13:27

Birro om demokratin som färskvara

”Historiska tillbakablickar ska alltid premieras”, slår Dagens PS skribent fast, apropå Polen – då och nu. Låt skolan införa en Lex Barbara Skolan är en bit ner på väljarnas lista över ämnen de brinner för. DI skriver idag om svenskt skolväsende och om Engelska skolans otroligt framgångsrika ägare och grundare, Barbara Bergström.

GöteborgsPosten - 10 apr 18 kl. 05:00

Boscanin: Stoppa de dubbla bidragen

Den som kommer till Sverige förväntas bidra till det gemensamma. Därför behövs det skarpa förslag på regeringsnivå nivå om hur ansvaret för Nyanländas försörjning i större utsträckning kan flyttas från staten till individerna..

Skånskan - 14 maj 18 kl. 14:00

Äntligen integration

Det har hitintills saknats en viss substans i Moderaternas integrationspolitik. Det har handlat mycket om vilka väljare man vill nå med ”budskapet” och inte lika mycket om vad budskapet är, förutom att Ulf Kristersson och hans parti vill ta emot färre invandrare. Därför var det glädjande att Moderaterna kom med lite faktisk integrationspolitik med konkret innehåll, som dessutom inte får de övriga allianspartierna att rulla med ögonen och börja krishantera.

Dagens Medicin - 04 maj 18 kl. 08:25

Landstingen vill vässa snabbspåren

Längre praktik, bättre samverkan och preparandutbildningar åt alla inför Socialstyrelsens kunskapsprov. Så vill Sveriges landstings- och regiondirektörer underlätta Nyanländas väg till svensk legitimation..

Kristianstadsbladet - 03 maj 18 kl. 15:45

Svend Dahl: Rätt med obligatorisk förskola för nyanländas barn

Det är ett bra sätt att tidigt ta steget in i det svenska samhället och lära sig språket..

Skånskan - 06 apr 18 kl. 14:00

”Akut att vi gör något åt ojämlika vården”

ESLÖV Vänsterpartilistan till Eslövsvalet i september toppas av ett nytt namn – Umihana Rasovic Kasumovic har även lyckats ta sig in högt på riksdags- och regionfullmäktigelistorna utan att ha så lång tid bakom sig inom politiken. Hon brinner för jämlikhet, vården, äldrefrågor och glesbygd.– Sverige är ett av de rikaste länderna i världen och har alla förutsättningar.

SVT Debatt - 04 jul 18 kl. 11:48

Lööf (C): Nyanländas sysselsättning en av vår tids stora utmaningar

”Stora grupper av människor står utanför arbetsmarknaden, trots högkonjunkturen. Många av dem är nyanlända som vill påbörja sina liv i Sverige. Det här är en av vår tids stora utmaningar”, skriver Annie Lööf (C) i ett debattinlägg i DN..

Barometern - 11 apr 18 kl. 08:19

Varning för validering

Ännu mer generöst tillgodoräknande av Nyanländas kunskaper ger examensinflation..

UT - 11 apr 18 kl. 08:19

Varning för validering

Ännu mer generöst tillgodoräknande av Nyanländas kunskaper ger examensinflation..

Barometern - 11 apr 18 kl. 00:30

Varning för validering

Ännu mer generöst tillgodoräknande av Nyanländas kunskaper ger examensinflation..

YA - 10 apr 18 kl. 10:00

Skolinspektionen ger nyanländas undervisning grönt ljus

Efter en anmälan om hur Kastanjeskolan hanterar mottagning och undervisning av nya elever tittade Skolinspektionen närmare på situationen. Men man avskriver nu det hela efter att man konstaterat att det inte finns skäl att utreda ärendet vidare..

Skånskan - 28 mar 18 kl. 03:30

Statligt miljonregn till skånsk psykiatri

Skåne Skåne får 17,3 miljoner kronor av staten till ökad tillgänglighet på ungdomsmottagningarna för psykiatri.Region Skåne får 13 av miljonerna och kommunerna och Praktikertjänst tillförs fyra miljoner.
Region Skåne har redan avsatt ökade medel för att minska den psykiska ohälsan bland unga, som är ett allt större problem.

GöteborgsPosten - 15 feb 18 kl. 05:00

Boscanin: Regeringen lämnar kommunerna i sticket

Det har snart gått två år sedan bosättningslagen trädde i kraft – och de första korttidskontrakten går ut vid månadsskiftet. Det aktualiserar frågan om vem som därefter har ansvaret för de Nyanländas boendesituation..

Skånskan - 02 mar 18 kl. 11:06

Husvagnsboende fick sova hos kyrkan

STAFFANSTORP På torsdagskvällen ryckte kyrkan ut och ordnade tillfälligt husrum åt fyra av de nyanlända sedan elen i husvagnarna, där kommunen placerat dem, klappat ihop igen. ERWP.fif(0)Strömförsörjningen till vagnarna har varit ett återkommande problem och vintern som drabbat Skåne har inte gjort saken bättre.

DN - 14 feb 18 kl. 21:22

Regeringen sätter in nya miljoner för enkla vägar till jobb

Regeringen ska ge 170 miljoner kronor till Tillväxtverket som ska användas för att få fler nyanlända och arbetslösa i kontakt med företag som behöver dem. DN har tagit del av detaljerna i beslutet som fattas på torsdagen..

YA - 09 mar 18 kl. 03:03

Oacceptabelt att flytta praktikanterna

Med förvåning kunde jag i tisdags ta del av nyheten om några Nyanländas situation på en förskola i Ystads kommun. De fick lämna sina platser, eftersom de inte var önskvärda på arbetsplatsen av några föräldrar..

GöteborgsPosten - 28 feb 18 kl. 15:32

Vi jobbar effektivt med nyanländas etablering

Vi välkomnar Dalibor Eminefendics (MP) engagemang i frågan om hur vi bäst ska kunna etablera nya göteborgare. Arbetslösheten bland utrikesfödda måste minska. Men förslagen som föreslås finns redan på plats, skriver bland andra Jonas Attenius (S)..

Regeringen - 28 feb 18 kl. 12:46

Uppdrag: Samverkan 2018 Många utmaningar återstår

Delegationen för unga och nyanlända till arbete, Dua, har sedan december 2014 i uppdrag att främja samverkan om unga, och sedan februari 2017 om nyanlända, mellan Arbetsförmedlingen och Sveriges kommuner för att bidra till minskad ungdomsarbetslöshet och effektivisering av Nyanländas etablering i arbetslivet..

Vimmerby Tidning - 13 feb 18 kl. 10:00

Flera Vimmerbyföretag utsatta för bluffenkäter

Det ser ut som en enkät om Nyanländas integration på arbetsmarknaden. Men i själva verket är det ett försök från det Tallin-baserade företaget att lura till sig närmare 13 000 kronor och låsa upp företaget som annonsör under två års tid..

Blekinge Läns tidning - 28 maj 18 kl. 14:59

Bäst i länet på nyanländas etablering

Sölvesborgs ligger bäst till i länet med att få ut nyanlända på arbetsmarknaden. Det visar en rapport från Arbetsförmedlingen..

Trelleborgs Allehanda - 21 maj 18 kl. 05:00

Moderater vill utnyttja tomma lokaler till nyanlända

Tomma lokaler, som är kostsamma för arbetsmarknadsnämnden, bör användas som boende för nyanlända. Det anser moderaterna som röstade ner kvartettens förslag att beställa lägenheter av servicenämnden..

DN - 18 apr 18 kl. 11:58

L vill ha obligatorisk förskola för nyanlända

Liberalerna vill införa obligatorisk språkförskola för Nyanländas barn. Förslaget ska gälla från tre års ålder..

Sydsvenskan - 03 dec 17 kl. 20:30

Enorma utmaningar med nyanländas utbildning

Bara en tredjedel av de invandrade tonåringarna tar en gymnasieexamen.

SVT - 11 apr 18 kl. 13:39

Bidrag kan bli kvinnofälla för nyanlända

Nyanländas ersättningar gör att det inte alltid är tillräckligt lönsamt för dem att arbeta, enligt en rapport. – Den visar på uppenbara problem och de är allvarliga, säger arbetsmarknadsminister Ylva Johansson (S)..


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.